incredible india

Download INCREDIBLE  INDIA

Post on 15-Jan-2016

46 views

Category:

Documents

0 download

Embed Size (px)

DESCRIPTION

INCREDIBLE INDIA. India elhelyezkedése. Az arab tengerrel, az Indiai óceánnal és a Bengáli-öböllel határos, kontinensnyi méretű ország. Összterülete: 3.166.414 km 2 Fővárosa: Újdelhi. Hivatalos név: Indiai Köztársaság Államformája : köztársaság Hivatalos nyelv : indiai nyelvek, angol - PowerPoint PPT Presentation

TRANSCRIPT

 • INCREDIBLE INDIA

 • India elhelyezkedse Az arab tengerrel, az Indiai cennal s a Bengli-bllel hatros, kontinensnyi mret orszg. sszterlete: 3.166.414 km2 Fvrosa: jdelhi

 • Hivatalos nv: Indiai Kztrsasgllamformja: kztrsasgHivatalos nyelv: indiai nyelvek, angolPnznem: indiai rpia (INR)

 • ghajlat: Trpusi, szubtrpusi igen meleg nyrral s eurpaiak szmra is kellemes sszel. Indit legjobb oktbertl mrcius vgig, prilis elejig felkeresni. Az ess vszak azaz a monszun mjustl oktberig tart.ltzkds:Az indiaiak krben is terjed az eurpai viselet, ugyanakkor a hagyomnyos ltzkds tovbbra tartja magt. Leginkbb nk szmra javasolt a nem tl feltn, visszafogott ltzkds, amellyel sok kellemetlen helyzet elkerlhet. Frfiaknak ajnlott a hossz nadrg, hlgyeknek pedig a hossz szoknya, fedett vll, fleg a szent helyek ltogatsakor.

 • Turizmus: legtbben gy tartjk, hogy India sokkal inkbb kontinens, mintsem egyetlen orszg. Indit klnleges vilga, egyedlll gazdag, si kultrja, gasztronmija, valamint az orszgban tallhat 26 UNESCO Vilgrksg az egyik legkedveltebb dlkelet-zsiai ti cll tette. A maharadzsk kora lejrt s a gynyr palotk ma mr nem a mahrnik, hremhlgyek locsogstl, hanem a turistktl hangosak, India mgis a mesk birodalma maradt. Az odaltogatkat rendszerint megdbbenti az a kettssg, amellyel ott tallkoznak. A dszes palotk, monumentlis trtnelmi emlkek, pomps templomok s modern luxuspletek kzvetlen szomszdsgban hihetetlen szegnysggel, nyzsgssel tallkozhatunk.

 • Ellora barlangtemplomok: UNESCO 1983.

 • Helyi telek, italok: Az indiai a vilg egyik leggazdagabb, legsznesebb vlasztk konyhja, de jelents eltrsek vannak attl fggen, hogy melyik orszgrszben jrunk. szakon tbb hst fogyasztanak, tbb fszert hasznlnak, viszont kevesebb rizst. A dli terleteken tbb rizst s kevesebb hst eszenk, s az zek sokkal cspsebbek. Dlen az emberek az ujjaikat hasznljk eveszkzknt, de kizrlag a jobb kezket. Tbbek kztt rdemes kiprblni a tandri csirkt a laszi-t (des vagy ss joghurtital) s a todi-t (erjesztett plmalevl). Aki szereti a curryvel fszerezett teleket, annak az orszg maga a gasztronmiai paradicsom. Az utcn semmi esetre se vsroljunk lelmiszert .

 • Valls: Ngy nagy vilgvalls, a hinduizmus, a buddhizmus, a dzsainizmus s a szikh valls ered a mai India terletrl, melyek alapveten befolysoltk az orszg kulturlis fejldst. A valls intenzven jelen van az itt lk mindennapjaiban. Br India vilgi demokrcia, az orszg azon kevs llamok egyike, ahol a klnbz szocilis s vallsi szerkezetek, amelyek meghatrozzk a nemzet identitst, kzel 4000 ve srtetlenek maradtak. India f vallsi irnyzata, a hinduizmus. Kveti szmt tekintve ez zsia legnagyobb vallsa, de a vilg egyik legrgebben l vallsa is egyben.

 • Az indiai mvszek mg a leghtkznapibb alkotsokon is az tszellemltsgre trekedtek, formba ntttk a np kpzelerejt. A rgi indiai alkotsok inkbb bmulatot keltenek az eurpai emberben, mintsem elragadtatst. Az orszg mvszete sohasem tudott igazn lemondani a termszet istentsrl, mert az indiai templomtornyok, az ember- s llatbrzolsok, s a Buddha kpmsok is mind az imdat trgyai voltak, ahogy a fk s az llatok is.

 • India MarketingIndia nemzetkzi kpt magtl rtetden fknt az orszgot megjrt utazk sznezik. Sokirny nyitsval egyidejleg az orszg mind szlesebbre trta kapuit a klfldi ltogatk eltt, mgnem 2000 utn a jmd vilgnak is egyik keresett turistaclpontja lett. Az utbbi vek kormnyai szisztematikus erfesztseket tesznek a ltogatk rdekldsnek felkeltsre, vagyis az India-imzs intzmnyes kialaktsra s fnyezsre. Az idegenforgalmi szlogen 2006-ban: Incredible India, ez tlik a szemnkbe mindentt, ahol Indival tallkozunk. Rsze ez az 1991-ben kezddtt nagy liberlis nyitsnak, amit jrszt a nemzetkzi hitelezsi felttelek vltozsa idzett el. Ebbl addan a turizmus fejlesztse a nemzetkzi fizetsi mrleg szalonkpess ttelt szolglja.Indinak ma orszgmarketingje van.

 • Egy kis betekints

 • Ahol a kultra visszhangzik, a tradcik beszlnek, a szpsg elbvl s a vltozatossg gynyrkdtet. A fensges Himalja lelstl az arany strandok vgtelen elterlsig rengeteg lnk tjkpet, pomps trtnelmi helyet s kirlyi vrost, kds s szrke hegyet s sznpomps embert tallhat az ideltogat.

 • Az idtlen titokzatossga s szpsge mr tbb mint 5000 ve vrja nt. Mindig kellemes s csalogat, a vgtelen vltozatossg helye. Vonzereje mindig tartogat valami jdonsgot nnek minden egyes alkalommal amikor megltogatja Indit.

 • Ilyen s ehhez hasonl hvogat szavakkal prbljk az embereket Indiba csalogatni s gy tnik ez be is vlik.Ugyanis nem llnak le a fejlesztssel hanem tovbb mennek!

 • INTERNET

 • S UTCAI REKLMOK!

 • New York

 • Tdzs Mahal

Recommended

View more >