tervetuloa oracle™ clubiin - stollar · jolla voi valmistaa laadultaan kahvilassa tarjoiltavaa...

of 16 /16
Tervetuloa Oracle™ Clubiin

Upload: others

Post on 13-Aug-2020

5 views

Category:

Documents


0 download

Embed Size (px)

TRANSCRIPT

Page 1: Tervetuloa Oracle™ Clubiin - Stollar · jolla voi valmistaa laadultaan kahvilassa tarjoiltavaa kahvia vastaavaa kahvia kotona. Istahda hetkeksi ja rentoudu – kerromme sinulle

Tervetuloa Oracle™ Clubiin

Page 2: Tervetuloa Oracle™ Clubiin - Stollar · jolla voi valmistaa laadultaan kahvilassa tarjoiltavaa kahvia vastaavaa kahvia kotona. Istahda hetkeksi ja rentoudu – kerromme sinulle

Tähän saakka on täytynyt valita joko

tai

käsin valmistus

automaattinen valmistus

Miten hyödynnätMOLEMPIEN PARHAIMMAT EDUT?

Page 3: Tervetuloa Oracle™ Clubiin - Stollar · jolla voi valmistaa laadultaan kahvilassa tarjoiltavaa kahvia vastaavaa kahvia kotona. Istahda hetkeksi ja rentoudu – kerromme sinulle

Esittelemme… the Oracle™

Maailman ensimmäinen automaattinen ja käsikäyttöinen espressokone.

Todellista kahvilalaatua ilman baristaa.

Page 4: Tervetuloa Oracle™ Clubiin - Stollar · jolla voi valmistaa laadultaan kahvilassa tarjoiltavaa kahvia vastaavaa kahvia kotona. Istahda hetkeksi ja rentoudu – kerromme sinulle

Todellista kahvilalaatua ilman baristaa

Oracle™ on maailman ensimmäinen automaattinen käsin käytettävä espressokone, jolla voi valmistaa laadultaan kahvilassa tarjoiltavaa kahvia vastaavaa kahvia kotona.Istahda hetkeksi ja rentoudu – kerromme sinulle miten valmistat parasta mahdollista kahvia uudella laitteellasi.

Tärkeää tietoa…

Automaattinen jauhatus, annostelu ja tiivistysValmistaa saman ja tarkasti mitatun määrän kahvia joka kerta... automaattisesti ja siististi.

Automaattinen maidon käsittely Silkkimäisestä latesta kermaiseen cappuccinoon. Käsittelee maidon automaattisesti valitulla tavalla ja lämpötilassa pelkällä vivun kosketuksella.

Page 5: Tervetuloa Oracle™ Clubiin - Stollar · jolla voi valmistaa laadultaan kahvilassa tarjoiltavaa kahvia vastaavaa kahvia kotona. Istahda hetkeksi ja rentoudu – kerromme sinulle

Golden Standard*

Espressokeittimet

Vaativaan kaupalliseen

käyttöön tarkoitettu**

Tavanomai-seen kaupalli-seen käyttöön tarkoitettu**

Kotikäyttöön tarkoitettu automaatti-

nen**

Tavallinen kotikäyttöön tarkoitettu

Thermoblock-laite**

Stollar Oracle**

Paine Rajoitettu maksimiuuttopaine. ✓ ✓ ✗ ✗ ✓

Esiuutto Esiuutto matalalla paineella. Ohjelmoitava paine ja kesto. ✓ ✗ ✗ ✗ ✓

Lämpötila Tasainen keskiuuttolämpötila +/-l °C . ✓ ✗ ✗ ✗ ✓

Höyry Samanaikainen käsittely ja uutto ja maito käsitellään alle 40 sekunnissa.

✓ ✓ ✗ ✗ ✓

Automaattinen valmistus

Jauhatus, annostelu ja tiivistys yhdellä siistillä toimenpiteellä painiketta painamalla.

✗ ✗ ✓ ✗ ✓

* Saxon Wright – baristojen maailmanmestaruuskilpailujen virallinen tuomari ** Perustuu Stollarin vuonna 2013 suorittamiin testauksiin.

Long BlackOracle™ -espressokeittimessä on innovatiivinen yhdellä hipauksella toimiva Americanon valmistuspainike suodatinkahvista pitäville. Kuten parhaissa kahviloissakin, tässä toiminnossa espressoon lisätään kuumaa vettä kitkeryyden poistamiseksi, jotta maku olisi tasapainoinen ja aromaattinen. Vahvuutta ja kokoa voidaan säätää nestekidenäytöltä (patenttia haetaan).

Stollar Oracle™ BES980 -espressokone on maailman ensimmäinen espressokeitin, joka valmistaa espresson perinteisin menetelmin automaattisesti. Oracle™ -espressokone vastaa baristojen Gold Standard* -vaatimuksia. Jauhatusta voidaan säätää, ja koneessa on täydellinen automaattinen annostus sekä tiivistys täydellistä espressoa varten. Lisäksi kone käsittelee maidon ammattilaisen tapaan ja lämmittää sen 60 celsiusasteeseen napin painalluksesta. Voit myös valita sopivan vaihtoehdon yhteensä yhdeksästä Long Black -asetuksesta omaa kupillistasi varten.

Baristaa ei todellakaan tarvita

Page 6: Tervetuloa Oracle™ Clubiin - Stollar · jolla voi valmistaa laadultaan kahvilassa tarjoiltavaa kahvia vastaavaa kahvia kotona. Istahda hetkeksi ja rentoudu – kerromme sinulle

Tärkeät aineksetKaikki pavut eivät ole yhtä hyviä

Huonolaatuisista pavuista on miltei mahdotonta tehdä täyteläistä espressoa. Parhaat pavut kasvavat korkealla ja on valittu sekä käsitelty huolellisesti kasvupaikalla ja myös paahdettu käsityönä. Kysy suosikkikahvilasi baristalta tai paikallisesta paahtimosta mistä laadukkaita papuja voi ostaa.Runsaasti maitoa sisältävissä juomissa käytetään alkuperältään, paahdoltaan tai ominaisuuksisltaan

erilaisia papuja, jotta espresson maku tuntuisi maidosta huolimatta. Espresson valmistukseen käytetään sitä vastoin toisenlaisia papuja, joiden vaaleampi paahto voi tuoda herkät maut paremmin esiin. Kokeile rohkeasti erilaisia sekoituksia ja paahtoja, kunnes löydät juuri sinulle sopivan.

Tuoreus on tärkeintä

Kypsä marja Vihreä (paahtamaton) papu Paahdettu papu

Liian paljon hiilidioksidia Optimaalinen Öljyt hapettuvat

Jauhetuista pavuista on valmistettava kahvia minuutin kuluessa jauhamisesta, sillä herkät aromit alkavat haihtua välittömästi jauhamisen jälkeen. Tästä syystä hyvissä kahviloissa jokainen kahviannos jauhetaan erikseen juuri ennen valmistusta.

Kokonaiset pavut alkavat myös menettää makuaan heti ilmatiiviin pakkauksen avaamisen jälkeen. Pavut on käytettävä 10-30 päivän kuluessa paahtamisesta, jos halutaan valmistaa todella laadukasta kahvia. Tämä tarkoittaa yleensä sitä, kannatta ostaa paikanpäällä paahdettuja papuja.

< 10 päivää paahtamisen jälkeen

10-30 päivää paahtamisen jälkeen

30 päivää tai enemmän

Öljyt Öljyt Öljyt

Page 7: Tervetuloa Oracle™ Clubiin - Stollar · jolla voi valmistaa laadultaan kahvilassa tarjoiltavaa kahvia vastaavaa kahvia kotona. Istahda hetkeksi ja rentoudu – kerromme sinulle

Varmista tuoreusNeljä sääntöä pavuille

Tarkista paahtamisen päiväys ennen ostamista.Osta aina sellaista kahvia, jonka pakkaukseen on merkitty paahtamisen ajankohta. Älä koskaan luota pelkästään “käytettävä ennen” päiväykseen, jos haluat olla varma papujen tuoreudesta. Osta aina kahvia, joka on paahdettu viimeisen 14 päivän aikana. Äskettäin paahdettujen papujen löytäminen ruokakaupasta voi olla haasteellista, mutta lähikahvilassa osataan varmasti auttaa.Osta vain sen verran papuja kuin käytät 1-2 viikossa.Tämä on hiukan kalliimpaa, mutta ero laadussa on merkittävä.Yhden kilon pussista saa noin 90 kupillista kahvia.Jauha papuja vain tarvittava määrä juuri ennen kahvin valmistamista.Näin saat talteen kaikki hyvät aromit kuten hyvässä kahvilassakin.

1.

2.

3.

Säilytä pavut ilmatiiviissä purkissa.Pavut on suojattava ilmalta, lämmöltä, kosteudelta sekä valolta välittömästi pakkauksen avaamisen jälkeen papujen vanhenemisen hidastamiseksi. Pavut kannattaa säilyttää ilmatiiviissä purkissa kaapissa. Älä koskaan säilytä papuja jääkaapissa tai pakastimessa, sillä silloin niihin tiivistyy vettä.

4.

PAAHDETTU 15/06/2015

KÄYTETTÄVÄ ENNEN

15/06/2015

Page 8: Tervetuloa Oracle™ Clubiin - Stollar · jolla voi valmistaa laadultaan kahvilassa tarjoiltavaa kahvia vastaavaa kahvia kotona. Istahda hetkeksi ja rentoudu – kerromme sinulle

~8mmAnnosTiivis ja tasapainoinen espresso edellyttää aina täsmälleen oikeaa annostusta. Oikea annostelu on usein ongelmallista sekä aloittelijoille että alan ammattilaisille, mutta Oracle™ käyttää innovatiivista vääntömomentin havaitsevaa teknologiaa juuri oikean annosmäärän määrittelemiseksi joka kerta kahvia valmistettaessa (patenttia haetaan).

TiivistysOikea virtausnopeus edellyttää oikeaa vastetta eli kahvijauhe on tiivistettävä juuri riittävän tiiviiksi, jotta sitä on täsmälleen oikea määrä ja tasapainoinen uutto tapahtuu täsmälleen oikealla teholla. Tämän taidon oppiminen on hankalaa jopa kokeneille baristoille. Oracle™ ainutlaatuinen kierukkamainen survin varmistaa tasaisen ja yhtenäisen tiivistyksen joka kerta (patenttia haetaan).

KäsinEpätasainen tiivistys ja epäyhtenäinen paine

Oracle™Täydellisen tasainen tiivistys ja paine joka kerta

Oikea annos

Kaikista haasteista…Selvitään

Page 9: Tervetuloa Oracle™ Clubiin - Stollar · jolla voi valmistaa laadultaan kahvilassa tarjoiltavaa kahvia vastaavaa kahvia kotona. Istahda hetkeksi ja rentoudu – kerromme sinulle

Veden lämpötilaBaristojen maailmanmestaruuskilpailujen vaatimusten mukaisesti kilpailussa käytettävien koneiden lämpötila saa vaihdella korkeintaan +/- 1.5 ˚C verran. Tätä suuremmat erot voivat vaikuttaa makuun merkittävästi. Emme ole testauksissamme vielä löytäneet konetta, joka vastaisi näitä vaatimuksia yhtä hyvin kuin Stollar Oracle™ ja Stollar Dual Boiler™ Tämä on innovatiivisen kolminkertaisen lämmitysjärjestelmän ansiota, jonka avulla veden lämpötila voidaan säätää +/- 1 ˚C tarkkuudella.

EsiuuttoAivan kuten parhaat kaupalliseen käyttöön tarkoitetut koneet, myös Oracle™ lisää vedenpainetta vaiheittain uuttamisen alusta alkaen, jotta kahvijauhe paisuu varovasti ennen paineen lisäämistä.Ilman asteittaista vedenpaineen lisäämistä kahvinvalmistuksessa, uutosta voit tulla “kanavamaista” tai “poramaista”. Tämä tarkoittaa sitä, että vesi kulkee tiivistetyn jauheen ja korin seinämän välistä tai “porautuu kahvijauheen keskelle, jolloin reunat ovat kuivat. Lopputuloksena saadaan kitkerää ja yliuutettua kahvia, sillä liika vesi kulkeutuu “kanvaan” eikä tasaisesti koko jauheen lävitse.

PaineMaksimaalinen maku saavutetaan valmistamalla espresso 8-10 barin paineella.Liian suurella paineella valmistettu espresso maistuu kitkerältä. Liian pienellä paineella valmistetun espresson crema on ohutta eikä se maistu hyvältä. Oracle™ ja Dual Boiler™ ovat niitä harvoja kotikäyttöön tarkoitettuja espressokoneita, joissa tämä tärkeä tekijä on huomioitu.

Höyrylämmitin

Lämmitetty suodatinyksikkö

Espresson lämmitin

Esiuutto matalassa paineessaTasainen imeytyminen

laajentaa jauheen tasaisesti.

Tasainen uutto kaikkialla jauheessa

Vesi syöksyy jauheen lävitse ja tuloksena on

laihaa kahvia.

Ei esiuuttoaVesi porautuu jauheen

lävitse

Page 10: Tervetuloa Oracle™ Clubiin - Stollar · jolla voi valmistaa laadultaan kahvilassa tarjoiltavaa kahvia vastaavaa kahvia kotona. Istahda hetkeksi ja rentoudu – kerromme sinulle

Eräs tärkeä asia…On sinun vastuullasi

Karkeampi jauhatus(isompi numero/ nopeampi uutto)

Hienojakoisempi jauhatus(pienempi numero/hitaampi uutto)

Jauhatuksen säätöSINUN täytyy säätää vain jauhatuskarkeus. Oracle™ tekee kaiken muun.Erinomainen kahvi saadaan juuri oikealla virtausnopeudella valmistetusta espressosta. Jauhatuskarkeus määrää veden virtausnopeuden kahvijauheen lävitse, mikä vaikuttaa merkittävästi kahvin makuun. Hienojakoisempi jauhatus lisää vedenvirtauksen vastusta karkeampaan jauhatukseen verrattuna ja hidasta siten virtausnopeutta. Säädä jauhatusta karkeammaksi tai hienojakoisemmaksi, kunnes virtausnopeus on sopiva: keskimäärin 30 ml 20 sekunnissa yhtä kupillista varten tai 60 ml 30 sekunnissa kahta kupillista varten.

Jauhatuskarkeutta on toisinaan säädettävä papujen vanhennuttua tai toisenlaisia papuja käytettäessä. Papujen ikä ja laatu vaikuttavat merkittävästi virtausnopeuteen. Mitä vanhempia pavut ovat, sitä hienojakoisempaa jauhatuksen on oltava.

Papujen tyyppi JauhatuskarkeusKahvilan tuoreet pavut 20 – 40

Ruokakaupasta* 10 – 25*ei suositella

Page 11: Tervetuloa Oracle™ Clubiin - Stollar · jolla voi valmistaa laadultaan kahvilassa tarjoiltavaa kahvia vastaavaa kahvia kotona. Istahda hetkeksi ja rentoudu – kerromme sinulle

MuistathanTiedät tehneesi oikein…

AliuutettuMaku = mitäänsanomatonVirtaus = nopea ja hailea

Väri = hailakka ja melkein valkoinen crema

Määrä => 40 ml 20 sekunnissa

YliuutettuMaku = kitkerä

Virtaus = tippuva ja tumma

Väri = kärventynyt cremaMäärä => 20 ml 20 sekunnissa

TasapainoinenMaku = makea ja kermainen Virtaus = paksu, lämpimän

hunajamainenVäri = karamellimainen cremaMäärä => 30 ml 20 sekunnissa

UuttoMakea, kermainen ja tasapainon uutto tuottaa paksun, karamellinsävyisen creman tummanruskealla pohjalla. Tällaisen lopputuloksen voi varmistaa ainoastaan oikealla

virtausnopeudella. Jauhatuksen asianmukaisen säätämisen jälkeen Oracle™ valmistaa 30 ml (yksi kupillinen) 20 sekunnissa ja 60 ml (kaksi kupillista) 30 sekunnissa.

Page 12: Tervetuloa Oracle™ Clubiin - Stollar · jolla voi valmistaa laadultaan kahvilassa tarjoiltavaa kahvia vastaavaa kahvia kotona. Istahda hetkeksi ja rentoudu – kerromme sinulle

MaitoKoostumus on tärkeintä

Liian paksu Liian laiha Juuri sopiva

Oikein vaahdotettu maito näyttää märältä, valkoiselta maalilta jonka koostumus on yhtenäinen alhaalta ylös saakka.Oikea koostumus, joka tunnetaan nimellä

“mikrovaahto”, ei ole pelkästään kaunista katseltavaa.Maidon tuhannet pikkuruiset kuplat vangitsevat espresson öljyt ja hajoavat kielellä korostaen makua ja täyteläisyyttä.

Page 13: Tervetuloa Oracle™ Clubiin - Stollar · jolla voi valmistaa laadultaan kahvilassa tarjoiltavaa kahvia vastaavaa kahvia kotona. Istahda hetkeksi ja rentoudu – kerromme sinulle

MikrovaahtoMikrovaahdon tekeminen on haasteellista myös alan ammattilaisille. Valmistukseen tarvitaan oikea määrä ilmaa, joka sekoitetaan maitoon tasaisesti oikeassa lämpötilassa vaahdottamalla. Yli 65 ˚C lämpötilassa rasva alkaa erottua maidon proteiinista ja seurauksena vesimäinen kerros, mikä estää mikrovaahdon muodostumisen.Oracle™ lisää automaattisesti pieniä ilmakuplia erillisen ilmapumpun kautta ja määrittää automaattisesti oikean lämpötilan toiminnon pois päältä kytkemiseksi vaahdon ollessa valmista.Sekä vaahdon määrää että lämpötilaa voidaan säätä maun mukaan.Maidon ja kannun on oltava kylmiä ennen käsittelyn aloittamista. Näin saavutetaan optimaalinen määrä mikrovaahtoa haluamaasi kahvia varten.

Integroitu maito Eroteltu maito

65̊ C 75̊ C

Proteiini vakauttaa kuplat

Lämpötila ja ilma

Page 14: Tervetuloa Oracle™ Clubiin - Stollar · jolla voi valmistaa laadultaan kahvilassa tarjoiltavaa kahvia vastaavaa kahvia kotona. Istahda hetkeksi ja rentoudu – kerromme sinulle

Oracle™ reseptit

TuplaespressoTunnetaan myös nimellä “doppio”90 ml kuppi tai lasi

Noin 60 ml espressoa 30-35 sekunnissa.

EspressoTunnetaan myös nimellä “short black”90 ml kuppi tai lasi

Noin 30 ml espressoa 20-25 sekunnissa.

RistrettoTarkoittaa italiaksi “rajoitettua”60-90 ml kuppi tai lasi

Valmista samaan tapaan kuin espresso.Lopeta uutto 15 sekunnin kuluttua.

MacchiatoTarkoittaa italiaksi “merkittyä”60-90 ml kuppi tai lasi1 espresso2 teelusikallista käsiteltyä maitoa

Vaahdota mahdollisimman pieni määrä maitoa ( juuri ja juuri valkoisen renkaan peittämiseksi) ja aseta sivuun.Valmista espresso sopivaan espressolasiin tai kuppiin.Pyöritä maito kannussa.Lisää kaksi teelusikallista maitoa espresson keskelle.

••••

EspressokahvitEspressoja voidaan valmistaa usealla eri tavalla jokaiseen makuun sopivaksi. Seuraavassa esitellään muutamia suositumpia espressokahveja.

MaitokahvitSamantyyppisistä aineksista voidaan valita useita erilaisia kahveja. Kokeile ja löydä mieleisesi kahvi.

Mocha180-220 ml lasi1 espresso150 ml kylmää maitoa.Kaakaojuoma

Käsittele maito sopivaan lämpötilaan.Valmista yksi espresso.Sekoita teelusikallinen kaakaota espressoon.Pyöritä maitoa kannussa, jotta koostumus olisi tasaista.Kaada maito suoraan keskelle espressoa.Pidä kannun nokka lähellä espresson pintaa.Vakaa ja keskeytyksetön kaataminen on onnistumisen salaisuus.Koristele kaakaojauheella.

••••

Piccolo90 ml lasi1 espresso150 ml kylmää maitoa.

Käsittele maito sopivaan lämpötilaan.Valmista yksi espresso.Pyöritä maitoa kannussa, jotta koostumus olisi tasaista.Kaada osa kannussa olevasta maidosta pois (vain Piccolo)Kaada maito suoraan keskelle espressoa.Pidä kannun nokka lähellä espresson pintaa.Vakaa ja keskeytyksetön kaataminen on onnistumisen salaisuus.

•••

Maitokahvi180-220 ml kuppi 1 espresso150 ml kylmää maitoa.

Valmistetaan samaan tapaan kuin Piccolo.

•••

Page 15: Tervetuloa Oracle™ Clubiin - Stollar · jolla voi valmistaa laadultaan kahvilassa tarjoiltavaa kahvia vastaavaa kahvia kotona. Istahda hetkeksi ja rentoudu – kerromme sinulle

Latté200-220 ml lasi1 espresso150 ml kylmää maitoa.

Käsittele maito sopivaan lämpötilaan.Valmista yksi espresso.Pyöritä maitoa kannussa, jotta koostumus olisi tasaista.Kaada maito suoraan keskelle espressoa.Pidä kannun nokka lähellä espresson pintaa.Vakaa ja keskeytyksetön kaataminen on onnistumisen salaisuus.

•••

Laiha kahvi200-220 ml lasi½ espresso150 ml kylmää maitoa.

Valmistetaan samaan tapaan kuin latte.

•••

Vahva kahvi200-220 ml lasiKaksi espressoa150 ml kylmää maitoa.

Valmistetaan samaan tapaan kuin latte.

•••

Cappuccino180-220 ml kuppi1 espresso150 ml kylmää maitoa.Kaakaojuoma

Valmistetaan samaan tapaan kuin latte.Koristele kaakaojauheella.

••••

Jääkahvi200-250 ml kuppi tai lasiKaksi espressoa180 ml kylmää maitoa.1 jäätelöpallo1 mitta vaniljasiirappiaTehosekoitin

Lisää ainekset tehosekoittimeen ja sekoita Smoothie-asetuksella 60 sekuntia.

••••••

Affogato200-250 ml kuppi tai lasi1 tuplaespresso1 jäätelöpallo

Valmista espresso ja aseta sivuun odottamaan.Lisää jäätelöpallo lasiin. Kaada espresso suoraan jäätelön päälle.Koristele murskatuilla pistaasipähkinöillä tai suklaalastuilla maun mukaan.

•••

Long Black/Americano

200-250 ml kuppi tai lasi1 tuplaespresso

Valmista tuplaespressoLisää kuppiin kuumaa vettä.

••

Oracle™ -espressokeittimessä on innovatiivinen yhdellä hipauksella toimiva Americanon valmistuspainike suodatin-kahvista pitäville. Kuten parhaissa kahviloissakin, tässä toiminnossa espressoon lisätään kuumaa vettä kitkeryyden poistamiseksi, jotta maku olisi tasapainoinen ja aromaattinen. Vahvuutta ja kokoa voidaan säätää nestekidenäytöltä (patenttia haetaan).

KlassikotKokeile myös näitä eksoottisempia juomia.

SuosikitSeuraavassa esitellään yleisimpiä kahveja ja niiden valmistusta.

Page 16: Tervetuloa Oracle™ Clubiin - Stollar · jolla voi valmistaa laadultaan kahvilassa tarjoiltavaa kahvia vastaavaa kahvia kotona. Istahda hetkeksi ja rentoudu – kerromme sinulle

Tekniset tiedotMalli BES980 Kaksi ruostumattomasta teräksestä valmistettua lämmitintä:• PID-ohjattu vedenlämmitin • erillinen höyryn lämmitin

Tarkka vedenlämpötilan säätöNopea ja samanaikainen höyrytys

Automaattinen jauhatus, annostelu ja tiivistys Tiivistää ja jauhaa tarvittavan annoksen joka kerta Integroitu papusuppilo. 280 g Elektroninen PID-lämpötilansäädin Säätää vedenlämpötilan +/- 1 °C tarkkuudella* Säädetty uuttopaine Ylipaineventtiili rajoittaa maksimiuutepaineen Lämmitetty suodatinyksikkö Säilyttää yhtenäisen lämpötilan koko uuton ajan. Esiuutto matalassa paineessa Laajentaa kahvijauheen hellävaraisesti tasaista uuttoa varten. Esiuuton paine ja kesto Makuprofiilin hienosäätö Ohjelmoitava Kaksi pumppua Italiassa valmistetut espresso- ja höyrypumput takaavat optimaalisen paineen UUTTOLÄMPÖTILA Ohjelmoitavissa paahdoltaan ja alkuperämaaltaan erilaisia kahvilajeja varten. Automaattinen maidon käsittely Säädettävä lämpötila ja koostumus Ohjelmoitavat toiminnot Määrä, kahvin lämpötila, esiuutto, tuplaespresso, maidon lämpötila, maidon koostumus Näytön tilat Jauhatuskarkeus, espresson lämpötila, ajastin, maidon lämpötila, maidon koostumus Automaattinen käynnistys Esilämmittää laitteen ohjelmoidun ajan mukaisesti Ruostumattomasta teräksestä valmistettu irrotettava suodatin 58 mm

Optimaalinen koko täydellistä espressoa varten

Määrän säätö Ohjelmoitava espresson käsin valmistuksen käyttöönotto Erillinen long black -kahvin valmistus Siirtää veden suoraan kuppiin uuton jälkeen Erillinen kuumavesisuutin Long black -kahvin valmistukseen sekä kuppien esilämmitykseen Irrotettava 2,5 l vesisäiliö Päältä helposti täytettävä ja integroitu vedensuodatin. Puhdistustoiminto Puhdistusmuistutus Laskettava kääntyvä jalka: Helppo käsitellä Tarvikkeet Pieni astia ylimääräistä jauhetta varten, 58 mm ruostumattomasta teräksestä valmistettu

irrotettava suodatinkori , 480 ml teräskannu, puhdistusvälineet, vedensuodattimet ja kovan veden merkkivalo

Tehokas 2400 W Mitat (W) 41 × (H) 45.5 × (D) 38cm

Riippumattomat arvostelut, esittelyt ja muuta tietoa löydät osoitteesta www.stollar.eu

BES980 the Oracle™ Dual Boiler™ automaattisella jauhatuksella,

tiivistyksellä ja maidon käsittelyllä