kunsthal aarhus og kvadrat ?· museum, london, museum of contemporary art, los angeles, centre...

Download Kunsthal Aarhus og Kvadrat ?· Museum, London, Museum of Contemporary Art, Los Angeles, Centre Pompidou,…

Post on 18-Aug-2019

212 views

Category:

Documents

0 download

Embed Size (px)

TRANSCRIPT

 • Kunsthal Aarhus og Kvadrat Maj 2017

  Kunsthal Aarhus og Kvadrat præsenterer nyt kunstsamarbejde med Ronan og Erwan Bouroullec

  Åbningen af OUI af Ronan og Erwan Bouroullec fredag 26. maj, markerer starten på et års samarbejde mellem Kunsthal Aarhus og Kvadrat om en serie stedsspecifikke projekter og udstillinger, der bringer nogen af verdens førende kunstneres arbejder til Region Midtjylland som del af Aarhus 2017 / Europæisk Kulturhovedstad.

  Fra 16. juni præsenteres også House, en ny permanent skulptur skabt af schweiziske Roman Signer til landskabet ved Kvadrats hovedkvarter i Ebeltoft, og senere i år tilføjes værker af den tyske kunstner Ulla von Brandenburg.

  Parken omkring Kunsthal Aarhus sætter scenen for OUI, skabt af de kendte franske designere Ronan og Erwan Bouroullec, som en serie af tre nye udendørs installationer, der vil fungere som uformelle mødesteder for parkens gæster.

  Et mødested er tænkt som fyrtårn - en cirkelformet bænk oplyst af en lampe, der leder gæsterne ind i en farvet sky. To installationer omkranser et træ og skaber på den måde dialog og forbindelse mellem naturen og de hvilende gæster, mens den sidste cirkelform omkranser et ildsted; et sted, hvor man kan samles omkring gløderne og bålets varme - et rum for kollektivt dagdrømmeri og samvær. Mødestederne kan bruges på vidt forskellig måde alt efter situationen og efter tiden på dagen. De fungerer som bænke for mange, som sted at mødes eller hvile midt i byen.

  Jacob Fabricius, kunstfaglig direktør, Kunsthal Aarhus: “Ronan and Erwan Bouroullecs æstetisk er tidløs, cool og elegant, samtidig med at den er nytænkende i forhold til, hvordan man bruger materialer og rum. Jeg er så lykkelig for samarbejdet og muligheden for at kunne præsentere dem med en permanent installation i Aarhus i anledning af Kunsthal Aarhus’ 100 års fødselsdag. Det er første gang, de franske designere laver noget af denne karakter i Norden. De har været utrolig generøse og positive i deres tilgang til arbejdet med Parken her rundt om Kunsthal Aarhus.”

 • OUI af Ronan og Erwan Bouroullec 26. maj – 31. december 2017 Kunsthal Aarhus J. M. Mørks Gade 13 8000 Aarhus

  Åbningsreception Fredag 26. maj 2017 15.00 Parken åbner med snobrød og balloner 16.00 Officiel åbning ved den franske ambassadør François Zimeray og Ronan og Erwan Bouroullec Arrangementet er åbent for alle.

  Projektet er del af Kunsthal Aarhus’ 100 års jubilæum og Aarhus 2017 – Europæisk Kulturhovedstad.

  House af Roman Signer Kunsthal Aarhus og Kvadrat er stolt af også at kunne præsentere House, en ny skulptur skabt af schweiziske Roman Signer til landskabet ved Kvadrats hovedkvarter i Ebeltoft. Det permanente værk er kommissioneret af Kvadrat og består af et stiliseret hus af stål med et nedadvendt tag, der fungerer som basin for opsamling af regnvand.

  I løbet af 40 års kunstnerisk virke har Signer defineret sin helt særlige tilgang til skulptur ved ofte at udviske grænserne mellem performance og skulptur og altid integrere processen som del af skulpturen. Karakteristisk for Signers arbejde er anvendelsen af en kendt form som for eksempel det stiliserede hus, vendt til noget paradoksalt, der ligger uden for den måde, vi normalt opfatter formen på. Hverdagsobjekter sættes sammen med naturlige elementer og skaber en uventet forbindelse, som ændrer begges status.

  Her er huset det formelle påskud for at skabe det indvendige basin til opsamling af regnvand. Herved skifter fokus fra husets form til processen, hvor vandet flyder fra husets inderside og ud i landskabet.

  16. juni – 13. august 2017 House af Roman Signer Kvadrat Lundbergsvej 10 8400 Ebeltoft

  Press preview og interviews efter aftale 14. juni 2017

 • Om Ronan og Erwan Bouroullec Ronan Bouroullec (født 1971) og Erwan Bouroullec (født 1976) har arbejdet sammen op imod 20 år. Deres virke spænder fra smykker til rumlige installationer og arkitektur, fra kunsthåndværk til industrielt design, fra tegning til video og fotografi.

  Studio Bouroullec ligger i Paris og har til stadighed samarbejder med Vitra, Artek, Magis, Danskina, Alessi, Galerie Kreo, Established & Sons, Axor Hansgrohe, Flos, Kvadrat, Kartell, Kettal, Iittala, Cappellini, Ligne Roset og Hay. Ronan og Erwan Bouroullecs værker er inkluderet i samlingerne i flere af verdens førende kunstinstitutioner, blandt andet Design Museum, London, Museum of Contemporary Art, Los Angeles, Centre Pompidou, Paris, Museum of Contemporary Art, Chicago, Musée des Arts Décoratifs in Paris, Vitra Design Museum og FRAC Bretagne.

  Om Roman Signer Roman Signer (Appenzell, 1938, bor og arbejder i St. Gallen i Schweitz) har deltaget i prestigefulde internationale udstillinger såsom Documenta i Kassel (1987), Skulptur Projekte Münster (1997) og Shanghai Biennale (2012). I 1999 repræsenterede han Schweiz ved 48thInternational Art Exhibition - la Biennale di Venezia. Signers værker har været udstillet i en række prominente kunstinstitutioner verden over: Camden Arts Centre og Barbican Arts Centre i London (2001 og 2015); Hamburger Bahnhof i Berlin (2007) og Swiss Institute i New York (2010). I de senere år har en rejsende udstilling af Roman Signers Super8 film været pæsenteret forskellige steder i Kina, blandt andet CAFA Art Museum i Beijing (2014) og GAFA Art Museum i Guangzhou. Samme udstilling blev også præsenteret i Italien ved MAN i Nuoro (2016).

  I løbet af sin karriere har Signer skabt mere end 50 permanente skulpturer, mest til steder i Schweitz, og også internationalt som for eksempel i Trivero (IT), Bochum (DE), Klein Göpfritz (AT), Hallstatt (AT), Nantes (FR) og Lismore Castle (IR). Et nyt værk i Cleveland (US) er ved at blive realiseret.

  Om Kvadrat Kvadrat blev grundlagt i Danmark i 1968 og har dybe rødder i den skandinaviske designtradition. Kvadrat arbejder kontinuerligt med at flytte de æstetiske, teknologiske og kunstneriske grænser for brugen af tekstiler gennem en lang række samarbejder med nogle af verdens bedste designere, arkitekter og kunstnere, blandt andre Miriam Bäckström, Raf Simons, Ronan og Erwan Bouroullec, Thomas Demand, Olafur Eliasson, Alfredo Häberli, Akira Minagawa og Peter Saville.

 • Kunstprojekterne inkluderer Kirstine Roepstorff i Den Danske Pavilion, 57th la Biennale di Venezia, Venedig (2017), Pipilotti Rist på New Museum, New York (2016), Philippe Parreno på Tate Modern, London (2016), Joana Vasconscelos på AroS, Aarhus (2016), Goshka Macuga på Fondazione Prada, Milano (2016), Philippe Parreno på HangarBicocca, Milano (2016), Shilpa Gupta på 56th la Biennale di Venezia, Venedig (2015), Günther Vogt og Olafur Eliasson, Your Glacial Expectations, Kvadrat hovedkvarter, Ebeltoft (2012), Thomas Demand på Städel Museum, Frankfurt (2011).

  For mere information, kontakt venligst press@kvadrat.dk communications@kunsthal.dk

  www.kvadrat.dk www.kunsthalaarhus.dk