152107 periodiek 2 2015 lr

of 32 /32
NUMMER 2 JUNI 2015 JAARGANG 21 16 | 18 | 21 | 4 | Op bezoek bij

Author: anneke-copier

Post on 22-Jul-2016

222 views

Category:

Documents


1 download

Embed Size (px)

DESCRIPTION

 

TRANSCRIPT

 • N U M M E R 2 J U N I 2 0 1 5 J A A R G A N G 2 1

  16 | 18 | 21 |4 |

  Op bezoek bij

 • FeestjesCitymarketing Haarlemmermeer, waarvan ik namens het bedrijfsleven een van de ambassadeurs ben, heeft dit jaar het thema feestjes gekozen. Oorspronkelijk omdat de gemeente Haarlemmermeer dit jaar 160 jaar gemeente is, maar dat is breder getrokken. Elke organisatie, instelling of bedrijf heeft op zijn tijd wel eens een reden om een feestje te vieren. Citymarketing roept daarop op en ik sluit mij daar van harte bij aan.

  In Ondernemend Hoofddorp zijn gelukkig ook regelmatig momenten waarop de ondernemers ergens blij van worden. Een jubileumjaar, een mooie order, een nieuw pand, een verbouwing of een uitbreiding van de klantenkring kunnen allemaal aanleiding zijn om met hun medewerkers iets te vieren.

  Het is goed om de heugelijke feiten in het ondernemersbestaan te vieren. Dat geeft weer inspiratie en kracht om verder te gaan. Ook in tijden van tegenspoed zijn er op be-paalde terreinen altijd weer lichtpuntjes te vinden en als die op een goede manier gemarkeerd worden zijn de aspecten die (nog) minder goed lopen beter te verdragen.

  Het bestuur wordt regelmatig uitgenodigd om een deel van de feestjes mee te maken. En dat doen wij graag. Volop blije gezichten zie je dan. Dan kan het niet anders dan dat je met een goed gevoel weg gaat met de gedachte daarbij dat je elk lid zoiets gunt.

  Daarom hebben wij met veel plezier onze leden Master Totaalinrichting, bakker Gorthuis, De Wijnzaak en Just Justa fotografie -die de finale van de grote ondernemersprijs van Haarlemmermeer gehaald hebben- tijdens de jaarvergadering nog een keer in het zonnetje gezet. En zij genoten weer!

  Een mens heeft af en toe een feestje nodig. Maar ook een bedrijf kan deze vitaminestoot goed gebruiken. Koester de mooie momenten is mijn advies.

  Ondernemend Hoofddorp maakt zich op voor een leuk feestjaar. In 2016 bestaan wij 40 jaar. Ideen of suggesties zijn van harte welkom.

  Voor nu wens ik u allen veel plezier met het eerstkomende feestje: een mooie zomer met een ontspannende vakantie.

  Dick Hulsebosch, voorzitter.

  ONZE KOMENDEACTIVITEITEN

  Info en aanmelden:www.ondernemendhoofddorp.nl

  26 juniBedrijfsbezoek Velota

  + demo barbecue.

  10 juliPaardenborrel.

  27 augustusSloepentocht.

  27 oktoberHaarlemmermeers

  Ondernemerscongres

  (onder voorbehoud)

  | 3

 • Goal!

  30 teams meldden zich op 20 mei bijSV Hoofddorp voor alweer de 14de editie van ons Bedrijvenvoetbaltoernooi.

  De inwendige mens werd verzorgd door Brandt in de Keuken.

  Ook dit jaar er weer bij: het combinatieteam Elsenga Installatietechniek/Versteeg en Tibboel. Weliswaar laatste van de poule, maar wel veel lol gehad.

  Hier de mannen va

  n Omron in

  duel met caf De

  Eersteling: 2 0.

  De winnaar bijde gemengde

  teams: Multivos Sport.

  Zij stonden in de finale tegen Actan

  en wonnen die met 1-0.

  Winnaar bij de Rec

  reanten Mannen

  werd Decrowear.

  De altijdenthousiaste

  dames vande HEMA

  moedigenhun

  collegasaan.

  Met dank aan onze sponsoren, organisatieteam, vrijwilligers en scheidsrechters van SV Hoofddorp, Ed Kwint (speaker) en Bruno Gorgoni, die onder meer het fotowerk voor zijn rekening nam.

  En Buoni Amici was (wederom)

  de sterkste bij de Mannen Prestatief.

  De finale tegen Jos Koeckhoven Beheer

  werd uiteindelijk beslist door penalties. Felicitaties van

  voorzitter Rogier Uivel van SV Hoofddorp voor de

  jonge uitblinker Jay Komduur.

  Succes was er voor de ploeg van de gemeente. Het team van Michel Winkelman met 3 vrouwen in de ploeg schopte het tot in de finale bij de Recreanten Mannen, maar moest uiteindelijk na straf-schoppen zijn meerdere erkennen in de mannen van Decrowear.

  4 |

 • NIEUWS

  Op en top genieten bij Joseph aan de Poel

  Sinds begin mei heeft het restaurant op jachthaven Dragt aan de Stommeerweg in Aalsmeer een nieuwe eigenaar. Het is niemand minder dan Jos Blte, bekend van Bar Bistro Joseph en Josephines, cocktails, wines and bites. Het is dan ook niet zo verwonderlijk dat Restaurant Dragt is omgedoopt tot Joseph aan de Poel.

  De verbouwing was een enorme uitdaging, maar het is allemaal op tijd gelukt en met een geweldig resultaat. Qua inrichting en uitstraling is het restaurant een combinatie van Joseph en Jospehines. Met dien verstande: in Hoofddorp is niet zon geweldig terras!

  Thom van Riel is overgekomen uit Hoofddorp en zwaait nu de scepter in Aalsmeer. Chefkok Martijn doet dat met de pollepel. En dat doet hij meer dan uitstekend. Er is zelfs een speciale menukaart die men mee aan boord kan nemen. Op weg naar de jachthaven even kijken wat

  voor lekkers er op de kaart staat, even bellen en klaar. Ideaal voor alle mensen die heerlijk een dagje varen op de Westeinderplassen. Als er tenminste plaats is, want reserveren is echt wel noodzakelijk. Alhoewel Jos altijd wel weer ergens een tafeltje extra vandaan tovert.

  Het restaurant gaat s ochtends om 10 uur open. En is er een betere plek dan Joseph aan de Poel voor verse appeltaart ? Voor de lunch staat er een speciaal 12-uurtje op de kaart. Maar ook heerlijke salades, tostis, sandwiches en de speciale Holtkamp croquetten. Een aanrader. Voor wat betreft de dinerkaart zijn de Bier & Burgers zeker een vermelding waard, evenals de Tournedos Joseph. Kortom, Joseph aan de Poel is een aanwinst voor Aalsmeer.

  Meer info staat op de website www.barbistrojoseph.nl. Reserveren kan online of telefonisch 0297 - 768 075.

  Bar Bistro Joseph Aan de Poel is tevens de uitvalsbasis voor een heerlijke dag op het water met een sloepen(puzzel)tocht op donderdag 27 augustus.

  15:00 Ontvangst met een drankje bij Joseph aan de Poel.

  15:45 Puzzeltocht met sloepen, hapjes en drankjes aan boord, verzorgd door Hotel De Beurs.

  17:45 Afsluitende borrel bij Joseph aan de Poel.

  Om 18:15 eindigt het arrangement en zijn eventuele verteringen voor eigen rekening.

  Tevens is er de mogelijkheid om aansluitend voor eigen rekening bij Joseph een hapje te eten.

  Adresgegevens:Bar Bistro Joseph Aan de PoelStommeerweg 72 a1431 EX Aalsmeer

  Aanmelden via onze website: www.ondernemendhoofddorp.nl

  Sloepen(puzzel)tocht

  | 5

 • Kruisweg 1007 2131 CR Hoofddorp T 023 5634234 F 023 5616800 E [email protected] www.hoteldebeurs.nl

  Hotel De Beurs feliciteertHikvision Europe

  met de bouw van het nieuwe pand!

  Sinds een aantal jaren maken wij standaard gebruik van Hotel De Beurs, zegt Mark Beumer, Vice President Operations.

  Wij doen daar een paar honderd overnachtingen per jaar en organiseren er al verschillende jaren onze halfjaarlijkse meetings.

  De reguliere bezoekers van ons pand komen zowel uit heel Europa (zowel klanten als onze eigen medewerkers) maar ook regelmatig bezoekers vanuit ons hoofdkantoor in China. Wij brengen ze graag onder in De Beurs.

  Het is een fijn hotel, goede service en heel klantgericht.

  Mark Beumer (rechts) krijgt uitleg

  over het slaan van de eerste paal

  voor de nieuwbouw.

 • De laatste ontwikkelingen op het

  gebied van de vervanging van de

  Verklaring arbeidsrelatie (VAR)

  is dat deze niet gaat worden

  vervangen door de Beschikking

  geen loonheffingen maar door een

  systeem van modelovereenkomsten.

  Een VAR is een verklaring van de Belasting- dienst over de arbeidsrelatie tussen een opdrachtgever en een opdrachtnemer. Met deze verklaring weet de opdrachtgever of hij een opdrachtnemer als een zelfstandig ondernemer mag beschouwen. De opdracht-gever weet dan ook of hij belasting en premies moet inhouden op de vergoeding die hij betaald aan de opdrachtnemer. Over deze VAR is de laatste tijd veel te doen en de gedachte is hem te vervangen door een ander systeem. In eerste instantie werd daarbij gedacht aan de Beschikking geen loonheffing. Hiertegen is evenwel zowel door de Tweede Kamer als door partijen in het veld zoveel commentaar gekomen dat dit het niet gaat worden. Volgens een brief van 20 april 2015 van Staatssecretaris Wiebes aan de Tweede Kamer komt er een alternatief. Volgens deze brief worden met dit alternatief kort samengevat: ZZPers niet onnodig belast met

  papierwerk; de administratieve lasten en de

  uitvoeringskosten verlaagd; de voorwaarden voor het werken buiten

  dienstbetrekking helderder voor zowel opdrachtgever n opdrachtnemer;

  opdrachtnemer en gever niet beperkt in hun keuzevrijheden.

  Systeem van voorbeeld overeenkomstenDe idee is dat een nieuw systeem van overeenkomsten tussen opdrachtgever en opdrachtnemer de VAR gaat vervangen. Deze overeenkomsten bieden zekerheid vooraf over de gevolgen voor de loonheffing. De Staatssecretaris geeft aan rond oktober van dit jaar zon 40 modelovereenkomsten beschikbaar te willen hebben. De Belasting-dienst maakt zelf modelovereenkomsten en partijen kunnen zelf overeenkomsten ter goedkeuring voorleggen, waarbij zij aankunnen geven dat zon overeenkomst ook als modelovereenkomst beschikbaar mag worden gesteld.

  De brief van de Staatssecretaris geeft aan dat het bovenomschreven alternatief zal worden uitgewerkt in een Nota van wijziging bij het wetsvoorstel Beschikking geen loonheffingen. Ook de Raad van State en Actal (dit is een adviescollege toetsing regeldruk) moeten zich nog over dit alternatief buigen. In de tussentijd gaat de Belastingdienst al wel van start met een onderzoek naar gebruikelijke overeenkomsten. De beoogde inwerkingtreding is 1 januari 2016. De huidige VAR blijft tot die tijd bestaan.

  TenslotteHet voordeel van het alternatief is denkelijk dat een opdrachtgever alsdan in n keer zekerheid vooraf verkrijgt voor alle ZZPers die hij contracteert. Nadeel is dan denkelijk dat, in het geval geconstateerd wordt dat niet overeenkomstig de goedgekeurde overeen-komst wordt gewerkt, de Belastingdienst de mogelijkheid zal hebben aan de opdrachtgever ten aanzien van alle gecontracteerde ZZPers een correctieverplichting of een naheffings-aanslag loonheffingen op te leggen. Gelijk ook in het oorspronkelijke wetvoorstel onduidelijk was, is op dit moment ook bij dit alternatief niet duidelijk wat de speelruimte in deze zal zijn. Dat is voor de praktijk toch nog wel een belangrijk punt. Het lijkt er overigens wel op dat dit systeem het gaat worden. We zullen het zien, naar verwachting, per 1 januari 2016.

  Eric GortAndor Valkenburg

  PKF Wallast AmsterdamBeechavenue 78 - 801119 PW Schiphol Rijk020 - [email protected] / [email protected]

  VAR wordt vervangen door modelovereenkomsten

  | 7

 • Kruisweg 652, Hoofddorp, tel. 023-556 00 [email protected], www.millenaar.nl

  Een beetje ondernemer verzekert niet lk risico...

  V E R Z E K E R I N G E N P E N S I O E N E N E M P L O Y E E B E N E F I T S

  Kruisweg 1023, 2131 CR HoofddorpT. 023-561 6094E. [email protected] www.hetmakelaarshuijs.nl

  voor wonen en business

  Kijk voor informatie op onze site!

  www.hetmakelaarshuijs.nl

  Als ondernemer moet u vaak snel beslissen,maar u wilt ook zeker zijn van uw zaak.U wilt een korte lijn naar een goed advies vaniemand die uw onderneming, branche en regio kent.Uw contactpersoon bij SWDV zorgt daarvoor.

  SWDV Advocaten: sparringpartner full-service tarief op maat

  Omdat u gewoon wilt ondernemen.Bel voor een afspraak 023-517 51 00 of kijk op www.swdv.nl

  1534721_SWDV-ONDERNEMENDHOOFDDORP(185x132)_DEF.indd 1 26-02-15 16:05

 • De leden meer betrekken bij de club.

  Dat is n van de veranderingen die

  voorzitter Dick Hulsebosch bij zijn

  aantreden vorig jaar bekend maakte.

  En het werkt. Een goed voorbeeld

  daarvan was de ledenvergadering

  in combinatie met een wijnproeverij

  bij De Wijnzaak. Als datum was

  gekozen voor de vroegere

  Koninginnedag: 30 april.

  De gasten werden bij binnenkomst verwend met een glaasje bubbels of koffie/thee met een Haarlemmermeerse lekkernij van bakker Gorthuis: Een Eerstelingetje, een koek met een afbeelding van molen De Eersteling als decoratie.

  Om 20 uur begon de jaarvergadering. En ook hier wist Dick de leden er bij te betrekken. Zo werden de vier genomineerden voor de Haarlemmermeerse Ondernemers Prijs 2014 (waarvan twee ook winnaar werden) even in het zonnetje gezet. Paul van den Brink (Master Totaalinrichting), bakker Peter Gorthuis, fotograaf Justa van Bergen (Just Justa Fotografie) en Ron Pointl en Jeroen Peters (De Wijnzaak). Van de zes genomineerden waren vier lid van Ondernemend Hoofddorp. En dat zegt ook wat over de club.

  Een uitdagingTijdens de presentatie van penningmeester Ton van Deijl kwam naar voren dat het ledenaantal de afgelopen jaren aanzienlijk is afgenomen, waardoor er minder te besteden valt. Dat merkt vooral de commissie P + A die alle evenementen organiseert. Het wordt op dat gebied zeker een creatief jaar vol uitdagingen

  Vervolgens nam de club afscheid van Michiel Hulst als bestuurslid. Na 17 jaar vond Michiel het genoeg geweest. Ton van der Horst (voor De President) en Ren Klomp (voor Graan voor Visch) werden genstalleerd als nieuwe bestuursleden.

  Aansluitend vond de wijnproeverij plaats. Margot Houtkooper, Register Vinoloog bij De Wijnzaak, vertelde eerst even de dos en donts bij het proeven. Zij legde ook uit waarom je eerst aan de wijn gaat ruiken. De Wijnzaak had gekozen voor vier prachtige wijnen die natuurlijk vergezeld werden van een bijpassend hapje. En zo ontstond er een bijzonder smakelijke avond.

  No show: niet handigHet aan- en afmelden blijkt voor een aantal leden toch nog steeds een lastige aangelegenheid. Een aantal leden, die zich wel hadden aangemeld, zijn niet geweest. En er kwamen leden die zich niet hadden opgegeven. En zo bleef het toch nog een beetje in evenwicht. Maar handig is het niet, zeker niet als er met lekkernijen, drank en spijs op u gerekend wordt

  Jaarvergadering bij De Wijnzaak zeer geslaagd

  Dus:Lijkt het u leuk om Vriend van Ondernemend Hoofddorp te worden of weet u wie daarvoor in aanmerking zou kunnen komen:

  meld het ons secretariaat op 023 56 225 00 of via [email protected]

  Contributievoorstellen

  Tijdens de algemene ledenvergadering werd een tweetal nieuwe contributiecategorien voorgesteld.

  1) Voorstel om met ingang van 2016 voor eenmansbedrijven/ZPers een gereduceerd

  tarief te hanteren van 175 euro (ex btw). Waarbij de voorzitter opmerkte, dat het niet gaat om de juridische term eenmanszaak maar de feitelijke situatie van het niet hebben van personeel. Het voorstel werd aangenomen.

  2) Voorstel met betrekking tot oud-onder-nemers om met ingang van 2016 Vriend van Ondernemend Hoofddorp ad 75 euro te worden. Zij hebben geen spreek- en stemrecht, maar mogen wel naar de evenementen komen. Zij zijn dan dus geen lid, maar Vriend van. Ook dit voorstel werd aangenomen.

  | 9

 • VOOR WONEN EN WERKEN

  Ook voor een interieur-ontwerp op maat! Bezoek onze showroom voor persoonlijk advies.

  Master Totaalinrichting l Dirk Storklaan 65 l 2132 PX Hoofddorp l T 023 562 70 98www.mastertotaalinrichting.nl

  BEHANG

  RAAMDECORATIE

  VLOEREN

  ZONWERING

  MEUBILAIRONTWERP

  www.pulsum.nl

  Advies Accountancy Fiscaliteit

  Bedrijfseconomische vraagstukken vragen vandaag de dag om gedegen vakkennis. Echter dat alleen is niet voldoende. Bij Pulsum geloven wij in het feit dat financile dienstverlening zich moet schikken naar de behoefte van de onderneming of individu. Meebewegend en anticiperend: het ritme van uw onderneming bepaalt de intensiteit van onze samenwerking, als in een pulse.

  Op de momenten dat u ons nodig heeft, staan wij voor u klaar.

  Maak vrijblijvend een afspraak voor een verkennend gesprek via +31 (0)23 820 09 32 of stuur een e-mail naar [email protected]

  Het ritme van uw onderneming bepaalt de intensiteit van de samenwerking

  Met vestigingen in Haarlem en Hoofddorp

  14898_015_ID_PULS_Advertentie_Ondernemend_Hoofddorp_Editie_2_185x132.indd 1 01-06-15 12:41

 • Culinaire specialiteiten tegen een betaalbare prijs. De nieuwe Trattoria Per vini e mangiare in het Steigenberger Airport Hotel Amsterdam op Schiphol Oost voorziet daarin. Deze werd begin juni geopend. De opening werd verricht door een drietal heren: wethouder Ap Reinders (Gemeente Haarlemmermeer), Erwin M. Bruyn (Area General Manager Nederland) en chefkok Ron Schouwenburg.

  De aanwezige gasten werden getrakteerd op de culinaire specialiteiten van Ron Schouwenburg en konden een kijkje nemen in de open keuken van de nieuwe Trattoria.

  Met de nieuwe Trattoria biedt het Steigenberger Airport Hotel Amsterdam een toegankelijk concept aan hotelgasten, bezoekers en toeristen die op zoek zijn naar kwalitatief goed eten voor een betaalbare prijs, meldt het hotel.Gasten hebben ruime keuze uit diverse homemade anti pasti, verse pastas en hippe flammkuchen met gezonde ingredinten.

  Bij veel ondernemers, ook diegenen die vanuit kantoor aan huis werken, blijkt het computernetwerk, zonder het zelf te weten, niet veilig te zijn. Hierdoor zijn vaak documenten met kostbare bedrijfsgegevens of een bestand met een complete gebruikersnamen en wachtwoordenlijst zichtbaar op het internet. Maar ook kopien van een paspoort, rijbewijs, bankafschriften en pasfotos wat een gevaarlijke combinatie is. Ga maar na wat je nodig hebt om een creditcard aan te vragen of met welke gegevens je een levensverzekering kan laten afkopen. Iedereen kan er zo bij. Kwaadwillenden kunnen hiermee direct aan de slag, met alle dramatische gevolgen van dien.

  Ook het netwerk bij bedrijven blijkt vaak onveilig. Bij het uitvoeren van penetratie-testen zien wij regelmatig dat de beveiliging aanzienlijk beter is dan bij de gemiddelde thuisgebruiker, echter laten ondernemers toch ook diverse steekjes vallen in het beveiligen van hun digitale eigendommen. Openstaande

  ftp servers om bestanden te delen, backups van complete databases en applicaties die met de standaard gebruikersnaam en wachtwoord op het internet gepubliceerd zijn. Het kan u als ondernemer schaden als hier misbruik van wordt gemaakt.

  Het nieuwe werken!Werken voor de werkgever vanuit huis, het nieuwe werken! Het klinkt prachtig, maar is dat ook zo? Tegenwoordig wil iedereen van afstand kunnen inloggen op het bedrijfsnetwerk om altijd overal bij de kunnen.

  Hiervoor moet dus wel een deur worden opengezet zodat de medewerkers verbinding kunnen maken. Met de juiste veiligheids-maatregelen is dit geen probleem.

  Neem het onderwerp veiligheid dan ook altijd mee in uw keuze voor een dergelijk systeem.

  Carina Eikenboom, Inquirendum.

  Kwaadwillenden kunnen gemakkelijk bij gevoelige gegevens van

  duizenden computergebruikers, zoals paspoortkopien, wachtwoorden,

  DigiD-codes en belastingaangiften. Die staan op computernetwerken

  thuis, maar de achterdeur daarvan staat soms wagenwijd open, doordat

  de beveiliging niet goed of niet goed genoeg ingesteld is.

  Dat meldt het tv-programma Opgelicht?! van AVROTROS op 26 mei jl.

  Is uw computernetwerk wel afgesloten?

  Steigenberger Airport Hotel Amsterdam opent Trattoria

  vlnr Erwin M. Bruyn, wethouder Ap Reinders en chefkok Ron Schouwenburg

  | 11

 • Op 9 juni was Ondernemend Hoofddorp met het Ondernemerscaf te gast bij restaurant lHirondelle. Ron en Diana Auer vierden in maart het 15 jarig bestaan van hun zaak.

  In deze turbulente tijd binnen de horeca is het wel fijn als je het 15 jarig bestaan kunt vieren, vertelt Ron, die in zijn eigen zaak even gast was van Ondernemend Hoofddorp. Maar we doen het nog steeds heel goed en daar zijn we best een beetje trots op. Tegen alle verwachtingen

  zijn waren de laatste vijf jaar ook onze beste jaren. Die koers willen we natuurlijk vasthouden. En het is leuk om Ondernemend Hoofddorp op bezoek te hebben. Mede door de uitbreiding van het terras hebben we tegenwoordig de mogelijkheid om ook een groep te kunnen ontvangen en toch ook het restaurant door te kunnen laten gaan. We krijgen veel gasten die in de hotels overnachten wat vroeger een kantoorpand is geweest. Daar is geen service en voor de meesten zitten we op loopafstand.

  Restaurant lHirondelle is gelegen op n van de mooiste plekjes van Hoofddorp, aan de rand van het dorp, dichtbij de kantorenlocaties, maar ook het winkelcentrum. En op het terras aan het water is het wel erg goed toeven. Iets meer dan veertig leden van Ondernemend Hoofddorp kwamen even een biertje halen. Het eerste drankje werd aangeboden door Ondernemend Hoofddorp, Ron en Diana namen de hapjes voor hun rekening. Kortom: het was weer een gezellige bijeenkomst.

  Gezellig Ondernemerscaf bij lHirondelle

  Wat te doen met de tuin in de periode dat u op vakantie bent? Het gras moet gemaaid worden, de planten moeten water hebben, het onkruid uit de bestrating worden geplukt en misschien moet ook de heg worden gesnoeid. Als uw bedrijf drie weken gesloten is of als u lekker drie weken naar Toscane bent geweest, is het fijn als bij terugkomst het gras niet te hoog staat, de planten niet slap hangen en de beplanting niet overhangt bij de buren.

  We zitten midden in het groeiseizoen en de vakantieperiode is vroeg dit jaar. Zorg er dus voor dat er iemand is die het gras met regel-maat maait. Niet te kort, want dat is in een droge periode niet goed vanwege het ontstaan van bruine plekken in het gazon. Er zal iemand op de waterhuishouding moeten passen, zodat de mooie Buxusbollen in de plantenbakken of de Spaanse Margrieten in de potten niet slaphangen. Misschien heeft u in de tuin jonge

  aanplant? Die vindt het ook fijn om een beetje verwend te worden: er zijn tenslotte nog geen wortels ontwikkeld die lang genoeg zijn om het water dieper weg te halen.

  Het onkruid dat langs de gevel groeit of tussen de tegels is niet erg, maar het staat verzorgd en netjes als het er tussenuit is en daarmee het aanzicht verfraait. Allemaal kleine tips die ervoor zorgen dat als u uitgerust thuiskomt van een welverdiende vakantie, u niet direct het onderhoud van de tuin moet gaan doen.

  Een hele fijne vakantie gewenst, namens het team van StukArt Tuinen. Uw creatieve partner in groen.

  12 |

 • Een kijkje in de keuken van BSS-Hoofddorp

  Met dank aan Remko en Sandra voor de gastvrije ontvangst!

  BSS opent deuren, repareert sloten, beveiligt uw bedrijfspand of woning en levert en plaatst nieuwe deuren. Zij zijn al 25 jaar d specialist op het gebied van het beveiligen van bedrijven en particuliere woningen.

  Op 18 mei konden leden van Ondernemend Hoofddorp tijdens het bedrijfsbezoek aan BSS nader kennis maken het bedrijf van Remko van den Hout dat dit jaar het 25 jarig bestaan viert. Leuk is het dan natuurlijk ook dat de vader van Remko, die in 1985 het bedrijf begonnen is, ook aanwezig was.

  Er werd aandachtig naar Remko geluisterd. Zeker toen Remko vertelde over wat inbrekers tegenwoordig allemaal kunnen om uw pand binnen te komen. En dat is griezelig veel

  Vroeger waren zij collegas: Sandra van den Hout en Paul Rijkse

  Voor het openen van deuren bij slotproblemen en het herstellen van inbraakschade is BSS 24 uur per dag bereikbaar. In de meeste gevallen zijn zij binnen 30 minuten ter plaatse om u vakkundig en snel te helpen.

  Remko vertelde kort over BSS. Zijn vader begon op aandringen van Frans Stukart een eigen bedrijf. Met een gele bestelbus reden zij door Hoofddorp en werkten later vanuit verschillende panden. In n daarvan heeft Remko Sandra ontmoet!

  De voorzitter van Ondernemend Hoofddorp, Dick Hulsebosch, in gesprek met Jacob van Zijverden van De Arendshoeve en vader Van den Hout.

  De catering werd verzorgd door Restaurant lHirondelle. Diana Auer en Koos maakten er een feestje van. Heerlijke wijnen en lekkere hapjes!

  De toekomstige directie! Sem en Mara, de kinderen van Sandra en Remko.

  | 13

 • Sebas Krispijn, van oorsprong sportdocent, is eigenaar van Mainport CrossFit. Het is een nieuw concept afkomstig uit Amerika, begint Sebas te vertellen. Van jongsafaan ben ik met veel verschillende sporten bezig geweest, waardoor ik me heb ontwikkeld tot een allround sporter. Tijdens mijn opleiding tot leraar lichamelijk opvoeding aan de HALO is mijn interesse in sport, fysieke en geestelijke ontwikkeling sterk gegroeid. Vier jaar geleden maakte ik kennis met CrossFit en ik vond het geweldig. CrossFit is lastig uit te leggen. Voor de n betekent het coaching op maat, voor de ander het groepsgevoel en het beste uit jezelf halen. De beste manier om erachter te komen wat CrossFit inhoud, is door het te proeven.

  Het is een intensief en afwisselend fitness programma, waar plezier aan bewegen een belangrijk aspect is. Het is echt hard werken, maar een sterk en fit lichaam is je beloning. Het gaat erom hoe je traint, en met wie, en niet om een luxe omgeving met wellness voorzieningen. Overigens is daar ook niets mis mee. Alleen moet het geen routine worden. Dan raakt je lichaam er aan gewend. Routine is de vijand.

  Grondvormen van bewegenWij denken niet in spieren, maar in bewegingen, vertelt Krispijn verder. Duwen, trekken, stoten, werpen, tillen, springen, klimmen, rennen zijn grondvormen van bewegen, die de mens in de loop van zijn evolutie heeft ontwikkeld om te overleven. Fit worden en blijven gaat het beste door de grondvormen van bewegen te trainen, zoals deze in onze genen is vastgelegd.

  Een completere training voor je lichaam bestaat niet, en er wordt op een leuke manier competitief getraind. Er wordt gewerkt in relatief kleine groepen, met officile door CrossFit gekwalifi-ceerde trainers. Er is veel individuele aandacht voor technische begeleiding van de diverse oefenvormen. Wij beginnen met een warming up, gevold door kracht of techniek. Daarna volgt de WOD (Workout Of the Day), die is elke dag anders. De deelnemers krijgen bijvoorbeeld een hele waslijst met wat ze moeten doen en dan ook nog zo snel mogelijk (for time) of binnen een gestelde tijd zoveel mogelijk herhalingen (AMRAP). De workout kan variren tussen +/- 45 minuten of slechts 2-4 minuten, maar dan ben je meer kapot dan

  na drie kwartier in een sportschool. Hardlopen met jerrycans gevuld met water is iets heel anders dan gewoon hardlopen. Het water klotst namelijk precies tegen jouw beweging in. Je moet dus goed je balans vinden.

  Er liggen hier ook grote tractorbanden. Die wegen ongeveer 100 kilo, om die te verplaatsen vergt een bepaalde techniek. Maar het maakt niet uit of het om 35 of 100 kilo gaat, het gaat om de beweging. Het leuke is zeker ook de saamhorigheid onderling. Iedereen kan op zijn eigen niveau meedoen. We hebben hier ook twee roeiapparaten staan voor mensen die niet kunnen hardlopen. En dat doen we gewoon hier over het bedrijventerrein. Het doel van CrossFit is om -ongeacht leeftijd, beroep of fysieke gesteldheid- zo fit en gezond mogelijk te worden en te blijven. Alles is aan te passen. Ik nodig graag leden van Ondernemend Hoofddorp uit om vrijblijvend een keertje mee te doen en zelf te ervaren wat het is.

  Meer informatie is te vinden op www.mainportcrossfit.com. Hier kan men zich ook aanmelden voor een gratis proefles.

  Routine is de vijand

  Op een plek waar je het eigenlijk helemaal niet verwacht, namelijk tussen de autodealers op Graan voor Visch, is Mainport CrossFit gevestigd. Een sportschool? Nee, maar je kunt het er wel mee vergelijken. Alleen staan hier geen dure apparaten, maar liggen er autobanden, jerrycans gevuld met water en meer van dat soort attributen waar je mee kunt sporten.

  14 |

 • Wij zijn een Chinees bedrijf en zijn destijds door Amsterdam In Business in Hoofddorp terecht gekomen, vertelt Vice President Operations Mark Beumer. Voor Chinezen heeft Nederland een goed handelsklimaat, iedereen spreekt Engels. Vijf jaar geleden is men hier met zes mensen uit China het Europese hoofdkantoor en distributiecentrum begonnen. Ik werk hier nu drie jaar en was nummer 15 op de lijst. Dit jaar gaan we naar de 200 medewerkers. We zijn enorm aan het groeien. We kennen een omzetgroei year on year van 70 procent.

  Wereldwijd zijn wij marktleider als leverancier van kwalitatief hoogwaardige video surveillance producten en oplossingen. Eenvoudiger gezegd: bewakingsapparatuur, de camera en de recorder. Op een treinstation, in een hotel, in een casino. elke camera zou door ons geleverd kunnen worden. We hebben een kwalitatief zeer hoogstaand product, met een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding,

  wat wordt bevestigd door de wereldwijde nummer 1 positie en de 2e plaats op de marktaandeel ranglijst in EMEA.

  Speciale appSinds de oprichting in 2001 is het bedrijf gegroeid naar een wereldspeler met meer dan veertienduizend medewerkers, veertien vestigingen over de gehele wereld, afnemers in meer dan honderd landen en een markt-aandeel van meer dan 30 procent in China. We realiseren gezonde resultaten, vervolgt Mark Beumer. En wij investeren 7% van de omzet in onderzoek en ontwikkeling. Met het huidige product portfolio en deze continue investering in R&D zetten we duidelijk in op een verdere significante expansie in de komende jaren.

  Naast AudiDe nabijheid van en de snelle verbinding met Schiphol maken bedrijvenpark De President

  in Hoofddorp tot de ideale vestigingslocatie voor Hikvision. Na oplevering van het nieuwe pand door aannemer Hercuton zal naar verwachting in mei 2016 de verhuizing plaatsvinden. Het wordt een groot pand, gaat Mark verder. Een combinatie van 4.000 m2 bedrijfsruimte en 2.000 m2 kantoren, waarin een trainingscentrum en een showroom.

  We hebben op 11 juni de eerste paal geslagen. Bijzonder leuk was de aanwezigheid van Jiang Feng Zhi, onze president Europe, Cynthia He, vice president Overseas Business en onze CEO Mr. Hu. Een toevalligheid betreft onze buurman Lexpoint, de Audi dealer. Onze fabriek in China staat naast het pand van de grootste Audi dealer in Azi!

  Hikvision: Welkom in Hoofddorp

  Hikvision Digital Technology laat op bedrijvenpark De President in Hoofddorp zijn nieuwe Europese hoofdkantoor met logistieke voorzieningen bouwen. Sinds 2009 is het bedrijf gevestigd op Graan voor Visch.

  (vlnr) Jacky Ye, Cynthia He, Jiang Feng Zhi, Mark Beumer en Mr. Hu

  | 15

 • De Kruisweg voor Hotel de Beurs is zaterdag 11 juli weer het strijdtoneel van de korte-baandraverij. Op vrijdag 10 juli kunnen leden van Ondernemend Hoofddorp tijdens het Ondernemerscaf in Hotel De Beurs kennis maken met deze bijzondere tak van de paardensport. Een uitstekende gelegenheid

  om te kunnen netwerken onder het genot van een hapje en een drankje.

  Tijdens de borrel wordt tekst en uitleg gegeven over de kortebaan. De Kruisweg tussen hotel De Beurs en de katholieke kerk wordt volgestort met speciaal zand zodat de paarden ook echt

  voluit kunnen gaan. Een kortebaandraverij is een wedstrijd tussen telkens twee paarden, in een rechte lijn over circa 300 meter lengte, volgens het zogenaamde knockout systeem. Het paard welke als eerste twee ritten heeft gewonnen gaat door naar de volgende omloop. Net zolang tot er n winnaar overblijft. Tijdens de kortebaandraverij kunnen toeschouwers genieten van een spannend spektakel, maar ook aan de inwendige mens wordt gedacht, het publiek kan terecht bij de diverse horeca- standjes. Voor de kinderen zullen het springkussen en de ponys niet ontbreken. Na de prijsuitreiking zal de dag worden afgesloten met een live optreden van een zanger op het podium. De kortebaandraverij Hoofddorp wordt mede mogelijk gemaakt door een groot aantal sponsors uit de regio, waaronder een aantal leden van Ondernemend Hoofddorp en de gemeente Haarlemmermeer. Een gokje wagen over wie de winnaar wordt hoort er ook helemaal bij. Er is een speciale totalisatorwagen; deze staat opgesteld ter hoogte van de finish. Ook als men totaal geen verstand van paarden heeft, is het zeker leuk om er een paar euro aan te spenderen. Maar dat is op zaterdag.

  De paardenborrel is op vrijdag 10 juli, wel graag even aanmelden op www.ondernemendhoofddorp.nl.

  Paardenborrel aan vooravond Kortebaandraverij

  ONDERNEMENzonder grenzen!

  Haarlemmermeers Ondernemerscongres27 oktober 2015

  16 |

 • En Harry kan het weten. Thuis heeft hij 14 BBQs staan en organiseert regelmatig diverse wedstrijden, waaronder het Nederlands Kampioenschap Barbecue dat onlangs nog in het Haarlemmermeerse Bos werd gehouden. Maar hij jureert ook wedstrijden in Amerika. En dan praat je over een hele andere stijl van barbecuen. Wat hier in Nederland gebeurt is wat ze in Engeland sausage burners noemen, begint Harry te vertellen. Barbecue is hier een containerbegrip voor alles wat met buiten koken te maken heeft. De aangebrande speklapjes worden weggestopt onder de knoflooksaus. Maar cht barbecuen is het garen van vlees op een lage temperatuur op een apparaat met een gesloten deksel waarvan de brandstof hout en/of houtskool is. Al het andere is eigenlijk grillen. Het is bij mij begonnen op feestjes. Dan lag daar vlees te verbranden en niemand keek er naar. En dus begon ik er een beetje mee te spelen. Handig dat Harry daar staat, dachten de mensen geef hem bier! En zo is het eigenlijk begonnen. Ik had er veel plezier in begon me te verdiepen in de verschillende mogelijkheden van de barbecue.

  Dus niet meer alleen die worstjes, hambur-gers en speklappen, maar ook mooie grote stukken vlees, vis, groente en bijvoor-beeld appeltaart. Veel mensen denken dat de deksel op de BBQ tegen de regen is, maar meneer Weber had daar toch wel hele andere gedachten over toen hij het apparaat ontwikkelde.

  Barbecuen is genietenHet enthousiasme voor het barbecuen groeide bij Harry gestaag. Er ontstond een kleine concurrentiestrijd met de buurman. Harry: Op een gegeven moment hoorden we dat radio 538 het WK barbecuen ging orga-niseren. We stelden een straatteam samen en meldden ons aan. Er waren 100 teams uit de hele wereld. We zijn grandioos laatste geworden, we waren een soort Spanjaard op schaatsen. Tijdens het WK leerde ik ook een paar Amerikanen kennen, waaronder Tony Stone. Een geweldige kerel, hij deed het vuur verder bij mij ontbranden en ik raakte in de ban van de BBQ. Helaas is Tony niet meer onder ons, maar ik heb wel n van de evenementen naar hem vernoemd.

  Bij een echte Amerikaanse BBQ worden gerechten op een houtvuur klaargemaakt met een gesloten systeem op een lage temperatuur. Spareribs hebben zeker 5 tot 6 uur nodig om te garen, een varkensschouder zeker 10 uur. Juist door die lage temperatuur krijg je heel mals en sappig vlees. Wij koken thuis eigenlijk

  alleen maar op de BBQ. Ook het vier gangen kerstdiner. Maar je moet wel weten wat je moet gebruiken, voor een taart heb andere briketten nodig dan voor vlees. Harry heeft van zijn hobby zijn beroep gemaakt. Hij is gecertificeerd barbecue judge, Weber grillmaster en hij heeft zijn eigen BBQ Academy. De locatie voor de barbecue workshops is een sfeervolle omgebouwde hooiberg in Ter Aar. En er is veel belangstelling voor. Want goed barbecuen is niet zo simpel als het lijkt. Het komt echt aan op het talent van degene die er achter staat.

  Voor meer informatie: www.bbqguru.nl

  Het kerstdiner op de BBQ

  De zomer is in aantocht en dat betekent dat Nederland

  zich weer massaal te goed gaat doen aan speklapjes,

  kipfilets en worstjes. Meestal wordt de BBQ om half zes

  aangestoken en wil men om zes uur eten. Niet doen!,

  zegt Harry Havinga, de expert van de gloeiende kolen.

  Tijdens het bedrijfsbezoek aan Velota Zonwering & Buitenleven op 26 juni geeft Harry een demonstratie barbecuen: de dos en donts die moeten leiden tot een perfect gerecht van de barbecue.

  Dus niet alleen de traditionele hamburgers en speklapjes, maar ook vis, groente en zelfs appeltaart!

  | 17

 • Monique en Michiel Hulst

  vierden onlangs het 50 jarig

  bestaan van hun bedrijf.

  Hulst Herenmode was destijds

  de eerste herenkledingwinkel

  in Hoofddorp. Zestien jaar geleden

  namen Monique en Michiel de zaak

  officieel over. Vandaag de dag

  is de winkel mooier dan ooit,

  met prachtige producten.

  Als je de zaak van je vader overneemt en er ook werkt, heb je niet direct het idee dat er iets moet veranderen. Goed is toch gewoon goed?, begint Michiel te vertellen. Monique schiet in de lach: Na 16 jaar is niets meer hetzelfde. We zijn luxer geworden, leuker en ook veel specialistischer. Dat moet ook wel, want de laatste acht jaar is het segment behoorlijk veranderd. Natuurlijk zijn ze trots dat ze de winkel zo succesvol hebben voortgezet en uitgebouwd, maar ze zien het niet als een mijlpaal. Als je iets doet wat je leuk vindt, dan voelt dat niet zo, vervolgt Michiel. Want ons vak vinden wij echt leuk. Er zijn weinig andere branches die zo aan veranderingen onderhevig zijn als de mode. Elk seizoen heeft weer haar eigen collectie. Iedere inkoopronde is weer spannend. Wat vinden onze klanten nu echt leuk? Wij gaan altijd op zoek naar een aantal merken die niet iedereen verkoopt. Een beetje creatief zijn. En daar hebben wij nou echt plezier in.

  Jeans zijn niet aan te slepenHulst Herenmode verkoopt eigenlijk alles wat een man op kledinggebied nodig heeft. En een beetje extra. Er is een groot aanbod aan confectiepakken, maar uiteraard ook pantalons en colberts. Overhemden, polos, sokken, schoenen en dassen. Het is er allemaal. En natuurlijk ook vrijetijdskleding.

  De jeans zijn momenteel niet aan te slepen, vertelt Monique verder. Maar een jeans kopen is ook niet zo maar iets. Daar moet je wel een uurtje voor uittrekken. Nog leuker vind ik de maatpakken. Daar zijn we tien jaar geleden voorzichtig mee begonnen. Nu is minimaal de helft van de pakken die we verkopen een maatpak. Met daarbij ook een overhemd op maat gemaakt. Wij zijn daar echt specialist in geworden. Bijna dagelijks meten wij klanten op en zorgen dat hun specifieke lichaams-kenmerken worden vertaald in een perfect passend pak. Dan ga je samen met de klant de stof uitzoeken, de voering, knopen, noem maar op. Iedereen maakt andere keuzes, dat maakt maatwerk leuk. Het personaliseren van je eigen pak begint nu ook echt een trend te

  worden. Vaak wordt gedacht dat een maatpak heel kostbaar is, maar dat is niet waar. Voor nog geen 500 euro heb je een schitterend pak.

  Monique en Michiel hebben een dochter en een zoon, Claire en Philippe. We proberen het werk wel altijd op het werk te laten, besluit Monique. Thuis zijn we er voor de kinderen.Vader Kees Hulst was n van de oprichters van Ondernemend Hoofddorp en ook bestuurslid. Daarin is Michiel zijn vader eveneens opgevolgd. Maar onlangs heeft hij afscheid genomen, want na 16 jaar vond hij dat er nu maar eens iemand anders zijn taken over kon nemen. Tijdens de jaarvergadering eind april werd Michiel hartelijk bedankt voor zijn inzet in al die jaren.

  Iedereen maakt andere keuzes, dat maakt maatwerk leuk

  Michiel en Monique Hulst: Bijna dagelijks meten wij klanten op en zorgen dat hun specifieke lichaamskenmerken worden vertaald in een perfect passend pak.

  Foto: Tanja van Rooden, Lisse

  18 |

 • Met de wijziging van het ontslagrecht (Wet werk en zekerheid) per 1 juli 2015 verandert ook de rechtspositie van zieke werknemers. Hun rechtsbescherming wordt nog groter en hun ontslag wordt duurder.

  Opzegging arbeidsovereenkomst tijdens ziekteGedurende deze twee of drie jaar kan de werkgever de arbeidsovereenkomst niet opzeggen (opzegverbod). Als er sprake is van een andere ontslagreden dan ziekte, bijvoorbeeld reorganisatie of disfunctioneren, kan de werkgever dit opzegverbod omzeilen door de kantonrechter te verzoeken de arbeidsovereenkomst te ontbinden.

  Wat betreft de ontslaggrond reorganisatie is deze mogelijkheid vanaf 1 juli 2015 - voor zieke werknemers - verleden tijd. Onder het nieuwe recht is het opzegverbod tijdens ziekte bij een reorganisatie alleen niet van toepassing als de werkzaamheden van de onderneming volledig worden beindigd. Dat gebeurt echter niet zo vaak. In alle andere gevallen kan een zieke werknemer bij een reorganisatie gedurende twee of drie jaar niet worden ontslagen.

  Recht op transitievergoeding zorgt voor (nog) grotere kostenpostIedere werknemer die twee jaar of langer in dienst is geweest en wordt ontslagen, heeft vanaf 1 juli 2015 recht op een transitie-vergoeding. De werkgever die de arbeidsover-eenkomst met een zieke werknemer opzegt omdat deze niet kan worden herplaatst nadat hij eerst gedurende twee of drie jaar heeft gere-integreerd en het loon heeft doorbetaald, moet deze vergoeding ook betalen. De transitievergoeding is wel aanzienlijk lager dan de huidige kantonrechtersformule, maar bij langdurige dienstverbanden loopt dit toch behoorlijk in de papieren. Zieke werknemers worden dus een nog grotere kostenpost.

  (On)mogelijkheden voor de werkgeverDe werkgever die in deze situatie geen transitievergoeding wil betalen, heeft twee mogelijkheden. Hij kan met de werknemer een beindigingsovereenkomst sluiten. Als de arbeidsovereenkomst met wederzijds goedvinden eindigt, is betaling van de tran-sitievergoeding immers niet verplicht. Maar welke werknemer gaat daarmee akkoord?

  De werkgever kan ook de arbeidsovereenkomst niet beindigen maar laten voortduren. Het risico hiervan is niet alleen dat als de werknemer op enig moment hersteld is, hij passende arbeid en loonbetaling kan afdwingen, maar ook dat als de werknemer later alsnog wordt ontslagen, de transitiever-goeding nog hoger is omdat de arbeidsover-eenkomst dan langer heeft geduurd.

  Werkgevers doen er daarom verstandig aan om, indien mogelijk, zo veel mogelijk gebruik te maken van tijdelijke contracten en nog meer werk te maken van re-integratie, zowel het eerste als het tweede spoor.

  Jeroen Dikker, advocaat arbeidsrechtSWDV Advocaten

  De zieke werknemer vanaf 1 juli:

  niet leuker, niet makkelijker, wel duurder

  Ineke de Vries, ProgrammamakerHet Cultuurgebouw

  Ik speel trompet in bandjes, ga graag naar concerten, bezoek musea en exposities en ik lees graag een goed boek. Voor mijn portie cultuur kan ik goed terecht in het Cultuur- gebouw in Hoofddorp. Ik geniet er wekelijks van muziekles, yoga en beeldende kunst. Het gebouw is van en voor iedereen, professionals en amateurs! Mijn wens is dat we er ons allemaal thuis voelen.

  Fotografie: Margo Oosterveen

  Cultuur is mijn leven, mijn passie

  | 19

 • Boslaan 72132 RJ Hoofddorptel. 023 - 562 46 28fax 023 - 562 26 08

  Keuken geopend:

  Lunchma t/m vrij11.00-15.00 uur

  Diner 7 avonden17.00-22.00 uur

  De mooiste locatie van Hoofddorp www.lhirondelle.nl

  Ontwerp, aanleg en onderhoud

  Jadelaan 105 Postbus 29, 2130 AA Hoofddorp

  T 023 - 561 20 79 F 023 - 563 56 71 [email protected]

  www.stukart.nl

  U w c r e a t i e v e p a r t n e r i n g r o e n

  tuinontwerpen advies

  aanleg en onderhoud van

  tuinen

  biotop zwemvijversen livingpools

 • Een bekend gezicht op een vertrouwd adres

  De reclamewereld was niet echt vreemd voor mij en Dennis en Cindy Been ken ik al heel lang, begint Jan te vertellen. We hebben vroeger veel met elkaar te maken gehad en dat contact is altijd gebleven. Toen ik nog thuis werkte zei Carmen, mijn vrouw, op een gegeven moment als je er toch drie keer per dag heen loopt, kun je er net zo goed gaan zitten. En dat heb ik dan maar gedaan. Terug in de hectiek van alledag was best weer even wennen. Je bent soms met 10 of 12 partijen op een dag bezig die allemaal hun specifieke aandacht nodig hebben. Dat is soms topsport! Maar je doet mee met die wedstrijd of anders niet.

  Dennis zit al vanaf zijn 18e in het vak. We zijn begonnen als familiebedrijf in de elektrotechniek, vertelt Dennis. Een groothandel. Ik ben al vanaf 1992 eigenaar, de oude garde is inmiddels gepensioneerd. In het begin vond ik er niet veel aan, de groothandel was echt dozen schuiven. Niets vaktechnisch en dat vond ik niet leuk. Dus ga je hier en daar wat proberen, je koopt eens een machine, verhuist van het ene naar

  het andere pand en je groeit door. Vandaag de dag zijn wij het enige zelf-producerende licht-reclamebedrijf tussen Amsterdam en Den Haag. En nu is het dus wel leuk, iedere dag is anders. Wij zijn geen standaard lichtreclamebedrijf, wij zijn een partner in visuele reclame. Bij ons is eigenlijk niets onmogelijk.

  Dikke duifEn van de specialisaties van BLS Reclame is het onderhoud en de reparatie van neon reclame. Neon reclame is heel mooi, maar ook heel kwetsbaar, vervolgt Dennis. Als er een dikke duif tegenaan vliegt is het stuk. Of de ladder van de glazenwasser. Neon is handwerk, dus als het gerepareerd moet worden, moet dat ook handmatig. De reparaties worden gedaan door een glasblazer. Het is natuurlijk prima dat wij deze service kunnen bieden. Iedere dag komt er wel wat nieuws. Vroeger stonden we te frezen, nu snijden we met laser. De technieken in onze branche ontwikkelen zich snel. Mede hierdoor kunnen wij onze klanten steeds weer vernieuwde producten en productmogelijkheden bieden.

  Ombouwen naar duurzaamBLS Reclame heeft een eigen montageploeg en een aantal hoogwerkers. Door heel Nederland hangen lichtbakken die door BLS zijn vervaardigd. Die oude bakken zijn we nu aan het ombouwen naar duurzaam, gaat Jan verder. Naar LED verlichting uiteraard. De levensduur is veel langer, een LED lamp gaat zeker 10 jaar mee. En het levert een besparing op de energiekosten op van zon 70 procent. De oude bakken halen we op en laten we recyclen. De TL buizen bijvoorbeeld, worden naar De Meerlanden gebracht en worden hergebruikt.

  Tegenwoordig doen we ook heel veel beweg-wijzering in parkeergarages met LED. Want het is ook veel duidelijker dan TL en heel goed zichtbaar. BLS is een prachtig bedrijf. Ik heb mijn plekje hier wel gevonden.

  Dennis Been (l) en Jan Schalk: Bij ons is niets onmogelijk.

  Bij BLS Reclame staat sinds 1 april

  (geen grap) het bureau van Jan Schalk.

  Verkoper in hart en nieren. Heel even

  maakte hij een zijsprong naar de

  duurzaamheidsbranche, maar van huis uit

  werken was eigenlijk niets voor Jan. Hij

  moet wel onder de mensen zijn.

  | 21

 • De nieuwe Passat staat vanaf nu bij ons in de showroom met een vanafprijs van 30.190 of lease vanaf 495. Niet alleen is de nieuwe Passat zuiniger en rijker uitgerust dan ooit, hij maakt rijden nog comfortabeler, veiliger en gemakkelijker. Dat hij ook voorop loopt in innovatie blijkt uit zaken als Active Info Display, Car-Net en Trailer Assist. Kom langs voor een kop koffie en een kennismaking met de nieuwe Passat.

  Brandstofverbruik 3,9 - 5,4 L/100 km (1L op 25,6 - 18,5 km), CO2-uitstoot 100 - 140 g/km.

  Leaseprijs o.b.v. 20.000 km/48 maanden incl. BTW excl. brandstof, leaseprijs is obv de 1.4 TSI 150 pk met vanafprijs 33.790 voor de Limousine. Getoonde afbeeldingen kunnen meeruitvoeringen bevatten. Wijzigingen, druk- en zetfouten voorbehouden. De testmethode heeft niet tot doel het praktijkverbruik nauwkeurig weer te geven. Het praktijkverbruik kan daarmee afwijken. Het daadwerkelijk verbruik van uw auto hangt ook sterk af van uw rijgedrag. Wij adviseren Het Nieuwe Rijden, zie ook www.hetnieuwerijden.nl voor handige tips om zuiniger te rijden. Volkswagen houdt zich strikt aan de Wet Bescherming Persoonsgegevens.

  Lexpoint B.V.Jacobus Spijkerdreef 4, 2132 PZ HoofddorpTel. 023 - 554 14 55www.lexpoint.nl/[email protected]

  De nieuwe Passat. Misschien wel net zo slim als u.

  Kansen benutten

  lokaal en internationaal

  Beechavenue 78-80 | 1119 PW Schiphol-RijkPostbus 74681 | 1070 BR AmsterdamT. (020) 653 18 12 | F. (020) 653 18 47

  [email protected] | www.pkfwallast.nl

  PKF-2742-Adv Amsterdam 3_v1.indd 1 01-06-15 12:12

  Freight Terminal 207Schillingweg 58 2153 PL Nieuw-Vennep

  T +31 (0) 252 245480

  [email protected]

  Pakketten versturen?

  Vraag het de pakketspecialist van de Haarlemmermeer!

 • NIEUWS

  Onlangs werd op de luchthaven Schiphol een nieuw Regus Business Center geopend: The Base. Voor de herontwikkeling werden drie kantoren van het kantorencomplex Triport ingrijpend verbouwd. De gebouwen zijn met elkaar verbonden door middel van een passage.

  Het pand is duurzamer en aantrekkelijker gemaakt met nieuwe voorzieningen voor huurders, bezoekers en werknemers uit de omgeving. Het grote atrium is een dynamische ontmoetingsplek met een centraal zitgebied, een bar, een restaurant, een vergadercentrum en gratis wifi. In The Base vindt men alles wat men nodig heeft, van restaurants en cafs tot winkels en een 24/7 kinderdagverblijf. En voor slechts 19 euro per maand heeft men onbeperkt toegang tot de Business Lounge van The Base en nog 19 omliggende Regus Business Centres in de regio Amsterdam/Schiphol, inclusief koffie/thee en WIFI. Voor meer informatie kan men contact opnemen met Jeroen den Hollander, General Manager van Regus (020 658 612).

  Andr van den Berg, directeur Schiphol Real Estate, was meer dan trots op het resultaat, zo bleek uit zijn speech tijdens de opening.

  Regus en Schiphol hebben het samen gedaan, vertelde hij. Dit nieuwe Business Center is echt van topkwaliteit. Het is heel mooi geworden. Het is het beste wat we kunnen bieden. De tweede spreker was AnneCor Groeneveld, onder meer oprichter van de Dutch Dakota Association, Boeing gezagvoerder bij Transavia en tegenwoordig voorzitter van de Dutch Aviation Group. 50 jaar geleden bouwde Martin Schrder voor Martinair een pand op Schiphol, vertelde hij. Transavia wilde dat natuurlijk ook en jaren later kwamen wij terecht in Triport III, nu

  onderdeel van dit prachtige Business Center. Alleen hadden wij niet het hele gebouw nodig, er moesten dus andere gebruikers worden gezocht. Regus was er toen nog niet.

  Vandaag de dag wil eigenlijk niemand meer bakstenen hebben. Er is een nieuwe tijd aangebroken, een nieuwe manier van werken. Ik heb diep respect voor al het werk dat hier is verzet om zoiets moois te maken. Het is een geweldige plek om te werken, met magnifiek uitzicht en met meer dan 300 internationale bestemmingen op loopafstand.

  The Base: van Starbucks tot kinderopvang

  vlnr Andr van den Berg, Jessika van Veen, algemeen directeur Regus Nederland en AnneCor Groeneveld: Meer dan trots!

  Vakavond Sanitair bij BouwmaatOp dinsdagavond 2 juni organiseerde Bouwmaat Hoofddorp de vakavond Sanitair. De leveranciers: Geberit, Rubi, Eurocol, Wedi, Uponor en Kebo gaven demonstraties. Het resultaat mocht er zijn: uiteindelijk bezochten 41 vakmensen uit de regio Haarlemmermeer de vakavond. Het luxe satbuffet vond gretig aftrek en de sfeer was uitstekend.

  Doel van de avondBouwmaat Hoofddorp organiseert regelmatig van deze vakavonden om klanten kennis bij te brengen over bepaalde productgroepen en verwerkingstechnieken. Verder wil Bouwmaat Hoofddorp de bewustwording bij klanten vergroten dat het niet alleen een groothandel is om bouwmateriaal te kopen, maar ook de groothandel waar de vakman kennis en kunde kan vergroten, netwerk en kennis kan delen met collega-ondernemers en waar de mensen in de vestiging altijd

  een oplossing bieden. En zouden ze het zelf niet weten, dan schakelen ze direct de vertegenwoordiger in van de desbetreffende leverancier om mee te denken met de vakman.

  Regelmatig vakavonden Voor de toekomst zullen er regelmatig speciale vak- & koopavonden worden georganiseerd. Zo staat begin september de jaarlijkse BBQ op de planning met diverse acties en op 10 november wordt er weer een avond in het teken van gereedschap georganiseerd.

  Tevens worden er regelmatig bezoeken gebracht aan leveranciers om klanten beter te informeren over producten en toepassingen. Wil je meer informatie als bedrijf? Loop dan vrijblijvend even binnen voor een kop koffie en een rondleiding in de vestiging aan de Willem Brocadesdreef 13.

  Alle klanten die binnenkwamen ontvingen een unieke sleutel. Een van de sleutels zou uiteindelijk passen op de kluis, die gevuld was met 150,- aan prijzen. Brian Wesselius van het bedrijf Nou Keurig uit Hoofddorp was de gelukkige. | 23

 • Opaallaan 22-26 2132 XT Hoofddorp Tel. 023 - 554 38 38 [email protected]

  Mazda. Al 35 jaar ons visitekaartje.

  ZO VINDT U NIEUWE KLANTEN

  Met MultiCopy komt u weer tot groei.

  IEDER BEDRIJF EN ELKE ORGANISATIE ZOEKT NIEUWE RELATIES. JUIST NU ER WEER VOLOP KANSEN VOOR GROEI ZIJN, IS HET BELANGRIJK OM EXTRA KLANTEN TE VINDEN.

  MultiCopy | The Communication Company helpt u daarbij. Met verrassende oplossingen die u misschien niet meteen van ons gewend bent. Wij gaan ver om u te helpen groeien. In een tijd dat kansen gepakt kunnen worden!

  Robijnlaan 5, 2132 WX Hoofddorp023-557 08 35, [email protected]

  www.multicopy.nl/hoofddorp

  www.eventcenterfokker.nl

  Boeken? Bel 023 561 78 58 of mail [email protected]

  Boek n uw event en krijg de BUBBELS GRATIS!

  Event Center Fokker

  2014-005-021 WT_EC-FOKKER_Adv_2_Mag_90x66mm_Bubbels.indd 1 20-11-14 15:40

  in minutenper20

  gratis

  kennismakingstraining

  week altijd met personal trainer train alleen of als duo omkleden niet nodig

  Ervaarhet z

  elf!

  www.fit20hoofddorp.nl

 • UWV of kantonrechterDe route die u neemt om afscheid te kunnen nemen van medewerkers wordt voortaan bepaald door de situatie. Ontslag om bedrijfs-economische redenen of langdurige arbeids-ongeschiktheid lopen via het UWV. Hier vraagt u een ontslagvergunning aan en u zegt het dienstverband op na ontvangst, met inacht- neming van de opzegtermijn.

  Ook het afspiegelingsbeginsel blijft bestaan. Een veel gehoorde klacht is dat, door een goed afspiegelingsbeginsel toe te passen, goede werknemers moeten vertrekken en minder pres-terende werknemers moeten blijven. De nieuwe ontslagwet biedt u de mogelijkheid om 10% van de werknemers buiten het beginsel te houden.

  Uw ontslagaanvraag zal via de kantonrech-ter lopen als bovenstaande voorwaarden niet van toepassing zijn. Mocht uw verzoek tot een ontslagvergun-ning echter zijn afgewezen door het UWV kunt u deze alsnog via de kantonrechter aanvragen. De kanton-rechter zal op eenzelfde wijze als het UWV

  beoordelen of de aanvraag terecht is. Gaat uw aanvraag via de kantonrechter dan moet er niet alleen sprake zijn van redelijke grond maar het ontbindingsverzoek kan alleen worden toegewezen als aan de onderstaande drie pun-ten wordt voldaan:

  de werknemer voldoende de gelegenheid heeft gehad om zich te verbeteren;

  het disfunctioneren, de arbeidsongeschiktheid of verstoorde werkrelatie niet het gevolg is van een gebrek aan scholing;

  als blijkt dat de werknemer niet herplaatst kan worden.

  Nieuw is het hoger beroep: als de werkgever, of de werknemer, het niet eens is met de uitspraak kan deze hoger beroep aantekenen bij het hof, deze zal zich dan nogmaals over de zaak buigen

  en is een van de partijen het dan nog niet eens met de uitspraak

  kan ook nog naar de Hoge Raad worden gestapt. Deze laatste stappen zijn nieuw en

  mogelijk erg kostbaar.

  Bovenstaande routes hoeven uiteraard niet gevolgd te worden als het ontslag met wederzijds goedvinden wordt overeenge-

  komen. Wel geldt hiervoor dat de werknemer, binnen 2 weken en zonder opgave van redenen, van gedachte mag veranderen. Brengt u de werknemer hier niet van op de hoogte geldt zelfs een termijn van 3 weken.

  Opleidingsbeleid, steeds belangrijkerEen goed opleidingsbelei d is essentieel geworden. Dit opleidingsbeleid draagt er ook zorg voor dat uw medewerkers altijd geschoold zijn en u, aantoonbaar, voldoet aan het bieden van verbeteringen aan uw medewerkers.

  Wilt u eens sparren over de mogelijkheden binnen uw bedrijf? Neemt u dan gerust contact met ons op.

  Harry Warmerdam, HRM Highway BVwww.hrmhighway.nl

  Opleiden of pijn lijden?

  Met de introductie van de nieuwe flexwet

  en de veranderingen die gaan gelden vanaf

  1 Juli 2015 is het hebben van een goed

  opleidingsbeleid een essentieel onderdeel

  geworden van het nieuwe ontslagrecht.

  De nieuwe ontslagwet biedt u de mogelijkheid om 10% van de werknemers buiten

  het afspiegelingsbeginsel te houden.

  | 25

 • de

  anderevisie

  bouwenop

  Alle disciplines onder n dak: utiliteitsbouw

  woningbouw

  renovatie

  Tel: 0297-385100

  Regiobouw HaarlemmermeerPostbus 4312130 AK HoofddorpBennebroekerweg 275, Rijsenhout

  Amersfoort

  Arnhem

  Ede

  Hoofddorp

  Nieuwegein

  Kom verder met een goede sparringpartner

  Opaallaan 1208, 2132 LN HoofddorpT (023) 562 62 48

  Als ondernemer wil je verder komen. Je bedrijf laten groeien, nog betere producten maken, processen beter onder controle krijgen... Het is een sport om het steeds beter te doen. En net als in de sport heb je van tijd tot tijd behoefte aan een sparring partner: een trainer, een coach of gewoon een andere sporter die een stukje met je meeloopt. Zon sparring partner is CROP. Professionele en ervaren registeraccountants en belastingadviseurs, die het klappen van de zweep kennen. Die zelf ondernemer zijn, net als u. Die weten wat u bezighoudt en die samen met u verder willen komen.

 • NIEUWS

  In vervolg op de door Ondernemend Hoofddorp georganiseerde informatie-bijeenkomst op 7 mei 2014 voor de ondernemers en de inloopavond op 6 oktober is vorige maand begonnen met het opknappen van de Graftermeerstraat.

  De werkzaamheden zijn op 18 mei gestart en zijn naar verwachting gereed in juli. De werkzaamheden bestaan uit: Repareren van het hoofdriool; Herbestraten van de parkeervakken; Aanleggen loopstroken achter

  de parkeervakken; Vernieuwen inritten; Aanplanten nieuwe bomen

  en planten.

  Het opknappen wordt in delen uitgevoerd. Hierdoor blijven zoveel mogelijk parkeerplaatsen bereikbaar. Aannemer De Wilde Infra informeert u over de exacte planning en de locatie waar gewerkt wordt.

  Nieuwe asfaltlaagDe nieuwe asfaltlaag zal in het najaar aangebracht worden. Circa twee weken voor aanvang van deze werk-zaamheden worden de bedrijven op Noord hierover nader genformeerd.

  InloopuurIedere woensdag is er een inloopuur van 09.30 uur tot 10.30 uur in de keet van Aannemer De Wilde Infra. Hier kunt u vragen stellen over de werkzaamheden aan de aannemer en de opzichter van de gemeente. Meer informatie over de uitvoering van de werkzaamheden en het aangepast ontwerp kunt u terug-vinden op de gemeentelijke website onder het thema: Graftermeerstraat.

  HinderTijdens de werkzaamheden zal er enige geluidshinder zijn. Ook zijn er minder parkeervakken beschikbaar. Tijdens het werk aan het riool en het asfalteren van het wegdek is er geen doorgaand verkeer mogelijk. Dit wordt door borden aangegeven. De aannemer streeft er naar deze hinder zo veel mogelijk te beperken.

  ContactHeeft u nog vragen? Neem dan contact op met de heer S. Langstraat via 0900 1852 of [email protected] gemeente Haarlemmermeer bedankt u bij monde van gebieds- manager Hans Kleiss hartelijk voor uw inbreng.

  Graftermeerstraat krijgt opknapbeurt

  Proefcameratoezicht Hoofddorp CentrumBinnenkort start in het Hoofddorpse winkelcen-trum een proef met cameratoezicht. Dat heeft het college van burgemeester en wethouders in een brief laten weten aan de gemeenteraad. Ook het Airport Business Park Lijnden krijgt een proef met bewakingscameras.

  Cameratoezicht is niet meer weg te denken in de strijd tegen criminaliteit en overlast. Zo zijn cameras bijvoorbeeld al langer een effectief middel gebleken tegen overlast bij bushaltes van R-Net. De gemeente wil de mogelijkheden voor cameratoezicht daarom graag uitbreiden. In overleg met het Haarlemmermeers Ondernemers Platform (HOP) waar ook Ondernemend Hoofddorp deel van uitmaakt - en winkeliers is in eerste instantie dus gekozen voor Hoofddorp-Centrum en Lijnden.

  Burgemeester Theo Weterings heeft laten weten, dat hij graag de randen van de wet wil opzoeken als het om cameratoezicht gaat. Uiteraard wel met voldoende oog voor de privacy van de burgers. De twee pilotprojecten worden begin 2017 gevalueerd.

  | 27

 • Wethouder Adam Elzakalai, wethouder Sport, Economische Zaken, Luchthavenzaken, Citymarketing en Ruimtelijke Ordening vraagt uw aandacht voor het volgende:Vitaliteit, gezondheid, productiviteit en woon- & werkplezier zijn begrippen die bij Haarlemmermeer horen. Sinds vorig jaar streeft gemeente Haarlemmermeer er naar om door het vergroten van beweeggedrag en focus op gezondheid van volwassenen, hier nog meer inhoud aan te geven.

  Zo is er een pilot op bedrijventerrein Beukenhorst Zuid, waarin diverse bedrijven, Sportservice Haarlemmermeer en gemeente Haarlemmermeer samenwerken om de werknemers van de deelnemende bedrijven meer te laten bewegen. Het enthousiasme van de deelnemers en de

  bedrijven maakt dat dat we verkennen of er meer van dergelijke samenwerkingen van start kunnen gaan.

  De Stichting Sport & Zaken voert namens de gemeente Haarlemmermeer een onderzoek uit naar vitaliteit op de werkvloer. De focus hierbij wordt gelegd op sport- en bewegingsstimulering. We willen u daarom vragen de vragenlijst in te vullen om inzicht te geven in uw ambities op het gebied van het beweeggedrag van uw medewerkers. Aan de hand van de uitkomsten van deze vragenlijst gaan we na of en op welke wijze we elkaar kunnen versterken in deze ambities. Mogen we op uw medewerking rekenen?

  De link naar de vragenlijst vindt u op onze website www.ondernemendhoofddorp.nl

  Vitaliteit op de werkvloer

  VNO-NCW is blij dat een meerderheid van de Tweede Kamer wil dat werkgevers in het midden- en kleinbedrijf worden ontlast bij ziekteverzuim van personeel. Dat bleek bij een overleg met minister Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. De ondernemings- organisatie vindt dat werkgevers te veel ver-plichtingen hebben op het gebied van ziekte en arbeidsongeschiktheid. Die werken als een afbreker van werkgelegenheid.

  Veel tijd, geld, energie Bij ziekte moeten werkgevers het loon gedurende

  twee jaar doorbetalen. Daarnaast moeten zij de re-integratie van hun werknemer stimuleren en daar een verslag van bijhouden. Daar gaat veel tijd, geld en energie in zitten, aldus VNO-NCW. Vooral het mkb heeft moeite om dat op te brengen. Het huidige systeem maakt het onaantrekkelijk om personeel aan te nemen.

  Verantwoordelijkheid verdelen Bovendien heeft nog geen kwart van het ver-zuim deels of hoofdzakelijk met werk te maken, blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. De verantwoordelijkheden voor

  en de kosten van het verzuim zouden daarom beter verdeeld moeten worden over werkgever, verzuimverzekeraar en werknemer, vindt VNO-NCW. Zo zouden werknemers meer dan nu zelf actief moeten re-integreren en daar ook op afgerekend moeten worden.

  Mkb ontlasten bij verplichtingen ziekteverzuim

  NIEUWS

  Roefelen bij Rik:

  Op 8 april werd de jaarlijkse Roefeldag gehouden, al weer voor de 11de keer in Haarlemmermeer. Ongeveer 500 leerlingen van groep 8 gingen roefelen, een Vlaams woord voor snuffelen, in het bedrijfsleven. Ook 24 leden van Ondernemend Hoofddorp ontvingen de kinderen. Hier de ervaring van Rik Balder.

  BoekUwZending.com, logistieke dienst-verlener in Nederland en Belgi, werd druk bezocht. Ieder jaar doen we aan de Roefeldag mee zodat de kids zich een beeld kunnen vormen van wat er in een bedrijf gebeurt. Erg leuk om de leerlingen te laten zien hoe IT en Logistiek werken. Ze kregen een rond-leiding door een magazijn van 20.000 m2 en mochten achter de douane een kijkje nemen.

  Verder hebben ze kunnen zien hoe robots in maar liefst 15.000 bakken het juiste pakketje opzoeken en oppakken voor verscheidene webwinkels. Kinderen vonden dat ontzettend spannend! Natuurlijk hebben we hen ook enthousiast gemaakt om te komen werken in onze branche. Kortom: ook deze keer was het weer een super leuke en geslaagde dag!

  spannend!

  | 29

 • NIEUWS

  COLOFONOndernemend Hoofddorp Magazineis het kwartaalmagazine vanOndernemend Hoofddorp.

  REDACTIEADRESPostbus 490, 2130 AL HoofddorpE-mail: [email protected]

  REDACTIEAnneke Copier I Ed GroenHans de Jong I Bertine SchrderEric van den Brink

  FOTOGRAFIETon Hofstra Fotografie

  STRIPAlex Turk

  VORMGEVING, LITHOGRAFIE EN DRUKWERKGroen Offset Hoofddorp BV

  ADVERTENTIEVERKOOPProScript Services | Bertine SchrderT 023 557 0774 | E-mail: [email protected]

  linkedin.com/Ondernemend-Hoofddorp

  facebook.com/pages/Vereniging-

  Ondernemend-Hoofddorp

  twitter.com/@OndernemenHD

  Onlangs heeft de nieuwe provinciale coalitie van VVD, D66, PvdA en CDA bekendgemaakt van plan te zijn de HIRB-regelingen de komende jaren voort te zetten. De uitvoeringsregelingen voor Herstruc-turering en Intelligent Ruimtegebruik op Bedrij-venterreinen (HIRB) zijn een van de belangrijkste instrumenten die de provincie inzet om bestaande terreinen te herstructureren en ruimte te creren. Voor gemeenten en andere betrokken partijen zijn deze regelingen een belangrijke stimulans om herstructureringsprojecten op te starten. Mede door het bestaan van de HIRB zijn in de provincie Noord-Holland al veel resultaten behaald op het gebied van herstructurering. Door ook te investe-ren in verouderde bestemmingsplannen kan ruimte gecreerd worden om tot een verbeterd werkklimaat en optimaal grondgebruik te komen.

  Daarnaast geeft de coalitie aan partner te blijven in het Platform Bedrijven en Kantoren (Plabeka) in de Metropoolregio Amsterdam. Op deze wijze geeft de provincie vorm aan het zorgvuldig afstemmen van de beschikbare ruimte in de provincie. In Noord-Holland Noord voert de provincie zelf de regie om te komen tot een regionale uitwerking van de behoefte aan bedrijventerreinen en kantoorlocaties.

  Onder het motto Ruimte voor groei kiezen de coa-litiepartijen VVD, D66, PvdA en CDA voor werkgele-genheid, duurzaamheid en leefbaarheid. De beoogde coalitie is van plan er de komende vier jaar alles aan te doen om de regionale economie duurzaam aan te jagen, om ruimte te geven aan vernieuwing, duur-zaamheid en ondernemerschap. Hiervoor investeert de nieuwe coalitie 160 miljoen extra.

  Nieuwe coalitie Noord-Holland zet HIRB-regeling voort

  10 jaar samenwerking Lexpoint en Autoschade Wittebrood

  Met de levering van vier nieuwe Volkswagens markeren Autoschade Wittebrood uit Nieuw-Vennep en Lexpoint uit Hoofddorp hun tien jaar bestaande hechte samenwerking. Naast een zilvergrijze Volkswagen Transporter bedrijfsbus, betreft de overdracht een tweetal Volkswagens Golf Variant en een Passat Variant.

  Directeur Herbert Wittebrood: Deze Volkswa-gens vervangen gedeeltelijk een aantal oudere leenautos. We kwamen voertuigen te kort welke wij inzetten als schadebedrijf voor iedereen die hier een voertuig met schade voor herstel brengt. Onze totale leenautovloot bestaat uit

  twaalf jonge en moderne autos, die op een na door Lexpoint geleverd zijn. Varirend van een Volkswagen Fox/Up! tot en met een Passat. De keus voor Volkswagen is snel verklaard.

  Het is een kwaliteitsproduct en dat is wat wij als bedrijf ook leveren en uitstralen. Daarbij is het van belang dat onze klanten in represen-tatieve en complete gratis leenautos rijden. Dat is onderdeel van onze bedrijfsvoering en wordt bijzonder gewaardeerd. Verder geeft de brede inzet van leenautos onszelf ook de tijd om het werk correct uit te voeren. Immers, wanneer een klant over goed vervangend

  vervoer beschikt, zal hij ons ook de tijd gunnen om zijn voertuig weer keurig te herstellen.

  De reden om voor Lexpoint te kiezen ligt ook in het feit dat wij graag zaken doen met lokale ondernemers en in dit geval praat je over een hechte samenwerking van inmiddels tien jaar. Als gevolg daarvan worden personen- en bedrijfsautos met schade die bij Lexpoint worden aangeboden door ons hersteld, conform alle daarbij horende fabrieksvoorwaarden en waarborgen. En Lexpoint verzorgt voor de Volkswagenvloot van Wittebrood het technisch onderhoud.

  Links Herbert Wittebrood, directeur/eigenaar van autoschade Wittebrood en rechts Mark Scheffer, manager Fleetsales en Leasing Lexpoint B.V.

  30 |

 • Al die wetten en regels van de overheid hoeft u toch niet zelf te weten.

  HRM Highway BV

  Siriusdreef 17-27

  2132 WT Hoofddorp

  Tel. 023 751 60 62

  www. hrmhighway.nl

  1 Juli gaat de nieuwe transitievergoeding bij ontslag (onderdeel van de Wet Werk &

  Zekerheid) officieel in. Voor alle ondernemers met personeel een lastige materie. Weet u al wat dat voor uw organisatie gaat betekenen? Als u ook maar enigszins twijfelt, neem

  dan contact op met HRM Highway. Wij weten alles van personeelsbeleid in goede banen

  en van de transitievergoeding. HRM Highway kan zorgen dat alles rondom uw personeel

  tiptop wordt geregeld, dat u zichzelf geld en zorgen bespaart en dat u veel meer tijd

  overhoudt om te ondernemen. Want van al die wetten en regels van de overheid hoeft u

  toch niet zelf alles te weten?

  Ook van de nieuwe transitie- vergoeding weten we alles!

 • www.groenkoeriers.nl

  Tel. 020 - 333 00 03

  Dezelfde service, nu ook op de weg!

  Co2 neutraal