productcatalogus smartstruxure

of 48/48
SmartStruxure Productcatalogus De volgende generatie gebouwmanagement voor IP, LonWorks ® , BACnet ® en Modbus Voor duurzame gebouwen

Post on 15-Oct-2021

3 views

Category:

Documents

0 download

Embed Size (px)

TRANSCRIPT

De volgende generatie gebouwmanagement voor IP, LonWorks®, BACnet® en Modbus
Voor duurzame gebouwen
Wereldwijde specialist in energiemanagement
meerdere marktsegmenten.
machinebouw, niet-residentiële gebouwen, datacenters & netwerken alsmede
in de residentiële sector. De focus van Schneider Electric ligt op het veilig,
betrouwbaar, efficiënt, productief en duurzaam maken van energie.
In 2011 hebben ruim 130.000 medewerkers een omzet gerealiseerd van
22,4 miljard euro. Onder het motto ‘make the most of your energy’ helpt
Schneider Electric mensen en bedrijven het maximale uit hun energie te halen.
Make the most of your energy
Schneider Electric • De wereldwijde
WoningbouwGebouwenDatacentersIndustrieEnergie & Infra
4
Partners
SmartStruxureTM en onze andere gebouwautomatiseringsoplossingen worden in de markt gezet samen met erkende gebouwautomatiseringspartners. Dit zijn getrainde system integrators, met ervaring en kennis van onze systemen die samen met ons u een op maat gemaakte oplossing kan realiseren. Van ontwerp tot en met onderhoud.
Onze partners zijn: Website Asiq Beveiliging, Zeewolde www.asiq.nl
Cofely West B.V., Nieuwegein www.cofely-gdfsuez.nl
Croon Elektrotechniek B.V., Amsterdam www.croon.nl HBK2000, Winkel www.hbk2000.nl
HC Regeltechniek, Purmerend www.hcrt.nl
Kropman Installatietechniek B.V., Nijmegen www.kropman.nl LH-Techniek B.V., Enkhuizen www.lh-techniek.nl QPL Techniek B.V., Waalwijk www.qpl.nl
TA Control Systems B.V., Dordrecht www.tacontrol.nl
5
Inhoudsopgave
De Buildings Business van Schneider Electric ..........................................................................................................................7
Filosofie, architectuur, User Interface Matrix .............................................................................................................................9
Enterprise-server, WorkStation, Editors .....................................................................................................................................15
Ingangsmodules, uitgangsmodules, gecombineerde I/Os .............................................................................................27
7
Buildings Business van Schneider Electric levert meer dan alleen oplossingen voor verwarming, ventilatie, airconditioning, toegangscontrole, videobewaking en energie-efficiëntie. Onze op gebouwbeheersystemen gerichte benadering vereenvoudigt de integratie van meerdere systemen in een gebouw voor Facility Management in de gehele onderneming. Bij dit concept wordt minder energie verbruikt, de veiligheid verhoogd, reactietijden versneld en optimale omgevingsomstandigheden voor de gebruikers gecreëerd. Tegelijkertijd worden na verloop van tijd tot 30 % op de bedrijfskosten bespaard.
Met onze gerichte benadering maken wij complexe regelingen eenvoudig en geven oplossingen, die helpen om gebouwen eenvoudiger en effectiever te exploiteren. Bijvoorbeeld door gebruikers- interfaces met intuïtieve menubesturing of de nieuwste webtechnologieën, waarmee altijd en vanaf iedere locatie ter wereld via een willekeurige browser de toegang tot uw systeem wordt gegarandeerd. Gebouwautomatisering, die u onbeperkte controle verleent. Veiligheid, die u een gerust gevoel geeft. Het idee is de eenvoud zelf.
De beste gebouwen ter wereld en de weg daar naar toe
Voordelen
• Verlaging van de operationele kosten tot 30%
• Significante verlaging van het energieverbruik en de daarmee verbonden kosten
• Verbeterde Business Performance
• Verhoogd comfort
• Minder belasting van het milieu en verlaging van de CO 2 voetafdruk
Make the most of your energy™
8
Filosofie
9
Make the most of your energy™
Schneider Electric heeft als doelstelling om bij te dragen aan de oplossing voor het wereldwijde energievraagstuk. Gebouwen verbruiken meer elektriciteit en veroorzaken meer CO2 dan welke andere afnemers en producenten dan ook. Gebouwen zijn daardoor één van de belangrijkste sleutels om ons totale wereldwijde energieverbruik te verlagen en tevens broeikasgassen op grote schaal te beperken.
Op dit punt levert Schneider Electric zijn bijdrage. EcoStruxure™ is een innovatieve oplossingsarchitectuur, die de integratie van vijf technologische sleuteldomeinen in een gebouw mogelijk maakt - energiebeheer, serverruimtes, processen en machines, gebouw- en veiligheidsmanagement. Het voordeel: continuïteit, energie centraal monitoren en managen, minimalisering van onnodig energieverbruik of energieverliezen door het gehele gebouw.
EcoStruxure™ fungeert hierbij als bovengeschikt systeem van gebouwen en maakt in alle technische bereiken integratie mogelijk door open protocollen en standaarden van de ingezette oplossingen - zowel tussen de eigen productwerelden alsook naar de productwerelden van derden.
SmartStruxure™ is het hart en de motor voor EcoStruxure™ in gebouwen. Met een nieuw niveau aan integratiecompatibiliteit, innovatie en open architectuur levert SmartStruxure™ omvangrijke antwoorden op de toenemende eisen aan gebouwen en is de basis voor continue energie-efficiëntie. Het is bovendien een tool om duurzaamheidscertificeringen te krijgen en het helpt eveneens bij het bereiken van een hogere energieprestatie klasse volgens EN15232.
EcoStruxure™ en SmartStruxure™
SmartStruxure™ is een intelligent gebouwmanagementsysteem van de volgende generatie, dat de bestaande grenzen tussen de verschillende technische disciplines in een gebouw overschrijdt en de disciplines efficiënt met elkaar verbindt. SmartStruxure is een integraal platform voor het intelligent monitoren, bewaken, besturen en beheren van energie, ver- lichting, HVAC, beveiliging en brandveiligheid. Alle gebouwgebonden systemen van welke fabrikaten dan ook kunnen op SmartStruxure™ aangesloten worden. SmartStruxure™ wordt aangestuurd door StruxureWare™ Building Operation Software en geeft via een dashboard een compleet overzicht van het energieverbruik van al die verschillende systemen. Door het combineren, bewaken en besturen van het energieverbruik van al die systemen in één systeem kunnen klanten tot 30% op hun energiekosten besparen.
Als extra meerwaarde maakt SmartStruxure™ gebruik van de nieuwste communicatiestandaarden en de meest toonaange- vende webtechnologieën om de gegevens- en informatiestroom te optimaliseren en deze in de meest krachtige reporting- engine doelgericht voor te bereiden.
> Integratiecompatibiliteit en sterk in communicatie van top tot teen: LonWorks®, BACnet®, Modbus®, DPWS, SMTP en TCP/IP zijn enkele van de belangrijkste standaarden die SmartStruxure™ naast de nieuwste Web 2.0-technologieën ondersteunt.
> Compromisloze IT-convergentie: Nieuwe wegen voor IT-veiligheid, beschikbaarheid, betrouwbaarheid, netwerkopbouw en ondersteuning van IT-standaarden zijn elementaire bestanddelen van SmartStruxure™. De flexibele architectuur maakt het systeem volledig schaalbaar.
> Energie-efficiëntie: StruxureWare™ Building Operation Software beschikt over omvangrijke Reporting-functies, die de beschikbare gegevens uit het gehele netwerk omzetten in informatie en die directe beslissingen mogelijk maakt. Inter- actieve rapporten via een druk op de knop halen hun informatie uit het gehele netwerk, van geïntegreerde meters en sensoren of externe gegevens - bijvoorbeeld uit de financiële wereld - en verdelen deze vervolgens weer in voorbereide vorm aan relevante beleidsmakers.
10
BACnet®
Apparaten beheren Weergave van NVs (Network Variables) en CPs (Configuration Parameters) NVs en CPs bewerken
Modbus
Waarden weergeven en bewerken (bijv. "Wijzigingen ingestelde waarde")
Programma's
Rapporten
Toegangsrechten aanmaken en bewerken
Automatisch inloggen als "Gast"
Ad hoc zoekopdracht
Leestekens voor bijzondere webweergaves
Verdere functies
Panels en workspaces aanmaken / bewerken
Bewakingsvenster weergeven / configureren
Archivering beheren
User Interface Matrix
15
StruxureWare™ Building Operation Software ondersteunt op managementniveau native BACnet®/IP, LonWorks®/IP en Modbus/IP, waarbij de Enterprise-server als hart van het systeem via netwerkstandaarden zoals DHCP en HTTP communiceert, wat de installatie en het management eenvoudig en de overdracht veilig maakt.
Verdere ondersteunde protocollen
• IP-adressering (IPv6 ready) • TCP communicatie • DHCP / DNS voor snelle inzet en opsporen van adressen • HTTP-internettoegang via firewalls voor controle en besturing op afstand • NTP (Network Time Protocol) voor tijdsynchronisatie over het gehele systeem • SMTP maakt e-mailverzending mogelijk • JSON gegevensformaat voor structurering van de gegevensuitwisseling
Als add-on voor de Enterprise-server levert de Reports-server een omvangrijke rapportage-engine die de juiste informatie op het juiste tijdstip aan de juiste persoon in het gewenste gegevensformaat levert. De meest uiteenlopende standaardformaten, webtoegang voor eenvoudige bereikbaarheid en mogelijkheden zoals automatische e-mailverzending in formaten zoals Microsoft Excel of Adobe PDF maken de naadloze integratie in bestaande bedrijfsprocessen en de omzetting van de berg aan gegevens in veelzeggende informatie mogelijk. Berichten kunnen met Standard RDL Tools (Report Definition Language) opgesteld of aangepast worden. Bovendien zijn de volgende rapporten, die de rapportage van de meeste installaties dekken, standaard inbegrepen:
• Activiteiten per server • Activiteiten per gebruiker • Aantal alarmen per categorie • Aantal alarmen per type • Alarmen per server • Actuele alarmen • Meest actieve alarmen • Systeemfouten per server • Meest frequente activiteiten • Meest frequente alarmen • Meest frequente systeemfouten • Trendlog-vergelijking • Gebruikerslogin • Gebruikers en groepen
Ook speciale rapportages voor energiemanagement zijn in het standaardpakket inbegrepen:
> Energy Monitoring Calendar Consumption Report: Interactief rapport, dat het energieverbruik op één of meerdere gedefinieerde dagen weergeeft
> Energy Monitoring Consumption Breakdown Report: Geeft het energieverbruik ingedeeld op afzonderlijke meetbereiken van het gebouw weer
> Energy Monitoring Consumption Report: Vergelijkt het energieverbruik met gedefinieerde doelwaarden
Software
16
Enterprise-server
Software
Hardwarevereisten Processor .......................................................... Minimaal: 1.0 GHz / Aanbevolen: 2.0 GHz of hoger Geheugen ......................................................... Minimaal: 2 GB / Aanbevolen: 4 GB of hoger Harde schijf ....................................................... Minimaal: 20 GB Een DVD-drive is noodzakelijk wanneer u de StruxureWare™ Building Operation Software op DVD ontvangt. Een Microsoft-
muis of een ander compatibel apparaat is eveneens noodzakelijk.
Softwarevereisten Besturingssysteem ............................................ Microsoft Windows XP 32-bit SP3, Microsoft Windows 7 64-bit, Microsoft
Windows Server 2008 R2 64 bit Vereiste aanvullende software ............................ Microsoft .Net 3.5 SP1
Communicatie TCP ................................................................... Configureerbare poort, Default 4444 HTTP ................................................................. Configureerbare poort, Default 80 SMTP ................................................................ E-mail-verzending, configureerbare poort, Default 25 NTP ................................................................... Tijdsynchronisering Standaards ........................................................ BACnet®/IP, LonWorks®/IP, Modbus/IP Ondersteunt de volgende LonWorks® adapters ... NIC709-PCI, NIC709-USB, NIC709-USB100, NIC709-IP, NIC852
Serversoftware
Communicatiecentrale
De StruxureWare™ Building Operation-server is het hart van het systeem. Deze neemt sleutelfuncties over zoals DDC-besturing, trendregistratie en alarmmanagement. De Enterprise-server is de softwareversie van een StruxureWare™ Building Operation-server die in de gehele installatie gegevens omtrent aggregatie en archivering registreert. Deze dient als centraal beheerstation voor SmartStruxure™ installaties. Verder is deze echter ook geschikt voor het aansturen van standalone systemen.
• Krachtig netwerkcompatibel pakket • Overzicht van het gehele systeem • Communicatiecentrale van het systeem • Vele aansluitingsmogelijkheden • WorkStation-/ WebStation-interface • Native ondersteuning van open protocollen: BACnet®, LonWorks®,
Modbus • Volledig schaalbare klantspecifieke configuraties • Tekst- en grafische programmeertools • Centraal alarm- en gegevensmanagement • Overzicht van alle systeemprocessen • IT-vriendelijk en veilig
Serversoftware Enterprise-server (zonder softwareonderhoudscontract) ........................................................................SXWSWESXX00001
Uitgebreide visualisering
De Reports-server is een aanvullende module voor de Enterprise-server, die uitgebreide rapportagefuncties mogelijk maakt. De Reports-server ondersteunt de performance visualisering en maakt gebruik van de door de installatie beschikbaar gestelde gegevens.
De standaard geïntegreerde rapporten voldoen aan de rapportage- eisen van de meeste installaties. Verder kunnen via Standard RDL Tools (Report Definition Language) bestaande rapporten aangepast of nieuwe rapporten opgesteld worden.
• Robuust en veelzeggend • Open architectuur • Import en export van rapporten • Tijdschema's voor rapporten • Webtoegang voor eenvoudige bereikbaarheid • Voorgedefinieerde automatisch gegenereerde rapporten • Individuele logo's • Eenvoudig opstellen van individuele rapporten
Hardwarevereisten Processor .......................................................... Minimaal: 1.0 GHz / Aanbevolen: 2.0 GHz of hoger Geheugen ......................................................... Minimaal: 1 GB / Aanbevolen: 2 GB of hoger Harde schijf ....................................................... Minimaal: 300 GB Een DVD-drive is noodzakelijk wanneer u de StruxureWare™ Building Operation Software op DVD ontvangt.
Softwarevereisten Besturingssysteem ............................................ Microsoft Windows Server 2008 R2 64 bit Aanvullende vereiste software ............................ Microsoft .Net 3.5 SP1, Microsoft SQL Server 2008 Express 64 bit met
Advanced Services, Microsoft SQL standaard 64 bit
Communicatie TCP ................................................................... Configureerbare poort, Default 4444 HTTP ................................................................. Configureerbare poort, Default 80
Serversoftware Reports-server ..................................................................................................................................(Meegeleverd met Enterprise-server)
WorkStation Pro, 1 User, incl. editorpakket (zonder softwareonderhoudscontract) .................SXWSWWORK00002
Clientsoftware
Gebruikersinterface
De WorkStation biedt een omvangrijke werkomgeving voor het besturen en beheren van alle functies van het systeem. Met de WorkStation kunnen gebruikers hun energieverbruik bewaken en continu de efficiëntie van hun gebouw verbeteren.
• Veilige en individualiseerbare gebruikersaccounts • Door de gebruiker te definiëren systeemweergaven • Efficiënt en omvangrijk documenteerbaar alarmmanagement • Intuïtief gebeurtenissenmanagement en opstellen van
tijdschakelschema's • Eenvoudig te lezen, interactieve trend-logs • Dynamische live-updates • Instelling van taal en eenheden • IT-vriendelijk en veilig • Gedetailleerd volgen van systeemacties • Uitstekende grafische mogelijkheden • Vector based graphics • Ondersteuning van andere producten van Schneider Electric
Hardware-vereisten Processor .......................................................... Minimaal: 1.0 GHz / Aanbevolen: 2.0 GHz of hoger Geheugen ......................................................... Minimaal: 2 GB / Aanbevolen: 4 GB of hoger Harde schijf ....................................................... Minimaal: 20 GB Beeldscherm .................................................... Minimaal: 1.024x768 pixels resolutie Grafische kaart .................................................. Een grafische kaart wordt aanbevolen Een DVD-drive is noodzakelijk wanneer u de StruxureWare™ Building Operation Software op DVD ontvangt.
Een Microsoft-muis of een compatibele muis is eveneens noodzakelijk.
Softwarevereisten Besturingssystemen .......................................... Microsoft Windows XP 32-bit SP3, Microsoft Windows 7 32-bit,
Microsoft Windows 7 64 bit, Microsoft Windows 2008 R2 64 bit Vereiste aanvullende software ............................ Microsoft .Net 4.0
Communicatie (voor Automation-server) HTTP ................................................................. Configureerbare poort, Default 80
Grafieken Invoegbare formaten ......................................... BMP, JPG, GIF, Geanimeerde GIF
Software
19
Software
Editors
Editor softwarepakket
Grafische editor
Met de grafische editor kan de gebruiker graphics in de StruxureWare™ Building Operation-systemen aanmaken en bewerken. Met de grafische editor kunnen gebruikers zonder verdere artistieke of technische kennis aantrekkelijke graphics aanmaken, die visuele effecten zoals kleurverlopen en kleuren met verschillende transparantie bevatten. Bovendien zijn grafische elementen en componenten opnieuw te gebruiken, eenvoudig te bewerken en te groeperen. Belangrijke gebeurtenissen kunnen geaccentueerd worden door dynamisch roteren, op schaal brengen, bewegingen en kleurveranderingen. Willekeurig op schaal te brengen vector graphics maken kristalheldere en zoombare visualiseringen mogelijk. De layerfunctie maakt verder pop ups voor het invoegen van aanvullende informatie mogelijk, waarbij de basis graphic duidelijk en overzichtelijk blijft.
Functieblok editor
Wat betreft de leesbaarheid steekt grafische programmering met kop en schouder boven andere programmeertalen uit. Dankzij visualisering van de grafische elementen, de blokken en de verbindingen ervan is de programmalogica eenvoudig te begrijpen en te volgen. De leesbaarheid wordt door hiërarchisch ingedeelde functieblokken aanvullend verhoogd en met behulp hiervan kunnen complexe functies in een blok samengevat worden. Zo krijgt u een duidelijk overzicht van het programma. Met behulp van de geïntegreerde Debugger kunt u de applicatie in afzonderlijke stappen simuleren of de simulatie van in- en uitgangen uitvoeren.
Script editor
Omdat scriptprogramma's uit keywords bestaan, is de logica eenvoudig te volgen en het programmaverloop snel te begrijpen. Regelnamen voor de beschrijving van de in dit programmagedeelte uitgevoerde actie kunnen toegevoegd worden, zodat de gebruiker diagnostische details van het uitgevoerde programma kan laten weergeven. De script editor ondersteunt Plain English (PE) Controller, zodat hiervoor één- en dezelfde editor gebruikt kan worden.
20
Software
Gebruikersinterface WebStation.....................................................................................(Onderdeel van de Enterprise-server en Automation-server)
Clientsoftware
Via WebStation kan de gebruiker vanaf elke plek ter wereld via een standaard webbrowser toegang krijgen tot de gebruikersinterface van de StruxureWare™ Building Operation-server. Hier kunnen graphics, alarmen, tijdschema's, trend-logs en rapporten bekeken en beheerd worden. Ook kunnen gebruikersaccounts aangemaakt, bewerkt of verwijderd worden. WebStation is onderdeel van SmartStruxure™ en staat op de Enterprise-server en op de Automation-server, waardoor er geen aanvullende software nodig is.
• Veilige gebruikeraccounts • Taal- en landinstellingen • Door de gebruiker gedefinieerde systeemweergaven • Omvangrijke zoekfuncties • Efficiënt alarmmanagement • Volgen van alarmen • Volgen van systeemacties • Eenvoudig te lezen trend-logs, diagrammen en rapporten • Intuïtieve tijdschakelplanning • IT-vriendelijk en veilig • Uitstekende grafische weergave
WebStation
User name:
> Krachtige rapportagetool laat kansen voor energie- efficiency zien
> Helpt bij het bereiken van een hogere energie prestatie- klasse volgens EN15232
> Een tool om duurzaamheids- certificeringen te krijgen
Maak uw gebouw energie-efficiënt
23
De StruxureWare™ Building Operation Automation-server kan het verkeer van IP en veldbusniveau coördineren en gegevens direct naar de gebruiker of in de gehele installatie naar andere servers sturen. Deze kan meerdere regelprogramma's uitvoeren, lokale I/O-alarmen en gebruikers beheren, tijdschakelschema's en logging-processen verwerken en via verschillende protocollen communiceren. Daarom functioneren de meeste onderdelen van het systeem autonoom en worden ook nog als geheel uitgevoerd, als de communicatie uitvalt of afzonderlijke servers en apparaten in het offline gaan.
De Automation-server beschikt over talrijke interfaces, waarmee deze met een groot aantal protocollen, apparaten en servers kan communiceren. Deze beschikt over een 10/100 ethernet-interface, twee RS 485-interfaces en een geïntegreerde I/O-bus-interface, alsmede twee USB-host-interfaces en een USB-Device-interface. Via de Device-interface kunt u de Automation-server met de Device Administrators benaderen.
Native BACnet®-ondersteuning (AS-B) De AS-B-module communiceert direct met de BACnet®/IP- en BACnet® MS/TP-netwerken. Conform ASHRAE 135-2004 komt de AS-B overeen met de BACnet® Building Controller (B-BC), het meest omvangrijke BACnet® Device-profiel. Deze compatibiliteit maakt de toegang tot het gehele spectrum van BACnet®-apparaten van Schneider Electric en andere fabrikanten mogelijk. De AS-B kan ook als BACnet® Broadcast Management-apparaat (BBMD) ingezet worden om BACnet®-systemen met meerdere IP-netwerken met elkaar te verbinden.
Native LonWorks® ondersteuning (AS-L) De AS-L-module beschikt over een geïntegreerde FTT-10-interface voor LonWorks®-functionaliteit die de toegang tot een LonWorks® Controller van Schneider Electric of LonWorks®-apparaten van andere fabrikanten mogelijk maakt. LonWorks®- netwerken kunnen met behulp van de geïntegreerde LonWorks®-netwerkmanagementtools vanuit AS geselecteerd, verbonden en geconfigureerd worden. Tools van derden zijn niet nodig. De AS biedt bovendien de mogelijkheid tot het gebruiken van een Protocol Analyzer met krachtige debugging-functies en functies voor het bewaken van de netwerkkwaliteit.
Native Modbus-ondersteuning De Automation-server integreert native Modbus (Modbus/IP en Modbus/TP) RS-485 master-en slave-configuraties, alsmede TCP Clients en server. Dit maakt de volledige toegang tot alle producten mogelijk, die via het Modbus-protocol communiceren, zoals energietellers, USV's, installatieautomaten en verlichtingscontrollers.
Volledig schaalbare klantspecifieke configuraties De Automation-server en diens I/O-modulefamilie voldoen aan de meest individuele eisen van iedere installatie. Afhankelijk van de configuratie kan iedere Automation-server tot 464 I/O-punten regelen. De voeding en communicatie vindt plaats via een gemeenschappelijke bus. Daardoor kunnen meerdere modules zonder gereedschap eenvoudig met behulp van de geïntegreerde aansluitstekkers met elkaar verbonden worden.
4 GB gegevens- en backupgeheugen De Automation-server beschikt over 4 GB geheugencapaciteit, waarvan 2 GB voor applicatie- en historische gegevens en 2 GB voor de backup gebruikt worden. Zo zijn alle gegevens beschermd tegen beschadiging, verlies of onbedoelde bewerking. Gebruikers kunnen zowel handmatige gegevensbeschermingen aanbrengen alsook de op de Automation- server opgeslagen gegevens op een andere opslaglocatie op een PC of in een netwerk opslaan. Een nog grotere bescherming biedt de mogelijkheid om via de Enterprise-server tijdgestuurde backups van de gegevens van een verbonden Automation-server op een opslaglocatie in het netwerk op te slaan.
IT-vriendelijk en veilig De Automation-server communiceert via netwerkstandaards zoals DHCP en HTTP (verdere standaarden zie volgende pagina) wat de installatie en het management eenvoudig en de communicatie veilig maakt.
Automation-server
24
Automation-server
• IP-adressering (IPv6-compatibel) • TCP communicatie • DHCP / DNS voor snelle inzet en snel opsporen van adressen • HTTP-internettoegang via firewalls voor controle en besturing op afstand • NTP (Network Time Protocol) voor tijdsynchronisatie over het gehele systeem • SMTP maakt e-mailverzending mogelijk • Het JSON gegevensformaat wordt voor de structurering van de gegevensuitwisseling gebruikt
Automation-server
De StruxureWare™ Building Operation-server is het hart van het systeem. Deze neemt sleutelfuncties over zoals DDC-besturing, trendregistratie en alarmmanagement. De Automation-server is de hardwareversie van een StruxureWare™ Building Operation-server die met behulp van decentrale intelligentie een hoge betrouwbaarheid van het systeem garandeert. De server biedt door WorkStation en WebStation een met omvangrijke functies uitgeruste gebruikersinterface.
De Automation-server is een krachtig apparaat dat als standalone StruxureWare-server ingezet kan worden, I/O-modules bestuurt alsmede veldbusapparaten bewaakt en beheert. Bij een kleine installatie wordt de embedded Automation-server als standalone server met compact geïntegreerde I/O-modules gebruikt. Bij middelgrote en grote installaties is de functionaliteit over meerdere Automation-servers verdeeld die via TCP/IP met elkaar communiceren.
• Communicatieschakel voor het systeem • Vele aansluitingsmogelijkheden • WorkStation-/WebStation-interface • Native ondersteuning van open protocollen: BACnet®, LonWorks®,
Modbus • Volledig schaalbare klantspecifieke configuraties • Twee programmeeropties (scriptgebaseerd en via functieblokken) • 4 GB gegevens- en backupgeheugen • IT-vriendelijk en veilig • Hot-Connect-/Hot-Swap-functie • Gepatenteerd tweedelig design • Auto-adressering • Eenvoudige DIN-railmontage
25
Automation-server
Bedrijfsomgeving Omgevingstemperatuur, bedrijf ...................................0 °C tot 50 °C (32 °F tot 122 °F) Omgevingstemperatuur, opslag ..................................-20 °C tot +70 °C (-4 °F tot +158 °F) Vochtigheid ................................................................Max. 95% RH (niet condenserend)
Standaards Emissies .....................................................................C-Tick; EN 61000-6-3; FCC deel 15, benedendeel B, klasse B EMC ...........................................................................EN 61000-6-2 Veiligheid ....................................................................UL 916 C-UL (USA)
26
27
SmartStruxure™ biedt een breed spectrum aan I/O-modules die zo gecombineerd kunnen worden dat ze voldoen aan de meest individuele eisen van iedere installatie. Een Automation-server kan met maximaal 30 I/O-modules gecombineerd worden. Elk van de 16 High Density I/O-modules voor SmartStruxure™ beschikt over een vast aantal aan in- en uitgangen, waarbij een groot aantal van de beschikbare modules de juiste combinatie voor ieder project garandeert.
Omdat kritieke applicaties 24/7 moeten blijven functioneren, heeft Schneider Electric de gehele familie van I/O-modules zo ontworpen dat de modules van de montagevoet weggenomen en vervangen kunnen worden. Deze functie maakt een continue voeding en communicatie bij een reeks onderhoudswerkzaamheden mogelijk.
De I/O-modules zijn uitgerust met geïntegreerde aansluitingen voor een indeling op 1 rij in de schakelkast. Voor schakelkastmontages, waarbij een indeling van meerdere rijen nodig is, is een overeenkomstige verbindingskabel beschikbaar.
De klemmen van de I/O-modules kunnen met daarvoor bedoelde tekstlabels duidelijk aangeduid worden en zijn door een transparante afdekking beschermd. De ingangs- en uitgangsklemmen bevinden zich op de bovenste en onderste rand van iedere module en zijn voor onderhoudsdoeleinden zonder afname van de module toegankelijk. De StruxureWare™ Building Operation WorkStation-software kan voor iedere module door de gebruiker gedefinieerde tekstlabels genereren. Voorgeperforeerde etiketvellen in A4-formaat zijn als accessoire beschikbaar.
De volgende technische gegevens gelden voor alle I/O-modules (voor zover niet anders aangege- ven):
I/O-busvermogen ............................................................24 VDC, max. 30 W vermogen per I/O-bus, klasse 2
Bedrijfsomgeving Omgevingstemperatuur, bedrijf ...................................0 °C tot 50 °C (32 °F tot 122 °F) Omgevingstemperatuur, opslag ..................................–20 °C tot +70 °C (–4 °F tot +158 °F) Vochtigheid ................................................................Max. 95% RH (niet condenserend)
Mechanisch Afmetingen (inclusief montagevoet) ............................. 90 mm B x 114 mm H x 64 mm D (3,6 inch B x 4,5 inch H x 2,5 inch D) Behuizing Milieuvriendelijke ABS/PC ...........................IP-code behuizing IP 20 Brandbaarheidsklasse behuizing ................................UL94-5VB
De volgende technische gegevens gelden voor alle UI-modules:
Nauwkeurigheid van de thermistor Niet lineair 1,8 kohm en 10 kohm ...............................-50 tot -30 °C: ±1,5 °C (-58 tot -22 °F: ±2,7 °F) -30 tot 0 °C: ±0,5 °C (-22 tot 32 °F: ±2,7 °F) 0 tot 50 °C: ±0,2 °C (32 tot 122 °F: ±2,7 °F) 50 tot 100 °C: ±0,5 °C (122 tot 212 °F: ±2,7 °F) 100 tot 150 °C: ±1,5 °C (212 tot 302 °F: ±2,7 °F) Balco 1 kohm .............................................................-50 tot 150 °C: ±1.5 °C (-58 tot 302° F: ±2.7 °F) Lineair 10 kohm ..........................................................-50 tot -30 °C: ±3,0 °C (-58 tot -22 °F: ±5,4 °F) -30 tot 0 °C: ±1,0 °C (-22 tot 32 °F: ±5,4 °F) 0 tot 50 °C: ±0,3 °C (32 tot 122 °F: ±5,4 °F) 50 tot 100 °C: ±0,5 °C (122 tot 212 °F: ±5,4 °F) 100 tot 150 °C: ±2,0 °C (212 tot 302 °F: ±5,4 °F)
I/O-modules
28
I/O-modules
Uitgangsmodules
AO-V-8 8 x
I/O gecombineerd
UI-8/DO-FC-4 8 x x x x x x x 4 x
UI-8/DO-FC-4-H 8 x x x x x x x 4 x x
UI-8/AO-4 8 x x x x x x x 4 x x
UI-8/AO-4-H 8 x x x x x x x 4 x x x
UI-8/AO-V-4 8 x x x x x x x 4 x
UI-8/AO-V-4-H 8 x x x x x x x 4 x x
Legenda:
DI: Digital Input / digitale ingangen UI: Universal Input / universele ingangen DO: Digital Output / digitale uitgangen AO: Analogue Output / analoge uitgangen H: Hand-off-Auto-schakelaar FA: Form-A / no contact FC: Form-C / wisselcontact
29
Ingangskanalen ...................................................... 16 digitale ingangen
Contact Impulsbreedte ................................................... min. 20 ms Bereik ................................................................ Open collector/open drain, 24 V 2,4 mA, potentiaalvrij contact
Teller Bereik ................................................................ Open collector/open drain, 24 V 2,4 mA, potentiaalvrij contact Impulsbreedte ................................................... min. 20 ms LED-kleur .......................................................... Rood of groen, per software selecteerbaar LED-polariteit is per software selecteerbaar, als de LED bij hoge of lage ingang geactiveerd is.
Mechanisch Gewicht (inclusief montagevoet) ........................ 0,255 kg (0.56 lb)
TB-IO-W1 (montagevoet voor I/O-modules) ...................................................................................................SXWTBIOW110001
16 digitale ingangen
De DI-16 is een I/O-module met 16-kanaals-digitale ingangen. Ieder kanaal kan digitale (contact en teller) ingangstypes ondersteunen. Deze module kan voor het kostenefficiënte inlezen van meerdere potentiaalvrije digitale ingangen bij applicaties zoals de apparaatstatus- of alarmpunten gebruikt worden. De maximale telfrequentie bedraagt 25 Hz op alle zestien ingangen met een minimum impulsbreedte van 20 milliseconden. Dit ingangstype wordt hoofdzakelijk voor energiemeetapplicaties gebruikt. Eenpolige 28V blusdioden op alle ingangen beschermen tegen tijdelijke overspanningen. De DI-16 is voor het inlezen van potentiaalvrije ingangen ontworpen, is echter bestand tegen continue spanningen van maximaal 24 V DC op alle zestien kanalen. Ieder kanaal is met een specifieke tweekleurige (rood en groen) status-LED voor de lokale bewaking van digitale ingangstypes uitgerust. De LED kan zo worden geconfigureerd dat deze voor iedere ingangsstatus rood of groen brandt.
30
16 universele ingangen
De UI-16 is een I/O-module met 16 universele kanaalingangen. Ieder kanaal kan digitale (contact, teller en bewaking) of analoge (spanning, voeding, thermistor en weerstand) punten ondersteunen.
Deze module is uitstekend geschikt voor een combinatie van temperatuur, druk, voeding, statuspunten en dergelijke ingangen in een gebouwautomatiseringssysteem. De UI-16 ondersteunt een 12 bit A/D- omzetting. De maximale telfrequentie bedraagt 25 Hz op alle zestien ingangen met een minimum impulsbreedte van 20 milliseconden. Dit ingangstype wordt hoofdzakelijk voor energiemeetapplicaties gebruikt. Bewaakte punten worden voor veiligheidsapplicaties gebruikt, waarbij vastgesteld moet worden, of een draad is doorgesneden of kortgesloten. In deze gevallen wordt in het systeem een afzonderlijk alarm geactiveerd en wordt de probleemsituatie weergegeven.
Ieder kanaal is met een specifieke tweekleurige (rood en groen) status- LED voor de lokale bewaking van digitale ingangstypes uitgerust. De LED kan zo worden geconfigureerd dat deze voor iedere ingangsstatus rood of groen brandt. Eenpolige 28V blusdioden op alle ingangen beschermen tegen tijdelijke overspanningen.
I/O-modules
Ingangskanalen ....................................................16 universele ingangen
31
Bewaakt Aangetoonde weerstandswaarden ..................Open stroomkring, kortsluiting, open contact en gesloten contact 5 V stroomkring, 1 of 2 weerstanden, bewaakte schakelcombinaties: Alleen serieel, alleen parallel, serieel en parallel. Weerstandsbereik ............................................ 1 k tot 10 kohm Bij een configuratie met 2 weerstanden heeft iedere weerstand dezelfde waarde.
Analoge ingangen
Voeding Bereik ..............................................................0-20mA Resolutie .........................................................12 bit Nauwkeurigheid ..............................................+- (0,03 mA + 0,4% van het bereik) Betrouwbaarheid ............................................. Betrouwbaarheidsgraad voor elektrische boven- en ondergrenzen definieerbaar Impedantie ......................................................47 ohm
Weerstand 10 ohm tot 10 kohm ........................................±(7 + 4 x 10 -3 x R) (ohm) 10 kohm tot 60 kohm ......................................±(0,4 + 7 x 10 -6 x R) (%) Betrouwbaarheid ............................................. Betrouwbaarheidsgraad voor elektrische boven- en ondergrenzen definieerbaar
Thermistor Bereik ..............................................................-50 tot 150 °C (-58 tot 302 °F) Resolutie .........................................................12 bit Ondersteunde thermistoren .............................1,8 kohm, 10 kohm en 1 kohm Balco temperatuursensor
Interne Pullup-weerstand 10 kohm thermistoren .....................................10 kohm tot 5V 1,0 (Balco) en 1,8 kohm thermistoren ..............1,5 kohm tot 1V
TB-IO-W1 (montagevoet voor I/O-modules) ...................................................................................................SXWTBIOW110001
8 digitale uitgangen (wisselcontacten)
De DO-FC-8 en de DO-FC-8-H zijn I/O-modules met 8-kanaals-digitale uitgangen. Ieder kanaal kan digitale (Form-C) uitgangen ondersteunen. De Form-C-relais in de DO-FC-8 en in de DO-FC-8-H zijn voor applicaties met een directe uitgangsbelasting van maximaal 3 A per uitgang ontworpen. De voorkant van de DO-FC-8 en van de DO-FC- 8-H is voorzien van een digitale uitgangsstatusweergave, die met een groene LED is uitgerust. Bovendien is de DO-FC-8-H met Hand-Off-Auto (HOA)-schakelaars uitgerust.
Ingangsvermogen ................................................... 24 VDC, 2,2 W
Uitgangskanalen ..................................................... 8 Form-C digitale uitgangen
Schakelvermogen ................................................... 250 VAC, 30 VDC, 3 A (AC)
Form-C-relais Klemmen ........................................................... Common (C), normaal open (NO), normaal gesloten (NC) Impulsbreedte ................................................... min. 100 ms Isolering ............................................................. min. 1500 VAC, tussen spoel en contact
Mechanisch Gewicht (inclusief montagevoet) ........................ 0,332 kg (0.73 lb)
TB-IO-W1 (montagevoet voor I/O-modules) ...................................................................................................SXWTBIOW110001
12 digitale uitgangen (No contacten)
De DO-FA-12 en de DO-FA-12-H zijn I/O-modules met 12-kanaals- digitale uitgangen. Ieder kanaal kan digitale (Form-A) uitgangen ondersteunen. De relais (No contacten) in de DO-FA-12 en in de DO- FA-12-H zijn voor applicaties met een directe uitgangsbelasting van maximaal 2 A per uitgang ontworpen. De voorkant van de DO-FA-12 en van de DO-FA-12-H is voorzien van een statusweergave voor de digitale uitgangen, die met een groene LED is uitgerust. Bovendien is de DO- FA-12-H met Hand-Off-Auto (HOA)-schakelaars uitgerust.
Ingangsvermogen ................................................... 24 VDC, 1,8 W
Uitgangskanalen ..................................................... 12 Form-A digitale uitgangen
Schakelvermogen ................................................... 250 VAC, 30 VDC, 2 A
Form-A-relais Klemmen ........................................................... Common (C), normaal open (NO) Impulsbreedte ................................................... min. 100 ms Isolering ............................................................. min. 1500 VAC, tussen spoel en contact
Mechanisch Gewicht (inclusief montagevoet) ........................ 0,317 kg (0.70 lb)
TB-IO-W1 (montagevoet voor I/O-modules) ...................................................................................................SXWTBIOW110001
Uitgangskanalen ..................................................... 8 analoge voeding-/-spanningsuitgangen
Spanning Bereik ................................................................ 0 - 10 VDC Resolutie ........................................................... 50 mV Nauwkeurigheid ................................................ ±100 mV Klemmen ........................................................... Spanning (V), retour
Minimale belasting Source .............................................................. 2 mA Sink ................................................................... -1 mA
Voeding Bereik ................................................................ 0 - 20 mA Resolutie ........................................................... 0,1 mA Betrouwbaarheid ............................................... Betrouwbaarheidsgraad voor elektrische boven- en ondergrenzen
definieerbaar Nauwkeurigheid ................................................ ±0,2 mA Klemmen ........................................................... Spanning (V), retour Maximale belasting ............................................ De uitgangsbelasting mag niet boven 650 ohm komen
Mechanisch Gewicht (inclusief montagevoet) ........................ 0,282 kg (0.62 lb) Gewicht (zonder montagevoet) .......................... 0,159 kg (0.35 lb)
AO-8 & AO-8-H
8 analoge voeding-/-spanningsuitgangen
De AO-8 en de AO-8-H zijn I/O-modules met 8-kanaals-analoge uitgangen. Ieder kanaal kan analoge (spanning en voeding) uitgangstypes ondersteunen. De AO-8 en de AO-8-H zijn voor uitgangen met een maximaal regelbereik van 0-10 V ontworpen en ondersteunen daarom een breed spectrum aan apparaten zoals kleppen en servomotoren. De AO-8 en de AO-8-H kunnen voor de aandrijving van voeding met een maximaal regelbereik van 0-20 mA op elk van de acht kanalen gebruikt worden. Deze I/O-modules zijn tegen kortsluiting beschermd. De voorkant van de AO-8-H is met Hand-Off- Auto (HOA)-schakelaars met instelbare potentiometers uitgerust.
TB-IO-W1 (montagevoet voor I/O-modules) ...................................................................................................SXWTBIOW110001
Uitgangskanalen ..................................................... 8 analoge spanningsuitgangen
Spanning Bereik ................................................................ 0 - 10 VDC Resolutie ........................................................... 50 mV Nauwkeurigheid ................................................ ±100 mV Klemmen ........................................................... Spanning (V), retour
Minimale belasting Source .............................................................. 2 mA Sink ................................................................... -1 mA
Mechanisch Gewicht (inclusief montagevoet) ........................ 0,279 kg (0.61 lb)
I/O-modules (uitgangsmodules)
I/O-module A-O-V-8 ...................................................................................................................................................................................SXWAOV8XX10001
8 analoge spanningsuitgangen
De AO-V-8 en de AO-V-8-H zijn I/O-modules met 8-kanaals- analoge uitgangen. Ieder kanaal kan analoge (spanning) uitgangen ondersteunen. De AO-V-8 en de AO-V-8-H zijn voor uitgangen met een maximaal regelbereik van 0-10 V ontworpen en ondersteunen daarom een breed spectrum aan apparaten zoals kleppen en servomotoren. Deze I/O-modules zijn tegen kortsluiting beschermd. De voorkant van de AO-8-H is met Hand-Off-Auto (HOA)-schakelaars met instelbare potentiometers uitgerust.
TB-IO-W1 (montagevoet voor I/O-modules) ...................................................................................................SXWTBIOW110001
De UI-8/DO-FC-4 en de UI-8/DO-FC-4-H zijn gecombineerde I/O- modules, die 8 universele ingangskanalen en 4 digitale uitgangskanalen ondersteunen. Deze compacte modules zijn ideaal voor applicaties, die een combinatie van datapunten vereisen.
Deze module is uitstekend geschikt voor een combinatie van temperatuur, druk, voeding, statuspunten en dergelijke ingangen in een gebouwautomatiseringssysteem. De acht ingangskanalen ondersteunen een 12 bit A/D-omzetting. De maximale tellerfrequentie op alle acht ingangen met een minimum impulsbreedte bedraagt 20 milliseconden. Dit ingangstype wordt hoofdzakelijk voor energiemeetapplicaties gebruikt. Bewaakte punten worden voor veiligheidsapplicaties gebruikt, waarbij vastgesteld moet worden of een draad is doorgesneden of kortgesloten. In deze gevallen wordt in het systeem een afzonderlijk alarm geactiveerd en wordt de probleemsituatie weergegeven. Eenpolige 28V blusdioden op alle ingangen beschermen tegen tijdelijke overspanning.
De voorkant van de UI-8/DO-FC-4 en van de UI-8/DO-FC-4-H is voorzien van een digitale uitgangsstatusweergave die met een groene LED is uitgerust. Bovendien is de UI-8/DO-FC-4-H met Hand-Off-Auto (HOA) schakelaars met instelbare potentiometers voor iedere uitgang uitgerust. De relais (wisselcontacten) zijn voor applicaties met een directe uitgangsbelasting van maximaal 3 A per uitgang ontworpen.
I/O-modules
Digitale ingangen
37
Analoge ingangen
Voeding Nauwkeurigheid ..............................................±(0,03 mA + 0,4 % van het bereik) Betrouwbaarheid ............................................. Betrouwbaarheidsgraad voor elektrische boven- en ondergrenzen
definieerbaar Resolutie .........................................................12 bit Nauwkeurigheid ..............................................±(0,03 mA + 0,4 % van het bereik) Impedantie ......................................................47 ohm
Weerstand 10 ohm tot 10 kohm ........................................±(7 + 4 x 10 -3 x R) (ohm) 10 kohm tot 60 kohm ......................................±(0,4 + 7 x 10 -6 x R) (%) Betrouwbaarheid ............................................. Betrouwbaarheidsgraad voor elektrische boven- en ondergrenzen
definieerbaar
Interne Pullup-weerstand 10 kohm thermistoren .....................................10 kohm tot 5 V 1,0 (Balco) en 1,8 kohm thermistoren ..............1,5 kohm tot 1 V
Digitale uitgangen
I/O-module UI-8-DO-FC-4 ......................................................................................................................................................................SXWASLXXX10001
De UI-8/AO-4 en de UI-8/AO-4-H zijn gecombineerde I/O-modules, die 8 universele ingangskanalen en 4 analoge uitgangskanalen ondersteunen. Deze compacte modules zijn ideaal voor applicaties die een combinatie van datapunten vereisen.
Deze module is uitstekend geschikt voor een combinatie van temperatuur, druk, voeding, statuspunten en dergelijke ingangen in een gebouwautomatiseringssysteem. De acht ingangskanalen ondersteunen een 12 bit A/D-omzetting. De maximale tellerfrequentie op alle acht ingangen met een minimum impulsbreedte bedraagt 20 milliseconden. Dit ingangstype wordt hoofdzakelijk voor energiemeetapplicaties gebruikt. Bewaakte punten worden voor veiligheidsapplicaties gebruikt, waarbij vastgesteld moet worden of een draad is doorgesneden of kortgesloten. In deze gevallen wordt in het systeem een afzonderlijk alarm geactiveerd en wordt de probleemsituatie weergegeven. De UI-8/AO-4 en de UI-8/AO-4-H zijn voor uitgangen met een maximaal regelbereik van 0-10 V ontworpen en ondersteunen daarom een breed spectrum aan apparaten zoals servomotoren op alle acht uitgangskanalen. De UI-8/AO-4 en de UI-8/AO-4-H kunnen voor de aandrijving van voeding met een maximaal regelbereik van 0-20 mA op elk van de acht uitgangskanalen gebruikt worden. Eenpolige 28V blusdioden op alle ingangen beschermen tegen tijdelijke overspanning.
De voorkant van de UI-8/AO-4 en van de UI-8/AO-4-H is voorzien van een digitale uitgangsstatusweergave, die met een groene LED is uitgerust. Bovendien is de UI-8/AO-4-H met Hand-Off-Auto (HOA) schakelaars met instelbare potentiometers voor iedere uitgang uitgerust.
Digitale ingangen
I/O-modules
39
Analoge ingangen
Voeding Nauwkeurigheid ..............................................±(0,03 mA + 0,4% van het bereik) Betrouwbaarheid ............................................. Betrouwbaarheidsgraad voor elektrische boven- en ondergrenzen
definieerbaar Resolutie .........................................................12 bit Nauwkeurigheid ..............................................±(0,03 mA + 0,4% van het bereik) Impedantie ......................................................47 ohm
Weerstand 10 ohm tot 10 kohm ........................................±(7 + 4 x 10 -3 x R) (ohm) 10 kohm tot 60 kohm ......................................±(0,4 + 7 x 10 -6 x R) (%) Betrouwbaarheid ............................................. Betrouwbaarheidsgraad voor elektrische boven- en ondergrenzen
definieerbaar
Interne Pullup-weerstand 10 kohm thermistoren .....................................10 kohm tot 5 V 1,0 (Balco) en 1,8 kohm thermistoren ..............1,5 kohm tot 1 V
Analoge uitgangen
Voeding Bereik ..............................................................0 - 20 mA Resolutie .........................................................0,1 mA Nauwkeurigheid ..............................................±0,2 mA Klemmen .........................................................Spanning (V), retour
De UI-8/AO-V-4 en de UI-8/AO-V-4-H zijn gecombineerde E/A-modules, die 8 universele ingangskanalen en 4 analoge spanningsuitgangskanalen ondersteunen. Deze compacte modules zijn ideaal voor applicaties, die een combinatie van datapunten vereisen.
Deze module is geschikt voor een combinatie van temperatuur, druk, voeding, statuspunten en dergelijke ingangen in een gebouwautomatiseringssysteem. De acht ingangskanalen ondersteunen een 12 bit A/D-omzetting. De maximale tellerfrequentie op alle acht ingangen met een minimum impulsbreedte bedraagt 20 milliseconden. Dit ingangstype wordt hoofdzakelijk voor energiemeetapplicaties gebruikt. Bewaakte punten worden voor veiligheidsapplicaties gebruikt, waarbij vastgesteld moet worden, of een draad is doorgesneden of kortgesloten. In deze gevallen wordt in het systeem een afzonderlijk alarm geactiveerd en wordt de probleemsituatie weergegeven. De UI-8/AO-V-4 en de UI-8/AO-V-4-H zijn voor uitgangen met een maximaal regelbereik van 0-10 V ontworpen en ondersteunen daarom een breed spectrum aan apparaten zoals kleppen en servomotoren op alle acht uitgangskanalen. Eenpolige 28V blusdioden op alle ingangen beschermen tegen tijdelijke overspanning. De voorkant van de UI-8/AO-V-4 en van de UI-8/AO-V-4-H is voorzien van een digitale uitgangsstatusweergave, die met een groene LED is uitgerust. Bovendien is de UI-8/AO-V-4-H met Hand-Off-Auto (HOA) schakelaars met instelbare potentiometers voor iedere uitgang uitgerust.
Ingangsvermogen 24 VDC, 1,0 W Ingangskanalen 8 universele ingangen Uitgangskanalen 4 analoge spanningsuitgangen Gewicht (inclusief montagevoet) 0,275 kg (0.61 lb) Gewicht (zonder montagevoet)
I/O-modules
41
Analoge ingangen
Voeding Nauwkeurigheid ..............................................±(0,03 mA + 0,4% van het bereik) Betrouwbaarheid .............................................Betrouwbaarheidsgraad voor elektrische boven- en ondergrenzen definieerbaar Resolutie .........................................................12 bit Nauwkeurigheid ..............................................±(0,03 mA + 0,4% van het bereik) Impedantie ......................................................47 ohm
Weerstand 10 ohm tot 10 kohm ........................................±(7 + 4 x 10 -3 x R) (ohm) 10 kohm tot 60 kohm ......................................±(0,4 + 7 x 10 -6 x R) (%) Betrouwbaarheid .............................................Betrouwbaarheidsgraad voor elektrische boven- en ondergrenzen definieerbaar
Thermistor Bereik ..............................................................-50 tot 150 °C (-58 tot 302 °F) Resolutie .........................................................12 bit Ondersteunde thermistoren .............................1,8 kohm, 10 kohm en 1 kohm Balco temperatuursensor
Interne Pullup-weerstand 10 kohm thermistoren .....................................10 kohm tot 5 V 1,0 (Balco) en 1,8 kohm thermistoren ..............1,5 kohm tot 1 V
Analoge uitgangen
Interne Pullup-weerstand 10 kohm thermistoren .....................................10 kohm tot 5 V 1,0 (Balco) en 1,8 kohm thermistoren ..............1,5 kohm tot 1 V
I/O-module UI-8-AO-V-4 .........................................................................................................................................................................SXWUI8V4X10001
43
De Power Supply module ondersteunt de Automation-server en diens I/O-modulefamilie. In dit modulaire systeem worden voeding en communicatie via een gemeenschappelijke bus geleid. De aansluiting van modules is een eenvoudige procedure: De modules worden m.b.v. de geïntegreerde stekkers eenvoudig met elkaar verbonden, een afzonderlijke bekabeling komt te vervallen.
De Power Supply kan de Automation-server en het in de vermogenstabel (zie volgende pagina) berekende aantal I/O- modules van voeding voorzien. Indien er meer I/O-modules nodig zijn, kan een verdere voeding via de bus plaatsvinden. De voeding zijn van elkaar geïsoleerd, voorzien echter tegelijkertijd in het doorgeven van communicatie.
Polariteitsonafhankelijk De ingangen (van de hoofdtoevoer) en uitgangen (naar de modules) van de voeding zijn galvanisch geïsoleerd. Zo wordt het risico van storingen door aardlussen verlaagd en hoeft niet op de passende polariteit gelet te worden.
Overbelastingsbescherming Als de belasting van de Power Supply module (totale belasting van de Automation-server, de I/O-modules, de communicatiemodules) boven de maximale belastbaarheid komt, beschermt de voeding zichzelf tegen schade.
30 W nominaal vermogen De Power Supply module kan voeding leveren voor belastingen tot 30 W. Het verbruik van nageschakelde modules kan variëren. Een PS-24V kan bijvoorbeeld een Automation-server en het in de vermogenstabel berekende aantal I/O-modules van voeding voorzien.
Statusweergave De voorkant van de PS-24V module is met LED's voor het ingangs- en uitgangsvermogen uitgerust. De LED voor het ingangsvermogen geeft de status van de hoofdtoevoer weer. De status LED voor het uitgangsvermogen geeft weer, of het uitgangsvermogen in het normale bereik ligt.
Voeding
Eenvoudige DIN-railbevestiging De houder heeft een snelspanfunctie voor de eenvoudige montage en demontage.
44
Voeding
Voeding voor Automation-server en I/O-modules
De voeding van de Automation-server is zo ontworpen dat het de specifieke vermogensbehoefte van de SmartStruxure™ installaties dekt. De Power Supply module levert de voeding voor de Automation-server en diens aangesloten I/O-modules. De PS-24V is een voedingsmodule voor ingangsvermogens van 24 V AC of 24 V DC.
• Betrouwbaar stabiel uitgangsvermogen • Modulair en op schaal te brengen systeem • Polariteitsonafhankelijk • Overbelastingsbescherming • Gepatenteerd tweedelig design • Hot Connect/Hot Swap-functie • Auto-adressering • Eenvoudige DIN-railmontage • Schakelkastmontage met indeling over meerdere rijen • 30 W nominaal vermogen • Statusweergave
Au to
m at
io n-
se rv
er DI-1
6 UI-1
Elektriciteitsverbruik
24 VDC vermogen 7,0 1,6 1,8 1,8 1,8 2,2 2,2 4,9 4,9 0,7 0,7 1,9 1,9 3,2 3,2 1,0 1,0( in watt )
In ga
ng sm
od ul
e I/O
In ga
ng sm
od ul
e I/O
Uitg an
gs m
od ul
e I/O
Uitg an
gs m
od ul
e I/O
Uitg an
gs m
od ul
e I/O
Uitg an
gs m
od ul
e I/O
Uitg an
gs m
od ul
e I/O
Uitg an
gs m
od ul
e I/O
Uitg an
gs m
od ul
e I/O
Uitg an
gs m
od ul
e I/O
Gem en
gd e
I/O 's
Gem en
gd e
I/O 's
Gem en
gd e
I/O 's
Gem en
gd e
I/O 's
Gem en
gd e
I/O 's
Gem en
gd e
I/O 's
Elektrisch I/O busvermogen ............................................24 VDC, max. 30 W per I/O busvoeding, klasse 2 Max. aantal adressen per I/O bus ....................32
Ingangsspanning AC Bedrijfsspanning .............................................24 VAC, 50/60 Hz Werkbereik ......................................................24 VAC, ±20 %, 50/60 Hz Ingangsstroom ................................................Max. 2.5 A rms Aanbevolen transformatorvermogen ................≥ 60 VA
Ingangsspanning DC Bedrijfsspanning ..............................................24 to 30 VDC Werkbereik ......................................................21 to 33 VDC Stroomverbruik ................................................max. 40 W
Uitgangsspanning DC Uitgangsspanning ..........................................24 VDC ±1 V Uitgangsvermogen ..........................................max. 30 W
Bedrijfsomgeving Omgevingstemperatuur, bedrijf ........................0 °C tot 50 °C (32 °F tot 122 °F) Omgevingstemperatuur, opslag .......................-20 °C tot +70 °C (-4 °F tot +158 °F) Vochtigheid .....................................................max. 95% RH (niet condenserend)
Standaards Emissies ..........................................................C-Tick; EN 61000-6-3; FCC deel 15, benedendeel B, klasse B EMC ................................................................EN 61000-6-2 Veiligheid .........................................................UL 916 C-UL (USA)
47
Accessoires
DIN-rail-eindclips Eindstukken voor DIN-rails, worden in verpakking van 25 stuks geleverd.
S-kabel De verbindingskabels voor I/O-modules zijn met haakse stekkerverbindingen beschikbaar, de kabellengte bedraagt 1,5 m.
Tekstlabel-vellen Tekstlabel wit, DIN A4, 18 stuks per blad ............................................................................................................SXWTERLBL10011
Tekstlabel Tekstlabel voor het identificeren van de modules in DIN A4-formaat. Levering per 100 vellen, per vel 18 etiketten, etiketten zijn geperforeerd.
Accessoires
© 2
2
Schneider Electric The Netherlands B.V. Postbus 1318 NL-2130 EK Hoofddorp Taurusavenue 133 NL-2132 LS Hoofddorp Tel.: +31 (0)23 5 124 124 E-mail: [email protected] www.schneider-electric.com/nl
Standaarden, specificaties en ontwerpen kunnen van tijd tot tijd wijzigen. Daarom raden wij u aan om altijd een bevestiging te vragen van de informatie in dit document. SmartStruxure, EcoStruxure en StruxureWare zijn geregistreerde merken van Schneider Electric.
Make the most of your energy