Ingrijirea Naturala a Pielii

Download Ingrijirea Naturala a Pielii

Post on 13-Jul-2015

189 views

Category:

Documents

0 download

Embed Size (px)

TRANSCRIPT

<p>INGRIJIREA NATURALA A PIELII</p> <p>ALANTOINAAlantoina este un compus de origine organica sau vegetala care rezulta ca urmare a reactiei chimice intre uree si acidul glioxilic. Alantoina organica este prezenta in lichidul amniotic la unele mamifere si este secretata de gasteropode. Alantoina vegetala, mai rara este prezenta in radacina de tataneasa. Principala functie a alantoinei este aceea de stimulare a 1</p> <p>proliferarii celulare si favorizare a reconstructiei tisulare, astfel alantoina accelereaza cicatrizarea pielii si regenerarea celulelor. Datorita acestor proprietati, alantoina este folosita in medicina pentru tratarea ulcerelor varicoase, ranilor, arsurilor si plagilor. In cosmetica, alantoina este folosita in numeroase produse cosmetice cu proprietati calmante, dezinfectante si cicatrizante. Mai mult de 10000 de brevete de produse cosmetice mentioneaza in compozitia acestora alantoina. Alantoina regleaza productia de sebum este cicatrizanta, reparatoare si hidratante fiind ideala pentru tenurile grase, incarcate, tenurile acneice cat si pentru pielea iritata, inflamata. Datorita actiunii keratolitice, alantoina este utilizata in produsele cosmetice de ingrijire capilara deoarece desprinde scuamele capilare.Alantoina este de asemenea folosita pentru prepararea deodorantelor datorita proprietatii de reglare a transpiratiei. Alantoina prezinta avantajul de a fi nontoxica, noniritanta si foarte eficace in concentratii foarte mici.</p> <p>PROPRIETATI </p> <p>Stimuleaza proliferarea celulara Favorizeaza reconstructia tisulara Accelereaza cicatrizarea pielii si innoirea celulelor Calmante si antiiritante Dezinfectante Hidratante Protectoare emoliente, confera pielii finete si suplete</p> <p>2</p> <p>Keratolitice, favorizeaza eliminarea celulelor moarte si a scuamelor capilare</p> <p>Reglare a secretiei de sebum Reglare a transpiratiei</p> <p>RECOMANDARI </p> <p>Piele deteriorata, crapata agresata de factorii externi Piele sensibila, inclusiv bebelusi Piele iritata, inflamata, dupa ras, epilat expunere la soare si conditii extreme (vant, frig)</p> <p>Piele deshidratata Ten gras, incarcat Ten acneic Arsuri, plagi, cicatrici</p> <p>UTILIZARE</p> <p>Alantoina se poate incorpora in cosmeticele din comert sau in balsamuri, unguente farmaceutice</p> <p>Prepararea de cosmetice naturale pentru pielea deteriorata, agresata:creme, lapte, lotiuni, serumuri, alantoina in combinatie cu uleiuri esentiale si vegetale, extracte de plante, activi si ingrediente cosmetice specifice</p> <p>Prepararea de cosmetice naturale pentru pielea sensibila: creme, lapte, lotiuni, serumuri, alantoina in combinatie cu uleiuri esentiale si vegetale, extracte de plante, activi si ingrediente cosmetice specifice</p> <p>3</p> <p>Prepararea de cosmetice naturale pentru ten gras: creme, creme de scutec, lapte, lotiuni alantoina in combinatie cu uleiuri esentiale si vegetale, extracte de plante, activi si ingrediente cosmetice specifice</p> <p>Prepararea de cosmetice naturale pentru ten acneic: creme, creme de scutec, lapte, lotiuni alantoina in combinatie cu uleiuri esentiale si vegetale, extracte de plante, activi si ingrediente cosmetice specifice</p> <p>Prepararea de cosmetice naturale pentru bebelusi:creme, creme de scutec, lapte, lotiuni alantoina in combinatie cu uleiuri esentiale si vegetale, extracte de plante, activi si ingrediente cosmetice specifice</p> <p>Prepararea de cosmetice naturale dupa ras: creme, creme de scutec, lapte, lotiuni alantoina in combinatie cu uleiuri esentiale si vegetale, extracte de plante, activi si ingrediente cosmetice specifice</p> <p>Prepararea de cosmetice naturale dupa plaja: creme, creme de scutec, lapte, lotiuni alantoina in combinatie cu uleiuri esentiale si vegetale, extracte de plante, activi si ingrediente cosmetice specifice</p> <p>Prepararea de unguente, balsamuri pentru rani, plagi, cicatrici, alantoina in combinatie cu uleiuri esentiale si vegetale, extracte de plante, activi si ingrediente cosmetice specifice</p> <p>Prepararea de masti, regenerante, cicatrizante, calmante, purifiante, alantoina in combinatie cu uleiuri esentiale si vegetale, extracte de plante, activi si ingrediente cosmetice specifice</p> <p>Prepararea sampoanelor, in special pentru scalp iritat, inflamat, alantoina in combinatie cu uleiuri esentiale si vegetale, extracte de plante, activi si ingrediente cosmetice specifice</p> <p>4</p> <p>Prepararea deodorantelor, in special pentru pielea sensibila, alantoina in combinatie cu uleiuri esentiale si vegetale, extracte de plante, activi si ingrediente cosmetice specifice</p> <p>PRECAUTII </p> <p>A nu se lasa la indemana copiilor A nu se inhala A nu se ingera A se evita contactul cu ochi ( in stare pura) A se respecta dozajul recomandat</p> <p>DOZAJ</p> <p>0.1-1% in osmeticele din comert, se incorporeaza si se amesteca bine pana la omogenizare</p> <p>0,1-1% in cosmeticele preparate in faza finala, cand produsul s-a racit</p> <p>SOLUBILITATE</p> <p>Putin solubila in apa, alantoina este solubila in apa pana la concentratia de 0,5%</p> <p>Insolubila in ulei Solubila in dispersii (emulsii, balsamuri, unturi) In formulele uleioase (balsamuri, unturi) in concentratie mai mare de 0,5%, alantoina poate fi incorporata la cald fara a depasi 50-70C</p> <p>COMPOZITIE</p> <p>5</p> <p>Alantoina 100% pura de origine vegetala, obtinuta prin reactia dintre uree si acid glioxilic</p> <p>Denumire INCI: Allantoin Calitate: cosmetica</p> <p>PROPRIETATI ORGANOLEPTICE </p> <p>Aspect:pudra fina Culoare: alba</p> <p>Pastrare: Temperatura normala, ferita de umiditate si lumina. A se inchide bine dupa fiecare utilizare.</p> <p>Argila GHASSOUL (RASSOUL)ARGILA UNICA IN LUME, obtinuta din straturile sedimentate in milioane de ani in "inima" Muntilor Atlas din Maroc, singura regiune din lume din care se</p> <p>6</p> <p>extrage aceasta argila cu proprietati uimitoare si fabuloase. Cunoscuta din timpuri imemoriale de catre triburile berbere, de pe vremea cand nu existau nici sapunuri nici sampon, argila era folosita pentru curatarea, spalarea si purificarea intregului corp si a parului atat pentru adulti cat si pentru copii. Argila GHASSOUL este un sediment mineral cu totul natural, compus in principal din stevensite, un mineral argilos pe baza de silicat de magneziu. Gratie proprietatilor sale spumante si a caracteristicilor blande, total neagresive asupra pielii si parului dar cu proprietati extraordinare de curatare si purificare si cu o mare capacitate de a fixa grasimile, impuritatile si reziduurile poluante, argila este un excelent degresant si purifiant pentru tenurile grase, cu pori dilatati si comedoane, purifianta si decongestionata pentru tenurile cu probleme, regeneranta si restructuranta pentru tenurile mature gratie concentratiei de siliciu care restructureaza fibrele de elastina si colagen, un excelent sampon purifiant, revitalizant si regenerant pentru toate tipurile de par. Amestecata doar cu apa sau cu ape florale, uleiuri vegetale si uleiuri esentiale pentru ingrijirea parului, cu fructe, sucuri sau alte minuni, pentru ingrijirea corpului, oricum ati combina-o este minunata, veti avea o piele si un par sanatoase si stralucitoare, purifiate si regenerate. Argila pe care v-o propunem este 100% pura si naturala, extrasa din zone speciale, protejate si nepoluate, uscata natural la soare si transformata in pudra. MOD DE UTILIZARE Argila Ghassoul se foloseste simpla, in masca pentru fata si se combina cu infuzii de plante, sucuri de fructe, iaurt, miere, sau pur si simplu cu apa.</p> <p>7</p> <p>Poate fi la fel de bine combinata cu ape florale, extracte vegetale si uleiuri esentiale si vegetale, dar cu cele descrise inainte este mai economic. Se amesteca argila cu unul din ingredientele de mai sus, sau mai multe, (atentie, argilele nu se amesteca cu ustensile de metal) se formeaza o pasta de consistenta unei smantani ca sa nu curga de pe fata, se lasa de regula 10-15 minute, nu trebuie sa se usuce pe fata si se indeparteaza prin spalare cu apa calduta. Se poate folosi argila si in loc de sapun. Se pune putina argila in palma, se amesteca cu putina apa si se curata fata ca si cu un sapun. Pentru corp, se procedeaza ca la masca pentru fata, numai ca se va lasa sa actioneze aproximativ 5 minute, important este sa nu se usuce, dupa care se maseaza pielea cu un burete putin mai abraziv sau o luffa. Se limpezeste si daca se aplica pe pielea umeda ulei de argan, surpriza va fi foarte placuta.</p> <p>Extract pudra de CURCUMAPudra de curcuma este obtinuta din rizomii de curcuma, planta originara din Asia si care se cultiva in special in India, dar si in Pakistan, Bangladesh, toata zona Orientului indepartat si in America Latina.Planta mai este denumita si turmeric sau sofran indian si este folosita din cele mai vechi timpuri.In medicina ayurvedica datorita proprietatilor sale puternic antiseptice,</p> <p>8</p> <p>antiinflamatoare curcuma este folosita pentru tratarea afectiunilor gastrointestinale, reumatismale si cutanate:zona zoster, varicela, variola, psoriazis, ca tonic si depurativ sanguin, stimulant hepatobiliar. Curcuma este si astazi folosita in diferite ritualuri si ceremonii.In India exista obiceiul de a aplica pasta de curcuma pe corpurile proaspetilor casatoriti pentru a avea pielea frumoasa si stralucitoare si pentru ai feri de infectii microbiene.In bucataria orientala, curcuma este folosita atat pentru conservarea alimentelor cat si ca mirodenie, curcuma fiind un ingredient de baza al condimentului deja renumit si cunoscut in lumea intreaga, curry. Studii recente au demonstrat ca datorita concentratiei ridicate in curcumonoide si in special curcumina in concentratie de 90%, curcuma are proprietati anticangerigene, de ameliorare a maladiei Alzhaimer si de stimulare a sistemului imunitar.In Thailanda se dezvolta un proiect de extragere si izolare a tetrahydrocurcuminei un activ extrem de puternic antioxidant, anti-age si de redare a frumusetii si stralucirii pielii.Din punct de vedere cosmetic, pudra de curcuma este un extrem de puternic antioxidant, anti-age, iar in bucatarie este un adevarat deliciu. Pudra de curcuma 100% pura si naturala, calitate cosmetica si alimentara</p> <p>PROPRIETATILE PUDREI DE CURCUMA</p> <p>Puternic antioxidanta, lupta contra oxidarii lipidice a membranei celulelor</p> <p>Puternic anti-age, curcuma inhiba activitatea elastazei, enzima responsabila de imbatranirea cutanata si aparitia ridurilor</p> <p>Amelioreaza aspectul tenului, ii confera stralucire si tenta uniforma</p> <p>9</p> <p>Calmanta pentru pielea iritata, inflamata, scalp iritat, antimatreata Parfum fin, lejer si picant, care confera cosmeticelor un parfum pudrat</p> <p>Stimulant al sistemului imunitar Faciliteaza digestia si stimuleaza secretia biliara Detoxifiant si purifiant hepato-biliar Puternic antibacteriana si antiinflamatoare Antiparazitar si antifungic foarte activ contra parazitilor Vermifug (oxiuri,ascarizi) Favorizeaza eliminarea gazelor intestinale si reduce producerea acestora</p> <p>Condiment si colorant alimentar Colorant cosmetic</p> <p>RECOMANDARI </p> <p>Piele matura, stresata, lipsita de vitalitate si stralucire Piele ridata, obosita Piele iritata, inflamata Scalp iritat, matreata Rani, plagi Insuficiente digestive si hepatobiliare Dispepsii, ulcere, acumulare de toxine Decongestionarea si eliminarea bilei, evitand astfel formarea calculilor biliari</p> <p>10</p> <p>Detoxifiere si purificare hepatica si implicit a organismului si pielii, ceea ce are ca efect o piele sanatoasa si frumoasa si cu efecte benefice in tratarea eczemelor, acneii, urticariei si psoriazisului</p> <p>Prevenirea cancerului de colon Fibroame, kisturi, endometrioza, dismenoree, amenoree, leucoree Purificarea laptelui matern si tratarea mastitelor (cataplasme pe san) Afectiuni ale sistemului osteo-articular: artrite, gute, fracturi, entorse</p> <p>Aerofagii, gaze intenstinale Colite dureroase Paraziti intestinali Afectiuni ale colonului Herpes, micoze, verugi Condimentarea si colorarea preparatelor culinare, puteti beneficia astfel intr-un mod placut de proprietatile pudrei de curcuma (a nu se depasi 10 gr/zi)</p> <p>Extract pudra de URUCUM</p> <p>11</p> <p>Pudra de urucum, o adevarata comoara pentru piele si organism, din tinuturile indepartate ale "pielilor rosii".Urucum, roucou, rucu, achiote, annato este o planta endemica din zona Amazoniana si a Caraibelor, utilizata traditional din cele mai vechi timpuri de bastinasi pentru a-si proteja pielea de soare si tantari.Extrem de bogata in beta-caroten(Provitamina A), de 100 de ori mai mult decat morcovul, pudra de urucum este ideala pentru prepararea pielii in vederea expunerii la soare dar si pentru a conferi acesteia o tenta luminoasa si un aspect bronzat tot timpul anului.In egala masura, foarte bogata in oligoelemente pretioase, zinc, magneziu, selenium, cupru, pudra de urucum este o veritabila comoara a naturii la dispozitia noastra, cu proprietati puternic anti-oxidante, anti-age, anti-UV si de protectie a pielii.Pe langa toate aceste proprietati cosmetice, pudra de urucum este un excelent complement alimentar care prin aportul bogat in Provitamina A si oligoelemente indispensabile, fortifica organismul, echilibreaza o serie de procese chimice la nivel celular,ajuta la eliminarea radicalilor liberi responsabili de imbatranirea prematura a organismului, elimina stresul si efectele acestuia. Pudra de urucum este un nepretuit ajutor in cazul ochilor obositi, cu vederea slabita.Excelent condiment si colorant alimentar cu aroma si gust de sofran, pudra de urucum este foarte folosita in condimentarea preparatelor culinare, putand beneficia astfel, intr-un mod foarte placut de toate minunatele ei proprietati. Pudra de urucum bio, obtinuta din cultura Biologica, certificata Bio de Ecocert Greenlife</p> <p>12</p> <p>PROPRIETATILE PUDREI DE URUCUM</p> <p>Foarte bogata in beta-caroteni, zinc, magneziu, selenium cupru, indispensabili pentru buna functionare a organismului si sanatatea pielii</p> <p>Puternic antioxidant, diminueaza citotoxicitatea UV, protejeaza contra UV si</p> <p>Mareste semnificativ elasticitatea pielii Puternic anti-age, remediu contra imbatranirii cutanate Protector UV Pregatirea si ingrijirea pielii pentru si dupa plaja Remineralizant si tonifiant al organismului, inhiba radicalii liberi responsabili de imbatranirea prematura</p> <p>Lupta contra stresului, oboselii si asteniei generale a organismului eficient</p> <p>Eficienta in tratarea ochilor obositi cu vederea slabita (betacarotenul este renumit pentru proprietatile sale de redare a vederii)</p> <p>Repulsiv Condiment si colorant alimentar cu gust de sofran Colorant cosmetic si capilar</p> <p>RECOMANDARI </p> <p>Piele imbatranita, devitalizata Piele ridata, agresata de factorii externi Pregatirea pielii pentru plaja Protectie contra UV si a radicalilor liberi Organism slabit, demineralizat</p> <p>13</p> <p>Stres, oboseala Vedere slabita Contra insectelor(tantari, muste) Condimentarea si colorarea preparatelor culinare Colorant cosmetic</p> <p>ULEI BRONZANT SI REGENERANT </p> <p>Ulei vegetal(la alegere) - 50 ml Pudra de urucum 5 gr</p> <p>Se incorporeaza pudra de urucum in ulei.Se agita bine pana la dispersarea completa a pudrei in ulei.Se lasa la macerat 4-5 zile, ferit de umiditate, aer si...</p>