desenvolupament embrionari dels polls

Click here to load reader

Download Desenvolupament embrionari dels polls

Post on 12-Apr-2017

346 views

Category:

Education

3 download

Embed Size (px)

TRANSCRIPT

 • Com es reprodueixenels pollets?

 • LA REPRODUCCI

  Un dels temes que ens interessa conixer s el tema de la Reproducci de la gallina,aleshores ens fem algunes preguntes com:

  Com sn els aparells reproductors del gall i la gallina? Com es reprodueixen el gall i la gallina?

  Com es forma lou dins de la panxa de la gallina?Com es fecunden els ous?

  Algunes d'aquestes preguntes les sabem respondre, sabem que les gallines ponen oustot l'any, per no sabem com ho fan sense el gall. Una de les altres coses que nosabem s com sn els seus aparells reproductors. Intum que la gallina t ovaris i queel gall tindr els seus espermatozous, per desconeixem com sn per dintre aix quecercarem informaci sobre els aparells reproductors del gall i de la gallina. Altresdubtes que ens sorgeixen s que no sabem com es formen els ous dins de la gallina iquin procs segueixen,com sn els ous fecundats per dins i com neixen els pollets,quants dies estan de gestaci dins de l'ou,entre d'altres.

 • Els aparells reproductors del gall i la gallina

  L'aparell reproductor del gall

  Com a rgans a destacar delgall t els testicles, lacloaca i el penis.

 • Els aparells reproductors del gall i la gallina

  L'aparell reproductor del gallina

  La gallina t un ovari en forma d'embuton s'hi formen els vuls. Aquestbaixen per l'oviducte on s'anirformant l'ou, en l'ter s'acabar deformar l'ou fins expulsar-lo per lacloaca.

 • La gallina necessita que el gall lafecundi perqu surti el pollet del'ou, aleshores l'poca defecundaci s a la primavera i al'estiu. El pollet surt de l'ou als 21dies de gestaci. La gallina nomst un ovari en funcionament, l'altreresta atrofiat. Aleshores quanarriba l'poca reproductiva, elmascle munta la gallina agafant-laamb les potes amb fora i ajuntantles seves cloaques d'una manerarpida i repetides vegades. Elsespermatozous queden guardats enuns sacs els quals hi poden viuredurant 35 dies, d'aquesta maneracada cop que baixa un vul, el quals el rovell, aquest ser fertilitzati s'anir formant l'ou.

  Com es reprodueixen el gall i la gallina?

  Com es reprodueixen el gall ni la gallina?

  La gallina necessita que el gall la fecundi perqusurti el pollet de l'ou, aleshores l'poca defecundaci s a la primavera i a l'estiu i elpollet, surt de l'ou als 21 dies de gestaci. Lagallina noms t un ovari en funcionament,l'altre resta atrofiat. Aleshores quan arribal'poca reproductiva, el mascle munta la gallinaagafant-la amb les potes amb fora i ajuntantles seves cloaques d'una manera rpida irepetides vegades. Els espermatozous quedenguardats en uns sacs els quals hi poden viuredurant 35 dies, d'aquesta manera cada cop quebaixa un vul, el qual s el rovell, aquest serfertilitzat i s'anir formant l'ou.

 • A continuaci podreu veure un vdeo on es mostra i s'explica de forma molt claral'aparell reproductor de la gallina i la formaci de l'ou.

  Com es forma l'ou dins l'parell reproductor de la gallina

 • Com es fecunden els ous?

  Mireu el segent vdeo i podreu conixer com s elprocs en la fecundaci d'un ou.

 • Activitats interactives

View more