hayao miyazaki - dedicada al director hayao miyazaki, mestre de l’anime japons...

Hayao Miyazaki -  dedicada al director Hayao Miyazaki, mestre de l’anime japons Web del Studio Ghibli, principal productora d
Hayao Miyazaki -  dedicada al director Hayao Miyazaki, mestre de l’anime japons Web del Studio Ghibli, principal productora d
Download Hayao Miyazaki -  dedicada al director Hayao Miyazaki, mestre de l’anime japons Web del Studio Ghibli, principal productora d

Post on 16-Feb-2018

230 views

Category:

Documents

2 download

Embed Size (px)

TRANSCRIPT

 • Programa adreat a les famlies

  Material didctic elaborat per Teleduca. Educaci i Comunicaci

  1Cicle de Cinema i Drets dels Infants //

  EL MEU VE TOTOROHayao Miyazaki

  barcelona.cat/infancia /// www.cinemadretsinfants.cat

  SINOPSI

  Les germanes Satsuki i Mei es traslladen a viure al camp amb el seu pare, mentre la seva mare es recupera duna malaltia a lhospital duna ciutat propera. Les nenes vi-uen amb jovialitat la descoberta de lentorn i gaudeixen de jugar aqu i all. Estan en contacte permanent amb la natura. Endinsant-se al bosc, les dues nenes es fan amigues del gegant Totoro. Un dia la petita Mei es perd i la seva germana gran demana lajut den Totoro per aconseguir trobar-la.

  QESTIONS A OBSERVAR

  La importncia del joc i el lleure a la natura.

  La capacitat de les dues nenes de veure esperits en les manifestacions ms simples de lentorn.

  La innocncia amb qu les dues nenes es relacionen amb un sser imaginari que, en lloc de fer-los por, fa quotidi all misteris.

  La complicitat del pare amb el mn de fantasia de les dues nenes.

  El joc com a refugi davant la malaltia de la mare.Drets i valors que tracta la pellcula

  1. Dret de tots els infants a gaudir del joc i del lleure.

  2. Dret dels infants a viure les seves illusions i a desenvolu-par-les en el seu temps de lleure.

  3. Dret dels infants al lleure, al joc i a la participaci en activitats culturals i artstiques.

  Ttol: El meu ve TotoroTtol original: Tonari no TotoroDirector: Hayao MiyazakiGui: Hayao MiyazakiJap, 1988 Durada: 86 minutsAnimaci. Versi en catal

  CRIXER JUGANT2017 - 2018

  Cicle de Cinema i Drets dels Infants//

  http://cinemadretsinfants.orghttp://cinemadretsinfants.org

 • 2Cicle de Cinema i Drets dels Infants //

  Alguns drets als quals fa referncia la pellcula

  Declaraci Universal dels Drets HumansArticle 24. Tota persona t dret al descans i al lleure.

  Declaraci dels Drets de lInfantPrincipi 7. Linfant t dret a rebre educaci (). Linfant gaudir plenament de jocs i esbarjos, els quals hauran destar orientats a les finalitats perseguides per leduca-ci; la societat i les autoritats pbliques sesforaran a promoure la satisfacci daquest dret.

  Convenci sobre els Drets de lInfantArticle 31.1. Els estats membres reconeixen el dret de linfant al descans i a lesplai, a lliurar-se al joc i a les ac-tivitats desbarjo adequades a la seva edat, i a participar lliurement en la vida cultural i les arts.Article 31.2. Els estats membres han de respectar i promoure el dret de linfant a participar plenament en la vida cultural i artstica i han dafavorir oportunitats de participaci en activitats culturals, artstiques, recreati-ves i desplai.

  Llei dels drets i les oportunitats en la infncia i ladolescnciaCaptol VIII. Educaci en el lleure i prctica de lesport.Article 57. Educaci en el lleure.1. Els infants i els adolescents tenen dret a rebre una formaci integral en el temps de lleure que els faciliti leducaci en els valors cvics i en el respecte a la comu-nitat i al medi (...).Article 58. El joc i la prctica de lesport.1. Els infants i els adolescents tenen dret al descans, al joc i a les activitats recreatives prpies de llur edat com a part de lactivitat quotidiana, i tamb a participar lliure-ment en la vida cultural i artstica de llur entorn social.2. El joc sha dentendre com un element essencial del creixement i la maduraci dels infants i els adolescents.

  Carta de Ciutadania. Carta de drets i deures de BarcelonaCAPTOL 2. Drets socials.Article 16. Ciutat educadora.1. Tots els ciutadans i ciutadanes de Barcelona tenen dret a disposar despais i recursos per a la formaci i la prctica duna ciutadania activa a la ciutat, i que els espais de convivncia (...) siguin respectuosos amb la pluralitat de valors que conviuen a la ciutat.3. Es reconeix el dret dels infants i de les persones joves a la prctica de lesport ms enll de lhorari lectiu ().

  Cicle de Cinema i Drets dels Infants

  s una iniciativa del Departament de Promoci de la Infncia de lrea de Drets Socials de lAjuntament de Barcelona que, amb la collaboraci de lInstitut Muni-cipal dEducaci de Barcelona, promou el coneixement dels drets humans -especialment els que fan referncia als infants-, entre la comunitat educativa i les famlies de la ciutat.

  En els darrers anys hem dedicat cada cicle a un aspecte concret dels drets de la infncia. En aquesta edici pro-posem una reflexi profunda sobre la importncia que el joc i lesbarjo tenen per al desenvolupament personal i social de tots els infants. El dret al lleure est reconegut a la Convenci sobre els Drets de lInfant. Molts nens i moltes nenes del mn veuen vulnerat aquest dret a causa de situacions de pobresa, malalties, guerra, des-plaament a la cerca de refugi, etc.

  Enllaos dinters

  Anlisi de la pellcula El meu ve Totoro.Web dedicada al director Hayao Miyazaki, mestre de lanime japonsWeb del Studio Ghibli, principal productora danime al Jap

  Us convidem a fer-nos arribar comentaris i participar en el Blog: www.cinemadretsinfants.cat

  Per a ms informaci, podeu consultar:barcelona.cat/infancia

  Guia elaborada per:Teleduca. Educaci i Comunicaci SCPwww.teleduca.org

  Activitats per fer en famlia

  Us fem diverses propostes:

  1. Comentar a casa quines activitats de lleure fem a la natu-ra i quines ens agradaria realitzar en els propers mesos.

  2. Reflexionar conjuntament sobre quines situacions dificul-ten que els nens i les nenes tinguem accs a jugar i gaudir del lleure amb plenitud.

  3. Fer conjuntament algun dibuix de les imatges de fantasia i realitat que ens ha despertat la pellcula.

  4. Escriure una carta al nostre imaginari ve Totoro en defen-sa del dret dels infants a gaudir del joc i del lleure, i a viure les seves illusions i a desenvolupar-les.

  http://ajuntament.barcelona.cat/dretssocials/sites/default/files/arxius-documents/%5BPDF%5D%20Declaraci%C3%B3%20Universal%20de%20Drets%20Humans.pdfhttp://www.amnistiacatalunya.org/edu/pdf/docs/c3-dec-inf.pdfhttp://ajuntament.barcelona.cat/dretssocials/sites/default/files/arxius-documents/%5BPDF%5D%20Convenci%C3%B3%20dels%20Drets%20dels%20Infants.pdfhttps://www.parlament.cat/document/nom/TL115.pdfhttp://ajuntament.barcelona.cat/dretssocials/sites/default/files/arxius-documents/%5BPDF%5D%20Carta%20de%20Ciutadania.Carta%20de%20drets%20i%20deures%20de%20Barcelona.pdfhttps://www.espinof.com/animacion/mi-vecino-totoro-el-hermoso-misterio-de-la-infanciahttp://www.hayaomiyazaki.es/http://www.hayaomiyazaki.es/http://www.studioghibli.com.au/celebratestudioghibli/http://www.studioghibli.com.au/celebratestudioghibli/http://www.cinemadretsinfants.cathttp://www.barcelona.cat/infanciawww.teleduca.org

View more