médiaértékelés coursera

Click here to load reader

Post on 12-Jul-2015

97 views

Category:

Education

2 download

Embed Size (px)

TRANSCRIPT

MDIARTKELS Child nutrition and cooking online kurzushoz

MDIARTKELSChild nutrition and cookingonline kurzushoz

Ksztette: Nagy Gbor ZsoltKoncz ZsuzsannaEGERFOODVlasztott mdiaCoursera online kurzusChild nutrition and cooking kurzus a Stanford Egyetem knlatbl

1. zenetkzvettsClcsoport: vrands kismamk s jdonslt szlkTartalom: a kurzus clja interaktvan, figyelemfelkelten ismertetni a szlkkel, anyukkkal kisgyermekk tpllsnak, tkeztetsnek legfbb ismerveit. rinti az anykat leginkbb rdekl tmakrket s prbl megfelel szakmai vlaszokat, irnymutatsokat adni az egszsges gyermektkeztetssel kapcsolatban.A kurzus online fellet. Kt f eszkzzel dolgozik: eltr hosszsg vide anyagok s az azokban elmondott tudst ellenrz kvz krdsek.Szakmailag pontos, hiteles s kzrthetTartalmi-formai jegyek megfelelek, illeszkednek a 21.szzadi ignyekhezA kzls angol nyelven trtnik, de angol nyelvtuds hinyban, magyar nyelv feliratozssal is megtekinthetA nzt a tmban val napraksz ismeretek megszerzse, s a vgn egy kurzus elvgzst igazol oklevl megszerzse motivlhatja a kurzus elvgzsre.Az zenet monologikus, narratv, dialogikus elemeinek arnya megfelel

2. RendszersgClkitzs: a nzt lehet legrdekesebben, szakmailag megalapozottan tjkoztatni a kisgyermekekre vonatkoz tpllkozsi ismeretekrl, s ehhez kapcsolhat plusz hasznos informcikrl. Az egsz kurzuson keresztl egy szakkpzett hlgy elad kalauzol s ismerteti az informcikat verblisan s medilis elemek segtsgvel, alkalmanknt egy msik szemllyel beszlgetve.Lehetsget ad a vide leckk tbbszri megtekintsre, ezltal az ismeretek alaposabb megtanulsra. A rsztvevk aktulis modulhoz tartoz kvz krdsek formjban ellenrizhetik az ltaluk hallott, elsajttott tudsanyagot.

Kurzus oktatsa egy szemllyel monolgikusan

Kurzus oktatsa prbeszdes formban 2 szemllyel

3. StruktraVideanyag, szveg, kp, hang szinkronban vanA feladatok az egyes tmakrmodulokhoz, azon bell a vide leckkben elhangzottakhoz kapcsoldnakA kurzus rendszerben minden felhasznl sajt fikkal rendelkezik, mely nyilvn tartja a kurzusban val elrehaladst, teljestmnyt.A kurzus egy fmenvel rendelkezik, ahol az sszes tananyag elrhet. Fontos hogy hetekre van lebontva a kurzus, s adott hten, mindig csak egy j tmakr vlik elrhetv videival s krdseivel.

4. NavigciA fmenben a tmakrkre kattintva almenk jelennek meg, ahol elrhetjk a tananyagokat. Valamint az ltalunk vgzett munka grafikusan is megtekinthet, hogy az adott modult hny szzalkban teljestettk.

Egy tmhoz vltoz mennyisg s eltr hosszsg kisfilmek tartoznak. Ezek kztt azonnali vlts is lehetsges, de a fmenbl is elrhetjk.

A tananyagok hossza s ltalunk val teljestettsge nyomon kvethet, grafikusan ( %-os kijelzssel ) megjelentett. A tjkozdst szolgl elemek ttekinthetk, knnyen kezelhetk.

Fmen a kurzusban s a teljestettsg grafikus kijelzse

5. Kommunikci - interakciBrmikor megszakthat s brhonnan folytathat s ismtlsre ad lehetsgetA trsalgs fenntartsnak az elvt kveti: dialgust s monolgot egyarnt tartalmazKrdsek tekintetben fix krdsszmmal dolgozik, azaz egy tmakrhz csak egyfle krdssor tartozik, mely a tananyag f informciira fkuszl.A program azonnal rtkeli a teljestmnyt. Ha j vlaszt adunk meg, akkor zlddel jelzi, s rszletes tudsmegerst mondatot ad meg. Ha rossz vlaszt adunk, akkor pirossal jelzi, s egymondatos indoklst ad.A grafikus felhasznli felletek (menk, ikontblk, ablakok, mutatk) egyszerek, knnyen kezelhetk, univerzlis fellet, mindenki szmra rthet a kezelse.

Kvz jtknl tjkoztats a sikeressg felttelrl

Krds megvlaszolsnl visszajelzs a tanulnak

6. Pedaggia - didaktikaLetisztult fellettel dolgozik s interaktv formt klcsnz a tanulsnakAzonnal rtkeli a teljestmnyt, akr j, akr rossz a vlasz s ehhez indokl informci is trsulLehetsg van a hibs vlasz jbli megvlaszolsra, a teszt jbli kitltsre, ezltal magasabb pont elrse.Biztostja a tanul szmra a tmakrnknti, valamint az egyni ritmusban val tanulst. Heti bontssal prblja motivlni a folyamatos ismeretszerzsre. Tesztkrdsekkel pedig motivl az nellenrzsre, s hogy a tanul megbizonyosodjon rla, tnyleg megjegyezte-e a kulcsinformcikat.

7. Pszicholgia-ergonmiaA tanul a sajt ritmusnak megfelelen haladhat a feladatok megoldsban. Ht elejn megjelennek a videk s a feladatok, s a ht folyamn a tanul maga osztja be, mikor nzi meg a videkat s oldja meg a kvzt.A feladatok kitltsnl a tanul azonnal visszajelzst kap, hogy jl emlkszik-e az tananyagra. Ha nem, lehetsge van jbl megnzni az krdses informcit tartalmaz videt.A kezels egyrtelm, ltvnyos s vilg brmely rszn lk szmra knnyen kezelhet a fellet.A kpernyn lthat kijelzsek s a kezelszervek vizulisan jl lthatk, olvashatk s rtelmezhetkA videkat eszttikusan ksztettk, megfelel htterekkel, ltvnyos animcikkal. Az illusztrcik kzrthetk, sznesek s folyamatosan fenntartjk az rdekldst.A kezelsi szablyok knnyen tlthatk.

8. Medilis kzls

letkp val letblSznes animciFziskolaMonolg kzs11. Technikai kivitelezsWebes felletet hasznl, bngszbl hasznlhatVide tananyagokra ptMegfelel vizulis s audi elemeket alkalmazA videk felbonts s a hanghats megfelelA technikai kivitelezs minsge megfelel

11. On-line frisstsA kurzus heti bontsban rkezik, htrl htre frissl a fellet tartalmaA tananyag kurzusrl kurzusra frisslhet aktulis informcikkalA tanul mindig a legfrissebb vide verzikat tudja letlteni

12. Szubjektv szempontokERSSGKor kvetelmnyeit teljestiA tma feldolgozsa aktulis krdsekhez nyjt hasznos ismeretanyagotA videk ismtelt megtekintsvel jobban megjegyezhetk a fontos ismeretekAzonnali rtkels a kvzbenSzinkron feliratBngszhz ktttNincs nagy gpigny

GYENGESGCsak egyfle feladattpusCsoportmunka hinya

LEHETSG

Tmakrket lehet bvteniInteraktivits nvelse tbb feladattal

VESZLYInternetet nem hasznlkhoz nem jut elEgyszeri meghallgatssal nem hatsos