Website Evaluation Scavenger Hunt - Competency/artifacts... · Website Evaluation Scavenger Hunt –…

Download Website Evaluation Scavenger Hunt - Competency/artifacts... · Website Evaluation Scavenger Hunt –…

Post on 25-Jun-2018

213 views

Category:

Documents

0 download

Embed Size (px)

TRANSCRIPT

  • Website Evaluation Scavenger Hunt Answer Key

    In this assignment, you will be using your Internet search skills to find answers to research questions. As well as your answer, record the required web site information.

    1) What product has just released two new flavors called Cherry Garcia Body & Soul & Half Baked Body & Soul?

    Answer: Ben & Jerrys Ice Cream URL: http://www.benjerry.com/index.cfm Type of Site: Commercial Author or Publisher of Site: Ben & Jerrys Homemade Holdings, Inc. Contact Details for Author: (Y)es or (N)o: Y Last Modification Date: none but > 2005 since new flavours in 2005 Your Evaluation Rating (5 is excellent, 1 is very bad) and why?: 5 The is the Ben & Jerrys site Primary source

    2) What is the fastest land animal on Earth? At what speed does it move?

    Answer: cheetah (70 miles per hour) URL: http://www.worldalmanacforkids.com/explore/animals2.html Type of Site: commercial Author or Publisher of Site 2001-2003 World Almanac Education Group Inc.: Contact Details for Author: (Y)es or (N)o: Y Last Modification Date: 2003 Your Evaluation Rating (5 is excellent, 1 is very bad) and why?: 4 - Good site but do not know who World Almanac Education Group are

    3) How many languages are spoken in Africa?

    Answer: > 1000 URL: http://www.didyouknow.cd/languages.htm Type of Site: commercial Author or Publisher of Site: none Contact Details for Author: (Y)es or (N)o: N Last Modification Date: none Your Evaluation Rating (5 is excellent, 1 is very bad) and why?: 2 No information about company or contact information

    Scavenger Hunt Answer Key Page 1 of 3

  • 4) What is a dingbat?

    Answer: A decorative character URL: http://www.teleplex.net/jr/www3.teleplex.net%5Cprinter/glossary_d.htm Type of Site: Net Author or Publisher of Site: Altman Printing Co. Contact Details for Author: (Y)es or (N)o: Y Last Modification Date: none Your Evaluation Rating (5 is excellent, 1 is very bad) and why?: 4 because it is a definition site for printing terms. It would have been a 5 had it been a dictionary

    5) What is the highest peak in the Africa?

    Answer: Kilimanjaro, 5,895 m (19,341 ft) above sea level URL: http://encarta.msn.com/related_761572628_51/tallest_mountain.html Type of Site: commercial Author or Publisher of Site: MSN Encarta Contact Details for Author: (Y)es or (N)o: N email only Last Modification Date: 2005 Your Evaluation Rating (5 is excellent, 1 is very bad) and why?: 4 encyclopedia website but owned by MSN

    6) Who is Ray Kroc?

    Answer: Founder McDonald's Corporation, 1902-1984 URL: http://www.media.mcdonalds.com/secured/bios/kroc.html Type of Site: Commercial Author or Publisher of Site: McDonalds Corporation Contact Details for Author: (Y)es or (N)o: Y Last Modification Date: Mar 6 2005 Your Evaluation Rating (5 is excellent, 1 is very bad) and why?: 5 This is the McDonalds site, Primary Source

    7) Who said, "Those who do not know their history are doomed to repeat it"?

    Answer: George SantayanaURL: http://www.wisdomquotes.com/cat_history.html Type of Site: commercial Author or Publisher of Site: Jone Johnson Lewis Contact Details for Author: (Y)es or (N)o: N - just email Last Modification Date: 1995-2004

    Scavenger Hunt Answer Key Page 2 of 3

  • Your Evaluation Rating (5 is excellent, 1 is very bad) and why?: 4 private website but has receive many awards

    8) What encompasses approximately 7,725 square km in Canada?

    Answer: Algonquin Park URL: http://encarta.msn.com/text_761577989___31/Ontario_(province_Canada).html Type of Site: commercial Author or Publisher of Site: MSN Encarta - Roger Hall, B.A., M.A., Ph.D. Associate Professor of History, University of Western Ontario. Contact Details for Author: (Y)es or (N)o: N Last Modification Date: 2005 Your Evaluation Rating (5 is excellent, 1 is very bad) and why?: 5 created by MSN Encarta and a professor from Ontario

    9) When was the current World Record for javelin set?

    Answer: 98, 48 m. Jan Zelezny, CZE, 25 May 1996, Jena URL: http://www.athletix.org/Statistics/wrJTmen.html Type of Site: organization Author or Publisher of Site: none Contact Details for Author: (Y)es or (N)o: N Last Modification Date: none Your Evaluation Rating (5 is excellent, 1 is very bad) and why?: 1 we have no idea who created this site

    10) There are 8 bits in a byte, how many nibbles are in a byte?

    Answer: Half a byte. A nibble is nearly always four bits URL: http://dictionary.reference.com/search?q=nibble Type of Site: commercial, dictionary Author or Publisher of Site: Lexico Publishing Group, LLCContact Details for Author: (Y)es or (N)o: N - email only Last Modification Date: 2005 Your Evaluation Rating (5 is excellent, 1 is very bad) and why?: 5 this is a dictionary built on reliable sources (see cross references)

    Scavenger Hunt Answer Key Page 3 of 3

Recommended

View more >