leonardo da vinci

Download Leonardo da vinci

Post on 29-Jun-2015

156 views

Category:

Documents

2 download

Embed Size (px)

TRANSCRIPT

  • 1. LEONARDO DA VINCI

2.

  • Leonardo da Vinci , va neixer a Vinci, Toscana,el 15 d'abril de 1452 -i va morir Amboise , el dos 2 de maig de 1519 va ser un artista florent i un home d'un esperit universal, a la vegada, cientfic, enginyer, inventor, anatomista, pintor, escultor, arquitecte,urbanista, naturalista, msic, poeta, filsof i escriptor. Leonardo de Vinci sovint ha estat descrit com el smbol de l'home del Renaixement, un geni universal, un filsof humanista amb una curiositat illimitada, i una gran fora creativa.Sha considerat com un dels pintors ms destacats de tots els temps i potser la persona ms polifactica i talentosa en un major nombre d'mbits diferents.
  • Leonardo s ms conegut com a pintor; dues de les seves obres,La G ioconda,El Sant Sopar ,son pintures molt celebres i parodiades;el seu dibuix de l' Home de Vitruviha estat reprodut en nombrosos treballs.
  • Com a enginyer i inventor : des de l'helicpter, al carro de combat, el submar o, fins i tot, l'autombil.

3. EL SANT SOPAR 4. LA GIOCONDA 5. LHOME DE VITRUVI 6. LA VERGE, EL NEN JESS I SANTA ANNA 7. INVENTS: LA BICICLETA

  • En un apartat de la obra Codez Atlanticus de Leonardo da Vinci ja apareixia un dibuix de una bicicleta. Leonardo ja va pensar en una transmissi de cadena com les que utilitzen en la actualitat. Aquests dibuixos van ser dispersats per el temps i van quedar recopilats sense ordre ni concert a la biblioteca Ambrosiana de Miln.

8. LA BICICLETA DE DA VINCI

  • En un apartat de la obra Codez Atlanticus de Leonardo da Vinci ja apareixia un dibuix de una bicicleta. Leonardo ja va pensar en una transmissi de cadena com com les que utilitzen en la actualitat. Aquests dibuixos van ser dispersats per el temps i van quedar recopilats sense ordre ni concert a la biblioteca Ambrosiana de Miln.

9. VESTIT DE BUSSEIG

  • La fascinaci de Da Vinci pel mar va esperonar molts dissenys encaminats a l'exploraci aqutica. El seu vestit de busseig, estava fet de cuir i es connectava a una mnega d'aire fabricada amb canyes ja una campana que flotava a la superfcie. Una prova que l'artista era adems un home prctic s'aprecia en veure que el vestit incloa una petita bossa perqu el submarinista pogus orinar-hi.

10.

  • SARA DIEGO
  • 4rt E