30 seconds app

Download 30 Seconds App

Post on 23-Mar-2016

216 views

Category:

Documents

0 download

Embed Size (px)

DESCRIPTION

Final report from the project: interaction design. We needed to create a prototype for an online multiplayer game.

TRANSCRIPT

 • 1OntwerpdOcument

  Klas Docent

  Datum

  DieDeriK van aalstJerremy De Jongh

  Pieter schouten

  JDE-D08Marvin Fernandes22-01-2013

  162485916241911618178

 • 21 IntrOductIe Briefing Leden Inleiding

  2 OnderzOek Onderzoeksmethoden Doelgroep Technisch&Visueelonderzoek

  3 cOncept4 VerantwOOrdIng eIsen/wensen5 persOnas6 scenarIOs7.1 use cases 7.2 FlOwchart8 VOOrstel testplan9 schetsen/ wIreFrames Aschetsen Bopstarten CVriendenuitnodigen DBeeldbellen ESpeelbord

  InhOud10 testFase #111a testFase #2 Usability Test

  11B testFase #2 Data Requirement Test

  12 VerwerkIng Van FeedBack13 releVante testpersOnen14 taakVerdelIng15 plannIng

  4

  5

  88

  101415171819

  3846

  54

  57

  58

  5960

 • 3BrIeFIngBinnen Project Interactive gaan jullie werken aan het ontwikkelen van een app. Binnen de opdracht is er de mogelijkheid om voor twee opties te kiezen. Een educatieve app voor kinderen van de basisschool of een bestaand bordspel omzetten naar een online multiplayer game app. Er moet gebruik worden gemaakt van de gangbare pixelformaten voor smartphone of tablet.

  ledenOns projectteam bestaat uit Diederik van Aalst, Pieter Schouten en Jerremy de Jongh.Diederik is binnen ons project de technical designer.Pieter is binnen ons project de visual designer.Jerremy is binnen ons project de content designer.

  InleIdIngVoor het project interactive hebben wij gekozen om een bestaand bordspel om te zetten naar een multiplayer bordspel. Na veel brainstromen en onderzoeken naar interessante bordspellen zijn wij uitgekomen bij het 30 seconden spel. Het is een spel dat snel verloopt en is daarom voor ons erg interessant om er een applicatie van te maken.

  1 IntrOductIe

 • 4OnderzOek prOtOtYpIng tOOlEen van de eerste taken binnen het project was het onderzoek naar een passende prototyping tool. Geen enkel lid van ons team was bekend met enig prototyping tool. We hebben ons zonder kennis er ingestort. Hieruit bleek dat de prototyping tool Axure erg gebruiksvriendelijk is en technisch goed. We hebben daarom vrij snel besloten om in Axure de eerste test schermen te ontwerpen. Het resultaat hiervan was goed en onze prototyping tool was een feit. Hieronder een lijstje van tools welke wij ook overwogen hebben. www.balsambique.com www.proto.io www.axure.com www.justinmind.com www.keynotopia.com

  OnderzOek dOelgrOepNatuurlijk heeft de app ook een doelgroep. Het concept zelf is erg breed en richt zich op mensen vanaf 16 jaar en ouder. Natuurlijk heeft onze doelgroep een iPhone waar hij of zij de 30 seconds app speelt. Ook houdt hij of zij van bordspellen en/of mobiele games die samen met vrienden gespeeld worden.

  OnderzOek/deskresearchIn een vroeg stadium zijn we begonnen met een onderzoek naar diverse elementen binnen verschillende iPhone apps. iPhone apps die vergelijkbare elementen bevatten die bij de 30 seconds app pasten.

  accOunt InstellIngenOmdat we willen werken met persoonlijke accounts zijn we op zoek gegaan naar bepaalde elementen die altijd terug komen op deze pagina(s). Welke zijn belangrijk en welke zijn niet relevant genoeg om weg te laten.We hebben de conclusie kunnen trekken dat men, naast het de standaard instellingen als e-mail, profielnaam, wachtwoord, eigenlijk altijd zijn eigen profielfoto kan wijzigen. Daarnaast vinden wij het zelf ook belangrijk dat de spelers van het spel hun eigen account kunnen personaliseren zodat men een eigen identiteit kan creren binnen het spel.

  2 OnderzOek

 • 5VrIenden(lIjst)In onze app is de mogelijkheid om met je vrienden te spelen een belangrijk onderdeel. Daarom zijn we op zoek gegaan naar vergelijkbare schermen van andere apps. We wilden te weten komen hoe deze apps dit onderdeel verwerkt hebben binnen de app.

  We zijn erachter gekomen dat deze lijst in de meeste gevallen in een verticale lijst geplaats wordt. Ook is de mogelijkheid om vrienden toe te voegen altijd aanwezig.

  hOOFdmenuHet hoofdmenu is de basis van de

  app. Vanuit dit scherm kun je naar elk onderdeel van de app navigeren. We hebben gekeken naar diverse apps. Ook naar de apps die qua thema niet aansluiten bij de 30 seconds app. Maar het gaat dan ook om het menu alleen en elke app heeft een hoofdmenu. Wat ons is opgevallen bij het onderzoeken is dat er erg veel verschillende soorten menus te vinden zijn. Verschillend in de zin van opmaak. De 1 is tekstueel maar de ander is dan weer erg visueel met icoontjes. Ook kom je de combinatie vaak tegen. In onze app gaan we binnen het menu gebruik maken van duidelijke tekstuele buttons. Binnen het spel zelf gaan we hoofdzakelijk gebruik maken van iconen.

 • 6BraInstOrm sessIeNa de beslissing dat we de app gaan maken voor het spel 30 seconds zijn we met het team rond een vel papier gaan zitten. We zijn gaan brainstormen over alles waar we aan dachten bij het spel. Natuurlijk hebben we de iPhone er bij betrokken, welke functies kunnen van toepassing zijn bij de app en welke functies heeft de iPhone berhaupt.De uitkomst van deze brainstorm sessie heeft ons naar de functie beeldbellen geleidt. Deze functie zal nu de basis vormen van het spel element van 30 seconds.

  FIeld studIesWe hebben met het hele team het spel uitvoerig getest. Hieruit is voortgekomen dat bepaalde functies waarschijnlijk weggelaten kunnen worden omdat deze functies de snelheid van het spel niet bevorderen. Vooral niet op de smartphone. De smartphone gebruiker wilt hedendaags niet lang wachten. Je kunt wel stellen dat de gebruiker erg ongeduldig is waardoor elke tijdwinst is meegenomen.

  YouTubeSpeluitleg:http://bit.ly/UULTHD

  geBruIkte BrOnnen30 seconds online speluitleg (www.spellenrijk.nl) 10-08-2011Geraadpleegd op 15-12-2012http://www.youtube.com/watch?v=GDJ0MkzSyec

 • 73 cOnceptenwIe Ben Ik?!Het spel wordt gespeeld met twee spelers. Iedere speler heeft een bord met 24 plaatjes van portretten van personen die naar beneden geklapt kunnen worden. De personen op de kaartjes hebben uiteenlopende kenmerken, maar van ieder kenmerk zijn er meerdere te vinden op het bord (bijvoorbeeld een paar mensen met bril, een paar met rood haar, een paar met een snor, etc.). Onder de portretten staat de naam van de personen.

  30 secOndsIs een spel waarbij twee teams of spelers afzonderlijk namen en woorden beschrijven. In de alleen- modus worden de hints gemaakt door de computer. De speler heeft meerdere antwoordmogelijkheden om uit te kiezen.In de samen-modus geeft een teamlid uit het zelfde team hints en moet het andere teamlid het antwoord raden.Het doel van het spel is om als team/individu als eerste de finish te bereiken door in elke ronde van 30 seconden zoveel mogelijk begrippen en/of namen te raden.

  Omdat wij in het concept van 30 seconds de unieke functie beeldbellen perfect konden plaatsen hebben we voor dit concept gekozen. Beeldbellen zal een essentieel onderdeel zijn binnen het spelelement van 30 seconds.

  4 reQuIrementsFunctIOneel De applicatie is te gebruiken op het Wi-Fi of 3G netwerk. Voor optimaal gebruik is 4G netwerk vereist. Het menu dient 4 knoppen te hebben. De speler moet binnen 4 stappen een spel kunnen starten. De verbinding van de speelronde moet binnen 5 seconden tot stand

  komen. De iconen van de applicatie moeten herkenbaar zijn voor elke

  gebruiker. De iconen van de applicatie moeten allemaal in 1 balk zitten. De loop richting op het bord moet helder zijn. De gebruiker heeft twee keuzes bij het aanmaken van een

  account(via e-mail/via facebook). De gebruiker moet een duidelijk overzicht hebben van zijn positie

  op het bord. De gebruiker moet duidelijk zien of het antwoord goed of fout is. De gebruiker krijgt bij zijn eerste keer opstarten automatisch de

  spelregels te zien. De gebruiker heeft de mogelijkheid om de speluitleg over te slaan

  na de eerste keer opstarten. De gebruiker moet de mogelijkheid hebben om een vriend uit te

  nodigen via de vriendenlijst. De gebruiker moet de mogelijkheid hebben om een persoon uit te

  nodigen door zijn gebruikersnaam op te zoeken. De gebruiker moet de mogelijkheid hebben om berichten te sturen

  aan andere gebruikers. De gebruiker moet de mogelijkheid hebben om zijn medespeler op

  te roepen om een speelronde te spelen. De gebruiker moet meer informatie kunnen bekijken over andere

  spelers.

 • 8data Het systeem moet spelers(vrienden) aan elkaar koppelen. Het systeem moet aangeven wanneer een speelronde begint. Het systeem moet aftellen voor de speelronde begint. Het systeem moet een geluidssignaal geven voordat de speelronde

  begint. Het systeem moet een geluidssignaal geven wanneer de speelronde

  bijna voorbij is. Het systeem moet aangeven doormiddel van trillen dat de

  speelronde bijna voorbij is. Het systeem moet aangeven of het antwoord goed of fout is. Het systeem moet het aantal goede antwoorden onthouden. Het systeem moet de pion verplaatsen op het bord aan de hand

  van het aantal goede antwoorden. Het systeem moet de statistieken van de spelers kunnen tonen. Het systeem moet de resultaten van de speler koppelen aan zijn

  profiel. Systeem moet de mogelijkheid bieden om via Facebook in te

  kunnen loggen. De applicatie kan de data automatisch bijwerken. Bijwerken van de data wordt gedaan door middel van Wi-Fi of

  3G/4G. Systeem werkt het beste op Wi-Fi of 3G/4G.

  OmgeVIng Social

  De applicatie moet overal te gebruiken zijn. Voor optimaal speelplezier dient de applicatie in een rustige ruimte gebruikt te worden. De applicatie moet je vriendenlijst kunnen tonen. De gebruiker moet de applicatie als iets leuks en positiefs zien.

  Physical De gebruiker moeten minimaal een iPhone 4 hebben.

  Technical Je moet een camera voorop de telefoon he