1. raport privind activitatea clubului sportiv municipal ... · pdf filebaza materiala a...

Click here to load reader

Post on 29-Aug-2019

225 views

Category:

Documents

0 download

Embed Size (px)

TRANSCRIPT

 • - 1 -

  1. Raport privind activitatea Clubului Sportiv Municipal Arad în anul 2011

  Clubul Sportiv Municipal Arad, structură sportivă de drept public subordonată Ministerului Educaţiei,Cercetării, Tineretului şi Sportului - Autorităţii Naţionale pentru Sport şi Tineret cu obiectiv prioritar pentru dezvoltarea sportului de performanţă se regăseşte în anul 2011 în eşalonul fruntaş al grupărilor sportive care au reprezentat România în competiţiile internaţionale oficiale.

  Acest an a reprezentat pentru CSM ARAD o etapă importantă în realizarea obiectivelor din strategia proprie. În deplin acord cu preocupările conducerii mişcării sportive din România, activitatea sportivă la CSM ARAD a gravitat în jurul ideii consolidării preocupărilor pentru practicarea sportului de performanţă şi a obţinerii unor rezultate cât mai bune la competiţii internaţionale oficiale cu accent pe obtinerera locurilor cota de participare la JO 2012.

  Potrivit Legii educaţiei fizice si sportului, a Legii bugetului de stat, a dispoziţiilor ANST, activitatea sportivă pe 2011 la CSM Arad s-a desfaşurat pe bază de programe sportive. a) Analiza realizării obiectivelor şi indicatorilor din programul “Promovarea sportului de performanţă ”

  În anul 2011 s-au aflat în pregătire sportivă un număr de 485 sportivi, dintre care 244 sportivi legitimaţi.

  Diminuarea substantiala a subventiilor pentru activitatea sportiva fata de anul 2010 a creat unele disfunctii in debutul pregatirii sportivilor si a dereglat sistemul motivational

  Indicatorii comparativi 2010 – 2011:

  Program Nr. Crt. Denumirea indicatorilor Realizat 2010 Realizat 2011

  Indicatori de eficienţă 1. Cost mediu zilnic de pregătire centralizată-cantonamente

  1108, 57 1029,43 1.

  2. Cost mediu acţiuni de participare la competiţiile din calendarul sportiv naţional 1414,56 1614,70

  Indicatori fizici – U/M 1. Număr de sportivi legitimaţi cu viză anuală

  240 251

  2. Număr total zile/ om, pregătire centralizată / cantonamente 345 285

  3. Număr acţiuni de participare la competitiile din calendarul sportiv naţional 172 163

  2.

  4. Număr medalii la Campionatele Naţionale 189 157

  3. Indicatori de rezultate 1. Nivelul valoric al sportivilor legitimaţi. 37,50 37,80

  Valorile costurilor pentru realizarea pregătirii sportivilor oscileaza la nivelul anului 2011

  datorită diminuarii bugetului si reducerea numarului de sportivi implicati in marea performanta in urma eliminarilor dublelor legitimari.

 • - 2 -

  Cifrele indicatorilor fizici prezintă creşteri in cea mai mare parte faţă de 2010, fenomen explicabil prin mărirea numărului de sportivi legitimaţi la 244 si intentia antrenorilor de a compensa golul ramas prin renuntarea la dublele legitimari. Analiza datelor privind numărul medaliilor obţinute de sportivi in competitii evidenţiază o pozitionare apropiata de rezultatele deosebite obtinute in anul 2010. La competitile internationale oficiale se evidentiaza plusuri semnificative fata de anul trecut. Astfel, la competitiile internationale oficiale 25 de sportivi (juniori, tineret, seniori) de la CSM Arad provenind de la sapte secţii au cucerit 12 medalii dintre care 6 de aur, 3 de argint, 3 de bronz si un loc V. Reprezentarea a fost la cel mai inalt nivel: campionate mondiale seniori si juniori, campionate europene seniori si juniori, cupe mondiale, cupe europene, campionate balcanice, acumulându-se un punctaj total de 653 de puncte. Este un punctaj apropiat celui din anul 2010 care poate fi considerat an de referinta. Aceste rezultate internationale exprimă potenţialul sportiv de valoare al CSM Arad. Este îmbucurător faptul că următorii sportivi au fost nominalizaţi în loturile olimpice: Gag Andrei Marius – atletism, Dodean Daniela – tenis de masa, Mihalache Lucia – tir sportiv skeet talere, Cenădan Marius - tir sportiv proba pistol viteza, Morar Alexandra – tir sportiv, Kotrong Adelin – gimnastica . La campionatele naţionale 68 de sportivi au obţinut 157 de medalii dintre care 67 aur, 45 argint si 45 de bronz. Distribuţia acestora pe categorii de vârstă a fost 43 medalii la seniori, 2 la tineret şi 112 la juniori. Deşi se constată o mică diminuare a medaliilor obţinute la toate categoriile faţă de 2010, valoarea totală a punctajului obţinut la aceste competiţii în 2011 este de 891 puncte. La Cupa României au punctat sase secţii, in crestere fata de 2010 obţinandu-se 225 de puncte, reprezentând 49 de medalii, dintre care 14 de aur, 12 de argint, şi 23 de bronz, distribuite pe următoarele categorii de vârstă: 10 la seniori şi 39 la juniori. Au fost obţinute 5 recorduri naţionale, dintre care unul la atletism, patru la tir sportiv, remarcandu-se performanta sportivei Mihalache Lucia care a obtinut record national in cadrul campionatului mondial. În anul 2011 au fost promovaţi în loturile naţionale 34 de sportivi, dintre care 6 în loturile olimpice, 8 în loturile naţionale de seniori, 1 în loturile naţionale de tineret, şi 19 în loturile naţionale de juniori. Cu ocazia festivităţilor de sfârşit de an, CSM Arad a organizat « Gala sportivilor laureaţi ai anului 2011», acţiune care s-a bucurat de o prezenţă deosebita din partea reprezentanţilor autorităţilor centrale şi locale, a colaboratorilor, a antrenorilor şi bineînţeles a sportivilor. Aceasta actiune a fost organizata intr-o locatie speciala si anume la Teatrul de Stat « Ioan Slavici » din Arad.

 • - 3 -

  Clasamentul acestora este prezentat în tabelul următor:

  Locul (Premiul) Numele şi prenumele Antrenor Performanţa obţinută

  1 Dodean Daniela (sectia tenis de masă) Dodean Cristian

   Loc cota JO 2012  Participare CM seniori  2 medalii argint CE seniori

  Gdansk (2011, echipe, dublu fem)

   Multipla campioana nationala  Finalista in mai multe concursuri  Lot olimpic

  2 Mihalache Lucia (sectia tir talere skeet) Ciorba Attila

   Loc cota JO 2012  Loc VII CM seniori Belgrad

  2011  Lot olimpic

  2 Balint Bernadett (sectia

  tenis de masă)

  Dodean Cristian

   3 medalii bronz la CE cadete Kazan-Rusia (echipe, dublu feminin, dublu mixt)

   3 medalii de aur + 1 argint- C Balcanice cadete, Smederevo- SRB

   Loc V CM junioare  Lot national

  4

  Nicola Amalia (sectia gimnastica aerobica)

  Toth Andreea Popa Bogdan

   1 medalie aur la proba de grup – CE junioare Bucuresti

   Medaliata la CN junioare  Lot national

  5 Rusu Raul

  (sectia atletism)

  Miclea Constantin

   Participare CM juniori II Franta  Participare FOTE-Trabzon

  Turcia  Medalie de aur C Balcanice j II

  Bulgaria  Lot national

  6 Marius Copil (sectia tenis)

  -

   Castigator al turneului Challenger Kazan – Rusia

   Finalist al turneului challenger Stuttgart

   Component al echipei Cupa Davis

   Lot national

  7 Cenădan Marius (sectia tir sportiv-pistol viteza) Toth Monica

   Participare CE seniori belgrad 2011 participare Cupa Mondiala Belgrad

   3 recorduri nationale  Campion national pistol viteza  Lot olimpic

  8 Dodean Adrian

  (sectia tenis de masă)

  Dodean Cristian  Participare CM seniori  Lot national

  9 Gag Andrei

  (sectia atletism)

  Oprea Ionel  Participare CE tineret  Participare Cupa Europei  Lot olimpic

  10 Rohian Alexandru (sectia Oprea Ionel  Participare CM juniori II

 • - 4 -

  O atenţie specială s-a acordat sportivilor nominalizaţi în lotul olimpic, cu şanse de participare la competiţii internaţionale oficiale. Desi bugetul clubului pentru sportul de performanta a fost diminuat fata de 2010 s-au putut mentine toti sportivii reprezentativi. Dorinţa de apartenenţă la CSM Arad a reuşit să păstreze, si sa stopeze plecările datorită cultivării preocupării pentru eliminarea tensiunilor şi crearea unui climat favorabil pregătirii sportivilor cu obiective de performanţă. Anul 2011 a reprezentat un an important pentru sportul de performanţă şi mare performanţă de la CSM Arad. S-au înregistrat creşteri atât cantitative dar mai ales calitative: creşterea numărului de sportivi participanţi în competiţie, creşterea numărului secţiilor care au punctat la competiţii internaţionale oficiale, creşterea nivelului de reprezentare (s-au obţinut doua locuri cota de participare la Jocurile Olimpice 2012).

  Baza materiala a Clubul Sportiv Municipal Arad este administrata ca si bun aflat în patrimoniul public. Baza materială este constituită din sediul administrativ compus din birouri si dintr-un spaţiu destinat activităţii metodice, complexul salilor de tenis de masă „E. Prokopecz”, prevăzut cu 2 săli omologate: o sală de haltere şi fitness, o cantină sportivă, un spaţiu de cazare şi anexele necesare activităţii sportive; poligonul de tir sportiv „Babii Sorin”, unde sunt amenajate: poligon de tragere glonţ 50 m, poligon de tragere glonţ 25 m, sală de aer comprimat 10 m, şi anexele necesare activităţilor sportive; sala de jocuri „Roman Eugen” prevazută cu terenuri de minifotbal , tenis, volei, şi anexele necesare; o sala de gimnastica aerobica si de înt