kobia frestelser 2016 nr 2. 4 april-27 maj

of 48 /48
Säsongens smak är rabarber & jordgubb Fira bröllop med Cake me Happy Johan Sjöstrand bakar lyxiga kuvertbröd Möt våren med Stefan J Petersén Inspiration från din leverantör # 2 2016 Frestelser

Author: kobia-ab

Post on 26-Jul-2016

229 views

Category:

Documents


2 download

Embed Size (px)

DESCRIPTION

Ett inspirerande magasin från Kobia, leverantör för bagare och konditorer.

TRANSCRIPT

Page 1: Kobia Frestelser 2016 nr 2. 4 april-27 maj

Kobia AB | Tyresö - Göteborg - Hässleholm | www.kobia.se | [email protected] | Växel 08-682 72 00 | Order 020-91 00 61

Säsongens smakär rabarber & jordgubb

Fira bröllopmed Cake me Happy

Johan Sjöstrandbakar lyxiga kuvertbröd

Möt vårenmed Stefan J Petersén

Inspiration från din leverantör #2 2016Frestelser

Page 2: Kobia Frestelser 2016 nr 2. 4 april-27 maj

NYHET!SYLT RABARBER & JORDGUBB MED BITAR

5 kg, art nr 01752

Page 3: Kobia Frestelser 2016 nr 2. 4 april-27 maj

LEDARE:

Bröd är klimatsmartFör mig känns det både viktigt och inspirerande att arbeta i en långsiktigt hållbar bransch.

Brödinstitutet har fått stor uppmärksamhet för sin fina satsning på ”Bread is the future”. Det känns riktigt bra att verka i en bransch som jobbar med produkter som är klimatsmarta i grunden, vilket i mina ögon borde öppna än större affärsmöjligheter och ha framtiden för sig. Då inte bara i pengar räknat. Som så många andra har jag funderat över mitt och verksamhetens miljömässiga avtryck många gånger, framförallt om man vågar titta framåt (jag kikar i smyg ibland..). Visst, vi byter glödlampor,köper förnybar el, isolerar hus, källsorterar, försöker reducera pappers- användningen, köper ekologiskt, men hur mycket påverkar det? Efter en diskussion med en kunnig person i ämnet miljö eller som det på affärsspråk numer kallas sustainability, så insåg jag vad som för honom var en självklarhet, nämligen att du bör ver-ka i ett företag eller bransch som är eller på sikt kan bli hållbar. Annars har du stora problem. Han hjälpte mig även att ytter-ligare förstå att Kobias hela verksamhet egentligen utgår från affärsidéen om att samordna och minimera transpor-ter, vilket även är klimatsmart på sitt sätt. Men, bara för att man är klimatsmart eller någorlun-da klimatsmart så gäller det att tänka nytt och försöka se på alternativ till hur vi ser och gör idag. Som alltid så är det ju hur man väljer att se på det, som ett problem eller som en möjlighet. Jag och vi har bestämt oss att se detta som en möjlighet i ännu större utsträckning än tidigare, en del är vårt försök med HVO-bränsle för transporterna i Stockholm. Ute ser jag även att våren så sakteliga är på gång vilket inspirerat oss till innehållet i denna tidning. Här-liga människor som utvecklar och skapar, underbart. När jag ändå pratar om kreativitet vill jag rekom-mendera Joe Jacksson, som är en underbar musiker med otrolig spännvid på musiken. Gillar Du honom eller har synpunkter på Kobia eller denna skrift, är Du mer än välkommen att höra av dig till mig.

Vänliga hälsningarUlf Malmsten, VD Kobia

[email protected]

I DETTA NUMMER

BREAD THE FUTURE 4

VÅRKÄNSLA MED STEFAN 7

CAKE ME HAPPY 9

PETTINICEBLOMMOR 12

BRÖLLOPSKAMPANJ 14

JOHAN SJÖSTRAND 16

KUVERTBRÖD 18

GOTTEBORDET 20

SALT BRÖLLOPSMINGEL 24

KORTFATTAT 28

SÄSONGENS SMAK 30

MORS DAG & STUDENT 32

EKOLOGISKT 35

KAMPANJTORGET 37

STIL FÖR SERVERINGEN 45

KOBIA PRINT 46

FRESTELSER Ges ut av Kobia AB Mediavägen 2 135 48 Tyresö

Ansvarig utgivare Ulf Malmsten [email protected]

Chefredaktör Elsa Romare [email protected]

Copy/Foto Elsa Romare

Form Elsa Romare / Designkonsulatet

Annonsbokning Björn Julin [email protected]

Kontakt 08-682 72 00

Order 020-91 00 61 www.kobia.se

Facebook Kobia AB

NYHET!SYLT RABARBER & JORDGUBB MED BITAR

5 kg, art nr 01752

3

Page 4: Kobia Frestelser 2016 nr 2. 4 april-27 maj

Bröd är bra för hälsan - och klimatet. Det är faktiskt ett av de mest klimatsmarta livsmedel som finns, med lågt koldioxidutsläpp per kilo. I och med jordens klimatförändringar menar experter att vi i framtiden kommer behöva experimentera med nya proteinrika pålägg, så som insekter, sjögräs och alger. Låt dig inspireras av framtidens mackor redan idag.

breadthefuture.se

Ett initiativ av Brödinstitutet.

Edel

man

Dep

ortiv

o

Page 5: Kobia Frestelser 2016 nr 2. 4 april-27 maj

Bread the Future pushar för det klimatsmarta brödetBrödet är ett av våra mest klimatsmarta livsmedel. Var med och sprid kunskap via Brödinstitutets otroligt välproducerade kampanj.

TEXT: ELSA ROMARE

Många av er har säkert sett delar av den redan, Brödinsti-tutets fantastiskt snygga kampanj Bread the Future som syftar till att framhäva brödets klimatsmarta fördelar. Brödinstitutets verksamhet startade 1957 som ett samarbete mellan myndigheter och brödbranschen och fi-nansieras idag av branschorganisationen Sveriges bagare & konditorer. Dom arbetar huvudsakligen med opinions-bildning för att öka kunskaperna om nyttan med att äta bröd. Bread the Future är en kampanj vars mål är att öka den allmänna kunskapen om brödet ur ett klimatperspek-tiv. I materialet finns att läsa ”Många är vi som älskar bröd. Men få vet att bröd är bra för klimatet. Det är till och med ett av de mest klimatsmarta livsmedel som finns, med lägst koldioxidutsläpp per kilo”. I filmerna som huvudsakligen sprids via sociala medier ser vi framtidens mattant Berit, en slags cyborg som vandrar runt på robotben. Hon säger att ”Det höll på att gå åt skogen ett tag där med klimatet, men vi lyckades hitta nya smarta lösningar för en hållbar värld”. Kampanjen som främst riktar sig till unga får upp-

märksamhet genom det något kontroversiella ämnet insekter som föda och lyckas smidigt och med mycket humor sprida budskapet med det klimatsmarta brödet. Du hittar mer information om kampanjen på bread-thefuture.se. Följ gärna på facebook BreadTheFuture, twitter följ @brodinstitutet, instagram följ @brodinstitu-tet, dela #BreadTheFuture.

Scanna QR-koden och titta på filmen- gå till youtube >>

5

br e a d t h e f u t u r e | f r es t e l se r

Page 6: Kobia Frestelser 2016 nr 2. 4 april-27 maj

6

Page 7: Kobia Frestelser 2016 nr 2. 4 april-27 maj

Stefan J Petersén skapar vår-känsla med lindblomsgrönt

Interiör med jordgubb och yuzu Art nr Varumärke Artikel Vikt (g)00554 KOBIA JORDGUBBAR ”SENGA SENGANA” 40011568 BOIRON PURE YUZU 5003512 GELITA GELATINBLAD 600205 NORDIC STRÖSOCKER 500 90

Dela de frysta jordgubbarna. Låt tina i kastrull tillsammans med yuzupurén och sockret. Blötlägg gelatinet. Koka upp jord-gubbsblandningen. Krama ur gelatinet och skölj det noga i kallt vatten, blanda sedan ned det i kastrullen. Sätt undan tills bland-ningen är omkring 30°C. Fyll i ringar eller silipatformar och frys.

Kokosdaquise Art nr Varumärke Artikel Vikt (g)00155 NORDIC FLORSOCKER PS 11014302 UNILEV MAIZENA 7014110 BODÉN KOKOS MEDIUM 14005314 KRONÄGG ÄGGVITA CATERVITA 27000205 NORDIC STRÖSOCKER 500 200

Mixa kokos i mixer och blanda sedan med florsocker och maizena. Häll äggvitan i en vispbunke med lite av sockret. Vispa tills vitan flockar sig (bildar toppar). Häll då i resten av sockret och vispa samman. Stäng sedan av maskinen. Stryk ut smeten 5-6 mm eller spritsa ut till önskad storlek (en storlek mindre än den färdiga tårtan). Baka på 180°C i 10-12 min.

Gelé Art nr Varumärke Artikel Vikt (g)03512 GELITA GELATINBLAD 20 VATTEN 11000205 NORDIC STRÖSOCKER 500 21000208 KOBIA GLUKOSSIRAP 22572703 LUBECA CHOKLAD CHIPS VIT 29% WEISSE 220 KONDENSERAD MJÖLK 17053900 BRAUN CRISTALINE COLD GLAZE 200

Blötlägg gelatinet i iskallt vatten. Koka upp socker, vatten och glykos. Skölj gelatinet noga i kallt vatten och tillsätt det i det varma sockervattnet. Häll i chokladen och mixa slät. Tillsätt kondenserad mjölk och cristaline och mixa sedan till en helt slät gelé. Tillsätt färg efter egen smak.

Mousse med yuzu och vit choklad Art nr Varumärke Artikel Vikt (g)03512 GELITA GELATINBLAD 958410 ARLA STANDARDMJÖLK GT 8011568 BOIRON PURE YUZU 5072703 LUBECA CHOKLAD CHIPS VIT 29% WEISSE 15006910 ARLA VISPGRÄDDE 40% 250

Blötlägg gelatinet i iskallt vatten. Koka upp mjölken. Krama ur gelatinet, skölj det noga lägg det i mjölken. Mixa tillsammans med chokladen. Häll i yuzupurén och mixa igen. låt svalna till 29-30°C. Vispa grädden och vänd ned yuzublandningen.

Färdigställning Bygg tårtan uppochned. Lägg tårtringar på ett silipatark med plåt under. Fodra ringarna med plastband. Fyll på med mousse till knappt halva ringhöjden. Lägg i den frysta jordgubbsinteriören. Fyll på med mer mousse och stryk med skrapkort mot kanten för att få bort luftfickor. Lägg i en botten. Lägg ett bakplåtspapper överst och tryck till med en plåt för att få bort luft och överflödig mousse. Frys genast.

SlutförandeTa bort ringen och plastbandet från tårtan och ställ tårtan på en konservburk el dyl. Värm gelén till 30-33°C och se till att den är nymixad. Gjut över med gelé. Stryk av överflödig gelé med palett. Garnera. Jag garnerade med bland annat pralinskal som jag fyllde med lite av jordgubbsinteriören, alltså innan jag haft i gelatinet i interiören så att det fortfarande är som en kompott. Lycka till!

Den här spegelgelén är baserad på vit choklad och är både lättjobbad och riktigt god. När du mixar den går den från att vara ganska starkt färgad och halvtransparent till opak och mer pastellfärgad. Dekoren är enkelt modern med kompottfyllda pralinskal, färska gubbar och mynta.

7

s t e fa n j p e t e r sé n | f r es t e l se r

Page 8: Kobia Frestelser 2016 nr 2. 4 april-27 maj

8

c a k e m e h a p p y | F r es t e l se r

Page 9: Kobia Frestelser 2016 nr 2. 4 april-27 maj

Skräddarsydd tårtlyckaFör fyra år sedan hoppade Maria Lundqvist av jobbet som socionom för att satsa helhjärtat på företaget Cake Me Happy, som gjort succé med sina bröllopstårtor, festtårtor och temabakverk i skräddarsydd design och naturliga smaker. I dagarna blir nästa steg i drömmen verklighet, när flyttlasset går till nya egna lokaler nära hemmet i Vellinge. Trots att arbetet är tufft och bjuder på många utmaningar ångrar sig Maria Lundqvist inte en sekund.

TEXT: ALICE LEWY FOTO: MARIA LUNDQVIST

”Allt började med att min lille pojke skulle döpas. Klart att han skulle ha fin tårta! Bloggvärlden och Youtube bjöd på instruktionerna, där lärde jag mig grunderna, och sedan provade jag mig fram för att utveckla min egen stil.” Så beskriver Maria Lundqvist upptakten till det som skulle bli Cake Me Happy, hennes eget tårtföretag, speci-aliserat på unika bröllopstårtor, festtårtor och temabak-verk, gjorda från grunden och av naturliga kvalitetsråva-ror. Efter en bröllopstårta till några vänner spred sig ryk-tet snabbt om de vackra bakverken och beställningarna började trilla in. I samband med föräldraledigheten från jobbet som socionom fick Maria tid att fundera över vad hon verkligen ville göra i livet. Bakning hade alltid varit en passion och de kreativa hobbyerna var många, så när beskedet kom att arbetsplatsen skulle flytta och pend-lingsavståndet bli för långt bestämde hon sig för att satsa fullt ut.

Våren 2012 renoverade en bonde i trakten en gammal la-gerlokal åt Maria så att den blev livsmedelsgodkänd, nära hemmet i Klagstorp. Efter några kurser i livsmedelshygi-en och med full uppbackning av sambon Fredrik vågade hon ta steget.

Gör aldrig samma tårta två gångerIdag bakar Cake Me Happy skräddarsydda tårtor och bakverk, främst till bröllop men också till fest och före-tagsevent. Dekorationsarbetet görs med sugarpaste, gelé, pulverfärg, flowerpaste och tre flyttkartonger fulla med dekorationsmaterial. De flesta brudparen kommer till Maria på konsulta-tion och provsmakning och utifrån det man gemensamt kommer fram till komponerar hon tårtorna. – De vanligaste önskemålen är en vit tårta med pär-lor, spets, sidenband och blommor. Oftast rosor, pioner och liljor i pastellfärger. Vintage är ett populärt tema

Jag kopierar inga tårtor rakt av eftersom jag vill att

alla brudpar ska få sin egen unika bröllopstårta.

— Maria Lundqvist

Maria Lundqvist äger och driver ”Cake Me Happy” sedan 2012. Ett tufft karriärsval hon inte ångrar.

9

c a k e m e h a p p y | F r es t e l se r

Page 10: Kobia Frestelser 2016 nr 2. 4 april-27 maj

liksom rustikt och lantligt, och enkelt och stilrent. Det roliga är att många först säger att de vill ha det enkelt och stilrent men det är få som går härifrån med en ”enkel” tårta nedtecknad på pappret. Personligen vill jag inte göra samma tårta mer än en gång och jag vill att varje brudpar känner att det är bara deras tårta, säger hon.

Inspirationen hämtar hon nästan uteslutande på nä-tet, genom att bildgoogla och titta på Youtube-filmer och Instagram. – Nu har jag varit igång i fyra år och kunderna hänvisar oftast till mina tidigare tårtor när de gör sin beställning. Men det händer att jag får helt fria händer och det är såklart det allra roligaste. Det är då jag provar nya tekniker eller någon designdetalj jag haft i bakhuvudet, säger hon. En trend Maria kunnat se under sina hittills fyra sä-songer är allt mer fokus på personliga detaljer i tårtorna.

Tar sällan mindre än 15 timmarEn skräddarsydd bröllopstårta där varje dekoration är

skapad för hand tar sällan mindre än 15 timmar att göra. Att få omgivningen att förstå varför det då måste kosta lite mer är inte alltid lätt, även om medvetenheten blivit större. – En annan utmaning är den växande skaran ”hobby-bagare” som bakar hemma i icke godkända kök, mark-nadsför sig på sociala medier och säljer svart. Jag vet flera seriösa företagare som fått lägga ner för att de inte kan konkurrera med de priserna. Andra utmaningar är av mer praktiskt slag, som varma dagar då fukten är sockrets värsta fiende och transport och montering kan vara svårt, säger Maria. Sommaren är den givna högsäsongen för bröllopstår-tor men efterfrågan ökar även under andra delar av året. Den utvecklingen hoppas Maria fortsätter, så att uppdra-gen blir mer jämnt fördelade över året. Personliga rekommendationer och ”mun-till-mun-me-toden” är idag den viktigaste försäljningskanalen för Cake Me Happy. Maria ställer också ut på mässor och nätverkar med andra mindre bröllopsföretagare som florister och festlokaler. Hon är också aktiv på sociala medier och med den egna hemsidan.

Temabord med desserter en trendVid sidan av tårtor gör Cake Me Happy makroner, cup-cakes, cake pops, dekorerade småkakor, desserter och annat efter kundens önskemål. En växande trend både

Inspirationen hämtar jag nästan uteslutande på nätet,

genom att bildgoogla eller titta på Youtubefilmer.

Läs mer om Maria Lundqvists bröllopstårtor- gå till cakemehappy.se >>

10

Page 11: Kobia Frestelser 2016 nr 2. 4 april-27 maj

bland privatkunder och företag är hela dessertbord som komponeras utifrån ett givet tema, uppdrag Maria tar sig an i mån av tid. Några av hennes dessertbordsprojekt är barnkalas med bondgårdstema, 30-årsfest i rött och svart och bröllop med strandtema. Maria delar gärna med sig av råd till andra som vill satsa på skräddarsydda bröllopstårtor men menar samti-digt att man bör veta vad man ger sig in på. – Man ska vara medveten om att det är 10 procent mysigt dekorationsskapande och 90 procent bakande, städande, ekonomihanterande, marknadsföring, mejl och telefon. Det är en tuff bransch med hård konkurrens från mindre nogräknade aktörer och svartbagare, där man dagligen får höra att man är för dyr. Det är ett underbart yrke men man ska vara på det klara med att man aldrig kommer att bli rik på att vara tårtkonstnär. Men om man brinner för det ska man självklart prova! Jag är otroligt glad att jag vågade, och vågade aldrig tro att det skulle gå så bra som det gjort. Att vara egenföretagare är ju en utmaning i sig men jag kan inte tänka mig något annat nu.

Det är ett kreativt och utvecklande yrke som ger väldigt mycket tillbaka från alla nöjda, gulliga kunder, säger hon.

OM CAKE ME HAPPY

• Startades 2012• Drivs av Maria Lundqvist• Bakgrund: Utbildad socionom, sedan självomskolad till tårtdesigner.• Adress: Vellingebacken 24-20, Vellinge• Webbadress: www.cakemehappy.se• Instagram: instagram.com/cakemehappy/• Facebook: facebook.com/cakemehappy.se/• Kontakt: [email protected]

En växande trend både bland privatkunder och företag är hela dessertbord som komponeras utifrån ett givet tema.

11

c a k e m e h a p p y | F r es t e l se r

Page 12: Kobia Frestelser 2016 nr 2. 4 april-27 maj

1. Kavla ut Flower Paste tunt och stick ut med kallautstickare. För bättre finish - tunna ut kanterna med en metallkula eller en dogbone.

4. Lägg lite vatten längs den nedre delen av kanten och upp en liten bit på sidorna.

2. Dra ett streck med vattenpensel, från mitten och nedåt.

5. Vik över sidorna så att Flower Pasten ligger omlott, böj ut något för att forma till blomman.

3. Gör en liten rulle av gul Pettinice och lägg på vattenstrecket. För ett mera autentiskt utseende så kan man först fukta ochdärefter rulla den gula pettinicen i lite polentagryn.

6. Lägg de färdiga kallorna åt sidan för torkning.

Skapa fantastiskt vackra och naturtrogna blommor i klassikerna Pettinice och Flower Paste från Bakels. Blir du inspirerad att lära dig mer kan du läsa det kompletta kursmaterialet online.

KURSLEDARE: ANN HANSSON FOTO: MADELEINE GÖTBORG

KOBIA AKADEMIN:

Blomsterprakt i Pettinice och Flower Paste

12

bröl l op | f r es t e l se r

Page 13: Kobia Frestelser 2016 nr 2. 4 april-27 maj

PettiniceDekormassa för kavling, modellering och dekoration. När pettinicen används för övertäckning av tårtor bör en fukt-spärr i form av ett tunt lager smörkräm användas närmast pettinicen, detta förhindrar att pettinicen löses upp. Du skapar lätt egna nyanser genom att blanda de olika färger-na med varandra eller genom färgning med koncentrerad livsmedelsfärg. Pettinicen bör vara mint 15 grader varm vid användning.

Flower PasteVit dekormassa med extra hög elasticitet. Speciellt lämpad för dekorationer med tunt kavlade detaljer som exempelvis blommor. Torkar extra snabbt vilket gör att dekorationerna inte sjunker ihop.

1. Kavla ut röd Pettinice och stick ut en blomma med rosenutstickare.

2. Tunna ut kanterna med en metallkula eller en dogbone.

3. Rulla en liten kula i Pettinice Choklad och platta till kulan mot en sil för att få ett mönster. Pensla lite vatten under kulan och lägg den i mitten av vallmon. Lägg blomman att torka i något skålformat för att få ett kupigt utseende.

Läs hela kursmaterialet online- gå till issuu.com/kobia >>

Se kampanjerbjudande på nästa sida

13

bröl l op | f r es t e l se r

Page 14: Kobia Frestelser 2016 nr 2. 4 april-27 maj

Artikel nr Varumärke Artikelnamn Antal/Vikt

01027 Gourmetgalleriet MARSIPANROS HANDGJORD BLÅ 36*14 g

01021 Gourmetgalleriet MARSIPANROS HANDGJORD GUL 36*14 g

01026 Gourmetgalleriet MARSIPANROS HANDGJORD GUL/RÖD 36*14 g

01022 Gourmetgalleriet MARSIPANROS HANDGJORD LILA 36*14 g

01080 Gourmetgalleriet MARSIPANROS HANDGJORD ROSA 36*14 g

01020 Gourmetgalleriet MARSIPANROS HANDGJORD RÖD 36*14 g

01081 Gourmetgalleriet MARSIPANROS HANDGJORD VINRÖD 36*14 g

01023 Gourmetgalleriet MARSIPANROS HANDGJORD VIT 36*14 g

Sprayad!

Handmodellerade marsipanrosorVackra handmodellerade marsipanrosor i olika färger. Vakuumförpackade för lång hållbarhet.

Artikel nr Varumärke Artikelnamn Antal/Vikt

36297 Siluett TÅRTBR GULD/SILVER VÅG 22 CM 50 st

36298 Siluett TÅRTBR GULD/SILVER VÅG 28 CM 50 st

36299 Siluett TÅRTBR GULD/SILVER VÅG 34 CM 50 st

36290 Siluett TÅRTBR GULD/SILVER VÅG 42 CM 50 st

36291 Siluett TÅRTBR GULD/SILVER VÅG 47 CM 50 st

Artikel nr Varumärke Artikelnamn Antal/Vikt

40018 Siluett SPETSPPR PREFERENCE 18CM 250 st

40430 Siluett SPETSPPR PREFERENCE 20*30CM 250 st

40020 Siluett SPETSPPR PREFERENCE 20CM 250 st

40435 Siluett SPETSPPR PREFERENCE 25*35 CM 250 st

40028 Siluett SPETSPPR PREFERENCE 28 CM 250 st

40440 Siluett SPETSPPR PREFERENCE 30*40 CM 250 st

40032 Siluett SPETSPPR PREFERENCE 32CM 250 st

40445 Siluett SPETSPPR PREFERENCE 35*45 CM 250 st

40036 Siluett SPETSPPR PREFERENCE 36 CM 250 st

4:-/st

144:-/fp

Fråga din säljare för

pris!

Handgjorda marsipanrosor

Tårtbrickor och tårtpapper

14

bröl l op | f r es t e l se r

Page 15: Kobia Frestelser 2016 nr 2. 4 april-27 maj

På lager i Maj!

DekorationspärlorSockerpärlor för dekoration. Storlek 3-5 mm. Halvblanka.

NYHET!

Produkter och erbjudanden för Bröllop

PRISER/KAMPANJER GILTIGA 4 APRIL – 27 MAJ 2016

42210017 SOCKERPASTA VIT PETTINICE 5 kg, hink 42210034 SOCKERPASTA VIT PETTINICE 10*1 kg, kartongDekormassa för kavling, modellering och de-koration. Du skapar lätt egna nyanser genom att blanda de olika färgerna med varandra eller genom färgning med koncentrerad livsmedels-färg. Pettinicen bör vara mint 15 grader varm vid användning.

42900017 SOCKERPASTA FLOWER PASTE 5 kg, hink Vit dekormassa med extra hög elasticitet. Spe-ciellt lämpad för dekorationer med tunt kavlade detaljer som exempelvis blommor. Torkar extra snabbt vilket gör att dekorationerna inte sjunker ihop.

39:-/fp

3090/kg

3090/kg

154.50/hink309:-/kartong

154.50/hink

Fråga din säljare för

pris!

Artikel nr Varumärke Artikelnamn Antal/Vikt Förpackning

42410017 Bakels SOCKERPASTA CHOKLAD PETTINICE 5 kg HINK

42510032 Bakels SOCKERPASTA SVART PETTINICE 10*1 kg KART

42510034 Bakels SOCKERPASTA SVART PETTINICE 5 kg HINK

42520017 Bakels SOCKERPASTA RÖD PETTINICE 5 kg HINK

42520032 Bakels SOCKERPASTA RÖD PETTINICE 10*1 kg KART

42530017 Bakels SOCKERPASTA GRÖN PETTINICE 5 kg HINK

42530034 Bakels SOCKERPASTA GRÖN PETTINICE 10*1 kg KART

42550032 Bakels SOCKERPASTA LIMEGRÖN PETTINICE 10*1 kg KART

42560017 Bakels SOCKERPASTA GUL PETTINICE 5 kg HINK

42560034 Bakels SOCKERPASTA GUL PETTINICE 10*1 kg KART

42580017 Bakels SOCKERPASTA ROSA PETTINICE 5 kg HINK

42580034 Bakels SOCKERPASTA ROSA PETTINICE 10*1 kg KART

42590034 Bakels SOCKERPASTA BLÅ PETTINICE 10*1 kg KART

Artikel nr Varumärke Artikelnamn Antal/Vikt

03006 Kondio DEKORATIONSPÄRLOR SILVER 350 g

03008 Kondio DEKORATIONSPÄRLOR GULD 350 g

03005 Kondio DEKORATIONSPÄRLOR VITA 350 g

03007 Kondio DEKORATIONSPÄRLOR ROSA 350 g

03009 Kondio DEKORATIONSPÄRLOR BLÅ 350 g

Pettinice och Flower Paste

Dekorpärlor

Viss leveranstid kan förekomma. Beställ i god tid.

15

bröl l op | f r es t e l se r

Page 16: Kobia Frestelser 2016 nr 2. 4 april-27 maj

På ett bröllop vill man att brödet ska passa många men ändå kännas

lyxigt och välarbetat. Vanligt brytbröd i en snygg uppslagning med olika form och topping är både enkelt och imponerande.— Johan Sjöstrand

16

Page 17: Kobia Frestelser 2016 nr 2. 4 april-27 maj

Hej Johan Sjöstrand! Du har tidigare kanske träffat honom på Knut Jöns i Båstad, eller på någon av Kobias kundträffar? Johan Sjöstrand är sedan snart två år utvecklingsbagare för Kobia.

TEXT / FOTO: ELSA ROMARE

Hur kom du in i bagar-yrket? – Jag började som 14-åring sommarjobba med en man som hette Bengt Knutsson och som drev Bagarboden i Eslöv, ett ställe som tyvärr inte finns längre. När jag sedan skulle söka till gymnasiet blev jag erbjuden en lär-lingstjänst där som jag tog. Jag arbetade för honom i sju år. Sedan slutade jag och hoppade runt på lite olika ställ-en, bland annat Boijerts i Höör och Fenix i Klippan. När jag var 23-24 år kände jag att det var dags att skaffa något eget och jag började kolla runt. Jag var precis på väg att titta på ett ställe i Lysekil när min brorsa Niklas Sjöstrand ringde och sa att anrika Knut Jöns i Båstad var till salu. Niklas är även han bagare och vi bestämde oss för att köpa stället. Sedan drev vi det framgångsrikt till-sammans i tretton år. 2013 stod vi vid något slags vägskäl, vi stod och stampade lite, så antingen ville vi expandera eller göra något annat. Vi bestämde oss för att sälja Knut Jöns. Johans bror Niklas gick vidare som säljare för Kobia. Johan började som bagare på City Gross saluhalls-sats-ning M.A.T i Helsingborg. Det var en lärorik tid men

mycket var detsamma som Johans tidigare jobb och när han istället blev erbjuden en tjänst som utvecklings-bagare för Kobia var han inte sen att tacka ja.

Vilken är din roll på Kobia? – Jag arbetar med att utveckla recept och produkter inom bageri. Det är en väldigt inspirerande tjänst där jag hjälper bagare att utveckla sina sortiment och skapa lön-samhet. Det är ju kul också att jag och brorsan fortfaran-de jobbar i alla fall delvis ihop.

Namn: Johan SjöstrandÅlder: 40Familj: Sambo. Dotter på sexton år och son på åtta år. Bor: Villa i Båstad.Aktuell: Arbetar som utvecklingsbagare på Kobia sedan 2014

17

joh a n s jös t r a n d | f r es t e l se r

Page 18: Kobia Frestelser 2016 nr 2. 4 april-27 maj

RAMLÖSA KVARN GROVT LEVAINKUVERT

Art nr Varumärke Artikel Vikt (g)01238 ABDON VETEMJÖL STENMALET 1100 VATTEN 1100 EGEN RÅGSURDEG 50001237 ABDON VETEMJÖL RUSTIK 40010993 LESAFF FÄRSKJÄST ZYMAROM FT 1525740 HANSON HAVSSALT 5053360 AROMAT MALT MÖRK SPECIAL 30

Blanda allt utom saltet som tillsättes sista 2 min. Kör degen 4+4+2 min och låt vila i oljad back ca 1 h. Slå ett treslag och låt vila ytter-ligare 45 min. Väg upp till kuvertbröd på 30-40 g. Variera topping-en. Låt jäsa i rumstemp under stickolle. Baka på 270°C, sänk till 230°C. Ånga 4-6 sekunder. Baka i 12-15 min.

Toppa kuvertbröden med en variation av fröer, kärnor och

mjöler. Målet är att variationen ska kännas inspirerande och lockande och att gästen ska känna att brödet är välarbetat. — Johan Sjöstrand

18

bröl l op | f r es t e l se r

Page 19: Kobia Frestelser 2016 nr 2. 4 april-27 maj

Johan Sjöstrand bakar kuvert- och brytbröd

RAMLÖSA KVARN LJUS LEVAINKUVERT

Art nr Varumärke Artikel Vikt (g)01238 ABDON VETEMJÖL STENMALET 1500 VATTEN 1100 EGEN VETESURDEG 50025740 HANSON HAVSSALT 5010993 LESAFF FÄRSKJÄST ZYMAROM FT 15

Blanda allt utom saltet som tillsättes sista 2 min. Kör degen 4+4+2 min och låt vila i oljad back ca 1 h. Slå ett treslag och låt vila ytter-ligare 45 min. Väg upp till kuvertbröd på 30-40 g. Variera topping-en. Låt jäsa i rumstemp under stickolle. Baka på 270°C, sänk till 230°C. Ånga 4-6 sekunder. Baka i 12-15 min.

19

bröl l op | f r es t e l se r

Page 20: Kobia Frestelser 2016 nr 2. 4 april-27 maj

Gottebordet är lika upp-skattat som bröllopstårtanSåklart att bröllopstårtan ska få fint sällskap med en sötebuffé. Ett gottebrod har gamla anor, mest som jultradition men även för andra högtider.

RECEPT: CARINA AHLIN / STEFAN J PETERSÉN FOTO: ELSA ROMARE

CHAMPAGNETRYFFEL110 ST

PistagemandelbottenArt nr Varumärke Artikel Vikt (g) Champagne 25000208 KOBIA GLUKOSSIRAP 5072703 LUBECA CHOKLAD CHIPS VIT 29% 50054100 ARLA SMÖR OS 5000205 NORDIC STRÖSOCKER 500 5073068 CALLEB PRALINSKAL VIT 25 MM 297

Koka upp mousserande vin med glykos. Häll över chokla-den och mixa slät med stavmixer. Tillsätt smöret och mixa igen. Låt svalna till 30°C och fyll i pralinskal (ca 110 st). Låt dessa stå över natten och locka sedan med otempererad vit choklad. Rulla pralinerna i smält otempererad vit chok-lad och rulla dem sedan i rosafärgat socker.

20

bröl l op | f r es t e l se r

Page 21: Kobia Frestelser 2016 nr 2. 4 april-27 maj

TRYFFELBISKVI MED PISTAGEBOTTEN 250 ST

PistagemandelbottenArt nr Varumärke Artikel Vikt (g)05314 KRONÄGG ÄGGVITA CATERVITA 25000205 NORDIC STRÖSOCKER 500 40072706 LUBECA PISTAGEMANDELMASSA 1000

Blanda 60 g äggvita med sockret till en vit massa. Tillsätt pista-gemandelmassan och blanda till en jämn smet. Tillsätt resterande äggvita lite i taget. Spritsa ut små bottnar och baka på 170°C i ca 15 min.

Mörk tryffelArt nr Varumärke Artikel Vikt (g)06910 ARLA VISPGRÄDDE 40% 30072705 LUBECA CHOKLAD CHIPS MÖRK 70% PLÖN 30072702 LUBECA CHOKLAD CHIPS LJUS 34% MADAGA 18002404 BELGOS FONDANT FÄRDIG 18051500 ARLA SMÖR NS 300

Koka upp grädden och häll över chokladen. Mixa med stavmixer och tillsätt fondant och sist smöret tills du fått en fin emulsion.

FärdigställningArt nr Varumärke Artikel Vikt (g)72705 LUBECA CHOKLAD CHIPS MÖRK 70% PLÖN 50004051 BODÉN PISTAGENÖT NATURELL SKALAD 75

Spritsa tryffeln på pistagebottnarna. Doppa sedan i mörk choklad och strö lite pistagenötter på toppen.

DUBBELT MÖRDEGSHJÄRTA MED HALLONSYLT 35 ST

Grundrecept mördeg 1-2-3Art nr Varumärke Artikel Vikt (g)00155 NORDIC FLORSOCKER PS 50001118 ABDON VETEMJÖL VINGA 150051500 ARLA SMÖR NS 100007060 KRONÄGG SKALÄGG 75

Blanda florsocker och vetemjöl. Tärna ner smöret och blanda allt med vinge. Tillsätt sist ägg. Blanda hastigt ihop tills det blivit en deg. Plasta in och låt vila i kyl.

Art nr Varumärke Artikel Vikt (g) Grundrecept Mördeg 1-2-3 48001527 DIPLOM SYLT HALLON 15 kg 150

Kavla ut 1000 g mördeg till 2,8 mm i kavlingsmaskin. Stansa ut 60 st 7 cm hjärtan. Stansa ut 5 cm hjärtan i hälften av de större hjärtana. Spritsa på en klick hallonsylt på resterande hälft. Stryk ut med hjälp av minipalett eller sked. Lägg det stansade hjärtat ovanpå. Baka på 190°C i ca 10 min.

I en buffé är det okej att ta ut svängarna. Mångfalden tillåter

din kunds gäster att välja och vraka.

— Carina Ahlin

21

bröl l op | f r es t e l se r

Page 22: Kobia Frestelser 2016 nr 2. 4 april-27 maj

En sötebuffé bör finnas på alla bröllop. Låt kunden välja ur ditt

ordinarie sortiment eller erbjud en exklusiv separat sötmeny anpassad för bröllopsfester.

— Carina Ahlin

22

Page 23: Kobia Frestelser 2016 nr 2. 4 april-27 maj

23

Page 24: Kobia Frestelser 2016 nr 2. 4 april-27 maj

Carina Ahlin bjuder på salt tilltugg till bröllopsminglet

Skapa merförsäljng genom att även erbjuda snittar till

bröllopsfesten. Här har jag skapat tre varianter som är snabbgjorda och lätt kan varieras efter kundens önskemål. — Carina Ahlin

24

bröl l op | f r es t e l se r

Page 25: Kobia Frestelser 2016 nr 2. 4 april-27 maj

RECEPT

SparrispannacottaArt nr Varumärke Artikel Vikt (g)03512 GELITA GELATINBLAD 603701 FINDUS GRÖNSAKSPURE SPARRIS GRÖN 25006910 ARLA VISPGRÄDDE 40% 250

FärdigställningArt nr Varumärke Artikel Vikt (g)01024 LERÖY LAX KALLRÖKT SKIVAD HEL SIDA 100 Stjälkselleri el blekselleri 10004490 VETETORTILLA 30 CM 91

SesamsmörArt nr Varumärke Artikel Vikt (g)51500 ARLA SMÖR NS 10085536 MARTIN SESAMOLJA 5 Soja 500205 NORDIC STRÖSOCKER 500 526120 HANSON BAGERISALT 2

RäkröraArt nr Varumärke Artikel Vikt (g)05106 HÅLLÖ RÄKOR HANDSKALADE PREMIUM 20015739 HELLMA MAJONNÄS 78% EXTRA TJOCK 65 Dill 523260 ARLA CREME FRAICHE 34% 25 Lime, zest 5

FärdigställningArt nr Varumärke Artikel Vikt (g) Formbröd 20022299 IMPORT SESAMFRÖ INDIEN 50

IngredienserArt nr Varumärke Artikel Vikt (g) Spenat 2517159 KOBIA OLIVOLJA JUNGFRU 1500348 MONDEL FÄRSKOST PHILADELPHIA 200 Citronskal 204490 VETETORTILLA 30 CM 36456032 RIDDER SKINKA SERRANO LUFTT SKIVAD 300

Sparrispannacotta med blekselleri och kallrökt lax, 12 port

Serranosnitt med spenat- och färskostcreme, 28 snittar

Räksallad med syltad rödlök på sesamkrutong, 24 st

SparrispannacottaBlötlägg gelatinbladen. Koka upp sparrispurén med vispgräd-den. Lägg i gelatinbladen och smaksätt med salt och svartpep-par. Häll upp i små glas och ställ i kyl.

FärdigställningSkär bort de mörka delarna på laxen och skär den sedan i bi-tar. Blanda laxen med tunt skivad blekselleri. Toppa pannacot-tan med laxsalladen och dekorera med späda selleriblad och friterat tortillabröd.

TillvägagångMixa den färska bladspenaten med olivoljan. Tillsätt Philadel-phia och rivet skal av citron. Smaka av med salt och peppar. Bred spenat- och färskostkrämen fördelat på fyra st vetetortil-las och lägg tre skivor serranoskinka på varje. Rulla ihop och skär rullen i bitar.

SesamsmörBlanda ihop rumstempererat smör med sesamolja, soja, sock-er och salt.

RäkröraHacka räkorna och blanda med majonnäs, creme fraiche, dill och limeskal. Smaka av med salt och peppar.

FärdigställningStansa ut små toast på ca 3.5 cm. Bred på sesamsmöret och doppa i sesamfrön. Rosta i ugnen på 180°C i ca 10 min, eller tills de har fått en gyllenbrun färg. Lägg räkröran på toasten. Garnera med räka och syltad rödlök.

Vet du inte hur man gör den syltade rödlöken? Sök på 1-2-3 Lag med Rödlök i Kobia Receptservice.

25

bröl l op | f r es t e l se r

Page 26: Kobia Frestelser 2016 nr 2. 4 april-27 maj

EN BAS–TRE ANVÄNDNINGSOMRÅDEN

SIGNES KONDITOR ägs och drivs av konditor Helena Nilsson som sätter sin egen smak och stil på både verksamheten och bakverken. Klassiker får ny twist och många av storsäljarna bakas med Philadelphia.

– Vi bakar allt på konditoriet i Vallberga, och så har vi kaféer i både Båstad och Laholm, be-rättar Helena. Vi har en traditionell stil, men jag älskar att leka med smaker och vara innovativ.

–Vi är väl etablerade idag, och våra gäster

vet att vi levererar kvalitet – då kan man expe-rimentera. Och jag vill kunna bjuda på nytt hela tiden! Under semlesäsongen gör vi till exempel minisemlor i en mängd smaker: lakrits, polka- vanilj, nutella-vaniljkräm, hallongrädde, lemon curd m m. Vi gör annorlunda smakvarianter på cookies som viol-smörkola, och chokladbollar med smak av tutti-frutti eller lakrits.

– I samband med invigningen av kaféet i Laholm hade vi provsmakningsdagar där kunder-

na fick komma och smaka, fylla i lappar och sätta sina betyg på bakverken. Information som vi sedan kunde använda för att anpassa smaker och utbud. Jätteuppskattat!

SMÅ KONDITOREROCH RIKTIGTSTORA TÅRTORMöten med kunderna är verkligen en viktig del i arbetet, och något som Helena brinner för.

– Några kvällar i månaden kan man komma hit och baka med sina barn. Småttingar från tre år och uppåt står på pallar och bakar och bakar, och så får de med sig alla kakorna hem. Det är jätteroligt, och

samtidigt lärorikt för barnen. Hur mycket är en deciliter? Hur mycket smör är 100 gram?

– De här kvällarna vill jag inte missa att vara med på. Generellt vill jag vara med ute i verksamheten så mycket jag kan, även om det är lite annat att fixa med när man driver flera ställen, har 20–25 anställda och dessutom två små barn, skrattar Helena.

– Bröllopstårtor är en av våra specialiteter, och det arbetet börjar alltid med ett möte med kunden. Vi sitter ner tillsammans och bestäm-mer innehåll och utseende. Elegant vitt är nog mest populärt, ofta kombinerat med blommor, äkta eller marsipan, som matchar brudbuket-ten. Vi gör små bröllopstårtor, 15–20 bitar, på ställning också. Man behöver inte bli utan det fina bröllopsinslaget bara för att man har ett mindre bröllop.

PHILADELPHIA ISÖTT OCH SALTPhiladelphia är en av ingredienserna som det går åt mycket av.

– Vi använder Philadelphia exempelvis i vår storsäljare vitlöksflätan. Philadelphia, vitlök och riven ost flätas ihop i en franskdeg. Jättegott till grillat, soppa och kalla fat.

– En annan storsäljare är vår carrot cake. Den har lite apelsinsmak, och självklart frosting på Philadelphia.

– Förutom mat- och fikabröd så serverar vi lättare luncher, och där är våra bagels ett populärt inslag. Rörorna är gjorda på Philadelp-hia och två smaker som är riktigt uppskattade är oregano och mango.

– Det är svårt att sätta fingret på vad det egentligen är som gör att det blir så gott med Philadelphia, säger Helena. Det blir gott med Philadelphia, helt enkelt! Röror, fyllningar och toppings får rätt konsistens och god smak.

NYTÄNKANDE LEK MEDSMAKER SÄTTER TWIST

PÅ TRADITIONERNA

En annan storsäljare är vår carrot cake. Den har lite apelsinsmak, och självklart frosting på Philadelphia.

CHEESECAKE I BURK10 PORTIONER10-15 digestivekex, smulade 500 g jordgubbar i bitar½ lime, rivna skalet2 msk råsocker10 dl baskräm

Mixa lite av jordgubbarna, skiva resterande och smaksätt med lite råsocker och rivet skal av lime. Lägg lite jordgubbar i botten av burkarna, varva med kräm och digestivesmul och toppa med mynta.

RAWBOTTEN SUMMERSPIRIT10–20 STYCKENBottnar:4 dl kokosflingor4 dl mandelmjöl250 g torkade aprikoser3 msk matolja ellerkokosolja

LAYER CAKEI PORTION10 PORTIONER2 pkt tårtbottnar, färdiga10 dl baskräm500 g blandade bärTopping:Vit chokladCitronmeliss

Stansa ut 3 bottnar per bakelse. Varva sedan med kräm och färska bär. Dekorera med hyvlad vit choklad och citronmeliss.

Kräm:5–7 dl baskräm1/2 tsk kardemumma- kärnor, grovmortlade½ dl hallonpuréTopping:Sommarbär

Smörj en minimuffinsplåt med lite olja. Mixa kokosflingor, mandelmjöl och tillsätt sist grov-hackade aprikoser. Tryck ut till cirka 1 cm tjock botten och ställ i frysen minst 2 timmar.Smaksätt baskrämen med kardemumma och hallonpuré. Lägg i spritspåse. Spritsa på bottnarna och toppa med sommarbär. Går även bra att frysa!

MATSVINN ÄR DÅLIGT både för miljön och för din ekonomi. Ett effektivt sätt att minska svinnet är färre råvaror i köket. Philadelphia har lång håll-barhet och stor mångsidighet, och ersätter med fördel en lång rad andra mejerivaror. Här bjuder vi på ett exempel på hur en god Philadelphiakräm kan användas till tre olika desserter.

PHILADELPHIAKRÄM MED VIT CHOKLAD400 g Philadelphia1 dl vatten1 dl florsocker150 g vit choklad

Vispa Philadelphia med vatten och florsocker. Till-sätt smält vit choklad. Lägg i spritspåse och kyl.

PHILADELPHIA ~ 1,65 KG ~ ART. NR. 00348 ~ 112,04 KR PHILADELPHIA LIGHT ~ 1,65 KG ~ ART. NR. 32750 ~ 113,69 KRPHILADELPHIA ~ 10 KG ~ ART. NR. 00345 ~ 599 KR

KAMPANJ-PRISER

Philadelphia Kobia Frestelser 420x285 mm_Mars.indd 1 2016-03-14 09:49

Page 27: Kobia Frestelser 2016 nr 2. 4 april-27 maj

EN BAS–TRE ANVÄNDNINGSOMRÅDEN

SIGNES KONDITOR ägs och drivs av konditor Helena Nilsson som sätter sin egen smak och stil på både verksamheten och bakverken. Klassiker får ny twist och många av storsäljarna bakas med Philadelphia.

– Vi bakar allt på konditoriet i Vallberga, och så har vi kaféer i både Båstad och Laholm, be-rättar Helena. Vi har en traditionell stil, men jag älskar att leka med smaker och vara innovativ.

–Vi är väl etablerade idag, och våra gäster

vet att vi levererar kvalitet – då kan man expe-rimentera. Och jag vill kunna bjuda på nytt hela tiden! Under semlesäsongen gör vi till exempel minisemlor i en mängd smaker: lakrits, polka- vanilj, nutella-vaniljkräm, hallongrädde, lemon curd m m. Vi gör annorlunda smakvarianter på cookies som viol-smörkola, och chokladbollar med smak av tutti-frutti eller lakrits.

– I samband med invigningen av kaféet i Laholm hade vi provsmakningsdagar där kunder-

na fick komma och smaka, fylla i lappar och sätta sina betyg på bakverken. Information som vi sedan kunde använda för att anpassa smaker och utbud. Jätteuppskattat!

SMÅ KONDITOREROCH RIKTIGTSTORA TÅRTORMöten med kunderna är verkligen en viktig del i arbetet, och något som Helena brinner för.

– Några kvällar i månaden kan man komma hit och baka med sina barn. Småttingar från tre år och uppåt står på pallar och bakar och bakar, och så får de med sig alla kakorna hem. Det är jätteroligt, och

samtidigt lärorikt för barnen. Hur mycket är en deciliter? Hur mycket smör är 100 gram?

– De här kvällarna vill jag inte missa att vara med på. Generellt vill jag vara med ute i verksamheten så mycket jag kan, även om det är lite annat att fixa med när man driver flera ställen, har 20–25 anställda och dessutom två små barn, skrattar Helena.

– Bröllopstårtor är en av våra specialiteter, och det arbetet börjar alltid med ett möte med kunden. Vi sitter ner tillsammans och bestäm-mer innehåll och utseende. Elegant vitt är nog mest populärt, ofta kombinerat med blommor, äkta eller marsipan, som matchar brudbuket-ten. Vi gör små bröllopstårtor, 15–20 bitar, på ställning också. Man behöver inte bli utan det fina bröllopsinslaget bara för att man har ett mindre bröllop.

PHILADELPHIA ISÖTT OCH SALTPhiladelphia är en av ingredienserna som det går åt mycket av.

– Vi använder Philadelphia exempelvis i vår storsäljare vitlöksflätan. Philadelphia, vitlök och riven ost flätas ihop i en franskdeg. Jättegott till grillat, soppa och kalla fat.

– En annan storsäljare är vår carrot cake. Den har lite apelsinsmak, och självklart frosting på Philadelphia.

– Förutom mat- och fikabröd så serverar vi lättare luncher, och där är våra bagels ett populärt inslag. Rörorna är gjorda på Philadelp-hia och två smaker som är riktigt uppskattade är oregano och mango.

– Det är svårt att sätta fingret på vad det egentligen är som gör att det blir så gott med Philadelphia, säger Helena. Det blir gott med Philadelphia, helt enkelt! Röror, fyllningar och toppings får rätt konsistens och god smak.

NYTÄNKANDE LEK MEDSMAKER SÄTTER TWIST

PÅ TRADITIONERNA

En annan storsäljare är vår carrot cake. Den har lite apelsinsmak, och självklart frosting på Philadelphia.

CHEESECAKE I BURK10 PORTIONER10-15 digestivekex, smulade 500 g jordgubbar i bitar½ lime, rivna skalet2 msk råsocker10 dl baskräm

Mixa lite av jordgubbarna, skiva resterande och smaksätt med lite råsocker och rivet skal av lime. Lägg lite jordgubbar i botten av burkarna, varva med kräm och digestivesmul och toppa med mynta.

RAWBOTTEN SUMMERSPIRIT10–20 STYCKENBottnar:4 dl kokosflingor4 dl mandelmjöl250 g torkade aprikoser3 msk matolja ellerkokosolja

LAYER CAKEI PORTION10 PORTIONER2 pkt tårtbottnar, färdiga10 dl baskräm500 g blandade bärTopping:Vit chokladCitronmeliss

Stansa ut 3 bottnar per bakelse. Varva sedan med kräm och färska bär. Dekorera med hyvlad vit choklad och citronmeliss.

Kräm:5–7 dl baskräm1/2 tsk kardemumma- kärnor, grovmortlade½ dl hallonpuréTopping:Sommarbär

Smörj en minimuffinsplåt med lite olja. Mixa kokosflingor, mandelmjöl och tillsätt sist grov-hackade aprikoser. Tryck ut till cirka 1 cm tjock botten och ställ i frysen minst 2 timmar.Smaksätt baskrämen med kardemumma och hallonpuré. Lägg i spritspåse. Spritsa på bottnarna och toppa med sommarbär. Går även bra att frysa!

MATSVINN ÄR DÅLIGT både för miljön och för din ekonomi. Ett effektivt sätt att minska svinnet är färre råvaror i köket. Philadelphia har lång håll-barhet och stor mångsidighet, och ersätter med fördel en lång rad andra mejerivaror. Här bjuder vi på ett exempel på hur en god Philadelphiakräm kan användas till tre olika desserter.

PHILADELPHIAKRÄM MED VIT CHOKLAD400 g Philadelphia1 dl vatten1 dl florsocker150 g vit choklad

Vispa Philadelphia med vatten och florsocker. Till-sätt smält vit choklad. Lägg i spritspåse och kyl.

PHILADELPHIA ~ 1,65 KG ~ ART. NR. 00348 ~ 112,04 KR PHILADELPHIA LIGHT ~ 1,65 KG ~ ART. NR. 32750 ~ 113,69 KRPHILADELPHIA ~ 10 KG ~ ART. NR. 00345 ~ 599 KR

KAMPANJ-PRISER

Philadelphia Kobia Frestelser 420x285 mm_Mars.indd 1 2016-03-14 09:49

Page 28: Kobia Frestelser 2016 nr 2. 4 april-27 maj

Mors Dag är långt ifrån ensam högtidsdag i april/maj

Ekologiskt ökar hos Kobia

E-nr fritt margarin

Robert Skoglundny försäljningschefför DVH

Magnus Henryssonny produktchef inomemballage

Antalet högtidsdagar med mat-tema ser inte ut att minska, och hur och av vem de startas är ibland högst oklart. Men vi måste ju bara välkomna dem! Kanske inte med samma pådrag som semmeldagen, men att det i bageriet eller kondito-riet då och då är lite extra feststämning skadar ju inte. Varför inte fira Surdegsdagen 9 april, Lakritsdagen 12 april, Chokladbollens Dag 11 maj, Kardemummabullens Dag 15 maj, Picknickens Dag 22 maj, Muffinsdagen 27 maj och slutligen Mors Dag 29 maj.

Kobias ekologiska sortiment är nu uppe i 140 artiklar och efterfrågan ser inte ut att avta. Har du specifika frå-gor om ekologiska produkter, eller saknar du något i vårt sortiment har vi goda möjligheter att ta in det åt dig.

Vi utökar nu vårat sortiment av margariner med två riktigt schyssta margariner från Lindemann. Båda är fria från E-nummer och innehåller certifierad segregerad palmolja som garanterar en hållbar palmoljeodling.

Kobia välkomnar Robert Skoglund som ny försäljningschef för dagligvaruhandel. Robert har ett förflutet som bagare, provbagare och senast som säljare inom bageri- och kondi-toribranschen. Robert efterträder Håkan Larsson.

Kobia välkomnar Magnus Henrysson som ny produktchef för emballagesortimentet. Magnus har ett förflutet bland annat som butikschef inom dagligvaruhandeln och senast som ägare och produktchef på ett emballageföretag.

zell etikett 150x102 eko utan text.indd 1 2014-12-11 12:53:24

140 EKOLOGISKA VAROR

En prins är född!Oscar Carl Olof – så ska kronprinsessan Victoria och prins Daniels nyfödda son heta. Han blir hertig av Skåne. Fira alla officiella och inofficiella prinsar och prinsessor med prinsesstårta och guldkrona!

28

kor t fat tat | f r es t e l se r

Page 29: Kobia Frestelser 2016 nr 2. 4 april-27 maj

Ekologiskt ökar hos Kobia

Magnus Henryssonny produktchef inomemballage

Stort intresse för GlutenfrittIntresset för glutenfria produkter växer. Ireks höll under februari och mars fem fullbokade kurser i ämnet där man istället för vetemjöl bakar med produkter som baseras på glutenfria råvaror. Fråga din säljare om du vill veta mer om Kobias utbud av glutenfria produkter.

Besök oss på sjönDen 9 april avgår Sveiges Bagare & Konditorers speci-alchartrade Viking Cinderella från Stockholm. Hjärtligt välkomna att besöka vår monter!

Nyrenoverat på AkademinSäsongens nya syltsmak

Starkare på drycker

Vegetabiliskt HVO-bränsle

Inför den nya terminen har vi fräshat upp ytskikt, köpt in en ny stenugn och byggt om konferenslokalen på Ko-bia Akademin i Västra Frölunda. Välkommen på någon av våra kurser!

Syra möter sötma i vårens och sommarens bästa smak-kombination rabarber och jordgubb. Sylten innehåller goda bitar och passar perfekt till försommarens alla god-saker. I praktisk 5 kg förpackning. Art nr 01752.

Efter hårt arbete och satsningar med att ta fram nya avtal med våra leverantörer under 2015 är vi nu dubbelt så starka på drycker. I sortimentet hittar du allt från de stora märkena som Coca Cola till mindre producenter som Kullamust. Vi erbjuder också specialdrycker som havredryck och sojadryck.

Kobias transportör provkör nu en av leveransbilarna för Stockholmsområdet på HVO-bränsle. HVO står för Hydrogenerated Vegetable Oil och är en förnybar driv-medelskomponent. Det här är ett steg att minska Kobias ekologiska fotavtryck.

29

kor t fat tat | f r es t e l se r

Page 30: Kobia Frestelser 2016 nr 2. 4 april-27 maj

Säsongens smak är jord-gubb och rabarberFå råvaror andas lika mycket vår som rabarber. Här bakar Carina Ahlin fräscha klassiker på vår nya rabarber- och jordgubbssylt.

RECEPT: CARINA AHLIN FOTO: ELSA ROMARE

30

s ä songe ns sm a k | f r es t e l se r

Page 31: Kobia Frestelser 2016 nr 2. 4 april-27 maj

01752 SYLT RABARBER/JORDG MED BITAR 5 kgSyra möter sötma i vårens och sommarens bästa smakkombination rabarber och jordgubb. Sylten innehåller goda bitar och passar perfekt till försommarens alla godsaker.

2190/kg

109.50/fp

NYHET!

RULLTÅRTA MED RABARBER, JORDGUBB OCH KOKOS, 3 ST RULLTÅRTOR

Rulltårtsbotten med kokosArt nr Varumärke Artikel Vikt (g)07060 KRONÄGG SKALÄGG 47000205 NORDIC STRÖSOCKER 500 35005315 KRONÄGG ÄGGULA CATERGULA 15001118 ABDON VETEMJÖL VINGA 15005709 CULINA POTATISMJÖL 15001735 KOBIA BAKPULVER 1054100 ARLA SMÖR OS 12014110 BODÉN KOKOS MEDIUM 75

Blanda ägg, socker och catergula och värm till 60°C i vattenbad el-ler micro. Vispa luftigt i 10 min. Sikta mjölerna med bakpulver och vänd ner i smeten. Smält smöret och tillsätt det försiktigt. Fördela jämnt med palett på en bakplåtsklädd plåt. Baka av på 220°C i ca 8 min. Vänd genast på kokosbestrött bakpapper. Låt svalna och dra sedan av papperet.

FärdigställningArt nr Varumärke Artikel Vikt (g) DIN EGEN SMÖRKRÄM 25001752 SAGA SYLT RABARBER/JORDG MED BITAR 300

Bred ett tunt lager smörkräm på botten och sedan ett lager med rabarber/jordgubbsylt med bitar. Rulla ihop och dela rulltårtan i önskat antal bitar. Servera med vispad grädde smaksatt med bourbon vaniljsocker.

SYLTKAKOR MED RABARBER OCH JORDGUBBCA 35 KAKOR

MördegArt nr Varumärke Artikel Vikt (g)51500 ARLA SMÖR NS 20000205 NORDIC STRÖSOCKER 500 8501118 ABDON VETEMJÖL VINGA 25013938 KOBIA VANILJSOCKER BOURBON 100% 5

Tärna smöret och blanda ihop alla ingredienser snabbt till en deg.

FärdigställningArt nr Varumärke Artikel Vikt (g)00205 NORDIC STRÖSOCKER 500 10001752 SAGA SYLT RABARBER/JORDG MED BITAR 100

Rulla ihop mördegen till en längd och rulla den sedan i lite rosa-färgat socker. För att färga socker blandar du lite röd färg med strösocker. Med pulverfärg är det bara att blanda i en bunke med sked, använder du flytande färg så blanda med plasthandskaroch bearbeta sockret till klumparna försvinner. Ställ längden i kylen i en timme. Skär upp till kakor. Lägg kakorna på plåt, tryck till en grop i mitten på varje kaka och spritsa i sylt. Baka på 190°C i ca 10 min.

KAMPANJEN GILTIG 4 APRIL – 27 MAJ 2016

31

s ä songe ns sm a k | f r es t e l se r

Page 32: Kobia Frestelser 2016 nr 2. 4 april-27 maj

Fira mamma med en vit choklad-moussetårta med en jordgubb- och

rabarberkompott. Receptet finns i vår kalender i Juni månad. Här är samma tårta dekorerad med spraychoklad. — Carina Ahlin

32

mor s dag | f r es t e l se r

Page 33: Kobia Frestelser 2016 nr 2. 4 april-27 maj

Fråga din säljare för

pris!

Produkter och erbjudanden för Mors Dag och Studenten

PRISER/KAMPANJER GILTIGA 4 APRIL – 27 MAJ 2016

09012 CHOKLADSIGILL MORS DAG 60 st, FemtorpChokladdekoration med tryck Mors Dag. Storlek 55x35mm ca 4,2g.

05003 MARSIPANSKYLT TILL MOR 36 stTryckta marsipanskyltar. Blandade motiv. 6 cm långa.

21060 FLAGGA SVENSK 144 stDekorationsflagga Sverige, 30x20 mm, tand-petare, 60 mm.

192/st

219/st

115:-/fp

79:-/fp

Diplom Kavlingsmarzipan Svensktillverkad marsipan som består av kalifornisk mandel som är mycket finhackad och finvalsad. Marsipanen är kallfabricerad enligt tysk standard och har en fin struktur med hög elasticitet och en mild mandelsmak. 4*2,5 kg.

Handmodellerade nejlikorVackra handmodellerade marsipan-nejlikor i olika färger. Vakuumför-packade för lång hållbarhet. Från Gourmetgalleriet. 36*12 g/fp.

01222 SVART 01225 BLÅ PASTELL 01210 VIT EXTRA 01224 ROSA PASTELL 01211 ROSA 01220 RÖD

02082 GUL 02081 GUL/RÖD02080 ROSA 02083 RÖD

386/st

139:-/fp

048/st

69:-/fp

Sprayad!

33

mor s dag | f r es t e l se r

Page 34: Kobia Frestelser 2016 nr 2. 4 april-27 maj

Valsemöllen satsar på ekolo-giska mjöler och baserKobias systerbolag Valsemöllen satsar stort på ekologiskt i Danmark. I sortimentet finns både rena mjöler, flingor, kärnor, fröer och brödbaser. Tillsammans med de ekologiska produkterna från oss erbjuder vi nu ett slimmat men komplett sortiment för ekologisk brödbakning.

zell etikett 150x102 eko utan text.indd 1 2014-12-11 12:53:24

34

Page 35: Kobia Frestelser 2016 nr 2. 4 april-27 maj

EKO - Mjöler utan inblandning

93021 VALSEM RÅGMJÖL EKO 12,5 kg93060 VALSEM RÅGSIKT HALVSIKT EKO 25 kg93151 VALSEM VETEMJÖL DURUM FIN EKO 25 kg90074 VALSEM VETEMJÖL DURUM GROV EKO 30 kg25112 VALSEM VETEMJÖL FULLK POWERVETE EKO 12,5 kg93003 VALSEM VETEMJÖL SIGNATUR EKO 12,5 kg

EKO - Gryner, flingor och fibrer

90374 VALSEM FLINGOR KORN EKO 25 kg93011 VALSEM KÄRNOR RÅG KLIPPTA EKO 12,5 kg 90373 VALSEM KÄRNOR VETE KROSSADE EKO 25 kg93296 VALSEM POTATISFLINGOR EKO 20 kg

EKO - Matbrödsbaser, delblandningar - PROVA PÅ RABATT (25% på listpris*)

34013 VALSEM BASIS RÅGBRÖD SIGN 20/80 EKO 12,5 kg34014 VALSEM BASIS VETEBRÖD 10/90 EKO 12,5 kg

EKO - Matbrödsmixer, helblandningar - PROVA PÅ RABATT (25% på listpris*)

73007 VALSEM ITALIENSK BRÖD 100/0 EKO 12,5 kg34012 VALSEM RÅGBRÖD SOFTKERN EKO 12,5 kg

EKO - Malt och vört

90375 VALSEM MALT MÖRKROSTAD EKO 25 kg

EKO - Fröer & Kärnor

93170 VALSEM LINFRÖ EKO 25 kg92953 VALSEM PUMPAKÄRNOR EKO 2*5 kg93181 VALSEM SESAMFRÖ MED SKAL EKO 25 kg93182 VALSEM SESAMFRÖ MED SKAL EKO 2*5 kg93180 VALSEM SOLROSKÄRNOR EKO 25 kg

Se hela Kobias sortiment av ekologiska produkter. Besök vår hemsida eller scanna QR-koden >>

* Listpris avser Kobias grundprislista. Erbjudandet kan ej kombineras med andra erbjudanden eller avtal. Pris efter avdragen rabatt 34013 - 35.10/kg | 34014 - 34.13/kg | 73007 - 21.45/kg | 34012 - 21.45/kg. Viss leveranstid kan förekomma.

35

PRISER/KAMPANJER GILTIGA 4 APRIL – 27 MAJ 2016

Page 36: Kobia Frestelser 2016 nr 2. 4 april-27 maj

C

M

Y

CM

MY

CY

CMY

K

Kobia Ad fina outline.pdf 1 08/03/2016 15:45

Page 37: Kobia Frestelser 2016 nr 2. 4 april-27 maj

1327/st

1990/kg

1790/kg

59:-/kg1790/kg

1690/kg

2890/l

4190/kg

199:-/fp

199:-/fp

179:-/fp

177:-/fp358:-fp

422.50/fp

289:-/fp

419:-/fp

Sötat pajskal

Naturliga margariner med certifierat palmfett, helt fria från E-nummer

Nutella Konditoranslag i säck eller kartong

Vispgrädde

Smör

22857 PAJFORM 25 CM (MÖRDEG) alu 15*280 g FODRAD OGRÄDDADSötad mördegsform till bland annat pajer. Ogräddad. Fyll med valfri fyllning och baka av eller baka ofylld och fyll med exempelvis lemon curd eller citronfyllning och italiensk maräng.

03002 NUTELLA 3 kgNutella är ett hasselnötspålägg med kakao. Nutella innehåller inga konserveringsmedel eller konstgjorda färgämnen.

NYHET!

NYHET!

70810 VISPGRÄDDE 36% HÖGPASTÖRISERAD 10 lHögpastöriserad vispgrädde med en fetthalt på 36%. Hållbarhet 21 dagar.

81120 SMÖR NS RED LABEL 82% 10 KgNormalsaltat smör. 82% fett.

04045 KONDITORANSLAG KRT 4*5 kg

04047 KONDITORANSLAG SÄCK 25 kgGrundmix för anslag och rulltårtsbotten. Tillsätt ägg och vatten.

09307 KAVLINGSMARGARIN PLATTA E-FRI 5*2 kgKavlingsmargarin med enbart certifierad hållbart produ-cerat palmfett (segregerat), rapsolja, vetegroddsolja och citronjuice. Ett kvalitetsmargarin för kavlade degar.

09309 BAKMARGARIN BLOCK E-FRI 10 kg Bakmargarin med enbart certifierad hållbart produce-rat palmfett (segregerat), rapsolja, vetegroddsolja och citronjuice. Ett kvalitetsmargarin för mat- och vetebröd.

NYHET!

NYHET!

37

PRISER/KAMPANJER GILTIGA 4 APRIL – 27 MAJ 2016

Page 38: Kobia Frestelser 2016 nr 2. 4 april-27 maj

5590/kg

3690/kg

3190/kg

3790/kg

279.50/fp

147.60/hink

127.60/hink

113.70/hink

Chokladmousse utan gelatin

Mangokräm

Citronkräm

Karamell med havssalt

14011 MOUSSE CHOKLAD 5*1 kgMoussepulver med en hög andel kakao. Vispas med mjölk eller grädde. Mjuk och krämig konsis-tens. Moussen är fri från gelatin och är ämnad för desserter och bakverk i skål.

14007 CREME FILLING BON MANGO 4 kgSlät mangofyllning med en ”curd”-liknande konsis-tens. Bakfast och frysstabil.

14005 CREME FILLING BON CITRON 4 kgSlät citronfyllning med en ”curd”-liknande konsis-tens. Bakfast och frysstabil.

37002 BON CARAMEL HAVSSALT 3 kgFärdig karamellfyllning smaksatt med havssalt.

NYHET! NYHET!

NYHET!

För recept på Kalljästa Rabarbersnäckor, gå gärna in på vår nya inspirationssida. Vi har fyllt den med härligt goda recept

och fina bilder. Recepten är framtagna av de prisade danska och svenska konditor-

landslagen och även recept som vi själva tagit fram här på Nordic Sugar.

www.nordicsugar.se/recept

Inspiration till Mors Dag

KalljäSta RabaRbeRSNäcKoR

38

PRISER/KAMPANJER GILTIGA 4 APRIL – 27 MAJ 2016

Page 39: Kobia Frestelser 2016 nr 2. 4 april-27 maj

88098024 LES FRUITS RHUBARB 70% 6 kg

88158024 LES FRUITS RASPBERRY 70% 6 kg

88128024 LES FRUITS BLUEBERRY 70% 6 kg

88308138 LES FRUITS APPLE 5,5 kg

88078024 LES FRUITS PEAR 70% 6 kg

26:-

3190/kg

4590/kg

5690/kg

3190/kg

3190/kg

156:-/hink

191.40/hink

275.40/hink

341.40/hink

175.45/hink

191.40/hink

Les Fruits fruktfyllningar

Les Fruits Strawberry till

*SUPERPRIS!

Fruktfyllningar med 70% frukt. Färdiga att användas. Lämpliga som fyllning till paj, muffins och tårtor, dekoration av olika bakverk, glass, mousse mm. Bakstabila och fryståliga.

*Begränsat antal. Gäller så långt lagret räcker.

88088024 LES FRUITS STRAWBERRY 70% 6 kg

1690/kg

1650/kg

109:-/kg

236.60/hink

231:-/hink

1362.50/fp

57400026 REMONS SÄTER UPK 14 kgEn exklusiv palmfri fettbaserad remons med toscasmak, för vete-, karlsbader- och wienerbröd.

72110 MANDELMJÖL 12,5 kgEtt superfinmalt torrt mandelmjöl perfekt för macarons. Behöver i princip ingen siktning innan användning. 100 % mandel.

57410026 REMONS KANEL UPK 14 kgPalmfri fettbaserad remons med kanel och utan kärnor, för vete-, karlsbader- och wienerbröd.

Fyllningar utan palmfett och kärnor

Mandelmjöl, extra finmalet. Perfekt för macarons.

39

PRISER/KAMPANJER GILTIGA 4 APRIL – 27 MAJ 2016

Page 40: Kobia Frestelser 2016 nr 2. 4 april-27 maj

787_Kelda_ArlaFS_Kobia2_210x140_lev.indd 1 2016-01-28 15:25

1990/kg

1390/kg

497.50/fp

278:-/fp

28205 EKO 4-KORN PLUS EKO 25 kgBas för tillverkning av ekologiskt bröd. Innehåller bland annat vete, fullkornsråg, havre, krossad dinkel, linfrö, sol-roskärnor, kornmalt och rågsur. Baka med jäst och vatten.

Ekologiskt 4-kornsbröd

Karlsbadermix

zell etikett 150x102 eko utan text.indd 1 2014-12-11 12:53:24

37400088 KARLSBADER KOMPLETT 20 kgHelmix för klassiska karlsbaderbröd. Tillsätt endast vatten och jäst.

05177 KVARG MILD 6*1 kgArlas milda kvarg är god och krämig med ett naturligt högre proteininnehåll än fil och yoghurt. Perfekt som frukost eller mellanmål för dig som är aktiv.

Mild kvarg

2190/kg

131.40/fp

Mild ostcreme

5390/kg

107.80/fp

70061 OSTCREME MILD 2 kgArla Köket® ostcrème är en produkt som har ett brett användningsområde och som enkelt sätter smak och konsistens på alltifrån soppor och såser till grytor och gratänger. Nu är den även laktosfri.

40

Page 41: Kobia Frestelser 2016 nr 2. 4 april-27 maj

Kycklinginnerfilé Drumsticks

Mjölk 3%

930/l

93:-/bbox

10080 STANDARDMJÖLK 10 lFärsk standardmjölk är perfekt till matlagning, bär och gröt. Den har en rund och fyllig mjölk-smak med tydligt inslag av grädde.

Bregott

5890/kg 1390/l

8590/kg 4490/kg

117.80/fp 24.33/st 145.95/fp

515.40/fp 269.40/fp

05167 BREGOTT NS 2 kgDen naturliga smaken kommer från kärnad färsk grädde och rapsolja, adderat med en nypa salt.

Apelsinjuice05946 JUICE APELSIN NFC 6*1,75 lApelsinjuice med fruktkött. Ej från koncentrat. Pastöriserad.

Klimatsmart

Säljs på foodservicemarknaden av Atria Foodservice. Säljs på foodservicemarknaden av Atria Foodservice.

Har du någon gång önskat att förpack-ningarna var lite mindre? Anpassade efter din verksamhet. Så att det blir enklare att planera och köpa in, så att du sparar utrymme i frysen och så att du slipper onödigt svinn.

Du är inte ensam, för det har vi också gjort! Därför har vi på Guldfågeln tagit fram ett helt nytt sortiment som vi valt att kalla just för ”Det lilla köket”, - Guldfågelns utvalda för mindre kök.

Sortimentet består av produkter som vi vet idag används i mindre kök. Allt från bröstfilé och salladskyckling till drum-sticks, kycklingspett, buffalo wings, nug-gets och kycklingkorv.

Våra största produkter, i våra minsta förpackningar.

KlimatsmartKlimatsmart

Säljs på foodservicemarknaden av Atria Foodservice. Säljs på foodservicemarknaden av Atria Foodservice.

Har du någon gång önskat att förpack-ningarna var lite mindre? Anpassade efter din verksamhet. Så att det blir enklare att planera och köpa in, så att du sparar utrymme i frysen och så att du slipper onödigt svinn.

Du är inte ensam, för det har vi också gjort! Därför har vi på Guldfågeln tagit fram ett helt nytt sortiment som vi valt att kalla just för ”Det lilla köket”, - Guldfågelns utvalda för mindre kök.

Sortimentet består av produkter som vi vet idag används i mindre kök. Allt från bröstfilé och salladskyckling till drum-sticks, kycklingspett, buffalo wings, nug-gets och kycklingkorv.

Våra största produkter, i våra minsta förpackningar.

Klimatsmart

01859 KYCKLINGINNERFILE GRILLAD CHILI 3*2 kg, GuldfågelnSmakrika innerfiléer av kyckling. Kan serveras hela i sallader. Av svensk kyckling.

07134 KYCKLING DRUMSTICK GRILLKR 3*2 kgKycklingdrumsticks grillade med grillkrydda. Färdiglagade, kan ätas varma eller kalla. Av svensk kyckling.

PRISER/KAMPANJER GILTIGA 4 APRIL – 27 MAJ 2016

Page 42: Kobia Frestelser 2016 nr 2. 4 april-27 maj

Laxsallad på varmrökt laxKYLD. 2,5 kg. Varmrökt lax 49%, äkta majonnäs, chilisås, purjolök, dijon-senap, dill och peppar

Art.nr: 00125 106 kr/kg (265 kr/st)

Laxsallad på kallrökt laxKYLD. 2,5 kg. Kallrökt lax 52%, äkta majonnäs, Halmstad Senap Söt & stark, dill och honung

Art.nr: 00124 106 kr/kg (265 kr/st)

Laxsallad på gravad laxKYLD. 2,5 kg. Gravad lax 33%, äkta majonnäs, rödlök, citron och dill

Art.nr: 00126 64 kr/kg (160 kr/st)

SkagenröraKYLD. 2,5 kg. 25% räkor av premium- kvalitet och stenbitsrom. Gjord på äkta majonnäs

Art.nr: 00127 104 kr/kg (260 kr/st)

Vår med Korshags klassiker!”All fisk färskröks med alved från ett hållbart skogsbruk strax utanför Falkenberg.

Alveden flisar vi själva färsk från stock för att få ut så mycket som möjligt av aromer och smakämnen som finns naturligt i veden.

Flisen blandas sen med enbär vilket ger en fantastiskt god smak.”

Godare mat från havet.

Korshags - ett familjeföretag i Falkenberg - som genom inspiration & äkta matglädje vill få fler att äta godare mat från havet. www.korshags.se

Varmrökt laxfiléFRYST. Hel sida, ca 1,3-1,6 kg. Pre rigor. Naturell. Välbalanserad röksmak.

Art.nr: 00119 169 kr/kg

Kallrökt laxfilé, skivad FRYST. Hel sida, ca 1,1-1,5 kg. Pre rigor. Välbalanserad röksmak. Kallrökt på gammaldags vis med färsk alved & enbär.

Art.nr: 00121 176 kr/kg

Gravad laxfilé, skivadFRYST. Hel sida, ca 1,1-1,5 kg. Pre rigor. Gravad enligt familjens recept från 1937.

Art.nr: 00122 179 kr/kg

Kallrökt laxfilé, skivadKYLD. 400 g. Pre rigor. Välbalanserad röksmak. Kallrökt på gammaldags vis med färsk alved & enbär.

Art.nr: 00123 82,80/st (207 kr/kg)

Gravad laxfilé, skivadKYLD. 400 g. Pre rigor. Gravad enligt familjens recept från 1937.

Art.nr: 00118 83,60/st (209 kr/kg)

Page 43: Kobia Frestelser 2016 nr 2. 4 april-27 maj

Nyhet

R

Grillad kycklingfilé i strimlor – tikka, 8-10 mmArt. nr. 033122x2.5 kg pr. krt.

2500 g pr. ps. . . . . . . 6900

Grillade kycklingspett, 80 gArt. nr. 033132x2.5 kg pr. krt.

2500 g pr. ps. . . . . . . 7600

Kokt, plockad kycklingfilé – cajun, 2-4 g Art. nr. 033092x2.5 kg pr. krt.

2500 g pr. ps. . . . . . . 6900

Grillad kycklingfilé i skivor, 5 mmArt. nr. 033102x2.5 kg pr. krt.

2500 g pr. ps. . . . . . . 6400

Grillad kycklingfilé utan skinn, 130-150 gArt. nr. 033112x2.5 kg pr. krt.

2500 g pr. ps. . . . . . . 5900

Grillad salladskyckling, 15 mm – kryddadArt. nr. 033072x2.5 kg pr. krt.

2500 g pr. ps. . . . . . . 6300

Nyhet

43

787_WGK_ArlaFS_Kobia2_210x140_lev.indd 1 2016-01-28 15:33

Page 44: Kobia Frestelser 2016 nr 2. 4 april-27 maj

- Ny stilguide ute nu!

Beställ dina arbetskläder från Kramtex på tel 018 - 12 04 03 eller [email protected] kampanjkod ”KOBIA F2”

Hos Kramtex finner du yrkeskläder av marknadens finaste kvalité. Med egen tillverkning

säljer vi ett brett utbud av arbetskläder inom servering, kök, café, konditori och

cateringbranschen. Vi tillhandahåller även tryck och brodyrtjänster.

NYTT SAMARBETE MED KOBIA!

Kontakta Kobia för mer information om det nya samarbetet och för en kostnadsfri beställning av

Kramtex produktkatalog.

Beställ katalogen kostnadsfritt!

annons kramtext produktkatalog.indd 1 2014-08-06 11:09:15

Kramtex trycker eller broderar företagslogotyper på dina beställda plagg. Kontakta Kramtex för mer info.

44

Page 45: Kobia Frestelser 2016 nr 2. 4 april-27 maj

285:-ord. pris 340:-

285:-ord. pris 340:-

89:-ord. pris 169:-

179:-ord. pris 249:-

159:-ord. pris 210:-

149:-ord. pris 210:-

Sätt stilen för serverings-personalenKobias samarbete med Kramtex Workwear ger dig fina rabatter på stilfulla arbetskläder. Beställ direkt från Kramtex med kampanjkod ”Kobia F2”.

- Ny stilguide ute nu!

Serveringsförkläde Linne Lantligt och charmigt förkläde i linne. Två rymliga fickor i fram.Kvalité: 100 % linne. Tvätt: 40°C.Art. nr 14110-TF

HerrskjortaExtremt lättskött herrskjorta i basicmodell. Präglade knappar. Behö-ver inte strykas, bara hänga upp och självtorka. Material: 78% polyester, 22% viskos. Tvätt: 40°C.Storlekar: S–XXLArt nr: 2005-3009 Färger: Svart, vit, grafitgrå, ljusblå

DamblusExtremt lättskött och figursvängd damblus med präglade knappar. Behöver inte strykas, bara hänga upp och självtorka. Material: 78% polyester, 22% viskos. Tvätt: 40°C.Storlekar: S–XXLArt nr: 2005-3003. Färger: Svart, vit, grafit, ljusblå

Bomullspiké Enfärgad piké med raglanärm. Herrpikén har knappar i halsöppning och bröstficka. Herr finns i färgerna vit, röd, marin och blå. Dam finns i vit, blå, vinröd, svart och röd.

Kvalité: 100 % bomull. Art. nr herr: 2535008 S-XXL Art.nr dam: 2525005 S-XXL

Ljusblå jeansförkläde Jeansförkläde för personalen som vill återge ett trendigt men även modernt intryck för gästen. Ficka på sidan. Kvalité: 100 % bomull. Tvätt: 60°C Art. nr 10815-TF

Serveringsförkläde Exklusiv Stilfullt och elegant serveringsförkläde. Sidoficka samt pennficka.Kvalité: 65 % polyester, 35 % bomull. Tvätt: 85°C.Art. nr 10152-TF Svart/grå randigArt. nr 10131-TF Antracitgrå

PASSA PÅ - UTFÖRSÄLJNING!

Vi reserverar oss för eventuell slutförsäljning.

45

PRISER/KAMPANJER GILTIGA 4 APRIL – 27 MAJ 2016

Page 46: Kobia Frestelser 2016 nr 2. 4 april-27 maj

Med Kobia Print kan du själv designa din trycksak efter olika digitala mallar. Välj bland affischer, rabattkort, A4-skyltar och sortimentsbroschyrer. Använd dina egna bilder och logotyp eller välj från Kobias stora bildbank.

Kobia Print är Kobias digitala tjänst för design och tryck av marknadsmaterial. Du bestämmer själv vilket budskap och vilka bilder du vill använda i någon av våra färdiga mallar. Du kan välja utseende på text och justera färger, lägga in en egen logotyp och produktbild eller välja ur Kobias stora bibliotek av bilder. Materialet trycks på kva-litetspapper och postas direkt till din adress.

Bland produkterna finns bland annat affischer, rabattkort, A4-skyltar och sortimentsbroschyrer.

Inloggningen är kostnadsfri för Kobias kunder och du hittar Kobia Print på vår hemsida www.kobia.se under Dina fördelar. Där hittar du även en snabb introduktion i verktyget och kontaktuppgifter till supporten om du skulle stöta på problem.

DINA FÖRDELAR:

Med Kobia Print kan du skapa egna trycksaker online

Välj mellan olika digitala mallar. Collection, modern eller klassisk!

Läs mer om Kobia Print på kobia.se, där kan du också logga in. Välkommen!

46

kob i a p r i n t | f r es t e l se r

Page 47: Kobia Frestelser 2016 nr 2. 4 april-27 maj

En snabbguide till Kobia Print:

1. Välj vilken typ av materal du vill skapa. Skyltar i olika storlekar, rabattkort, sortimentsbroschyrer eller visitkort.

2. Välj vilka budskap du önskar att exempelvis din skylt ska förmedla.

3. Välj typsnitt och färg på text.

4. Lägg in din logotyp.

5. Importera en av dina bilder eller välj från Kobias bildbank.

6. Välj vilket antal du önskar trycka.

7. Lägg din order. Ditt material trycks direkt och postas till dig inom några dagar.

> Vill du även jobba med förtryckta, färdiga skyltpaket så har vi åtta stycken för de största högtiderna inom bageri och konditori.

47

kob i a p r i n t | f r es t e l se r

Page 48: Kobia Frestelser 2016 nr 2. 4 april-27 maj

Kobia AB | Tyresö - Göteborg - Hässleholm | www.kobia.se | [email protected] | Växel 08-682 72 00 | Order 020-91 00 61

Kobia AB | Tyresö - Göteborg - Hässleholm | www.kobia.se | [email protected] | Växel 08-682 72 00 | Order 020-91 00 61

RETURADRESS:KOBIA AB

BOX 322 135 29 TYRESÖ