moods voorjaar 2013

Click here to load reader

Post on 13-Mar-2016

228 views

Category:

Documents

2 download

Embed Size (px)

DESCRIPTION

Magazine van Niko Home Control

TRANSCRIPT

 • 1Gratisinspiratie-magazine

  gratis magazine najaar 2012think love care gratis magazine voorjaar 2013

  Jij hebt de controle Niko Home Control

  5 Slimme woonideen2* Landelijke woning voor de 21e eeuw Hemels dakappartement aan de stadsrand

 • 2Niko Home ControlDe nieuwe elektrische installatie is nu beschikbaar bij je installateur. 24

  06 10 12

  16

  Landelijk Wonen in de 21e eeuw

  Niko nieuws

  Hemels dakappartement met uitzicht op water en stad

  TrendsHier brandt de lamp

 • 3COLOFON moods is een magazine van Niko nv, Industriepark West 40, BE-9100 Sint-Niklaas | www.niko.eu

  ConCept & realisatie Jansen & Janssen Customer Media, www.jaja.be

  FotograFie Filip Claessens, Sven Everaert, Philip VanoutriveVertaling Interface Translations (Fr.)Verantwoordelijke uitgeVer Niko, Industriepark West 40, BE-9100 Sint-Niklaas.

  2012 zal ingaan als het jaar waarop we met zn allen op zoek gingen naar goedkopere energie. Uit de cijfers blijkt immers dat we vorig jaar massaal van energieleverancier veranderden. Of hoe de consument definitief de vrijheid heeft verworven om zelf te kiezen bij wie hij zijn energie koopt!

  Hoog tijd voor de volgende stap: de controle verwerven over ons eigen energieverbruik. Niko Home Control is de eerste elektrische installatie waarmee gezinnen thuis hun energieverbruik kunnen opvolgen en actief verminderen. Het ecodisplay geeft op elk moment van de dag weer hoeveel energie je woning verbruikt. Zo zie je meteen welke toestellen energie verspillen en kun je snel ingrijpen. Goed voor het budget n goed voor het milieu.

  Met Niko Home Control wordt wonen niet alleen energiezuiniger, maar ook veiliger en comfortabeler. Als bewoner bedien je de hele installatie centraal, met een touchscreen. Of met een smartphone zowel thuis als vanop afstand. Maar beslis vooral zelf hoe jij Niko Home Control gebruikt. Met onze nieuwe elektrische installatie kies je zelf met welke functionaliteiten je start. Je kan de installatie later nog altijd volgens je eigen wensen uitbreiden. Of in een handomdraai aanpassen.

  Een ding staat vast: met Niko Home Control heb jij de controle.

  Jij hebt de controle

  22

  18

  Niko Home Control Alles onder controle

  Visitekaartje Experts aan het woord

  Hemels dakappartement met uitzicht op water en stad

 • binnenkijken

  De ontbrekende

  binnenkijken

  schakel

  Wouter

  LandeLijk wonen iN de 21e eeuw

  4

 • 5vertelde over Niko Home Control, wist ik meteen: dit moeten we hebben! Met drie kinderen hebben we onze handen meer dan vol. Dan is het wel handig als je via een centrale bediening alle elektrische technieken kunt regelen. Maar er is meer dan het praktische. Een sfeervolle verlichting, bijvoorbeeld, maakt je huis ook gewoon af. Als het dan nog om een betaalbare oplossing gaat, dan hoef je niet te twijfelen.

  MeegroeienWat ik ook interessant vond aan Niko Home Control: je hoeft niet

  Wouter en Esther wisten exact wat ze wilden toen ze hun bouwdromen vorm gaven: een landelijk ingerichte nieuwbouw-woning, uitgerust met de modernste voorzieningen. Gelukkig maakten ze nog net op tijd kennis met Niko Home Control.

  alles van in het begin te beslissen. Twee maanden na de eerste ken-nismaking zouden we al verhuizen, het voornaamste was dus dat alle aansluitingen er waren. Sindsdien hebben we de installatie verder afgesteld en gekoppeld aan nieuwe functies. De installatie groeit als het ware mee op het ritme van ons gezin. Om een voorbeeld te geven: mijn oudste dochter mag voor het slapengaan nog even lezen. Na ongeveer 10 minuten doe ik via het display of mijn mobiel haar licht uit.

  Het koppel had het tot in de kleinste details uitgedokterd: de inbouwkasten in elke slaapkamer voor een optimaal gebruik van de ruimte, de twee douches in de ouderlijke badkamer om de ochtend-shift vlotter te doen verlopen, inclusief de mechanische ventilatie die nog even doorgaat terwijl het gezin de badkamer al heeft verlaten

  Geen drempelsDe ontbrekende schakel ontdekten ze pas toen de ruwbouw er al stond, zegt Wouter: Toen een collega me

  Met drie kinderen is het wel handig dat je alle elektrische technieken centraal kunt regelen.

  Esther

 • 6binnenkijken

  5xlandelijk modern

  1 Levende steenOp de eerste verdieping en de zolder kozen Wouter en Esther voor een vloer van eikenhout, maar niet zo op het ge-lijkvloers. Daar ligt Vlaamse hardsteen. Onze voorkeur ging ook beneden uit naar eik, maar in combinatie met vloerverwarming is dat geen goed idee: te veel energieverlies! Dit was voor ons de enige steen die qua charme in de buurt kwam van hout. De fossielrijke vloer heeft een unieke uitstraling.

  1

  2

  2 Wit houtHout is een graag geziene gast in de woning, bijna altijd voorzien van een likje witte verf. Het zorgt voor een gezellige, maar tegelijk ook frisse toets. Voorbeelden bij uitstek zijn de lambriseringen die in elke kinder-kamer en de hal tot heuphoogte zijn doorgetrokken. Helaas veroorzaakt veel hout ook echo, heeft Esther al ondervonden. Een akoestisch plafond zou dat euvel moeten oplossen.

  Nina

  De installatie groeit mee op het ritme van ons gezin.

 • 73 SfeerlichtLicht creert sfeer, dat weten we al lang. Helaas vergde het vroeger heel wat werk om alle lichten in te stellen voor de beoogde sfeer. Met Niko Home Control kan dat met een druk op de toets. We hebben zo 5 sferen, zegt Wouter. Om te eten, te slapen, tv te kijken en te ontwa-ken. Met n druk op de knop gaat een vooraf geprogrammeerd aantal lampen branden zoals wij dat willen. En dan hebben we ook nog een allesuittoets.

  5 KoekoekIn de kinderkamers heeft Wouter Niko Home Control zo ingesteld dat de dimbare lichten vanaf een bepaald uur stelselmatig meer licht geven. Zo lijkt het alsof Sylvie (8), Nina (6) en Matthijs (6 maanden) heerlijk ontwaken met de opgaande zon. Alleen het vogeltjesgeluid ontbreekt, lacht Wouter.

  4 DoorkijkhaardIn een landelijke woning mag een haard niet ontbreken. Ook ten huize Wouter en Esther vind je er dus een, al kozen zij niet voor de klassieke versie. Wel voor een doorkijkhaard die de keuken van de woonkamer scheidt en tegelijk ook weer verbindt.

  touchscreen sfeerbediening ventilatie meting van elektriciteits-,

  gas- en waterverbruik

  zonwering alarm rookmelder schuifhekafwerking: Niko Intense anthracite

  5

  4

  3

  Functionaliteiten Niko Home Control

  Matthijs

  Sylvie

 • 8Hier brandt de lamp!

  8

  trendstrends

  Nood wordt deugdBouwen is duur en niet iedereen beschikt over de middelen om de hele woning meteen af te werken. Tegenwoordig draaien we die beperking om tot een voordeel: wat onafgewerkt is, stoppen we niet weg, maar laten we zien in volle glorie. Dat levert soms verrassende inzichten op over oude materialen: dat een binnenmuur of fundering van naakt beton mooi kan zijn, wisten we al een tijdje, maar een ondervloer die bewerkt is met niks anders dan was? En wat te denken van een interieur dat helemaal is afgewerkt met OSB-platen? Prachtig Of toch minstens interessant!

  De tofste job ter wereld? Die van Kim De Volder komt wel heel dicht in de buurt. Onze product manager schuimt de belangrijke woon- en technologiebeurzen af, op zoek naar inspiratie voor nieuwe Niko-producten. Speciaal voor moods gunt hij ons een blik in zijn laatste notitieboekje.

  foto: Filip Dujardin, www.barak.cc

  Persoonlijk jasjeDe consument heeft meer dan ooit kansen om zijn individualiteit uit te drukken. Mensen ver-bouwen, combineren en herbestemmen hun meubels tot nieuwe producten. Een combina-tie van een aantal bureaulampen wordt een

  blitse hanglamp, een slakom wordt een lavabo. Freitag maakt tassen uit oude zeilen van vracht-

  wagens en creert zo unieke stukken. Caf Cos-tume maakt pakken op maat en in samenwerking

  met de klant. De klant kiest de stof, vorm, knopen, kleuren en Caf Costume zet de maten en keuzes om in een uniek en gepersonaliseerd maatpak.

 • 9Hier brandt de lamp!

  Nieuwe koppeltjes Elektronische apparaten kunnen almaar vaker aan elkaar gekoppeld worden. Daardoor ontstaan cross-overproducten: tvs duwen niet langer alleen de vaste programmering door de kabel, maar worden interactief: de kijker kan zijn tv-avond dus op maat samenstellen. Integratie van apps en sociale net-werken zoals facebook, youtube en spotify maken het aanbod nog groter. Ook de draadloze samen-werking tussen smartphones, tablet-pcs en andere toestellen is een hot topic. We zijn altijd en overal online. Zo kun je de fotos op je tablet-pc met een swipe naar je tv toveren. Zelfs face-to-face telefone-ren via je tv is niet langer een futuristisch idee!

  Alle macht aan de klant Wat als de consument beslist wat wordt geproduceerd, en niet de CEO? Buitenmeubelfabrikant Extremis verkoopt geen producten, maar ontwerpplannen waarmee de eindklant zelf aan de slag kan. Droog, een Nederlands designlabel, creerde een onlineplatform waar eindklanten modellen van kasten en stoelen kunnen tweaken. Ze ontvangen de plannen om het ontwerp te laten maken bij een plaatselijke meubel-maker. En Tom Dixon biedt een basisontwerp aan van een lamp of luidspreker dat klanten digitaal en op maat kunnen aanpassen.

  Dieet voor energievretersEnergie is duur en de productie ervan vaak belastend voor het milieu. Twee goede redenen om bewuster om te gaan met ons energieverbruik. Maar hoe komen we te weten welke toestellen de energievreters zijn ons huis? En hoe komen we sluimerver-bruik op het spoor? De smart energy box van Electrabel biedt een antwoord op beide vragen. De box stelt je in staat om je en-ergieverbruik te controleren en de kost te berekenen, elektrische toestellen aan of uit te schakelen en een alarm i