dbo 20141022

Click here to load reader

Post on 06-Apr-2016

231 views

Category:

Documents

0 download

Embed Size (px)

DESCRIPTION

 

TRANSCRIPT

 • ACTUALITEIT ONROEREND GOED AUTOS SPORT KERKELIJK NIEUWS VACATURES

  W E E K B L A D

  W E E K B L A D

  t h u i s i n d e r e g i o

  M I D D E L B U R G S E & V E E R S E

  B R E D A S EMIDWEEKEDITIE 22 OKTOBER 2014WEEK 43

  U i t g e v e r i j d e b o d e b v I P o s t b u s 2 2 , 4 8 8 0 A A Z u n d e r t I T e l . 0 7 6 5 9 9 8 1 1 1 I w w w . i n t e r n e t b o d e . n l

  O P L A G E : 74 . 5 0 0T O TA L E O P L A G E Z E E L A N D

  E N W E S T - B R A B A N T : 4 8 0 . 0 0 0

  THUIS IN DE REGIO

  Gemeente Breda

  op pagina 5OP PAGINA 5

  Volg ons via twitter: @BredaseBode

  Komend weekend krijgen we een uurtje extra. In de nacht van zaterdag 25 op zondag 26 oktober komt er een eind aan de zomertijd. De klok gaat dan om 03.00 uur een uurtje terug. In de volksmond zegt men, dat komend week-end de wintertijd ingaat. Dat klopt niet helemaal, want de wintertijd is eigenlijk de gewone tijd en duurt vijf maanden. Bij overgang naar wintertijd schuift de dag-lichtperiode een uur op waardoor het s ochtends eerder licht en s avonds eerder donker wordt. In de nacht van 28 op 29 maart 2015 gaat de zomertijd weer in.

  Klok gaat weereen uurtje terug

  www.internetbode.nlvoor het (gratis) aanleveren

  van al uw nieuws

  VOOR HET LAATSTE ACTUELE LOKALE

  NIEUWS

  KIJK OP WWW.

  INTERNETBODE.NL

  IN STARTBLOKKEN VOORHERDENKING

  BEVRIJDING BREDA

  NIEUWE LEDENVOOR

  HEERLIJKE ORDE

  BREDA - Een 38-jarige Roosendaler is zondagnacht opgepakt, nadat hij op trein-station Breda een beveiligingsmedewer-ker zou hebben bedreigd en mishandeld. De securityman kreeg rond 03.40 uur een melding dat een man zich op het perron agressief gedroeg. Hij ging poolshoogte nemen en sprak de Roosendaler aan op zijn gedrag. De man uitte daarop diverse dreigementen naar de beveiliger en sloeg met een vuist naar hem. De beveiliger hield de man aan en droeg hem over aan de politie. De NS-medewerker deed aan-gifte van de mishandeling en bedreiging. De verdachte is verhoord door de politie. Hij kan een proces-verbaal tegemoet zien.

  Beveiliger stationkrijgt vuistslag

  BREDA - In Breda is vrijdag de najaarskermis begonnen. De kermis staat tot en met komende zaterdag op het Bredase Chassveld. Wie een rondje mee wil draaien, oliebollen wil kopen of in de botsautos wil, moet 26 oktober vr 23.00 uur op het Chassveld zijn geweest. Daarna verdwijnt de kermis weer uit de stad. Dit jaar zijn er zestig attracties op de kermis. FOTO PERRY ROOVERS

  DOOR ADDO SPRANGERS

  De actie maakt deel uit van Breda trapt door, de aanpak waarmee Breda de fi ets-voorzieningen wil verbeteren en het ge-bruik van de fi ets wil stimuleren. Fietsen is gezond, goed voor het milieu, goedkoop en vaak nog sneller ook, weet wethou-der Seluk Akinci. En in de fi etsenstallingen staat je fi ets veilig en droog. Alle reden dus om, als je naar de stad wil, de fi ets te pakken. En

  om de fi etsers eens extra in het zonnetje te zetten, hebben we samen met onder-nemers in de binnenstad, deze actie op touw gezet. Maakt het fi etsen nog gezel-liger.

  MuntjeVeilig je fi ets stallen kan in Breda in n van de zes bewaakte fi etsenstallingen. Bezoekers krijgen tot en met 14 novem-ber een muntje als ze hun fi ets parkeren. Hiermee hebben ze (na aankoop van een

  eerste consumptie) recht op een tweede, gratis drankje. De muntjes blijven geldig tot en met 28 november. Dertien Bredase horecagelegenheden nemen deel aan de actie. Bike n Biertje en Fiets n Frisje is n van de acties in het kader van de campagne Breda Trapt Door. Eerder dit jaar waren er acties rond het WK-voetbal (Niet te blauw, maar oranje) en de Rush Hour Race om de F58 - de fi etssnelweg tussen Breda en Etten-Leur - onder de aandacht te brengen.

  Gratis drankje voor actieve fi etsersStart act ie Bike n bier t je en Fiets n f r is je

  BREDA - Meer Bredanaars stimuleren om nog vaker de fi ets te pakken in de stad. Dat is de gedachte achter de actie Bike n biertje en Fiets n frisje die afgelopen vrijdag van start is gegaan. Iedere fi etser die zijn of haar fi ets stalt in n van de gemeentelijke fi etsenstallingen, kan rekenen op een gratis consumptie bij n van de deelnemende horecagelegenheden.

  BREDA - Op 30 oktober is Wim van de Donk, de commissaris van de Koning van de Provincie Brabant, gastspreker bij de academielezing van De Nassau. In zijn le-zing gaat hij onder andere in op het belang van de academische vorming van leerlin-gen. Van de Donk is lid van de raad van toezicht van de Universiteit van Utrecht en was hoogleraar bestuurskunde. De avond is voor de vwo-leerlingen van onze school de offi cile start van een nieuw Nassau Academiejaar en belangstellenden zijn hierbij welkom. De academieavond in het auditorium van De Nassau aan de De la Reijweg 136 begint op 20.00 uur. Vooraf aanmelden via www.nassau-academie.nl

  Lezing Van de Donk bij De Nassau

  BREDA - Op vrijdag 24 oktober vindt in de Grote Kerk van Breda een Bevrijdingscon-cert plaats waaraan de Koninklijke Harmo-nie Cecilia, het Gemengd koor Cantabile, het Princenhages Mannenkoor en het Uni-versiteitskoor Agricola uit Krakau meewer-ken. Cantabile en Cecilia zullen het werk The Armed Man, a Mass for Peace van de Britse componist Karl Jenkins uitvoeren. Dit werk werd gecomponeerd ter gelegen-heid van de Millennium vieringen. De pre-mire vond plaats in Londen, in 2000, in de Royal Albert Hall. Het stuk werd oorspron-kelijk opgedragen aan de slachtoffers van de Kosovo-crisis. Het concert begint om 19.30 uur.

  Bevrijdingsconcert in Grote Kerk

  BREDA - De gemeente Breda is n van de achttien gemeenten in West-Brabant die meedoet aan een fi etsverlichtingsac-tie. Onder het motto Een dikke 10 als je op de weg wordt gezien! worden jonge-ren bewust gemaakt van het belang van een goede verlichting. De actie wordt juist nu ingezet omdat de dagen steeds korter worden en meer fi etsers door het donker moeten rijden. Tijdens de actie wordt voornamelijk een beroep gedaan op de ouders van kinderen in de bovenbouw van de basisschool en de onderbouw van de middelbare school. De actie wordt bij hun onder de aandacht gebracht door een ansichtkaartenactie.

  Fietsverlichtingsactiein West-Brabant

  PRINSENBEEK - Smartlappenkoor Beekse Smart houdt zondag 26 oktober van 14.00 uur tot 17.45 uur voor de elfde keer een inloop- en meezingmiddag in de grote zaal n het feestcaf van Marktzicht te Prinsenbeek. Speciale gast deze middag is smartlappenkoor Van Lieverlee uit Bergen op Zoom. De zaal is open vanaf 13.30 uur en de entree is gratis. Beekse Smart is op-gericht in september 2002 en heeft in 2012 het 10-jarig jubileum uitgebreid gevierd. Er wordt iedere maandag gerepeteerd o.l.v. dirigente Annemieke van den Hoven en muzikanten die zorgen voor accordeon- en gitaarbegeleiding en percussie. Meer in-formatie via www.beeksesmart.nl

  Beekse Smart houdt smartlappenmiddag

  Nooit meerbang voor

  de tandarts!Dental Clinics Breda

  TandartsengroepspraktijkPastoor van Spaandonkstraat 3, Breda

  Tel: 076 - 521 42 14www.dentalclinics.nl

  op alle nachtmode

  NOG 1 WEEK!

  Tandprothetiek TuinzigtDe specialist voor uw kunstgebit

  Voor kunstgebit, klikgebit, parle prothese, frame prothese, rebasing en reparae.

  Kleine reparaes klaar terwijl u wacht.Maak een afspraak voor

  vrijblijvend advies.

  Ace!!

  Bij aevering van een nieuw gebit krijgt u een prothese verzorgingset cadeau.Bij aevering van een nieuw klikgebit

  een verzorgingset en elektrischetandenborstel cadeau.

  Aljd voldoende en gras parkeergelegenheid.

  Clemasstraat 57 4814JX Breda

  076-7851150www.tandprotheektuinzigt.nl

  Ga nu naar windparkhazeldonk.nl

  Doe mee

  Het komt je aanwaaien

 • Wij werken aan het spoor Om het spoor in goede conditie te houden en stiller te maken, slijpen wij de rails.Daarom rijdt in de nacht van 5 op 6 november op het traject Tilburg - Breda - Dordrecht een slijptrein.Woont u in Breda of Prinsenbeek in de buurt van dit spoor, dan kunt u hinder ondervinden vanhet slijpgeluid.Wij hopen op uw begrip.

  Na het slijpen kan het treinverkeer een ander geluid maken. Dit zal na enkele weken weer verdwijnen.

  Meer inhoudelijke informatie kunt u vinden op www.prorail.nl/vernieuwing

  Voor vragen verwijzen wij u graag naar de afdelingPubliekscontacten: www.prorail.nl/contact of tijdenskantoortijden 0800-7767 245 (gratis).

  foto

  : Pet

  er H

  onig

  Ma. t/m vrij. van 8.00-12.30 u. en van 13.00-17.30u. Zat. van 8.00-16.00 u. www.tegel-discount.nlHOOGWAARDIGE

  KWALITEIT

  Argon 29, 4751 XC Oud Gastel, Borchwerf 2, 0165 530540

  HOEZO DUUR? BIJ ONS VASTE

  LAGE PRIJZEN!!!Heeft u al een offerte?

  Breng deze gerust mee, wij zijn gegarandeerd

  goedkoper.

  SPHINXV&B - MOSA NU BLIJVEND

  SCHERP GEPRIJSD

  TEGEL DISCOUNTTEGEL DISCOUNTTEGEL DISCOUNTTEGEL DISCOUNTTEGEL DISCOUNT

  www.garageboxentehuur.nuBergen op Zoom | Zevenbergschen Hoek | Breda | Kapelle (Zld)

  0164-687235

  alle voorkomende renovatie werkzaamheden gespecialiseerd in stuc- en schilderwerk

  ook nieuwbouw

  NU winterkorting op schilderwerk!Hogestraat 23 4891 CA RijsbeRgen

  Telefoon: 076-8500514 Mobiel: 06-27403677E-mail: a-vandorst@hotmail.com

  VOOR IEDER BUDGET EEN PASSEND CONCEPT

  Badkamera a n h u i s

  Badkamera a n h u i s

  www. badkameraanhuis.nl

  ADVIES,LEVEREN ENINSTALLEREN

  BETON CIREGESPECIALISEERD

  ADVIES,OP MAATBIJ U THUIS

  Uw veelzijdige vakman voor al uw klussen:

  Onderhoud - Timmerwerk - Keukens

  Badkamers - Renovatie - Dakkapel

  John Vriends Overaseweg 57, 4836 BA Breda Tel: 076 - 5