celsona 538

Click here to load reader

Post on 04-Mar-2016

262 views

Category:

Documents

0 download

Embed Size (px)

DESCRIPTION

11/10/07 a 19/10/07

TRANSCRIPT

 • Apunts Grfics, SL., no es fa res-ponsable de l'opini personal dels collaboradors a Celsona ni de les er-rades en que aquests puguin incrrer. I es limitar a publicar la correcci en una fe d'errades a la segent edici de la revista. Apunts no cobrir els danys o perjudicis que qualsevol error pugui ocasionar.Queda reservat tot el contingut, i no sen pot duplicar per mitjans fsics, ptics ni informtics cap part sense ordre expressa de l'empresa editora.

  Celsona Informaci s pos-sible, setmana rera setmana grcies a laportaci de molts col.laboradors que, de manera totalment desinte-ressada, ens ajuden a complementar tota la informaci que aqu veieu publicada.A tots ells, moltes grcies.

  Formen part de lequipde suport de Celsona:Pep MiaCandi PujolLlus CornetJ. ClavMarcel RiberaMontserrat RiuEnric SerraF. TorresJ.H.Ramon GualdoJordina Tarr

  Agraments especials a:

  973 481719Telfon

  Mbil: 617 01 29 51

  Foto Lltzer

  Direcci: Josep M. BorsRedacci: Ramon Estany Josep M. Montaner Dolors PujolsEdici: Francesc Xavier

  Montilla Marta Cases Textos: Eva JanPublicitat: Manoli OrtigosaOcina: Ctra. de Tor, 25 25280 SOLSONA

  info@elsolsones.netwww.elsolsones.net

  Dip. Legal: L-267-19971.350 exemplars

  El primer nmero de Celsona Informaci va sortir el 4 dabril de 1997

  La Barra del Mia

  Solsona Servei de Premsa de l'Ajuntament de Solsona

  Els propers tres mesos lAjuntament de Solsona dur a terme una campanya informati-va per retirar totes les antenes parabliques del nucli urb que estan instal.lades a les faanes. Amb aquesta mesura es vol fer complir larticle de lOrdenana de convivncia ciutadana refe-rent als exteriors dels immobles. Lalternativa passa per la unicaci dantenes a les teulades o els terrats. A partir del 18 de gener es procedir a multar els propietaris daquells habitatges que continun contravenint el reglament.

  Larticle 42 de lordenana municipal tipi-ca aquest tipus dinstal.lacions a les faanes com a falta greu, sancionable amb una multa de 90 euros. En el cas que al cap dun mes de la primera sanci no es retiri lantena de la faana es considerar falta molt greu, a la qual correspondr una multa de ns a 300 euros. Amb tot, Josep Caelles ha avanat tamb que sest estudiant la possibilitat dactualitzar aquestes infraccions.

  Aparells col.lectius a les teulades Lalternativa que proposa lAjuntament

  per a la instal.laci dantenes parabliques s unicar els aparells particulars duna mateixa comunitat de vens que reben el senyal del ma-

  Campanya contra les antenes parabliques a les faanes

  A partir del gener es multaran els propietaris dels immobles que contravinguin lordenana municipal

  teix satl.lit, en la mesura que sigui possible, i col.locar-los tots a les teulades o b als terrats dels edicis. Per a qualsevol problemtica que pugui sorgir en el si de les comunitats de vens o propietaris, a ms, els responsables munici-pals sofereixen a fer de mediadors, tal com ha explicat el titular de Governaci.

  Igualment, Josep Caelles ha recordat que en el cas dels immobles del centre histric els vens poden acollir-se a subvencions per a particulars del Pla dintervenci integral del nucli antic per col.locar antenes col.lectives a les teulades. Els ajuts cobreixen el 15% del cost dels aparells de nova instal.laci.

  Aquest regidor tamb sha reunit, prvi-ament, amb una de les principals empreses instal.ladores daquesta tecnologia a la ciutat, la qual ha assegurat que sn els mateixos vens els que col.loquen les antenes en llocs visibles des de la via pblica. Aix mateix, Josep Caelles ha exposat la problemtica a alguns representants de la comunitat musulmana de la ciutat, ja que es percep un major nombre dantenes als edicis habitats per aquest col.lectiu de nouvinguts. Segons Caelles, aquests ciutadans han expressat una bona predis-posici a corregir aquesta prctica.

  ... el gegant, en Rocafesa de Peramola, al jutjat!!

  ...denuncia un Mosso perqu un gegant li va tirar la gorra a la festa d'Oliana...

  2 538 - Dijous, 11-10-2007

 • El president de la Generalitat, Jos Montilla, va ser divendres passat al Solsons en la primera visita que feia a la comarca com a president de Catalunya. Montilla va dedicar bona part de la seva estada al Solsons a conixer de primera m les necessitats de la comarca i ho va fer a travs de diver-ses reunions amb els agents poltics, socials i econmics del Solsons, que van aprotar locasi per traslladar-li les seves demandes i inquietuds.

  Montilla es va comprometre, referint-se a la demanda dels representants econmics, socials i poltics de la comarca, a millorar les telecomunicacions i les infrastructures viries de la comarca i a continuar donant suport a les poltiques i als serveis socials que es presten a travs dels ajuntaments.

  SolsonaEn la recepci ocial celebrada a la sala de plens del

  consistori, el president va destacar "la histria i la identitat" de Solsona i es va mostrar "satisfet" de ser al Solsons, "una comarca orgullosa de la seva personalitat i convenuda de les seves possibilitats". En el seu discurs Montilla va animar els presents a treballar "amb empenta i amb rigor" per fer que la comarca i el pas "vagin endavant" i va destacar "la voluntat

  El teixit econmic, social i poltic de la comarca reclama a Montilla inversions en infrastructures i

  en equipaments socials El president es compromet a treballar per assegurar millores en carreteres,

  telecomunicacions i serveis socials pel Solsons

  del govern per respondre a les necessitats del territori". El comproms col.lectiu, lesfor tena i lesperit emprenedor van ser els elements reivindicats pel president per tal que "la societat catalana no caigui en el desnim ni en la resignaci". Per la seva banda, lalcalde de Solsona, Xavier Jounou, va descriure el Solsons com una comarca "petita en demograa per gran en humanitat i identitat" i va destacar, especialment, "la mar-cada capitalitat que hi exerceix Solsona". Montilla va recollir les paraules de Jounou en la seva dedicatria al llibre dor de lajuntament en el qual va denir Solsona "com una ciutat orgullosa de la seva personalitat, que treballa per continuar sent el punt de referncia duna comarca forta".

  Reuni amb el teixit associatiuA continuaci la corporaci municipal i els representants

  del teixit econmic i social de la comarca es van reunir amb el president en una trobada que es va allargar ms del previst. Al terme de la reuni, Montilla va explicar que els interlocutors

  Solsona i Comarca Josep M. Montaner i Reig - Fotos: Ramon Estany, Jordina Tarr, Llus Closa

  Les autoritats en un moment de la visita pel nucli antic de Solsona El president va entrar a a la Pastisseria Cal Massana

  Xavier Jounou i Jos Montilla observen les obres del Pla de Barris

  3538 - Dijous, 11-10-2007

 • Solsona i Comarca Josep M. Montaner i Reig

  locals havien reclamat millores en carreteres, en el desplega-ment de la banda ampla i en la cobertura de telefonia mbil, a ms de demanar avenos en la formaci de professionals i en els serveis assistencials de proximitat. En aquest sentit, el pre-sident va armar que al Solsons "tamb es necessiten grans infrastrucrures de pas" i es va comprometre a treballar perqu el govern "garanteixi a tots els ciutadans de Catalunya, al marge del lloc en el qual visquin, els mateixos drets".

  Responent a les demandes del diferents sectors pre-sents a la trobada, Montilla va reconixer linters perqu "a la Catalunya central hi hagi un aeroport que funcioni" i va destacar tamb la importncia que t "el desplegament de lAVE per Catalunya i per aquesta comarca", ats que algunes empreses locals exporten la seva producci a lestranger.

  Finalment, Montilla va assegurar tamb que cona que ben aviat es formalitzi la concessi del ttol de Festa Nacional dInters Patrimonial a la Festa de Major de Solsona i que "Solsona i els solsonins tinguin un nou motiu per lluir encara amb ms orgull la seva marcada personalitat".

  Sant Lloren de MorunysA la tarda Montilla va visitar Sant Lloren de Morunys,

  on es va reunir amb lalcalde de la vila, Enric Roures, i la cor-poraci municipal. Roures va agrair la presncia a Sant Lloren de Morunys "del mxim mandatari del pas" i va destacar "la profunda admiraci per la trajectria poltica i personal dun alcalde de base" que ha arribat a la presidncia de la Generalitat. Roures va demanar a Montilla la complicitat i la

  sensibilitat del seu govern "per fer front a les necessitats dels pobles petits de Catalunya" i va situar la reforma del monestir, la nova escola, la piscina municipal i la reforma de la carretera de Berga com a principals reptes de futur. Al seu torn, Montilla va assegurar que el seu govern "treballar perqu cap poble de

  Firmant autgrafs sortint de la Llibreria Cal Dach

  Un cop a la Catedral la comitiva va visitar la Capella del Claustre

  Una foto de famlia a la Residncia La VallLa Comitiva presidencial a l'arribada a Sant Lloren de Morunys

  El president amb la corporaci municipal de Solsona

  4 538 - Dijous, 11-10-2007

 • Solsona i Comarca Josep M. Montaner i Reig

  Catalunya, per petit que sigui, no quedi excls del progrs", i en aquest sentit, es va comprometre "a sumar esforos amb els ajuntaments" perqu tot ciutad de Catalunya "tingui el meu inters i el del govern que presideixo". Montilla va situar el patrimoni natural i cultural de la Vall de Lord com un dels grans actius "daquest territori amb grans possibilitats de desenvolupament".

  Una visita a fonsEl president de la Generalitat, Jos Montilla, va tenir

  una completa agenda dactivitats durant la seva primera visita ocial al Solsons. Desprs de la recepci ocial a lajuntament solson, la comitiva va recrrer el nucli antic de Solsona per conixer de prop les obres del Pla de Barris. Montilla va enco-ratja