joan brossa el rellotge de sol - musicadepoetes.cat · el rellotge de sol joan brossa amb bloc de...

of 1 /1
El rellotge de sol JOAN BROSSA Amb bloc de pedra i esfera, rellotge de sol parlà. A la pedra del rellotge, un gall ros hi sol cantar. Sóc el rellotge de sol, i pel mes de juny hi ha un bou, cobert el cap de carbassa, que us endevina quan plou. Si als oros dels jocs de cartes podem dir que el sol hi ha, també l’home el nom d’agulla al seu nas pot aplicar. La lluna tota emboirada rellotge de sol parà. Ningú, aquest camp dels rellotges, en el món no pot negar. La muntanya fa capell, molta boira al cel hi ha. Crec que el rellotge de sol treballs haurà de passar. Fer giravoltar el paraigua mai cap bé no pot portar. Maritunga orinupa, maratunga xuripà. BROSSA, Joan (1950): Romancets del dragolí. Barcelona: Revista Dau al Set.

Upload: others

Post on 30-Sep-2020

4 views

Category:

Documents


0 download

Embed Size (px)

TRANSCRIPT

Page 1: Joan Brossa El rellotge de sol - musicadepoetes.cat · El rellotge de sol JOAN BROSSA Amb bloc de pedra i esfera, rellotge de sol parlà. A la pedra del rellotge, un gall ros hi sol

El rellotge de sol JOAN BROSSA Amb bloc de pedra i esfera, rellotge de sol parlà. A la pedra del rellotge, un gall ros hi sol cantar. – Sóc el rellotge de sol, i pel mes de juny hi ha un bou, cobert el cap de carbassa, que us endevina quan plou. Si als oros dels jocs de cartes podem dir que el sol hi ha, també l’home el nom d’agulla al seu nas pot aplicar. La lluna tota emboirada rellotge de sol parà. Ningú, aquest camp dels rellotges, en el món no pot negar. La muntanya fa capell, molta boira al cel hi ha. Crec que el rellotge de sol treballs haurà de passar. Fer giravoltar el paraigua mai cap bé no pot portar. Maritunga orinupa, maratunga xuripà.

BROSSA, Joan (1950): Romancets del dragolí. Barcelona: Revista Dau al Set.