monografie unicredit goup

Click here to load reader

Author: nico-denicolina

Post on 05-Dec-2015

233 views

Category:

Documents


1 download

Embed Size (px)

DESCRIPTION

UniCredit 31. UniCredit dintr-o privire 32. Istorie a Grupului 43. Modelului de afaceri 64. Misiune si Valori 75. Structura Organizatorică 75. Sistem de guvernare şi de politici 96. Acţionar structura 107. Remuneraţie 118. Principiile 119. Strategia 1210. Indicii şi rating 1311. Cultura 15

TRANSCRIPT

Monografia uni bnci cu caracter internaional:Unicredit Goup

ndrumtor tiinific:

Lector univ. dr.

Masterand:

Iai, 2009

Cuprins3UniCredit

31. UniCredit dintr-o privire

42. Istorie a Grupului

63. Modelului de afaceri

74. Misiune si Valori

75. Structura Organizatoric

95. Sistem de guvernare i de politici

106. Acionar structura

117. Remuneraie

118. Principiile

129. Strategia

1310. Indicii i rating

1511. Cultura

UniCredit

UniCredit SpA (FWB: CRI, BIT: UCG) este un grup italian, pan-european bancar, cu peste 40 de milioane de clieni i de operaiuni n 22 de ri. UniCredit are la baz piee ce sunt n Italia, Austria i sudul Germaniei, i-l are, de asemenea, substanial operaiuni n Europa Centrala si de Est. Pn n mai 2008 a fost numit oficial UniCredito Italiano SpA; este, de asemenea, cunoscut sub numele de UniCredit Group i ca UniCredito.

1. UniCredit dintr-o privire

UniCredit este o instituie financiar internaional major de desen dintr-o serie de afaceri de baza si achizitii, care au puternice rdcini n 22 de ri europene, precum i reprezentantul birouri n 27 de alte piee.

n 2007, UniCredit consolidat poziia sa n Italia, prin integrarea de Capitalia Group.

UniCredit Group este lider n Europa Central i de Est, cu o cot de pia, care este dublu fa de cel de la cel mai apropiat de concureni. n 2007, doua importante achiziii au fost efectuate: ATF Bank, care se claseaz printre primele cinci bnci din Kazahstan interne, oferind o gam larg de produse financiare prin intermediul sucursalei sale de reea de 154 de desfacere n ntreaga ar, precum i achiziionarea de Ukrsotsbank care este n principal orientat spre serviciile bancare cu amnuntul cuplat cu o prezen solid n sectorul corporatist i IMM-uri. Cu aceste dou bnci Group a extins operaiunile sale n acest domeniu, pentru a 19 ri (inclusiv n Asia Central).

Cifre cheie

40 de milioane de clienti

Salariati (30/06/08) 177.571

Sucursale (30/06/08) 10.185

Venituri din exploatare (2007) 14.043 miliarde

Profitul de operare (2007) 5,682 miliarde

ROE (2007) 15,6%

Total Active (30/06/08) miliarde 1,059.767

2. Istorie a Grupului

UniCredit Group a fost rezultatul din 1998 fuziune de Crdito Italiano, Rolo Banca 1473 (format n 1996 prin fuziunea a Crdito Romagnolo, Cassa di Risparmio di Modena, Banca del Monte di Bologna e Ravenna i Banca Popolare del Molise) i Unicredito (Cassa di Risparmio di Verona, Vicenza, Belluno e Ancona (numite de asemenea Cariverona), Cassa di Risparmio di Torino, Cassa di Risparmio di Trento e Rovereto, Cassa di Risparmio di Trieste i Cassamarca) i n 1999, cu Cassa di Risparmio di Trento e Rovereto i Cassa di Risparmio di Trieste, i, ulterior, n asociere cu grupul german HVB al Capitalia i Italia (Banca di Roma, Banca di Sicilia i Bipop Carire.

n 1999, UniCredito Italiano, aa cum a fost apoi cunoscut, a nceput extinderea n Europa Central i de Est, cu achiziionarea de polonez Bank Pekao. Creterea economic a continuat n urmtorii civa ani, cu achiziionarea de la Pioneer de Investiii grup, i, ulterior, formarea Global Pioneer Asset Management, precum i mai multe achizitii strategice n Bulgaria, Slovacia, Croaia, Romnia, Republica Ceh i Turcia.

n 2003, UniCredito Italiano finalizat planul de reorganizare, S3, de formare a trei banci din Italia, pentru anumite segmente de pia - UniCredit Banca, UniCredit Banca d'Impresa i UniCredit Private Banking - i cu crearea de New Europe Division. Acest proces de reorganizare a fcut prima banca UniCredit n Italia pentru a adopta un model de afaceri bazat pe diviziile sale, acest model este operaional nc de astzi.

n 2005, UniCredit a fuzionat cu grupul german HVB, se formeaz n 1998 prin combinarea a dou bnci bavarez: Bayerische Vereinsbank i Bayerische Hypotheken-und Wechsel-Bank, care rezult ntr-o singur, Banca European majore. Integrarea cu HVB Group, consolidat prin fuziunea cu Bank Austria Creditanstalt, n anul 2000 i de stabilire sale teritoriale, n multe zone din nou Europa, a permis creterea n continuare pentru UniCredit Group, astfel, bazndu-se pe propria sa vocaie european. Bank Austria Creditanstalt, este Austria " e cel mai mare grup bancar. Bank Austria Creditanstalt este acionar majoritar al Bncii Medici AG, o banca privata fondata de Rothschild familie n 1855. Dup Stiri pe Vineri 2 ianuarie, Banca Medici, care a investit 2 miliarde dolari, cu Bernard Madoff, Viena a numit un supraveghetor a rula o banc privat.

n anul 2007, prin asocierea cu Capitalia Group, cel de-al treilea, cel mai mare grup bancar italian, UniCredit Group a consolidat i a consolidat poziia sa n una din cele mai importante piee interne, n Italia.

Capitalia a fost nfiinat n anul 2002 de la integrarea a doua pre-existente entiti, de Bancaroma grup (la rndul su, a rezultat din fuziunea dintre cele mai vechi bnci Roman: Banco di Santo Spirito, Cassa di Risparmio di Roma, i Banco di Roma), i de Bipop-Carire Group.

n afar de aceste dou bnci, Grupul de asemenea, controale de Banco di Sicilia Group, unul dintre cele mai vechi banci italiene, cu un bine stabilit de baz, n sudul Italiei; MCC (fosta MedioCredito Centrala); i Fineco, prima banca si primul direct online broker n Italia.

UniCredit opereaz n 22 de ri europene, cu mai mult de 174,000 de angajai i peste 10200 ramuri.

Va beneficia de o puternic identitate european, o prezen internaional i largi baza de clienti.

Noastre de poziia strategic n Europa de Vest i de Est, ne permite de a avea unul din regiune este cea mai mare cot de pia.

Profilul companiei, date din decembrie, 2008

Angajaii 1: 174000

Sucursale 2: 10200 (Milioane )

Venituri din exploatare 26.866

De operare de profit 10.174

ROE * 9,5%

Capitalurile proprii 54.999

CORE Tier 1 6.45% 3Focus pe Europa Central i de Est

UniCredit este un lider de pia n Europa Central i de Est.

Ca investitor pe termen lung, abordarea noastr a fost ntotdeauna la desfurarea de cretere, printr-o strategie bine articulat, cu atenie executat c se bazeaz pe regiune structurale forte.

Opereaz n 19 ri i va beneficia de diversitate geografic i d puterea noastr de a ne bncile locale Europa Central i de Est, sub form de substaniale avantaje competitive, care includ noastre reputatie puternica, reeaua noastr de acces la pieele internaionale i importante economii de scar.

Model divizional

S-a adoptat un model divisional de afaceri.

Scopul este de a eficientiza reeaua, prin generarea de valoare n toate de afaceri in care sunt implicate, precum i prin capitalizare pe oportunitile de cretere n care acestea apar.

3. Modelului de afaceri

UniCredit a adoptat un model de afaceri divisional, de auto-stabilit obiectiv este de a complet prghie de reea, prin generarea de valoare in toate afacerile UniCredit, n care este implicat i prin capitalizare privind oportunitile de cretere n care acestea apar.

Acest model de afaceri se bazeaz pe patru piloni clar:

a)Delineating clar linii de afaceri - cum ar fi de vnzare cu amnuntul, corporate, private banking, investment banking i gestionarea activelor - care sunt comune pentru toate pieele n care funcioneaz UniCredit;

b)Crearea specifice la nivel global "fabrici" - pentru dezvoltarea de produse, cum ar fi crile de credit, credite de consum, credite ipotecare i de leasing, n scopul de a eficientiza de potenialul de cretere la nivel global pentru astfel de ntreprinderi;

c)Centralizarea servicii de suport - cum ar fi tehnologia informaiei i comunicaiilor i activiti de back office - n sprijinul solicitrilor de zi cu zi a tuturor diviziilor;

d)Adoptnd o abordare multi-locale de abilitare a UniCredit bncile locale de supraveghere a reelelor de distribuie i de relaii clieni.

4. Misiune si Valori

Carta de Integritate a UniCredit stabilete principiile care ar trebui s directe i ghid de angajaii si, n zi de afaceri. Cele ase fundaii de Integritate - Corectitudine, transparen, respect, reciprocitate, libertate, Trust - elaborarea i dezvoltarea n continuare a coninutului de 5 Grupul de Valori.

UniCredit eforturile privind responsabilitatea social a corporaiilor au fost recunoscute n mai multe moduri, printre altele UCG includerea n Dow Jones Sustainability i FTSE4Good indicilor, i n pozitiv durabilitatea rating UniCredit a primit de la ageniile de rating i de asociaiile de investitor.

5. Structura Organizatoric

Va fi descris prin intermediul schemei de mai jos.

5. Sistem de guvernare i de politici

Legea Italian permite adoptarea de nici una din cele trei sisteme alternative de guvernare:

- tradiionale de sistem, care cuprinde un Consiliul de administraie cu taxe executiv i un consiliu de supraveghere de Conturi cu taxe, ambele numii de ctre deintorii de aciuni;

- un sistem pe dou niveluri, care cuprinde o consiliului de supraveghere numii de ctre acionari i un consiliu de administraie numit de ctre consiliul de supraveghere;

- un nivel de sistem, n care taxele de management sunt efectuate de ctre Consiliul de Directori numii de ctre acionari, precum i taxele de supraveghere sunt realizate de o comisie intern de Directori.

Ca o companie public i instituii financiare, UniCredit trebuie s fie conforme cu prevederile referitoare la guvernarea societilor din Codul civil italian, din Decretul legislativ nr 58 din 24 februarie 1998 (de Testo Unic della Finanza sau "TUF," Italia consolidate ale Legii cu privire la Finane), i din Decretul legislativ nr 385 din 1 septembrie 1993 (de Testo Unic Bancario sau "cada", Italia a consolidat Legea cu privire la bancare), i cu guvernarea corporativ Cod emise de Borsa Italiana, n italian de reglementare a pieei financiare.

n special, UniCredit-i Consiliul de Administraie i de Consiliul de Conturi statutar trebuie s fie conforme cu normele specifice privind numirea, reputaia, profesionalismul i independena membrilor lor (art. 20 i 30 din articolul de asociere).

Membrii Consiliului de administraie sunt reglementate de urmtoarele reguli:

- directorii trebuie s fie desemnai din listele de candidai prezentate de ctre deintorii de aciuni;

- aceste liste pot fi depuse de ctre unul sau mai muli acionari reprezentnd cel puin 0,5 la sut a companiei parts ordinare cu drept de vot la anual a Acionarilor pentru intalniri; sczut de cerine de capital se asigur c acionarii minoritari pot depune liste de candidai;

- cel puin trei directori trebuie s ndeplineasc cerinele de independen prevzut n alineatul 3 al articolului 148 din Decretul legislativ nr 58 din 24 februarie 1998, i cel puin cinci directori trebuie s respecte n continuare cerinele de independen prevzute n guvernarea corporativ Cod emise de Bursa Italiana .

Membrii consiliului de Statutari camera de Conturi sunt reglementate de urmtoarele reguli: membri sunt numii n funcie de listele prezentate de ctre unul sau mai muli acionari reprezentnd cel puin 0,5 la sut din aciunile companiei, drept de vot, la anual a Acionarilor pentru intalniri;

doi membri (inclusiv preedintele) sunt numii de candidai a acionarilor minoritari "lista care a ctigat cele mai multe voturi;

cel puin dou permanent auditorilor statutari i un supleant auditorul trebuie s fie membri al registrului naional de Conturi a cel puin trei ani n picioare i trebuie s fi lucrat ca auditori de cel puin trei ani. Aceste auditori care nu sunt membri ai Registrului Naional de Conturi trebuie s fi efectuat cel puin trei ani de tipuri de taxe prevzute de legislaia n vigoare.

6. Acionar structura

UniCredit majore acionarilor

Deintorii de aciuni care deine mai mult de 2%

ACIONARII Aciuni ordinare % deinut (1)

1. Mediobanca SpA (2) 968.192.307 6.762%

2. Fondazione Cassa di Risparmio Verona, Vicenza, Belluno e Ancona 811.550.000 5.668%

3. Banca Central a Libiei 615.718.218 4.300%

4. Fondazione Cassa di Risparmio di Torino 517.277.185 3.777%

5. Carimonte Holding SpA 447.117.993 3.123%

6. Gruppo Allianz 311.861.460 2.178%

7. Barclays Global Investors UK Holdings Ltd fondurilor 310.437.952 2.168%

(1) Pe ordinare de capital

(2) aciuni ale UniCredit SpA, care deine dreptul de uzufruct: 967564061 ordinar aciuni; 6.757% detinute.

Ordinar de capital Aciuni EURO

Total parts 14.340.800.300 7,170,400,150.00

Ordinar parts 14.319.093.748 7,159,546,874.00

Salvarea parts 21.706.552 10,853,276.00

7. Remuneraie

UniCredit Group are ca scop atragerea, reinerea i motivarea un nalt calificat de munc la nivel global pentru a sprijini realizarea superior pe termen scurt i pe termen lung, de performan, prin urmare, creterea satisfaciei prilor interesate, de durabilitate i de afaceri i de a ncuraja crearea de valoare comportamente care sunt n concordan cu valorile etice ntruchipate la noi n Carta de Integritate.

UniCredit Group este o companie cu standarde ridicate de integritate, care solicit n mod constant, comportament etic desfurarea de afaceri. Ea se angajeaz, liderii i tuturor angajailor de a respecta valorile i trsturi personale ncorporat n cadrul Grupului de Integritate, Carta, i-l recompenseaz pe cei care reflecta aceste standarde.

Grupul de compensare. Oferta prevede un pachet echilibrat de att fixe ct i variabile de elemente, cu scopul de a asigura coerena de remunerare, n ceea ce privete structura prudent de gestionare a riscului i a strategiilor pe termen lung, de asemenea, pentru asigurarea de risc ponderate a sistemelor i mecanismelor care vizeaz asigurarea legtura ntre real i de compensare i de rezultate durabile.

Compensaia de oferta este completata cu beneficiile angajailor care variaz substanial pe ar, n conformitate cu practici de pe piaa local i de reglementare.

Angajaii pot bucura de bunstare beneficii menite s ofere garanii pentru asigurarea bunstrii lor activ n timpul carierei, precum i de pensii. Beneficii suplimentare sau perquisites pot fi oferite, bazate pe ar, de afaceri sau de cerinele pieei.

8. Principiile

Clare i transparente de guvernare;

Conformitatea cu cerinele de reglementare i principii de conduit;

Alinierea cu tendinele pieei internaionale i cele mai bune practici (competitiv, comparabil, consecvente, transparente intern si extern);

Pltii pentru performan;

Strict legtur ntre compensaie i rezultate durabile pe termen lung, precum i anual realizrile de echilibrare fixe i componentelor variabile de remuneraie i pentru furnizarea de risc ponderate i sisteme de mecanism;

Pe termen lung meninerea resurselor critice.

9. Strategia

UniCredit Group a deciziile de investiii sunt determinate de strategia pentru cretere economic n cele patru core pieelor, prin importana EVA crearea i clar de guvernare, precum i de ctre Grupul de divisional model - din care la nivel global de produse de fabrici sunt un element-cheie.

Fora de aderen n cele patru pieelor

UniCredit are drept scop s-i consolideze poziia de baz n cele patru piee: Italia, Germania, Austria i Europa Central i de Est (ECE). Aceasta este pentru a fi fcut de interne, concentrndu-se pe creterea economic, precum i de apucare noi oportuniti de cretere economic n afara grupului.

Scopul este de a deveni un lider de piata in fiecare din aceste domenii. Grupul a fost deja demonstrat capacitatea sa de a crete ntr-o varietate de domenii de afaceri, funcionarea cu succes ca o consolidator n piaa bancar european.

EVA crearea i clar de guvernare

UniCredit Group a strategiei de cretere balamale pe crearea de valoare adugat pentru prile interesate.

De exemplu, n Europa Central i de Est a Grupului de strategia de expansiune. Europa Central i de Est este o zon de mare de cretere, nc mai are un profil de risc politic favorabil dect alte zone n curs de apariie. n Europa Central i de Est ri genera acum aproape o cincime din UniCredit Group este Eva.

O investiie este abilitatea de a crea valoare depinde n mare msur pe clar de guvernare orientri. Strong guvernare este un factor cheie n cadrul grupului politicii de investiii.

Model Divisional

UniCredit recunoate importana specializrii. Grupul divizional utilizeaza un model de afaceri care optimizeaz capacitatea sa de a satisface nevoile de o varietate de segmente de client, oferind servicii personalizate.

UniCredit Group a divisional model se bazeaz pe identificarea bine definite de afaceri comune pentru toate zonele de pe pieele n care Grupul opereaza: retail, corporate, private, de investiii bancare i de administrare. Accentul este pus n special pe crearea de produse de fabrici de specialitate cu privire la centralizarea i servicii de sprijin.

Pentru a aplica acest model, UniCredit Group folosete o abordare multi-local. Aceast abordare este n concordan cu Grupul are ca obiectiv de a fi recunoscut ca un juctor extrem de capabil intern n fiecare din pieele n care acesta este prezent. Accentul este pus n valoare de instituire a unei prezena n comunitile locale.

Produsul fabricii la nivel global

Global produs de fabrici sunt un element-cheie al divisional model. Acestea v pot ajuta s exploateze potenialul de cretere inerente n UniCredit Group este marea ramura de reea.

Grupul a centralizat de producie de afaceri n urmtoarele domenii:

leasing

gestionarea activelor

creditul de consum

ipoteci

investment banking

Centralizarea face posibil de a supraveghea lanului de valori, s profite de sinergii, i se folosesc de UniCredit Group dimensiunea i domeniul de aplicare diverse. n acest fel, Grupul poate oferi cele mai bune produse i servicii pentru clienii din toate rile.

10. Indicii i rating

i-au dezvoltat cu succes o puternica reputatie pentru practici durabile de afaceri, i le sunt recunoscute la nivel mondial ca o durabilitate n societate. Aceasta este evideniat prin includerea ntr-un numr de internaional de durabilitate i indexuri n clasamentele.

Dow Jones Sustainability Index

UniCredit Group a fost o componenta a indicelui Dow Jones Sustainability Index (DJSI) ncepnd cu anul 2000.

The Dow Jones Sustainability World Index (DJSI lume) acoper o ngust selecie din cele mai mari 2500 de companii din Dow Jones Index lume din punct de vedere economic, social i ecologic criterii.

Potrivit ageniilor de rating, UniCredit Group sa mbuntit din punct de vedere al durabilitii sale generale de performan la an la an, att n valoare absolut i n termeni relativi, n comparaie cu restul a sectorului financiar. Foarte rezultate satisfctoare au fost atinse n dimensiunile economice i sociale, respectiv, cu puternice performante din categoriile de risc i de gestionare a crizelor i talentul de atracie i dezvoltare. Cea mai mare imbunatatire este prezentat n dimensiunea ecologic.

Aceste rezultate de atribuire a eforturilor noastre de a se alinia la cele mai nalte standarde internaionale de raportare pentru durabilitate prin grupul nostru la nivel Durabilitate Raport.

FTSE4Good Index Seria

UniCredit Group a fost un membru de la FTSE4Good Index Seria din anul 2001.

Creat si administrat de Grupul FTSE, acest indice este format dintr-un inovatoare serie de indicii n timp real, concepute pentru a reflecta performanele de companii recunoscute la nivel mondial, care ndeplinesc standardele RSC; acesta a fost dezvoltat pentru a ncuraja investiiile n aceste companii.

Un comitet independent de experi CSR SRI i revizui periodic indexurile de a se asigura c acestea sunt o reflectare a exacte curent CSR a celor mai bune practici.

Ethibel Sustainability Index de Excelen Global Inregistrare

n domeniul dezvoltrii durabile, transparena s-a dovedit a fi unul dintre cele mai mari active. Este unul dintre motivele pentru UniCredit Group a fost cotate la Ethibel Sustainability Index 's (ESI) Excellence Global Inregistrare n 2007.

Ethibel, o organizaie non-profit, a oferit bncilor SRI cu servicii de consultan i a promovat dialog deschis ntre companii, guverne, sindicate, ONG-uri i investitori n Europa ncepnd cu anul 1992.

Aceste Ethibel incluse pe lista de companii standout pentru cele mai bune practici n domeniul durabilitii supuse riguroase de screening. Din acest motiv, UniCredit Group este onorat de a fi incluse pe list.

Oekom Cercetare AG

UniCredit Group a fost validat cu prim-Status n oekom cercetare AG revizuirii anuale. Nostru Prim Status pentru c a fost ctigat de poziia noastr, printre cele mai bune companii financiare i mplinirea nostru din cele mai bune n clasa cerinele pentru industria financiar.

Oekom de cercetare, un Germania pe baza de primar agenie de rating, atribuit UniCredit Group deosebit de ridicat mrcile n categoria social i cultural, n timp ce noastre sociale i etice politicilor externe i de raportare a primit top scoruri.

Clima Dezvaluirea Leadership

De Carbon Disclosure Project (CDP), un independent nu-pentru-profit, a ales, pentru a include UniCredit Group n climatice Dezvaluirea Leadership Index (CDLI) pentru prima dat n 2007.

11. Cultura

n 2004, UniCredit Group a lansat UniCredit & Art, un proiect de investiii strategice culturale. Inaugurat in Italia, acesta se concentreaz pe promovarea noilor talente n artele vizuale, muzica, teatru si literatura.

Activitile sunt realizate prin intermediul unui sistem de parteneriat, care cuprinde acum pe termen lung a proiectelor n toate rile n care Grupul este activ - ntr-o zon geografic de extindere din sudul Italiei n rile baltice, din Germania i Austria n Europa de Est, Turcia i Ungaria.

Angajamentul se face concret atat din colectia noastra de executare a lucrrilor de tineri artiti - care a actualizat noastr vast colecie istoric prin noi achizitii si comisioane - si la noi in participarea la finanarea proiectelor de arta si chiar asigurarea de locuine pentru tineri artiti - de obicei, prin programe de cooperare cu muzeul nostru de parteneri.

n Italia, n ultimii patru ani peste 6 milioane au fost investite n achiziionarea de lucrri de tineri artiti, precum i activitile noastre sunt acum n expansiune peste tot n Europa.

De natura proiectului exprim noastr identitate corporatist i este caracterizat de mai multe cheie foundational piloni, aa cum este descris de un studiu de cercetare ntreprinse de ctre Universitatea din Veneia Institutul de Arhitectur (IUAV):

abordare care s garanteze o mare atenie n contextul cultural local, fr a mai pierde legtura cu o perspectiv internaional. Strns colaborare cu artitii locali i ajut atinge vizibilitatii internationale;

una pe termen lung, perspectivele pe baza de responsabilitate social i durabilitatea, anularea pe termen scurt, perspectivele de pia, n cutare de "star de moment" i alte apropiat termen tactic comportament;

atenie special la curent creativitii n rndul tinerilor - cu toate implicaiile nsoitor de experimentare i de risc, innd n efectuarea de achizitie alegeri - i de un interes nu numai n bine cunoscute personalitati dar n promitoare talente substaniale cu organismele de lucru i expoziie istoriile;

accent pe metode inovatoare de nvmnt, inclusiv cursuri de formare profesional, care se folosesc de arta contemporana ( "art-nvarea bazat pe") i care implic angajai i alte pri interesate;

un interes n dezvoltarea celei de-a scenei de art ca un ntreg - dar n special n dezvoltarea de instituie de cultur -, exprimate prin iniierea de parteneriate cu mari entiti i instituii.

Comitetul Directorilor

Audit Intern

Comitetul Executiv

Grupul de Management al riscului

Planificare financiar i Administraie

Oficiul Juridic

Resurse Umane

Strategie Instituional

Zona strategic de afaceri CIB i PB

Program divizional

Zona strategic de afaceri privind vnzrile

Tranzacii bancare globale

Managementul integrrii CIB

Managementul resurselor

Relaii teritoriale

Bnci private

Strategii i marketing CIB

Pieele poloneze

Marketing

Reeaua CIB Italia

Leasing

Finanarea Investiiilor

Reeaua de desfacere italian

Reeaua CIB Italia

Reeaua CIB Austria

Grupuri de instituii financiare

Piee

Zona strategic de afaceri CBS

Organizare i logistic

ICT i tranzacii

Identitate i comunicare

Securitate

Centrul de traininguri

Organigram: Structura organizatoric

PAGE 16