catalog climă 2015 -...

of 48 /48
Catalog Climă 2015 Catalog echipamente, piese şi accesorii climă Training sistem de climă 7 42 9 Ofertă Soluţie completă pentru service-uri

Author: nguyendieu

Post on 07-Feb-2018

215 views

Category:

Documents


1 download

Embed Size (px)

TRANSCRIPT

Page 1: Catalog Climă 2015 - diag.autonet.rodiag.autonet.ro/webcatalog/WebCatDocuments/Service/ClimaBrosura... · Catalog echipamente, ... Datorită sistemului de control electronic,

Catalog Climă 2015

Catalog echipamente, piese şi accesorii climă

Training sistem de climă7

42

9

Ofertă

Soluţie completă pentru service-uri

Page 2: Catalog Climă 2015 - diag.autonet.rodiag.autonet.ro/webcatalog/WebCatDocuments/Service/ClimaBrosura... · Catalog echipamente, ... Datorită sistemului de control electronic,

www.denso-am.eu

Get inside• vehiculului

• Calitate ridicată; rată slabă de acordare a garanţiilor• Program aftermarket OE 100%

• Producător lider de piaţă

Componentele de schimb pentru autoturisme ar trebui să se potrivească la fel de bine ca cele originale, iar montarea lor ar trebui să fie simplă, directă şi fără dificultate.Din moment ce componentele Denso respectă perfect aceste condiţii, nu este surprinzător că nouă din zece autoturisme sunt dotate cu repere originale Denso.Compresoarele de aer condiţionat marca Denso continuă să funcţioneze la capacitate optimă în condiţii de căldură extremă. Dacă marii producători de autoturisme au încredere în Denso, tu de ce n-ai avea?

Page 3: Catalog Climă 2015 - diag.autonet.rodiag.autonet.ro/webcatalog/WebCatDocuments/Service/ClimaBrosura... · Catalog echipamente, ... Datorită sistemului de control electronic,

CUPRINS

Introducere..........................................................................4

Portofoliu.............................................................................5

Training sisteme de climă...................................................7

Catalog echipamente, piese şi accesorii climă..................9

Echipa................................................................................41

Ofertă................................................................................42

www.denso-am.eu

Get inside• vehiculului

• Calitate ridicată; rată slabă de acordare a garanţiilor• Program aftermarket OE 100%

• Producător lider de piaţă

Componentele de schimb pentru autoturisme ar trebui să se potrivească la fel de bine ca cele originale, iar montarea lor ar trebui să fie simplă, directă şi fără dificultate.Din moment ce componentele Denso respectă perfect aceste condiţii, nu este surprinzător că nouă din zece autoturisme sunt dotate cu repere originale Denso.Compresoarele de aer condiţionat marca Denso continuă să funcţioneze la capacitate optimă în condiţii de căldură extremă. Dacă marii producători de autoturisme au încredere în Denso, tu de ce n-ai avea?

3

Page 4: Catalog Climă 2015 - diag.autonet.rodiag.autonet.ro/webcatalog/WebCatDocuments/Service/ClimaBrosura... · Catalog echipamente, ... Datorită sistemului de control electronic,

Întreţinerea aparatului ROBINAIR AC690PROSchimbul de ulei la pompa de vid şi a înlocuirea fi ltrului de dehidratare

Unitatea de reîncărcare a sistemelor A/C, Robinair AC690PRO, este extrem de fiabilă și este construită cu componente de calitate superioară, cu utilizarea unor tehnologii dintre cele mai moderne.Datorită sistemului de control electronic, care semnalizează la momentul oportun fiecare intervenţie de întreţinere ce trebuie efectuată periodic, întreţinerea aparatului este redusă la minim.

Vă prezentăm două dintre cel mai des întâlnite operaţii de întreţinere: schimbul de ulei la pompa de vacuum (semnalată după fiecare 10 ore de lucru) și înlocuirea filtrului de dehidratare (după 150 kg lichid), operaţii care sunt descrise în Manualul de utilizare al aparatului, la paginile 28 și 29.

Schimbul de ulei la pompa de vid

Uleiul existent în pompa de vid se schimbă frecvent pentru a se asigura fi abilitatea optimă a dispozitivului. De îndată ce trebuie schimbat uleiul pompei de vid (după fiecare 10 ore de lucru), apare pe afisaj mesajul SCHIMBARE ULEI.

La schimbul de ulei se procedează în felul următor: � Se extrage fișa (ștecherul) dispozitivului � Se pune un pahar sub dopul de jos pompei de vid, apoi se golește complet pompa de vid (vacuum) � Se înșurubează dopul de jos și se deschide dopul de sus � Uleiul livrat în setul de accesorii se toarnă în pompă prin orificiul superior. Nivelul de ulei din interiorul pompei se verifică prin geamul de control, iar înălţimea de umplere trebuie să ajungă la linia mediană a becului de control �De îndată ce pompa este umplută, se va strânge dopul superior.

Înlocuirea filtrului de dehidratare

Filtrul de dehidratare al acestei unităţi este astfel proiectat, încâttoate reziduurile de acid și conţinutul ridicat de apă al agentuluifrigorific R134 a să poată fi eliminate. Când apare pe afișaj indicaţiaSCHIMBARE FILTRU, se va înlocui filtrul.

Pentru înlocuirea corectă a filtrului, se vor respecta indicaţiile de mai jos:

� Se racordează unitatea la alimentarea cu curent și se apasă tasta RECUPERARE � Se deschide ventilul de înaltă și de joasă presiune a staţiei � Se așteaptă sfârșitul autocurăţirii � Se lasă compresorul să funcţioneze până când presiunea indicată la manometre scade sub 0 (zero) bar � Se apasă tasta STOP pentru a opri compresorul. Acum filtrul este golit de agentul frigorific și n-ar trebui să stea sub presiune � Se închid ventilele la staţie � Se extrage fișa (ștecherul) dispozitivului și se îndepărtează capacul anterior

ATENŢIUNE!

La următorul procedeu se va deschide circuitul de agent frigorific al unităţii. Se vor purta ochelari de protecţie și mănuși.

� Se extrage cu atenţie filtrul și se înlocuiește cu unul nou.

ATENŢIUNE!

� Să se facă convingerea că inelele de etanșare se află în poziţia corectă � Se remontează capacul din material plastic.

Nu uitaţi! După efectuarea celor două operaţiuni este necesară aducerea la zero a contorului pompei de vid și a contorului filtruluide dehidratare, opearţiuni descrise, de asemenea, în paginile 28 și 29 ale Manualului de utilizare AC690PRO.

ULEI PENTRUPOMPĂ DE VIDPENTRU APARATE DE REÎNCĂRCATSISTEME A/CNX90018MC

FILTRU DEZUMIDIFICATOR5117399

Filtru dezumidificator pentru aparatulde reîncărcat sistemul de climatizareRobinair AC690PRO

HÂRTIE IMPRIMANTĂPENTRU ROBINAIR5607069

Instalaţiile Robinair AC690PRO, AC788PRO și AC790PRO au încorporate câte o termoimprimantă. Acestea pot imprima pe hârtie termică.

SCULE

44

INTRODUCERE

Page 5: Catalog Climă 2015 - diag.autonet.rodiag.autonet.ro/webcatalog/WebCatDocuments/Service/ClimaBrosura... · Catalog echipamente, ... Datorită sistemului de control electronic,

Componente şi consumabile

Scule

Service & Diagnoză

PROTFOLIU

5

Page 6: Catalog Climă 2015 - diag.autonet.rodiag.autonet.ro/webcatalog/WebCatDocuments/Service/ClimaBrosura... · Catalog echipamente, ... Datorită sistemului de control electronic,
Page 7: Catalog Climă 2015 - diag.autonet.rodiag.autonet.ro/webcatalog/WebCatDocuments/Service/ClimaBrosura... · Catalog echipamente, ... Datorită sistemului de control electronic,

TRAINING

�Mecanică, hidraulică şi electronică în sistemele A/C Încărcare, diagnoză şi reparații sisteme – Modul Climă

Descrierile trainingurilor se pot găsi prin accesarea paginii web Autonet: training.autonet.ro. Aici se pot descărca şi vizualiza toate trainingurile organizate de Autonet.

7

Page 8: Catalog Climă 2015 - diag.autonet.rodiag.autonet.ro/webcatalog/WebCatDocuments/Service/ClimaBrosura... · Catalog echipamente, ... Datorită sistemului de control electronic,

Portofoliul pentru sisteme de aer condiţionat O privire atentă asupra construcţiei compresoarelor

Designul Swash Plate - Mecanism al mişcării imbunătăţit reduce greutateam frecare şi pierderile rezultate din pompare emisii şi căldură mai puţine, respectiv e�cienţă mai bună.

Tehnologia Hollow Piston - Reduce consumul general de putere cu 15%, crescând în acelaşi timp e�cienţa combustibilului cu 5% şi capacitatea de răcire cu 10%.

Control integrat al valvelor - Designul unic cu 4 port-uri asigură ecomie de combustibi, emisii mai bune şi un raport timp-confort mai rapid.

Valve reed şi valve plate - Design patentat de sporeşte durabilitatea valvelor si reduce zgomotul.

Sfaturi tehnice

Folosiţi numai uleiul refrigerant recomandat de producător – şi în cantitatea potrivită. Utilizaţi un tip de ulei greşit sau cu vâscozitate nepotrivită şi sigur veţi cere suport tehnic specilizat.

Înlăturaţi întotodeauna tot condensul din sistem prin folosirea unui aparatvacuum timp de 45 de minute. Dacă nu, când se reîncarcă sistemul consensul şi uleiul vor reacţiona, rezultând un ulei acidi�at, ce va permite apariţia ruginei şi defecţiuni premature.

Când instalaţi un compresor nou pe un vehicul este important să vă asiguraţi că uleiul folosit este de tipul corect şi că este în cantitate potrivită pentru a funcţiona e�cient.

Cel mai bine este să înlocuiţi vaporizatorul sau �ltrul uscător ori de câte ori sistemul este deschis şi supus condiţiilor atmosferice.

Ţineţi capacele la locul lor tot timpul când adăugaţi ulei, sau când este pregătit sistemul de răcire pentru instalare. Dechiderea unităţilor va permite absorbţia umidităţii din aer, reducând astfel capacitatea sistemului de a captura umiditatea.

Mânuiţi ventilatorul cu ajutorul din motor, nu pindeţi paletele, �indcă poate descentraliza axul ansamblului.

Nu mânuiţi niciodată un evaporator din ţevi, �indcă poate cauza �surarea sau încreţirea lor ce poate provoca scurgeri şi/sau probleme în sistem.

Inelele de etanşare pe bază de ulei mineral sunt importante pentru îmbinările sistemelor cu agent refrigerant. Montarea unor inele uscate la îmbinări pot provoca la inelele care se rostogolesc şi răsucesc etanşări impropii sau deteriorări de genul ciupiturilor, crestărilor şi tăieturilor. Acestea pot provoca scurgeri.

Tehnologie OE patentată, pentru economie de combustibil, emisii şi timp de răcire îmbunătăţite.

Motoare de ventilator.

Potrivite pentru ventilatoarele de calitate originaleca să facă faţă schimbărilor de temperatură, prafului şi vibraţiilor, pentru o operare a motorului robustă şi de încredere.

Filtre de habitaclu.

Filtrele cu particule şi carbon activ sunt conforme speci�caţiilor OE, pentru îndepărtarea optimă a particulelor, igienă şi calitate superioară a aerului.

Condensatori.

Componentele OE au în conceptul lor tuburi de condensare cu fante de ordinea micronilor, pentru un transfer de căldură e�cient.

Evaporatoare.

Furnizat ca echipament original pentru transfer de căldură ridicat şi performanţe optime. Sunt dotate cu o tehnologie patentată de management a umidităţii.

Nucleul încălzitoarleor.

Tehnologie OE cu proces de su�are a bronzului într-un singur pas şi aliaj metalic rezistent, pentru �abilitate şi durabilitate.

Răcitoare de aer.

Tehonologia OE permite un �ux de aer mai mare către motor, pentru performanţe aşe motorului mai bune şi emisii mai mici.

Radiatoare

Construcţia din aluminiu su�at cu bronz asigură un transfer superior al căldurii şi presiune joasă a �uxului de aer pentru optimizarea răcirii.

Filtrele acumulator şi vaporizatoarele

Sistemul de retur al uleiului şi sita �ltrantă controlează nivelul umidităţii şi are e�ect de protecţie împotriva ruginii.

Compresoare.

Tehnologia OE patentată asigură o capacitate sporită de răcire, economie de emisii şi combustibil.

Delphi Product & Service Solutions. © 2014 Delphi Automotive Systems PLC. All Rights Reserved.

Air Conditioning | Braking | Diagnostics | Diesel | Engine Management | Fuel | Ignition | Maintenance | Steering & Suspension

Delphi Air ConditioningNu doar calitate. Calitate Delphi.

Page 9: Catalog Climă 2015 - diag.autonet.rodiag.autonet.ro/webcatalog/WebCatDocuments/Service/ClimaBrosura... · Catalog echipamente, ... Datorită sistemului de control electronic,

Portofoliul pentru sisteme de aer condiţionat O privire atentă asupra construcţiei compresoarelor

Designul Swash Plate - Mecanism al mişcării imbunătăţit reduce greutateam frecare şi pierderile rezultate din pompare emisii şi căldură mai puţine, respectiv e�cienţă mai bună.

Tehnologia Hollow Piston - Reduce consumul general de putere cu 15%, crescând în acelaşi timp e�cienţa combustibilului cu 5% şi capacitatea de răcire cu 10%.

Control integrat al valvelor - Designul unic cu 4 port-uri asigură ecomie de combustibi, emisii mai bune şi un raport timp-confort mai rapid.

Valve reed şi valve plate - Design patentat de sporeşte durabilitatea valvelor si reduce zgomotul.

Sfaturi tehnice

Folosiţi numai uleiul refrigerant recomandat de producător – şi în cantitatea potrivită. Utilizaţi un tip de ulei greşit sau cu vâscozitate nepotrivită şi sigur veţi cere suport tehnic specilizat.

Înlăturaţi întotodeauna tot condensul din sistem prin folosirea unui aparatvacuum timp de 45 de minute. Dacă nu, când se reîncarcă sistemul consensul şi uleiul vor reacţiona, rezultând un ulei acidi�at, ce va permite apariţia ruginei şi defecţiuni premature.

Când instalaţi un compresor nou pe un vehicul este important să vă asiguraţi că uleiul folosit este de tipul corect şi că este în cantitate potrivită pentru a funcţiona e�cient.

Cel mai bine este să înlocuiţi vaporizatorul sau �ltrul uscător ori de câte ori sistemul este deschis şi supus condiţiilor atmosferice.

Ţineţi capacele la locul lor tot timpul când adăugaţi ulei, sau când este pregătit sistemul de răcire pentru instalare. Dechiderea unităţilor va permite absorbţia umidităţii din aer, reducând astfel capacitatea sistemului de a captura umiditatea.

Mânuiţi ventilatorul cu ajutorul din motor, nu pindeţi paletele, �indcă poate descentraliza axul ansamblului.

Nu mânuiţi niciodată un evaporator din ţevi, �indcă poate cauza �surarea sau încreţirea lor ce poate provoca scurgeri şi/sau probleme în sistem.

Inelele de etanşare pe bază de ulei mineral sunt importante pentru îmbinările sistemelor cu agent refrigerant. Montarea unor inele uscate la îmbinări pot provoca la inelele care se rostogolesc şi răsucesc etanşări impropii sau deteriorări de genul ciupiturilor, crestărilor şi tăieturilor. Acestea pot provoca scurgeri.

Tehnologie OE patentată, pentru economie de combustibil, emisii şi timp de răcire îmbunătăţite.

Motoare de ventilator.

Potrivite pentru ventilatoarele de calitate originaleca să facă faţă schimbărilor de temperatură, prafului şi vibraţiilor, pentru o operare a motorului robustă şi de încredere.

Filtre de habitaclu.

Filtrele cu particule şi carbon activ sunt conforme speci�caţiilor OE, pentru îndepărtarea optimă a particulelor, igienă şi calitate superioară a aerului.

Condensatori.

Componentele OE au în conceptul lor tuburi de condensare cu fante de ordinea micronilor, pentru un transfer de căldură e�cient.

Evaporatoare.

Furnizat ca echipament original pentru transfer de căldură ridicat şi performanţe optime. Sunt dotate cu o tehnologie patentată de management a umidităţii.

Nucleul încălzitoarleor.

Tehnologie OE cu proces de su�are a bronzului într-un singur pas şi aliaj metalic rezistent, pentru �abilitate şi durabilitate.

Răcitoare de aer.

Tehonologia OE permite un �ux de aer mai mare către motor, pentru performanţe aşe motorului mai bune şi emisii mai mici.

Radiatoare

Construcţia din aluminiu su�at cu bronz asigură un transfer superior al căldurii şi presiune joasă a �uxului de aer pentru optimizarea răcirii.

Filtrele acumulator şi vaporizatoarele

Sistemul de retur al uleiului şi sita �ltrantă controlează nivelul umidităţii şi are e�ect de protecţie împotriva ruginii.

Compresoare.

Tehnologia OE patentată asigură o capacitate sporită de răcire, economie de emisii şi combustibil.

Delphi Product & Service Solutions. © 2014 Delphi Automotive Systems PLC. All Rights Reserved.

Air Conditioning | Braking | Diagnostics | Diesel | Engine Management | Fuel | Ignition | Maintenance | Steering & Suspension

Delphi Air ConditioningNu doar calitate. Calitate Delphi.

CATALOGCATALOG ECHIPAMENTE, PIESE ŞI ACCESORII CLIMĂ

� 1. Componente şi consumabile...........................................10 � 2. Scule..................................................................................26 � 3. Service & Diagnoză..........................................................33

COMPONENTE ŞI CONSUMABILE

9

Page 10: Catalog Climă 2015 - diag.autonet.rodiag.autonet.ro/webcatalog/WebCatDocuments/Service/ClimaBrosura... · Catalog echipamente, ... Datorită sistemului de control electronic,

1.1 SET VALVE DE EXPANSIUNE CU ORIFICIU FIX 8UW 351 233-831

Acest set de valve conţine 8 dintre cel mai frecvent întâlnite tipuri de automobile: Audi, Jaguar, Volvo, Opel, GM, Ford, Nissan, Mazda, Crysler. Schimbarea acestor valve este strict necesară când se înlocuiește un compresor defect sau există posibilitatea pătrunderii unor impurităţi în sistemul A/C.

1.2 VALVE DE EXPANSIUNE CU ORIFICIU FIX 8UW 351 233 -...

Valvele cu orificiu fix sunt duze de vaporizare ce sunt protejate peambele părţi cu sită. Mărimea orificiilor duzelor este între 1-2 mm.Se pot identifica după culoare și formă.Atenţie! Există mai multe tipuri de duze care au aceiași culoare.Se pot identifica în WebCat, TecDoc, sau în cataloage specifice.

1.3 VALVE DE EXPANSIUNE TERMOSTATICE 8UW 351 239

Valvele termostatice sunt piese foarte sensibile.Ele reglează cantitatea agentului termic vaporizat, faţă de presiunea joasă și temperatura vaporizatorului sau a gazului suprarăcit. Întotdeauna se identifică după tipul autovehiculului în WebCat, TecDoc, sau cataloage specifice.

COMPONENTE ŞI CONSUMABILE

10

Page 11: Catalog Climă 2015 - diag.autonet.rodiag.autonet.ro/webcatalog/WebCatDocuments/Service/ClimaBrosura... · Catalog echipamente, ... Datorită sistemului de control electronic,

1.4 VENTIL PENTRU CONECTORUL DE SERVICE RV1001.01, RV1002.01, RV1003.01, RV1004.01, RV1005.01, RV1006.01

Ventilele din conectorul de service se identifică după forma lor.

1.5 CAPACE PENTRU CONECTORUL DE SERVICE RT1004.05, RT1000.05, RT1007.05, RT1008.05, RT1001.05, RT1003.05, RT1009.05, RT1010.05, RT1002.05, RT1005.05, RT1018.05, RT1017.05

Capacele au rol dublu: etanșează și protejează valva și conectorul de service. Un pachet conţine 5 capace și se poate identifica după formă.

1.7 RULMENŢI PENTRU AMBREIAJ MAGNETIC

Rulmenţii din ambreiajul magnetic al compresoarelor sunt supuși unor condiţii aspre: apă, praf, temperaturi ridicate etc. De aceea, îmbătrânesc mai repede decât compresoarele.Identificarea rulmenţilor de schimb se face după mărimea lor:

1.6 CORPURI DE CUPLE RAPIDE ÎMPREUNĂ CU SUPAPE RV2014.01, RV2015.01, RV2010.01, RV2011.01, RV2012.01, RV2013.01

Capacele au rol dublu: etanșează și protejează valva și conectorul de service. Un pachet conţine 5 capace și se poate identifica după formă.

I.D./O.D. x Th. mm COD COMANDĂ

10x26x8 251824 CAR

10x26x16 251164 CAR

12x28x16 251171 CAR

25x52x12 251162 CAR

25x62x11,3 252561 CAR

30x46x18/16 253246 CAR

30x47x18 250994 CAR

30x47x22 253245 CAR

30x52x20 253244 CAR

30x52x22 250012 CAR

30x55x13 251601 CAR

30x55x23 250791 CAR

30x55x26 253248 CAR

30x62x27 252560 CAR

32x47x18 250929 CAR

32x47x18 253239 CAR

32x50x18/20 253241 CAR

32x55x23 251612 CAR

I.D./O.D. x Th. mm COD COMANDĂ

35x50x20 250187 CAR

35x52x12 254099 CAR

35x52x20 250998 CAR

35x52x22 250211 CAR

35x52x23 253249 CAR

35x55x10 252044 CAR

35x55x20 250129 CAR

35x55x20 252581 CAR

35x62x24 253240 CAR

35x62x28 250737 CAR

35x65x27 252934 CAR

35x72x14 250230 CAR

38x54x17 251219 CAR

40x50x24 253242 CAR

40x57x20/24 250042 CAR

40x57x24 250209 CAR

40x62x20,6 250210 CAR

40x62x20,6/24 250222 CAR

COMPONENTE ŞI CONSUMABILE

11

Page 12: Catalog Climă 2015 - diag.autonet.rodiag.autonet.ro/webcatalog/WebCatDocuments/Service/ClimaBrosura... · Catalog echipamente, ... Datorită sistemului de control electronic,

1.8 COMPRESOARE NOI

Pentru înlocuirea compresoarelor defecte puteţi opta pentru un compresor de calitate superioară, marca Denso, Delphi, Valeo, Hella, NRF sau Nissens. Fiecare marcă ne asigură o calitate superioară și un timp de viaţă îndelungat. Să nu uităm că înainte de montarea unui compresor nou, circuitul din vehicul trebuie spălat, pentru înlăturarea impurităţilor produse de compresorul defect.Compresoarele se pot identifica foarte ușor din programele WebCat, TecDoc sau din cataloagele pe care le puteţi cere de la reprezentanţii Autonet.

1.9 COMPRESOARE RECONDIŢIONATE

Valeo furnizează soluţii ieftine și fi abile pentru proprietarii de autovehicule: compresoare recondiţionate la un preţ scăzut. Calitatea acestor compresoare este foarte bună, fiindcă toate piesele care se află în mișcare sunt înlocuite cu piese noi. Singurul lucru care se păstrează din compresoarele vechi este carcasa acestora.Atenţie: circuitul A/C trebuie spălat înainte de montarea compresoarelor noi. Identificarea lor este posibilă în WebCat sau TecDoc.

1.10 E VAPORATOR - VAPORIZATOR

Servește ca element de schimbare a căldurii între aerul din habitaclul vehiculului și agentul de răcire din circuitul AC. Din punctul de vedere al structurii, majoritatea evaporatoarelor sunt tip serpentină cu lamele.Agentul de răcire este pompat sub presiune ridicată înspre evaporator. La această presiune ridicată, starea de agregare a refrigerantului este cea de lichid. Înainte de evaporator trece printr-o valvă de expansiune, care îl va pulveriza. Agentul refrigerant în formă de lichid pulverizat ajunge în evaporator, unde presiunea este mică. Ca urmare a acestor condiţii, agentul se transformă foarte rapid în gaz (se evaporă). Pentru schimbarea stării de agregare se consumă o cantitate mare de energie în formă de temperatură, răcindu-se astfel aerul din habitaclu.

1.11 RADIATOR CLIMATIZARE

Condensatorul trebuie să răcească agentul de răcire supraîncălzit în urma compresării. Refrigerantul în formă de gaz fierbinte intră în condensator în partea superioară. Datorită diferenţei mari de temperatură între refrigerant și aerul din mediul înconjurător, gazul se condensează. Acest proces se numește lichefiere. Agentul de răcire lichefiat părăsește condensatorul în partea inferioară.

1.12 FILTRU DEZUMIDIFICATOR, FILTRU ACUMULATOR

În interiorul circuitului A/C apar diferite impurităţi, care pot provoca defecţiuni în sistem (apă, particule străine, ulei contaminat, pilitură din părţile compresorului etc). Scopul filtrului este captarea și reţinerea acestor impurităţi. În funcţie de structura lor, în industria auto sunt folosite două tipuri de filtre: filtru dezumidificator (pe ramura de înaltă presiune) și filtru acumulator (pe ramura de joasă presiune).

COMPONENTE ŞI CONSUMABILE

12

Page 13: Catalog Climă 2015 - diag.autonet.rodiag.autonet.ro/webcatalog/WebCatDocuments/Service/ClimaBrosura... · Catalog echipamente, ... Datorită sistemului de control electronic,

RĂCIRE EXCELENTĂ

Categorie nouă – ventila

toare de habitaclu

COMPONENTE DE CLIMĂ

Ceamai

cuprinzãtoaregamã

RADIATOR DE RÃCIRERADIATOR INTERCOOLERCONDENSATORCOMPRESOR ACFILTRU USCÃTOREVAPORATORRÃCITOR ULEIRADIATOR ÎNCÃLZIREELECTROVENTILATOR

Page 14: Catalog Climă 2015 - diag.autonet.rodiag.autonet.ro/webcatalog/WebCatDocuments/Service/ClimaBrosura... · Catalog echipamente, ... Datorită sistemului de control electronic,

1.13 AGENT TERMIC R134A R134A

Agentul termic R134a este utilizat în sistemele moderne deaer condiţionat. Este cel mai des întâlnit agent termic în autovehicule. Se livrează în butelii de 12 kg. Pentru racordare la aceste butelii se folosesc cuplele livrate împreună cu Robinair AC690 Pro.Cuplele de conectare se pot comanda și separat.

Coduri: 5117226 5117228

1.14 ULEI PAO PENTRU COMPRESOR TIP AA1 ŞI AA3 8FX 351 214-021 (TIP AA1) 8FX 351 214-081 (TIP AA3)

Uleiurile folosite în sistemele de aer condiţionat sunt uleiuri sintetice speciale. Pentru diferitele tipuri de compresoare se utilizează diferite tipuri de uleiuri. În atelierele de service AC se recomandă folosirea uleiurilor tip PAO (polialfaolefin) fiindcă:

� Nu sunt higroscopice (nu absorb umiditate). � Au o vâscozitate excelentă.

Pentru sistemele cu compresoare cu pistoane axiale se utilizează uleiul tip AA1, iar pentru sistemele cu compresoare cu aripioare sau spirală (scroll) se utilizează uleiul tip AA3.

1.15 ADITIV CONTRAST PENTRU DETECTĂRI SCURGERI NX575

Aditivul de contrast este un lichid special, care devine fluorescent dacă este iluminat cu lumină ultravioletă. Ajută la detectarea scurgerilor. Cantitate: 250 ml.

1.16 SET O-RINGURI CLIMĂ RK1001

Conţine 360 de inele de etanșare universale.

Avantajele acestui set sunt: � Conţine 18 mărimi de inele diferite. � Se poate utiliza pentru orice tip de sistem (R12, R134a, R22, R500, R402a, R404a, R407c etc.) � Permite depozitarea corectă a inelelor de etanșare.

1.17 SET DE INELE DE ETANŞARE

Inelele de etanșare se pot comanda în seturi de zece bucăţi:

Mărime interioară (mm)

Mărime exterioară (mm)

Cod comandă

10,9 14,5 RG1013.10

8,7 12,5 RG1021.10

4,2 8 RG1022.10

7,2 11 RG1025.10

7,7 11,5 RG1026.10

13,7 17,5 RG1031.10

16,5 20,5 RG1032.10

16,7 20,5 RG1033.10

20,2 24 RG1034.10

16,9 20,9 RG1039.10

17 21,2 RG1044.10

14,8 19 RG1051.10

24,3 28,5 RG1055.10

20 27 RG1071.10

COMPONENTE ŞI CONSUMABILE

14

Page 15: Catalog Climă 2015 - diag.autonet.rodiag.autonet.ro/webcatalog/WebCatDocuments/Service/ClimaBrosura... · Catalog echipamente, ... Datorită sistemului de control electronic,

1.18 SET O-RINGURI CU INSERŢIE METAL PENTRU COMPRESOARE RK1053

Cutia de plastic include: � garnituri pentru 10 tipuri de compresoare � 2 tipuri de scule pentru montare presotupă

Dimensiuni: �Ø8mm int.x Ø16,30mm ext., pt. compresoare GM �Ø11mm int.x Ø19,50mm ext., pt. compresoare GM �Ø15mm int.x Ø23,60mm ext., pt. compresoare GM �Ø17mm int.x Ø31,60mm ext., pt. compresoare GM �Ø15mm int.x Ø28mm ext., pt. compresoare GM 5/8 �Ø17,70mm int.x Ø31,60mm ext., pt. compresoare GM ¾ �Ø15,70mm int.x Ø33,55mm ext., pt. compresoare Harrison galben �Ø15,20mm int.x Ø 29,60mm ext., pt. compresoare Harrison negru �Ø16,60mm int.x Ø 30mm ext., pt. compresoare Harrison și GM verde �Ø15,70mm int.x Ø 30mm ext., pt. compresoare Harrison și GM roșu � Sculă pentru montare presotupă, scurtă, pentru compressor Harrison � Sculă pentru montare presotupă, lungă, pentru compressor Harrison

1.20 SOLUTIE DE CURĂŢAT SISTEM A/C PF1122.C.J7

Este un catalizator sintetic ce ajută sistemul de aer condiţionat să lucreze mai eficient, reducând astfel consumul de energie. Acesta conţine doi catalizatori sintetici și un agent de lubrifiere, care permite sistemului de aer condiţionat să funcţioneze la eficienţă maximă.

Beneficii: � Aduce capacitatea de răcire a vehiculelor înapoi la starea iniţială �Oferă aerisire mai rece (aproximativ 2-3°C) �Oferă cu 54 % lubrifiere mai mare la compresor � Previne uzura prematură a compresorului, reduce vibraţiile și zgomotul � Extinde durata de viaţă a compresorului cu 20-50% � Scade emisiile de dioxid de carbon

1.21 AGENT CHIMIC PENTRU SPĂLAREA CIRCUITELOR A/C TR1009.U.M1

Soluţie simplă și rapidă pentru spălarea conductelor A/C. Belnet Fluid Flushing este presurizat cu CO2 în cutii de aerosol și poate fi utilizat direct, într-un mod sigur și curat prin folosirea unui pistol special.

Beneficii: � Gata de utilizare � Înaltă presiune de spălare � Presiune constantă până la golirea completă � Nu este necesară utilizarea altui echipament

1.22 SOLUŢIE PENTRU REPARAT FISURI CLIMĂ PF1062.C.J7

Este un produs esenţial pentru rezolvarea problemelor comune legate de mici scurgeri de gaz de refrigerant, frecvent apărute la piesele de metal și din cauciuc la sistemele de aer condiţionat. EXTREME localizează punctul de scurgere al agentului frigorific și oprește scurgerile cu dimensiuni maxime de 0,5 mm.

Beneficii: � Astupă permanent scurgerile � Compatibil cu toate tipurile de refrigerant, inclusiv CFC, HFC și HCFC � Vizibil pentru orice lampă UV � Reduce semnificativ zgomotul compresorului � Fără polimer � Ideal pentru utilizare preventivă � Nu înfunda compresorul � Inofensiv pentru orice componentă a sistemului.

Înainte:Stratul de ulei depus pe pereţii ţevilorîmpiedică transferul de căldură

Strat de ulei

După:

Lubrifianţi uleiRefrigerantRăcire

1.19 ULEI PAO 68 PENTRU COMPRESOARE NX756

Uleiurile folosite în sistemele de aer condiţionat sunt uleiuri sintetice speciale. Pentru diferitele tipuri de compresoare se utilizează diferite tipuri de uleiuri. În atelierele de service AC este recomandată folosirea uleiui tip PAO (polialfaolefin), fiindcă:

� Nu este higroscopic (nu absoarbe umiditatea) � Are vâscozitate excelentă � Compatibil cu orice tip de ulei � Compatibil cu orice tip de refrigerant �Domeniu de temperatură -68°C la 315°C � Răcire mai mare, cu consum mai mic de energie � Reducerea nivelului de zgomot a compresorului � Cantitate 1 litru

COMPONENTE ŞI CONSUMABILE

15

Page 16: Catalog Climă 2015 - diag.autonet.rodiag.autonet.ro/webcatalog/WebCatDocuments/Service/ClimaBrosura... · Catalog echipamente, ... Datorită sistemului de control electronic,

1.23 FITTINGURI PENTRU REPARAREA CONDUCTELOR

Pentru reîmbinarea conductelor AC avem nevoie, în afară de sculele de sertizat și de racorduri (fittinguri) speciale.Părţile găurite sunt îndepărtate (tăiate), după care conducta se îmbină din nou. Dacă este deteriorată o parte prealungă din conductă, deci este necesară tăierea unei bucăţi mari, conducta poate deveni prea scurtă. În acest caz sepoate completa lungimea tubului cu o bucată de tub din aluminiu. Aceste tuburi au diametre specifice sistemelorAC și sunt comercializate în bucăţi de 1 metru.Înainte de introducerea capetelor tubului în fittinguri este indicată ungerea porţiunii care va fi sertizatăcu o soluţie de etanșare (Lokrep).

LOKRING echipament de bazăPoză Cod Produs Denumire

V13003676 Echipament de bază

LOKRING echipament de bazăPoză Cod Mărime Ø [mm | ţoli] Denumire Buc./pachet Observații

V13005514V13005515 V13005560V13005617V13001270V13005517V13005518V13005514V13005515V13005560V13005617V13005516V13005517V13005518

8 mm | 5/169,53 mm | 3/810 mm | -12 mm | -13 mm | 1/216 mm | 5/819 mm | 3/48 mm | 5/169,53 mm | 3/810 mm | -12 mm | -13 mm | 1/216 mm | 5/819 mm | 3/4

� Fitting aluminiu

1010108122

1010108822

V13001440V13003169V13001691

16 mm | 5/8 -> 15 mm | -17 mm | - - > 16 mm | 5/819 mm | 3/4 -> 18 mm | -

� Reducţii aluminiu111

Stoc limitatStoc limitatStoc limitat

V13001733V13001427V13001428V13001377V13001378

10 mm | -12 mm | -13 mm | 1/216 mm | 5/819 mm | 3/4

� Fitting cu conector de joasă presiune aluminiu

11111

Stoc limitatStoc limitat

V13001336V13001373V13001374V13001375V13001376

8 mm | 5/169,53 mm | 3/810 mm | -12 mm | -13 mm | 1/2

� Fitting cu conector înaltă presiune aluminiu

11111

V13002378V13002379V14003301V14003302

9,53 mm | 3/813 mm | 1/29,53 mm | 3/813 mm | 1/2

� Fitting cu conector pentru senzori

1111

COMPONENTE ŞI CONSUMABILE

16

Page 17: Catalog Climă 2015 - diag.autonet.rodiag.autonet.ro/webcatalog/WebCatDocuments/Service/ClimaBrosura... · Catalog echipamente, ... Datorită sistemului de control electronic,

LOKRING echipament de bazăPoză Cod Mărime Ø [mm | ţoli] Denumire Buc./pachet Observații

V14003311V14003312V14003313V14003314V14003315

9,53 mm | 3/813 mm | 1/216 mm | 5/816 mm | 5/819 mm | 3/4

Diametru tub Ø68101212

� Fitting de reparaţie îmbinări tip Lokring tată

1

1

1

Stoc limitat

Stoc limitat

Stoc limitat

V14003316V14003317V14003318V14003319V14003320

9,53 mm | 3/813 mm | 1/21 6mm | 5/816 mm | 5/819 mm | 3/4

Diametru tub Ø68101212

� Fitting de reparaţie îmbinări tip Lokring mama

11111 Stoc limitat

V14003321V14003324V14003325

9,53 mm | 3/816 mm | 5/819 mm | 3/4

Diametru tub Ø61212

� Fitting de reparaţie îmbinări tip Lokring tată 90°

111

Stoc limitat

V14003326V14003327V14003328V14003329V14003330

9,53 mm | 3/813 mm | 1/216 mm | 5/816 mm | 5/819 mm | 3/4

Diametru tub Ø68101212

� Fitting de reparaţie îmbinări tip Lokring mamă 90°

11111

V14002595V14002596V14002597V14002598

9,53 mm | 3/813 mm | 1/216 mm | 5/819 mm | 3/4

Conexiune filet5/8 - 183/4 - 167/8 - 1411/16-14

� Fitting aluminiu tată cu filet exterior

1111

V14002599V14002600V14002601V14002602

9,53 mm | 3/813 mm | 1/216 mm | 5/819 mm | 3/4

Conexiune filet5/8 - 183/4 - 167/8 - 1411/16-14

� Fitting aluminiu tată cu filet interior

1111

COMPONENTE ŞI CONSUMABILE

17

Page 18: Catalog Climă 2015 - diag.autonet.rodiag.autonet.ro/webcatalog/WebCatDocuments/Service/ClimaBrosura... · Catalog echipamente, ... Datorită sistemului de control electronic,

LOKRING echipament de bazăPoză Cod Mărime Ø [mm | ţoli] Denumire Buc./pachet Observații

V14002603V14002604V14002605V14002606

9,53 mm | 3/813 mm | 1/216 mm | 5/819 mm | 3/4

Conexiune filet5/8 - 183/4 - 187/8 - 1811/16-16

� Fitting aluminiu tată cu filet exterior

1111

V14000898V14000766V14003343V14000716V14000767V14000765V14000768

8 mm | 5/169,53 mm | 3/810 mm | -12 mm | -13 mm | 1/2 16 mm | 5/819 mm | 3/4

� Ţeavă de aluminiu 1,5 m

1111111

V14002231V14002232V14002233

9,53 mm | 3/813 mm | 1/216 mm | 5/8

� Cot 45° aluminiu111

V14002234V14002235V14002236V14002654

9,53 mm | 3/813 mm | 1/216 mm | 5/819 mm | 3/4

� Cot 90° aluminiu

1111

V14003349 16 mm | 5/8 � Cot 90° oţel 1 Stoc limitat

V13003869V13003870V13003871V13003872

9,53 mm | 3/813 mm | 1/216 mm | 5/819 mm | 3/4

Diametru interior tub ØISO06 (8 mm)ISO08 (10 mm)ISO10 (13 mm)ISO12 (16 mm)

� Fitting aluminiu furtun-tub

1111

COMPONENTE ŞI CONSUMABILE

18

Page 19: Catalog Climă 2015 - diag.autonet.rodiag.autonet.ro/webcatalog/WebCatDocuments/Service/ClimaBrosura... · Catalog echipamente, ... Datorită sistemului de control electronic,

LOKRING echipament de bazăPoză Cod Mărime Ø [mm | ţoli] Denumire Buc./pachet Observații

V13004416V13004417V13004418V13004419

5/8 - 183/4 - 167/8 - 1411/16 - 14

Diametru interior tub ØISO06 (8 mm)ISO08 (10 mm)ISO10 (13 mm)ISO12 (16 mm)

� Fitting oţel SAE 45° filet interior

1111

V13004420V13004421V13004422V13004423

5/8 - 183/4 - 167/8 - 1411/16 - 14

Diametru interior tub ØISO06 (8 mm)ISO08 (10 mm)ISO10 (13 mm)ISO12 (16 mm)

� Fitting oţel SAE 45° filet interior 45°

1111

V13004424V13004425V13004426V13004427

5/8 - 183/4 - 167/8 - 1411/16 - 14

Diametru interior tub ØISO06 (8 mm)ISO08 (10 mm)ISO10 (13 mm)ISO12 (16 mm)

� Fitting oţel SAE 45° filet interior 90°

1111

Stoc limitat

V13004428V13004429V13004430V13004431V13004433V13004434

5/8 - 183/4 - 163/4 - 167/8 - 1411/16 - 1411/16 - 14

Diametru interior tub ØISO06 (8 mm)ISO06 (8 mm)ISO08 (10 mm)ISO10 (13 mm)ISO10 (13 mm)ISO12 (16 mm)

� Fitting oţel cu filet interior

111111

V13004435V13004437V13004438V13004439V13004440V13004441

5/8 - 183/4 - 167/8 - 147/8 - 1411/16 - 1411/16 - 14

Diametru interior tub ØISO06 (8 mm)ISO08 (10 mm)ISO10 (13 mm)ISO12 (16 mm)ISO10 (13 mm)ISO12 (16 mm)

� Fitting oţel cu filet interior 45°

111111

Stoc limitat

V13004461V13004463V13004464

5/8 - 187/8 - 1811/16 - 16

Diametru interior tub ØISO06 (8 mm)ISO10 (13 mm)ISO12 (16 mm)

� Fitting oţel cu filet exterior 1

11

V13004560V13004561V13004562V13004563

8 mm10 mm13 mm16 mm

Diametru interior tub ØISO06 (8 mm)ISO08 (10 mm)ISO10 (13 mm)ISO12 (16 mm)

� Fitting furtun-furtun standard

1111

V14002664V14002665V14002666V14002667

Diametru interior tub Ø 7,90 - 8,60 mm10,20 - 11,20 mm12,50 - 13,50 mm15,60 - 16,50 mm

Diametru exterior14,20 - 15,2016,80 - 17,8018,90 - 19,9023,10 - 24,10

� Tub cu perete subţire la metru

1111

COMPONENTE ŞI CONSUMABILE

19

Page 20: Catalog Climă 2015 - diag.autonet.rodiag.autonet.ro/webcatalog/WebCatDocuments/Service/ClimaBrosura... · Catalog echipamente, ... Datorită sistemului de control electronic,

LOKRING echipament de bazăPoză Cod Mărime Ø [mm | ţoli] Denumire Buc./pachet Observații

V14000751V14000872V14000879V14000873

SO06 (8 mm)ISO08 (10 mm)ISO10 (13 mm)ISO12 (16 mm)

Diametru interior tub Ø9,53 mm | 3/813 mm | 1/216 mm | 5/819 mm | 3/4

� Fitting aluminiu-furtun standard

1111

V13001321V13001601V13001602V13001320V13002344V13002345V13001319V13001318

9,53 mm | 3/810 mm | -12 mm | -13 mm | 1/214 mm | -15 mm | -16 mm | 5/819 mm | 3/4

Diametru interior tub ØISO06 (8mm)ISO06 (8 mm)ISO06 (8 mm)ISO08 (10 mm)ISO10 (13 mm)ISO10 (13 mm)ISO10 (13 mm)ISO12 (16 mm)

� Fitting aluminiu-furtun standard

11111111

V14003358V14003359V14003360V14003361

9,53 mm | 3/813 mm | 1/216 mm | 5/819 mm | 3/4

Diametru interior tub ØISO06 (8 mm)ISO08 (10 mm)ISO10 (13 mm)ISO12 (16 mm)

� Fitting aluminiu-furtun standard 45°

1111

V14003366V14003367V14003368V14003369

9,53 mm | 3/813 mm | 1/216 mm | 5/819 mm | 3/4

Diametru interior tub ØISO06 (8 mm)ISO08 (10 mm)ISO10 (13 mm)ISO12 (16 mm)

� Fitting aluminiu-furtun standard 90°

1111

V14002656V14002657V14002658V14002659

9,53 mm | 3/813 mm | 1/216 mm | 5/819 mm | 3/4

Diametru interior tub ØISO06 (8 mm)ISO08 (10 mm)ISO10 (13 mm)ISO12 (1 6mm)

� Fitting aluminiu-furtun pentru furtunuri cu perete redus

1111

V14002660V14003354V14003355V14002661V14003356V14003357V14002662V14002663

9,53 mm | 3/810 mm | -12 mm | -13 mm | 1/214 mm | -15 mm | -16 mm | 5/819 mm | 3/4

Diametru interior tub ØISO06 (8 mm)ISO06 (8 mm)ISO06 (8 mm)ISO08 (10 mm)ISO10 (13 mm)ISO10 (13 mm)ISO10 (13 mm)ISO12 (16 mm)

� Fitting aluminiu-furtun pentru furtunuri cu perete redus

11111111

V14003362V14003363V14003364V14003365

9,53 mm | 3/813 mm | 1/216 mm | 5/819 mm | 3/4

Diametru interior tub ØISO06 (8 mm)ISO08 (10 mm)ISO10 (13 mm)ISO12 (16 mm)

� Fitting aluminiu-furtun pentru furtunuri cu perete redus 45°

1111

COMPONENTE ŞI CONSUMABILE

20

Page 21: Catalog Climă 2015 - diag.autonet.rodiag.autonet.ro/webcatalog/WebCatDocuments/Service/ClimaBrosura... · Catalog echipamente, ... Datorită sistemului de control electronic,

LOKRING echipament de bazăPoză Cod Mărime Ø [mm | ţoli] Denumire Buc./pachet Observații

V14003370V14003371V14003372V14003373

9,53 mm | 3/813 mm | 1/216 mm | 5/819 mm | 3/4

Diametru interior tub ØISO06 (8 mm)ISO08 (10 mm)ISO10 (13 mm)ISO12 (16 mm)

� Fitting aluminiu-furtun pentru furtunuri cu perete redus 90°

1111 Stoc limitat

V14000878 15 ml � Soluţie etanșare LOKREP 65 g 1

RK1208 � Adaptor pt. vehicule fără conector LP 1

RA1018.01

� Adaptor special BMW 5, Ford S Max, Galaxy, Mercedes SLK, Volvo C30

1

COMPONENTE ŞI CONSUMABILE

21

Page 22: Catalog Climă 2015 - diag.autonet.rodiag.autonet.ro/webcatalog/WebCatDocuments/Service/ClimaBrosura... · Catalog echipamente, ... Datorită sistemului de control electronic,

1.24 SOLUŢIE PENTRU DEZINFECTAREA SISTEMELOR AC WYN30205

� Soluţia se utilizează împreună cu aparatul Aircomatic. � Are un efect foarte rapid și durabil. � Asigură o protecţie îndelungată contra bacteriilor și ciupercilor.

1.25 SOLUŢIE PURIFICATOR AER WYN 31705

Soluţie purificator aer pentru îndepărtarea mirosurilor neplăcute din compartimentul rezervat călătorilor. Soluţia se utilizează împreună cu aparatul Aircomatic.

Aplicaţii: � Îndepărtează mirosurile de alimente: cafea, portocală, mâncăruri calde, pizza, vanilie. � Îndepărtează mirosul de tutun. � Îndepărtează mirosul de mercaptan provenit de la gunoaie și alte deșeuri. � Îndepărtează mirosurile neplăcute ale ţesăturilor și stofelor, de genul celor specifice hainelor, banchetelor din mașini și covoarelor umede. Mirosurile neplăcute pot avea origini diferite: fum de ţigară, mâncăruri împrăștiate, transpiraţie. � Îndepărtează mirosul de animal de pe banchete.

1.26 SPRAY PENTRU CURĂŢAREA SISTEMULUI DE AER CONDIŢIONAT WYN30202

În timpul utilizării, pe suprafaţa vaporizatorului se formează condens. Bacteriile și sporii de ciuperci intraţi cu aerul din exterior, se lipesc pe suprafaţa umedă unde, cu timpul, se înmulţesc. Prezenţa lor este semnalată de un miros neplăcut, iar inhalarea acestor bacterii este dăunătoare sănătăţii. O soluţie bună de curăţare și dezinfectare este utilizarea unui spray special.

1.27 WYNN’S AIRCOMATIC® III WYNAIRCOM III

Aircomatic® III este similar precedesorului său, Aircomatic® II, dar dispune de câteva proprietăţi noi foarte importante. Cu Aircomatic® III, Wynn’s vă oferă soluţii multiple pentru îndepărtarea tuturor mirosurilor din mașini.

� Curăţă întregul sistem de aerisire a mașinilor � Împiedică înmulţirea microorganismelor în sistemul de aer condiţionat � Elimină mirosurile urâte din sistemul de aer condiţionat � Previne reacţiile alergice � Neutralizează mirosurile urâte din habitaclu, mirosuri ce nu aparţin sistemului � de aer condiţionat � Produce ozon

Important!Se folosește cu soluţiile AIRCO-CLEAN și AIR PURIFIER.

COMPONENTE ŞI CONSUMABILE

22

Page 23: Catalog Climă 2015 - diag.autonet.rodiag.autonet.ro/webcatalog/WebCatDocuments/Service/ClimaBrosura... · Catalog echipamente, ... Datorită sistemului de control electronic,

1.28 ULEI PAO 68 PENTRU COMPRESOARE OL6035.K.P2

Uleiurile folosite în sistemele de aer condiţionat sunt uleiuri sintetice speciale. Pentru diferitele tipuri de compresoare se utilizează diferite tipuri de uleiuri. În atelierele de service AC este recomandata folosirea uleiui tip PAO (poli-alfa-olefin), fiindcă:

� Nu este higroscopic (nu absoarbe umiditatea). � Are vascozitate excelentă. � Compatibil cu orice tip de ulei � Compatibil cu orice tip de refrigerant �Domeniu de temperatura -68° C la 315° C � Racire mai mare cu consum mai mic de energie � Reducerea nivelului de zgomot a compresorului � Nici-o acumulare in evaporatoare sau condensatoare

Cantitate 1 litru

1.29 ADITIV CONTRAST PENTRU DETECTĂRI SCURGERI GREEN BRILLIANT TR1032.01.S3

Aditivul de contrast este un lichid special, care devine fluorescent dacă este iluminat cu lumină ultravioletă. Ajută la detectarea scurgerilor.

Beneficii: � Localizeaza scurgeri de gaze de agent frigorific � Fără solvenți � Vizibil pentru orice lumină UV � Ideal pentru scopuri preventive � Include autocolante de consiliere � Recipient 250 ml � Conform SAE J2297 and SAE J2298

1.30 ADITIV CONTRAST PENTRU DETECTĂRI SCURGERI GALBEN

TR1003.01.S1

Aditivul de contrast este un lichid special, care devine fluorescent dacă este iluminat cu lumină ultravioletă. Ajută la detectarea scurgerilor.

Beneficii � Localizeaza scurgeri de gaze de agent frigorific � Fără solvenți � Vizibil pentru orice lumină UV � Ideal pentru scopuri preventive � Include autocolante de consiliere � Recipient 250 ml � Conform SAE J2297 and SAE J2298

COMPONENTE ŞI CONSUMABILE

23

Page 24: Catalog Climă 2015 - diag.autonet.rodiag.autonet.ro/webcatalog/WebCatDocuments/Service/ClimaBrosura... · Catalog echipamente, ... Datorită sistemului de control electronic,

1.31 INSTALAȚIE DE SERVICE DE CLIMATIZARE 6000 PLUS BV6000PLUSPRINTER

(CU IMPRIMANTĂ)

Aparatul 6000 Plus oferă serviceurilor o soluție complet automatizată de reparație și mentenanță. Toate ciclurile necesare pentru mentenanță sunt automatizate, implicarea utilizatorului fiind minimă: recuperarea agentului termic din circuit, separarea uleiului recuperat împreună cu refrigerantul, dezumidificarea circuitului prin intermediul pompei de vidare puternică și reîncărcarea precisă a sistemului a refrigerantului. Reîncărcarea precisă este asigurată cu ajutorul cântarelor electronice de mare precizie. Instalația funcționează cu agentul termic R134a. Permite mentenanța tuturor autovehiculelor și camioanelor care utilizează acest tip de refrigerant.

Instalația 6000 Plus permite: � Recuperare și reciclare automată a refrigerantului �Mod de operare automat sau manual � Reciclarea refrigerantului recuperat � Timp de vidare programabil � Încărcare automată cu refrigerant � Separarea automată a uleiului recuperat � Injectarea uleiului cu ajutorul butoanelor �Descărcarea automată a gazelor necondensabile � Service programabil al aparatului de către utilizator �Meniu de operare în mai multe limbi �Mod de lucru de spălare integrat în aparat � Printer pentru tipărirea lucrărilor efectuate � Bază de date integrată în software

Avantaje:

� Reduce timpul de întreţinere a sistemului A/C � Reduce costurile prin reducerea timpului de lucru � Reduce riscurile datorită preciziei și acurateţei operaţiilor executate de staţie � Garantează satisfacţia perfectă a clientului

Date tehnice: � Agent termic tip R134a � Ecran LCD alfanumeric 4x20 caractere � Posibilitate de updatare a bazei de date prin cablu RS232 sau card SD � Presiune maximă de operare 20bar � Vidare puternică 0,02mbar � Compresor de recuperare de 8cc � Lungimea furtunurilor de service 3m � Încălzire butelie de stocare (ajută la încărcare eficientă) � Flaconașe de ulei 2x 250ml � Temperatură de lucru 10-50˚C

1.32 TEXA KONFORT 760R Z06750

�Meniu în limba română � Card SD � Cititor card SD � Baza de date � Indicatoare presiune LP/HP: Ø 80 mm � Cântar electronic � Alimentare electrică 220V � Husă protecţie � Functionare automata � Agent frigorific R134A � Test pierderi: Automat � Evacuare gaze necondensabile: Automat � Recuperare ulei si agent UV: automat � Afisaj LCD color � Rezervor intern: 20 kg

� Compresor: 12cmc / 330g/min � Pompa vid (lirti/minut): 100, 2 trepte � Introducere ulei: Automat � Introducere aditiv contrast: Automat � Lungime furtune: 3m � Temperatură de lucru 10-50˚C

COMPONENTE ŞI CONSUMABILE

24

Page 25: Catalog Climă 2015 - diag.autonet.rodiag.autonet.ro/webcatalog/WebCatDocuments/Service/ClimaBrosura... · Catalog echipamente, ... Datorită sistemului de control electronic,

mai mult decât piese AC >

EŞTI PREGĂTIT PENTRU

www.nrf.eu

VARA FIERBINTE?

Avantajele pieselor de climă marca NRF:

85% din toate condensatoarele cu uscător montate

echipamentele sunt incluse

Toate produsele sunt testate pentru a îndeplini normele OE

Varietate foarte largă de produse pentru autoturisme şi vehicule comerciale: compresoare, condensatoare, uscătoare, ventilatoare, evaporatoare şi încălzitoare - lider de piaţă în Europa

Page 26: Catalog Climă 2015 - diag.autonet.rodiag.autonet.ro/webcatalog/WebCatDocuments/Service/ClimaBrosura... · Catalog echipamente, ... Datorită sistemului de control electronic,

2.1 LAMPA UV RK1230

Acest set este folosit pentru detectarea scurgerilor din sistemele de aer condiţionat. Conţine o lanternă cu leduri, care produce lumină ultravioletă și ochelari de protecţie (filtru lumină UV). Avantajele acestui set sunt următoarele:

�Durată de viaţă îndelungată datorită construcţiei robuste (lanterna este confecţionată din metal) și a cutiei de depozitare atașată. �Dimensiune redusă, ceea ce permite accesul în locurile greu accesibile. � Consum redus al bateriilor datorită tehnologiei cu leduri. � Se folosește împreună cu aditivul de contrast TR1030.01.

2.2 SET LAMPA UV 100W – 12W RK1231

Acest set se poate utiliza la detectarea scurgerilor din sistemele de aer condiţionat. Conţine o lampă, care produce lumină ultravioletă, și o pereche de ochelari de protecţie (filtru lumină UV).

� Se alimentează de la bateria autoturismului. � Se folosește împreună cu aditivul de contrast TR1030.01.

2.3 SET DETECTOR SCURGERI LA SISTEMUL A/C RK1272.01

Ambalajul include: � Aditiv de contrast verde brilliant 250 ml � Autocolante � Seringă de injecţie reîncărcabilă de 20 ml � Adaptor presiune joasă pt. sisteme cu R134A � Lampă UV �Ochelari de protecţie

2.4 SET LAMPĂ UV CU LUPĂ RK1291

� Alimentare: 2 baterii „AA” de 1,5 V �Ochelari de protecţie: 100% anti-U/V � LED-uri lungimea de undă: 385-380 nm � Carcasă plastic

SCULE

26

Page 27: Catalog Climă 2015 - diag.autonet.rodiag.autonet.ro/webcatalog/WebCatDocuments/Service/ClimaBrosura... · Catalog echipamente, ... Datorită sistemului de control electronic,

2.5 DETECTOR ELECTRONIC PENTRU SCĂPĂRI DE REFRIGERANT MC55100 (MODELUL SIMPLU) MC55200 (MODELUL CU LED UV ÎNCORPORAT)

Detectorul electronic pentru scăpări ale agentului termic este un aparat foarte sensibil, capabil să detecteze scurgerile de 4g pe an. Nivelul de sensibilitate este reglabil în trei trepte, fiind adaptabil în conformitate cu condiţiile din service. Scurgerile sunt semnalizate cu semnal sonor și luminos, intensitatea acestor semnale fiind în concordanţă cu nivelul scăpării. Există două tipuri de detectoare: un model care are numai capacităţi de detectare electronică, în timp ce al doilea are încorporat în plus un led cu lumină UV și la care pot fi utilizaţi aditivi de contrast.

Avantajele folosirii acestui ultim model, sunt: � Nu necesită aditiv secundar. � Se pot verifica locurile greu accesibile (de ex. vaporizatorul). �Modelul cu led UV este o soluţie completă pentru detectări.

2.6 KIT PENTRU SISTEME AC RK1161.AR

Acest kit conţine patru seturi diferite: � Un set de inele de etanșare cu 360 de bucăţi. � Un set cu garnituri speciale AC. � Un service kit pentru springlock, care conţine chei pentru demontare și arcuri � inelare de schimb. � Un set cu supape și capace pentru racordurile LP și HP, cheie de montare/ � demontare a supapelor și cuple/adaptoare de schimb.

2.7 SET SITE PROTECTOARE PENTRU COPMPRESOARE NOI RK1186

Kitul include: � site de protecţie pentru 20 de tipuri de compresoare � 2 buc. din fi ecare reper

Dimensiuni:Ø10,03mm, Ø10,26mm, Ø11,07mm, Ø11,76mm, Ø11,96mm, Ø12,50mm, Ø12,70mm, Ø12,95mm, Ø13,23mm, Ø13,49mm, Ø13,67mm, Ø14,02mm, Ø14,25mm, Ø14,70mm, Ø14,93mm, Ø15,11mm, Ø15,24mm, Ø15,70mm, Ø16,48mm, Ø20,85mm.

2.8 SET 8 SPRINGLOCK RK1150

Setul cu chei springlock este necesar și util în service-urile de climă. Conţine opt chei pentru demontarea acestor îmbinări speciale, deseori întâlnite în sistemele de climă. Sunt incluse și arcuri inelare de schimb. Se utilizează la o gamă largă de autovehicule: Audi, Citroën, Chrysler, Ford, Hyundai, Peugeot, Renault, Seat, Skoda, Volvo, VW.

2.9 SET O-RINGURI SPECIALE CLIMĂ RK1140

Cutia conţine 12 tipuri de garnituri speciale, utilizate la modelele Dacia, Renault, Fiat, Alfa Romeo, Lancia, Citoën, Peugeot, Volvo.

SCULE

27

Page 28: Catalog Climă 2015 - diag.autonet.rodiag.autonet.ro/webcatalog/WebCatDocuments/Service/ClimaBrosura... · Catalog echipamente, ... Datorită sistemului de control electronic,

2.10 TERMOMETRU DIGITAL 8PE 351 228-041

Pentru o diagnoză corectă, pe lângă măsurarea presiunilor pe ramura de joasă și înaltă presiune, este necesară măsurarea temperaturii aerului suflat în habitaclu. Pentru aceasta este indicat un termometru a cărui sondă se poate introduce în duzele canalului de aerisire a habitaclului.

2.11 TERMOMETRU DIGITAL HZ1991-1

Termometrul digital cu infraroșu se poate folosi pentru măsurarea temperaturilor din compartimentul motor: temperatura condensatorului la partea de intrare și ieșire, temperatura conductelor și a compresorului, temperatura filtrului uscător sau al acumulatorului. Aceste măsurători ne ajută la diagnosticarea defecţiunilor din sistem.

2.12 SET O-RINGURI CLIMĂ NX01070

Conţine 270 de inele de etanșare universale.Avantajele acestui set sunt:

� Conţine 18 mărimi de inele diferite � Se poate utiliza la orice tip de sistem (R12, R134a, R22, R500, R402a, R404a, R407c etc.) � Permite depozitarea corectă a inelelor de etanșare.

2.13 SET O-RINGURI CLIMĂ NX88090

Conţine 140 de inele de etanșare universale.Avantajele acestui set sunt:

� Conţine 14 mărimi de inele diferite � Se poate utiliza la orice tip de sistem (R12, R134a, R22, R500, R402a, R404a, R407c etc.) � Permite depozitarea corectă a inelelor de etanșare.

2.14 SET O-RINGURI CLIMĂ NX88180

Conţine 120 de inele de etanșare universale.Avantajele acestui set sunt:

� Conţine 12 mărimi de inele diferite � Se poate utiliza la orice tip de sistem (R12, R134a, R22, R500, R402a, R404a, R407c etc.) � Permite depozitarea corectă a inelelor de etanșare.

SCULE

28

Page 29: Catalog Climă 2015 - diag.autonet.rodiag.autonet.ro/webcatalog/WebCatDocuments/Service/ClimaBrosura... · Catalog echipamente, ... Datorită sistemului de control electronic,

2.17 SET CHEIE SPECIALĂ PENTRU DEMONTAREA AMBREIAJULUI MAGNETIC MT1121 SNT

Setul conţine o cheie universală pentru demontarea ambreiajului magnetic și șapte scule speciale pentru ambreiajele compresoarelor Sanden, DKS, Zexel, Denso, GM, Ford, Chrysler.

2.18 CHEIE SPECIALĂ PENTRU DEMONTAREA AMBREIAJULUI MAGNETIC MT0594 SNT

Pentru demontarea ambreiajului magnetic trebuie folosite scule speciale. Cheia universală se poate utiliza la marea majoritate a compresoarelor Sanden, Denso, DKS și Zexel.

2.16 SET VENTILE PENTRU CONECTOARE SERVICE NX88203

Acest set conţine 6 tipuri de ventile, în total fiind incluse 36 de bucăţi.

2.15 SET VENTILE PENTRU CONECTOARE SERVICE CU CHEIE PENTRU SCHIMBAREA VALVEI DIN CONECTORUL DE SERVICE NX88202

Acest set conţine 6 tipuri de ventile, fiind incluse în total 50 de bucăţi, plus cheia pentru schimbarea valvei din conectorul de service.

2.19 NEBULIZATOR ULTRASONIC CU 48 DE APLICAŢII ATOM MACHINE VP1030.01

Atom Machine este un nebulizator ultrasonic electronic puternic, conceput pentru atomizarea soluţiei speciale de dezinfectare. Rezultatele sunt vaporii fini (mai mici de 5 microni), care sunt distribuiţi de aeroterma vehiculului, pentru igienizarea și odorizarea pe lungă durată a habitaclului și a sistemului A/C. Atom Machine este livrat cu 48 de recipienţi de dezinfectare de 250 ml. Aparatul oferă o soluţie eficientă și economică de igienizare și dezodorizare.

Caracteristici: � Alimentare: 220 V - 50/60 Hz � Temperatura de operare: 0°C ÷ 60°C � Rata de nebulizare: ≈ 390 ml / h �Dimensiuni: L170 x P110 x H170 mm � Greutate: 0,7 kg � Include 48 de recipienţi de 250 ml pentru tratamente antibacteriane pentru A/C.

Vă rugăm să reţineţi: Atom Machine este conceput pentru a utiliza doar soluţia specială Atom, orice alt lichid poate cauza defectarea prematură și daune ireparabile ale componentelor electronice. Durata de viaţă a aparatului este perioada de utilizare a celor 48 de soluţii, cât conţine pachetul.Dacă doriţi să reclamaţi un caz de defectare în perioada de garanţie, trebuie să returnaţi aparatul împreună cu toate soluţiile neutilizate. În caz contrar, nu se va accepta garanţia.

SCULE

29

Page 30: Catalog Climă 2015 - diag.autonet.rodiag.autonet.ro/webcatalog/WebCatDocuments/Service/ClimaBrosura... · Catalog echipamente, ... Datorită sistemului de control electronic,

2.20 MĂNUŞI DE PROTECŢIE HZ1987-4

Agenţii termici sunt materiale foarte periculoase. În cazul în care, în formă de lichid, ajung în contact cu pielea, cauzează degerături grave. În timpul verificării sau reparării acestor sisteme, este indicată folosirea mănușilor de protecţie.

2.21 CLEŞTE PENTRU INELE DE SIGURANŢĂ HZ1845A-19, HZ1845C-19

Cleștele pentru inele de siguranţă se folosește la demontarea ambreiajului magnetic.

2.22 OCHELARI DE PROTECŢIE SW11101L

În timpul verificării sau reparării sistemelorAC este indicată folosirea unor ochelari deprotecţie.

2.23 DISPOZITIV DE FIXARE A DISCULUI DE AMBREIAJ AL COMPRESORULUI DE CLIMĂ T20-3006 SNT

2.24 DISPOZITIV DE FIXARE A DISCULUI DE AMBREIAJ AL COMPRESORULUI DE CLIMĂ T20-3004 SNT

2.25 DISPOZITIV DE FIXARE A DISCULUI DE AMBREIAJ AL COMPRESORULUI DE CLIMĂ 35164580 CFY

Dispozitiv de montare a ambreiajului compresorului de climă:6SEU-7SEU

SCULE

30

Page 31: Catalog Climă 2015 - diag.autonet.rodiag.autonet.ro/webcatalog/WebCatDocuments/Service/ClimaBrosura... · Catalog echipamente, ... Datorită sistemului de control electronic,

2.26 CLEŞTE PENTRU SERTIZAREA TUBURILOR DIN ALUMINIU V13002811

Tuburile din aluminiu se repară tot cu ajutorul unor fittinguri, care trebuie sertizate pe conducte. Pentru diferitele diametre de fittinguri se utilizează mai multe tipuri de fălci, în total fiind 5 mărimi. Ele se pot schimba foarte ușor și sunt comercializate separat.

2.27 FĂLCI PENTRU CLEŞTE DE SERTIZAT TUB V20000304 (DIMENSIUNI MAI MICI 8MM) V20000305 (DIMENSIUNI ÎNTRE 9-11MM) V20000306 (DIMENSIUNI ÎNTRE 12-13MM) V20000307 (DIMENSIUNI ÎNTRE 14-17MM) V20000308 (DIMENSIUNI ÎNTRE 18-20MM)

În domeniul auto sunt comercializate cinci mărimi de fălci. Ele se folosesc întotdeauna în pereche, dar sunt comercializate la bucată.

2.28 FĂLCI PENTRU ÎMBINĂRI TIP LOKCLIP V20000735

Aceste fălci sunt utilizate în cleștele de sertizat tuburi din aluminiu. Cu ajutorul acestor fălci și a unor fittinguri tip Lokclip, cleștele se poate utiliza la repararea tuburilor din aluminiu și pentru repararea conductelor din cauciuc.

2.29 TRUSĂ DE SERTIZAT FURTUNURI (VARIANTA MECANICĂ) RK1196

Defecţiunile furtunurilor de aer condiţionat se repară cu ajutorul unui sertizor manual și a unor racorduri (fittinguri) speciale. Cinci seturi de fălci sunt incluse în set.

SCULE

31

Page 32: Catalog Climă 2015 - diag.autonet.rodiag.autonet.ro/webcatalog/WebCatDocuments/Service/ClimaBrosura... · Catalog echipamente, ... Datorită sistemului de control electronic,

2.30 KS115.1260

Set pentru asamblarea și dezasamblarea tip clic a cuplajelor de blocare. Pentru liniile de blocare aer conditionat , combustibil ,si conducte hidraulice. Ideale pentru turisme , autoutilitare , masini agricole

3.1 ECHIPAMENT AUTOMAT DE SERVICE CLIMĂ BOSCH ACS 511 SP00000001B

Ca o alternativă pentru service-urile auto mai mici, Bosch oferă varianta ACS 511, care are o pompă de vid mai puţin puternică, dar care îndeplinește cerinţele pentru un service de climă profesionist.

2.31 KS115.1095

Pentru asamblarea și dezasamblarea cuplajelor de tip clic a liniilor de combustibil, aer condiționat, aer și conductele hidraulice. Potrivit pentru cuplaje metrice Confectionate din plastic special Recomandat pentru Mitsubishi, Honda, Volvo, Nissan

2.32 V2510

Pentru inchiderea stangerea , cu rol de dop pentru conducte, la sistemul de combustibil , frana , aer conditionat si servodirectie.

Date tehnice ACS511: � Refrigerant: R134a �Mod de lucru: complet automat � Supape manuale: da, 2 (LP&HP) �Mod delectiv de lucru (recuperare, vacum, încărcare): da � Recuperarea și reciclarea agentului refrigerant R134a: automat � Recuperare ulei uzat: automat, conform cantităţii introduse � Vacuumare instalaţie: automat � Verificare etanșeitate: automat � Introducere ulei: automat, conform cantităţii introduse � Introducere substanţă contrast: automat, conform timp funcţionare

� Încărcare refrigerant: automat � Funcţie schimb ulei vehicule hibride: nu � Purjare aer: automat (controlat prin program) � Precizie cântar intern: ± 5 g � Furtune presiune HP/LP: 80 mm, clasa 1 � Afișaj presiune rezervor: encartament rezervor 40 mm � Status avertizare: acustic � Afișaj: LCD cu 80 caractere, fundal iluminat � Imprimantă: DA � Baza date vehicule: Da (turisme, utilitare și vehicule grele europene) � Transfer date: PS2 � Conexiune service: 2,44 m, SAE J2196

� Pompă vacuum: 2 trepte: 70 l/min. � Capacitate filtru de uscare: a se schimba după 50 kg refrigerant � Rezervor refrigerant: 8 kg � Recipient ulei: 250 ml � Rezervor substanţă contrast: 50 ml � Recipienţi ulei/substanţă de contrast: 2 recipienţi standard, 1 recipient UV � Spaţii depozitare: Nu � Cântar refrigerant anti-vibraţii: Da �Dimensiuni: 690 x 660 x 1.270 mm � Greutate: 90 kg (fără refrigerant) � Tensiune alimentare: 230 V 50/60 Hz � Temperatura de lucru: 10°C – 50°C.

SERVICE & DIAGNOZĂ

SCULE

32

Page 33: Catalog Climă 2015 - diag.autonet.rodiag.autonet.ro/webcatalog/WebCatDocuments/Service/ClimaBrosura... · Catalog echipamente, ... Datorită sistemului de control electronic,

ACS 611 este unul dintre cele mai avansate echipamente de service aer condiţionat pentru autoturisme și camioane.Ca toate unităţile Bosch complet automate, este proiectat pentru a asigura întreţinerea instalaţiilor de aer conditionat R-134a, cu intervenţii minime. Unitatea controlează automat fiecare fază de întreţinere, inclusiv cea de recuperare a lichidului de răcire și uleiului, reciclarea și reîncărcarea instalaţiei fără a avea nevoie de intervenţia directă

a unui tehnician. Cu toate acestea, modul manual permite utilizatorului să controleze toate aspectele individual, dacă se dorește acest lucru.Pompa puternică de vid din aparatul ACS 611 asigură evacuarea rapidă și eficientă a sistemului de climă, în același timp Bosch oferind și baza de date cu informaţii despre cantităţile de lichid răcire și ulei folosite în vehicule.

ACS 611 are, de asemenea, o imprimantă integrată pentru a tipări rapoarte detaliate de lucru.

3.3 OZON MAKER 430104018045

Aparatul crează prin ionizarea aerului o variantă instabilă de oxigen alotropic (O3), care, mulţumită calităţilor sale de oxidare, îndepărtează impurităţile ce se acumulează în habitaclu (Fig.1). Elimină umezeala acumulată în covorașe, elimină umezeala acumulată în covorașe, în evaporatoarele A/C și înlătură mirosurile neplăcute.

Date tehnice ACS611: � Refrigerant: R134A �Mod de lucru: complet automat � Supape manuale: da, 2 (LP & HP) �Mod selectiv de lucru (recuperare, vacum, incarcare): da � Recuperarea și reciclarea agentului refrigerant R134A: automat � Recuperare uleiului uzat: automat, conform cantităţii introduse � Vacuumare instalaţie: automat � Verificare etanșeitate: automat � Introducere ulei: automat, conform cantităţii introduse � Introducere susbstanţei de contrast: automat, conform timpului de funcţionare � Încărcare refrigerant: automat � Funcţie schimb ulei vehicule hibride: nu � Purjare aer: automat (controlat prin program) � Precizie cântar intern: ±5 g � Furtune presiune HP/LP: 80 mm, clasa 1

� Afișaj presiune rezervor: ecartament rezervor 40 mm � Status avertizare: acustic � Afișaj: LCD cu 80 caractere, fundal iluminat � Imprimantă: DA � Bază date vehicule: Da (turisme, utilitare și vehicule grele europene) � Transfer date: PS2 � Conexiune service: 2,44 m, SAE J2196 � Pompă vacuum: 2 trepte: 170 l/min. � Capacitate filtru de uscare: a se schimba după 150 kg refrigerant � Rezervor refrigerant: 20 kg � Recipient ulei: 250 ml � Rezervor substanţă contrast: 50 ml � Recipienţi ulei/susbstanţă de contrast: 2 recipienți standard, 1 recipient UV � Spaţii depozitare: Nu � Cântar refrigerant antivibraţii: Da �Dimensiuni: 690 x 660 x 1270 mm � Greutate: 120 kg (fără refrigerant) � Tensiune alimentare: 230 V 50/60 Hz � Temperatura de lucru: 10°C – 50°C.

3.2 ECHIPAMENT AUTOMAT DE SERVICE CLIMĂ BOSCH ACS 611 SP00000002B

Date tehnice ACS511: �Dimensiuni: 320 x 220 x 95 mm � Alimentare: 220/240 V, 50 Hz, 0,15 A, 18 W � Capacitate: 3L/min. �Debit ozon: 0,250 g/h.

Ozon Maker pentru că: � Este ușor de folosit � Elimină toate impurităţile � Elimină umezeala � Îndepărtează mirosurile �Modul de operare este simplu și ecologic � Elimină costurile generate de achiziţionarea � altor produse chimice

SERVICE & DIAGNOZĂ

33

Page 34: Catalog Climă 2015 - diag.autonet.rodiag.autonet.ro/webcatalog/WebCatDocuments/Service/ClimaBrosura... · Catalog echipamente, ... Datorită sistemului de control electronic,

3.4 ROBINAIR AC788PRO AC788PRO

Instalaţie complet automată de reîncărcare a sistemelor de climatizare, inclusiv pentru vehicule cu propulsie hibridă.

�Model de top, superior normelor SAE J2788 � Cel mai ridicat grad de eficienţă în recuperarea agentului termic: 95% � Compatibil și cu vehicule cu propulsie hibridă, datorită celor două circuite separate ale uleiului proaspăt �Display TFT color pentru o utilizare mai ușoară � Posibilităţi multiple de conexiune la calculator și internet prin: bluetooth, USB, card de memorie

�Monitorizarea continuă a presiunii și temperaturii agentului refrigerant din butelia încorporată, pentru siguranţa utilizatorului și a instalaţiei � Bază de date și imprimantă încorporată

3.5 ROBINAIR AC790PRO AC790PRO

Instalaţie automată pentru verificarea și reîncărcarea sistemelor de climatizare Aparatul este dedicat în mod special pentru autobuze și autocare, dar se poate utiliza și la autoturisme.

� Test de performanţă integrat și ghidat, pentru verificarea sistemelor A/C � Bază de date proprie a utilizatorului � Pompă de încărcare suplimentară pentru încărcarea instalaţiilor � Imprimantă cu program pentru raport detaliat

3.6 ROBINAIR AC690 PRO AC690PRO

Instalaţie complet automată de reîncărcare a sistemelor de climatizare

Caracteristici: � Cea mai performantă instalaţie automată de reîncărcare a aerului condiţionat. � Această unitate permite o operare complet automată: recuperarea, recondiţionarea si reîncărcarea agentului refrigerant R134a, fără activitatea operatorului. � Pompa de vid cea mai puternică de pe piaţă, de 180 l/min, în două trepte, garantează dezumidificarea rapidă și completă a sistemului de aer condiţionat. � Imprimanta încorporată tipărește o descriere amănunţită a operaţiunilor de service efectuate. � Uleiul de compresor și materialul de contrast sunt injectate automat în sistem. � Bază de date încorporată.

3.8 KIT DIAGNOZĂ PENTRU INSTALAŢIE ROBINAIR AC3141/T

Acest kit conţine un termometru digital special, cu două sonde de măsurare și un software care conţine baza de date pentru diagnoză. Este compatibil cu toate tipurile de instalaţii Robinair. Cu ajutorul instalaţiei

se efectuează un test de performanţă. Datele aflate despre presiunile și temperaturile din sistem se introduc în meniul de diagnoză, iar acesta ne va ghida, după analiza acestora, spre posibilele defecţiuni din sistemul AC.

3.7 SPX ROBINAIR, LIDER MONDIAL ÎN REPARAREA ŞI ÎNTREŢINEREA NOILOR SISTEME AC AC1234-7

De ce să alegeţi SPX ROBINAIR?Fiindcă ROBINAIR are / vă oferă:

� Experienţă de peste 50 de ani de climatizare în industria auto � Sistem inovator de recuperare � Capacitate superioară de vidare � Ecran color la aparatul AC1234-7 � Garanţie 12/24 luni � Recomandat de către Hyundai Motor Europe � Soluţionarea rapidă a eventualelor defecţiuni, piese de schimb pe stoc

Aparat de climă care utilizează materialrefrigerant nou, R-1234yf:

Model Tip Caracteristicitehnice

AC1234-7

Gazutilizat:R-1234yf

Aparatcompletautomat

Pompă de vid:170 lit/min.Butelie internă:10 kgCompresor:1/3 CP

SERVICE & DIAGNOZĂ

34

Page 35: Catalog Climă 2015 - diag.autonet.rodiag.autonet.ro/webcatalog/WebCatDocuments/Service/ClimaBrosura... · Catalog echipamente, ... Datorită sistemului de control electronic,

3.9 KIT SPĂLARE RK1217

Îndepărtarea impurităţilor din circuitul autovehiculului este foarte importantă pentru protejarea pieselor noi montate. Cu ajutorul kitului puteţi spăla tot circuitul cu agent chimic de spălare și azot uscat la presiune mare. Se folosește cu soluţia de spălare TR1009.01.

3.11 KS150.3040

Pistol cu laser pentru masurarea temperaturii fara contact. Potrivit pentru industrie, constructii, domeniul auto, produse chimice si alimentare

� Afisaj LCD �Domeniul de masurare -50 - 550 C Baterie 9 V inclusa

3.12 KS550.1165

Lampa UV cu led Ax flexibil. Ideal pentru localizarea scurgerilor la sistemul de aer conditionat.

� Carcasa rezistenta la impact cu clip de fixare la buzunar � Baterii tip AAAA incluse � Timp de functionare aprox. 60 ore.

3.10 SOLUŢIE DE SPĂLARE TR1009.01

Soluţia de spălare se utilizează împreună cu kitul de spălare RK1217. Recipientul îndepărtează nu numai impurităţile relativ mari, ci și spală ușor uleiul contaminat și acidul format prin reacţii chimice în timpul utilizării. Soluţia de spălare uzată se stochează separat.

SERVICE & DIAGNOZĂ

35

Page 36: Catalog Climă 2015 - diag.autonet.rodiag.autonet.ro/webcatalog/WebCatDocuments/Service/ClimaBrosura... · Catalog echipamente, ... Datorită sistemului de control electronic,

3.13 KS970.0180

Set O ringuri cu diametre de la ø3 la 22 mm

3.14 KS970.0260

Set O-ringuri pentru sistemele de aer conditionat cu diametre de la ø3 la 22 mmContine 225 buc de O-ringuri

3.17 KS970.034

Set O-ringuri special pentru sisteme de climatizare cu diametre intre ø5 – 17mm Contine 270 buc

3.16 KS301.0095

Pentru verificarea pasului filetelor interioare si exterioare 0,40-0,45-0,50-0,60-0,70-0,75-0,80-1,00-1,25-1,50-1,75-2,00-2,50-3,00-3,50-4,00-4,50-5,00-5,50-6,00mmFabricate din foi de otel calit

3.15 KS103.1000

Dispozitiv de taiat tevi �Diametru de taiere de la 3 – 32 mm � Confectionat din otel special � 2 role de sustinere aliniate cu cea de taiere � Rola de taiere de rezerva inclusa In maner

SERVICE & DIAGNOZĂ

36

Page 37: Catalog Climă 2015 - diag.autonet.rodiag.autonet.ro/webcatalog/WebCatDocuments/Service/ClimaBrosura... · Catalog echipamente, ... Datorită sistemului de control electronic,

3.19 KS300.0547

Subler mecanic cu scala 0-150mmPentru masurare dimensiuni exterioare ,interioaresi a adancimilor

3.20 KS150.1495

Multimetru digital � Siguranta de protecție S1 (debit fin): 200mA / 250V (20x5mm) � Aplicabilitate în general: auto � Temperatura de lucru: 0 ° la + 40 ° C (32 ° la 104 ° F) � Tensiune DC: 200 mA - 600V � Fluxul de curent: 200 mA - 10 � Cerința de putere: baterie de 9V bloc � Precizia Temperatura: 23 ° C ± 5 ° C � Tensiune AC: 200V - 600V

3.21 KS550.1183

Dispozitiv de curatare prin ionizare Indeparteaza mucegaiul, bacteriile, ciupercile, acarieni.Contine un filtru de rezerva HEPA.Capacitate de filtrare 383l/min

3.18 KS300.0532

Subler digital 0-150mmPentru masurari exterioare , interioare si adancimeAfisaj LCD mare de 10 mmResetare la zero in orice pozitie in mm si inch

SERVICE & DIAGNOZĂ

37

Page 38: Catalog Climă 2015 - diag.autonet.rodiag.autonet.ro/webcatalog/WebCatDocuments/Service/ClimaBrosura... · Catalog echipamente, ... Datorită sistemului de control electronic,

3.22 SET COMPLET OSCILOSCOP PICO CU 4 CANALE PICOPP925

3.23 APARAT PENTRU VERIFICAREA ULEIULUI AC RK1268

Este un dispozitiv de diagnosticare ce permite verificarea condiţiilor generale ale sistemelor de aer condiţionat la turisme, prin simpla conectare la porturile de înaltă și joasă presiune ale sistemului A/C. Prin cilindrul de sticlă, este posibilă vizualizarea prezenţei de aditivi chimici, cum ar fi aditivul de contrast, soluţia de curăţat sistemul de aer condiţionat, sau miscibilitatea de petrol/ gaze în agentul frigorific. Prin urmare, este posibilă evaluarea calităţii uleiului și posibila prezenţă a apei, sau a altor contaminanţi. Este foarte indicată utilizarea înainte și după montarea unui compresor nou.

Setul include: � furtun roșu de 100 cm � furtun albastru de 100 cm � cuplă rapidă de joasă presiune � cuplă rapidă de înaltă presiune

3.24 NEBULIZATOR ULTRASONIC AB1032.01

Oferă soluţii multiple pentru îndepărtarea tuturor mirosurilor din mașină, dar în special al mirosurilor datorate contaminării bacteriologice a sistemului de aer condiţionat.

Problemă: Praful și polenul transportat de aer reprezintă mediul ideal pentru o creștere masivă a numărului de bacterii, care se acumulează în sistemul de aer condiţionat. Când sistemul este pornit, aceste microorganisme sunt inhalate de către pasageri și pot cauza curgerea nasului, iritaţia ochilor, dureri de gât, iritarea bronhiilor și mirosuri neplăcute.

Soluţie: Tratament cu PureZone Machine � Curăţă în întregime sistemul de aer condiţionat al autovehiculelor � Previne dezvoltarea microorganismelor în sistemul de aer condiţionat � Elimină mirosurile neplăcute din sistemul de aer condiţionat � Previne reacţiile alergice.

Tratamentul nu acoperă mirosurile, ci le neutralizează și le elimină. Acest tratament complet se derulează automat, deci nu necesită niciun fel de supraveghere. De asemenea, nu trebuie demontată nicio componentă.

Aparatul se livrează împreună cu 24 de bucăţi de soluţii Pure Zone de 120 ml. � Alimentare: 220V - 50/60 Hz � Alimentare cu mufă de alimentare: Schuco � Nivel de zgomot: ≤ 70 dBA � Temperatura de operare: 0 ° C ÷ 60 ° C � Rata de nebulizare: ≈ 500 / h �Dimensiuni: L285 x H210 mm x p130 � Greutate: 3,1 kg.

Pachetul conţine: �Osciloscop cu 4 canale, cu posibilitate de a măsura semnalele de 20 MHz, cu memorie internă de 32 Megasample � Software performant, pentru măsurare cu posibilitate de salvare și încărcare a semnalelor măsurate cu sute de semnale de referinţă � Clește de curent, pentru măsurarea curenţilor rapizi de 60 Amperi și de 600 Amperi (injectoare, convertizoare electropneumatice) și pentru măsurarea curenţilor mari (demaror, de încărcare), utilizat, de exemple, la măsuarea compresiei relative

� Senzori capacitivi, pentru măsurarea circuitului de aprindere pe partea secundară � Trusă de acupunctură, pentru conectarea la conductoare electrice � Atenuatoare 20:1, pentru măsurarea tensiunilor ridicate � Vârfuri de măsurare și crocodili, pentru conectare rapidă la componenta măsurată (2-2 bucata) � Cabluri de 3 metri, pentru o conectare comodă la componenta măsurată � CD-ROM cu training

Vă propunem osciloscopul PICO, un echipament performant, util în depistarea celor mai dificile probleme în tehnica auto.

Doar la comandă*

SERVICE & DIAGNOZĂ

38

Page 39: Catalog Climă 2015 - diag.autonet.rodiag.autonet.ro/webcatalog/WebCatDocuments/Service/ClimaBrosura... · Catalog echipamente, ... Datorită sistemului de control electronic,

3.25 MEGA MACS 42SE - APARAT DE DIAGNOZĂ GUTS42075

Mega macs 42SE este un aparat mobil și eficient, ușor de utilizat de către oricare mecanic, fără să fie nevoie de școlarizare suplimentară. Aparatul cântărește numai 480 de grame cu tot cu baterie și reprezintă partenerul ideal pentru o diagnoză rapidă și mobilă datorită funcţiei “fără fir”.

Funcţii: � Citirea și ștergerea codurilor de eroare din unitatea de comandă � Interpretarea codurilor de eroare cu informaţii detaliate � Afișarea parametrilor prin grafice și interpretări

� Afișarea conexiunilor de diagnoză și descrierea adaptorilor � Test actuator � Codare � Setare de bază � Resetare service � Tipărirea tuturor rezultatelor măsurate � Baterie internă

Caracteristici tehnice: � Tensiune de alimentare: 12 – 18 V � Tensiunea de încărcare a bateriei: 8,4 V � Curent preluat: max. 1A, în medie � 500 mA � Alimentare curent: 1 Li-Polymer-Akku, min. 1.000 mAh

�Display: LCD-TFT; color Rezolutie: ¼ VGA; �Dimensiune: 3,5” �Memorie: flash � Tastatura: tastatură folie �Domeniu de utilizare: 0 – 45°C � Greutate: 0,7 kg inclusiv baterie �Dimensiuni: 47x110x202 mm (Lxlxh) � Norma de protecţie: IP20 � Interfeţe: USB-Device, Bluetooth

Accesorii de bază: � Aparat MM42SE � VCI DT (pentru comunicarea fără fir) � Adaptor Bluetooth

Cod Denumire

GUT342436 Valiză pentru Gutmann MM42SE

GUT301483 Stație de andocare pentru MM42SE

GUT301394 Baterie Lithium-Polymer 1000 mAh pentru MM42SE

Cod Denumire adaptoare pentru MM42SE

GUT342327 Cablu adaptor VAG (Audi/VW/SEAT/Skoda) 2+1 poli

GUT342324 Cablu adaptor BMW 20 poli

GUT342340 Cablu adaptor IPC 30 (Fiat/Citroen/Peugeot) 30 poli

GUT342375 Cablu adaptor Iveco 38 poli

GUT342323 Cablu adaptor Mercedes 38 poli

GUT342339 Cablu adaptor Mercedes / VW (Sprinter/LT) 14 poli

GUT342342 Cablu adaptor Nissan 14 poli

GUT342325 Cablu adaptor Opel 10 poli

La fiecare comandă

Gutmann, cadou, în

limita stocului, un

calendar 2015

SERVICE & DIAGNOZĂ

39

Page 40: Catalog Climă 2015 - diag.autonet.rodiag.autonet.ro/webcatalog/WebCatDocuments/Service/ClimaBrosura... · Catalog echipamente, ... Datorită sistemului de control electronic,

3.26 TRATAMENT COMPLET DE IGIENIZARE SISTEME A/C

RKAB04, Tratament complet de igienizare sisteme A/C, aromă neutrăRKAB03, Tratament complet de igienizare sisteme A/C, aromă de mentăRKAB08, Tratament complet de igienizare sisteme A/C, aromă de lămâieRKAB07, Tratament complet de igienizare sisteme A/C, aromă de vanilie

Ambalajul include: � Un aerosol spumă „killerbact”, tratament de igienizare a sistemului A/C � Un aerosol “zonekillerbact”, tratament de igienizare a celulei de pasageri

3.27 PACHET DIAGNOZĂ DELPHI DS150E

Accesorii: � Interfaţă nouă, cu un design ergonomic � Interfaţă de comunicare Bluetooth+USB cu PC sau laptop � Led iluminare integrată în ștecherul de OBD �Manual de utilizare

Aplicaţii: � citire și ștergere coduri de eroare � comunicare cu EOBD (managementul motorului/emisiilor) � resetări interval de service � beneficii de asistenţă (training, hotline etc.)

� compatibil cu peste 13.000 de modele a 39 de producători � acces la actualizări, cu cele mai noi tehnologii � soft-ul nu expiră � Înregistrare parametri în timpul rulării (Flight recorder) � Toate sistemele �Monitorizarea tensiunii din bateria vehiculului, cu avertizare sonoră și luminoasă

Interfaţa necesită abonament Softwareşi PC/Laptop!

SERVICE & DIAGNOZĂ

40

Page 41: Catalog Climă 2015 - diag.autonet.rodiag.autonet.ro/webcatalog/WebCatDocuments/Service/ClimaBrosura... · Catalog echipamente, ... Datorită sistemului de control electronic,

ECHIPA

RESPONSABIL PRODUS Ervin Fata tel: +40 261 807950 fax: +40 261 807900 mobil: +40 0736 332045 e-mail: [email protected]

TRAINER Bordas Alin Ioan tel: +40 261 807843 mob: +40 725 441049 e-mail: alin.bordas@ autonet.ro

RESPONSABIL VÂNZĂRI Huber Ludovic tel.: +40 261 807823 fax: +40 261 710598 mobil: +40 722 581471 e-mail: [email protected]

Fiecare membru al echipei are o experienţă bogată în acest domeniu.Punctul forte al echipei este vastitatea cunoştinţelor tehnice şi comerciale,un atu ce le-a atras aprecieri aparte din partea clienţilor.

41

ECHIPA ECHIPA

Page 42: Catalog Climă 2015 - diag.autonet.rodiag.autonet.ro/webcatalog/WebCatDocuments/Service/ClimaBrosura... · Catalog echipamente, ... Datorită sistemului de control electronic,

RECOMANDĂRI

Recomandări service & diagnoză, scule, componenete şi consumabile

Produs Cod comandă

Service & Diagnoză

Robinair AC690 Pro AC690Pro

KIT SPALARE RK1217

Aparat curăţat sisteme aer condiţionat WYNAIRCOM III

Aparat de diagnoză MM42 Second Edition GUTS42075

Ozon maker 430104018045

Oscipscop Digital PICOPP904

Scule

Termometru digital 8PE 351 228-041

Manușă de protecţie HZ1987-4

Set lampă UV RK1230

Detector electronic de scăpari refrigerant MC55100

Trusă sertizat furtune MC71550

Clește sertizat tub aluminiu V13002811

Fălci pentru clește de sertizat tub

V20000304

V20000305

V20000306

V20000307

V20000308

Dispozitiv tăiat ţevi SW24530L

Cheie specială pentru demontarea ambreiajului magnetic MT0594 SNT

42

RECOMANDĂRIOFERTA

Page 43: Catalog Climă 2015 - diag.autonet.rodiag.autonet.ro/webcatalog/WebCatDocuments/Service/ClimaBrosura... · Catalog echipamente, ... Datorită sistemului de control electronic,

Recomandări service & diagnoză, scule, componenete şi consumabile

Produs Cod comandă

Componente

Capace pentru conectorul de service

RT1000.05

RT1001.05

RT1002.05

RT1003.05

RT1004.05

RT1005.05

RT1007.05

RT1008.05

RT1009.05

RT1010.05

RT1017.05

RT1018.05

Set ventile pentru conectoare service cu cheie pentru schimbarea valvei din conectorul de service NX88202

Set o-ringuri climă NX01070

Set valvă de expansiune cu orificiu fix 8UW 351 233-831

Consumabile

Agent termic R134A R134A

Ulei PAO pentru compresor 1L 8FX 351 214-021

Ulei PAO pentru compresor 5L 8FX 351 214-081

Aditiv contrast pentru detectări scurgeri TR1032.01

Soluţie de spălare TR1009.01

Soluţie etanșare Lokrep 65G 15 ml V14000878

Aditiv contrast pentru detectări scurgeri TR1032.01

43

RECOMANDĂRI OFERTA

Page 44: Catalog Climă 2015 - diag.autonet.rodiag.autonet.ro/webcatalog/WebCatDocuments/Service/ClimaBrosura... · Catalog echipamente, ... Datorită sistemului de control electronic,
Page 45: Catalog Climă 2015 - diag.autonet.rodiag.autonet.ro/webcatalog/WebCatDocuments/Service/ClimaBrosura... · Catalog echipamente, ... Datorită sistemului de control electronic,
Page 46: Catalog Climă 2015 - diag.autonet.rodiag.autonet.ro/webcatalog/WebCatDocuments/Service/ClimaBrosura... · Catalog echipamente, ... Datorită sistemului de control electronic,

Punctează cu AUTONETUn singur clic pentru cadoul dorit!

preschimbate în cadouri la alegere! Îţi punem la dispoziţie un webshop dedicat acestui program de loialitate unde poţi vizualiza toate mecanismele, regulamentele promoţiei. Ai posibilitatea de a vizualiza punctele bonus acumulate, toate cadourile cu imagini, iar comanda este mult mai simplă: un singur click pentru cadoul dorit! Cadourile le găsiţi accesând pagina:

http://webshop.autonet.ro

Page 47: Catalog Climă 2015 - diag.autonet.rodiag.autonet.ro/webcatalog/WebCatDocuments/Service/ClimaBrosura... · Catalog echipamente, ... Datorită sistemului de control electronic,

Compresor climă NOU Compresor climă RECONDIȚIONATRadiator ClimăVâscocuplajElectroventilator

Componente sistem climatizareComponente sistem climatizare

Mobilitate la preţul corect!

Page 48: Catalog Climă 2015 - diag.autonet.rodiag.autonet.ro/webcatalog/WebCatDocuments/Service/ClimaBrosura... · Catalog echipamente, ... Datorită sistemului de control electronic,

VALEO Sisteme de Climatizare Experienţa OE pentru Excelenţă in AftermarketUn parteneriat de business unic pentru satisfacţia clienţilor Dumneavoastră

Compresoare O oferta dublă,Produse Noi & Produse Remanufacturate

Condensatoare Gama cu acoperire ridicată pentru vehicule asiatice

Aeroterme & Module electronice de comanda Cea mai bună acoperire a parcului auto european

Filtre de habitaclu O ofertă unică care include filtrele de habitaclu inovative anti-alergeni

Accesorii si Consumabile - Uleiuri: PAG, POE - Accesorii detectare scurgeri - O-ringuri, Capace protecţie supape, Garnituri

Sist

eme Climatizare

Filtre Habitaclu

www.aftermarketcup.pl

www.valeoservice.comValeo Service France70, rue Pleyel - 93285 Saint-Denis Cedex - FranceTél. : +33 (0)1 49 45 32 32 - Fax : +33 (0)1 49 45 36 59

www.valeoservice.comValeo Service Eastern Europe Sp. z o.o.9A Woloska str., 02-583 Warsaw, Poland

OEFURNIZOR

DNA HU/RO.indd 2 17.03.2015 14:55