agenda waarom zaalleiding? taken van de zaalleiding algemeen voor de wedstrijd tijdens de...

TRANSCRIPT

Page 1: Agenda  Waarom zaalleiding?  Taken van de zaalleiding  Algemeen  Voor de wedstrijd  Tijdens de wedstrijden  Na de wedstrijd  De zaalwedstrijd

Agenda Waarom zaalleiding?

Taken van de zaalleiding Algemeen Voor de wedstrijd Tijdens de wedstrijden Na de wedstrijd

De zaalwedstrijd

De tijdklok

Wedstrijdformulieren

Overige formulieren

WVTTK

Waarom zaalleiding?

Iemand moet de leiding hebben in de zaal Voor de Almeerse: Zaalcommissie deelt zaalleiding in Indeling gebeurt in blokken van 2 uur

De zaalleiding hoeft niet te fluiten of te coachen

Kent de regels van de zaal - Info bij zaalbeheerder, info in de zaalmap + site van de

KNHB

Is 15 minuten voor aanvang dienst aanwezig zijn

Taken zaalleidingAlgemeen

Zit aan de Wedstrijdtafel

Houd orde in de zaal (op en rond het veld, controleert de kleedkamers, douches en toiletten)

Ziet toe op het neerleggen van de balken en het weer opruimen daarvan aan eind van de dag (Almere)

Bedient de tijdklok

Beheert het wedstrijdformulier

Beheert de wedstrijdbal en eventueel de hesjes (laat onze teams standaard het uittenue meenemen)

Voor de wedstrijd Controleert het wedstrijdformulier

Heeft een of meerdere wedstrijdballen

Houd in de gaten of de scheidsrechters voor de wedstrijd zich melden.

Laat de coach voorafgaand aan de wedstrijd aan de wedstrijdtafel de spelers invullen op het wedstrijd formulier (Dringend advies: niet meegeven!)

De zaalleiding houdt toezicht op:

- Zaalschoenen (schoon) verplicht, geen veldsticks, speciale keeperstick wel toegestaan;

- Geen metalen gespen in de keepers uitrusting. Keepers mogen NIET spelen met metalen gespen, ook niet als deze afgeplakt zijn.

Tijdens de wedstrijd Beheert de tijdklok

Houd de stand bij

Let op orde in de zaal Teams mogen niet alvast inspelen naast de balken Checkt kleedkamers, douches, toiletten

Maximaal 6 wisselspelers en 4 volwassen begeleiders op de bank. Geen broertjes, zusjes op de bank

Spelers die door de scheidsrechters uit het veld gestuurd zijn, dienen hun straftijd bij de zaalleiding uit te zitten => Houd straftijd bij.

Na de wedstrijd

Neemt de wedstrijdbal en eventueel de hesjes in

Controleert het wedstrijdformulier

Zorgt er voor dat de uitslag en de handtekeningen op het formulier staan (teams en de scheidsrechters)

Geeft de doorslagen aan de thuis- en uitspelende clubs

Zet de klok gereed voor de volgende wedstrijd

De zaalwedstrijden

Wedstrijden worden in blokken gespeeld: twee wedstrijden per team in dezelfde hal

Topteams (eerste teams) spelen meestal in een blok van vier uur 2x 20 minuten met 5 minuten rust

van het zaalcontactpersoon/begeleider die naar de briefing is geweest

3 minuten voor aanvang wedstrijd de zoemer laten gaan, opdat de teams zich kunnen opstellen

Voor aanvang wedstrijden wordt de tijdklok ingesteld op 20, dan wel 30 minuten.

Indien er een rust is, stel deze dan in op 3 minuten. De zoemer gaat vervolgens waarna de teams zich kunnen opstellen voor de 2e helft.

De tijd wordt tijdens een wedstrijd NOOIT stopgezet. Niet op verzoek van (bond)scheidsrechters Niet voor blessures. Er zijn immers wisselspelers.

De zaal is voor een vaste tijd gehuurd. Uitloop is niet mogelijk.

Het wedstrijdformulier De vereniging die zaalleiding heeft levert het

wedstrijdformulier

Let op dat de uitslag goed wordt ingevuld

Scheidsrechters en beide aanvoerders moeten het formulier tekenen (scheidsrechternummer)

Het originele formulier moet naar het wedstrijdsecretariaat.

De eerste doorslag gaat mee met het thuisspelende team.

De tweede doorslag gaat mee met het uitspelende team.

Er zijn nog steeds verenigingen die denken dat het thuisspelende team het originele exemplaar moet meenemen. Dit is NIET het geval. Bij onregelmatigheden: noteer dit op het wedstrijdformulier. Het originele formulier is voor de vereniging die Zaalleiding heeft

Het verzamelen van de

wedstrijdformulieren De zaalleiding heeft het originele exemplaar (voorblad)

Het thuisspelend team heeft de eerste doorslag

Het uitspelend team heeft de tweede doorslag

De originele exemplaren moeten worden ingeleverd bij Marion Koppelaar: Cecil B de Millestraat 41, 1325

RX ALMERE Uiterlijk zondagavond 20:00 uur Als de Almeerse dit niet oplevert => Boete van de KNHB

Elk team bewaart zelf de doorslagen (is alleen van belang als de uitslag wordt betwist) en levert deze aan het eind van het zaalseizoen bij Marion in: Cecil B de Millestraat 41, 1325 RX ALMERE

wedstrijdformulieren De doorslagen blijven bij het team, het voorblad ook!

Elk team is in principe zelf verantwoordelijk voor het bij Marion Koppelaar inleveren van dit voorblad. Uiteraard kan dit per zaal worden gebundeld, zodat er maar 1

persoon hoeft te rijden. ….echter…. in de Almeerse sporthallen wordt ook door

andere clubs gespeeld die daar ook Zaalleiding kunnen hebben.

Dit maakt een gecombineerd verzamel- en inleverschema wat onduidelijk, waardoor formulieren eenvoudig kwijt kunnen raken => boete van de KNHB

In de zaalmap zit een overzicht van de wedstrijden per dag en per sporthal. ALS je wilt bundelen, dan kan dit, maar je blijft ZELF verantwoordelijk voor het inleveren van het wedstrijdformulier

E-mailen van de uitslag

De zaalverantwoordelijke / begeleider zorgt voor het e-mailen van de uitslag.

Doe dit nog dezelfde dag naar: [email protected] [email protected] ….en als je het leuk vind, dan plaats je de uitslag ook in het

nieuwsitem op de voorpagina van de Almeerse

Indien er een schade in de hal optreedt, vul een schadeformulier in met de beheerder van de hal. De Almeerse is verantwoordelijk voor de sporthal op de door haar gehuurde uren.

Tot slot

Voor het wedstrijdschema: zie “standenmotor zaal” op de site van de KNHB

Voor afgelastingen: zie site van de KNHB

Elk team krijgt in bruikleen een zaalmap met info, wedstrijdformulieren en een zak met zaalballen en fluitjes

Vergeet niet een pen mee te nemen

Tot slot

Contactpersoon zaalhockeycommissie Almeerse:Henry Pieters, telefoon: 06-55883600

Vragen

Uitreiking zaalmap en zaaltas

Registratie en uitreiking van de zaalmap en de zaaltas met zeven ballen, een scheidsrechterfluitje en een hesje. De complete zaaltas moeten aan het eind van het seizoen weer worden teruggegeven. Borg: € 20,-

Zaalbandjes keeper: Borg € 10,-