glossy ilona

Download Glossy Ilona

Post on 08-Jul-2015

98 views

Category:

Documents

0 download

Embed Size (px)

TRANSCRIPT

ILONA

Speciale uitgave // Oktober 2008 // 4,95

// Mindmapping Er waren genoeg dagen dat ik geen geld had om eten te kopen

Ilona van der Wallen:

// INHOUD// 2 Inhoud // 3 Column

6

// 4

1024

// 6

Brand Effectiveness Model

// 7

Meningen verschillen

8// 8 Fotoreportage

// 12

Merktemplate

13

// 13

Mindmapping

// 14

Ter nagedachtenis van...

2

// 16

Advertentie

// COLUMN

3

// 2014 Pfff, weer een drukke dag voor de boeg.....Vandaag was het dus weer zon dag. Om 8:30 begonnen en meteen maar mijn mail gecheckt. Ja hoor, weer 3 nieuwe emails. Ik bekijk ze vluchtig, want er zit niet zo veel interessants tussen. Ik pak mijn mooie roze agenda en kijk wat er vandaag gepland staat. Oh shit ja, een bijeenkomst . Jezus, daar had ik niet opgerekend. Hmm, moet ik ook nog omkleden, want het is een bijeenkomst met zakelijk lunch in een duur hotel. Gelukkig is dat om 11:00 zodat ik nog wat aan de campagne van Loreal kan doen. Ik was gisteren al bezig met een advertentie maken, maar kreeg hem niet af. Nu eventjes de tekst aanpassen, en dan kan ik het faxen naar de directie van het bedrijf.

De hele maand hebben we al hard moeten werken, om bepaalde opdrachten goed uit te werken. Van die dagen dat je niet toekomt aan je eigen verantwoordelijkheden thuis. Het komt wel eens voor dat ik rond 21:00 thuiskom, op de bank pleur, en in slaap duikel. Meestal zorgt manlief voor het eten, en zorgt dat de kleine niks te kort komt. Omdat mijn kantoor onder mijn appartement ligt, kan ik ook makkelijk savonds werken aan bepaalde opdrachten. Ten nadelen van manlief natuurlijk, maar voor wat hoort wat hebben we geleerd. Gelukkig hebben we 2 grote klanten binnen dit jaar, dus we hoeven niet als vorig jaar ons te veel te richten op nieuwe klanten. Op een beurs ben ik namelijk Meneer Iks van het bedrijf Zet tegen gekomen, en die was genteresseerd in mijn bedrijf. Ik heb hem mijn website laten zien, en een flyer meegegeven en een dag later belde hij al voor een gesprek. Dus zodoende hebben we weer een buit binnen. We hebben heel veel gehad aan onze deelname op de beurs. Veel mensen waren genteresseerd in onze opzet van het bedrijf. Onze beursdecor was ook erg mooi ingedeeld, en kleurrijk vormgegeven moet ik zeggen.

` Het komt wel eens voor dat ik rond 21:00 thuiskom..Inmiddels dus ook leuke opdrachten gekregen zoals websites, folders voor bekende merken, en zelfs professionele fotoshoots met diverse bekende fotomodellen. Een oude vriendin van de basisschool heb ik ook vaak gevraagd in mijn studie tijd 6 jaar voor verschillende fotoshoots. Zij is nu professioneel fotomodel. Eigenlijk ben ik daar best trots op. We zijn nu nog steeds dikke vriendinnen, alhoewel ik haar de laatste tijd niet meer veel zie. Ze is veel naar het buitenland toe, vooral in Amerika en in Azi doet ze het goed.

4

Gelukkig zijn die tijden nu voorbij. Ik ben gelukkig met mijn man, en onze kleine. We wonen in een mooi appartement in Eindhoven met 3 slaapkamers, een ruime keuken, en een relaxte woonkamer. We hebben deze appartement gekozen omdat hieronder een kantoorpand leeg stond. Dit zou een perfecte locatie zijn om hier mijn bedrijf te vestigen. Ook Marco mijn man kan hier prima zijn werk doen. Ik kwam tenslotte van een technische vooropleiding, en had weinig voorkennis. Toch door de leuke opdrachten heb ik alle aandacht aan de studie kunnen besteden, en zelfs regelmatig met andere schoolse activiteiten geholpen. Vooral toen ik mijn eerste cijfer binnenkreeg was ik helemaal zeker: deze opleiding is ht helemaal. Een half jaar daarvoor was ik zo onzeker wat ik moest doen. Moest ik gaan werken, of was een opleiding zekerder? Ik zat toen ook met een klein appartementje, waarvan IBG mijn huur eigenlijk min of meer betaalde. Er waren genoeg dagen bij dat ik geen geld had om eten te kopen, en daarom extra vaak bij mijn moeder langs ging.

Nou, wat heb ik mij toen geschaamd zeg, maar ach.

Ik weet nog zo goed de dag dat ik mijn diploma ophaalde. Helemaal netjes in pak en klaar voor de echte wereld stapte ik mijn oude school binnen. Het zag er nog net zo uit als de eerste keer dat ik mijn diploma ophaalde. Helemaal netjes in pak en klaar voor de echte wereld stapte ik mijn oude school binnen. Het zag er nog net zo uit als de eerste keer dat ik naar school moest, en we nog geen boekenlijsten hadden, en overmaat voor ramp dat ik nog te laat kwam ook. Daar zitten ze dan, je klasgenoten voor je, en alle ogen op mij gericht als ik het klaslokaal binnenloop. Nou, wat heb ik mij toen geschaamd zeg, maar ach. Op de school heb ik ook hele leuke opdrachten gekregen, maar in het begin was het ook erg moeilijk.

Er waren genoeg dagen dat ik geen geld had om eten te kopen Nu genieten we erg van tijd met elkaar. Door ons dubbel inkomen zijn we verzekerd van een goed leven. Niet meer beschaamd aanschuiven bij je moeder, omdat je krap bij kas zit. Nee, nu is het tijd om mijn ouders, en zus uit te nodigen, om een lekkere 3 gangen diner aan te bieden, in onze ruime eetkamer. We zitten vaak bij elkaar. Dit is vanaf vroeger al ingegoten, en we kunnen echt niet zonder elkaar. En dat maakt mijn leven nu alleen maar completer. D situatie waar ik 6 jaar geleden alleen maar van heb kunnen dromen.

5

// Brand Effectiveness ModelWat zijn je vooropleidingen? Ik ben begonnen met de basisschool, daarna heb ik in Eindhoven een ICT opleiding gevolgd, en niveau 2 behaald, daarna heb ik de opleiding in Helmond afgemaakt en niv 3 + 4 behaald. Ook heb ik een half jaar meegelopen met de multimedia studenten van die school. Heb je ook ervaring in het bedrijfsleven? Ik heb bij 5 bedrijven stage mogen lopen. Van een basisschool tot een makelaar. In elke sector vervul je een andere taak. Verder werk ik al 8,5 jaar in de weekenden en vakanties bij een eetcaf. Welke eigenschappen heb je door het bedrijfsleven gekregen? Ik vind dat ik van een verlegen meisje naar een flapuit ben geworden. Doordat ik nu steviger in mijn schoenen sta, durf ik mij nu ook te laten horen. Met welke 5 woorden kunnen we jou het beste omschrijven? Creatief, serieus, humoristisch, impulsief en gezellig. En met welke 5 woorden distantiren wij jou ? Extrovert, leugenaar, gevoelloos, oneerlijk, spraakzaam. Wordt er vaak om je hulp gevraagd? Vaak met computerproblemen wordt ik gevraagd. Ook voor websitess en logo ontwerpen wordt ik gevraagd. Bij mijn vakantiebaantje word ik altijd gevraagd hoe alles moet, en mag ik de dagelijkse planning doen.

6

// Meningen verschillen// Inge // 56 jaar // Moeder // Marco // 23 jaar // Partner // Wim // 60 jaar // Vader

Wat zijn haar beste eigenschappen? Wat zijn haar beste eigenschappen? Wat zijn haar beste eigenschappen? Inzet/ strever/ perfectionist. Heel lief & erg gezellig Eerlijkheid, harde werker als ze ergens achter staat, hekel aan disWat zijn haar minst goede eigenWat zijn haar minst goede eigencrimineren schappen? schappen? Erkenen van eigen fouten/ dingen op Af en toe redelijk snel Chagerijnig & de lange baan af schuiven. dingetjes op het laatste moment doen! Wat zijn haar minst goede eigenschappen? Dominant Wat is haar grote talent? Wat is haar grote talent? Kreatief / organiseren. Het werken met computers in het Wat is haar grote talent? algemeen Niet wat er specifiek uitspringt, is Wat is haar meest verwaarloosde wel begaan met mensen van allerlei talent? Wat is haar meest verwaarloosde afkomst, wel eigenzinnig Laten zien wat zij in zich heeft, talent? boekhoudkunde of bankwezen. Koken, want dit kan ze ontiegelijk Wat is haar meest verwaarloosde goed! talent? Wat voor professionele carriere zou bij haar passen? Wat voor professionele carriere zou Kokkerellen, en wat ze heeft geleerd op haar ICT opleiding Bedrijfsleidster, cheffin ,sociaalwerker, bij haar passen? leidster. Iets met computers en fotografie Wat voor professionele carriere vanwege het feit dat ze daar heel goed mee overweg kan en er heel veel zou bij haar passen? van af weet en ze dit met veel plezier Leidinggevende, organiseren waarbij stiptheid voorop staat maar dat doet. Ze heeft ook een goed inzicht ze dat wel wil doen op haar eigen in totaal en in dingen aanpassen manier en weinig tegenspraak dult (affiches,websites) !

7

// Fotoreportage

8

9

10

11

// Merktemplate// Functionele merkwaarden

Fotograaf en amateurkok

// Emotionele merkwaarden

Liefde en warmte

// Expressieve merkwaardenSpontaniteit en op de achtergrond

Ik, merkpersoonlijkheid Ilona, heb als allrounder vormgever, met de kenmerken serieus, en ruimdenkend , ten

// MindmappingVisitekaartjes Websites Flyers Huisstijl

Advertenties

PRODUCTEN

Fantasie

Brainstormen

HULPMIDDELEN

Creatief

Knutselen Ontwerpen

ACTIVITEITENVergaderen

Photoshop Illustrator Kleurenwaaier Studieboeken

Bedenken

n opzichte van saaie andere vormgevers voor hippe reclamebureaus vooral creativiteit te bieden.

// Ter nagedachtenis van ...Ilona van der WallenGeboren 01-10-1984 te Deurne Overleden 16-03-2047 te Eindhoven

Lieve familie, vrienden en kennisen, Ik had hier niet willen staan om deze reden. Wij zijn er allemaal beduusd van. Niemand heeft dit aan zien komen, en het ging allemaal erg snel. Ilona is geboren in Deurne, waarna zij 18 jaar in Liessel heeft gewoond. Iedere morgen fietsend naar Deurne om naar school te gaan. Weer en wind moest ze elke keer 7 km fietsen, en weer 7 km terug. Ik weet nog wel dat ze mij om 8:12 op een maandagmorgen belde: Pap, kun je mij alsjeblieft ophalen, mijn band is lek en het regent. Daar aangekomen zie ik een lief schattig jong meisje staan met een doordrenkte paarse jas, met plat natgere