dbo 20140521

Click here to load reader

Post on 22-Mar-2016

227 views

Category:

Documents

0 download

Embed Size (px)

DESCRIPTION

 

TRANSCRIPT

 • ACTUALITEIT ONROEREND GOED AUTOS SPORT KERKELIJK NIEUWS VACATURES

  B R E D A S EMIDWEEKEDITIE 21 MEI 2014WEEK 21

  U i t g e v e r i j d e b o d e b v I P o s t b u s 2 2 , 4 8 8 0 A A Z u n d e r t I T e l . 0 7 6 5 9 9 8 1 1 1 I w w w . i n t e r n e t b o d e . n l

  O P L A G E : 74 . 5 0 0T O T A L E O P L A G E Z E E L A N D

  E N W E S T - B R A B A N T : 4 8 0 . 0 0 0

  THUIS IN DE REGIO

  Gemeente Breda

  OP PAGINA 5OP PAGINA 5

  Volg ons via twitter: @BredaseBode

  VOOR HET LAATSTE ACTUELE LOKALE NIEUWS

  KIJK OP WWW.

  INTERNETBODE.NL

  ZILVEREN JUBILEUMHAAGSE

  BEEMDEN LOOP

  EFFENSE KERKVIERT

  75-JARIG BESTAAN

  BREDA - Salsa in de Haven in het Spanjaardsgat is een succes gebleken. Gezegend met goed weer konden salsaliefhebbers volop ge-nieten van de geweldige sfeer waaraan zij door hun enthousiaste dansen zelf ook volop bijdroegen. Met muziek door djs, dansen door demonstratieteams en een optreden van een orkest haalden honderden dansers negen uur lang hun hart op. FOTO PERRY ROOVERS

  BREDA - De politie heeft aan de Haver-markt een 25-jarige vrouw uit Tilburg aangehouden. Zij wordt ervan verdacht een andere stapster (27) geslagen te heb-ben met een glas. Het slachtoffer had een aantal sneetjes bij haar oog en is voor be-handeling naar de eerste hulp gegaan. In de nacht van zaterdag op zondag kreeg de politie rond 2.10 uur een melding binnen van een gewonde vrouw. Zij vertelde dat zij door een andere vrouw met een glas in haar gezicht was geslagen. Het slachtoffer wees de 25-jarige Tilburgse aan als dader. De politie heeft deze verdachte vervolgens in haar kraag gevat en meegenomen naar het bureau.

  Vrouw slaat stapster met glas

  BAVEL - Op vrijdag 23 mei om 19.00 vindt er in t Klooster aan het Jack van Gilsplein 1 in Bavel een muzikaal avond-uurtje plaats in Zuid-Amerikaanse sfeer. De titel van dit concert is: Bavel-Brasil! Een mooi en gezellig moment om alvast in de sfeer te komen van de naderende wereldkampi-oenschappen voetbal in Brazili. Bavelse leerlingen van De Nieuwe Veste laten, samen met hun docenten, het publiek genieten van warme, swingende muziek waar je niet stil bij kunt blijven zitten. Er zijn instrumentale nummers te horen, maar ook nummers met zang en percussie zijn onderdeel van het programma van deze avond. De toegang is gratis.

  Bavel-Brasil Concert in t Klooster

  BREDA - Na een tip heeft de politie za-terdag in een woning aan de Roggeveen-straat vijf hennepknippers aangehouden. Een hennepkwekerij van 219 planten bleek zojuist geoogst en 21 kg aan henneptop-pen was verpakt zakken. Tevens werd er illegaal stroom afgetapt. Zaterdag rond 13.00 uur kreeg de politie een tip binnen over een hennepkwekerij in een woning aan de Roggeveenstraat. De politie ging polshoogte nemen en vond in het souter-rain een hennepkwekerij met brandende lampen en 219 lege potten. Drie mannen (29, 34 en 52 jaar) en twee vrouwen (28 en 47 jaar), allen uit Breda, zijn aangehouden en meegenomen naar het bureau.

  Hennepknippers in kraag gevat

  BREDA - Bezoekerscentrum Wolfslaar houdt komende zondag van 11.00 uur tot 16.00 uur een Kringloopfair op het terrein van boerderij Wolfslaar. Onder het motto Aval bestaat niet kunnen belangstellen-den op de markt zien en beleven dat afval grondstof is. Aanwezig deze dag is onder meer Repair Caf om uw ets, computer, huishoudelijk apparaat, speelgoed of tex-tiel te laten repareren. Kinderen kunnen op een eigen kleedje hun oude speelgoed, boeken of kleding verkopen. Aanmelden via e-mail wolfslaar@breda.nl. Vanaf 25 mei hebben bezoekers ook de mogelijkheid kleine elektrische apparaten en kleding op het terrein van de boerderij in te leveren.

  Kringloopfair bij boerderij Wolfslaar

  BREDA - De gele informatieborden met aankomst- en vertrektijden blijven voorlo-pig gewoon op station Breda hangen. De NS wilde de borden weghalen, omdat nog maar drie tot vijf procent van de reizigers de vertrekborden raadpleegt. 95 procent van de reizigers zou de informatie tegen-woordig halen van digitale borden en van smartphones. Reizigersorganisaties kwa-men in het geding tegen het voornemen, omdat niet iedereen de beschikking heeft over digitale informatie. Daarnaast zijn de gele borden in tegenstelling tot de digitale middelen niet storingsgevoelig. De NS bekijkt nog of de borden op andere wijze kunnen worden vervangen.

  Gele vertrekbordenblijven toch op station

  DOOR ADDO SPRANGERS

  Na de start bij het Museum aan de Stroom in de Vlaamse havenstad trekken achttien teams uit de hoogste afdelingen van het mondiale wielrennen in de slotrit van de koers van de wind door de provincie Bra-bant. Na rond 13.15 uur bij Baarle-Hertog het land binnengekomen te zijn trekt het peloton verder via Baarle-Nassau en Alphen-Chaam, naar de kasseistrook bij Galder (13.45 uur). Daarna gaat het via de Duivelsbruglaan, Markendaalseweg, Academiesingel en Belcrumweg dwars door Breda. De passage door het centrum wordt verwacht rond 14.00 uur. Wat la-ter krijgen de renners in Wagenberg de etenszakjes aangereikt in de bevoorra-dingszone en gaat het via Langeweg en Klundert richting Willemstad.

  Met de namen van meervoudig Tour-etappewinnaar Andr Greipel, Gerald Ciolek (ex-winnaar Milaan-San Remo) en Theo Bos op de deelnemerslijst lijkt een sprintersfestijn aanstaande. Ook Roosendaler Moreno Ho and mag dan tot de kanshebbers gerekend wor-den. Vorig jaar was de Belg Nikolas Maes eindwinnaar. Zijn land- en ploeggenoot bij Omega Pharma-Quick Step; Tom Boo-nen won de eerste editie van de World Ports Classic.

  WielerheldenWielerfans die zondag rond het Deliplein in Rotterdam-Katendrecht in afwachting zijn van de aankomst hoeven zich niet te vervelen. Er is een gevarieerd voorpro-gramma met spintdemonstraties, xed gear races en een dernyrace met oud-

  kampioenen, die een heuse interland Ne-derland-Belgi afwerken. Na de huldiging van de winnaar wordt het Rotterdamse Wielerweekend feestelijk besloten met een miniconcert van The Kik. De 195 kilometer lange openingsetappe vertrekt zaterdagmorgen 24 mei om 11.25 uur ook in de Rotterdamse havenwijk en trekt via Voorne-Putten en Zeeland naar Antwer-pen. Na de start van de profwedstrijd is er in dezelfde omgeving de hele dag koers. Tijdens de Ronde van Katendrecht komen jeugdcategorien, recreanten, amateurs en helden uit het verleden in actie. Be-kende namen daarbij zijn onder andere Michael Boogerd, Erik Breukink, Gert Ja-cobs en Leon van Bon. Meer info over de World Ports Classic is ook te vinden op www.letour.fr/world-ports-classic en via www.twitter.com/WPCcycling

  World Ports Classic door BredaBREDA - De derde editie van de tweedaagse wielerwedstrijd tussen Rotterdam en Antwerpen zal op zondag 25 mei voor het eerst Breda doorkruisen.

  VANDAAGIN DE BODE

  Senioren SPECIAL | VOORJAAR 2014

  03 05 06 07Mee met de moderne tijd! 100.000

  euro belastingvrij schenken

  voor aankoop van eigen woning90-jarige Cornelis Goorden

  sport nog iedere week fanatiek

  Ik ga niet achter

  de geraniums zitten!

  (OHNWULVFKHHWVZLQWLQN

  aan populariteit

  Snel en probleemloos grote afstanden op de e-bike

  aeggen

  Smartphones en social mediais ook handig voor senioren

  Fiscaal gunstige regeling

  geldt alleen dit jaar

  PENSIOEN? MEER DAN HELEMAAL

  NIETS DOEN!

  Zo voorkom je het zwarte gat

  EDITIE BERGEN OP ZOOM | THOLEN | WOENSDRECHT | STEENBERGEN

  HEMELVAART29 MEI 2014

  Wij maken onze lezers en relaties erop attent dat de kantoren van uitgeverij de Bode op donderdag 29 mei (Hemelvaartsdag) en vrijdag 30 mei zijn gesloten.

  Dat betekent dat advertenties en kopij voor de zondagedities van De Bode van 1 juni uiterlijk op woensdag 28 mei binnen moeten zijn.

  Advertenties voor Bergen op Zoom en Roos-endaal om 13.00 uur, en voor Etten-Leur en Breda om 14.00 uur. Redactionele bijdrage (via www.internetbode.nl) twee uur eerder.

  Uitgeverij de Bodetel. 076-5998111 www.internetbode.nl

  SCHEIDEN?Mediators van Raadgevers Adviesgroep

  persoonlijk & voordelig

  Bel 0800-0876 (Gratis)www.raadgeversadviesgroep.com

  Uw kostbaarheden zijn goud waard!

  Inkoop Verkoop Veiling Verpanden Beleggen Taxatie

  Sophiastraat 11, Breda T 076-5139001 di. t/m za. 9.30-17.00 uurwww.goudwisselkantoor.nl GRENSSTEEN 9 | 4815 PP BREDA | WWW.SANIDIRECT.NL

  DIRECTPRIJS 289,-

  DIRECTMEENEMEN

  OP HET ACTIEPLEIN:GEBERIT UP320TOILETSET INCL. WANDCLOSET EN SLOWCLOSE ZITTING

  ACTIE!

 • Verstand van keukens.

  CVT Breda Grenssteen 17 (nabij NAC Stadion) | T (076) 548 05 20 | CVT.nl * Vraag naar de voorwaarden in de showroom.

  De grootste collectie van Zuid-Nederland

  exclusief en handgemaakt

  keukens al vanaf:6.900,-

  keukens al vanaf:9.900,-

  Een Next 125 keuken al vanaf:

  9.900,-

  NIEUWE SHOWROOM!ONZE WINKEL IN BREDA IS COMPLEET VERNIEUWDMET DE ALLERNIEUWSTE MERKKEUKENS

  DINERCHEQUET.W.V. 250,-*

  DEZE WEEK 15% KORTING OP ALLE MERKKEUKENS*

  OPENGESTELDE PROJECTEN AFDELING DE BARONIE

  WWW.DAGVANDEBOUW.NL

  s Nieuwbouw Bouverijen Natuurlijk in Teteringen Locatie: Lammertiend Teteringen Bedrijf: Nederlandse Bouw Unie BV.s Restauratie en herbestemming De Pekhoeve in Ulvenhout. Locatie: Dorpstraat 92, Ulvenhout, Breda Bedrijf: Bouwbedrijf Balemans BV.

  Bouwend Nederland Afdeling de Baronie.

  Deze dag is een initiatief van branchevereniging Bouwend Nederland en de 5.000 bij haar aangesloten bouw- en infrabedrijven. Alle deelnemende bedrijven zijn lid van Bouwend Nederland Afdeling De Baronie.

  Bedrijven aangesloten bijBouwend Nederland Afdeling De Baronie:s !LBERS "OUW "6 s "OUWBEDRIJF & "ALEMANS s !ANNBEDRIJF 'EBR "ACKX "6s"OUWBEDRIJF"OOT"6s!ANNBEDRIJF*"RASPENNINGs!