1x1 sessió 2

Click here to load reader

Post on 23-Mar-2016

227 views

Category:

Documents

2 download

Embed Size (px)

DESCRIPTION

1x1 sessió 2

TRANSCRIPT

 • PROJECTE EDUCAT1x1 Assessorament. Secundria.Sessi 2: 27/09/2010

  Judit Serra i [email protected]://sites.google.com/site/juditserraimorera/

 • Agncia catalana de protecci de dades

  http://www.apdcat.net/ca/contingut.php?cont_id=184&cat_id=215

 • Competncia digital, previs:Que tinguin correu electrnic.Canviar el nom dun fitxer:FITXER- ANOMENA I DESA o ARCHIVO GUARDAR COMO3. Enviar un fitxer adjunt per correu electrnic.4. Crear-se una carpeta i guardar-ho tot all dins.5. Comprimir i descomprimir carpetes per enviar.

 • 6. Compartir fitxers a Dropbox o GoogleDocs. Descarregar sense eliminar i pujar fitxers.7. Cerca informaci en pgines web estructurades. 8. EVEA (entorns virtuals densenyament i aprenentatge): Moodle o daltres.

 • DropboxPer descarregar-lo, des de www.dropbox.com

  A la barra deines, es genera una icona

  Per registrar-se, des del web

 • Per carregar fitxers a Dropbox ho podem fer:ORDINADOR: Arrossegant el fitxer a la carpeta Dropbox de qualsevol ordinador on tinguem el programa.INTERNET: Pujant el fitxer des de la pgina web (pestanya Upload) www.dropbox.com, una vegada ens haguem registrat.

 • Amb les dues opcions, tindrem el fitxer a internet i a tants ordinadors com tinguem Dropbox registrat amb el mateix correu electrnic. Des de Choose files, sens obre una finestra de navegaci, escollim el fitxer i premem Start upload.

 • Per crear una carpeta: FILES NEW FOLDER. Posar-li un nom i CREATE.

 • Per compartir un arxiu des de Dropbox:

  Seleccionar la carpeta a compartir:

 • Introduir els correus electrnics de les persones amb qui volem compartir la carpeta i, opcionalment, un missatge personalitzat. SHARE FOLDER.A una carpeta compartida hi ha de sortir el ninotet.Quan alg accepti la invitaci per compartir la carpeta, us arribar un correu electrnic amb qui sha afegit.

 • Prctica:Crea un document word que et serveixi per les classes, amb formulari o amb un ndex generat automticament.Crea una carpeta i guarda el fitxer a dins.Comprimeix la carpeta i penja-la al Dropbox, en un espai compartit amb tothom del curs.

 • Google sites:

  Google_Site.doc

 • Per organitzar una matria:https://sites.google.com/site/historia4tesojudit/ (socials)Per crear una webquest:http://www.xtec.es/~mcarles5/wq_2/index_1.htm (cincies)Per crear qualsevol pgina web, personal o dentitat:http://sites.google.com/site/webquestcathome/ EXEMPLES:

 • WEBQUESTS Carme Barba i Corominas [email protected] Sebasti Capella i Priu [email protected]

  Una WebQuest s una activitat d'investigaci guiada amb recursos Internet que t en compte el temps de l'alumne. s un treball cooperatiu en qu cada persona s responsable d'una part. Obliga a la utilitzaci d'habilitats cognitives d'alt nivell i prioritza la transformaci de la informaci.Investigaci guiada.... Navegar per Internet, en l'mbit educatiu pot ser, ha de ser, un procs de recerca d'informacions valuoses i significatives per a la construcci del pensament. A Internet els alumnes troben un ambient atractiu, interactiu i molt ric, per tamb un ambient propici a la dispersi on l'alumne pot perdre's en un mar de dades sense cap rellevncia que no afegeixen qualitat pedaggica, ni justifiquen l's d'Internet a l'aula. Les WebQuest ens ajuden a trobar a internet continguts de qualitat, adequats al nivell dels nostres alumnes i a les nostres expectatives pedaggiquesTenen en compte la rendibilitzaci del temps de lalumne... Una bona WebQuest facilita els recursos i els suports adequats en el moment necessari per tal que pugin dedicar ms temps a la construcci del seu propi coneixement.

 • Treball cooperatiu... Les bones WebQuest han estat dissenyades amb la convicci que s'aprn ms i millor quan s'aprn amb els altres, que els aprenentatges ms significatius sn el resultat d'activitats de cooperaci. Les WebQuest ajuden als nens desenvolupar estratgies de treball collaboratiu, sense, per, deixar dassegurar lesfor i el comproms individual de cada un. Prioritza la transformaci de la informaci... Les WebQuest ajuden a desenvolupar les capacitats de recerca, selecci, comparaci, presa de decisions, saber argumentar, treure conclusions, organitzar i transformar la informaci ... Les WebQuests han de ser produdes pels mateix professors i mestres. Han de ser presentades com qualsevol altre lloc web i han de ser: obertes, de lliure accs i gratutes. Les WebQuest pretenen ser, i ho han demostrat, una estratgia efectiva, per iniciar a nens i mestres en l's educatiu d'Internet que estimuli la investigaci, el pensament crtic i que alhora incentivi als mestres i professors a produir materials pedaggics per compartir a la xarxa. Les WebQuest no exigeixen ms software especfic del que acostumem a utilitzar per produir pgines web, amb la qual cosa la seva creaci est a l'abast de tots els educadors.

 • Estructura d'una WebQuest 1-PortadaUna WebQuest es presenta en format HTML, s a dir com una web, i la Portada de la WebQuest s la pgina inicial o ndex. Hi farem constar: Un ttol suggerent Una imatge adequada al contingut. Lrea i el nivell per a la qual la WQ s indicada El nom dels autors/res al costat de la seva adrea electrnica La data de la creaci o de la darrera actualitzaci i, de manera ben destacada, el nom dels diferents apartats de la WebQuest enllaats per mitj dhipertext, ja que lalumne sempre ha de poder tornar a linici des de qualsevol lloc on es trobi.

 • 2-Introduccis on presentem als alumnes una activitat motivadora, amb un ttol que suggereixi una aventura, un repte, una descoberta... Que formi part dels continguts curriculars i que pensem que amb els recursos dInternet podem aconseguir millors resultats que no pas tal com la fiem regularment.

 • 3. Tasca s on farem una descripci d`all que els alumnes hauran de realitzar, s a dir, del producte final que pot consistir en: una presentaci de diapositives , una exposici oral, una representaci teatral, una pgina web, un lbum, una campanya, un muntatge audiovisual, etc... A lapartat de les tasques (exemple 2) una ajudant del professor inicia als alumnes en el treball cientfic i els concreta qu hauran dinvestigar, com shan dorganitzar i com hauran de presentar el treball o producte final. Fixeu-vos que en mig d una explicaci aparentment simple shi introdueix el concepte dhiptesi, (mitjanant enlla en hipertext que ens porta a la definici). Perqu el que pretenem s que els alumnes comencin a fer recerca de deb.

 • 4-ProcsEn aquest apartat es on explicarem el com realitzarem la tasca: el tipus dagrupaments, els rols o personatges que els alumnes hauran dadoptar a fi de realitzar el treball duna manera ms completa, al mateix temps que simpliquen i es motiven . En el procs inclourem les activats o passos intermedis que caldr realitzar per a construir el producte final. En aquest apartat hi collocarem els recursos que els alumnes aniran necessitant en cada moment i els facilitarem tamb diferents suports: guies, mapes, organigrames , glossaris, etc., que els ajudin a anar ms lluny, a obtenir millors resultats .

 • 5-Avaluaci.s important que els alumnes coneguin des dun bon comenament com seran avaluats i de quins aspectes. Les WebQuest no preveuen un apartat d activitats davaluaci separat al final, sin que tot s susceptible de ser avaluat segons els objectius del mestre. Sacostuma a fer amb una eina anomenada rbrica que, per mitj duna determinada quantitat de criteris graduats des de la mxima exigncia fins uns mnims acceptables, pot avaluar tot all que ens proposem: podem crear una rbrica davaluaci del procs, de la interacci entre els grups , de la presentaci del producte final, etc.

 • 6-ConclusiAquest apartat tamb t una gran importncia, ja que en realitat una WebQuest no es dna realment per acabada, sin que podrem dir que s el comenament dalguna altra cosa. Un esgla per anar ms enll en el mateix tema o una eina, una estratgia de la qual ens hem apropiat per aplicar a altres projectes. En aquest moment haurem de fer una reflexi conjunta amb els alumnes que reprengus all que ens proposvem aconseguir en un principi, all qu realment hem aprs, com ho hem anat realitzant i qu en fem ara. Podem fer diverses propostes . Deixem la porta oberta.

 • 7-CrditsEs fa referncia al creador de les WebQuest , es facilita laccs a la seva web mitjanant lhipertext, sagraeixen altres collaboracions, etc...8-Guia didcticaGeneralment trobem un apartat que pot anar des duna senzilla pgina , fins a la repetici de tots els apartats de la WebQuest, ara adreats als mestres que la vulguin aplicar. Samplia la informaci amb les referncies als objectius curriculars, a les eines, els recursos necessaris , es donen indicacions ms precises sobre la temporalitzaci , lorganitzaci de laula i dels grups, etc.

 • WORD: ndex automtic

  Cal treballar sempre utilitzant un mateix format (Ttol 1, Ttol 2, Normal) per a una mateixa categoria.Per generar automticament: INSERTAR REFERENCIAS NDICES Y TABLAS.

 • Cal seleccionar la pestanya TABLA DE CONTENIDO.Indicar quants nivells (quants ttols, 1, 2, 3) i escollir el format.

 • Lnies del tempshttp://www.xtimeline.com/ Permet crear eixos cronolgics en format digital i enllaar-los a qualsevol espai web.

 • www.strands.comCal registrar-se.Permet enregistrar entrenaments diaris i fa tot tipus destadstiques que permeten enllaar EF amb matemtiques (percentatges, propocionalitats)

 • CURSORS RATOL:Es poden descarregar des de http://sites.google.com/site/utacub/descarregues , Recursos diversos, cursors.zipO tamb teniu larxiu a la carpeta compartida del Dropbox..Descomprimir el fitxer amb el WinRar o el WinZip i copiar tots els fitxer a C/Windows/Cursors

 • Per canviar el cursor cal anar a Tauler de control Maquinari - Ratol Punters Navega - seleccionar el punter que volem Dacord.

 • MATERIALS JA ELABORATS:

  Vdeos lia CREAMAT (matemtiques)http://phobos.xtec.cat/creamat/joomla/index.php?option=com_content&task=blogcategory&id=44&Itemid=69 PEMSA: JClic.http://clic.xtec.cat/db/act_ca.jsp?id=2481

 • Pgines web 1x1:http://alexandria.xtec.cat/ http://blocs.xtec.cat/pissarradigital/ http://www.atria.cat/