gestiÓ de recursos docents

Download GESTIÓ DE RECURSOS DOCENTS

Post on 03-Feb-2016

88 views

Category:

Documents

0 download

Embed Size (px)

DESCRIPTION

GESTIÓ DE RECURSOS DOCENTS. GESTIÓ DE RECURSOS SOCIO EDUCATIUS. GESTIÓ DE RECURSOS PSICOEDUCATIUS. PROJECTES ACTUALS :. FUNDACIÓ MAIN. UEC Unitat d’Escolarització Compartida. MAPA Módul d’Atenció Psicoeducativa amb Adolescents. - PowerPoint PPT Presentation

TRANSCRIPT

 • GESTI DE RECURSOS DOCENTSGESTI DE RECURSOS SOCIO EDUCATIUSGESTI DE RECURSOS PSICOEDUCATIUS

 • PROJECTES ACTUALS:FUNDACI MAINUECUnitat dEscolaritzaci CompartidaMAPAMdul dAtenci Psicoeducativa amb AdolescentsPROJECTE SOCIO EDUCATIU AMB ELS NENS DEL CARRER DE MAPUTO (Moambic)Actualment un total de 7 UECs repartides en 3 delegacions territorials. Amb un total de 120 places i un moviment aproximat de 180 alumnes.UEC SABADELLUEC ZONA FRANCAUEC LES CORTSUEC TERRASSAUEC SANT CUGATUEC PRAT DEL LLOBREGATActualment un total de 2 MAPAs a la delegaci territorial del Valls Occidental. Amb un total de 24 places i un moviment aproximat de 30 alumnes.MAPA TERRASSAMAPA SABADELLUEC RUB

 • PROCS DE DERIVACIDETECCI A LINSTITUT (TUTOR, CAD, PSICOPEDAGOG, EAP)COMISSI DESCOLARITZACI I SEGUIMENT (INSPECTOR COORDINADOR COORDINADOR UEC)INICI DEL PROCS DENTRADA A LA UEC/MAPAINFORMA A LEAP I A LINSTITUTINFORMA A INSPECTOR DE REFERNCIAINFORMA A LEQUIP EDUCATIU DE LA UEC/MAPAREUNI INICIAL (INSTITUT, EAP, EQUIP UEC)REUNI INICIAL (FAMLIA, EQUIP UEC)SEGUIMENT DE CASOSESTABLIR EL PI (Pla Individuaitzat) DE LALUMNE

 • U.E.C.Unitat dEscolaritzaci Compartida

 • Objectius generals del projecte UEC:sorgeixen de tres eixos o blocs bsics dintervenci que fa que es complementin i s'interelacionin PLA DACCI TUTORIAL:Desenvolupament personal, autoestima, autoimatge, formaci tecnolgica, integraci, etc.COMPETNCIES BSIQUES:Continguts, conceptes,actituds, aptituds, hbits, valorsEIX PROFESSIONAL I FORMATIU:Orientaci acadmica i professional, formaci tecnolgica, integracilaboral, ...

 • Objectius generals del projecte UEC:

  1. Afavorir el desenvolupament personal i afectiu de lalumne2. Adquirir hbits bsics necessaris que lajudin a superar possibles obstacles en la seva futura vida3. Formar a persones capaces de exercir el dret a la ciutadania4. Potenciar la integraci laboral i social mitjanant laprenentatge de tcniques i habilitats doficis que augmentin les seves possibilitats de inserci professional i personal.5. Manifestar una reconciliaci amb el camp de laprenentatge.6. Adquirir les competncies bsiques que lajudin a posar en prctica de manera integrada el conjunt dhabilitats i coneixements que t una persona per eixir com a ciutad i per resoldre situacions de la vida quotidiana.

 • Lnies pedaggiques de la Fundaci MAIN:Leina de treball bsica amb la que comptem per ajudar els/les nois/es a superar les seves dificultats i per promoure lassoliment les competncies bsiques i els objectius generals de letapa s el vincle emocional amb leducador/a. La nostra tasca educativa es fonamenta en un model comprensiu, s a dir, globalitzador i integral centrat en les competncies bsiques i no tant en els coneixements i les destreses. Fomentar una actitud crtica, cap a ells mateixos i cap a lentorn, que ampli els seus horitzons, la seva visi. El treball educatiu compta amb la definici clara de lmits. Aquesta s una de les tasques ms difcils del treball que realitzem ja que genera inevitablement conflicte entre leducador/a i lalumne/a. La promoci del canvi i la millora personal i acadmica es fonamenta en la confiana en les seves capacitats i competncies i no en els seus dficits i mancances.Potenciar que arribin a saber-se fer estimar, demostrant i valorant les actituds positives que cadasc posseeix, potenciant les illusions, el gust per les coses ben fetes i el seu dret dopini. La promoci de leducaci en valors s essencial per al desenvolupament i la integraci socials.La flexibilitat i el respecte pel ritme daprenentatge de cada alumne/a s fonamental per garantir el bsic per a tots i el mxim per a cadasc. Es promou la participaci activa de lalumne en el seu procs educatiu. Les propostes educatives desenvolupades a cada unitat promouen la implicaci de la famlia en el projecte educatiu del seu fill o filla.

 • Funcionament i model per mbits: (PDC)El funcionament del projecte es fonamenta (com ja es fa en lactualitat) en un model per mbits quedant reflectit tant en els tres eixos que estableixen els objectius generals com en tot el procs avaluatiu del noi/a, com de la UEC en si.mbit 1 (mbit lingstic i social)HAVER ASSOLIT EL GRAU DE COMPRENSI I DEXPRESSI ORAL I ESCRITA, EN CATAL I EN CASTELL NECESSARI PER A LA INCORPORACI A LA VIDA SOCIAL I PROFESSIONAL.mbit 3 (mbit tecnolgic i prctic) DISPOSAR DELS ELEMENTS BSICS DE COMPRENSI DEL MON EN ELS SEUS ASPECTES CIENTFICS, SOCIALS, TCNICS I ARTSTICS. mbit 2 (mbit cientfic i tcnic)SABER UTILITZAR LES EINES MATEMTIQUES , CIENTFIQUES I TECNOLGIQUES, NECESSRIES EN SITUACIONS I PROBLEMES DE LA VIDA QUOTIDIANA.mbit 4 (mbit tutorial i de creixement personal)HAVER ACONSEGUIT EL CREIXEMENT PERSONAL NECESSARI PER VIURE DE FORMA AUTNOMA.

 • Perfil de lalumnat:Caracterstiques principals del grup que atenem: Trastorns de conducta sense patologia psiquitrica de base.. (veure ms) Mancances respecte al desenvolupament social. (veure ms) Trastorns en ladquisici dhbits per laprenentatge educatiu i professional. (veure ms)Caracterstiques especials que shaurien datendre amb programes especfics: Problemes de salut mental sense el seguiment professional necessari i en la mesura, sense garanties del seguiment de la medicaci prevista. (programa especfic dintervenci psicolgica MAPA) ndex greus dabsentisme sense problemes de relaci i convivncia amb lIES. (programa especfic dabsentisme) Nouvinguts sense problemes conductuals, que no siguin els derivats del xoc cultural. (programa especfic nouvinguts) Alumnes en primer cicle de la ESO i en el possible en concordana entre la seva edat i el curs que desenvolupen. (programa datenci primer cicle)

 • Vinculaci amb els serveis externs:Degut al dinamisme de les UECs de la Fundaci MAIN sestableixen relacions amb agents: Instituts EAP DELEGACIONS TERRITORIALS SERVEIS SOCIALS DATENCI PRIMRIA EAIA DAM DE JUSTICIA JUVENIL EQUIPS TCNICS DE JUTJATS DE JUSTICIA JUVENIL AGENTS POLICIALS (MOSSOS DESQUADRA I POLICIA LOCAL) CSMIJ( Coordinacions amb els professionals, compartides HDA, TMG, PTI). PSICLEGS I PSIQUIATRES PRIVATS AJUNTAMENTS CASALS DE JOVES ENTITATS DEL TERRITORI (casals davis, clubs de futbol, ongs, associacions de vens, ...)

 • INSTITUTS

  DIRECTORSTUTORSEAP

  DIRECTORSMEMBRES REFERENTSSERVEIS TERRITORIALS

  COMISSI SEGUIMENTINSPECTORS/ESSERVEIS SOCIALS

  Coordinador/esMEMBRES REFERENTSCOORDINADORSEQUIPS EDUCATIUSJUSTCIA

  SMATDAM

 • Equips educatius:Els equips educatius de la Fundaci MAIN sempre estan formats per personal altament qualificat i per aix les UECs les conformen actualment:EDUCADOR/A:EDUCADOR/A:MESTRE DE TALLER: (TCNIC/A ESPECIALISTA EN FP GRAU SUPERIOR)

  Tots els educadors desenvolupen la tasca de tutoria amb alguns dels alumnes(EDUCADOR/A-TUTOR/A) La seva funci bsica ser donar suport i orientar a lalumne/a durant tot el seu procs educatiu i per fer-ho establir com a punt central de la intervenci un vincle de confiana estable. La presncia constant de leducador, vetllant per les petites coses , els detalls, sobre tot en aquells moments en que el noi/a es troba ms receptiu. El seguiment individualitzat dels alumnes, mitjanant el coneixement de la seva realitat, possibilitats, interessos i motivacions. La realitzaci dentrevistes i converses amb cada un dells, per tal de facilitar el coneixement de la seva realitat i latenci individualitzada i laproximaci afectiva. El foment de lautoconeixement dels alumnes i la potenciaci de la seva autoestima. La promoci de la participaci de lalumnat en activitats de grup. El tractament de qestions relatives al grup dalumnes: lestabliment i distribuci de responsabilitats, lajuda per a la resoluci de conflictes, lorganitzaci de les assemblees de classe, etc. Acceptar la seva realitat familiar El treball intens respecte als valors morals. El treball respecte a la millora i consecuci de les habilitats socials bsiques i de les habilitats de coneixements.

 • Espais, locals i zones de treball: (ANNEX 1)Els espais que utilitzen les UECs de MAIN es distribueixen en dos: INTERNS EXTERNSESPAIS INTERNS: laula (espai de treball formatiu, es precisen de tantes com blocs de 6 alumnes es puguin formar) el taller (espai de treball professionalitzador i dadquisici dhbits per la inserci laboral) espais per loci o de joc (espai dutilitat per a les relacions i les habilitats personals) espai o aula dordinadors (espai imprescindible pel tractament de les noves tecnologies)ESPAIS EXTERNS: Zones esportives municipals. Serveis especialitzats del territori (rees bsiques, serveis dorientaci i inserci laboral, espais per a joves, etc.) Zones desbarjo del barri on estem ubicats Museus.

 • Lescolaritat compartida, medi i finalitat:Propostes descolaritat compartida flexibles i singulars, sempre en funci de la situaci de lalumne i lIES.Escolaritat compartida com a medi en tant en quant es treballa amb la normalitzaci de lalumne i el seu entorn.Escolaritat compartida com a finalitat: tots aquells aspectes relacionats amb el retorn a lIES i la reconciliaci amb lensenyament formal.

 • Tecnologies:mbit tecnolgic i prctic: Es promou ladquisici dhabilitats dhigiene i seguretat laboral, el coneixement de les eines relacionades amb diversos oficis, lordre, el treball per processos o activitats seqencials i lautonomia. Part bsica del treball que realitzem ja que afavoreixen laprenentatge dun ofici abans de la incorporaci al mn laboral.Un total de 8 hores setmanals.Diferents experincies tecnolgiques:Noves tecnologies (informtica coherent)Mecnica de motos de 2 i 4 temps i karts.Fusteria.Mecnica de bicicletes.Manteniment (electricitat, obra i fontaneria)Smil dempresa: simulaci dins del taller del funcionament en empresa, amb petits treballs de producci (plafons de suro pels IES de Ripollet, decoraci nadalenca per comeros)Convenis de prctiques externes. (alumnes que fan les hores de tecnologia en emp