røros hotell...røros hotell røros hotell er røros` og fjellregionens største hotell med 157...

of 23 /23
Røros Hotell Røros Hotell er Røros` og Fjellregionens største hotell med 157 komfortable rom, restaurantlokaler, kurs- og konferanselokaler, selskapssaler, barer, svømmehall og sauna. Hotellet ligger midt i Verdensarven Røros, kun et par minuers gange fra sentrum og med Rørosviddas floe turmuligheter re utenfor døra. Bergstaden Røros er tradisjonsrik, særegen og sjarmerende. Gruvedriſt og byjordbruk har formet en helt spesiell ellby, med status som verdensarvsted. I gatene finner du et levende kunsthåndverksmiljø, særegne bukker og gode spisesteder som byr på lokale reer med sesongens råvarer. Naturen rammer inn den kulturelle og historiske arven på en måte du ikke kan oppleve andre steder. Våre vidder, ell, sjøer og skogkledde daler er skapt for å nytes, både sommer, høst, vinter og vår. Det er med stolthet og glede vi serverer deg mat basert på kvalitetsråvarer fra vår egen region. Røros-regionen er et kraſtsentrum for norsk lokalprodusert mat, og det er med smak av ell, vidde, skog og sjø vi presenterer våre Røros Hotell Mikael og Sara Forselius Tlf: +47 72 40 80 00 E-post: [email protected] Web: www.roroshotell.no Adresse: An-Magrisvei, 7374 Røros Produkt: Restaurant, overnang, konferanse, akviteter.

Author: others

Post on 10-Oct-2020

2 views

Category:

Documents


0 download

Embed Size (px)

TRANSCRIPT

 • Røros Hotell

  Røros Hotell er Røros` og Fjellregionens største hotell med 157 komfortable rom, restaurantlokaler, kurs- og konferanselokaler, selskapssaler, barer, svømmehall og sauna. Hotellet ligger midt i Verdensarven Røros, kun et par minutters gange fra sentrum og med Rørosviddas flotte turmuligheter rett utenfor døra.

  Bergstaden Røros er tradisjonsrik, særegen og sjarmerende. Gruvedrift og byjordbruk har formet en helt spesiell fjellby, med status som verdensarvsted. I gatene finner du et levende kunsthåndverksmiljø, særegne butikker og gode spisesteder som byr på lokale retter med sesongens råvarer. Naturen rammer inn den kulturelle og historiske arven på en måte du ikke kan oppleve andre steder. Våre vidder, fjell, sjøer og skogkledde daler er skapt for å nytes, både sommer, høst, vinter og vår.

  Det er med stolthet og glede vi serverer deg mat basert på kvalitetsråvarer fra vår egen region. Røros-regionen er et kraftsentrum for norsk lokalprodusert mat, og det er med smak av fjell, vidde, skog og sjø vi presenterer våre

  Røros HotellMikael og Sara Forselius

  Tlf: +47 72 40 80 00 E-post: [email protected]: www.roroshotell.noAdresse: An-Magrittsvei, 7374 RørosProdukt: Restaurant, overnatting, konferanse, aktiviteter.

 • Berg Gård

  Norges første godkjente gårdsslakteri for småfe. Vi har eget gårdsmatkjøkken som foredler lam, frilandsgris og honning. Kulturlandskap, historie og tradisjon står sentralt i drifta på Berg Gård. Det gamle kulturlandskapet med sine kulturminner er omhyggelig restaurert, og her er det gårdens sauer som er gartnere.

  Gårdsbutikk i gammel landhandlerstil.Slakteriloftet spisested med sin spesielle atmosfære serverer lam ogfrilandsgris som aldri har forlatt gården.

  Vi ønsker deg velkommen til gårds for kultur- og matopplevelser, og for å ta del i historien om hvordan ”byfolket” ble bønder. Et lam i 30-årsgave førte til husdyrhold og slakteri…….

  Berg GårdSvein Berfjord og Kirsti Farbu

  Tlf: +47 470 35 044E-post: [email protected]: www.berg-gaard.noAdresse: Kjelvikvegen 71, 7670 INDERØYProdukt: Servering, gårdsbutikk, kjøttptodukter.

 • DalPro Gårdsmat

  Livet ved Trøndelagskysten er herlig! Gårdsmaten fra DalPro på Hitra er kvalitetsmat av de ypperste råvarer. Vi garanterer at kjøttet er behandlet på riktig måte. Kjøttet kommer fra Frøya og Hitra og er laget på naturens premisser. Villsau og hjort beiter i lyng, gress, einer, løvkratt og tang året rundt. Det frie liv, klimaet og øyrikets flora tilfører en unik smak av natur.

  DalPro Gårdsmat ble opprettet i 2007 og er et bevis på at hardt og møysommelig arbeid betaler seg til slutt. De siste årene har vi nytt stor anerkjennelse over hele landet for kjøttproduktene våre. Vi har vært så heldige å ha vunnet gull i NM-kjøttprodukter i 2011, 2012 og 2013.

  DalPro Gårdsmat

  Tlf.: 916 65 340E-post: [email protected]: www.godtfrakysten.noAdresse: 7250 MelandsjøProdukt: Produsent og videreforedler av hjort og vilsauprodukter

 • ØynaKristine og Frode Sakshaug

  Tlf: +47 941 50 103E-post: [email protected]: www.oyna.noAdresse: Sakshaugvn 36, 7670 InderøyProdukt: Restaurant, konferanse og aktiviteter.

  Øyna – helt øverst

  Øyna ligger på et storslått utsiktsplatå ovenfor gården vår og Sakshaug gml. kirke i Inderøy, Nord- Trøndelag. Herfra kan man la blikket hvile over et enestående vakkert kulturlandskap.

  Vårt mål er å skape minneverdige opplevelser, enten om du kommer som gjest i et selskap, på restauranten eller bare for å nyte utsikten. Øyna er godkjent økoturisme bedrift. For oss innebærer økoturisme i praksis at vi handler lokalt: alt fra type bygninger og materialvalg til at vi henter våre råvarer så langt det lar seg gjøre, fra de 7 kommunene vi kan se fra Øyna.

  I tillegg stiller vi høye krav til oss selv som vertskap og til de som jobber hos oss i forhold til å være Den Gyldne Omvei, Inderøy og Innherreds guider. Vi har økoturisme som vår grunnfilosofi som hjelper oss til å ta bærekraftige valg.

 • Strømnes gir deg ro og følelsen av oldemors tid

  Strømnes ligger vakkert til ved den sterke tidevannstrømmen på Straumen i Inderøy. Dette er et spennende alternativ til hotell med sin følelse fra oldemors tid. Her finner du det slitte og råe som på en vakker og sjelfull måte forteller en historie om det som en gang var - samtidig som gammel tid møter ny.

  Strømnes er for mindre selskap som ønsker en spesiell atmosfære. Matopplevelsen vil gjenspeile det intime og nostalgiske ved stedet . Menyen er tuftet på Hansines kokebok fra 1874. Råvarene er kortreiste der det er mulig, mye fra Den Gyldne Omvei.

  Du finner en anerkjent fiskeplass, en herlig badeplass og Straumen sentrum – alt innenfor 500 meter.

  StrømnesMargarete Uddu

  Tlf: +47 926 10 894E-post: [email protected]: www.stromnes-inderoy.noAdresse: Sundsnesvn. 8, 7670 INDERØYProdukt: Spisested, overnatting, aktiviteter.

 • SalMar

  SalMar ble grunnlagt februar 1991. Selskapet ble da tuftet på et oppkjøpt konkursbo bestående av én konsesjon for oppdrett av laks og et slaktings- og bearbeidingsanlegg myntet på hvitfisk. Dette skjedde i en av de mest urolige periodene i norsk oppdrettsnæring, som senere førte til konkursen i Fiskeoppdretternes Salgslag AL i november samme år. Det var nettopp denne konkursen, og det såkalte lakseberget, som var med å legge grunnlaget for prosessering og videreforedling som et bærende element i historien om SalMar. Inntil da hadde det aller meste av den norske laksen blitt eksportert som fersk eller frossen rund sløyd fisk. Dette ble også starten på en betydelig strukturendring i norsk oppdrettsnæring i retning av en industriell utvikling.

  Fra starten i 1991 har SalMar utviklet seg til å bli et fullt ut vertikalt integrert oppdrettskonsern, med egen produksjon som strekker seg fra rogn/stamfisk til salg av ferdig vare. SalMar har gått fra å være et selskap med én konsesjon for oppdrett av laks i Norge, til et internasjonalt konsern med 81 konsesjoner for oppdrett i Norge og med betydelig eierinteresser i Storbritannia og på Færøyene. Dette gjør SalMar til Norges tredje største oppdretter av atlantisk laks. I samme periode har antall ansatte gått fra 25 til cirka 860. Kort summert: SalMar har vært gjennom en eventyrlig utvikling de siste 21 årene, og ser frem mot en like spennende tid i årene som kommer.

  SalMar

  Tlf: +47 72447900E-post: [email protected]: www.salmar.noAdresse: 7266 KvervaProdukt: Laks

 • Skånaliseter - gårdsysteri ved Børgefjell

  Skånaliseter Gårdsysteri produserer og selger ekte geitoster av meget høy kvalitet. Ysteriet ligger høyt til fjells i flotte naturområder, like ved Børgefjell Nasjonalpark i Røyrvik kommune, -midt i Norge.

  Osteproduksjon på geitemelk har lange tradisjoner i området, og Svein Håpnes er fjerde generasjon yster på Skånaliseter. Han har bygd opp et moderne ysteri og drevet dette i snart 25 år.

  Utvalget av geitoster er stort og variert, og kan kjøpes over nett, på enkelte spesialbutikker og restauranter rundt om i Norge. Skånaliseter Gårdsysteri har også egen gårdsbutikk og restaurant som gjerne tar i mot besøk. Størstedelen av osteproduktene selges på Bondens Marked og andre matmarked i region Midt Norge.

  Skånaliseter Gårdsysteris produksjon av oster er basert på naturlige råvarer fra geiter som beiter i fjellet, gode håndverksmessige tradisjoner og lang riktig modning. Dette gir god smak og rik aroma på de forskjellige ostene.

  Tradisjonell brun og hvit geitost er basert på gamle oppskrifter fra gården, og kaffeosten tilhører fjellfolkets måte å bevare og spise ost som en viktig del av kostholdet. Blå og hvitmuggoster, fetaost, mv. er utviklet med basis i lærdom fra studiebesøk rundt om i Europa.

  Skånaliseter Gårdsysteri har autorisasjonsnummer EFTA M 510.

  Skånaliseter Gårdsysteri Svein Håpnes

  Tlf: +47 913 01396 E-post: [email protected] Org.nr.: 979975643Adresse: Namsvassveien 735, 7898 Limingen

 • Rørosmat

  Tlf: +47 72 41 07 30E-post: [email protected]: www.rorosmat.noAdresse: Havsjøveien Næringspark, Havsjøveien, 7374 Røros

  Sammen om matglede!

  I Røros-regionen har vi skapt et moderne mateventyr. Det har vi fått til fordi vi er mange som står sammen. Fordi vi brenner for å skape verdier ut av de ressursene vi har. Fordi vi blir inspirert av hverandre. Og fordi vi kan by på god mat med smak av fjell, vidde, skog og sjø.

  Rørosmat SA er et andelslag og har i dag 25 aktive matprodusenter som andelseiere. Gjennom et godt samarbeid og dyktige lokalmatprodusenter kan vi tilby over 200 forskjellige lokalmatprodukter. Produkter merket "Røros - mat fra Røros-Traktene" har en historisk forankring i Røroshistorien, de kommer alle fra samme geografiske område og den ekte smaken vitner om produkter laget på lokale råvarer dyrket frem i hardt klima og karrig jord. Betingelser som resulterer i god mat som er rik på smak!

 • Orkladal ysteri

  Velkommen til Orkladal ysteri! Vi produserer forskjellige kittmodnede oster i tillegg til blåost, stykkost (feta) og kremost. I tillegg til osteproduksjon har vi en gårdsbutikk. Der selger vi annen gårdsmat og brukskunst/håndverk. I møtelokalet/serveringslokalet serverer vi god tradisjonsrik mat. Det blir selvsagt også servert ost til de som ønsker det. Lokalene kan bestilles for grupper.

  Orkladal ysteri ligger på Gjølme/Råbygda i Orkdal kommune. Jeg har drevet med ysting i over 10 år og øker produksjonen fra 2 tonn i 2012 til 4tonn i 2013.

  Jeg satser mest på kittoster - oster som kan minne om Ridderost/Port Salut. Jeg lager både halvfaste og myke. Den halvfaste kalles Orkladal tilsiter. Denne kan jeg lagre i opptil 2 år. Når den passerer 6mnd så kalles den for Høvding Sverre. Det er denne osten jeg selger mest av. De myke kittostene- Rokoll og Skjenald er dessertoster og jeg selger mye av disse til Oslo og Stavanger. Blåosten min er litt fast og jeg jobber stadig med å få den litt mykere, men tilbakemeldingene er gode. Den selges mest på Bondens Marked. Stykkost (feta) har jeg en veldig liten produksjon av. Det gjelder også kremost. Ostene mine selges hovedsakelig til spesialbutikker i Oslo og Stavanger og til restauranter i Trondheim og på Orkanger.

  Orkladal YsteriMerethe Landrø

  Tlf: + 4795025177E-post: [email protected]: www.orkladalysteri.noAdresse: Nygårdsvein, 7310 Gjølme (Orkanger)Produkt: Ost, gårdsbutikk

 • Li-vert`n

  Et serveringssted ved svenskegrensen i Lierne kommune i Nord-Trøndelag med fokus på lokal mat, lokale mattradisjoner og historie. Her finner du kortreist mat og lokale produkter på alle menyer. Besøk oss i våre lokaler i hjertet av Norge. Vår visjon er: Li-vert`n - service, stolthet og særpreg!

  Vår kafe/restaurant har 80 - 300 sitteplasser der vi tilbyr en meny basert på lokale produkter fra Lierne. På menyen finner du helstekt mørbrad av rein, bjørneburger, viltsnadder, elgburger, fjellfiskburger, viltkaker, røkt fjellfisk, stekt røye m.m. Vi produser også «Liernes nasjonalrett «GRÆVFISK, som selges lokalt i Lierne.

  Vi har tilgang til et koselig serveringslokale i ekte villmarkstil på Sørgården. Her er det plass til 10-90 pers i et ombygd fjøs og stall. Dette lokalet egner seg meget godt til små og store selskap, fest og dans. Vi anbefaler gjerne vår Lierne-meny, en meny med ekte villmarksråvarer fra Lierne! Vi kan servere øl, vin og brennevin.

  Vi tilbyr villmarksopplevelser i bjørnens rike i samarbeid med Lierne Nasjonal-parksenter. Hva med en guidet tur i bjørneland med servering og overnatting i telt eller lavvo i Bjørnecampen? Her serveres en 3-retters meny basert på lokale råvarer. Sammen med våre samarbeidspartnere tilbyr vi aktiviteter, opplevelser og overnatting m.m som skulle passe våre besøkende i alle aldre og med alle interesser. Se mer på www.lierne.no.

  På vår bensinstasjon Li-vert`n 1-2-3 (Statoil) finner du Norges eneste bensinstasjon med en kortreist "fastfoodmeny".Kom gjerne innom og test vår berømte bjørneburger (terningkast 5 i VG) eller vår Li-bab som er Liernes svar på kebab. Vi har også et eget Lierne-torg i butikken med utsalg av lokale kjøtt-, vilt-, fisk- og bakeprodukt fra Lierne.

  Velkommen til LIERNE - det gode vertskap!

  Li-vert`n - service, stolthet og særpreg!

  Tlf: +47 74 34 34 95E-post: [email protected]: www.liverten.noAdresse: Heggvollveien 4, 7822 Nordli, NorwayProdukt: Kafe, Restaurant, Catering, Selskapslokaler, Bensinstasjon, Opplevelser og aktiviteter. Videreformidling av overnatting og villmarksopplevelser i Lierne. Turistinformasjon.

 • Kongsvold

  Det aller meste av hva Kongsvold Fjeldstue frister med på menyen er basert på lokale og regionale råvarer – inklusiv moskus, som man også kan oppleve på daglige moskussafarier i Dovrefjell nasjonalpark.

  Kongsvolds dyktige kokker utvikler stadig nye og spennede retter. Råvarene blir gravet, røkt, marinert og stelt etter alle kokkekunstens regler. Fjellmandel-poteten er fra Driva, kvann og rabarbra fra egen hage. Andre råvarer er reinsdyr, fjellørret, elg, hjort og moskus, men også sopp og urter. Til og med reinlav blir til en kulinarisk opplevelse sammen med hjort, moskus, rype og fjærkre. Alt presenteres på hvite tallerkener og hvite duker, med hver smak for seg.

  Kongsvold Fjeldstue drives av Ellen og Knut J. Nyhus. Ekteparet Nyhus har vært vertskap siden 1998. Begge er aktivt med i den daglige driften og utøver vertskapsrollen «hands on», sammen med de øvrige medarbeiderne på Kongsvold.

  KongsvoldEllen og Knut J. Nyhus

  Tlf: +47 900 84 802E-post: [email protected]: www.kongsvold.noAdresse: Dovrefjell, 7340 OppdalProdukt: Restaurant, overnatting, konferanse, aktiviteter.

 • Hotell Frøya

  Tlf: +47 72464500E-post: [email protected]: www.hotellfroya.noAdresse: 7260 SistrandaProdukt: Restaurant, overnatting, konferanse, aktiviteter.

  Hotell Frøya

  Hotell Frøya er et hjemmekoselig hotell med hyggelig betjening, som ønsker å gi det lille ekstra til våre gjester.

  For oss på hotellet er det viktig å tilby kortreist mat basert på de beste råvarene vi har tilgang til.

  Ved siden av mye god fisk og fine skalldyr, har vi også en meget solid hjortestamme i øyregionen. De siste årene er det også stadig flere som har startet med villsauproduksjon. Hjort og villsau er spennende råvarer med fantastisk fin smak.

  Vi ønsker også at Hotell Frøya skal være et utgangspunkt for å oppleve det vi har å by på her ute, og Frøya har svært mye å by på! Ønsker du å oppleve ekte kystkultur, frisk luft, lukten av tang og tare, regn, vind og sol som skifter flere ganger i døgnet? Ja, da er Hotell Frøya behjelpelig med å skreddersy et opplegg som passer akkurat dere!

 • GulburetLiv Elin Olsen

  Tlf: +47 470 35 044E-post: [email protected]: www.gulburet.noAdresse: Kjelvikvegen 71, 7670 INDERØYProdukt: Servering, gårdsbutikk, kjøttptodukter.

  Gulburet

  I den bugnende gårdsbutikken på Verdal Østre finner du et spennende utvalg av gårdsmatprodukter, lokal historie og handverk. I gårdskjøkkenet bakes det brød og lages mat som skal serveres, alt med inspirasjon fra ny og gammel tid.

  Gårdens kulturminner og bygdekokkenes oppskrifter gir grunnlag for gode opplevelser. Kortreist mat og drikke kan nytes i det trivelige tunet, mens gårdsdriften går sin gang og kua koser seg i enga eller på båsen.

  I andre etasje på Låven er det kunstutstilling. Om sommeren kan du kjøpe deg lunsj og kaffe til nytelse ute eller inne.

  Velkommen til oss og Den Gyldne Omvei.

 • Gagstad GårdsysteriAstrid Aasen

  Tlf: +47 74156445 / 95890776E-post: [email protected]: www.ysteri.noAdresse: Nessetvegen 11, 7670 INDERØYProdukt: Ost – pg isproduksjon, kaffe og is servering i tunet.

  Gangstad Gårdsysteri – Norges første gårdsysteri

  Gangstad Gårdsysteri ble etablert I 1998 som det første gårdsysterier i Norge som fikk autorisasjon som meieri. Her lages prisbelønte oster av gårdens ferske kumelk, bl.a. ulike hvit og blåskimmeloster, samt den populære Salatosten. I 2008 startet familien også produksjon av både fløteis, yoghurt-is og sorbéter. I den spennende gårdsbutikken finnes smakfull gårdsmat av kortreiste råvarer, og Astrid har alltid smaksprøvene framme.

  I den spennende gårdsbutikken finner du smakfull gårdsmat av kortreiste råvarer! Om sommeren er det mulig å sette seg ned i gårdstunet mens du nyter en is og kaffe.

  Velkommen for en smaksopplevelse hos oss langs Den Gyldne Omvei!

 • Mosvik BryggeAnn Kristin Damås Jenssen

  Tlf: +47 950 26 457E-post: [email protected]: www.mosvikbrygge.noAdresse: Vinjesjøen, 7690 MOSVIKProdukt: Restaurant, pøbb, båt – og kajakkutleie, ekorn – og elgsafari

  Mosvik Brygge

  Mosvik Brygge ligger ved Vinjesjøen som det heter, området ved det gamle handelsstedet. Her kom jækter og dampbåter inn fra Levanger og Trondheim for levering av varer, gods og reisende.

  I dag er stedet blitt et møtested med en særegen restaurant som serverer lokal mat. Det er pøbb og bryggedans. Softis og kaffebar. Noe for enhver smak. Vi tilbyr overnatting også, samt ekorn ogelgsafari.

  Her er det fint å komme med båt og vi har utleie av kajakker og en 19 fot Øienbåt.

  Velkommen til oss og Den Gyldne Omvei.

 • Den Gyldne OmveiLeder: Liv Elin Olsen (Gulburet)

  Tlf: +47 470 35 044E-post: [email protected]: www.dgo.noProdukt: Reiserute i hjertet av Trøndelag,

  Den Gyldne Omvei

  Den Gyldne Omvei går gjennom vakkert kulturlandskap langs Fv761 (med avstikkere) i Inderøy kommune, og har et mangfold av interessante stoppesteder med innholdsrike familietilbud. Lokalprodusert mat, spesielle overnattingsteder og serveringslokaler, kunsthåndverkere, utstillinger, severdigheter og besøksgårder er blant opplevelsene langs Den Gyldne Omvei. Både tradisjon og nyskaping er ivaretatt.

  Nærheten til sjøen gir muligheter til bading, fiske, båt- og friluftsliv. Velkommen til Den Gyldne Omvei.

 • Inderøy GårdsbryggeriSteinar og Per Morten Kvam

  Tlf: +47 922 54 112E-post: [email protected]: www.igb.noAdresse: Kvamshaugan 46, 7670 INDERØYProdukt: Gårdsbutikk, øl-produksjon, kurs og øl smaking

  Inderøy Gårdsbryggeri

  Inderøy Gårdsbryggeri ble stiftet 13.03.07. Den første offisielle brygginga gjennomførte vi den 01.12.07. Bryggeriet ligger på gården Kvam Østre på Inderøy.

  Bryggmester Steinar Kvam har drevet med ølbrygging som hobby siden 1993. Prosessen med å bygge opp bryggeriet startet i januar 2005 og i mars 2008 solgte vi de første ølflaskene.

  Vi brygger øl med mye smak. Vi brygger ølet etter gamle håndverkstradisjoner. Hos oss kan du handle øl og gavepakninger, samt at vi arrangerer øl-smaking for små og store grupper. Mange serveringssteder langs Den Gyldne Omvei serverer vårt øl.

  Velkommen til oss og Den Gyldne Omvei.

 • Visit Innherred

  I hjertet av Trøndelag ligger kommunene Levanger, Verdal, Steinkjer, Inderøy og Snåsa. Hit kan du reise med bil, tog, buss eller fly. Trondheim Lufthavn Værnes ligger bare en time unna.

  Innherred byr i tillegg til gode mattradisjoner og kunst langs Den Gyldne Omvei på historiske steder som Falstadsenteret i Levanger, Egge i Steinkjer og Stiklestad. Her stod norgeshistoriens viktigste slag i 1030 da bondehæren braste sammen mot Olav Haraldsson sin hær. Bondehæren vant, men Olav Haraldsson ble som kjent erklært helgen året etter. Arven etter Olav den hellige kan sees og læres på Stiklestad hele året og Spelet om Heilag Olav i juli er selve høydepunktet.

  Norges geografiske midtpunkt ligger i Steinkjer og da er det ikke langt til Snåsa med Saemien Sijte og seterbesøk.

  Velkommen til Innherred - midt i norge, i hjertet av historien

  Visit InnherredAnne Haga

  Tlf: +47 74 40 17 16 / 995 73 854E-post: [email protected]: www.visitinnherred.com Adresse: Sjøfartsgata 2A, Pb 91 7701 SteinkjerProdukt: Turistkontor og vertskap, markedsføring, turproduksjon, destinasjonsutvikling,

 • Lierne NasjonalparksenterGunn Anita Totland og Marit Hellan

  Tlf. (+47) 47642085 / (+47) 74343496E-post: [email protected]: www.nasjonalparken.noAdresse: 7882 Nordli, NORWAYProdukt: Besøkssenter, geologipark, turistinformasjon og guida turer

  Lierne Nasjonalparksenter

  Lierne Nasjonalparksenter skal være en åpen dør til natur og naturopplevelser. Lierne er omgitt av store villmarksområder og tre store nasjonalparker: Lierne, Blåfjella-Skjækerfjella og Børgefjell nasjonalparker.

  Lierne Nasjonalparksenter har to faste ansatte, samt flere dyktige lokale naturguider. Med sykkel, kano, til fots eller på hest kan senterets guider ta deg med på turer inn i Norges mest bjørnetette område for å oppleve sportegn og nærheten til den skandinaviske brunbjørnen. De kan også guide deg på elg- og beversafari, fugletitting, turer til unike mineralforekomster eller rett og slett bare storslått villmark.

  Du kan også lære mer om naturen og kulturen i området ved å besøke utstillingen i senteret og geologiparken like ved. Ved senteret får du også informasjon og tips om turer du kan ta og attraksjoner du kan oppleve på egen hånd i området.

  Velkommen til Lierne!Mer informasjon på www.lierne.no

 • Li-SnadderRolf Einar Nordbakk

  Tlf: +4791734829E-Post: lisnadder gmail.comWeb: www.li-snadder.no Adresse: Nesset Söndre, 7882 NordliProdukt:

  Li-Snadder

  Li-snadder er en familiebedrift som ligger i Lierne (Nord-Trøndelag). Vi har foredling og produksjon hjemme på gården som har Gårdsn 1 og Bruksnr 1 i Lierne. Vi foredler bla sau/lam, svin ,björn, skogens konge elgen og en del fiskeprodukter så som Einer rökt laks og regnueörret. Vi er 1 av 4 stykker i hele Norge som har kvalitetsikkret våre produkter som badsturöykere med KSL matmerket.

 • StoråstugguMay-Helen Eide

  Tlf: +4774 33 92 35 / +4795 70 22 09E-post: [email protected]: ensmakavlierne.no/storastuggu.htmlAdresse: 7884 SørliProdukt: Restaurant og hjemmebakeri

  Storåstuggu

  Storåstuggu er et hjemmebakeri i Trøndelag i Norge som baker tradisjonsbakst.

  Vårt formål er : Å ta vare på de gamle baketradisjonene som vi har i bygda.

  Har drevet bakeriet siden 2002. Vi har 6 hovedprodukter, 3 av dem stekes i vedfyrt steinovn. Vi levere våre produkt i butikker og restauranter. Våre oppskrifter går mange generasjoner tilbake.

 • LOKALMAT OG SETEROPPLEVELSER

  Se datoer for billettbestilling til en opplevelse du ikke vil være foruten! Gruppebestillinger kan skreddersys på ønsket dato på tlf. 72 41 00 00.

  VELKOMMEN TIL

  EVENTYRLIGE LOKALMAT- OG SETEROPPLEVELSERI DEN SAGNOMSUSTE RØROSREGIONEN

  MOVOLLEN SETERLEIREn unik mulighet for barn og unge til å oppleve ekte seterliv. I tillegg til å stelle dyr får ungene være med på typiske seteraktiviteter som separering og å lage egen yoghurt. Det blir tid til bading, fisking, bålkos, hoppe i høyet og mer til!

  Uke 26-27 og 32 fra 9-14 årUke 33 fra 13-16 år www.seterleir.no

  www.roros.no

  SETERLIV OG AUKRUST En av Seterlandets mange aktive seterdaler finner vi i Høstdalen i Alvdal vestfjell. Spis deg god og mett på en av setervangene i dalen, møt dyra og få en guiding i seterlandskapet inkludert besøk på et setermuseum. Start og slutt ved Aukrustsenteret nede i bygda, hvor du også kan få med deg en smakebit av Kjell Aukrusts verden. Sommeren 2014 åpnes en ny attraksjon for publikum – Flåklypatoppen!

  Datoer: Fredagene 18. juli, 25. juli og 1. august kl 12–16.Billetter: kr 500,- inkluderer buss Aukrustsenteret – Høst-dalen t/r, et setermåltid og guiding i seterlandskapet og i et setermuseum (Barn 1/2-pris). Kr 100,- i tillegg for et besøk ved Aukrustsenteret med nye Flåklypatoppen! www.seterlandet.com / www.aukrust.no

  NORD-ØSTERDALEN OG RØROSTRAKTENE

  OPERA DI SETRA 2014 En gang i året arrangeres noe helt unikt i seterfjellet i Nord-Østerdalen. I et gammelt seterfjøs har operabonden Arne Eggen fra Tylldalen i Tynset kommune skapt en utendørsscene, hvor familie og venner fra norsk operamiljø framførte Barberen fra Sevilla for over 1000 personer i fjor. Første helg i juli står ensemblet klare for å by deg og dine på en ny natur- og musikkopplevelse. Dette vil du aldri vil glemme!

  Datoer: Fredag 4. juli kl 19, lørdag 5. juli kl 19 og søndag 6. juli kl 13. Setegrinda åpnes en time før forestilling for mat, kaffe, øl- og vinservering.Billetter: kr 250,- / Barn u. 15 år gratis! Selges via Opera di setras nettside eller ved inngangen! www.operadisetra.no / www.seterlandet.com

 • Bringen1042

  Kjølifjellet1288

  Stor-Skarven1265

  Måstjønnskarven1138

  Forollhogna1332

  Dalbusjøhøgda1237

  Bratthøa1221

  Langfjellshogna1208

  Håmmålsfjellet1539

  Storvigelen1042

  Sålekinna1585

  Elgpiggen1604 Gloføken

  1349

  Sletthøa1187

  Storkletten1315

  HOLTÅLEN

  Tufsingdalen

  Øversjødalen

  HodalenNarbuvoll

  Ålen

  Brekken

  Haltdalen

  Aunegrenda

  Narjordet

  Vauldalen

  Ljøsnåvollen

  Rugeldalen

  Hådalen

  SynnervikaGrådalen

  Jonasvollen

  Riasten

  Rien

  Feragen

  Femund

  en

  Øyungen

  Trondheim 90 km

  Drevsjø 43 kmOslo 322 km

  Drevsjø 45 kmElverum 187 kmTrysil 118 kmOslo 320 km

  Funäsdalen 33 km

  Tydal 24 kmStjørdal 120 km

  Tydal 17 kmStjørdal 113 kmTrondheim 135 km

  SVER

  IGE

  Femundsmarka nasjonalpark

  Forollhogna nasjonalpark

  Aursunden

  31

  2826

  705

  30

  Femund

  en

  Vingelen

  Hessdalen

  Dalsbygda Feragen

  Stuggusjøen

  29

  3

  Sava

  len

  3Brydal

  3

  3

  Kvikne

  TYNSET30

  30

  Atna 32 kmElverum 167 kmOslo 310 km

  Rendalen 35 kmKoppang 65 kmRena 120 km

  Folldal 20 kmDombås 79 kmHjerkin 48 km

  Nasjonal Turistvei

  Rondane

  Trondheim 90 km

  Trondheim 110 kmOppdal 35 km

  TOLGA

  Glåmos

  ALVDAL

  Tylldal3

  1

  2

  4

  7

  8 10 912

  6

  13

  5

  RØROS

  OS

  11

  Lokalmatsafari i Norges fremste lokalmatregionBli med på en spennende reise gjennom lokal handels- og provianthistorie i Norges fremste lokalmatregion. Lokale råvarer, kultur og historie gjør dette til en uforglemmelig opplevelse.

  Vi tilbyr 5 ulike guidede lokalmatsafarier der vi reiser med buss og besøker utvalgte lokalmatprodusenter og unike serveringssteder i Rørostraktene. Dette er en reise på 5 timer som begeistrer! Du møter et unikt vertskap – gode historiefortellere – og blir presentert et matfat som du aldri glemmer!

  Mange smaksprøver og lunsj med drikke av lokale råvarer – og det er selvsagt anledning til å handle lokalmatminner med hjem!

  - Aursunden rundt og Vauldalen – torsdager fra 3. juli

  - Galåvolden og Dalsbygda – lørdager fra 5. juli

  - Vingelen via Galåvolden – tirsdager fra 8. juli

  - Lokalmatsafari i Røros sentrum – fredager fra 18. juli

  - Fjellurt og Bjørkkjølen – fra Tolga i Olsok-uka

  Priser fra kr 580,- til 680,-. Booking på www.roros.no eller 72 41 00 00.

  VAULDALEN FJELLHOTELL Ved Vauldalen Fjellhotell har de lært seg de gamle tradisjonene av Brekk- kjerringene og inviterer til Mathelg med tradisjoner 1.–2. november. Den 7.–9. november arrangeres Norgesmesterskap i Rakfisk. Booking: www.roros.no

  GJETBERGSVOLLENPå Gjetbergsvollen kan du hver lørdag og søndag i juli, august og september fra kl 13-17 finne et utsøkt fjellets matbord bestående av tradisjonskost fra Rørosre-gionen. Tlf. 988 54 124.

  Pris kr 355,- / 155,- (barn)

  Sesong f.o.m. lørdag 12. juli t.o.m. fredag 15. august. Pris vil variere med meny og aktiviteter. Mer info på www.vingelen.no

  1 Lokalmatsafari (4 ulike ruter + Røros Bergstad)

  2 Høstdalen, Gjermundshaugsetra3 Svarthammerlia, Opera di Setra 4 Gjetbergsvollen5 Vauldalen Fjellhotell6 Rausjødalsmeieriet7 Simasvollen8 Åkervollen9 Aasgårdvollen10 Fjellurt11 Bjørkkjølen Fjellysteri12 Utistuvollen, Vingelen13 Utistuvollen, Dalsbygda

  Foto

  : Ole

  Syl

  te H

  eggs

  et/w

  ww

  .set

  erla

  nde

  t.com

  , Mar

  it E

  ggen

  /ww

  w.s

  eter

  lan

  det.c

  om, I

  ngr

  id E

  ide/

  Ingr

  afo,

  Gje

  tber

  gsvo

  llen

  , CH

  /Vis

  it N

  orw

  ay o

  g A

  rbei

  dets

  Rett

  . Lay

  out:

  Form

  til fj

  ells

  as.

  Alltid en åpen seter i setersesongen!Du finner alltid en åpen seter som du kan besøke med venner, barn eller barnebarn. Alle ligger godt til rette i flotte turområder.

  Mandager og tirsdager:

  RAUSJØDALSMEIERIETÅpent kl 11–17 i juli måned (5. juli–3. aug). Tlf. 993 35 677. Nordeuropas eldste an-delsmeieri, interessant setermuseum og tradisjonsrik seter-kafe.

  Onsdager:

  SIMASVOLLEN 16., 23. og 30. juli kl 11–16. Tlf. 932 56 837.Aktiviteter: Utvalg av setermat. Bli med på fjøsstell og gå merket sti til Hølrabben, med fin utsikt inn i nasjonalparken.

  ÅKERVOLLEN 30. juli, 6. og 13. aug kl 16–20. Tlf. 948 59 625.Aktiviteter: Bålkaffe ute på vollen, kjøring med dølahester rundt i seterområdet. Hesteturer kan bestilles andre dager også, minimumspris.

  Torsdager:

  AASGÅRDVOLLEN Åpen kl 11–16. Tlf. 952 11 389. Aktiviteter: Seterbuffet. Bli med på fjøsstell. Merket sti til Nonsvola.

  FJELLURT Åpen kl 13–18. Tlf. 922 44 241. Aktiviteter: Fjellgård med åpen urtehage, kafé og utsalg. Omvisning og smaksprøver. Merket sti til Fjellveien og Hummelfjell.

  Fredager:

  UTISTUVOLLEN, Vingelen, kl 12–18. Tlf. 947 85 898. Aktiviteter: Hils på dyra, bli med i fjøset, lån robåt på tjernet. Mer-ket sti til Nonsvola.

  Lørdager og søndager:

  UTISTUVOLLEN, Dalsbygda, kl 12–18. Tlf. 48 10 96 83. Fredet setervoll med kafe-drift i Vangrøftdalen. Utendørs servering av seterkost.

  Presentasjoner_Samlet_WebLokalmat_A4