Φύλλο 920

of 24 /24
ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΛΑΪΚΗ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ 18 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015 1,50 € XAGR.NET #920 ΟΧΙ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ ΣΑΒΒΑΤΟ 21 ΜΑΡΤΙΟΥ, 19:00 - ΔΗΛΙΓΙΑΝΝΗ 50, ΣΤΑΘΜΟΣ ΛΑΡΙΣΗΣ - ΑΘΗΝΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΟΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΑΠΑΙΤΗΣΑΝ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΟΥΝ ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ: ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Upload: -

Post on 08-Apr-2016

229 views

Category:

Documents


0 download

Embed Size (px)

DESCRIPTION

 

TRANSCRIPT

Page 1: Φύλλο 920

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΛΑΪΚΗ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ 18 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015 1,50 € XAGR.NET #920

ΟΧΙΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣΣΑΒΒΑΤΟ 21 ΜΑΡΤΙΟΥ, 19:00 - ΔΗΛΙΓΙΑΝΝΗ 50, ΣΤΑΘΜΟΣ ΛΑΡΙΣΗΣ - ΑΘΗΝΑ

Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

ΣΤΟΝΡΑΤΣΙΣΜΟ

ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

ΑΠΑΙΤΗΣΑΝ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΟΥΝ ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ:

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Page 2: Φύλλο 920

Το βράδυ του περασμένου Σαββάτου ήμουν μάρτυρας ενός μικρού θαύματος, σαν αυτά που εμφανίζονται σπάνια και σου προσφέ-ρουν νέες δυνάμεις για να σταθείς όρθιος και να συνεχίσεις τον δύσκολο Αγώνα της ζωής σου.

Γράφει ο Ηλίας Κασιδιάρης

Τα κελιά της φυλακής είχαν ήδη κλείσει και ο χρόνος κυλούσε αργά και βασανιστικά, όπως συμβαίνει πάντα, όταν ζεις μέσα σε ένα καθεστώς άθλιου και ασφυκτικού περιορι-σμού. Ειδήσεις στα κανάλια της διαπλοκής παρακολουθώ ελάχιστα. Μόνο για να αναλύω την καθεστωτική προπαγάνδα και για να ελέγχω αν προβάλλονται οι ανακοινώσεις της Χρυσής Αυγής. Πολύ σπάνια ένας τίτλος της ειδησεογραφίας προσελκύει το ενδιαφέρον μου. Το βράδυ του περασμένου Σαββάτου πέτυχα την εξαίρεση αυτού του κανόνα.

Τυχαία συνάντησα ένα όμορφο αφιέρωμα με τίτλο: «Ριζοκάρπασο - Οι τελευταίοι Έλλη-νες εγκλωβισμένοι». Τρέφω μεγάλη αγάπη για τον Ελληνισμό της Κύπρου.

Έπαιξε ρόλο σε αυτό η στρατιωτική μου θητεία στην 35 Μοίρα Καταδρομών (που φωλιάζει στο θρυλικό Σταυροβούνι, σε μία ιδεατή τοποθεσία για την κάλυψη Μονάδας Ειδικών Δυνάμεων, κάπου μεταξύ Λάρνακας και Λευκωσίας). Το Ριζοκάρπασο όμως το γνωρίζω μόνο από την τηλεόραση, τα βιβλία και τους στρατιωτικούς χάρτες. Βρίσκεται στο βορειότερο σημείο του νησιού, στο άκρο της χερσονήσου, που αποτελεί τον φαντα-στικό μίσχο του χρυσοπράσινου φύλλου της Κύπρου. Δεν ήξερα πως ζουν ακόμα Έλληνες στο Ριζοκάρπασο. «Κόλλησα» μόλις είδα τον τίτλο του αφιερώματος. Δυστυχώς, τον καιρό του μνημονίου, ακόμα και εμείς οι Εθνικιστές ξεχνάμε τον Αλύτρωτο Ελληνισμό. Λησμονού-με τα αδέρφια του αίματος, που ζουν την ζωή τους κάτω από ξένο ζυγό, σε γη κατεχόμενη, αλλά προαιώνια Ελληνική.

Οι πρώτες εικόνες του αφιερώματος, ήταν καταθλιπτικές. Μία μεσήλικη γυναίκα, τρο-μοκρατημένη, προσπαθούσε να αποφύγει τις ερωτήσεις της δημοσιογράφου για το καθε-στώς που βιώνει και για την θηριώδη τουρ-κική κατοχή. Όσα ακολούθησαν όμως ήταν πράγματι εκπληκτικά. Μία απρόσμενη αφύ-πνιση του πληγωμένου εγωισμού της Ελλά-δος. Η έκπληξη, η συγκίνηση, η υπερηφάνεια ξύπνησαν μέσα μου, αμέσως μόλις ο λόγος δόθηκε στα παιδιά. Τα παιδιά είναι η άσβεστη φλόγα αυτού του κόσμου. Η ζωντανή εικόνα της αναγέννησης. Τα παιδιά είναι η Ελπίς. Ο μόνος λόγος να μάχεσαι με θάρρος για ένα

καλύτερο αύριο. Τα παιδιά της Κύπρου, που μίλησαν εκείνο το βράδυ από το κατεχόμενο Ριζοκάρπασο, ήταν δύο.

Ο Γιάννης και η Βάσω Προδρόμου (προφα-νώς αδέρφια), μαθητές Γυμνασίου, έμοιαζαν πολύ με τα Ελληνόπουλα που μεγαλώνουν εδώ, στην κατεχόμενη από άλλες δυνάμεις Ελλάδα. Έμοιαζαν, όμως είχαν και κάτι τόσο διαφορετικό, κάτι τόσο σπουδαίο, που με ανάγκασε μεμιάς να προσηλωθώ στα λόγια τους και να συνεχίσω μέχρι σήμερα να τα σκέφτομαι. Αυτό το κάτι διαφορετικό, αυτό το θεϊκό χάρισμα, αυτή η αξία η αθάνατη, που σου δίνει δύναμη τις πιο δύσκολες ώρες να σταθείς όρθιος και να προχωρήσεις εμπρός, είναι η Ελπίδα, που ξυπνά μέσα σου μονομιάς την Ελλάδα.

Ακούγοντας τα πρώτα λόγια των παιδιών ξεχώρισα μία γνήσια «φωνήν Ελληνίδα». Η γλώσσα έρεε τόσο όμορφα, τόσο αρμονικά, που σε τίποτα δεν θύμιζε την δική μου γενιά - εδώ στην κυρίως Ελλάδα – που τόσο βάναυσα έχει κακοποιήσει την πιο όμορφη γλώσσα του κόσμου. Τα δύο παιδιά της Κύπρου μιλούσαν τα ελληνικά πολύ καλύτερα απ’ ότι οι περισ-

σότεροι συμπολίτες μας, ακόμα και οι πολιτι-κοί παράγοντες, που διασύρουν διεθνώς την χώρα μας. Το περιεχόμενο του λόγου τους λιτό, ήπιο και σκληρό σαν διαμάντι, χάραζε την υποταγμένη συνείδηση του σύγχρονου Ελληνισμού:

- Δημοσιογράφος: «Έχεις τούρκους φίλους;»- Γιάννης Προδρόμου: «Όχι. Αυτοί εισβάλ-λαν στην Πατρίδα μας. Μας έχουν εγκλωβι-σμένους. Γιατί να τους κάμω φίλους;»- Δημοσιογράφος: «Φυλάγεστε;»- Βάσω Προδρόμου: «Φυλαγόμαστε. Κάνου-με τις γιορτές μας διακριτικά. Χωρίς σημαίες, παρελάσεις, συνθήματα»- Δημοσιογράφος: «Γιατί δεν φεύγετε;»- Βάσω: «Είμαστε εμείς που συνεχίζουμε να κρατάμε τον τόπο μας ζωντανό».- Γιάννης: «Πρέπει να μείνουμε, πρέπει να το στηρίξουμε... είμαστε εδώ με την ελπίδα αυτοί να φύγουσιν (οι τούρκοι)»

Από παλιά, μένει καρφωμένη στην σκέψη μου μία εικόνα από τις ημέρες του θρυλικού Αγώνα της Εθνικής Οργάνωσης Κυπρίων Αγω-

νιστών. Ο Αγώνας αυτός ταυτίστηκε με το πιο άρτια οργανωμένο αντάρτικο του 20ου αιώνα. Τα είχε όλα: δολιοφθορές, δολοφονίες ηγετών του εχθρού, μάχες με επίλεκτα τμήματα SAS, πολιτικό σκέλος με απίστευτη μαζικότητα και συνεχείς παρεμβάσεις στις μεγάλες πόλεις, απόλυτη στήριξη από τον άμαχο πληθυσμό, κορυφαίο δίκτυο πληροφοριών.

Από την άλλη μεριά είχε να αντιμετωπίσει την μεγαλύτερη αυτοκρατορία του κόσμου, ειδικές καταδρομικές μονάδες που κέρδισαν τον Β’ Π.Π., ατελείωτο χρήμα και αστείρευ-τα υλικά μέσα, την ανθελληνική δράση των τούρκων, τρομοκρατία, μαζικές εκτελέσεις και απαγχονισμούς νεαρών Αγωνιστών. Η εικόνα που θυμήθηκα ακούγοντας τα παιδιά από το Ριζοκάρπασο δεν είναι μία εικόνα πολέμου. Είναι μία εικόνα φτώχειας και ανέχειας, που δεν γεννά θλίψη, αλλά Ελπίδα.

Η εικόνα τριών παιδιών της Κύπρου από τα θυελλώδη χρόνια της ΕΟΚΑ. Στον τοίχο πίσω τους δεσπόζει ένα σύνθημα: «Την Ελλάδα θέλομεν και ας τρώγωμεν πέτρες». Τα λόγια αυτά, που ανήκουν στον μέγιστο Θεόδωρο Κολοκοτρώνη, είναι διαχρονικά. Περνούν από το 1821 και τα βουνά της Πελοποννήσσου στο 1955 και τα κρησφύγετα του Διγενή στην Κύπρο. Και από εκεί, με ένα μυστικό άλμα μέσα στο χρόνο, φτάνουν στο σήμερα, στο κατεχόμενο Ριζοκάρπασο και στα δύο Ελλη-νόπουλα που επιμένουν «να τρώνε πέτρες και να θέλουν την Ελλάδα».

Τον τελευταίο καιρό ζούμε την ζωή μας μέσα στις φυλακές, πληρώνοντας το τίμημα της Αντίστασης σε όσους πολεμούν την Ελλά-δα. Κατά κάποιον τρόπο λοιπόν – και εμείς ακόμα - «τρώγωμεν πέτρες». Μπορεί να μην πολεμάμε στα βουνά, μπορεί να είμαστε ασή-μαντοι μπροστά στους Ήρωες των Απελευθε-ρωτικών Αγώνων, κάνουμε όμως και εμείς τις μικρές μας θυσίες, υπηρετώντας την μεγάλη υπόθεση της Πατρίδας. Τρώμε πέτρες, γιατί θέλουμε την Ελλάδα. Αν δεν την θέλαμε θα είχαμε συμβιβαστεί, θα είχαμε προσκυνήσει, θα είχαμε χρηματιστεί, θα είχαμε καταδώ-σει αθώους ανθρώπους, θα είχαμε βάλει τα κλάματα στη βουλή, θα είχαμε απορροφηθεί από το σύστημα της διαφθοράς και της ξενο-κρατίας. Τρόποι υπήρχαν πολλοί, εμείς όμως προτιμήσαμε να τρώμε πέτρες.

Μαζί με τα παιδιά από το Ριζοκάρπασο, νομίζω ότι και «τα παιδιά της Χρυσής Αυγής» (μικρά και μεγάλα) κάνουν ό,τι μπορούν για να μείνει ζωντανή η Ελπίς, που σε καιρούς δύσκολους, όπως οι σύγχρονοι, πορεύεται μαζί της η Ελλάς.

Φυλακές Κορυδαλλού11 Μαρτίου 2014

ΤΕΤΑΡΤΗ 18 ΜΑΡΤΙΟΥ 20152 ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

www.ethnikismos.netΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ!

«Η ΕΛΠΙΣ»Τα παιδιά είναι η άσβεστη φλόγα του κόσμου

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗΛαϊκή Εθνικιστική Εφημερίδα

Κυκλοφορεί κάθε Τετάρτη

Έτος Ιδρύσεως 1993

Εκδότης / ΔιευθυντήςΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΣ

ΑρχισυντάκτηςΝΙΚΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Ιδιοκτησία: «ΚΟΡΟΓΟΝΑΣ»Επικοινωνία: Λ. Μεσογείων 131, Αθήνα - Τηλ. 210.6985121Αν δεν βρίσκετε την εφημερίδα μας επικοινωνήστε μαζί μας

Η Χρυσή Αυγή στο διαδίκτυο: www.xryshaygh.com

ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΦΥΛΛΟ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ “ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ” ΘΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕΙ ΕΚΤΑΚΤΩΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 24 ΜΑΡΤΙΟΥ

uΌταν το αντεθνικό Κράτος αδιαφορεί προκλητικά μπροστά στην εξαθλίωση του Ελληνικού Λαού, ενώ ταυτόχρονα σπαταλά εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ για την προνομιακή μεταχείριση των λαθρομεταναστών...uΌταν τα φιλελεύθερα και μαρξιστικά κόμματα βαφτίζουν την εισβολή εκατομμυρίων λαθρομεταναστών ως «φιλοξενία και ένταξη στην ελληνική κοινωνία»...uΌταν οι παρακρατικές συμμορίες της Αριστεράς προχωρούν σε επιδρομές μαζί με λαθρομετανάστες, τρομοκρατώντας απροστάτευτους Έλληνες και Ελληνίδες υπό την ανοχή των αστυνομικών αρχών...uΌταν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης βομβαρδίζουν το Λαό μας με ενοχικά «ρατσι-στικά» σύνδρομα, αρνούμενα να αναγνωρίσουν στους Έλληνες το δικαίωμα να αντι-δρούν στην ισλαμοποίηση της Πατρίδος μας...

ΤΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΕΘΝΙΚΟ ΜΑΣ ΚΑΘΗΚΟΝ ΝΑ ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ενάντια στην λαθρομετανάστευση και κατά της μεταναστευτικής πολιτικής της κυβέρνησης, η οποία την ενθαρρύνει προς όφελος των καπιταλιστών και εις βάρος του Λαού μας!

Σάββατο 21 Μαρτίου, Ώρα 19.00Δηλιγιάννη 50 - Σταθμός Λαρίσης

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

Page 3: Φύλλο 920

ΤΕΤΑΡΤΗ 18 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015 3ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Μέρα με την μέρα πληθαίνουν οι ενδείξεις ότι το να αφήνονται στην Ομόνοια οι λαθρομετανάστες, οι οποίοι ήταν έγκλειστοι στην Αμυγδαλέζα, απο-τελεί ένα σωρό κινδύνων, τόσο για την δημόσια ασφάλεια όσο και για την υγεία των πολιτών.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ εβδομαδιαίας εφημερίδας «Στην Αμυγδαλέζα, σχεδόν το 30% των κρατούμε-νων μεταναστών είχαν εντοπιστεί να είναι φορείς του βάκιλου της φυματίωσης, χωρίς οι περισσότεροι από αυτούς να έχουν εξεταστεί περαιτέρω για να διαπιστωθεί αν νοσούν». Μιλώντας, επίσης, στην ίδια εφημερίδα η γενική διευθύντρια των «Γιατρών του Κόσμου», Ευγενία Θάνου, δήλωσε ότι «Εμείς διαπιστώσαμε πολλές δερματοπάθειες και ψυχικές διαταραχές. Δεν αποκλείεται κάποιοι να πάσχουν και από φυματίωση ή άλλες μολυσματικές νόσους, αλλά για να μιλήσουμε με σιγουριά, πρέπει να γίνουν οι απαραίτητες εξετάσεις, οι οποίες δεν έγι-ναν πριν βγουν από τα κέντρα κράτησης». Ενώ λίγο πιο κάτω υποστηρίζει πως «Βλέπουμε σχεδόν 100 άτομα την ημέρα. Αυτό που διαπιστώνουμε είναι ότι έχουν μεγάλο θυμό μέσα τους».

Εύλογα γεννιούνται τα εξής ερωτήματα:α) οι άτυχοι αυτοί άνθρωποι αφέθησαν ελεύ-

θεροι παρά το σοβαρό ενδεχόμενο να πάσχουν από φυματίωση ή άλλες μολυσματικές νόσους. Δεν σκέφτηκαν όσοι πήραν αυτή την απόφαση τι είδους υγειονομική βόμβα είναι αυτή, από την στιγμή που θα έρθουν σε επαφή με χιλιάδες άλλους ανθρώπους;

β) Πολύ χειρότερα, η διευθύντρια των «Γιατρών του Κόσμου» μιλάει για διαπιστωμένες «ψυχικές διαταραχές». Και όμως, άτομα με τέτοιου είδους επικίνδυνα συμπτώματα κυκλοφορούν ανεμπόδι-

στοι, με κίνδυνο την όποια έξαρση της ψυχικής τους διαταραχής να την πληρώσουν τόσο συμπατριώτες μας όσο και άλλοι αλλοδαποί

γ) Η διαπίστωση ότι «έχουν μεγάλο θυμό μέσα τους» κρούει, κι αυτή, τον κώδωνα του κινδύνου, στην διόλου απίθανη περίπτωση αυτός ο θυμός να ξεσπάσει ξαφνικά εναντίον άλλων ανθρώπων.

Η τόσο «ευαίσθητη» σε θέματα ανθρωπισμού Τασία Χριστοδουλοπούλου, αντί να προκαλεί το πανελλήνιο με τις εκ του ασφαλούς δηλώσεις της, ας

φροντίσει να πάρει στην οικία της όλους όσοι αφέ-θησαν ελεύθεροι. Και αν δεν χωράνε, ας συνδρά-μουν και οι υπόλοιποι «αντιρατσιστές» της πολιτικής και της δημοσιογραφίας.

Όχι, όμως, στα πλαίσια ενός ψευδεπίγραφου «ανθρωπισμού» να αφήνουν ελεύθερους ταλαι-πωρημένους ανθρώπους με μεταδοτικά νοσήματα, ψυχικές διαταραχές και πολύ θυμό μέσα τους. Θα είναι οι ηθικοί αυτουργοί για οποιοδήποτε τραγικό περιστατικό μόλυνσης ή βίας συμβεί, με θύματα άλλους ανθρώπους.

Διαπίστωση-σοκ: Κυκλοφορούν λαθρομετανάστες με μολυσματικές νόσους, ψυχικές διαταραχές και μεγάλο θυμό μέσα τους!

Κίνδυνος για την δημόσια υγεία και την κοινωνική συνοχήΓενική διευθύντρια των «Γιατρών του Κόσμου», Ευγενία Θάνου: «Εμείς διαπιστώσαμε πολλές δερματοπάθειες και ψυχικές διαταραχές. Δεν αποκλείεται κάποιοι να πάσχουν και από φυματί-ωση ή άλλες μολυσματι-κές νόσους

Προεκλογικώς ο Σύριζα υποσχόταν προς τους λαθρομετανάστες ότι θα κλείσει τα κέντρα κρατήσεως, θα τους

απελευθερώσει και πάλι στις υποβαθμισμέ-νες γειτονιές των Ελλήνων. Στους Έλληνες από την άλλη υποσχόταν ότι θα... σκίσει το μνημόνιο και θα καταργήσει όλα τα μνημο-νιακά μέτρα με «ένα νόμο και ένα άρθρο».

Οι Έλληνες προ της 25ης Ιανουαρίου ήξε-ραν μονάχα την κατάσταση που βίωναν υπό την διακυβέρνηση των ληστρικών συμμορι-ών, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, ενίοτε με την συνδρομή πρόθυμων υποστηλωμάτων, όπως το κόμμα Καρατζαφέρη και το κόμμα Κουβέλη.

Η πραγματικότητα αυτή στο οικονομικό πεδίο ήταν η συνεχής επέκταση της λιτότητας και οι κινήσεις αβρότητας προς τους διε-θνείς τοκογλύφους, με τα λεφτά και τον πόνο των Ελλήνων. Στο πεδίο της διαχείρισης του λαθρομεταναστευτικού προβλήματος, η πάγια τακτική ήταν οι προσπάθειες να κατηγορηθούν οι Έλληνες για «ρατσισμό», επειδή δεν ήθελαν την υποβάθμιση του βιωτικού τους επιπέδου, της γειτονιάς τους, επειδή δεν ήθελαν την εγκληματικότητα στις πόλεις και τα χωριά μας.

Η 25η Ιανουαρίου πέρασε και εν τέλει έχου-με μία νέα κυβέρνηση, την οποία οι Έλληνες τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους, γνωρίζοντας ότι υπάρχει μία σαφέστατη διαφωνία της λαϊ-κής βούλησης με την μεταναστευτική πολιτική της κυβερνήσεως. Από την μία όμως η λαχτάρα να ξεφορτωθούν τις εγκληματικές γαλαζοπρά-σινες συμμορίες και από την η ελπίδα ότι μπορούν να γίνουν αλλαγές στην οικονομική πολιτική, οδήγησαν τους Έλληνες να δείξουν ανοχή στην συγκυβέρνηση.

Στις 60 περίπου ημέρες που έχουν περά-σει από την ανάληψη των καθηκόντων από τους νέους υπουργούς, φαίνεται ξεκάθαρα ότι οι προεκλογικές υποσχέσεις του Σύριζα έναντι των Ελλήνων έχουν ματαιωθεί ορι-στικώς και αμετακλήτως. Από την άλλη μεριά οι υποσχέσεις έναντι των λαθρομεταναστών, τηρούνται στο ακέραιο. Εν μία νυκτί άρχισαν να κλείνουν τα κέντρα κράτησης και οι Έλληνες είδαν με φρίκη τα λεωφορεία να ξεφορτώνουν στην Ομόνοια στίφη παρανόμων μεταναστών.

Η νέα υπουργός, αρμόδια για την μετα-ναστευτική πολιτική, δήλωσε μάλιστα ότι η κυβέρνηση πρόκειται να νοικιάσει μέχρι και διαμερίσματα για τους «κακόμοιρους οικονο-μικούς μετανάστες». Κούνησε, μάλιστα, και το δάκτυλο στους Έλληνες λέγοντας ότι αν τους ενοχλούν οι λαθρομετανάστες, τότε μπορεί να

τους πάρει στο Υπουργείο. Αυτό, βεβαίως, θύμισε τον υπόδικο συνδικαληστή του Σύριζα, Φωτόπουλο, ο οποίος έλεγε να πιούν «ξυδάκι» όποιοι διαφωνούν με τις αναγκαστικές επι-δοτήσεις που θα λαμβάνει η συνδικαλιστική του οργάνωση από τους εργαζομένους. Την ίδια ώρα υπάρχουν Έλληνες που πεινάνε και άλλοι Έλληνες που είναι άστεγοι, όμως ουδείς ασχολείται με αυτούς. Οι αρμόδιοι υπουργοί, αναφερόμενοι στους λαθρομετανάστες, προα-ναγγέλλουν ότι θα τους βοηθήσουν να βρουν δουλειές. Την ίδια ώρα υπάρχουν πάνω από 1,5 εκ. Έλληνες άνεργοι, όμως ουδείς ασχολεί-ται με αυτούς.

21 Μαρτίου παγκόσμια μέρα κατά του ρατσισμού και ποια πιο ταιριαστή ημέρα, άραγε, για να καταγγείλει κανείς τον φριχτό ρατσισμό και τις διακρίσεις που βιώνουν οι

Έλληνες μέσα στην ίδια τους την χώρα. Δεν πρόκειται για «πρόκληση» όπως ισχυρίζονται οι έμμισθοι και επαγγελματίες του «αντιρα-τσισμού», που τσεπώνουν χιλιάδες ευρώ από την Μέρκελ για να υβρίζουν την Χρυσή Αυγή και εκατομμύρια ευρώ από τους διεθνείς τοκογλύφους για να προωθούν την παγκοσμι-οποίηση και τον πολυφυλετισμό. Είναι απλώς η βούληση ενός ολόκληρου Λαού για Ελπίδα, Αξιοπρέπεια και Ζωή, είναι απλώς η απαίτηση των Ελλήνων για μια Ελλάδα που θα ανήκει στους Έλληνες.

Πεδίον δόξης λαμπρόν, λοιπόν, για «αντι-φασίστες» - «δημοκράτες» - «αντιρατσιστές» και «φιλάνθρωπους». Ας κάνουν ένα δημο-ψήφισμα να ρωτήσουν τον Ελληνικό Λαό τι ακριβώς θέλει. Ας κάνουν ένα δημοψήφισμα, να δούμε πόσο θα σεβαστούν την ετυμηγορία του Ελληνικού Λαού, πόσο θα καταπιούν τις τοξικές μαρξιστικές ιδεοληψίες τους, ακούγο-ντας το αποτέλεσμα.

Στην χώρα που ο κάθε παράνομος μετα-νάστης μπορεί να κερδίζει την νομιμοποίηση και παραμονή του καταγγέλλοντας ψευδώς ότι τον εξύβρισε ένας Έλληνες, δεν μπορούμε να κάνουμε λόγο για οποιονδήποτε άλλο «ρατσι-σμό», πέραν από εκείνον που βιώνουν οι Έλληνες μέσα στην ίδια τους την χώρα.

Για όλους αυτούς τους λόγους διαδηλώνου-με στις 21 Μαρτίου, στην οδό Δηλιγιάννη και χιλιάδες Έλληνες θα βρεθούν κοντά μας ώστε να διαμαρτυρηθούν για τις κυβερνητικές δια-κρίσεις εις βάρους του Λαού μας!

Είναι χρέος όλων μας να ακουστεί η φωνή των Εθνικιστών, να διεκδικήσουμε τα δικαιώ-ματά μας ως ΕΛΛΗΝΕΣ που θέλουμε να έχουμε τον πρώτο λόγο στην Πατρίδα μας.

ΟΧΙΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΣΤΟΝΡΑΤΣΙΣΜΟ

ΟΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΛΕΝΕ

Page 4: Φύλλο 920

ΤΕΤΑΡΤΗ 18 ΜΑΡΤΙΟΥ 20154 ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Κοινοβουλευτική Δράση Λαϊκού Συνδέσμου

Eντός μνημονιακού πλαισίουδεν αντιμετωπίζεται η ανθρωπιστική κρίσηΟι Συναγωνιστές Ηλίας Παναγιώταρος και Αρτέμης Ματθαιόπουλος τοποθετήθηκαν στην επι-τροπή Οικονομικών για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.Οι Συναγωνιστές τόνισαν ότι η Χρυσή Αυγή θα υπερψηφίσει το εν λόγω νομοσχέδιο επί της αρχής, καθώς έχει δείξει εμπράκτως ότι είναι αρωγός σε όποια προσπάθεια γίνεται υπέρ του δοκιμαζόμενου ελληνικού λαού. Η Χρυσή Αυγή με την κρατική χρηματοδότηση είχε κάνει δια-νομές τροφίμων, ώστε οι αναξιοπαθούντες Έλληνες πολίτες να περάσουν κάποιες μέρες αξιο-πρεπώς αυτοί και οι οικογένειες τους. Η Χρυσή Αυγή συνεχίζει να βοηθά, ακόμα και χωρίς την κρατική χρηματοδότηση, αλλά από τους μισθούς των βουλευτών.Το εν λόγω νομοσχέδιο δεν φέρνει παρά λίγα μέτρα για την ανακούφιση των Ελλήνων πολιτών. Πρέπει άμεσα να καταργηθούν τα μνημόνια, όπως και τα μεσοπρόθεσμα που οδήγησαν την Χώρα μας σε αυτήν την κατάσταση.Τέλος οι Συναγωνιστές επισήμαναν ότι κάθε μέτρο πρέπει να διενεργείται εκτός μνημονιακού πλαισίου, διότι η ανθρωπιστική κρίση που θέλει να αντιμετωπίσει το νομοσχέδιο είναι απόρροια των μνημονιακών πολιτικών που ακολούθησε η προηγούμενη συγκυβέρνηση.

Την τραγική νύχτα της 31ης Ιανουαρίου 1996 η πατρίδα μας δέχτηκε μια διπλωματική και εδαφική ήττα, παράλληλα με τον χαμό τριών ηρωικών αξι-ωματικών του Πολεμικού Ναυτικού. Από την νύχτα εκείνη και μέχρι σήμερα καμία κυβέρνηση της χώρας δεν τόλμησε το αυτονόητο: την ανέγερση μνημείου στα νησιά των Ιμίων. Ταυτόχρονα, απεδέχθη το καθεστώς των γκρίζων ζωνών. Εν όψει της ανάληψης των καθηκόντων σας.

Ερωτώνται οι αρμόδιοι υπουργοί:uΠροτίθεται η ελληνική κυβέρνηση να ανεγείρει μνημείο στα νησιά των Ιμίων προς τιμήν των πεσόντων ηρώων του Έθνους;Αποδέχεται το καθεστώς των «γκρίζων ζωνών» στο Αιγαίο;

Α. ΓΡΕΓΟΣ

Ερώτηση για ανέγερση μνημείου στις βραχονησίδες Ίμια

«Χάος στη λειτουργία των Κέντρων Υγείας λόγω μεταφοράς των λειτουργικών δαπα-νών τους στις Υγειονομικές Περιφέρειες»

Όπως υποστηρίζουν τα σωματεία εργαζο-μένων των Κ.Υ. Λάρισας και Ελευθερού-πολης, λόγω της εφαρμογής των διατάξε-ων του Ν. 4238/2014, επικρατεί σύγχυση και δυσλειτουργία στα Κέντρα Υγείας της χώρας. Σύμφωνα με αυτές τις διατάξεις, τα κέντρα υγείας αποσυνδέονται σταδιακά από τα νοσοκομεία και εντάσσονται στο ΠΕΔΥ, οπότε οι λειτουργικές τους δαπάνες μεταφέρονται στις Υγειονομικές Περιφέ-ρειες. Πιο συγκεκριμένα, παρά το γεγονός ότι μεσολάβησε ένα σημαντικό διάστημα από την ψήφιση του νόμου μέχρι την εφαρ-μογή του (την 01/01/2015), δεν υπήρξε καμία προετοιμασία και ενδελεχής ενημέ-ρωση των διοικητικών υπαλλήλων σχετικά με τα νέα δεδομένα, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να μην γνωρίζουν τις νέες

τους ιδιότητες και καθήκοντα.Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν οι νοσηλευτές, οι οποίοι αναγκάζονται να κάνουν έρευνα αγοράς για προμήθεια

αναλώσιμων χωρίς προγραμματισμό, αλλά και οι διοικητικοί υπάλληλοι οι οποίοι-χωρίς να υπάρχει τμήμα μισθοδοσίας- υπολογί-ζουν το ποσοστό ανθυγιεινού επιδόματος που αναλογεί σε κάθε υπάλληλο. Επιπλέον, οι εργαζόμενοι αρκετών ΚΥ δεν γνωρίζουν σε ποια διεύθυνση Υγειονομικής Περιφέ-ρειας πρέπει να στέλνουν τα προγράμματα εργασίας των υπαλλήλων και τις άδειες, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις είναι δύσκολη έως αδύνατη η συντήρηση και των ασθε-νοφόρων. Όπως τονίζουν οι ίδιοι οι εργα-ζόμενοι στο Δελτίο Τύπου, πολλές φορές αναγκάζονται να ζητούν τη στήριξη φιλαν-θρωπικών οργανώσεων και της εκκλησίας.

Ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός:uΥπάρχει πρόθεση να δοθεί άμεση λύση στο συγκεκριμένο ζήτημα, ώστε να παύσει η σύγχυση στη λειτουργία των ΚΥ;

Γ. ΓΕΡΜΕΝΗΣ

o Πρόσφατα έγινε μια μαραθώνια συζήτηση στην Ολομέλεια για το ανα-φαίρετο δικαίωμα των παρανόμως εγκλείστων Συναγωνιστών να έρχονται στην Βουλή και να ασκούν ως εκλεγμέ-νοι εκπρόσωποι του Ελληνικού Λαού τα κοινοβουλευτικά τους καθήκοντα. Εκεί ο Συναγωνιστής Παναγιώταρος είπε το πολύ εύστοχο: «Ξέρουμε ότι μας αντιπα-θείτε, ξέρουμε ότι μας σιχαίνεστε, αλλά εδώ δεν μας βάλατε εσείς, αλλά μας έστειλε ο Λαός». Φαίνεται πως πέρα από αντιπάθεια και από άλλα συναισθή-ματα κυριεύονται οι εκπρόσωποι του κλεπτοκρατικού τόξου στην θέα των Συναγωνιστών βουλευτών της Χρυσής Αυγής. Στον δρόμο του για την Ολομέ-λεια πριν μια βδομάδα ο Ηλίας Κασιδιά-ρης πέρασε έξω από το νέο γραφείο του ΠΑΣΟΚ στο ισόγειο.

o Το… πολιτικό θωρηκτό Βενιζέλος είδε από μακριά τον εκπρόσωπο Τύπου να έρχεται προς το μέρος του και έκανε μια πολύ σοφή κίνηση: Αναστροφή 180 μοίρες και πίσω στην θαλπωρή του γραφείου του. Βαγγέλη, ψάξε και για

άλλες κρυψώνες, γιατί όταν έρθει εκείνη η μέρα που ο εισαγγελέας θα σου χτυ-πήσει την πόρτα, δεν θα έχει πού αλλού να πας…

o Την προηγούμενη εβδομάδα γίναμε μάρτυρες ακόμα ενός σταλινικού παρα-ληρήματος από την Συριζαία Κανελ-λοπούλου, η οποία φαντασιώθηκε ότι ο Συναγωνιστής Αρβανίτης της έκανε χειρονομία πως θα την σφάξει! Στις 17 Μαΐου 2013 μετά το γνωστό επεισόδιο Ηλιόπουλου – Δραγασάκη ο Πάντζας φώναξε «Χάιλ Χίτλερ» προς τους βου-λευτές της Χρυσής Αυγής. Τότε ακούστη-κε και μια γυναικεία φωνή, αλλά βίντεο δυστυχώς δεν υπάρχει. Την Παρασκευή όμως στα δικαστήρια που μια χούφτα γιαλαντζί αντιφασίστες υπό την καθο-δήγηση της Κανελλοπούλου φώναξαν στον Κασιδιάρη «Ο Λαός δεν ξεχνά, τους φασίστες τους κρεμά» υπάρχει βίντεο! Και εκεί στοιχειοθετείται με ντοκουμέντα του Μέγκα μάλιστα η προτροπή σε βία. Δεν περνάς κυρά Μαρία, δεν περνάς…

Κυνοβουλευτικός Ωτακουστής

ΠΟΤΕ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΟΥΝΟΙ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ;Φρένο έχει βάλει η κυβέρνηση στις προεκλογικές της δεσμεύσεις και συγκεκριμένα στις εξαγγελίες της για αύξηση του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ και επαναφορά της 13ης σύνταξης. Σύμφω-να με τις μετεκλογικές τοποθετήσεις του Πρωθυ-πουργού είναι σαφές ότι το νέο χρονοδιάγραμμα οριοθετεί στο τέλος του 2016 και μάλιστα σταδιακά την αποκατάσταση της κοινωνικής δικαιοσύνης με επαναφορά των 2 αυτών μέτρων και με βάσει διάφορα εισοδηματικά κριτήρια.

Ερωτώνται οι αρμόδιοι υπουργοί:uΓια ποιο λόγο η κυβέρνηση δείχνει να υπαναχω-ρεί από τις αρχικές προεκλογικές εξαγγελίες της;uΠότε τοποθετεί χρονικά την επαναφορά του κατώτατου μισθού και της 13ης σύνταξης;

Ν. ΚΟΥΖΗΛΟΣ

u Όταν το αντεθνικό Κράτος αδιαφορεί προκλητικά μπροστά στην εξαθλίω-ση του Ελληνικού Λαού, ενώ ταυτόχρονα σπαταλά εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ για την προνομιακή μεταχείριση των λαθρομεταναστώνu Όταν τα φιλελεύθερα και μαρξιστικά κόμματα βαφτίζουν την εισβολή εκα-τομμυρίων λαθρομεταναστών ως «ένταξη στην ελληνική κοινωνία»u Όταν οι παρακρατικές συμμορίες της Αριστεράς προχωρούν σε επιδρομές μαζί με λαθρομετανάστες, τρομοκρατώντας απροστάτευτους Έλληνεςu Όταν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης βομβαρδίζουν το Λαό μας με ενοχικά «ρατσιστικά» σύνδρομα, αρνούμενα να αναγνωρίσουν στους Έλληνες το δικαίωμα να αντιδρούν στην ισλαμοποίηση της Πατρίδος μας

ΤΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΕΘΝΙΚΟ ΜΑΣ ΚΑΘΗΚΟΝ ΝΑ ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕΕνάντια στην λαθρομετανάστευση και κατά της μεταναστευτικής πολιτικής της κυβέρνησης, η οποία την ενθαρρύνει προς όφελος των καπιταλιστών

Σάββατο 21 Μαρτίου, Ώρα 19.00ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ Δηλιγιάννη 50 - Σταθμός Λαρίσης

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΥΓΕΙΑΣ

Page 5: Φύλλο 920

ΤΕΤΑΡΤΗ 18 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015 5ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ζώνη Ελεύθερης Σκέψης

Οι ανακατατάξεις που έφερε η Χρυσή Αυγή στην ελληνική πολιτική, και η αναταραχή που προκαλεί η άνοδός της στα σκιώδη εξωθεσμικά κέντρα εξουσίας, βάζει όλους μας στο εθνικιστικό κίνημα αλλά και κάθε Έλληνα Πατριώτη ενώπιον των ευθυνών μας. Θα εξακολουθήσουν να μας υποδεικνύουν «αυτοί που ξέρουν» πώς πρέπει να ζήσουμε; Το έργο διαδοχι-κών υπουργών Οικονομίας με τους τρανταχτούς πανεπιστημι-ακούς τίτλους και τις κενολογίες τους, δίνει την απάντηση. Δεν ξέρουν καλύτερα από μας.

Διεθνείς και ντόπιοι παράγοντες αντιδρούν. Στο στόχαστρό τους τα εθνικιστικά κινήματα της Ευρώπης είναι τα ίδια. Δεν γνωρίζουν λιγότερο ή περισσότερο ακραίους. Το πρόβλημα που τους απασχολεί δεν είναι μια άμεση ανατροπή τους και η ανάδειξη στην εξουσία των εθνικιστών. Αυτό, έχουν τις δικλείδες να το καθυστερήσουν, να συκοφαντήσουν, να κάνουν νοθεία, να οικειοποιηθούν περιστασιακά θέσεις, να μοιράσουν αν χρειαστεί και χρήμα. Το ενοχλητικό και φλέγον είναι η πολιτικοποίηση της ταυτότητας των Ευρωπαίων. Με άλλα λόγια, όσο κανείς ιδιωτεύει, είναι ακίνδυνος. Μπορεί κατά μόνας να θαυμάζει το αρχαίο κλέος, αρκεί να μην επιχειρήσει να ταυτιστεί με αυτό. Μπορεί ακόμη και να περηφανεύεται (και δικαίως) πως «Έλλη-νας γεννιέσαι, δεν γίνεσαι», αρκεί να μην επιχειρήσει να κάνει κι άλλους να το πιστέψουν, να ζήσουν και να δράσουν ανάλογα.

Αρκεί, ο φιλόσοφος να μην ανακαλύψει στο πρόσωπο του πολεμιστή προπαππού του, το δικό του πρόσωπο.

Αυτήν την πολιτική ταυτοποίηση των ευρωπαϊκών Εθνών και πρωτίστως του Ελληνικού, θέλει η κρατούσα εξουσία να απο-τρέψει. Γι’ αυτό και επί δεκαετίες βάλτωνε τις προσπάθειες, με δικά της πρόσωπα. Γι’ αυτό χρηματοδοτεί κατά καιρούς καθαρο-λόγους, επαναστάτες του καναπέ, πολυγραφότατους ιδεολόγους και τηλεπαρουσιαστές, καταφανώς φαιδρούς ή «σοβαρούς» ηγέτες που κρατούσαν το εθνικιστικό κίνημα στο πολύ βολικό για το σύστημα, γραφικό, θυμωμένο, απομονωμένο περιθώριο. Μπορείτε ελεύθερα να αγοράζετε τα βιβλία που σας λένε πόσο σημαντικό είναι να είσαι Έλληνας, πόσο σπουδαίοι ήσαν οι πρόγονοί σας, και να γεμίζετε νοσταλγία για το χωριό σας, αρκεί να μην θελήσετε να κάνετε πράξη όσα διαβάζετε. Αρκεί να μην διεκδικήσετε την ελληνικότητά σας.

Αυτό που έλειπε από το εθνικιστικό κίνημα, την ενεργοποί-ηση των λαϊκών μαζών, εκεί όπου χτυπά ακόμη ανόθευτη από σουσουδισμούς η ελληνική ψυχή, επεχείρησε και πέτυχε η Χρυσή Αυγή. Γι’ αυτό πολεμήθηκε. Γι’ αυτό θα νικήσει.

Το εθνικιστικό κίνημα βρίσκεται εδώ από τους αγώνες των εκατοντάδων μαχητών του που αψήφησαν τις σειρήνες του καθω-σπρεπισμού και της βολής, για να ακολουθήσουν τον δρόμο της ψυχής τους. Βρέθηκε χάρις στους χιλιάδες Έλληνες που βγήκαν από το κομματικό μαντρί της πατριδοκάπηλης ΝΔ και την απελ-πισμένη ή εγωιστική ιδιωτεία και μπήκαν με την Χρυσή Αυγή στην Βουλή, στους Δήμους, τις Περιφέρειες και την Ευρωβουλή. Βρέθηκε κυρίως γιατί έχει μια ηγεσία που κατάφερε να αντιλη-φθεί την πολιτική πραγματικότητα, είδε το επείγον των καιρών,

συνδέθηκε με τον λαϊκό παλμό, επέτυχε να προβάλλει κατάλληλα τις εκπεφρασμένες θέσεις του κινήματος που όψιμα τόσο η «αριστερά» όσο και η «δεξιά» επιχειρούν να εκμεταλλευθούν, αποφάσισε και έδρασε για να συνεγείρει και να συντονίσει τους Έλληνες, πατριώτες της Αριστεράς και παλαιούς Δεξιούς, Εθνικι-στές ώριμους και κατασταλαγμένους, νέους και ενθουσιώδεις, σε έναν κοινό σκοπό: την Πατρίδα.

Δείχνουμε τον δρόμο. Ανοίγουμε τον δρόμο. Σύντομα θα χρειαστεί να βαδίσουμε τον δρόμο.

Ας πάμε λοιπόν ένα βήμα πιο πέρα. Ας μην περιμένουμε παθητικά το επόμενο ραντεβού με τις κάλπες. Τώρα πρέπει να δουλέψουμε για την εδραίωση του Κινήματος, για την ποιοτική επέκτασή του και το ρίζωμά του στην κοινωνία. Η αποφυλάκιση του Νικόλαου Μιχαλολιάκου δεν είναι η κατάληξη των αγώνων των Εθνικιστών. Ούτως ή άλλως υπάρχουν περιορισμοί και επί-κειται δίκη. Απαίτηση όλων μας, είναι η δικαίωση του ίδιου και του κατασυκοφαντημένου και διωκόμενου Κινήματος. Νομική, δικαστική, αλλά κυρίως δικαίωση με έργα. Οι αγώνες, οι θυσίες, οι δολοφονίες και οι φυλακίσεις θα δικαιωθούν με την νίκη των Εθνικιστών στην πολιτική και στην κοινωνία.

Λάθη διαπιστώνονται εύκολα, αν αναλογιστεί κανείς ότι η Χρυσή Αυγή πάτησε σε έδαφος που κανείς άλλος εθνικιστής δεν είχε πατήσει για δεκαετίες. Μπορεί όμως να μάθει και να διορ-θώσει τα σφάλματα; Θαρρώ πως και μπορεί και πρέπει, αφού αυτό είναι απαραίτητο για να φέρει αποτελέσματα για τον λαό και την χώρα, διατηρώντας και την ταυτότητα και την δυναμική της.

Έχουμε εμπρός μας ένα στοίχημα. Έναν αρχηγό, βουλευτές μας, νυν και πρώην, και δεκάδες αγωνιστές που παραμένουν φυλακισμένοι περιμένοντας μια δίκη. Πριν καν ξεκινήσει διαπι-στώνουμε παλινωδίες και ισορροπισμούς που έρχονται σε αντί-θεση με τον νόμο και την λογική. Αλλά επειδή πιστεύουμε στην δύναμη των ολίγων εντίμων γι’ αυτό και ως αρχή θα δεχθούμε ότι η δίκη θα είναι δίκαιη. Μένει να διαπιστωθεί συντόμως.

Δικό μας καθήκον είναι να δουλέψουμε. Είναι να στηρίξου-με την παρουσία του λαϊκού εθνικιστικού κινήματος ενεργά στις τοπικές κοινωνίες. Να αγκαλιάσουμε τοπικά προβλήματα, να τα εντάξουμε στην εθνικιστική οπτική και να προτείνουμε στους συμπολίτες μας λύσεις τις οποίες θα τις μάθουν πριν τις κρίνουν. Η είσοδος της Χρυσής Αυγής στον χώρο του δημοσίου λόγου είναι η σκάλα που θα μας επιτρέψει να προτείνουμε και να εφαρμόσουμε τις Ιδέες μας, να στερεώσουμε την πίστη των συμπολιτών μας στην σοβαρότητα, την συγκρότηση, την συμμε-τοχικότητα, την μοναδικότητα του Κινήματος.

Κατ’ ιδίαν μπορούμε να αναλύουμε, να συνθέτουμε, να φιλο-σοφούμε. Είναι άλλωστε απαραίτητο για την συγκρότηση, τον έλεγχο και την εσωτερική μας στήριξη. Γινόμαστε όμως πραγμα-τικά «επικίνδυνοι» όχι ως μονάδες, αλλά όταν κάνουμε πολιτική, και δεν αφήνουμε τις Ιδέες μας (και τις θυσίες του Αρχηγού και των συναγωνιστών μας) στα βρώμικα χέρια των αντιπάλων μας.

Ο Θεός είναι μαζί μας. Η νίκη είναι δική μας.

ΕΙΡΗΝΗ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΥ - ΠΑΠΠΑ

Το στοίχημα

Με την ήτταστις βαλίτσες Τα αποτελέσματα της αξιολόγησης από την τρό-ικα, έστω κι αν αυτή έγινε μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, ήταν μοιραίο να φέρουν ένα απότομο τέλος στην «δημιουργική ασάφεια» και τις πολλές αλληλοσυγκρουόμενες δηλώσεις των συριζαίων. Τόσο καιρό η κυβέρνηση έκανε ότι δεν γνώριζε τα στοιχεία που είχαν στα χέρια τους οι τεχνοκράτες των Βρυξελλών και έτσι μπορούσε να πολυλογεί σκοπίμως και ακράτως. Έτσι μπορούσαν να ισορροπούν ανάμεσα στην «συνεννόηση με τους εταίρους» και το «τέλος των μνημονίων», με την διγλωσσία που κληρονό-μησαν από τον πνευματικό τους ηγέτη, Ανδρέα Παπανδρέου. Μπορούσαν και να υπόσχονται τα πάντα και παράλληλα να λένε ότι «θα τηρήσουν τις δεσμεύσεις προς τους εταίρους». Όμως τα ψέματα τελείωσαν και οι τροϊκανοί έχουν ήδη αρχίσει να μιλάνε για την «μαύρη τρύπα» ύψους 2,15 δισ. ευρώ που εντόπισαν, πέραν των υπολοίπων ελλείψεων που μέχρι το τέλος της αξιολόγησης θα βρουν. Έτσι πλέον η όποια συζήτηση περνά από την πολιτικολογία στην αριθμητική και εκεί αστεία δεν χωρούν. Οι διεθνείς τοκογλύφοι μοιραία θα απαιτήσουν νέα φορομπηχτικά μέτρα εναντίον του Ελληνι-κού Λαού, αδιαφορώντας για το επικοινωνιακό κόστος στην κυβέρνηση. Σε πολιτικό επίπεδο η κατάσταση της συγκυβέρ-νησης γίνεται, λοιπόν, εξόχως άβολη και προ των πυλών βρίσκονται τα νέα μέτρα. Το μόνο που απαιτείται είναι να συνετιστεί η Τσίπρας, να προσαρμοστεί στη νέα πραγματικότητα και να γίνει έντονη διαβούλευση σχετικά με το πώς θα γίνει το τελευταίο κομμάτι της μνημονιακής κωλοτούμπας και πως θα εκπαιδευτεί ο Λαφαζά-νης να μιλάει σαν τον Άδωνι. Έτσι φτάνουμε στη συνάντηση της Μέρκελ με τον Τσίπρα στο Βερολίνο. Το αν κάλεσε η Μέρ-κελ τον Τσίπρα ή αν παρακάλεσε ο Τσίπρας για συνάντηση δεν το ξέρουμε και δεν έχει και σημασία. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι η συνάντηση θα γίνει στις 23 Μαρτίου και θα έχει την ίδια ακριβώς υφή με τις συναντήσεις του Σαμαρά με την Μέρκελ. Δηλαδή φωτογραφίες για το θεαθήναι και πίσω από τα παρασκήνια πλήρης υποταγή στην γερμανική ολιγαρχία. Αυτό φάνηκε και από την επιστολή που έστειλε ο Τσίπρας στην Μέρκελ, σύμφωνα με την οποία «η κυβέρνησή του κινείται προς ικανοποίηση των δεσμεύσεων που ανέλαβε προσωπικά στις 20 Φεβρουαρίου» και το παρακάλι να μεσολαβή-σει στην ΕΚΤ για «να παρασχεθούν οι ελάχιστες χρηματοδοτικές διευκολύνσεις». Στην επιστολή του, αξίζει να σημειωθεί, πως δεν υπήρχαν οι «μαγκιές» που έλεγε τις προάλλες στην Βουλή, γεγονός που καταδεικνύει πως θα πάει στο Βερολίνο όντας ήδη ηττημένος και γονυπετής. Ο Τσίπρας πηγαίνει Βερολίνο για να κανονίσει τις τελευταίες λεπτομέρειες του τρίτου μνημονί-ου, το οποίο όπως είπε τις προάλλες ο Βαρου-φάκης, θα υπογραφεί γύρω στις 20 Απριλίου για να μπορέσουν οι δημοσιογράφοι να το κρύψουν πίσω από την έναρξη της δίκης της Χρυσής Αυγής και να μην το πάρουν χαμπάρι οι χαχόλοι των «λαϊκών συνελεύσεων»...

ΚΩΣΤΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΚΗΣ

ΕΙΔΗ ΕΝΔΥΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ

Δείτε τον πλήρη κατάλογο στην ιστοσελίδα www.xakatastima.gr και κάντε τις αγορές σας με αντικαταβολή ή καλέστε στο

6949361466 (Δευτέρα έως Παρασκευή 9.00 - 21.00)

ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ Μεσογείων 131, ΑΘΗΝΑ

Page 6: Φύλλο 920

6 ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗΤΕΤΑΡΤΗ 18 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015

των ΚαιρώνΣημεία

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ Ο ΔΙΑΚΙΝΗΤΗΣΤΗΣ ΜΙΖΑΣ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ

ΤΟΥ Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ

Ε γγύηση ύψους 300.000 ευρώ επιβλήθηκε στον τρα-πεζικό Κ. Δέδε, ο οποίος εμπλέκεται στην υπόθεση Καρατζαφέρη.

Ο συγκεκριμένος απολογήθηκε στον ανακριτή Γαβριήλ Μαλλή διότι σύμφωνα με το κατηγορητήριο βοήθησε στη διακίνηση των μιζών από τα εξοπλιστικά για την προμήθεια των Σούπερ Πούμα. Ο κ. Μαλλής είχε την άποψη ότι πρέπει να προφυ-λακιστεί, αλλά διαφώνησε η εισαγγελέας με το Δικαστικό Συμβούλιο να παίρνει θέση υπέρ της και να αφήνει ελεύθερο τον τραπεζικό. Ειδικότερα, ο κ. Δέδες κατηγορείται ότι μέσω φορολογικών παραδείσων στην υπόθεση Γ.Καρατζαφέρη δια-κίνησε το ποσό των 2.738.301 ευρώ και των 80.000 δολαρίων, τα οποία κατέληγαν σε λογαριασμούς των αντιπροσώπων εταιρειών όπλων και ειδικότερα των Αλέξανδρου Τσάτσου και Σταύρου Κομνόπουλου, που εμφανίζονται ως ιδιοκτήτες των εταιρειών ΚΕΣΤΡΕΛ και της υπεράκτιας ΜΑLWEL.Ο κατηγορούμενος ήταν υπάλληλος της θυγατρικής της APLPHA BANK στο Λονδίνο, στην οποία υπαγόταν και η Alpha Bank LTD στο νησί Τζέρσεϊ. Κατηγορείται ότι έδινε αιτιολογίες για τη μεταφορά μεγάλων ποσών που κατέληγαν στους απο-δέκτες των μιζών και συγκατηγορουμένους του Αλέξανδρο Τσάτσο, Σταύρο Κομνόπουλο (ενεργητική δωροδοκία) και τους Θεόδωρο Μόσχο, Ι. Ράμμο και Π. Στράντζαλη (παθητική δωροδοκία). Οι μεταφορές γίνονταν και μέσω της Royal Bank of Scotland όπου επίσης εργάστηκε ο κατηγορούμενος και ορισμένα ποσά κατευθύνονταν και στο νησί Guernsey. Η προ-μήθεια στην οποία διακινήθηκαν μίζες αφορούσε 10 ελικόπτε-ρα Σούπερ Πούμα από τη γαλλική εταιρεία Eurocopter.

Τρέχουν για ναπρολάβουν τηνΧρυσή Αυγή

Είδαν κι αποείδαν οι διεθνείς προστάτες του συστήματος ότι δε γίνεται δουλειά στην –ενθάδε κείται- ψοφονουδούλα με τον φον Αντωνάκη και τους επίδοξους διαδόχους του –που είναι αυτό που λέμε «παρ’ τον έναν και χτύπα τον άλλον- κι αποφάσισαν να στείλουν στην μνημονιακή Μπανανία Τσιπροκαμμενιστάν (πρώην Σαμαροβενιζε-λιστάν) ειδικούς, για να κάνουν… “casting” προκειμένου να βρεθεί γρήγορα κατάλλη-λος αρχηγός για τη νουδούλα.

Σύμφωνα, λοιπόν, με πληροφορίες που μεταδίδει η ιστοσελίδα Κουρδιστό Πορτο-κάλι, 5 κορυφαία στελέχη αμερικανικής εταιρίας πολιτικού μάρκετινγκ, συνεργαζό-μενης με το Τμήμα Πολιτικών Επιστημών του Χάρβαρντ βρίσκονται ήδη στην Αθήνα, για να βρουν τον νέο… σωτήρα.

Ο λόγος της βιασύνης τους; «Η συγκε-κριμένη εταιρία κλήθηκε επειγόντως στην Αθήνα από ένα πολύ γνωστό think tank το οποίο προβλέπει πολύ σύντομα διάσπαση και διάλυση του ιστορικού κόμματος της Νέας Δημοκρατίας. Μπροστά σ’ αυτή την προοπτική είναι διάχυτη η ανησυχία της εκτίναξης των ποσοστών της Χρυσής Αυγής και γι’ αυτό κάποιοι τρέχουν να προλάβουν τα χειρότερα».

Όποιον και να βρουν, το πεπρωμένο φυγείν αδύνατον! Κανένας και τίποτα δε μπορεί να σταματήσει την Χρυσή Αυγή!

ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ ΔΑΚΤΥΛΟΗΤΑΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣΟρυμαγδός δηλώσεων έγινε σχετικά με το υψωμένο, παλαι-όθεν, μεσαίο δάκτυλο του Βαρουφάκη προς την Γερμανία. Αρχικώς ο Βαρουφάκης έκανε λόγο για μοντάζ, αλλά εν τέλει παραδέχτηκε ότι το βίντεο είναι αυθεντικό και απλώς δικαιολο-γήθηκε λέγοντας ότι δεν απευθυνόταν στην Γερμανία. Φαιδρή δικαιολογία την στιγμή που το βίντεο έχει και ήχο, όμως δεν είναι αυτό το ζήτημα. Κρίσιμης σημασίας θα γίνει συντόμως το ερώτημα, εν τέλει τι έγινε με το δάκτυλο, όταν ο Βαρουφάκης θα υπογράφει το νέο μνημόνιο ή όταν ο Αλέξης Τσίπρας θα επισκέπτεται το Βερολίνο. Εν τέλει οι συριζαίοι αποδεικνύονται εξόχως φειδωλοί στις πράξεις και «ανοιχτοχέρηδες» στα λόγια, αφού από την ρήξη περάσαμε στον «ρεαλισμό»...

ΤΙ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ ΑΝ ΑΠΟΤΥΧΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ;Άρθρο με τίτλο «Το ποτάμι των ανέργων ξεχει-λίζει από οργή!», γράφτηκε στο γνωστό μπλογκ Capital.gr. Στο άρθρο περιγράφεται η ελπίδα του ενάμιση εκατομμυρίου ανέργων προς τον ΣΥΡΙΖΑ και η απογοήτευση που τους περιμένει από την συνέχιση της μνημονιακής πολιτικής. Από την άλλη, τονίζεται ότι ούτε η νουδούλα θα μπορέσει να τους συγκινήσει (για τους γνωστούς λόγους), ούτε τα άλλα κατεστημένα κόμματα. Και ποια θα είναι η κατάληξη;

«Αν αποτύχει η κυβέρνηση έρχεται η Χρυσή Αυγή; Πιθανότατα ναι! Τουλάχιστον όσο η σημερινή ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας δεν αντιλαμβάνεται τον ιστορικό της ρόλο και όσο κυβέρνηση και αντιπολίτευση αρνούνται να ακούσουν τα ουρλιαχτά των ανέργων και δρουν σαν να έχουμε εμφύλιο».Απορία: Υπάρχει κανείς σ’ αυτό τον τόπο που να μη βλέπει ότι έρχεται η Χρυσή Αυγή του Ελληνισμού;

ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΞΑΝΑΓΡΑΨΟΥΝ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ

ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΘΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΠΥΡΑΜΙΔΩΝ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ... ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΙΚΑ ΜΝΗΜΕΙΑ!

Τι θέλουν οι Ισλαμιστές από την ζωή τους; Την Κωνσταντινούπολη χωρίς την Αγιά Σοφιά, την Αθήνα χωρίς την Ακρόπολη, την Ρώμη χωρίς το Κολοσσαίο και το Παρίσι χωρίς το Λούβρο…

Ιεροκήρυκας του Ισλάμ από το Κουβέιτ, ο Ιμπραχίμ αλ Καντάρι, σε ομιλία του ζήτησε την καταστροφή των Πυραμίδων και της Σφίγγας στην Αίγυπτο. Αυτό αναφέρει η αιγυπτιακή εφημερίδα Αλ Ουατάν, την οποία επικαλείται το ρωσικό πρακτορείο Tass.Σύμφωνα με τον αλ Καντάρι, το γεγονός ότι δεν καταστράφηκαν οι Πυραμίδες όταν η χώρα έγινε μουσουλμανική, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να γίνει τώρα.«Ο Προφήτης Μωάμεθ, κάποτε, κατέστρεψε όλα τα είδωλα στη Μέκκα, έτσι ώστε, οι απόγονοί του να μην γίνουν γνώστες της ειδω-λολατρίας. Σήμερα, αν και οι δομές της φαραωνικές περιόδους δεν αποτελούν αντικείμενα λατρείας, αλλά είναι μόνο μνημεία της ιστορία, του παλαιού πολιτισμού και της αρχιτεκτονικής, για τους σύγχρονους μουσουλμάνους προέρχονται από μια ειδωλολατρική περίοδο», σύμ-φωνα με τον κληρικό του Ισλάμ από το Κουβέιτ.

Το ρωσικό πρακτορείο υπενθυμίζει ότι πριν από λίγες ημέρες έγινε γνωστή η καταστροφή της αρχαίας πόλης Νιμρούντ από τους εξτρεμι-στές του «ισλαμικού κράτους». Ό,τι απέμεινε από την κληρονομιά του πολιτισμού των Ασσυρίων (η πόλη ιδρύθηκε τον 13 π.Χ. αιώνα...), κατεδαφίστηκε με μπουλντόζες.

Ραντεβού στα Γουναράδικα με κρατική λιμουζίνα Αντίθετος στο να επιστρέψει το βουλευτικό του αυτοκίνητο είναι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Βαγγέλης Διαμαντόπουλος και συγκρίνει τις υπο-χρεώσεις ενός βουλευτή της επαρχίας με εκείνες ενός εργαζόμενου που χρειάζεται να περιοδεύει... Είπαμε: Ο κομμουνισμός θέλει καλοπέραση.

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ... ΓΛΑΣΤΡΑΣ ΣΤΗ ΣΥΓΓΡΟΥΓια κάλπες ετοιμάζονται στη ΝΔ. Όχι εκλογικές, αλλά κομματικές, προκειμένου να συμπληρωθεί το… 15μελές και να εκλεγούν οι νέοι γραμματείς του κόμματος, οι οποίοι θα κάνουν τη γλάστρα στις παραι-σθήσεις του Σαμαρά. Βεβαίως, την ίδια ώρα που ο Σαμαράς κλεισμένος στον μικρόκοσμο των εμμονών του, ονειρεύεται ανακατάληψη της εξουσίας, εντείνονται οι αμφισβητήσεις προς το πρόσωπό του. Ήδη, τα στελέχη που έχουν περάσει απέναντι, όπως η Ντόρα Μπακογιάννη, ο Νίκος Δένδιας και ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, θα παραμείνουν έξω από τα κομματικά όργανα, ενώ ακόμη και όσοι δεν έχουν εναντιωθεί (ακόμη…) στον Σαμαρά του διαμηνύουν ότι δεν επιθυμούν να ενταχθούν σ΄ένα κομματικό όργανο «με διορισμένους απευθείας από τον αρχηγό». Θεωρούν ότι η δικτατορικού τύπου διαχείριση της αρχηγίας από τον βουλευτή Μεσσηνίας όχι μόνο δεν βοηθάει στο ελάχιστο το κόμμα, αλλά «οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια τη ΝΔ στην καταστροφή».

Page 7: Φύλλο 920

ΤΕΤΑΡΤΗ 18 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015 7ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

των ΚαιρώνΣημεία

Μπορεί η συγκυβέρνηση των Τσιπροκαμμένων να «σφά-ζεται» δημοσίως –για τα μάτια του κόσμου- με τους διεθνείς τοκογλύφους και τον πιο χαρακτηριστικό αντιπρόσωπό τους στην Ευρώπη, τον Σόιμπλε, αλλά στη... ζούλα υπάρχει μεταξύ τους αγαστή συνεργασία. Τόση, που μέχρι και συμβούλους ανταλλάσσουν! Έτσι, νέος συνεργάτης του υπουργού με την κόκκινη γραμμή στα… πέτα του σακακιού του, προσελήφθη –όπως προκύπτει από σχετική ανάρτηση του υπ. Οικονομι-κών- ο αμερικανοκορεάτης Κιμ Γκλεν, πρώην σύμβουλος του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε (και μάλιστα «στρατηγικός», όπως ο

ίδιος υπερηφάνως αναφέρει στο βιογραφικό του…), πρώην στέλεχος της διαβόητης τοκογλυφικής Lehman Brothers και εισηγητής της ιδέας δημιουργίας του Ευρωπαϊκού Μηχανι-σμού Σταθερότητας (ESM).

Μάλιστα, ο νέος συνεργάτης συνόδεψε τον υπουργό του στις δύο συνεδριάσεις του Eurogroup στις Βρυξέλλες, στις 11 και τις 16 Φεβρουαρίου, και του ECOFIN στις 17 Φεβρουα-ρίου. Προφανώς, τον χρησιμοποιούν οι Τσιπροκαμμένοι για να… κατατροπώσουν τον Σόιμπλε και τους διεθνείς τοκογλύφους… εκ των έσω!

Πρώην σύμβουλος του Σόιμπλε και στέλεχος της Lehman Brothers ρίχνεται στη μάχη… κατά του Σόιμπλε και των διεθνών τοκογλύφων!

ΔΕΝ ΘΑ ΑΠΑΝΤΑΕΙΣΤΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΗΣΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣΜιας και μιλάμε για την αναπληρώτρια υπουρ-γό Μεταναστευτικής Πολιτικής Τασία Χριστοδου-λοπούλου, έχουμε και άλλα νέα: Σε πρόσφατη δήλωσή της έδειξε αποφασισμένη να μην απα-ντά σε ερωτήσεις βουλευτών που ανήκουν στο Λαϊκό Σύνδεσμο «για λόγους συνταγματικής και κοινοβουλευτικής τάξης, ενόψει εκκρεμούς δίκης για συμμετοχή και ένταξη βουλευτών της Χρυσής Αυγής σε εγκληματική οργάνωση». Aυτό προκύπτει από έγγραφο που διαβιβάστηκε στη Βουλή μετά από ερώτηση που είχε καταθέσει ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ιωάννης Λαγός για τον κίνδυνο εξάπλωσης τζιχαντιστών στην Ελλάδα.Σας θυμίζει κάτι; Μα βέβαια! Την ίδια περιφρόνηση προς την λαϊκή κυριαρχία που έδειχνε ο - «έχω φίλους μασόνους» - Νίκος Δένδιας.Κυρία Τασία, υπάρχει και το τεκμήριο της αθωότη-τας για κάθε κατηγορούμενο σε όλο τον πολιτισμέ-νο κόσμο - Εσείς πως μπορείτε να μην το σέβεστε;

uΘα πρέπει επίσης να τονίσουμε την χαοτική δια-φορά ΗΘΟΥΣ ανάμεσα στην Χριστοδουλοπούλου και την Ζωή Κωνσταντοπούλου: Η πρώτη «φτύνει» την ψήφο 400.000 Ελλήνων και τους στερεί το δικαίωμα να εκπροσωπούνται στον κοινοβουλευτι-κό έλεγχο (και μάλιστα σε ζητήματα μεταναστευτι-κής πολιτικής!), την ώρα που η Ζωή Κωνσταντοπού-λου ζητά να λειτουργεί απαρεμπόδιστα η βουλή με την παρουσία ΟΛΩΝ των βουλευτών.

ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΑΝΑΡΧΟΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣΒΕΒΗΛΩΣΑΝ ΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΤΟΥΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΣΤΗ ΚΡΗΤΗ;Το άγαλμα του Ελευθερίου Βενιζέλου, στην πλατεία Ελευθερίας του Ηρακλείου, βεβήλωσαν αναρχοκομμουνιστές, που συμμετείχαν σε συλ-αλητήριο υπέρ των (δήθεν…) «απεργών πείνας» κόκκινων ληστοτρομοκρατών, Κουφοντίνα και ΣΙΑ…15 άτομα, φορώντας κουκούλες (μόνο έτσι ξέρουν να κάνουν τους… μάγκες), κύκλωσαν το άγαλμα, το τύλιξαν με ένα πορτοκαλί πανί και τράπηκαν σε φυγή.Γιατί βεβήλωσαν το συγκεκριμένο άγαλμα; Προφανώς, δε μπορούν να ξεχάσουν ότι ο Ελευθέριος Βενιζέλος με το «Ιδιώνυμο» ήταν ο πρώτος που έστελνε τους βουλγαροπροδότες πολιτικούς τους προγόνους εξορία, διότι επεδίωκαν την από-σπαση της Μακεδονίας και της Θράκης μας από τον εθνικό κορμό...

ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ.ΝΕΤ

Υπ.Εξ του Ισραήλ: ‘‘ΚΟΨΤΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙΤΩΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΩΝ’’

Εκλογές είχαμε στο παράνομο κράτος του Ισραήλ και η προεκλογική αφίσα «Θάνατος στους τρομο-κράτες - Εμπρός Λίμπερμαν!» συμπυκνώνει την ουσία της «μοναδικής δημοκρατίας στην Μέση

Ανατολή», όπως με στόμφο μας ενημερώνουν οι διάφοροι φιλελεύθεροι. Ο αρχηγός του κόμματος

Γίσραελ Μπεϊτένιου και σημερινός υπουργός εξω-τερικών του Ισραήλ Αβιγκόρ Λίμπερμαν εκφράζει το

περιεχόμενο αυτής της «δημοκρατίας». Πριν από ένα μήνα, ο Λίμπερμαν ζήτησε την επαναφορά της θανατικής ποινής για τους Παλαιστίνιους, οι οποίοι

καταδικάζονται για επιθέσεις. Τώρα, ξεδιπλώνει ακόμη περισσότερο το σκεπτικό του, λέγοντας δίχως τον παραμικρό δισταγμό τα εξής: «Όποιος είναι μαζί μας θα πάρει τα πάντα. Για όποιον είναι εναντίον μας

ένα μόνο πρέπει να κάνουμε. Πρέπει να πάρουμε ένα τσεκούρι και να του κόψουμε το κεφάλι. Αλλιώς δεν θα επιβιώσουμε εδώ». Εννοείται ότι αυτή η ξε-

κάθαρη προτροπή προς εξολόθρευση, με σαφέστατη στοχοποίηση των Παλαιστινίων, δεν απασχόλησε

στο ελάχιστο κανέναν υποκριτή των «ανθρωπίνων δικαιωμάτων» όπως ο περιβόητος Μουιζνιέκ.

«θα πάρω τους λαθρομετανάστεςστο υπουργείο αν σας ενοχλούν»Η υπουργός και σύντροφος υπουργού

Τασία Χριστοδουλοπούλου, κλήθηκε να σχολιάσει την εικόνα με την αποβίβαση των λαθρομεταναστών από την Αμυγδα-λέζα στην Ομόνοια.

Θυμίζουμε ότι σχετικά με αυτές τις εξοργιστικές εικόνες, ο νέος υπουργός Πανούσης είχε δηλώσει πλήρη άγνοια, λέγοντας μάλιστα, στο άκουσμα της είδη-σης: «Μου το είπατε, να είστε βέβαιοι

ότι σε μία ώρα θα το ψάξω, να δω αν πράγματι έχει συμβεί αυτό, δεν διαφωνώ ότι δεν είναι αξιόπιστο αυτό που λέτε, να το δούμε γιατί μαζεύονται στην Ομόνοια. Διότι δεν πρόκειται να μαζευτούν χίλιοι άνθρωποι στην Ομόνοια. Θα είναι κατα-στροφή. Θα έχω κάνει λάθος. Θα έχουμε κάνει λάθος.»

Ας ενημερωθεί ο Υπουργός, λοιπόν, ότι και η είδηση ισχύει και ότι κανονικά

θα έπρεπε να έχει γνώση, διότι η συνερ-γάτιδά του, Τασία Χριστοδουλοπούλου, έχει πλήρη γνώση της καταστάσεως. Σε σχετική ερώτηση, μάλιστα, απάντησε: «τους αφήσαμε στην Ομόνοια γιατί εκεί είναι το φτηνό φαγητό, οι συμπατριώτες τους, το μετρό. Το επιχείρημα “γιατί όχι στην Εκάλη;” απαντώ τι να κάνουν στην Εκάλη...! Είναι σαν το ερώτημα “γιατί δεν τους πάει η υπουργός στο σπίτι της;”! Επει-δή το Υπουργείο εδώ έχει γίνει το σπίτι μου θα τους φέρω εδώ, στο Υπουργείο, αν ενοχλούν. Έχει πολλούς διαδρόμους…»

Δεν μας είπε, όμως, η κα. Χριστοδου-λοπούλου, αν θα τους πάρει στο υπουρ-γείο με διορισμό ή με σύμβαση. Η δήλωση της δείχνει ένα απύθμενο θράσος και μια απαξία για τον πόνο των Ελλήνων που βιώνουν την ζοφερή κατάσταση στις υποβαθμισμένες γειτονιές του κέντρου των Αθηνών.

Επιπλέον το υπουργείο δεν είναι σπίτι της, αλλά ένας χώρος - ιδιοκτησία του Ελληνικού Λαού, επί του οποίου η Χριστο-δουλοπούλου δεν έχει καμία δικαιοδοσία. Οπότε αν θέλει ντε και καλά να φιλοξενή-σει λαθρομετανάστες, ας το κάνει στον μόνο χώρο που έχει δικαιοδοσία, δηλαδή σπίτι της.

TI NA ΛΕΜΕ ΤΩΡΑ... ΤΡΕΙΣ ΜΟΥΤΖΟΥΡΕΣΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ ΤΗΝ ΜΟΥΤΖΟΥΡΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΚΟΥΛΤΟΥΡΑΣ«Ανθρώπινη αλυσίδα»… τριών ατόμων που δεν συμβιβά-ζονται με την καλαισθησία του νεοκλασικού κτηρίου αλλά επιθυμούν να επιβάλλουν την δική τους μουτζούρα σε όλους εμάς τους υπόλοιπους μέσω της άθλιας βρωμιάς, κατάφεραν να εμποδίσουν τον καθαρισμό στο Πολυτεχνείο.Η αποτυχη-μένη συγκέντρωση έγινε μετά από διαδικτυακό «κάλεσμα».Το ότι 3 (ΤΡΕΙΣ!!!) άνθρωποι είναι σε θέση να μπλοκάρουν μια δημόσια ενέργεια και δεν τους απομακρύνει κανείς από εκεί, είναι περίτρανη απόδειξη πως δεν υπάρχει κράτος.

Page 8: Φύλλο 920

ΤΕΤΑΡΤΗ 18 ΜΑΡΤΙΟΥ 20158 ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Για μία Εθνική Οικονομική Πολιτική

Τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ δεν αφή-νουν το παραμικρό περιθώριο

αμφιβολιών αναφορικά με το πού οδηγούν τους Έλληνες οι πολιτικές των Μνημονίων, οι οποίες χαρακτή-ρισαν τη διακυβέρνηση Σαμαρά-Βενι-ζέλου και συνεχίζονται απρόσκοπτα από τη συγκυβέρνηση Τσίπρα - Καμ-μένου.

Σε 1.245.854 άτομα υπολογίζονται οι άνεργοι σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για το δ’ τρίμηνο του 2014. Αν συνυπολογισθούν σ’ αυτούς κι εκείνοι οι οποίοι δεν έχουν εγγραφεί στον ΟΑΕΔ είτε βγάζουν μερικά μεροκάματα το μήνα, τότε ο αριθμός εκτινάσσεται πάνω από 2 εκατομμύρια, καταδεικνύοντας με τον πλέον οδυνηρό τρόπο την απόλυτη χρε-οκοπία των φιλελεύθερων και μαρξιστι-κών ιδεών και προτάσεων στην επίλυση του Ελληνικού Προβλήματος.

Ενδεικτικό της παντελούς απουσίας της οιασδήποτε ευοίωνης προοπτικής

είναι το γεγονός ότι το 73% των ανέργων ανήκουν στην κατηγορία των μακροχρό-νια άνεργων! Εξίσου απογοητευτικό οτι δίχως εργασία είναι το 51,5% των νέων έως 24 ετών, ενώ για τις γυναίκες της ίδιας κατηγορίας η ανεργία αγγίζει το 56,9%.

Παρομοίως, σχεδόν ένας στους δύο νέους ηλικίας 24-29 ετών αδυνατεί να βρει εργασία, την ίδια στιγμή κατά την οποία τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ αποκα-λύπτουν ότι το 80% περίπου του συνό-λου των ανέργων είναι διατεθειμένοι να εργαστούν υπό καθεστώς μερικής απασχόλησης.

Με απλά λόγια, η καταστροφική πολι-τική των Μνημονίων, η οποία επιβάλ-λεται από τις Βρυξέλλες και τηρείται πιστά και υπάκουα από τα εν Ελλάδι όργανα της ξενοκρατίας, διαμορφώνει ένα σκηνικό το οποίο εξυπηρετεί σαφώς και ξεκάθαρα την εγχώρια και διεθνή πλουτοκρατία: φτηνό εργατικό δυναμικό το οποίο θα εκλιπαρεί για να εργαστεί

υπό οποιεσδήποτε συνθήκες και έναντι οιουδήποτε μισθού ούτως ώστε να επιβι-ώσει. Επιπρόσθετα όμως, σε μια εξόχως επιβαρυμένη ελληνική οικονομία των 2 εκατομμυρίων ανέργων, προστίθενται καθημερινά εκατοντάδες λαθρομετανά-στες τους οποίους φέρνουν οι αντεθνικές πρακτικές της προηγούμενης αλλά και της σημερινής κυβέρνησης, σπαταλώντας υπέρ αυτών εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ.

Καθότι λοιπόν η ελπίδα τελικά ήρθε μόνο για τους βολεμένους και κρατικο-δίαιτους οι οποίοι μεταπήδησαν εν μία νυκτί από το ΠΑΣΟΚ στο Σύριζα, ήρθε ο καιρός για να αντιληφθούν τα εκα-τομμύρια των ανέργων πως η μοναδική δύναμη η οποία μπορεί επί της ουσίας να διεκδικήσει και να διαφυλάξει το δικαί-ωμα των Ελλήνων στην εργασία, είναι ο Λαϊκός Σύνδεσμος-Χρυσή Αυγή.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΑΝΕΡΓΟΣΔΟΥΛΕΙΑ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΕΡΓΑΤΗ!

Δύο εκατομμύρια άνεργοι περιθωριοποιημένοι από

τους εμπόρους της ελπίδας

800 δισεκατομμύρια περιμένουν στην Ελβετία για να φορολογηθούν Η είδηση ήρθε από την γερμανική εφημερίδα “Die Welt”. Το δημοσίευμα κινήθηκε στα γνωστά πλαίσια της τρομοκρατίας, ώστε να πειστεί ο Ελληνικός Λαός για την χρηστότητα του νέου... αριστερού μνημονίου και να μην αντιδράσει στην υπογραφή του από την συγκυβέρνηση. Όμως πίσω από τις γραμμές της δημοσιογραφικής τρομοκρατίας, υπήρχε μία είδηση που μάλλον ξέφυγε από τον δημοσιογράφο, στην προσπάθειά του να δημιουργήσει κλίμα.

Στην Ελβετία λοιπόν, υπάρχουν καταθέσεις Ελλή-νων ολιγαρχών που αθροιζόμενες φτάνουν τα 800 δισ. ευρω, τα οποία περιμένουν να φορολογηθούν. Μάλιστα, όπως σημειώνει ο αρθρογράφος, η ελβε-τική κυβέρνηση περίμενε ματαίως τους σαμαρο-βενιζέλους επί χρόνια να στείλουν αίτημα, ενώ τώρα περιμένει ματαίως την συγκυβέρνηση των Τσιπροκαμμένων, η οποία κατεβάζει σπαρταριστές ιδέες για αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, αλλά αποφεύγει εντέχνως να στείλει ένα απλό σημείωμα, προκειμένου να φορολογηθούν οι πλουτοκράτες.Στα πλαίσια αυτά και μιας και μιλάμε για την Ελβε-τία, αξίζει να θυμηθούμε ότι στην προηγούμενη επιτροπή για την Λίστα Λαγκάρντ, οι συριζαίοι είχαν προσπαθήσει διακαώς ώστε να περιοριστούν οι έρευνες αποκλειστικά και μόνο στον Παπακωνστα-ντίνου, αφήνοντας στο απυρόβλητο Γιωργάκη και Βενιζέλο. Τώρα λένε ότι θα ξανακάνουν εξεταστική, χωρίς να υπάρχει λόγος, αφού τα αδικήματα των προαναφερομένων έχουν πλέον παραγραφεί βάσει του κατάπτυστου νόμου περί ευθύνης υπουργών.

Οπότε όπως καταλαβαίνουμε, ο Σύριζα δεν έχει καμία πρόθεση να φορολογήσει τον πλούτο, αλλά θα στείλει τον «λογαριασμό» στους Έλληνες πολί-τες, όπως ακριβώς κάνανε οι σαμαροβενιζέλοι.

Νέες αυξήσεις στη ΔΕΗ Η «επανάσταση» των συνδικαλιστών έχει έξοδαΠλήρωσε άνεργε, αγρότη, καταστη-ματάρχη, τώρα αυξήσεις 31% στο ρεύμα για να καλύψεις τις αυξήσεις των πρώην κλεφτοπασόκων και νυν Συριζαίων συνδικα-ληστών. Έδωσαν τις αυξήσεις στους πρώην κλεφτοπα-σόκους και νυν Συριζαίους συνδικα-λιστές καλά καλά, τώρα αυξάνουν και το ρεύμα ώστε να πληρώσουμε εμείς αυτές τις αυξήσεις.

Τώρα το παίζουν και λίγο θιγμένοι - μην τους πάρουν και με τις πέτρες - και μετά θα υποκύψουν στις αυξήσεις του φορέα «γιατί δεν γίνεται αλλιώς». Οι υποκριτές... Ιδού: «Η απόφαση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ) να

αυξήσει για μια ακόμα φορά το Ειδι-κό Τέλος Μείωσης Εκπομπών Αερίων Ρύπων (ΕΤΜΕΑΡ) και κατά συνέπεια τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος για τα νοικοκυριά , τους αγρότες και άλλες επιχειρηματικές κατηγορίες, είναι επί της ουσίας απολύτως απαράδεκτη και κυρίως είναι απαράδεκτη, πρωτοφανής και εξοργιστική η μεθόδευση που ακο-λουθήθηκε για να δημοσιοποιηθεί». Προσέξτε... Το πως δημοσιοποιήθηκε είναι το πρόβλημα...

Το υπουργείο στην ανακοίνωσή του αναφέρει ακόμη πως η μνημονιακή αυτή απόφαση της ΡΑΕ ελήφθη στις 30/12/2014, δηλαδή στην αρχή της προ-εκλογικής περιόδου και προφανώς, σε

συμπαιγνία, όπως υπογραμμίζει, με την απελθούσα Κυβέρνηση.

Ποιος νοιάζεται τι είχε υπογραφεί από την προηγούμενη κυβέρνηση; Έγιναν εκλογές στις 25 του Ιανουαρί-ου, 25 μέρες μετά την υπογραφή, και ο λαός επέλεξε να γίνει ρήξη. Και η ρήξη δεν έγινε ποτέ!

Κάτω από την ίδια δικαιολογία και την λογική - αυτή της προηγούμενης διοίκησης και της προηγούμενης κυβέρ-νησης - δόθηκαν και οι αυξήσεις στους εργαζόμενους της ΔΕΗ που θα πληρώ-σουμε εμείς και που δεν ανακαλέσατε ποτέ, κάτω από τις ίδιες λογικές υπογρά-φηκε και το μνημόνιο που εσείς είπατε θα καταργήσετε. Και τώρα κρύβεστε πίσω από τις μνημονιακές αποφάσεις!

Εσείς, σαν κυβέρνηση, τι ακριβώς είπαμε πως κάνετε; Πρώτη φορά Αρι-στερά! Πλήρωσε έλληνα τώρα τις φιλίες του Λαφαζάνη με τον Φωτόπουλο. Το Συριζο-ΠΑΣΟΚ είναι εδώ και κατακλέβει τον Λαό!

Από το ένα χάος (ΝΔ) βρεθήκαμε στο άλλο γιατί κάποιοι πίστεψαν πως «λεφτά υπάρχουν», για δεύτερη φορά! Μόνο που τα λεφτά δεν είναι για τον απλό λαό, αλλά για τους συνδικαλιστές κολλητούς της κάθε μνημονιακής κυβέρνησης! Για όλους εμάς, έχει «αξιοπρέπεια» γιαχνί! Τετζερέ και στην πλατεία!

Θ. ΤΣΕΛΑΣ

Τι θα συμβεί αν φύγει η Ελλάδα από το ευρώ;Ενώ οι διάφοροι παπαγάλοι της προ-ηγούμενης και της παρούσας συγκυ-βέρνησης περιγράφουν την συμμόρ-φωση της Ελλάδος στις επιταγές των διεθνών τοκογλύφων ως «μονόδρο-μο», ο πλέον αρμόδιος, Επίτροπος για τις Οικονομικές και τις Δημοσιο-νομικές Υποθέσεις, Πιερ Μοσκοβισί, προειδοποίησε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Spiegel ότι τυχόν έξοδος της Ελλάδας από την ευρω-ζώνη θα μπορούσε να σημάνει το τέλος του ενιαίου νομίσματος:

«Σε τελευταία ανάλυση όλοι μας στην Ευρώπη πιθανόν συμφωνούμε ότι μια Grexit θα ήταν μια καταστροφή — για την ελληνική οικονομία, αλλά και για την ευρωζώνη ως σύνολο. Εάν μια χώρα εγκαταλείψει αυτή τη νομισματική ένωση, οι αγορές θα αναρωτηθούν αμέσως ποια χώρα θα είναι η επόμενη και αυτό μπορεί να αποδειχθεί ότι θα είναι η αρχή του τέλους».

Συμπέρασμα: η Ελλάδα κρατάει στα χέρια της την επιβίωση του ευρώ, άρα υπάρχει πεδίον δόξης λαμπρόν για να γλιτώσει από την λαίλαπα των Μνημονίων και του επαχθούς χρέους! Αλλά με ποιους θα κάνει κάτι τέτοιο; Με τους Σαμαροβενι-ζέλους και τους Τσιπροκαμμένους; Εδώ χρειάζεται Χρυσή Αυγή, για να τους χορέψει στο ταψί!

Page 9: Φύλλο 920

ΤΕΤΑΡΤΗ 18 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015 9ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Τσίπρας στην εφημερίδα του Μπόμπολα

Πρώτα το Μνημόνιοκαι βλέπουμε για τις προεκλογικές υποσχέσεις

Άλλα 4 χρόνια Μνημόνιο, με άλλο όνομα, προαναγγέλλει ο Τσίπρας επιβεβαιώνοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ εξαπάτησε προεκλο-γικά τους Έλληνες πολίτες και πως η Χρυσή Αυγή είναι η μόνη αντιμνημονιακή δύναμη.

Συνέντευξη στην φυλλάδα του Μπόμπολα, «Έθνος», έδωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Εκεί, μεταξύ άλλων, κλήθηκε ουσιαστικώς να απαντήσει στην προχθεσινή «βόμβα» Βαρουφά-κη από την Λίμνη Κόμο, όπου έγινε ευθέως λόγος για «αναστολή των προεκλογικών υποσχέσεων».

Εκεί που θα περίμενε κανείς ο πρωθυπουργός έστω και όψιμα να διαψεύσει τη δήλωση του Υπουργού Οικονομικών, αντιθέτως αυτός επιβεβαίωσε. Συγκεκριμένα είπε: «Το πρόγραμμά μας παρουσιάστηκε στις προγραμματικές δηλώσεις και σε αυτό το πρόγραμμα έχουμε δεσμευτεί. Το πρόγραμμα αυτό έχει ορίζοντα τετραετίας και θα υλοποιηθεί μέχρι κεραίας. Από κει και πέρα ο τρόπος με τον οποίο θα κατανεμηθούν οι παρεμβάσεις μας στον χρόνο εξαρτάται σε κάποιον βαθμό και από την πορεία της

διαπραγμάτευσης».Μεταφράζοντας από την ξύλινη πολιτική γλώσσα στα νέα

ελληνικά αντιλαμβάνεται κανείς τις προθέσεις της συγκυβερνήσε-ως. Αντιθέτως με τις εξαγγελίες για «λίγα λόγια και πολλά έργα», στον βίο της θα δούμε την εφαρμογή του «πολλά λόγια και λίγα έργα». Οι προεκλογικές εξαγγελίες θα πραγματοποιούνται με το σταγονόμετρο και κατόπιν εγκρίσεως των διεθνών τοκογλύφων, μία κάθε φορά που η κυβέρνηση θα βρίσκεται σε επικοινωνιακό αδιέξοδο. Παραλλήλως θα ψηφιστεί και θα εφαρμοστεί άμεσα το νέο, τρίτο μνημόνιο. Οι ουσιαστικές εξαγγελίες δε θα μετατεθούν για το τέλος της τετραετίας και εν τέλει θα ματαιωθούν λόγω των εκλογών που θα έρθουν.

Και για να μην έχει κανείς αμφιβολία περί της πολιτικής που πρόκειται να ακολουθηθεί ας εγκύψουμε και πάλι στα λεγόμενα του πρωθυπουργού: «Η συμφωνία του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου ήταν ξεκάθαρη και οι συμφωνίες είναι για να τηρούνται. Εμείς την τιμούμε και περιμένουμε να τηρηθεί και από την άλλη πλευρά».

Μαζεύει υπογραφέςγια την προεδρίατης ψοφοδεξιάς

Διαβάσαμε στα «Παραπολιτικά» που είναι ενη-μερωμένα εκ των έσω σε ότι αφορά την ψοφοδε-ξιά ότι ο θαμώνας των στοών και αρχισκευωρός, Νίκος Δένδιας, έχει βάλει για τα καλά πλώρη για το τιμόνι του ναυαγίου της Νέας Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα, λοιπόν, ο Δένδιας έχει αρχίσει και μαζεύει υπογραφές βου-λευτών, προκειμένου να επαναφέρει το θέμα της ηγεσίας στο γαλάζιο μαντρί, αυτοπροτείνοντας τον εαυτό ως άξιο καπετάνιο της γαλάζιας ψαρόβαρ-κας εν τρικυμία.

Ματαιοπονεί βεβαίως ο Βρούτος, διότι ο ημι-παράφρων τιμονιέρης της ψοφοδεξιάς κάνει πως δεν ακούει τις σειρήνες τις αποδοκιμασίας που ηχούν ολόγυρά του. Αντί να προσπαθεί να μαζέψει υπογραφές (μαθαίνουμε ότι έχει φτάσει τις 20…) καλύτερο θα ήταν να στείλει στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου μερικές δικογραφίες για συνένωση.

Στην περίπτωση του Σαμαρά, μάλιστα, δεν θα χρειαστεί καν το παραδικαστικό κύκλωμα για να κινηθούν οι προβλεπόμενες από το άρθρο 187 ΠΚ διαδικασίες, αφού τεκμαίρεται με αποδείξεις και στοιχεία ότι ο πρώην πρωθυπουργός κατέλυσε το πολίτευμα με μια δράκα επιόρκων, με απώτερο σκοπό να κερδίσει τα ψηφαλάκια που έχανε από την Χρυσή Αυγή.

Ως επιστέγασμα των παραπάνω μπορεί να απο-δειχθεί ο προσπορισμός παρανόμου κέρδους αν κάποιος κοιτάξει την δικογραφία του αφορά τον χρηματισμό του Μιχελάκη από επιχειρηματία ή την υπόθεση με το ψευδές πόθεν έσχες Αθανασίου ή τα υπόλοιπα σκάνδαλα με τα οποία εμπλέκο-νται στελέχη της ψοφοδεξιάς, προσκείμενα στον πρώην πρωθυπουργό.

45 αστυνομικοί για την φύλαξη της Συγγρού Ούτε αστυνομικό τμήμα δεν διαθέτει τόσους!Τον πόλεμο στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη κήρυξε η Νέα Δημοκρατία, μετά την απόφαση να μειωθούν δραστικά οι αστυνομικοί που απασχολούνται στη φύλαξη των κεντρικών γραφείων της ΝΔ στη Συγγρού! Οι υποκριτές της ψοφοδε-ξιάς που αφαίρεσαν την αστυνομική προ-στασία από τους βουλευτές του Λαϊκού Συνδέσμου, την ώρα μάλιστα που είναι πιθανοί στόχοι τρομοκρατικής επίθεσης!

Τα καθεστωτικά μέσα αναφέρουν πως η ενέργεια του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να μειώσει τους αστυνομικούς που απασχολούνται στη Συγγρού από 45 (!) σε 15, προκάλεσε τις οργισμένες αντιδράσεις από μέρους των στελεχών της ψοφοδεξιάς!

Επικαλέστηκαν μάλιστα πως τα γραφεία της Συγγρού έχουν δεχθεί κατά καιρούς επιθέσεις και ως εκ τούτου, δικαιολογείται ο υψηλός αριθμός των αστυνομικών.

Οι ίδιοι αυτοί νεοδημοκράτες ήταν εκεί-νοι που αποφάσισαν να στερήσουν από τους κατονομαζόμενους σε προκηρύξεις, στόχους τρομοκρατών βουλευτές της Χρυ-σής Αυγής την αστυνομική φρουρά.

Άξιο ειδικής μνείας βεβαίως, το γεγο-νός της απουσίας αστυνομικής δύναμης στα γραφεία της Τ.Ο. Β. Προαστίων, το απόγευμα της 1ης Νοεμβρίου 2013, όταν δολοφονήθηκαν άνανδρα από τρομοκρά-τες οι συναγωνιστές Γ. Φουντούλης και Μ. Καπελώνης. Ακόμη και μετά από αυτή τη θρασύδειλη δολοφονία δύο νέων Ελλήνων και τον σοβαρό τραυματισμό ενός ακόμη,

το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη υπό την ηγεσία του αρλεκίνου Δένδια, αρνού-νταν επίμονα την διάθεση αστυνομικής φρουράς σε βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

Χαρακτηριστική υπήρξε μάλιστα η αντί-δραση του μετέπειτα υπουργού Προστα-σίας του Πολίτη, Β. Κικίλια, ο οποίος όταν είχε ερωτηθεί για τον κίνδυνο που διέ-τρεχαν οι βουλευτές και μέλη της Χρυσής Αυγής από τρομοκρατικές επιθέσεις είχε απαντήσει: «να πάψουν να δραστηριοποι-ούνται στη Χρυσή Αυγή για να κοιμούνται ήσυχοι όπως ο υπόλοιπος κόσμος»!

Κι όμως, οι παράγοντες της ψοφοδεξιάς -και των Μνημονίων για να μην ξεχνιόμα-στε-, διαμαρτυρήθηκαν εντόνως για την

μείωση της αστυνομικής φρουράς της Συγ-γρού και πέτυχαν να κρατήσουν εν τέλει 25 από τους προϋπάρχοντες 45 αστυνομι-κούς. Περισσότεροι από 45 αστυνομικοί, οι ίδιες δημοσιογραφικές πηγές αναφέ-ρουν, διατίθενται αποκλειστικά για τη φύλαξη του προέδρου της ΝΔ, Α. Σαμα-ρά! Ή με απλά λόγια, ο πρόεδρος της ΝΔ έχει την πολυτέλεια να φυλάσσεται από ένα υπερπλήρες και πολυδύναμο αστυνομικό τμήμα!

Κατά τα λοιπά, ζούμε σε Κράτος ισο-νομίας και ισοπολιτείας, όπου φυσικά η εγκληματικότητα καλπάζει αλλά οι μόνοι που αισθάνονται ασφαλείς είναι οι νεοδη-μοκράτες. Και πώς να μην είναι άλλωστε.

Page 10: Φύλλο 920

ΤΕΤΑΡΤΗ 18 ΜΑΡΤΙΟΥ 201510 ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Μαζική Λαθρομετανάστευση ισούται με

Γενοκτονία του ΕλληνισμούΠολλοί Έλληνες έχουν συνειδητοποιήσει ότι η μαζική λαθρομε-τανάστευση, κυρίως ισλαμιστών από χώρες της Αφρικής και της Ασίας, τείνει να καταστρέψει το έθνος και την φυλή μας. Αυτό που δεν κατάφεραν οι Τούρκοι μετά από 400 χρόνια σκλαβιάς μπορεί να το υλοποιήσουν εντός ολίγων δεκαετιών οι εκατοντά-δες χιλιάδες λαθρομετανάστες που έχουν εισβάλει στην χώρα μας και συνεχίζουν καθημερινά να εισβάλλουν.

Πέραν της Ελλάδας και άλλα παραδοσιακά κράτη-έθνη της Ευρώ-πης αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα, χώρες δηλαδή που ο πληθυ-σμός τους συντριπτικά είναι αυτόχθων και έχει εθνική ιστορία. Από τις αρχές του 21ου αιώνα όλα τα παραδοσιακά έθνη της Ευρώπης αντιμετωπίζουν τεράστιες δημογραφικές ανακατατάξεις εξ αιτίας της μαζικής λαθρομετανάστευσης και οι αυτόχθονες πληθυσμοί των παραδοσιακών κρατών-εθνών σε λίγες γενιές κινδυνεύουν να γίνουν μειονοτικοί πληθυσμοί στην ίδια τους την χώρα.

Η μαζική λαθρομετανάστευση έφερε στην επικαιρότητα και το λεγόμενο «ρατσιστικό» πρόβλημα. Πολλοί υποστηρίζουν, κυρίως μαρξιστές και νεοφιλελεύθεροι, ότι η «ρατσιστική» καταπίεση που αναβιώνει στην Ευρώπη θα εξαφανιστεί αν τα παραδοσιακά έθνη της Ευρώπης αφομοιώσουν και διασταυρωθούν με τους πληθυ-

σμούς που προέρχονται από Αφρική και Ασία. Ας υποθέσουμε λοιπόν, χάριν της συζήτησης και κάνοντας μια αντιστροφή, ότι οι Αφρικανοί είναι ρατσιστές καταπιεστές και η αφρικανική ήπειρος θα μπορούσε να λύσει το «ρατσιστικό» της πρόβλημα με την εισροή μη Αφρικανών στην ήπειρο τους. Οι μη Αφρικανοί θα διασταυρωθούν με τους Αφρικανούς με την πάροδο των γενεών και το τελικό απο-τέλεσμα θα ήταν η συστηματική εξάλειψη του αφρικανικού λαού, δηλαδή μια αφρικανική γενοκτονία. Κανένας λογικός Αφρικανός δεν θα συμφωνήσει με μια τέτοια εκστρατεία γενοκτονίας, διότι όπως και οι άλλες φυλές έτσι και η αφρικανική φυλή έχει το δικαίωμα να υπάρχει βιολογικά, εθνικά και πολιτισμικά στην ήπειρο της.

ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣΤΩΝ ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΕΘΝΩΝ

Η λέξη γενοκτονία ανωτέρω δεν αναφέρθηκε τυχαία ούτε είναι υπερβολική έκφραση. Η Σύμβαση του 1948 των Ηνωμένων Εθνών για την Πρόληψη και Τιμωρία του Εγκλήματος της Γενοκτονίας ορίζει ότι γενοκτονία σημαίνει η οποιαδήποτε πράξη που διαπράττεται με την πρόθεση καταστροφής, εν όλω ή εν μέρει, μιας εθνικής, εθνο-τικής, φυλετικής ή θρησκευτικής ομάδας. Οι ισχύουσες πολιτικές μετανάστευσης ή διευκόλυνσης της λαθρομετανάστευσης αποτελούν παραβίαση της εν λόγω συνθήκης, διότι οι συνθήκες που επικρα-τούν πλέον σε πολλά ευρωπαϊκά κράτη-έθνη επιφέρουν ή μπορεί να επιφέρουν στο άμεσο μέλλον την φυσική καταστροφή των αυτοχθό-νων παραδοσιακών φυλών.

Οι παρούσες συνθήκες που επικρατούν σε πολλά ευρωπαϊκά κράτη λόγω της λαθρομετανάστευσης αποτελούν παραβίαση της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για τα εγκλήματα της Γενοκτονίας, αφού οι παράνομοι αλλοδαποί δημιουργούν δημογραφικό χάος με αποτέλεσμα την φυσική εξόντωση και παραγκώνιση από τις εστίες τους των αυτοχθόνων, παρ’ όλη την λαϊκή επιθυμία να σφραγιστούν τα σύνορα και να απελαθούν όλοι οι λαθρομετανάστες. Οι εντολοδό-χες πολιτικές ελίτ που κυβερνούν την Ελλάδα ηθελημένα αγνοούν την προστασία του λαού από την ξένη απειλή, με αποτέλεσμα ο Ελληνι-κός λαός να εξελίσσεται σε μειονότητα στην ίδια του την χώρα, σε συνδυασμό και συνέργεια μάλιστα με την υφιστάμενη στρατιωτική ανισορροπία μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας τα αποτελέσματα της εξέλι-ξης αυτής θα είναι ολέθρια και καταστροφικά.

ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΗ άρνηση της πολιτικής ελίτ στο δικαίωμα όλων μας να διατη-

ρήσουμε τα βιολογικά, εθνικά και πολιτισμικά χαρακτηριστικά μας είναι αναμφίβολα παράδειγμα ρατσισμού και φυλετικού μίσους και εμπίπτει στα άρθρα της Τιμωρίας του Εγκλήματος της Γενοκτονίας, σύμφωνα με την Σύμβαση του 1948 των Ηνωμένων Εθνών. Εξ άλλου τι μπορεί να είναι πιο ρατσιστικό από τον κίνδυνο εξάλει-ψης του Ελληνικού Έθνους. Οι πρόγονοι μας πολέμησαν για ένα κράτος-έθνος το οποίο χτίστηκε εκ του μηδενός. Αν συνεχιστούν τα σημερινά ποσοστά γεννήσεων σε συνδυασμό με την προμελετημένη λαθρομετανάστευση από τους γνωστούς κύκλους της παγκοσμιοποί-ησης, σε λίγα χρόνια στην πατρίδα μας η ελληνική φυλή θα αποτελεί την μειοψηφία και οι Αφρικανοί και Ασιάτες την πλειοψηφία.

Έχουμε κάθε δικαίωμα, επιβάλλεται, να αντισταθούμε και να αντιταχθούμε στην μεταναστευτική πολιτική των ξενόδουλων κυβερ-νώντων χωρίς να χαρακτηρισθούμε «ρατσιστές», ένας όρος που πλέον έχει χάσει την σημασία και την υποτιθέμενη ισχύ του, αφού χρησιμοποιείται μόνο για να φιμώσει τα θύματα του πραγματικού ρατσισμού που είναι οι Έλληνες, να φιμώσει τους υπερασπιστές της Ελληνικής Φυλής. Ρατσιστής δεν είναι αυτός που προσπαθεί να προστατεύσει την φυλή του από την εξαφάνιση και την γενοκτονία. Ρατσιστής είναι αυτός που συσκοτίζει την πραγματικότητα και συμ-βάλλει με έργα και λόγια στην γενοκτονία του Ελληνισμού.

Όποιος υποστηρίζει την λαθρομετανάστευση είναι υπέρμαχος της γενοκτονίας των Ελλήνων. Δεν υπάρχει τίποτε πιο ρατσιστικό από την γενοκτονία ενός λαού, του Ελληνικού λαού.

Γ. ΛΙΝΑΡΔΗΣ

Γεωπολιτική και Ένοπλες Δυνάμεις

Κάθε Σάββατο με 1 ευρώ

εφημεριδα«ΕΜΠΡΟΣ»ΣΤΟ “ΕΜΠΡΟΣ” ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΣΧΕΔΙΟ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Να κρατήσουμεμακριά από την Ευρώπη τουςτρομοκράτεςΓ. Επιτήδειος: Η λαθρομετανάστευση υποβοηθά την τρομοκρατία

Στα πλαίσια της συζήτησης «Σχέσεις μεταξύ της ΕΕ και του Συνδέσμου των Αραβικών Κρατών και συνεργασία στον τομέα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας» στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊ-κού Κοινοβουλίου ο Ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής, Στρατηγός Γεώργιος Επιτήδειος, παρενέβη και έθιξε την ασύμμετρη απειλή που καλείται να αντιμετωπίσει η ΕΕ, την λαθρομετανάστευση δηλα-δή. Ακολουθεί η ομιλία:

«Κυρία Πρόεδρε, η σοβαρή απειλή που συνι-στούν για την Ευρωπαϊκή Ένωση οι πολεμικές δραστηριότητες των τζιχαντιστών του ISIS και τα εγκλήματα που διαπράττουν όχι μόνο σε χώρες της Μέσης Ανατολής, αλλά και σε χώρες της Ευρώ-πης, μας επιβάλλουν την άμεση και στενή συνερ-γασία με τις χώρες του Αραβικού Συνδέσμου που προσπαθούν να αντιμετωπίσουν την τρομοκρατία.

Πρέπει πάση θυσία να αποτρέψουμε την άφιξη των τρομοκρατών στην Ευρώπη. Η Ιταλία, κυρί-ως, λόγω εγγύτητας προς τη Λιβύη, αλλά και η Ελλάδα και η Ισπανία, είναι ιδανικοί τόποι προ-ορισμού των τρομοκρατών. Όπως ξέρετε στις χώρες αυτές καταφθάνει κάθε μέρα μεγάλος αριθμός παρανόμων μεταναστών. Άρα λοιπόν τα δρομολόγια κινήσεως και οι ακτές αποβιβάσεώς τους είναι γνωστά στους παράνομους διακινητές και μπορούν άνετα να αξιοποιηθούν.

Συνήθως οι τρομοκράτες φθάνουν σε μικρές ομάδες, συναντούν πυρήνες που ήδη έχουν φθά-σει στις χώρες αυτές, συντονίζονται, και μπορούν να προκαλέσουν χάος προσβάλλοντας διαφό-ρους στόχους. Τελειώνω με τη χαρακτηριστική δήλωση του εξαδέλφου του Καντάφι, ο οποίος σε βρετανικό blog είπε ότι ανάμεσα σε χίλιους παράνομους μετανάστες 10 έως 50 είναι τρομο-κράτες. «Σε ένα έως δύο χρόνια θα έχετε μία νέα 11η Σεπτεμβρίου».

Page 11: Φύλλο 920

ΤΕΤΑΡΤΗ 18 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015 11ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Πόσο ακόμα θα πληρώνουμετις «αντιρατσιστικές ανησυχίες» της εκάστοτε κυβέρνησης;Ο Λαϊκός Σύνδεσμος-Χρυσή Αυγή καταγγέλλει εδώ και δεκαετίες πως ο μοναδικός ρατσισμός που υφί-σταται στην Ελλάδα είναι εκείνος κατά των Ελλήνων. Η θέση τούτη επιβεβαιώνεται, πέραν των άλλων, από την τροπολογία που κατα-τέθηκε στο νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση σχετικά με τη σίτιση των λαθρομεταναστών στα κέντρα κράτησης.

Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη τροπολογία, η οποία υπογράφεται από τους υπουργούς Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Νίκο Βούτση και τον αναπληρωτή υπουρ-γό Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Πανούση, επιτρέπεται η σύναψη δημοσίων συμβάσεων παροχής υπηρεσιών. Το κόστος παροχής των εν λόγω υπηρεσιών θα καλύπτεται

από εθνικούς ή κοινοτικούς πόρους, ενώ ξεχωριστό ενδιαφέρον παρου-σιάζει το σημείο εκείνο το οποίο καθορίζει την καταβολή χρηματικού αντιτίμου στα πρόσωπα προς τα οποία δεν είναι δυνατόν να παρα-σχεθούν υπηρεσίες σίτισης.

Η δαπάνη αυτή, η οποία θα επι-βαρύνει τον κρατικό προϋπολο-γισμό -δηλαδή τον Έλληνα φορο-λογούμενο-, καλείται ημερήσια δαπάνη τροφοδοσίας και καθορί-ζεται με κοινή υπουργική απόφα-ση. Σήμερα, η ημερήσια δαπάνη τροφοδοσίας για κάθε λαθρομετα-νάστη ανέρχεται στα 6 ευρώ.

Πρόκειται αναμφισβήτητα για μια απόφαση η οποία εντείνει τον ρατσι-σμό σε βάρος των Ελλήνων: την ίδια περίοδο κατά την οποία δύο εκατομμύρια Έλληνες άνεργοι βρί-σκονται σε απόγνωση, αναζητώντας μάταια εργασία ενώ επιβαρύνονται

με δυσβάσταχτους φόρους, το κατ’ επίφαση «ελληνικό» Κράτος προχω-ρά σε κοινωνική πολιτική διακρίσε-ων, δρώντας υποστηρικτικά για τους

λαθρομετανάστες και αδιαφορώντας πλήρως για τους Έλληνες!

Το πλέον εξοργιστικό της κατά-πτυστης κυβερνητικής απόφασης

είναι το γεγονός ότι οι Έλληνες καλούνται να πληρώσουν όχι για να βοηθήσουν τους σκληρά δοκιμαζό-μενους από την οικονομική κατά-σταση συμπατριώτες τους αλλά για να στεγάσουν και να σιτίσουν τους παράνομους μετανάστες που συρρέ-ουν κατά εκατοντάδες καθημερινά στην ελληνική επικράτεια.

Η μοναδική πολιτική δύναμη που στέκεται έμπρακτα στο πλευρό των Ελλήνων, τόσο με κοινωνικές δρά-σεις αλληλεγγύης όσο και με πολι-τικές παρεμβάσεις εντός και εκτός κοινοβουλίου, είναι το Κίνημα των Ελλήνων Εθνικιστών.

Γι’ αυτό το λόγο, η παρουσία όλων στη συγκέντρωση διαμαρτυ-ρίας κατά του ρατσισμού εις βάρος των Ελλήνων, το Σάββατο 21 Μαρ-τίου και ώρα 19.00 στο Σταθμό Λαρίσης στην Αθήνα, κρίνεται επι-βεβλημένη.

Είσαι Έλληνας άνεργος; Ας πρόσεχες... Είσαι λαθρομετανάστης; Τουλάχιστον 6 ευρώ ημερησίως για σίτιση!

Υπουργός καταπολέμησης της διαφθοράς, Παναγιώτης Νικολούδης:

Ένα νόμιμο πολιτικό κόμμα δεν μπορεί να είναι

«εγκληματική οργάνωση»Καταπέλτης υπήρξε ο Υπουργός Επικρα-τείας του Σύριζα, Παναγιώτης Νικολού-δης, για τις μεθοδεύσεις που ακολούθησε η χούντα Σαμαρά – Βενιζέλου και μία δράκα επίορκων δικαστικών που πρό-σκεινται στην «παράγκα» του «Μπάμπη», εναντίον της Χρυσής Αυγής, φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να χαρακτηρίζει τέτοιου είδους μεθοδεύσεις ως «απειλή για τα βασικά στοιχεία και τους πυλώνες του κοινοβουλευτικού πολιτεύματος».

Συγκεκριμένα ο Παναγιώτης Νικολούδης, απαντώντας (γραπτώς) σε ερώτηση δήλωσε ότι ο ίδιος δεν πρόκειται να αποστείλει «προς ενοποίηση» φακέλους με ποινικά αδικήματα που αφορούν μέλη κομμάτων, αλλά «θα επιδιώξουμε να αποδίδονται ευθύνες σε κάθε έναν για ό,τι ο ίδιος διέπραξε». Οι συγκεκριμένες φράσεις του κ. Νικολούδη, βεβαίως, ανασύρουν στην μνήμη τις πρακτικές της νουδούλας στην απαρχή των διώξεων εναντίον της Χρυ-σής Αυγής, τις οποίες και κατακεραυνώνει λέγοντας ότι δεν «θα επιδιώξουμε ποτέ να αποδώσουμε συλλογική ευθύνη σε οποιο-δήποτε κόμμα».

Σε άλλο σημείο της εμπεριστατωμένης απάντησης του υπουργού γίνεται σαφής διαχωρισμός της Σύμβασης του Παλέρμο και του άρθρου 187 Π.Κ., με το οποίο διε-νεργείται η σκευωρία εναντίον της Χρυσής

Αυγής, γεγονός που δείχνει ότι απαιτείται η άμεση ευθυγράμμιση της κείμενης νομο-θεσίας με την Διεθνή Σύμβαση, η οποία έτσι και αλλιώς (βάσει Συντάγματος) την υπερβαίνει.

Το σημαντικό, όμως, για να έρθουμε στον πυρήνα της υποθέσεως, ο Νικολούδης λέει ότι η «ιεραρχία» που αποδίδεται στην Χρυσή Αυγή είναι έτσι και αλλιώς χαρακτη-ριστικό των κομμάτων, οπότε καθιστά την επίκληση του άρθρου περί «εγκληματικής οργανώσεως» παντελώς άκυρο στην περί-πτωση κομμάτων, λέγοντας το απολύτως λογικό ότι δηλαδή θα πρέπει να διαπιστω-

θεί «δόλος-σκοπός καθενός από τα μέλη της ομάδας για τη διάπραξη περισσότερων του ενός κακουργημάτων από αυτά που ρητώς αναφέρονται στην παραπάνω διά-ταξη», προκειμένου να υπάρξει κατηγορία περί «εγκληματικής οργανώσεως».

Στηλιτεύει δε τις πράξεις των επίορκων δικαστικών της «παράγκας Μπάμπη», λέγο-ντας ότι: «σε αντίθετη περίπτωση, όταν δηλαδή με ευκολία γίνεται δεκτή η συνδρο-μή του δεύτερου στοιχείου, ακόμη και στην περίπτωση που διαπιστώνεται ότι πολλά από τα μέλη ενός κόμματος έχουν τελέσει κακουργήματα, τούτο αποτελεί όχι μόνο λανθασμένη νομική προσέγγιση του ζητή-ματος, αλλά αποτελεί απαράδεκτη απει-λή για τα πολιτικά κόμματα (ιδιαίτερα τα μεγαλύτερα), τα οποία αποτελούν βασικό στοιχείο και πυλώνα του κοινοβουλευτικού πολιτεύματος».

Με δεδομένο, όμως, ότι δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να συνδέει Βουλευτή (πόσω μάλλον τον Αρχηγό της Χρυσής Αυγής, Νικόλαο Μιχαλολιάκο) με την οποια-δήποτε εγκληματική πράξη, αυτό σημαίνει αυτομάτως ότι δεν υπάρχουν κατηγορίες και ότι οι Βουλευτές της Χρυσής Αυγής βρίσκονται αδίκως, παρανόμως και αντι-συνταγματικώς στις φυλακές. Βρίσκονται δε στην φυλακή, προκειμένου να περνάνε παράνομα και αντισυνταγματικά νομοθε-τήματα από μία παράνομη βουλή των 294.

O κομμουνισμόςθέλει καλοπέραση

Δήλωση με την οποία καλεί την μ-λ (μαρ-ξίστρια-λενινίστρια) αναπληρώτρια υπουρ-γό Οικονομικών Βαλαβάνη («να με λέτε Νάντια», όπως είπε και στις απολυμένες καθαρίστριες την πρώτη μέρα της στο υπουργείο…) να εγκαταλείψει άμεσα την πολιτική, έκανε ο εκπρόσωπος των νοσοκο-μειακών γιατρών του ΕΣΥ Δημήτρης Βαρ-νάβας, γιατί η μ-λ πήγε σε ιδιωτικό θερα-πευτήριο κι όχι σε δημόσιο νοσοκομείο, προσφάτως που αρρώστησε.«Δημόσια πρόσωπα που δεν εμπιστεύονται θεσμούς και υπηρεσίες τις οποίες κάνει χρήση ο ελληνικός λαός έχουν μια και μόνη επιλογή: να ιδιωτεύσουν», δήλωσε ο Βαρνά-βας, ο οποίος εκτός των άλλων τυγχάνει και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ.Και ποια ήταν η απάντηση της μ-λ με τις καπιταλιστικές συνήθειες; Αφού διαμαρτυ-ρήθηκε για την παραβίαση του… ιατρικού της απορρήτου, δικαιολογήθηκε πως νοση-λεύεται σε ιδιωτικό θεραπευτήριο καθότι ήταν εργαζόμενη σε ιδιωτική ασφαλιστική εταιρεία και εκεί νοσηλεύονται οι υπάλληλοί της. Εξέφρασε δε την απόλυτη εμπιστοσύνη της στα δημόσια νοσοκομεία, εννοώντας προφανώς ότι τα εμπιστεύεται για να νοση-λεύεται σ’ αυτά –υπό άθλιες συνθήκες- ο λαουτζίκος κι όχι η αφεντιά της και οι «εκλε-κτοί» όμοιοί της.

Page 12: Φύλλο 920

ΤΕΤΑΡΤΗ 18 ΜΑΡΤΙΟΥ 201512 ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΣΗΜΑΙΕΣ 15 ΕΥΡΩ

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΩΝ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ 6949361466

xaka

tast

ima.

gr

ΚΩΔ-028 15 €

ΚΩΔ-001 10 €

ΣΗΜΑΙΕΣ 15 ΕΥΡΩ ΜΠΛΟΥΖΕΣ

ΚΩΔ-028 10 €

ΚΩΔ-001 10 €

ΣΤΗ ΓΗ ΤΩΝ ΗΡΩΩΝ...

Πορεία Τιμής και Μνήμης για τον Ευαγόρα Παλληκαρίδη

Απόλυτη σιωπή επικρατεί στους δρόμους της Πάφου, όταν ξαφνικά ακού-γεται ο διαπεραστικός ήχος του τυμπάνου, που ακολουθείται από την ιαχή «ΒΑΓΟΡΑ ΖΕΙΣ ΕΣΥ ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙΣ». Η πορεία Τιμής και Μνήμης των Ελλή-νων Εθνικιστών του Ε.ΛΑ.Μ. για τον Παλληκαρίδη, ξεκινά. Περνώντας από τους κεντρικότερους δρόμους της πόλης, τα μέλη του Εθνικιστικού Κινή-ματος γνώρισαν την αποθέωση των περαστικών. Η πορεία που ξεκίνησε από τα πολιτικά γραφεία της Ε.Ο. Πάφου, κατέληξε στον ανδριάντα του Ευαγόρα Παλληκαρίδη, όπου ακολούθησαν ομιλίες προς τιμή του ήρωα.Πρώτος ανέβηκε στο βήμα ο μαθητής Μάριος Οικονόμου, ο οποίος συγκί-νησε τους παρευρισκόμενους με ένα ποίημα που έγραψε ο ίδιος για τον Ευαγόρα τονίζοντας πως δεν πρέπει να προδώσουμε την θυσία του.Στη συνέχεια, εκ μέρους του Μετώπου Μαθητών Πάφου, μίλησε ο συνα-γωνιστής Μιχάλης Αριστοτέλους, που με ύφος περήφανο ανέδειξε τον ηρωισμό του Ευαγόρα, ο οποίος με την θυσία του έδωσε θάρρος σε όλους εμάς να συνεχίσουμε τον Αγώνα για μια Κύπρο Ελεύθερη και Ελληνική.Ακολούθως, μίλησε εκ μέρους του Μετώπου Νεολαίας Πάφου ο συνα-γωνιστής Κωνσταντίνος Κώστα, που έκανε μία σύντομη ιστορική αναφορά στην ζωή αλλά και την δράση του Ευαγόρα ως αντάρτης στα βουνά. Ενώ τόνισε πως ο Ευαγόρας δεν λύγισε μπροστά στον θάνατο, πεθαίνοντας για την Λευτεριά της Κύπρου.Εν συνεχεία, τον λόγο έλαβε ο συναγωνιστής Πέτρος Αυγουστή, από το Μέτωπο Νεολαίας Λεμεσού, τονίζοντας πως σε αντίθεση με την προοδευ-τική κοινωνία του σήμερα, οι Εθνικιστές έχουν πρότυπα σαν τον Ευαγόρα, που δεν λύγισε μπροστά στα φριχτά βασανιστήρια των Άγγλων, αλλά οδη-γήθηκε στην αγχόνη ψέλνοντας τον Εθνικό Ύμνο. Παράλληλα, τόνισε πως είναι ντροπή ο Ανανστασιάδης να παραχωρεί γη και ύδωρ με την δικαιο-λογία ότι πιέστηκε, όταν ο 18χρονος Ευαγόρας δεν έκανε ούτε βήμα πίσω.Επόμενος ομιλητής, ο συναγωνιστής Σωτήρης Ιωάννου από το Μέτωπο Νεολαίας Λάρνακας, προκαλώντας ρίγη συγκίνησης στους παρευρισκό-μενους με την ανατριχιαστική περιγραφή των τελευταίων στιγμών της ζωής του Ευαγόρα. Τόνισε παράλληλα πως, αν ζούσε ο Παλληκαρίδης, θα έφτυνε στα μούτρα όλους αυτούς που με τις πράξεις τους προδίδουν την Κύπρο, γι’ αυτό άλλωστε εμείς οι Έλληνες Εθνικιστές κηρύσσουμε αγώνα μέχρις εσχάτων για την Απελευθέρωση της Κύπρου. Αμέσως μετά, τον λόγο πήρε το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου, Μάριος Βασιλείου, ο οποίος εκθείασε τον αγώνα του Ευαγόρα, τονίζοντας πως δεν πέθανε για καμία ομοσπονδία, αλλά για μία Κύπρο Ελεύθερη και Ελληνική. Τον κύκλο των ομιλιών έκλεισε ο Πρόεδρος του Εθνικού Λαϊκού Μετώ-που, Χρίστος Χρίστου, ο οποίος με έντονο ύφος τόνισε πως την Κύπρο την ενώνουν δεσμοί αίματος με την Ελλάδα, σε αντίθεση με αυτά που δήλωσε υπουργός της ανθελληνικής κυβέρνησης, πως το μόνο κοινό που έχουν Ελλάδα και Κύπρος, είναι η γλώσσα. Απευθυνόμενος δε, στον Νίκο ΑναΝ-στασιάδη τόνισε πως αν χρειαστεί οι νέοι του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.), «θα πάρουν μια ανηφοριά, θα πάρουν μονοπάτια» γιατί δεν θα ανεχτούμε από κανένα να ξεπουλήσει την Κύπρο.

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτωνθα αποφασίσει εάν στην

Ελλάδα έχουμε Ισλαμικό Νόμο! Η 65χρονη Σατιτζέχ Μόλα Σάλι από την Κομοτηνή, μια πιστή μουσουλμάνα, είναι η πρώτη Ευρωπαία πολίτης που προσφεύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρω-πίνων Δικαιωμάτων εναντίον της Σαρία, του άγραφου Ιερού Νόμου του Ισλάμ, που ισχύει μόνο στην Θράκη.

Όταν ο άντρας της πέθανε το 2008, οι συγγενείς του προ-σέφυγαν στο τοπικό τους Ιεροδικείο και πέτυχαν, με μια απόφαση του μουφτή, να πάρουν μέρος της κληρονομιάς που της είχε αφήσει ο σύζυγός της. Αυτό δεν συνέβη σε μια μουσουλμανική χώρα, αλλά στην Ελλάδα, το μοναδικό ευρωπαϊκό κράτος στο οποίο εφαρμόζεται για τους πολίτες της ο Ιερός Νόμος του Ισλάμ και όπου λειτουργούν Ιεροδικεία. Όταν η γυναίκα προσέφυγε στον Άρειο Πάγο, το ανώτατο δικαστήριο επιβεβαίωσε (με μια απόφαση του 2013) ότι η Σαρία υπερισχύει της ελληνικής νομοθεσίας σε ένα τέτοιο ζήτημα!Έτσι το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμά-των καλείται να κρίνει για πρώτη φορά έναν αναχρονισμό, που πολλές φορές έχει επισημανθεί από νομικούς και άλλους κύκλους της Ελλάδας, χωρίς, ωστόσο, να έχει ανατραπεί. Το σπουδαιότερο ζήτημα που επισημαίνουν οι νομικοί είναι ότι η εφαρμογή της Σαρία μεταφράζεται σε αποφάσεις που καταπατούν στοιχειώδη ανθρώπινα δικαι-ώματα, σε βάρος των γυναικών και των ανηλίκων.

Η ΣΑΡΙΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΧΕΙ KAΤΑΡΓΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟ 1926

Ο ισλαμικός ιερός νόμος, η σαρία, ζει και βασιλεύει στην Ελλάδα, ενώ στην Τουρκία έχει καταργηθεί από το 1926. Έτσι, οι μουσουλμάνες συνεχίζουν να υφίστανται στη Θράκη ένα θεσμικό καθεστώς που συστηματικά παραβιά-ζει θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα.Στην Ελλάδα του 21ου αιώνα, στην πολύπαθη Θράκη μας, ισχύει ακόμη ο ισλαμικός νόμος και μάλιστα σε μία από τις πλέον αναχρονιστικές εκδοχές του. Το μερίδιο της ευθύ-νης που αναλογεί στην ελληνική πολιτεία είναι τεράστιο! Η Θράκη είναι η μοναδική περιοχή στην Ευρώπη, όπου όχι μόνο εφαρμόζεται η σαρία, αλλά υπερισχύει του εθνι-κού δικαίου σε θέματα όπως οι γάμοι μεταξύ ανηλίκων, η αυτόματη ανάθεση της επιμέλειας των τέκνων στον πατέρα σε περίπτωση διαζυγίου, η μικρότερη κληρονομι-κή μερίδα για τις γυναίκες, καθώς κι ένα απαρχαιωμένο σύστημα εκπαίδευσης. Για τους μουσουλμάνους Έλληνες δεν ισχύει το Αστικό Δίκαιο που ισχύει για κάθε Έλληνα πολίτη, αλλά η Σαρία. Υποτίθεται δε, ότι οι αποφάσεις του μουφτή ελέγχονται από το Πρωτοδικείο. Αυτό όμως είναι καθαρά τυπικό θέμα, χωρίς ουσιαστικό έλεγχο, αφού τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια σε σύνολο 1071 αποφάσεων,

μόνο μία βρέθηκε αντίθετη με το Σύνταγμα!Σε μία Ελληνική περιφέρεια, τα ανθρώπινα δικαιώματα και οι ατομικές ελευθερίες δεν ισχύουν για όλους και κατα-στρατηγούνται απροκάλυπτα. Σύμφωνα με τους νομικούς της Θράκης, στη Θράκη μας, η δικαστική εξουσία δεν ανή-κει στα δικαστήρια της χώρας, αλλά σε κάποιον ιεροδίκη, χωρίς τις παραμικρές νομικές γνώσεις.Σαφώς προκύπτει η ερώτηση προς τους «ανθρωπιστές» του ΣΥΡΙΖΑ τι απαντά, για την καταπίεση που υφίστανται οι μειονότητες στη Θράκη, όχι από τους Έλληνες, όπως περίτρανα διατυμπανίζουν οι τουρκόφρονες βουλευτές του στη Θράκη, αλλά από τους Τούρκους;

Να αναφέρω τέλος και την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας της προηγούμενης προδοτικής συγκυβέρνησης, ένα χρόνο πριν, για συγκρότηση ειδικής επιτροπής για τη σύνταξη εγχειριδίου στα Ελληνικά, που θα κωδικοποιεί τη σαρία, ανταποκρινόμενο στα αιτήματα των μουφτήδων Ξάνθης, Κομοτηνής και Διδυμοτείχου. Σχετική ερώτηση κατέθεσε τότε, ο παράνομα προφυλα-κισμένος βουλευτής της Χρυσής Αυγής, συναγωνιστής Λαγός Ιωάννης, τονίζοντας τον κίνδυνο να ζητηθεί η ίδια αντιμετώπιση και από άλλους (μη τουρκόφωνους) μουσουλμανικούς πληθυσμούς. Επίκαιρο όσο ποτέ το θέμα, ειδικά τώρα που θα γεμίσει η Θράκη κι εν γένει όλη η Ελληνική επικράτεια, από κάθε λογής εθνικότητας και θρησκείας παράνομους μετανάστες, με την ανοχή, ενίσχυ-ση και προτροπή του νέου κυβερνητικού μορφώματος.

Κ. ΚΡΥΣΤΑΛΙΔΟΥ

Page 13: Φύλλο 920

ΤΕΤΑΡΤΗ 18 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015 13ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ Μεσογείων 131 b www.xakatastima.gr

Γ. ΜΑΣΤΟΡΑ

ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟΤΟΥ ΑΤΣΑΛΙΟΥ

Συλλογή άρθρων γνώμης από την ομότιτλη στήλη της εφημερίδας μας.

b Αποστέλλονται με αντικαταβολή σε όλη την χώρα με ένα τηλεφώνημα στο 6949361466

ΝΕΑ ΕΚΔΟΣΗ!

“ΟΙ

ΛΟ

ΓΟΙ

ΠΟ

Υ ΕΙ

ΜΑ

Ι Φ

ΥΛΑ

ΚΗ”

“ΓΙΑ

ΜΙΑ

ΕΘ

ΝΙΚ

Η Ο

ΙΚΟ

ΝΟ

ΜΙΑ

“Η Ε

ΠΙΣ

ΤΡΟ

ΦΗ

ΤΩ

Ν Η

ΡΑΚΛ

ΕΙΔ

ΩΝ

7.00 €

Εκατοντάδες Εθνικιστές πλημ-μύρισαν το ξενοδοχείο, στο οποίο διεξαγόταν η συνέντευ-ξη Τύπου της Χρυσής Αυγής, σχετικά με την λαθρομετανά-στευση. Παρά το γεγονός πως όλα τα κόμματα του λεγόμενου «συνταγματικού τόξου» δεν μπορούν να κάνουν συνεντεύ-ξεις παρόντος κόσμου, η Χρυσή Αυγή μετά τις εκλογές κατάφε-ρε να γεμίσει την αίθουσα, τους διαδρόμους και τον χώρο πέριξ του ξενοδοχείου, προκειμένου να παρουσιάσει τις θέσεις της για την λαθρομετανάστευση.

Παρουσιαστής της εκδήλωσης ήταν ο νομικός και Συναγωνι-στής Χριστόφορος Τσάγκας, ο οποίος άνοιξε την εκδήλωση κάνοντας λόγο για την φυλε-τική συνέχεια του Ελληνισμού, η οποία για πρώτη φορά στα χρονικά τίθεται υπό αμφισβή-τηση από τις ορδές των αλλο-φύλων, που συρρέουν αφειδώς στη χώρα μας. Πρώτος ομιλητής ήταν ο Συνα-γωνιστής και μέλος της Κεντρι-κής Επιτροπής της Χρυσής Αυγής, Σωτήριος Δεβελέκος, ο οποίος ανέλυσε τα προβλήμα-τα που ανακύπτουν για τους Έλληνες από την λαθρομετα-νάστευση. Από την εγκλημα-τικότητα, το παραεμπόριο, μέχρι το γεγονός ότι κάθε ξένος εργάτης σημαίνει ένας Έλλη-νας άνεργος, η λαθρομετανά-στευση είναι ευεργετική μόνο για τους αντιρατσιστές βορεί-ων προαστίων, οι οποίοι τους απασχολούν στις νέες «Μανω-λάδες», ενώ καρπώνονται και τα κονδύλια που δίδονται σε αυτές τις οργανώσεις, προκει-μένου να γίνεται πραγματικό-τητα ο έμμισθος και επί πληρω-μή «ανθρωπισμός».

Στη συνέχεια στο βήμα ανέβη-κε ο βουλευτής Αργολίδος της Χρυσής Αυγής, Γεώργιος Γαλέ-ος, που ανέλυσε τους λόγους για τους οποίους ξεκινούν τα κύματα της λαθρομετανάστευ-σης, τονίζοντας ότι η Ελλάδα ουδεμία ευθύνη φέρει για το τι συμβαίνει στις χώρες αυτών των ανθρώπων, είτε μιλάμε για τις νατοϊκές στρατιωτικές επεμβάσεις, είτε μιλάμε για το Ισλαμικό Χαλιφάτο, αυτά είναι απόρροια της πολιτικής των αμερικανοσιωνιστών, οι οποίοι και οφείλουν να υποδεχτούν τα κύματα της λαθρομετανάστευ-σης και όχι η Ελλάδα. Αμέσως μετά τον λόγο πήρε ο νεότερος Βουλευτής του Ελληνι-κού Κοινοβουλίου, Βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης του Λαϊκού Συν-δέσμου Χρυσή Αυγή, Γραικός Φώτιος, ο οποίος ανέλυσε τα προβλήματα που ανακύπτουν για την Ελλάδα, αλλά και τις υπόλοιπες χώρες της Ευρώ-πης, που έρχονται σε επαφή με τα κύματα της λαθρομετανά-στευσης. Ανέλυσε τα κοινωνικά προβλήματα, την διάλυση του κοινωνικού ιστού και την έλλει-ψη ασφαλείας.

Την σκυτάλη αμέσως μετά πήρε ο Ευρωβουλευτής του Λαϊκού Συνδέσμου, Γεώργιος Επιτήδειος, ο οποίος αναφέρ-θηκε στο γεγονός ότι η Χρυσή Αυγή ήταν και είναι ο μοναδικός πολιτικός φορέας που αντιτί-θεται στην λαθρομετανάστευ-ση. Ξεκίνησε δε από τα αυτο-μαστιγμώματα στον Πειραιά και έφτασε μέχρι την απειλή των τζιχαντιστών, αναφερόμε-νος στην προ ημερών δήλωση του εξαδέρφου του Καντάφι, ότι ανάμεσα στους εκ Λιβύης ορμώμενους λαθρομετανάστες το 5% είναι τρομοκράτες, που αποσκοπούν στην δημιουργία μίας νέας «11ης Σεπτεμβρίου» για την Ευρώπη. Ο Ευρωβουλευτής του Λαϊκού Συνδέσμου, Λάμπρος Φου-ντούλης, ξεκίνησε αναφερόμε-νος την πρόσφατη ομιλία του Αβραμόπουλου στην οποία έγινε λόγο για αντικατάσταση του ευρωπαϊκού πληθυσμού από τους λαθρομετανάστες, ως λύση στο δημογραφικό πρόβλημα, που πλήττει την Ελλάδα, αλλά και την υπόλοιπη Ευρώπη. Η λύση, η ανθρωπι-στική τόσο για τους Έλληνες,

όσο και για τους λαθρομετανά-στες, είναι να πάνε σπίτι τους και η «δύση» να σταματήσει να επεμβαίνει στις πατρίδες τους για να λαμβάνουν υπερκέρδη οι πολυεθνικές εταιρείες. Ακολούθως τον λόγο έλαβε ο Συναγωνιστής, Ευρωβουλευτής του Λαϊκού Συνδέσμου, Ελευθέ-ριος Συναδινός, ο οποίος είπε ότι είμαστε Έλληνες και θέλουμε να παραμείνουμε Έλληνες, τονί-ζοντας ότι οι λαθρομετανάστες δεν έχουν θέση στην Ελλάδα. Αναφερόμενος στις θέσεις της Χρυσής Αυγής τόνισε την ανά-γκη της καταγγελίας της Συνθή-κης Δουβλίνο ΙΙ και να σταματή-σει επιτέλους το αίσχος να τους νομιμοποιούν τα κόμματα της κλεπτοκρατίας, με αντάλλαγμα την ψήφο τους. Στην συνέχεια του λόγο έλαβε ο Βουλευτής Β’ Αθηνών του Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσή Αυγή, Ηλίας Παναγιώταρος, ο οποί-ος ξεκίνησε καταγγέλλοντας το γεγονός ότι η Χρυσή Αυγή λειτουργεί με τον Αρχηγό της και Βουλευτές της παρανό-μως έγκλειστους στις Φυλα-κές Κορυδαλλού, παρότι δεν υπάρχει κανένα στοιχείο, που να τους συνδέει με την οποια-δήποτε εγκληματική ενέρ-γεια, εμμέσως ή αμέσως. Στην συνέχεια ανέλυσε διεξοδικά το πρόβλημα της λαθρομετανά-στευσης, ξεκινώντας από την

εποχή που ο Σαμαράς άνοι-ξε τα σύνορα με την Αλβανία, μέχρι σήμερα, παρουσιάζο-ντας στατιστικά και ντοκουμέ-ντα σχετικά με την απειλή της λαθρομετανάστευσης και την παραγόμενη εγκληματικότητα. Τελείωσε δε προαναγγέλοντας την εκδήλωση της 21ης Μαρ-τίου εναντίον του ρατσισμού κατά των Ελλήνων. Τελευταίος τον λόγο έλαβε ο Βουλευτής Σερρών της Χρυ-σής Αυγής, Αρτέμης Ματθαι-όπουλος, ο οποίος τόνισε ότι παρά τις κατηγορίες εναντί-ον της Χρυσής Αυγής, η Χρυσή Αυγή απαιτεί την πιστή εφαρ-μογή των νόμων στο ζήτημα της λαθρομετανάστευσης και δεν πιστεύει ότι αυτό το όζον πρόβλημα μπορεί να λυθεί με άλλες μεθόδους, πέραν των νομίμων. Συνέχισε αναλύοντας την καταστροφική πολιτική που συντονισμένα ακολουθούν τα άλλα κόμματα, από ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, μέχρι ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, και η οποία μας οδήγησε να έχουμε 3 εκατ. λαθρομεταναστών στην Πατρίδα μας. Στην συνέχεια ανέλυσε τις θέσεις της Χρυσής Αυγής για επίλυση του προβλή-ματα και έκλεισε καλώντας τον κόσμο στην μία και μοναδική πραγματική εκδήλωση ενάντια στον ρατσισμό, στην εκδήλωση της 21ης Μαρτίου της Χρυσής Αυγής στον Σταθμό Λαρίσης.

Η ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΝΟΜΩΝ

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΑΣΗΣΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΜΕ ΕΛΛΗΝΕΣΣυνέντευξη Τύπου της Χρυσής Αυγής

στον Πειραιά για την λαθρομετανάστευση

Page 14: Φύλλο 920

ΤΕΤΑΡΤΗ 18 ΜΑΡΤΙΟΥ 201514 ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

18 ΜΑΡΤΙΟΥ1844: Ο Όθων ορκίζεται ενώπιον της Συνελεύ-σεως ως Συνταγματικός Βασιλεύς. Στην ίδια συνεδρίαση, η εθνοσυνέλευση ψηφίζει εκλογικό νόμο, με τον οποίο καθιερώνεται η καθολική ψηφοφορία με κάποιες μείζονες εξαιρέσεις. Αποκλείονται όλοι όσοι δεν διαθέτουν κινητή ή ακίνητη περιουσία και οι γυναίκες.1926: Ιδρύεται η Ακαδημία Αθηνών, με πρωτο-βουλία του καθηγητή αστρονομίας Δημήτριου Αιγινήτου.

19 ΜΑΡΤΙΟΥ2010: Βομβιστική επίθεση στα γραφεία της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ επί της οδού Σωκράτους 48 στο κέντρο της πόλεως των Αθηνών από την οργάνωση “Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς”, σε συνεργασία με την “Αντάρτικη Ομάδα Τερρο-ριστών” και τους “Κομμάντο Λάμπρος Φούντας”.

20 ΜΑΡΤΙΟΥ1824: Στην Κρήτη και ιδίως στην Ανώπολη, οι Τούρκοι προβαίνουν σε σφαγές των χριστιανών. 1834: Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης και ο Δημή-τριος Πλαπούτας παραπέμπονται σε δίκη με τις κατηγορίες της συνωμοσίας και της εσχάτης προδοσίας.1921: Οι Ελληνικές Δυνάμεις στη Μ. Ασία μάχο-νται εναντίον των Τούρκων στο Τσάι και Μπου-λαβανιόν.

21 ΜΑΡΤΙΟΥ1800: Υπογράφεται ανάμεσα στη Ρωσία και την Τουρκία η Συνθήκη της Κωνσταντινούπολης, με την οποία ιδρύεται η «Πολιτεία των Επτά Ενω-μένων Νήσων» (Επτάνησα), το πρώτο ελληνικό κράτος μετά την Άλωση. Το νεοσύστατο κράτος θα είναι ανεξάρτητο, με εγγυητή της ανεξαρτη-σίας του τη Ρωσία, αλλά φόρου υποτελές στο σουλτάνο. 1821: Οι Έλληνες επαναστάτες απε-λευθερώνουν τα Καλάβρυτα.1827: Ναυμαχία στη Μεθώνη μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων.1956: Στην αγγλοκρατούμενη Λευκωσία ανα-καλύπτεται βόμβα κάτω από το κρεβάτι του Χάρντινγκ, στο Κυβερνείο. Την ίδια μέρα, οι Τουρκοκύπριοι κάνουν μεγάλη πορεία, με αφορ-μή συγκρούσεις στην περιοχή της Κυρήνειας και προκαλούν μεγάλες ζημιές σε εκκλησίες, κατα-στήματα, αυτοκίνητα και κατοικίες Ελλήνων.

22 ΜΑΡΤΙΟΥ1821: 1. Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης με 2.000 άνδρες καταλαμβάνει τους λόφους της Καλα-μάτας προς τη Σπάρτη. Ο Παπαφλέσσας με τον Αναγνωσταρά και τον Σταματελόπουλο «πιά-νουν» την άλλη πλευρά. Η πόλη βρίσκεται σε Ελληνικό κλοιό.2. Οι επαναστάτες μπαίνουν στην Πάτρα. Ο Ι. Παπαδιαμαντόπουλος και ο Ανδρέας Λόντος υψώνουν επαναστατική σημαία (κόκκινη με μαύρο σταυρό στη μέση). Ο Παλαιών Πατρών Γερμανός κατασκευάζει ξύλινο σταυρό, τον οποίο τοποθετεί στην Πλατεία Αγίου Γεωργίου. Στο σταυρό αυτό ορκίζονται οι επαναστάτες.1827: Μεγάλη μάχη στον Ελαιώνα Δαφνίου μεταξύ Ελλήνων του Καραϊσκάκη και Τούρκων.

23 ΜΑΡΤΙΟΥ1821: 1.Οι οπλαρχηγοί της Πελοποννήσου Μαυρομιχάλης, Κολοκοτρώνης, Παπαφλέσσας, Νικηταράς με τους περί αυτών, εισέρχονται στην Καλαμάτα, υψώνουν την Σημαία της Επανα-στάσεως και προβαίνουν σε σύσταση της Πελ. Γερουσίας.2. Η Μεσσηνιακή Σύγκλητος εκδίδει την «προ-ειδοποίηση εις τας ευρωπαϊκάς αυλάς», με την οποία γνωστοποιεί τον ξεσηκωμό του γένους των Ελλήνων. 3. Ο Πατριάρχης Γρηγόριος Ε’ αφορίζει τον Αλέξανδρο Υψηλάντη, που ξεσή-κωσε τη Μολδοβλαχία.1822: Μεγάλη μάχη μεταξύ Ελλήνων και Τούρ-κων στη Νάουσα.1826: Υπεγράφη στην Πετρούπολη Πρωτόκολλο μεταξύ της Αγγλίας και Ρωσίας περί αυτονομίας της Ελλάδος.

tttttttttttttΔΕΝ ΞΕΧΝΩ

ttttttttttttt Στον Κόσμο των Ιδεών

Όταν έχεις μια ιδιαίτερη προσωπικότητα, έναν δυναμικό χαρακτήρα και είσαι από αυτούς που δεν θέλουν να γίνουν «ανδρείκελα, στης Μοίρας τα τυφλά δυό χέρια», όπως έγραφε ο αυτόχειρας της Πρέβεζας Κ. Καρυωτάκης.

Όταν έχεις πλήρη συναίσθηση της υπερήφανης ιστορικής σου συνέχειας , όταν γνωρίζεις τον Ελληνοκεντρικό προορισμό σου, όταν ξέρεις ότι εσύ ο ίδιος είσαι και ο γκρεμιστής αλλά ταυτό-χρονα και ο κτίστης κατά τον Κωστή Παλαμά «ο διαλεχτός της άρνησης, κι ο ακριβογιός της πίστης».

Όταν δεν συμβιβάζεσαι, δεν υποτάσσεσαι, δεν προσκυνάς, αλλά υιοθετείς τον επαναστατικό λόγο του Μιχάλη Κατσαρού, που προέτρεπε όλους εμάς, λέγοντάς μας «αντισταθείτε πάλι σ’ όλους αυτούς που λέγονται μεγάλοι, στον πρόεδρο του Εφετείου αντισταθείτε».

Όταν δεν μένεις απαθής σε όλα όσα συμβαίνουν γύρω σου, αλλά τραγουδάς με όλη την ψυχή σου τον στίχο του Αριστοτέλη Βαλαωρίτη, εξωτερικεύοντας έτσι την δύναμη που κρύβεις μέσα σου «Παρ’ ένα σβώλο, Μήτρο, και διωξ’ εκείνα τα σκυλιά, που μου χαλούν το φύτρο».

Όταν δεν είσαι οσφυοκάμπτης, ούτε προσκυνάς ευλαβικά τα αφεντικά αλλά και δεν αποδέχεσαι μοιρολατρικά τις άδικες απο-φάσεις τους, ενώ είναι αδιανόητος για σένα ο στίχος του Κώστα Βάρναλη «σαν τα σκουλήκια κάθε φτέρνα, όπου μας εύρει, μάς πατεί».

Όταν για σένα η αλήθεια και η αξιοπρέπεια είναι ύψιστα και αδιαπραγμάτευτα ιδανικά και έχεις ψηλά μες την καρδιά σου τον στίχο του Ανδρέα Κάλβου «θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθε-ρία».

Όταν δεν επιζητάς την αναγνώριση από τρίτους, όταν δεν περι-αυτολογείς κι ούτε αναμένεις επαίνους αλλά ως απλός στρατιώτης προσφέρεις ανιδιοτελώς στην πατρίδα σου, και δεν διακατέχεσαι από «ευτελείς συνήθειες και μικροπρέπειες κι αδιαφορίες» κατά τον Κωνσταντίνο Καβάφη.

Όταν δεν εφησυχάζεις, δεν εθελοτυφλείς ούτε παρασύρεσαι από τις σειρήνες αλλά όπως λέει ο Διονύσιος Σολωμός έχεις «πάντ’ ανοιχτά, παντ’ άγρυπνα τα μάτια της ψυχής».

Όταν μπορείς και λες όχι σε όλους τους εγκάθετους ινστρού-χτορες, αυτούς τους θλιβερούς «γιαχωβάδες» της σκέψης, αντι-μετωπίζοντας με γενναιότητα, την μικροψυχία, την δολιότητα και την κακεντρέχειά τους γιατί πιστεύεις σε ιδέες και ιδανικά και γνωρίζεις πολύ καλά ότι «είν’ άγιος ο αγώνας μας, ουράνιος ο σκοπός μας», όπως έγραφε ο Σπύρος Περεσιάδης στο ποίημά του ΧΤΥΠΑΤΕ.

Όταν ξεχωρίζεις, όταν διακρίνεσαι μεσ’ από το πλήθος, όταν το πρόσωπό σου λάμπει, γιατί έχεις κατά τον υπερρεαλιστή Νίκο Εγγονόπουλο «όλη την ευγένεια των λουλουδιών μεσ’ στην καρ-διά σου, μεσ’ στα μαλλιά σου, μέσα στο βλέμμα σου».

Όταν μπορείς και κρατάς την ψυχραιμία σου ακόμη κι όταν αδικείσαι κατάφωρα και σε πνίγει το δίκιο, ενώ διατηρείσαι νηφάλιος παρότι σε συκοφαντούν ανελέητα και σε λασπολογούν χωρίς αιδώ, και ενώ όλα γύρω σου γίνονται συντρίμμια, εσύ τραγουδάς «κρούων λύραν, με χορδάς μεγάλας τρεις και χορδαί της λύρας ήσαν Δόξα, Πίστις, και Πατρίς!...» σύμφωνα με τον Γεώργιο Ζαλοκώστα, τότε δεν μπορεί παρά να είσαι Πατριώτης, ένας περήφανος Εθνικιστής, ένας πραγματικός Ιδεαλιστής, ένας Χρυσαυγίτης.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΧΑΙΡΕΤΗΣ

Όταν η ποίηση οδηγεί κόντρα στο ρεύμα

ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ1. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

2. ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ3. ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

MONO ME 10 EΥΡΩ

fΓια παραγγελίες καλέστε σήμερα στο 6949361466 Δευ.-Παρ. 9.00-21.00

Δείτε όλα μας τα είδη στην ιστοσελίδα

www.xakatastima.gr

Page 15: Φύλλο 920

ΤΕΤΑΡΤΗ 18 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015 15ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Η απελευθέρωση της ΚαλαμάταςΠερίπου στα μέσα Μαρτίου πλοίο

φορτωμένο με πολεμοφόδια φτάνει στο λιμάνι του Αλμυρού! Τα πολε-

μοφόδια ανέλαβαν να κρύψουν σε ασφα-λές μέρος οι Νικηταράς και Αναγνωστα-ράς στις γύρο περιοχές. Πληροφορίες για αυτό έφτασαν και στα αυτιά του Τούρκου Αγά της Καλαμάτας o οποίος θορυβήθηκε από το γεγονός αυτό. Μέρες πριν, φήμες περί ληστών είχαν διαδώσει επίτηδες ο Παπαφλέσσας και τα πρωτοπαλίκαρα του και έτσι οι πρόκριτοι της Καλαμάτας δεν δυσκολευτήκαν να ξεγελάσουν τον αγά Αρναούτογλου, ότι το πλοίο που ξεφόρτω-σε στον Αλμυρό ήταν πλοίο εμπόρων που κουβαλούσαν λάδια και ότι οι πληροφορίες για τα όπλα είχαν να κάνουν με το γεγονός ότι οι έμποροι για το φόβο των ληστών ήταν αρματωμένοι.

Η εκδοχή αυτή έπεισε τον Αγά, ο οποίος όμως παρόλα αυτά ανησυχούσε διότι γνώ-ριζε ότι Τούρκοι στρατιώτες στην Καλαμάτα ήταν λιγότεροι από 100 σε δύναμη και ότι σε περίπτωση που γινόταν κάτι δεν θα μπο-ρούσαν να αντιδράσουν. Περίτεχνα τότε οι πρόκριτοι της Καλαμάτας ξεγελούν για δεύ-τερη φορά τον Αγά αφού η Μάνη είχε ήδη ξεκινήσει να συμμετέχει στον ένοπλο αγώνα της απελευθέρωσης, έτσι τον έπεισαν να παρακαλέσει τον Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη να του στείλει άντρες για την φρούρηση της Καλαμάτας. Στις 20 Μαρτίου ο Μαυρομιχά-λης στέλνει 150 άντρες με επικεφαλή το γιό του Ηλία Μαυρομιχάλη. Ο Αγάς αργότερα ζητάει και τον ίδιο τον Πετρόμπεη να τον δει αυτοπροσώπως. Στις 22 Μαρτίου τα περί-γυρα της Καλαμάτας είχαν γεμίσει με 2000

άντρες που είχαν έρθει από την Μάνη με επι-κεφαλής τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη και τον Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη. H επιθυμία του Αγά να δει αυτοπροσώπως τον Πετρόμπεη θα γινόταν πραγματικότητα.

Το πρωί της 23ης Μαρτίου οι Μανιάτες με επικεφαλή τον Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη και τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη μπαίνουν στην Καλαμάτα, ο Αγάς καταλαβαίνει πλέον τι γίνε-ται, όμως είναι πολύ αργά για να αντιδράσει. Οι οπλαρχηγοί φτάνουν έξω από το σπίτι του χωρίς να συναντήσουν καμία αντίσταση αφού οι περισσότεροι από τους Τούρκους είχαν ήδη τραπεί σε φυγή. Ο Μαυρομιχάλης ζητά από τον Σουλεϊμάν Αρναούτογλου να παρα-δώσει την Καλαμάτα τονίζοντας του ότι κάθε μορφή αντίστασης θα ήταν μάταιη! Πράγματι ο Αγάς με πρωτόκολλο παραδίδει την πόλη και μαζί όλο τον τουρκικό οπλισμό.

Έτσι η Καλαμάτα είναι η πρώτη πόλη που απελευθερώνεται και μάλιστα αναίμα-κτα. Αργότερα καταφθάνουν από τα δυτικά και οι υπόλοιποί οπλαρχηγοί μέσα σε κλίμα ιαχών και πανηγυρισμών. Παπαφλέσσας, Νικηταράς, Αναγνωσταράς, Μητροπέτροβας

και άλλοι οπλαρχηγοί. Στην συνέχεια συνα-ντήθηκαν όλοι στον παρόχθιο του Nέδωνα ποταμού, Ιερό Ναό των Αγίων Αποστόλων. Εκεί 24 ιερείς και ιερομόναχοι τέλεσαν Θεία λειτουργία κα ευλόγησαν τα λάβαρα της ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ. Ακολούθησε ο Ιερός όρκος της Επαναστάσεως με το σύνθημα ΝΙΚΗ Η ΘΑΝΑΤΟΣ και μετέπειτα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη όλων των οπλαρχηγών και απο-φασίστηκε η δημιουργία μιας επαναστατικής επιτροπής με το όνομα Μεσσηνιακή Γερου-σία, όπου επικεφαλής ορίστηκε ο Πετρόμπε-ης Μαυρομιχάλης που έφερε τον τίτλο του αρχιστράτηγου.

Την ίδια μέρα η Μεσσηνιακή Γερουσία με προκήρυξη γνωστοποιεί την ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ανα-φέροντας ότι οι ΕΛΛΗΝΕΣ ΞΕΣΗΚΩΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥΣ!

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣΔιαβάζοντας τα παραπάνω ιστορικά γεγο-

νότα σίγουρα είναι άξιο προσοχής το γεγονός ότι ο Αγάς της Καλαμάτας, εμπιστεύτηκε τόσο εύκολα τους Μανιάτες, με το να στηριχτεί στις ενισχύσεις που θα του έστελνε ο Πετρόμπεης Μαυρομιχάλης.

Αυτό έχει να κάνει με τον ένα και μοναδι-κό λόγο ότι η Μάνη είχε διαφωνίες σχετικά με το πότε θα έπρεπε να ξεκινήσει η Επανάσταση και ακόμα δεν είχε συμφωνήσει στην συμμε-τοχή της σε αυτή. Έτσι μέχρι τότε οι Τούρκοι πίστευαν στην ουδετερότητα της Μάνης. Αξί-ζει εδώ να σημειωθεί ότι την Καλαμάτα την είχαν αφήσει μόνο, με λιγότερους από 100 Τούρκους στρατιώτες. Ίσως επειδή πίστευαν πραγματικά ότι η Μάνη δεν θα ήταν απειλή για αυτούς.

Επίσης σύμφωνα με ιστορικούς αναλυτές το γεγονός που ο Αγάς ζήτησε να δει αυτο-προσώπως τον Πετρόμπεη, ίσως να ήταν μία κίνηση του για να φέρει τους Μανιάτες με το μέρος του, αφού ήδη η φιλική εταιρία είχε κάνει τις πρώτες κινήσεις για τον ένοπλο αγώνα της Επαναστάσεως και αυτό ήταν γνωστό στους Τούρκους. Ψυχολόγησαν όμως λάθος τους Μανιάτες νομίζοντας ότι θα συμ-μετείχαν σε μία προδοσία. Φυσικά οι παρα-πλανητικές ενέργειες τόσο του Παπαφλέσσα αλλά και των προκρίτων έπαιξαν σημαντικό ρόλο στον αιφνιδιασμό και στην αναίμακτη νίκη, με την Καλαμάτα να είναι η πρώτη πόλη που απελευθερώνεται!

ΕΝΑΣ ΞΕΧΑΣΜΕΝΟΣ ΗΡΩΑΣΕίναι γνωστό ότι η έναρξη της επανα-

στάσεως δεν είχε προκαθοριστεί να γίνει τόσο σύντομα. Πολλά έχουν αναλυθεί κατά καιρούς από πολλούς ιστορικούς ερευνητές. Μέσα σε όλα αυτά ένα όνομα και μία Ιστορία άγνωστη για πολλούς, που δίνει μία δικιά της εκδοχή και ξεκινάει από το χωριό της Μεσσηνίας Κατσαρού. Το όνομα Ιωάννης

Καρακίτσος, την άγνωστη αυτή Ιστορία θα σας την αναφέρουμε παρακάτω, έτσι όπως λέγεται μέσα από την παράδοση.

Οι τούρκοι σε μία περιοχή κοντά στου Κατσαρού που ονομάζεται Παλουκοράχη, παλουκώνανε πολλούς Έλληνες οι οποίοι μαρτύρησαν την εποχή εκείνη. Ένας από αυτούς ήταν και ο πατέρας του Ιωάννη Καρα-κίτσου, ο Παναγιώτης Καρακίτσος.

Ο Ιωάννης Καρακίτσος ήταν μόλις 13 χρονών όταν είδε τον πατέρα του επάνω στο παλούκι να ψυχορραγεί. Όπως αναφέρεται, επιχείρησε με το τσαρούχι του, να δώσει νερό στον πατέρα του που υπέφερε, όμως ένας τούρκος στρατιώτης τον σταμάτησε κλο-τσώντας τον. Μετά τον θάνατο του πατέρα του ο Ιωάννης Καρακίτσος έφυγε από το χωριό ακολουθώντας τον δρόμο του αρματολού μαζί με τον πιστό του φίλο Δρούλια.

Χρόνια αργότερα επιστρέφουν στου Κατσαρού όπου εκεί κάπου στα μέσα Μαρτί-ου του 1821, ένα πρωί είχαν βγει για κυνήγι ο Καρακίτσος με τον Δρούλια στο Κουτούπι. Τότε ήταν που ο Καρακίτσος αντιλήφτηκε την παρουσία ενός Τούρκου. Χωρίς δεύτερη σκέψη του επιτέθηκαν και τον σκότωσαν. Κατά την διάρκεια της σωματικής έρευνας που του έκαναν αντιλήφθηκαν ότι ήταν Αγγε-λιοφόρος του σουλτάνου και επάνω του είχε μία σημαντική επιστολή η οποία έπρεπε να παραδοθεί στον Αγά Αρναούτογλου στην Καλαμάτα. Δυστυχώς το γράμμα δεν μπο-ρούσαν να το διαβάσουν διότι ήταν γραμμένο στα τούρκικα. Έτσι πήγανε στον γέρο Πουλό-πουλο, κοτζαμπάση από την Σκάλα (Μεσση-νίας), ο οποίος γνώριζε τη γλώσσα και του ζητήσανε να τους κάνει την μετάφραση. Η επιστολή του σουλτάνου, έλεγε:

«Αυτά τα ιοβόλα ερπετά της οθωμανικής αυτοκρατορίας, της Πελοποννήσου, άτινα ονομάζονται Έλληνες προεστοί, να εξαφανι-στούν δια πυρός και μαχαίρας. Τα κτήματα τους ας διανεμηθούν εις τους πιστούς οθω-μανούς. Αι οικίαι τους να συντριβούν τοιου-τοτρόπως, ώστε ούτε αλέκτωρ να εκφωνεί εις το μέλλον. Να μεταδωθεί τάχυστα εις άπαντα τα φρούρια της οθωμανικής αυτο-κρατορίας της Πελοποννήσου. Η ημέρα εκτε-λέσεως ορίζεται η 31η Μαρτίου του 1821.»

Ο Ιωάννης Καρακίτσος έδωσε αυτό το γράμμα στον Παπαφλέσσα και στην συνέχεια ο Παπαφλέσσας ενημέρωσε και τους υπόλοι-πους οπλαρχηγούς για τα σχέδια των τουρ-καλάδων. Έτσι εικάζεται ότι για αυτό το λόγο επισπεύτηκε η έκρηξη της Επαναστάσεως.

Ο Ιωάννης Καρακίτσος έλαβε μέρος σε πολλές μάχες στο πλάι του Θεόδωρου Κολο-κοτρώνη αλλά και αργότερα στην μάχη στο Μανιάκι. Επίσης συμμετείχε στην απελευθέ-ρωση της Καλαμάτας. Για την Ιστορία γνωρί-ζουμε ότι ο ίδιος ευτύχησε να δει την Ελλάδα απελευθερωμένη, όμως δυστύχησε πεθαίνο-ντας ξεχασμένος και πάμφτωχος! Ξεχασμένος ακόμα και από την ίδια την Ιστορία αφού πολλοί λίγοι γνωρίζουν για αυτόν.

Έτσι και εμείς αναφέρουμε το παραπάνω με αφορμή την 23η Μαρτίου αφού η συμβο-λή του για την έναρξη της επανάστασης έπαιξε καθοριστικό ρόλο.

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑή ΘΑΝΑΤΟΣ

Το κείμενο της Προκήρυξης, το πρωτότυπο της οποίας σώζεται στα αρχεία του βρετανι-κού Υπουργείου Εξωτερικών, είναι το εξής:

Προειδοποίησις εις τας Ευρωπαϊκάς Αυλάς, εκ μέρους του φιλογενούς αρχιστρατήγου των Σπαρτιατικών στρατευμάτων Πέτρου Μαυ-ρομιχάλη και της Μεσσηνιακής Συγκλήτου.

Ο ανυπόφορος ζυγός της Οθωμανικής τυραν-νίας εις το διάστημα ενός και επέκεινα αιώ-νος, κατήντησεν εις μίαν ακμήν, ώστε να μην μείνη άλλο εις τους δυστυχείς Πελοποννησί-ους Γραικούς, ει μη μόνον πνοή και αυτή δια να ωθή κυρίως τους εγκαρδίους των αναστε-ναγμούς.Εις τοιαύτην όντες κατάστασιν στερημένοι από όλα τα δίκαιά μας, με μίαν γνώμην ομο-φώνως απεφασίσαμεν να λάβωμεν τα άρμα-τα, και να ορμήσωμεν κατά των τυράννων. Πάσα προς αλλήλους μας φατρία και διχό-νοια, ως καρποί της τυραννίας απερρίφθησαν εις τον βυθόν της λήθης, και άπαντες πνέομεν πνοήν ελευθερίας.Αι χείρες ημών αι δεδεμέναι μέχρι του νυν από τας σιδηράς αλύσσους της βαρβαρι-κής τυραννίας, ελύθησαν ήδη, και υψώθηκαν μεγαλοψύχως και έλαβον τα όπλα προς μηδε-νισμόν της βδελυράς τυραννίας.Οι πόδες ημών οι περιπατούντες εν νυκτί και ημέρα εις τας εναγκαρεύσεις τας ασπλάγ-χνους τρέχουν εις απόκτησιν των δικαιω-μάτων μας. Η κεφαλή μας η κλίνουσα τον αυχένα υπό τον ζυγόν τον απετίναξε και άλλο δεν φρονεί, ει μη την Ελευθερίαν.Η γλώσσα μας η αδυνατούσα εις το να προφέ-ρη λόγον, εκτός των ανωφελών παρακλήσε-ων, προς εξιλέωσιν των βαρβάρων τυράννων, τώρα μεγαλοφώνως φωνάζει και κάμνει να αντηχή ο αήρ το γλυκύτατον όνομα της Ελευ-θερίας.Εν ενί λόγω απεφασίσαμεν, ή να ελευθερω-θώμεν, ή να αποθάνωμεν. Τούτου ένεκεν προσκαλούμεν επιπόνως την συνδρομήν και βοήθειαν όλων των εξευγενισμένων Ευρωπαί-ων γενών, ώστε να δυνηθώμεν να φθάσωμεν ταχύτερον εις τον Ιερόν και δίκαιον σκοπόν μας και να λάβωμεν τα δίκαιά μας.Να αναστήσωμεν το τεταλαιπωρημένον Ελλη-νικόν γένος μας. Δικαίω τω λόγω η μήτηρ μας Ελλάς, εκ της οποίας και υμείς εφωτίσθητε, απαιτεί ως εν τάχει την φιλάνθρωπον συνδρο-μήν σας, και ευέλπιδες, ότι θέλει αξιωθώμεν, και ημείς θέλομεν σας ομολογή άκραν υπο-χρέωσιν, και εν καιρώ θέλομεν δείξη πραγμα-τικώς την υπέρ της συνδρομής σας ευγνωμο-σύνην μας.

1821 Μαρτίου 23 εν ΚαλαμάταΠέτρος Μαυρομιχάλης

Aρχιστράτηγος του Σπαρτιατικού και Μεσσηνιακού στρατού

Σελίδες Ιστορίας 23 Μαρτίου 1821

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣΕπίκαιρο παρά ποτέ είναι το μήνυμα της Επανάστασης του Έθνους μας! Οι Ιστορίες λέγονται για να διδάσκουν, για να παίρνουμε παραδείγματα, για να έχουμε πρότυπα ΉΡΩΕΣ αληθι-νούς! Άντρες που δεν δειλιάσανε μπροστά στο θάνατο, που δεν δίστασαν να πολεμήσουν, άντρες που δεν υποδουλώθηκαν ποτέ υπό τον τουρκικό ζυγό! Άντρες που ύψωσαν το κεφάλι δίνοντας όρκο ΙΕΡΟ ότι θα πολεμήσουν για την ελευθερία της ΕΛΛΑΔΑΣ.ΝΙΚΗ Ή ΘΑΝΑΤΟΣ - ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΥΣ ήταν τα κύρια συνθήματα που πύρωσαν τις καρδιές των επαναστατημένων Ελλήνων δίνοντας το έναυσμα να αρπάξουν το καριοφίλι και να σταθούν στο πλάι του Κολοκοτρώνη, του Παπαφλέσσα, του Νικηταρά, του Μαυρομιχάλη και άλλων οπλαρχηγών. Οι φωνές τους αντηχούν ακόμα σε ολό-κληρο το ΜΩΡΙΑ. Κάθε πλαγιά και μία ιστορία, κάθε ποτάμι και ένα τραγούδι, ένα τραγούδι που μας καλεί να ξυπνήσουμε από τον λήθαργο. Είναι το τραγούδι αυτό που οι ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ έλεγαν πριν τη μάχη, είναι το τραγούδι που οι αρματολοί τραγουδούσαν ακονίζοντας τα σπα-θιά τους: «Χορεύουν τα κλεφτόπουλα, γλεντάνε τα καημένα. Κι ένα μικρό κλεφτόπουλο δεν τρώει, δεν τραγουδάει, μόν’ τ’ άρματα συγύραγε και το σπαθί τροχάει...»

Ν. ΚΟΥΡΑΚΟΣ

Page 16: Φύλλο 920

ΤΕΤΑΡΤΗ 18 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015 ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Στην Ελλάδα του μνημονίου

Όταν ο Γ. Γεννηματάς οραματιζόταν τη συγκρότηση του ΕΣΥ τη δεκαετία του ‘80, οι ανάγκες της ελληνικής περι-φέρειας σε γιατρούς ήταν πράγματι αυξημένες. Πώς έχει όμως διαμορφωθεί η κατάσταση αυτή σήμερα, που όλο και περισσότεροι νέοι γιατροί όλων των ειδικοτήτων απο-φασίζουν να ιδιωτεύσουν μακριά από τα μεγάλα αστικά κέντρα; Τα υπάρχοντα Κέντρα Υγείας όντως εξυπηρετούν πραγματικές ανάγκες ή απλώς επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό;

Καταρχήν θα πρέπει να αναφερθεί, ότι λειτουργούν Κέντρα Υγείας σε απόσταση δέκα λεπτών (!) από γενικά, νομαρχιακά νοσοκομεία. Ποια η αναγκαιότητα και η χρη-σιμότητά τους; Τα εν λόγω Κέντρα Υγείας απασχολούν κατά μέσο όρο 40-50 εργαζομένους όλων των ειδικοτήτων (για-τρούς, νοσηλευτές, μαίες, οδηγούς, μάγειρες, φύλακες κτλ). Όλοι αυτοί οι εργαζόμενοι πληρώνονται από τα χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου ενώ το αποτέλεσμα της εργασίας τους είναι αμφισβητήσιμο... (αποσπάσεις σε νοσοκομεία, μη τήρηση του προβλεπόμενου ωραρίου, κατάχρηση αναρ-ρωτικών αδειών ή ακόμη και αδικαιολόγητες απουσίες). Την ίδια στιγμή αυτά τα Κέντρα Υγείας λόγω

της οικονομικής κρίσης στερούνται του απαραίτητου υγειονομικού υλικού καθώς και του ιατρικού εξοπλισμού (μικροβιολογικών - ακτινολογικών μηχανημάτων). Ως εκ

τούτου οι υπηρεσίες που παρέχουν στους πολίτες είναι ελάχιστες και λειτουργούν ως «κέντρα διερχομένων» των ασθενών, που καταφεύγουν στα πλησιέστερα νοσοκομεία.

Επιπλέον πολλά διαθέτουν απαρχαιωμένα ασθενοφόρα, τα οποία θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή των ασθενών. Χρησι-μοποιούνται παρ’ όλο που, δεν κρίνονται κατάλληλα στους τεχνικούς ελέγχους, με αποτέλεσμα να ακινητοποιούνται στη μέση του δρόμου, ενώ διακομίζουν ασθενείς με κρίσιμα προβλήματα υγείας, όπως εμφράγματα του μυοκαρδίου ή αγγειακά εγκεφαλικά επεισόδια, με όποιες μοιραίες συνέ-πειες μπορεί να συνεπάγεται αυτό. Να τονιστεί, ότι η παροχή βοήθειας στον ασθενή εντός αυτών των ασθενοφόρων είναι αδύνατη.

Όσον αφορά στη λειτουργία του ΕΚΑΒ, η κατάσταση είναι εξίσου αποθαρρυντική. Ελλείψεις οχημάτων και γιατρών έχουν σαν αποτέλεσμα τη μεγάλη καθυστέρηση στη διακο-μιδή των περιστατικών.

Σε μια οικονομικά κρίσιμη εποχή, όπως η δική μας θα πρέπει να γίνει αναθεώρηση του ΕΣΥ (π.χ. μετατροπή Κ.Υ. σε πολυδύναμα περιφερειακά ιατρεία, μειώνοντας δραστικά την κρατική δαπάνη), έτσι ώστε αυτό να μην λειτουργεί σαν μαύρη τρύπα για την εθνική οικονομία αλλά να εξυπηρετεί τις πραγματικές ανάγκες των πολιτών.

ΧΡΥΣΑ ΑΥΓΕΡΙΝΟΥ

Το Σύστημα Υγείας δεν ανταποκρίνεταιστις πραγματικές ανάγκες των πολιτών

Σκόρπιες Σκέψειςτου Σταύρου Καρεφυλλάκη

0 Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη μείωσε τους αστυνομικούς που απασχο-

λούνται στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στη Συγγρού από 45 (!) σε 25 και προκάλεσε τις οργισμένες αντιδράσεις των νεοδημοκρατών. Γιατί λέει έχουν δεχθεί κατά καιρούς επιθέσεις και ως εκ τούτου, δικαιολογείται ο υψηλός αριθ-μός των αστυνομικών.

0 Θυμίζω τι είχε δηλώσει ο πρώην υπουρ-γός Προστασίας του Πολίτη, Β. Κικίλιας,

ο οποίος όταν είχε ερωτηθεί για τον κίνδυνο που διέτρεχαν οι βουλευτές και μέλη της Χρυσής Αυγής από τρομοκρατικές επιθέσεις είχε πει: «να πάψουν να δραστηριοποιούνται στη Χρυσή Αυγή για να κοιμούνται ήσυχοι όπως ο υπόλοιπος κόσμος»!

0 Αν ανησυχούν λοιπόν στην ΝΔ από την μείωση των αστυνομικών στα γραφεία

τους η απάντηση είναι μια: «Να πάψουν να δρα-στηριοποιούνται στη ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ για να κοιμούνται ήσυχοι όπως ο υπόλοιπος κόσμος»!

0 Η... βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ Κανελλο-πούλου, δεν έχει καταλάβει ακόμα ότι

το «βοήθεια με σκοτώνει η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ» δεν πουλάει πλέον;

0 Νέα ήθη: Το Δικαστικό Σώμα δεν πρέ-πει να απονέμει την Δικαιοσύνη αλλά να

στέλνει... μηνύματα! Αυτό δήλωσε η τηλεδικα-στής της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ Γιάννα Παπαδάκου ζητώντας να αποσυρθεί και να… διορθωθεί η αθωωτική δικαστική απόφαση για τον Κασιδιά-ρη, διότι το μήνυμα που περνάει αυτή η απόφαση δεν είναι το… σωστό!

0 24.490 ευρώ μισθό τσέπωνε ο Σταύρος Θεοδωράκης από την αμαρτωλή ΕΡΤ.

Σήμερα θέλει να αλλάξει την χώρα αλλά χωρίς να την «γκρεμίσει».

0 Το ΣΔΟΕ «ψάχνει» τον Λαλιώτη και την Βάσω Παπανδρέου. Πολύ καλά κάνουν

αλλά μερικές απορίες δημιουργούνται…

0 Τα 110.000.000 ευρώ του ΠΑΣΟΚ που πέταξαν δεν τους απασχολούν; Γιατί τα

αστέρια του ΣΔΟΕ, ο φόβος και ο τρόμος του κάθε μικρομεσαίου στραγγαλιζόμενου από τους φόρους, δεν περνάνε ούτε απ’ έξω απ’ το Πασο-κοβενιζελάδικο του Παπανδρέου;

0 Μήπως ανασύρουν από την κρύπτη τα πτώματα της πολιτικής να κάνουν ανώ-

δυνο ντόρο, να φανεί ότι είναι αδέκαστοι προς όλους;

0 Έτσι δεν θα αναρωτηθεί κανείς γιατί δεν πάνε στο ΠΑΣΟΚ του Γιωργάκη να

ψάξουν σε ποιες off shore παραλίες κάνουν ηλιοθεραπεία οι κρατικές επιχορηγήσεις που πέταξαν χωρίς παραστατικά από το κόμμα.

0 Τον Σημίτη θα τον «ψάξουν»; Τον Παπαν-δρέου; Τον Βενιζέλο; Με την υπόθεση

Καρατζαφέρη τι γίνεται;

16

Σταδιακά αφήνονται ελεύθεροι οι λαθρομε-τανάστες από το Κέντρο Κράτησης Παρανεστίου Δράμας. Σχεδόν είκοσι άτομα κάθε ημέρα, με τον αριθμό τους να έχει ξεπεράσει ήδη τα τρι-ακόσια άτομα, από τα περίπου εξακόσια του κέντρου, τα οποία με το τρένο κατευθύνονται προς τα μεγάλα αστικά κέντρα, αφού έχουν πάρει τα απαραίτητα έγγραφα.

Τα Κέντρα Κράτησης, τα οποία είχαν δια-φημιστεί από την προηγούμενη συγκυβέρνηση ως η λύση του προβλήματος, αλλά και ως ένα ενδιάμεσο στάδιο πριν την απέλαση των εκατομμυρίων λαθρομεταναστών, εκ των πραγ-μάτων αποδείχτηκε, ότι ήταν ένα ημίμετρο. Μοναδικός στόχος της συγκυβέρνησης ήταν να ξεγελάσει τον Ελληνικό λαό, δείχνοντας πως ασχολείται με το πρόβλημα και προωθεί την λύση του.

Τα Κέντρα Κράτησης ήταν μόνο ένα κομ-μάτι από της απίστευτης προπαγανδιστικής εκστρατείας των σαμαροβενιζέλων. Με απει-

ροελάχιστες εξαιρέσεις εκείνους που έφυγαν εθελουσίως, η προηγούμενη συγκυβέρνηση δεν απέλασε κανέναν, πολλώ δε μάλλον δεν έλυσε το πρόβλημα.

Υπενθυμίζουμε ότι γι’ αυτήν την προπαγαν-διστική εκστρατεία δαπανήθηκαν εκατομμύρια ευρώ, προκειμένου να κατασκευαστούν οι υποδομές για την στέγαση των αλλοδαπών, καθώς και για την μετακίνησή τους από τα νησιά του Αιγαίου και τα αστικά κέντρα στα Κέντρα Κράτησης.

Η παρούσα συγκυβέρνηση συνεχίζει την ίδια κατ’ ουσίαν πολιτική, όχι με συντηρητικό πρόσημο, αλλά με δήθεν προοδευτικό και ψευ-τοανθρωπιστικό, αφήνοντάς τους ελεύθερους να κινούνται μέσα στην πατρίδα μας. Και όλα αυτά, την στιγμή που τα δυτικά μας σύνορα αποτελούν ένα αδιαπέραστο τείχος, κρατώντας τους αλλοδαπούς στην χώρα μας, ενώ τα ανα-τολικά και βόρεια σύνορά μας είναι ξέφραγο αμπέλι και μπορεί να εισέρχεται ο πάσα εις.ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ: ΟΜΟΝΟΙΑ

Page 17: Φύλλο 920

ΤΕΤΑΡΤΗ 18 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015 17ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Σθεναρή στάση από τους Ευρωβουλευτές του Λαϊκού Συνδέσμου

Όχι στην προπαγάνδα των ΣκοπίωνΟι Έλληνες Ευρωβουλευτές της Χρυσής Αυγής πιστοί στα ιδανικά της Πατρίδος μας και απο-φασισμένοι να αντισταθούν στην δόλια προπα-γάνδα της γειτονικής χώρας καθώς και των κάθε λογής ανθελλήνων, δήθεν συμμάχων μας, οι οποίοι εντός του Ευρωκοινοβουλίου μιλούν με τη γλώσσα των Σκοπιανών, δεν θα μπορούσαν να αφήσουν αναπάντητες τις προκλήσεις κατά την διάρκεια της συζήτησης για την έγκριση της Έκθεσης Προόδου αναφορικά με την γειτονική χώρα.

Πιο συγκεκριμένα, ο Στρατηγός Συναδινός, με παρέμβαση του στην Ολομέλεια στο Στρασβούργο ανέφερε τους πραγματικούς λόγους για τους οποί-ους τα Σκόπια δεν μπορούν να ενταχθούν στην Ένωση, οι οποίοι δεν αφορούν μόνο την παράλο-γη και ανιστόρητη διεκδίκηση των γειτόνων μας, αλλά και το συνολικό επίπεδο του κρατικού αυτού μορφώματος, το οποίο ομοιάζει με δικτατορικό κρατίδιο της Αφρικής ή της Κεντρικής Αμερικής. Στην συνέχεια, σε ερώτηση που του απεύθυνε άλλος Ευρωβουλευτής, ξεκαθάρισε πως τα Σκόπια δεν πρέπει να πάρουν ποτέ ημερομηνία έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων, όσο διατηρούν επεκτατικές βλέψεις εναντίον μας και καπηλεύονται την Ιστορία μας.

Νωρίτερα, ο Στρατηγός Επιτήδειος διόρθωσε άλλον Ευρωβουλευτή που εκ του πονηρού προ-σπαθούσε να παρουσιάσει ως ιδανική την κατά-σταση στην γειτονική χώρα και ισχυριζόταν πως μοναδικός λόγος καθυστέρησης είναι η Ελλάδα και το ζήτημα της ονομασίας.

Τέλος, ο Λάμπρος Φουντούλης απάντησε όπως έπρεπε στις προκλητικές συνεχείς αναφορές των Σκοπίων ως Μακεδονία, από έναν ακόμα ξένο Ευρωβουλευτή, καλώντας τον αν θέλει πραγματι-κά να δει ποιά είναι η Μακεδονία να επισκεφθεί μαζί του τις αρχαιότητες στην Ελλάδα και πως όσο και να γελοιοποιούνται οι Βόρειοι γείτονες, δεν μπορούν να οικειοποιηθούν τόσες χιλιάδες χρόνια Ιστορίας χτίζοντας ευμεγέθη αγάλματα.

Η Χρυσή Αυγή αποδεικνύει για ακόμα μια φορά πως όπου και αν βρεθεί υπερασπίζεται τα δίκαια του Ελληνισμού απέναντι τόσο σε εχθρούς, όσο και σε «φίλους» και δεν πρόκειται ποτέ να

χαρίσει την πολιτιστική μας κληρονομιά και την εθνική μας Ταυτότητα σε επίδοξους σφετεριστές.

Μακάρι και οι προηγούμενες κυβερνήσεις να μπορούσαν ή να ήθελαν να επιδείξουν το ίδιο σθένος και να μην είχαν εδώ και καιρό ξεπου-λήσει τα πάντα.

ΑΠΟΛΟΓΗΘΗΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ»

Κατά την διάρκεια των εργασιών της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και συγκεκριμένα στην συζήτηση για την πρόοδο της ενταξιακής πο-ρείας της FYROM η Επίτροπος Federica Mogherini αποκαλούσε το κράτος των Σκοπίων επανειλημμέ-να «Μακεδονία». Γεγονός που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων από την αντιπροσωπεία της Χρυσής Αυγής στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Έτσι σε κατοπινό στάδιο η Ιταλίδα Επίτροπος προχώρησε σε ανασκευαστική δήλωση και απολο-γήθηκε για το γεγονός ότι αποκάλεσε τα Σκόπια, «Μακεδονία» συμπληρώνοντας ότι ήταν λάθος.

Ακολουθεί η δήλωση: «Πολλοί από εσάς απευ-θυνθήκατε για σημαντικά προβλήματα και θα ήθε-λε χρόνο να αναφερθώ σε όλα αλλά θα σταθώ σε κάποια από αυτά. Ξεκινώντας από τα Βαλκάνια, παίρνω την ευκαιρία να διορθώσω τον εαυτό μου. Πάντα χρησιμοποιώ τον όρο FYROM, αλλά τυχαίνει μερικές φορές ειδικά αν απασχόλησε εικοσιτέσσε-ρις ώρες το εικοσιτετράωρο με κρίσεις και με τζεγκ λαγκ να κάνεις λάθος και απολογούμαι για αυτό γιατί πάντα εμμένω στην επίσημη αναγνωρισμένη ονομασία και το συζήτησα αυτό επίσης με τις Ελ-ληνικές αρχές».

Ό,τι δεν κάνει η κυβέρ-νηση, φρόντισαν να κάνουν οι Ευρωβουλευ-τές της Χρυσής Αυγής στο Στρασβούργο...

ΒΓΑΖΟΥΝ ΑΠΟΤΗΝ ΑΔΡΑΝΕΙΑΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ Στις 06 Μαρτίου 2015 η αλβανική εφημερίδα DITA δημοσιεύει άρθρο με τίτλο «Η Χρυσή Αυγή κατά της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης», όπου γίνεται αναφορά στους Έλληνες Ευρω-βουλευτές, Στρατηγούς Ελευθέριο Συναδινό και Γεώργιο Επιτήδειο και τις δραστηριότητές τους στο πλαίσιο των ενταξιακών διαδικασίων της Αλβανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Οι δύο Έλληνες Ευρωβουλευτές της Χρυ-σής Αυγής με ερωτήσεις τους στην Επιτρο-πή θέτουν την Ευρωπαϊκή Ένωση προ των ευθυνών της στην περίπτωση που αυτή δε λάβει υπόψη της εκδηλώσεις επεκτατισμού και αλυτρωτισμού από πλευράς της Αλβανίας αλλά προχωρήσει στην ενταξιακή της πορεία προς την Ένωση.

Το άρθρο καταλλήγει ότι, με αυτόν τον τρόπο δημιουργείται ένα κλίμα το οποίο την κατάλ-ληλη χρονική στιγμή θα χρησιμοποιηθεί από την Ελληνική διπλωματία προς όφελός της στο συγκεκριμένο πεδίο αναφοράς.

Φαίνεται ξεκάθαρα ότι μέσα σε λίγο χρονι-κό διάστημα οι Ευρωβουλευτές της Χρυσής Αυγής πέτυχαν αυτό που χρόνια τώρα οι Ελλη-νικές Κυβερνήσεις παραμελούσαν να πρά-ξουν, μια Εθνική εξωτερική διπλωματία.

Πλέον, χώρες που πριν δεν έδιναν βαρύτητα στις δηλώσεις αλλά και πολύ περισσότερο στις ενέργειες των Ελληνικών Κυβερνήσεων, αρχίζουν να αντιλαμβάνονται ότι στην Ελλάδα υπάρχουν δυνατές φωνές με κύρος που δε θα αφήσουν τα Εθνικά θέματα αλλά και την Ελληνική αξιοπρέπεια στην τύχη τους.

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ»

ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΑΓΚΑέστησε η ΝΔ για να εξουδετερώσει την Χρυσή Αυγή

Κάτω από τον τίτλο «Έχει δίκιο» δημοσι-εύονται, μεταξύ των άλλων, και τα εξής: «Δυσκολεύτηκα ομολογουμένως να κατα-λάβω την έμμεση αποστασιοποίηση της Ζωής Κωνσταντοπούλου, που θεώρησαν ότι, επειδή θέλησε να αποκαταστήσει τη συνταγματική τάξη στη λειτουργία του Κοινοβουλίου, “έκλεισε το μάτι” στη Χρ. Αυγή! Η τοποθέτηση της προέδρου της Βουλής έγινε επί της αρχής και όχι επί συγκεκριμένου. Έχω την εντύπωση μάλι-στα ότι η κυρία Κωνσταντοπούλου, εκ της ιδιοσυγκρασίας της και μόνο, θα έβαζε τα πράγματα στη θέση τους, είτε επρόκειτο για εκλεγμένους κομμουνιστές είτε για εκλεγμένους… σαϊντελόγους. Η έμφαση πέφτει στο επίθετο “εκλεγμένος” και όχι στο ουσιαστικό που ακολουθεί. Και υπό αυτήν την έννοια η προσέγγιση της προ-έδρου της Βουλής είναι εξόχως δημοκρα-τική. Και αριστερή. Τουλάχιστον από τη σκοπιά της ισονομίας…»

«Η προφυλάκιση όμως των βουλευ-τών της έγινε πρωτίστως προς εξυπηρέτη-ση πολιτικών σκοπιμοτήτων και ειδικά σε κάποιες συγκεκριμένες περιπτώσεις, όπως του Κασιδιάρη, επιβλήθηκε κατά παράβαση στοιχειωδών κανόνων ποινικής δικονομί-ας»… Το να μην παρίστανται στις συνεδρι-άσεις του Κοινοβουλίου εκπρόσωποι του

τρίτου σε δύναμη πολιτικού κόμματος, που έχει επιδοκιμαστεί σε διαδοχικές εκλογι-κές αναμετρήσεις από μισό εκατομμύριο Έλληνες, είναι φαινόμενο πρωτοφανές και παράδοξο, στον βαθμό που δεν τους έχει επιβληθεί τελεσίδικα στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων τους. Είναι ηλίου φαεινότερον ότι η προηγούμενη κυβέρνηση προσπάθησε να εξουδετερώσει τη Χρυσή Αυγή με μεθο-δεύσεις δικαστικής παράγκας. Κι ας μην εξεγείρονται οι σύντροφοι της Ζωής, γιατί στη θέση των χρυσαυγιτών θα μπορούσε εύκολα να έχουν βρεθεί πολίτες εντελώς άσχετοι με ακροδεξιά “πιστεύω”».

Ποια είναι τα συμπεράσματα που βγαί-νουν, από το άρθρο του Γ. Χαρβαλιά;

α) Ότι η παρουσία των Βουλευτών της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ στο Κοινοβούλιο είναι επι-βεβλημένη δημοκρατικά.

β) Η προφυλάκιση των Βουλευτών της έγινε «προς εξυπηρέτηση πολιτικών σκοπι-μοτήτων».

γ) Είναι απαράδεκτο να μην μπορούν να ασκήσουν τα δικαιώματα – καθήκοντά τους οι εκλεγμένοι από τον Ελληνικό Λαό Βουλευτές του Τρίτου σε εκλογική απήχηση Κόμματος του Κοινοβουλίου.

δ) «Η προηγούμενη κυβέρνηση προσπά-θησε να εξουδετερώσει τη Χρυσή Αυγή με μεθοδεύσεις δικαστικής παράγκας».

Όταν μια τέτοια παραδοχή γίνεται από μια εφημερίδα, η οποία ανήκει παραδοσια-κά στον χώρο της Ν.Δ, τότε είναι αυτονόητο το μέγεθος της σκευωρίας, όπως αυτονόητο θα έπρεπε να ήταν και η έρευνα της Δικαι-οσύνης για τα έργα και τις ημέρες αυτής της δικαστικής παράγκας που ενορχήστρωσε ο Σαμαράς, που έκλεισε Αθώους Ανθρώπους στις φυλακές, μόνο και μόνο για ψηφοθη-ρικούς λόγους και κατόπιν εντολών από το εξωτερικό.

Όσο περνάει ο καιρός τόσο περισσότε-ρο θα αποκαλύπτεται το εύρος της πλεκτά-νης κατά της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ.

Page 18: Φύλλο 920

ΤΕΤΑΡΤΗ 18 ΜΑΡΤΙΟΥ 201518 ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Το δίμηνο της κωλοτούμπαςΤο πρώτο δίμηνο της συγκυβέρνησης ΣΑΝΕΛ μπορεί να χαρακτηριστεί σαν «το δίμηνο της κωλοτούμπας», αφού όλες οι προεκλογι-κές υποσχέσεις των Συριζαίων έμειναν στα χαρτιά...

Από τον πρωθυπουργό μέχρι τον τελευταίο βουλευτή (με εξαίρεση ίσως τον κ. Γλέζο) επιδίδονται στο ευγενές άθλημα της κυβίστη-σης, ανακυβίστησης και ξαναματακυβίστησης. Κωλοτούμπες δηλαδή, τέτοιες, που η εθνική ομάδα ενόργανης γυμναστικής αναρωτιέται, πού βρίσκονταν όλοι αυτοί οι χαρισματικοί πολιτικοί, όταν είχαμε Ολυμπιακούς αγώνες.

Οι Συριζαίοι είχαν δηλώσει πολλές φορές τι θα έκαναν την πρώτη βδομάδα, το πρώτο δεκαπενθήμερο, τον πρώτο μήνα της δια-κυβέρνησής τους σε όλους τους τομείς της δημόσιας ζωής του τόπου: Καταγγελία του μνημονίου, κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, αντιμετώ-πιση της ανθρωπιστικής κρίσης, επαναφορά κατώτατου μισθού… μέχρι και επαναφορά του δώρου των Χριστουγέννων για 1,2 εκα-τομμύρια χαμηλοσυνταξιούχους… Πολλές υποσχέσεις. Πολλά «ΘΑ» από τα οποία τα 22 ήταν τα μεγαλύτερα.

Δύο μήνες μετά, οι υποσχέσεις παραμέ-νουν υποσχέσεις, με μερικές όμως απ’ αυτές να έχουν ξεχαστεί τελείως ενώ άλλες να παρα-πέμπονται στο… αγελαδοκούρεμα. Ακόμη και αυτές που «υλοποιήθηκαν», μόνο λεκτικά για την ώρα, όπως η κατάργηση της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών, ακολουθούνται από ένα μεγάλο «αλλά»: Καταργείται η αξιολόγηση με το υπάρχον σύστημα αλλά θα δημιουργηθεί ένα καινούριο. Καταργείται ο ΕΝΦΙΑ (τον οποίο η κυβέρνηση παρεμπιπτόντως καλεί τους πολίτες να καταβάλουν) αλλά θα αντικα-τασταθεί με άλλο φόρο ακίνητης περιουσίας. Λες και το πρόβλημα ήταν στο όνομα κι όχι στο περιεχόμενο. Δηλαδή άμα τον λέμε «Βρα-

σίδα» κι όχι «ΕΝΦΙΑ», λύθηκε το πρόβλημα.Η καταγγελία του μνημονίου πήγε περίπα-

το και όχι μόνο αυτό, αλλά έρχεται και τρίτο πακέτο, που όμως δεν θα λέγεται μνημόνιο αλλά κάπως αλλιώς. Η αύξηση του αφορολο-γήτου στα 12.000 δεν μπορεί να γίνει γιατί, αντιδρούν οι Βρυξέλλες. Η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ δεν γίνεται, γιατί δεν θέλουν οι τοκο-γλύφοι. Η επαναχορήγηση του δώρου Χρι-στουγέννων σε χαμηλοσυνταξιούχους ξεχά-στηκε κι αυτή, λόγω Βρυξελλών. Η επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ (αυτή

που θα ερχόταν για ψήφιση στις πρώτες 15 μέρες) πάγωσε. Οι ιδιωτικοποιήσεις που θα σταματούσαν την επόμενη μέρα από την ανά-ληψη της κυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ, συνε-χίζονται κανονικά. Ο νόμος που προβλέπει τη μείωση των επικουρικών συντάξεων, και που οι Συριζαίοι θα καταργούσαν, συνεχίζει να ισχύει όπως πριν. Μεγάλη η λίστα των «ΘΑ», κενός ο κατάλογος των πράξεων.

Όλα αυτά λοιπόν που θα ανακούφιζαν τον ελληνικό λαό, παρέμειναν στο επίπεδο των προεκλογικών υποσχέσεων, όπως άλλωστε

αρμόζει σε ένα παλαιοκομματικό σχηματισμό που διεκδικεί την εξουσία και που έχει κάθε δικαίωμα να εξαπατάει τους αφελείς ψηφο-φόρους. Μεγαλοϋπάλληλοι των Βρυξελλών είναι και τούτοι, με μεγάλες περιουσίες και χωρίς πρόβλημα επιβίωσης. Δεν μπορούν να νιώσουν τον πόνο του μέσου Έλληνα. Εντολές έχουν λάβει και εντολές εκτελούν, με την ίδια προθυμία και τον ίδιο ραγιαδισμό, όπως και οι προηγούμενοι.

Τους απασχολεί περισσότερο το βιοτικό επίπεδο των λαθρομεταναστών παρά των Ελλήνων, όπως και τους προηγούμενους άλλωστε. Μαθητευόμενοι μάγοι, τσιράκια της παγκοσμιοποίησης και του κεφαλαίου, που δεν δίνουν δεκάρα για τους Έλληνες. Γι’ αυτούς νοιάζονται μόνον οι άλλοι, οι «φασί-στες», που αντί να βγάζουν τα χρήματά τους έξω, τα κάνουν τρόφιμα για τον συνάνθρωπό τους και τους τα μοιράζουν σε απαγορευμένες από το σύστημα συγκεντρώσεις.

Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια, λέει ο λαός μας. Η προεκλογική εκστρατεία των Συριζαί-ων βασίστηκε όχι σε ένα αλλά σε πάμπολλα ψέματα και ευοδώθηκε χάρη στην αφέλεια των ψηφοφόρων τους, που δέχτηκαν να εξα-πατηθούν. Τι θα γίνει από δω και πέρα; Τίποτε απολύτως! Σα να μην πέρασε μια μέρα. Τα μνημόνια θα συνεχίσουν να υπάρχουν, ο λαός μας θα συνεχίσει να εξαθλιώνεται, με τη βοή-θεια και των εκατομμυρίων λαθρομεταναστών που απολαμβάνουν της κρατικής μέριμνας, η χώρα μας θα συνεχίζει να ξεπουλιέται, οι διε-θνείς τοκογλύφοι θα συνεχίζουν να επιβάλουν τη θέλησή τους στις πολιτικές μαριονέτες που νομίζουν ότι κυβερνούν, οι πληρωμένοι κον-δυλοφόροι και τα κανάλια θα συνεχίσουν την προσπάθειά τους να κρατήσουν τους ανθρώ-πους κοιμισμένους. Μέχρι πότε; Ελπίζουμε μέχρι τότε που δεν θα είναι πολύ αργά για τη χώρα μας και το λαό της.

Έρχεται το αριστερό Μνημόνιοκαι δεν θα καταφέρουν να το κρύψουν πίσω από την Δίκη της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣΠαίρνει πίσω όλες τις προεκλογικές εξαγγελίες - Ο Σύριζα θα υπογρά-ψει το νέο μνημόνιο την ημερο-μηνία έναρξης της δίκης, για να μην το παίξουν τα κανάλια και το καταλάβει ο κόσμος...

Αποκαλυπτικότατος σχετικά με τις προθέσεις της συγκυβερνήσεως υπήρξε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Βαρουφάκης, μιλώντας σε ιταλικά ΜΜΕ. Όπως μεταδίδεται ο Βαρουφάκης είπε ότι ο Σύριζα θα «παγώσει» τις προεκλογικές δεσμεύ-σεις του για να μπορέσει να υπάρξει σύγκληση με τους διεθνείς τοκογλύ-φους και να υπογραφεί το νέο μνη-μόνιο. Κοινώς, τα κορόιδα που νομί-ζανε ότι ο Σύριζα θα καταγγείλει το μνημόνιο, θα αυξήσει τους μισθούς και θα τσακίσει την λιτότητα, ας ετοι-μάζονται για την υπογραφή του νέου μνημονίου.

Συγκεκριμένα είπε: «η νέα ελληνι-κή κυβέρνηση είναι έτοιμη να καθυ-στερήσει την εφαρμογή κάποιων προεκλογικών εξαγγελιών. Δεν είμα-στε λαϊκιστές, τα μέτρα του προγράμ-

ματός μας αφορούν μόνον όποιον βρίσκεται κοντά ή κάτω από το όριο της φτώχειας»

Με βάση τα έως τώρα τεκταινό-μενα της συγκυβερνήσεως, γίνεται αντιληπτό ότι αυτό που λέει ο Βαρου-φάκης ουσιαστικά είναι ο περιο-ρισμός των ευεργετικών μέτρων στους λαθρομετανάστες. Ακόμα και αν κάποιος δεν θέλει να το πιστέψει αυτό δεν μπορεί να παραβλέψει το γεγονός ότι μονάχα για αυτούς έχει διατηρηθεί το φιλολαϊκό προφίλ των κυβερνώντων, με την απελευθέρωσή τους στην Ομόνοια και τις εξαγγελίες όταν θα τους νοικιάσουν και διαμε-ρίσματα! Αυτό την ίδια ώρα που σε ό,τι αφορά τους Έλληνες η κυβέρνη-ση έχει αρχίσει και ακούγεται ως μία συνέχεια των σαμαροβενιζέλων.

Ενδεικτικό του πόσο αληθινές είναι οι δηλώσεις Βαρουφάκη είναι ότι το Μαξίμου δεν διέψευσε, ούτε δήλωσε άγνοια, ως είθισται όποτε αποκαλύπτονται οι συριζαίοι. Επέλε-ξε την σιωπή, αφού δεν μπορείς να διαψεύσεις κάτι που θα γίνει τόσο σύντομα. Πως όμως θα μπορέσει να

κρύψει από τον Λαό την υπογραφή του νέου μνημονίου, η συγκυβέρ-νηση Σανέλ; Πως θα κοροϊδέψουν τον Λαό για να μην καταλάβει ότι για άλλη μία φορά η εντολή του προδόθηκε από πολιτικάντηδες; Την απάντηση την δίνει ο Βαρουφάκης:

«Είμαστε βέβαιοι ότι θα κατα-φέρουμε να σταθεροποιήσουμε την οικονομία και την ευρωπαϊκή κοι-νωνία, τις ερχόμενες εβδομάδες, και να ολοκληρώσουμε τη συμφωνία που πετύχαμε τον περασμένο Φλε-βάρη. Όλοι μας έχουμε δεσμευθεί να πετύχουμε μια οριστική συμφωνία μέχρι τις 20 Απριλίου και ελπίζουμε να το πράξουμε και νωρίτερα, σε ό,τι αφορά τις μεταρρυθμίσεις που είναι αναγκαίες για τη σταθεροποί-ηση της Ελλάδας, και για να τεθούν οι προϋποθέσεις για τη μελλοντική οικονομική ανάκαμψη. Στο τέλος της ενδιάμεσης αυτής περιόδου, τον Ιού-νιο, θα έχουμε ένα συμβόλαιο ανά-μεσα στην Ευρώπη και την Ελλάδα, με στόχο την οικονομική ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε μια σειρά από προ-

βλήματα που πλήττουν την ελληνική κοινωνία, αλλά με έναν τρόπο που χαρακτηρίζεται από τους οικονομο-λόγους «συμβατά κίνητρα».»

Η «οριστική συμφωνία» του Βαρουφάκη θα υπογραφεί στις 20 Απριλίου, λοιπόν, ή έστω στις 19... Πρόκειται, βεβαίως, για το τρίτο μνη-μόνιο, το οποίο κανονικά θα έπρεπε

να είναι πρώτη είδηση και να μονο-πωλεί τα κεντρικά δελτία ειδήσεων. Όμως, τι άλλο είναι προγραμματι-σμένο για τις 20 Απριλίου, όπως μεταδίδουν τα κανάλια της διαπλο-κής; Μα φυσικά, η έναρξη της δίκης της Χρυσής Αυγής. Γίνεται, οπότε αντιληπτό ότι το σχέδιο είναι ότι την υπογραφή του νέου μνημονίου θα την καλύψουν με την έναρξη της πολύκροτης δίκης. Τα κανάλια αντί για τις υπογραφές και την ερμηνεία της «νέας συμφωνίας», θα προβάλ-λουν συνεχώς παλιά επεισόδια της «Χρυσαυγιάδας», ώστε να συκοφα-ντήσουν τον Λαϊκό Σύνδεσμο.

Ας μην προτρέχουν, όμως, αφού η Χρυσή Αυγή, η μόνη πραγματικά αντιμνημονιακή δύναμη μέσα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, θα φρο-ντίσει ώστε να μάθει ολόκληρος ο Ελληνικός Λαός τι ακριβώς θα υπογράψουν εκείνες τις ημέρες και θα αποτελέσει μοναδική Δύναμη Αντίστασης απέναντι στην νέα μνη-μονιακή λαίλαπα που περιμένει τον Ελληνικό Λαό και την Πατρίδα.

Όλα αυτά που θα ανακούφιζαν τον ελληνικό λαό, παρέμειναν στο επίπεδο των προεκλογικών υποσχέσεων, όπως άλλωστε αρμόζει σε ένα παλαιοκομματικό σχηματισμό που διεκδικεί την

εξουσία και που έχει κάθε δικαίωμα να εξαπατάει τους αφελείς ψηφοφόρους.

Page 19: Φύλλο 920

ΤΕΤΑΡΤΗ 18 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015 19ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Σιωνιστική επιθεώρηση στο… συνταγματικό τόξο Η… επιθεώρηση συνεχίστηκε με φον Αντωνάκη (οι… παλιές φιλίες δεν ξεχνιούνται…), Σταύρο Θεοδωράκη (του κόμματος Μπόμπολα), υπουρ-γοπάνο Καμμένο, υπουργό Παιδείας Αριστείδη Μπαλτά, το στελέχος των «Λαφαζανίστας» και υφυπουργό Εξωτερικών Χουντή και τον εκπρό-σωπο Τύπου της νουδούλας Κώστα Καραγκούνη (από πού κι ως που, λέτε να τον προορίζουν για… διάδοχο του Αντωνάκη;). Μπουκάλα έμεινε ο μέγας πασοκάρχης Ευάγγελος, προφανώς γιατί οι σιωνιστές δεν πιστεύουν στην… ανάσταση του αποθανόντος κλεφτο-ΠΑΣΟΚ. Και βέβαια, τα θέματα που εθίγησαν κατά τις επιθεωρή-σεις, ήταν τα… γνωστά: «οι προσπάθειες για την καταπολέμηση του αντισημιτισμού και του νεο-ναζισμού», σύμφωνα με την ανακοίνωση των… επιθεωρητών.

Η… χαρά δεν άφησε τον Πανοκαμμένο να το κρύψει Ωστόσο, όσοι οι παραπάνω που επιθεωρήθηκαν, θέλησαν να το βαστήξουν μυστικό και δεν το έδωσαν στα δημοσιογραφικά τους παπαγαλάκια (ως συνήθως, τους έκανε “outing” το ΚΙΣ…). Όλοι, εκτός από έναν: το «πατριωτάκι» μας (αμάν, αμάν!), τον υπουργοπάνο Καμμένο, που ίσως προσπάθησε να κρυφτεί, αλλά η… χαρά δεν τον άφησε και το… ξεφούρνισε αμέσως στα (εθνικοπατριωτικά…) παπαγαλάκια του και μάλιστα μετά φωτογραφίας, στην οποία ποζάρει σα… «γύφτικο σκεπάρνι». Επιβεβαιώνοντας έτσι «ρεπορτάζ» του καθεστωτικού –και ως εκ τούτου άριστα πληροφορημένου εκ των έσω, αλλά και… εκ των έξω- «Βήματος», που είχε δημοσιευθεί πριν από δύο χρόνια και κάτι… ψιλά, υπό τον τίτλο «Με ποιους συνομιλούν οι ξένες πρεσβείες στην Αθήνα». Εκεί, λοιπόν, μεταξύ των άλλων, έγραφε και τα εξής: «Στο ευρύτερο σύστημα της Δεξιάς οι πρεσβείες παρακολουθούν τις κινή-σεις του προέδρου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων κ. Π. Καμμένου και των δύο υπαρχηγών του, των κκ. Χρ. Ζώη και Κ. Μαρκόπουλου. Ο κ. Καμμέ-νος διατηρεί επαφές με ισραηλινούς κύκλους και συνομιλεί υπερατλαντικά…».

«Οι ελληνοισραηλινές σχέσεις ποτέ δεν υπήρξαν καλύτερες» Παρεμπιπτόντως, άρθρο-εγκώμιο στη «φιλία» Ελλάδος – Ισραήλ, δημοσιεύτηκε αυτές τις μέρες στο ισραηλινό σάιτ Arutz Sheva. Το άρθρο ξεκινά με την χαρακτηριστική φράση «οι ελληνοισραηλινές σχέσεις ποτέ δεν υπήρξαν καλύτερες», γεγονός που προκάλεσε το εξής πανηγυρικό σχόλιο του ντόπιου «εθνικοπατριώ-τη» που πρώτος έσπευσε να το αναδημοσιεύσει: «Αυτό προστίθεται στις επιτυχίες της εξωτερικής πολιτικής της νέας κυβέρνησης. Είναι η πρώτη φορά που ο ισραηλινός Τύπος γράφει τόσο «διαχυτικά» για την Ελλάδα, και αυτό προμηνύει

θετικές εξελίξεις για την χώρα…»

Οι αρχικοί φόβοι των σιωνιστών και οι «άλλοι παράγοντες» Και πως φτάσαμε στο σημείο οι ελληνοισραηλι-νές σχέσεις να είναι οι καλύτερες παρά ποτέ; Όπως αναφέρει η σιωνιστική ιστοσελίδα, μετά την 25η Ιανουαρίου υπήρξαν κάποιοι φόβοι, για την αρνητική επιρροή κάποιων φολκλορι-κών συνιστωσάκηδων του ΣΥΡΙΖΑ, που κατά καιρούς το παίζουν… «αντιιμπεριαλιστές» και «φίλοι των Παλαιστινίων»: «Μετά την εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, υπήρξε ένας προβληματισμός στο Ισραήλ ότι η πολιτική τους στη Μέση Ανατο-λή θα μπορούσε να αλλάξει. Ήταν ένας αριθμός ΣΥΡΙΖΑίων ακτιβιστών το τελευταίο καλοκαίρι που πρωταγωνίστησαν σε διαδηλώσεις ενάντια στην επιχείρηση Protective Edge. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει έναν αριθμό φιλοπαλαιστινίων πολιτικών». Ωστόσο, όπως αναφέρει, οι φόβοι αυτοί σύντο-μα εξαλείφθηκαν: «Αλλά άλλοι παράγοντες

περιόρισαν την οποιαδήποτε επιρροή πιθανώς να είχαν αυτές οι απόψεις στην ολοένα αυξανό-μενη σχέση της Ελλάδας με το Ισραήλ».

Σιωνιστές: ο Καμμένος είναι ο άνθρωπός μας! Ποιοι ήταν οι «άλλοι παράγοντες» που επέβα-λαν τις φιλοσιωνιστικές απόψεις στη συγκυ-βέρνηση; Ακούστε τη φωνή των σιωνιστών: «Χάρη στη συγκυβέρνηση του δεξιού κόμματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, οι όποιοι φόβοι υπήρχαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα άλλαζε στάση απέ-ναντι στην Ιερουσαλήμ διαψεύστηκαν. Στα τέλη Φεβρουαρίου, ο Πάνος Καμμένος ανακοίνωσε νέες κοινές στρατιωτικές ασκήσεις της Ελλάδας με το Ισραήλ και την Κύπρο. Ο Καμμένος μας είναι γνωστός. Ο Καμμένος ήταν πάντα φιλικός με το Ισραήλ, ειδικά πριν μερικά χρόνια πριν όταν ήταν αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας και είχαμε κάποια θέματα στην περιοχή». Αυτά, για να λυθεί η απορία κάποιων για το πώς ένας τύπος σαν τον Πανοκαμμένο «λύνει και δένει» στην «πρώτη κυβέρνηση της αριστεράς»…

Στη συνεδρίαση της ευρωπαϊκής Λέσχης Μπίλντενμπεργκ Κι ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, ο σόουμαν υπουρ-γός Οικονομικών με την κόκκινη γραμμή στα… πέτα του σακακιού του, βρέθηκε στη συνεδρί-αση της ευρωπαϊκής Λέσχης Μπίλντενμπεργκ (του κατ’ ευφημισμόν «Φόρουμ Αμπροζέτι»), που έγινε στη λίμνη του Κόμο, με τη συμμετοχή της κατεστημένης ευρωπαϊκής ελίτ, ασφαλώς κεκλεισμένων των θυρών. Παρενθετικά, να θυμίσουμε ότι στην ίδια σύναξη είχε παρευρε-θεί πέρυσι και ο mister Tsipras και οι… κακές γλώσσες έλεγαν τότε πως περνάει τις τελικές εξετάσεις, προκειμένου να αποφασίσουν οι διεθνείς αφέντες αν είναι κατάλληλος για τα γούστα τους. Και εκ του αποτελέσματος εκρίθη κατάλληλος.

Ξεχάστε τη ΡωσίαΕκεί, λοιπόν, λύθηκε η… γλώσσα του «περί-εργου» υπουργού, που προέβη σε σημαντικές αποκαλύψεις. Κατ’ αρχάς, δήλωσε ότι θα γίνει «αναστολή κάποιων προεκλογικών υποσχέσε-ων του ΣΥΡΙΖΑ, για να οικοδομηθεί η εμπιστο-σύνη των δανειστών». Στο σημείο αυτό –που ήταν λίγο πολύ αναμενόμενο- επικέντρωσαν τα ΜΜΕ, για να κρύψουν τα υπόλοιπα που ήταν πιο σπουδαία. Ποια ήταν αυτά; «Η Ελλά-δα δεν αναζητά υποστήριξη εκτός Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας», είπε ο… κολοβόγιανης, κάνοντας ρόμπα τα παπαγα-λάκια που ταΐζουν κουτόχορτο τον κοσμάκη, ότι «υπάρχει Plan B για στροφή στη Ρωσσία», «αναζήτηση χρηματοδότησης από τα BRICS» κ.λπ. Να θυμίσουμε σε πως δεν είναι η πρώτη φορά που ο λεγάμενος αποκλείει στροφή προς την Ρωσία. Ήταν προ 20ημέρου, όταν μιλώντας στη γερμανική εφημερίδα Die Zeit δήλωσε: «Η νέα κυβέρνηση της Ελλάδας δεν θα ζητήσει ποτέ οικονομική βοήθεια από τη Μόσχα»...

Θα κρύψουν τις πομπές τους με τη Δίκη! Το δεύτερο σημαντικότατο που προφανώς του… ξέφυγε, ήταν το εξής: «Όλοι μας έχουμε δεσμευθεί να πετύχουμε μια οριστική συμφω-νία μέχρι τις 20 Απριλίου». Και γιατί άραγε μέχρι την 20η Απριλίου; Προφανέστατα, για να κρύψουν τις πομπές τους, με τον θόρυβο που θα προκληθεί από την έναρξη της Δίκης της Χρυσής Αυγής! Τέλος, ο λεγάμενος προα-νήγγειλε και το 3ο Μνημόνιο του Ιουνίου, που το χαρακτήρισε «συμβόλαιο» (το θράσος τους είναι τέτοιο που μπορεί να το ονομάσουν και… «κοινωνικό συμβόλαιο»): «Τον Ιούνιο, θα έχου-με ένα συμβόλαιο ανάμεσα στην Ευρώπη και την Ελλάδα, με στόχο την οικονομική ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας». Αλλά, ας «τραγουδάνε» όσο θέλουνε οι κάθε λογής πολιτικοί απατεώνες, δέκα και σήμερα μείνανε να βγει ο Αρχηγός!

Κατά Μακκαβαίων γράφει ο Αντίοχος

ΔΗΛΩΣΗ ΥΠΟΤΑΓΗΣ ΣΤΟΥΣ ΣΙΩΝΙΣΤΕΣΒρε καλώς τα παιδιά απ’ όξω… Επίσκεψη-επιθεώρηση του… συνταγματικού τόξου,

λοιπόν, πραγματοποίησε αντιπροσωπεία της διαβόητης Αμερικανικής Εβραϊκής Επιτροπής (AJC), αποτελούμενη από τον πρόεδρο Μπέργκμαν και τον εκτελεστικό διευθυντή Χάρις, ενώ στις… επιθεωρήσεις συμμετείχαν και τα ηγετικά στελέχη του ΚΙΣ. Η πρώτη… επιθεώρηση έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου και στον mister Tsipra, ο

οποίος δήλωσε τυφλή υπακοή στις προσταγές των συγχρόνων Σοφών της Σιών: «Ο πρωθυπουργός τόνισε ιδιαίτερα τη σθεναρή στάση του κατά του αντισημιτισμού και κάθε μορφής ρατσισμού, θέση την οποία με αποφασιστικότητα επανέλαβε σε σχετι-κό θέμα που τέθηκε από τους εκπροσώπους του Ελληνικού Εβραϊσμού. Επίσης, ο

πρωθυπουργός επιβεβαίωσε τους δεσμούς παραγωγικής συνεργασίας της Ελλάδας με τις ΗΠΑ, την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ισραήλ».

ΤΑ GOLDEN BOYS ΤΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣΚΑΙ Η ΦΙΜΩΣΗ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

Την κλασική παροιμία, η οποία παραπέμπει στους δύο γαϊδάρους και τον ξένο αχυρώνα, θυμίζει ο πόλεμος ανακοινώσεων μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Ποταμιού, με αφορ-μή το νομοσχέδιο για την επανασύσταση της ΕΡΤ και τις αμοιβές των Σταύρου Θεοδωράκη, Κώστα Βαξεβάνη και Κώστα Αρβανίτη από την κρατική τηλεόραση. Η αντιπα-ράθεση μεταξύ των δύων πλευρών «έβγαλε στη φόρα» τα υψηλά ποσά που έπαιρναν οι αναφερόμενοι.

Σε ανακοίνωσή του το Ποτάμι λέει ότι: «Πριν ο ΣΥΡΙ-ΖΑ απευθυνθεί στο Ποτάμι για να μάθει για τις σπατά-λες, θα μπορούσε να ρωτήσει κάποια από τα στελέχη του, που σήμερα δραστηριοποιούνται στα κομματικά ΜΜΕ αλλά την περασμένη δεκαετία δούλευαν στην ΕΡΤ Α.Ε. Ας ξεκινήσει από τον Κώστα Αρβανίτη και τον Κώστα Βαξεβάνη, οι οποίοι, όπως ήδη έχουν ενη-

μερώσει τους εργαζόμενους στο ‘’Κόκκινο’’ ετοιμάζονται να διαδραματίσουν σοβαρό ρόλο στην καινούρια ΕΡΤ».

Από τη μεριά του ο Βαξεβάνης εξαπέλυσε επίθεση στον επικεφαλής του Ποταμιού, κατηγορώντας τον σε δεύτερο ενικό ότι «δεν υπήρξε ποτέ καλός δημο-σιογράφος» και ότι «υπηρέτησε τα αφεντικά και τρεις στις τρεις ερωτήσεις του στη Βουλή σχετίζονται με τον Μπόμπολα». Σύμφωνα, επίσης, με τις καταγγελίες, η εκπομπή του Θεοδωράκη στοίχιζε 23.490 ευρώ για κάθε επεισόδιο.

Δεν θα μπούμε ως «διαιτητές» σ’ αυτή τη διένεξη. Αυτό που μετράει είναι η αποκάλυψη, για μια ακόμη φορά, ότι η κρατική τηλεόραση λειτουργούσε και συνεχίζει να λειτουργεί ως φερέφωνο της εκάστοτε κυβερνητικής εξουσίας, σκορπώντας τα λεφτά των φορολογούμενων

σε πανάκριβες εκπομπές αμφιβόλου ποιότητας.Είναι αστείο να έρχονται σε αντιπαράθεση για το

ποιος έπαιρνε περισσότερα χρήματα από τον άλλον, αφυδατώνοντας οικονομικά τον Ελληνικό Λαό. Τόσο η ΕΡΤ όσο και η ΝΕΡΙΤ, δεν σεβάστηκαν στο ελάχιστο την ελευθερία γνώμης, τον πλουραλισμό και την ανεμπό-διστη διακίνηση των ιδεών, με την άθλια, απαράδεκτη και αντιδημοκρατική τους συμπεριφορά απέναντι στη ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, που εκλέχθηκε από εκατοντάδες χιλιάδες συμπατριώτες μας.

Αυτοί οι Έλληνες όχι μόνον δεν ακούνε την φωνή του Κόμματος που ψήφισαν στον κρατικό τηλεοπτικό δέκτη, τον οποίο πληρώνουν κάθε μήνα, αλλά αντιθέτως βλέ-πουν να συκοφαντείται με τον πλέον απεχθή τρόπο, επομένως να λοιδορούνται και οι ίδιοι.

Page 20: Φύλλο 920

ΤΕΤΑΡΤΗ 18 ΜΑΡΤΙΟΥ 201520 ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΠΑΓΙΑ ΘΕΣΗ ΜΑΣ Η ΕΛΛΗΝΟΡΩΣΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΈνα άνοιγμα στον ρωσικό παράγοντα ο οποίος παρα-μένει 100% αποκλεισμένος από τον Ελλαδικό χώρο θα ήταν μια κίνηση που οπωσδήποτε θα ευνοούσε το εθνικό συμφέρον.

Πρώτα να δούμε τι θέλουν οι Ρώσοι και σε ποια σημεία μπορούμε να συνεργαστούμε. Οι Ρώσοι θέλουν να εξα-σφαλίσουν την έξοδό τους στο Αιγαίο, στη Μεσόγειο. Μία στρατηγική συμφωνία με τη Ρωσία σε τομείς, όπως οι συνδυασμένες μεταφορές, οι οποίες προσφέρουν το 10% του Ελληνικού ΑΕΠ. Στον συγκεκριμένο τομέα η χώρα μας αποτελεί το κλειδί στο Ευρωπαϊκό δίκτυο μεταφορών και βρίσκεται σε αναπτυξιακή τροχιά.

Με την ευρωπαϊκή λιμενική πολιτική να αποκτά μεγάλη ένταση και να εντάσσονται 25 Ελληνικά λιμάνια στο διευρω-παϊκό λιμενικό δίκτυο (ΤΕΝ-Τα), μπορούμε να αποκτήσουμε μια νέα δυναμική, σε συνεργασία με τη Μόσχα, στο διεθνές εμπόριο. Η δημιουργία ενός δικτύου συνεργασίας για τα λιμάνια Θεσσαλονίκης – Καβάλας – Αλεξανδρούπολης είναι από τα πρώτα βήματα, σε σύνδεση με το σιδηροδρομικό μας δίκτυο, ΤΡΑΙΝΟΣΕ σε συνεργασία με την ρωσική κρατική σιδηροδρομική εταιρεία RUSSIAN RAILWAYS και ανάπτυξη του σιδηροδρομικού διαδρόμου SEA 2 SEA (Καβάλα – Αλε-ξανδρούπολη – Βουλγαρία – Ρωσία), με την ταυτόχρονη σύνδεση του δικτύου Μόσχα – Καζάν.

Επομένως οι Ρώσοι θα μπορούν να επενδύσουν σε

λιμάνια (ΟΛΘ – ΟΛΑ – ΟΛΧ) αναπτύσσοντας σύγχρονα διαμετακομιστικά κέντρα και μακροπρόθεσμα μπορούν να προσφέρουν πολλαπλά οφέλη στην χώρα μας, με την ανά-πτυξη των λιμενικών υποδομών, την σύνδεση του σιδηρο-δρομικού δικτύου, αναβάθμιση υπηρεσιών αεροδρομίων και βελτίωση του οδικού δικτύου. Έτσι δυνητικά μπορούμε να αναδειχθούμε σε περιφερειακό εμπορικό κέντρο, λαμβά-νοντας υπόψη τη μικρή απόσταση των λιμανιών μας από τα σύνορά μας. Ακόμα θα αυξηθούν και οι επενδύσεις σε real estate, θα αυξηθούν οι εξαγωγές προς Ασία (Ρωσία – Κίνα) και θα υπάρξει αύξηση του τουρισμού, δίνοντας οικονομική ανάσα σε όλη την Β. Ελλάδα.

Τα λιμάνια Θεσσαλονίκης – Καβάλας – Αλεξανδρούπολης έχουν και ενεργειακό ενδιαφέρον αφού στην Θεσσαλονίκη υπάρχουν οι εγκαταστάσεις των ΕΛΠΕ, στην Καβάλα δραστη-ριοποιείται η KAVALA OIL και στο λιμάνι της Αλεξανδρού-πολης υπάρχει η πρόθεση των Ρώσων να εγκαταστήσουν πλωτή δεξαμενή αποθήκευσης φυσικού αερίου LPG – LNG. Με τον σωστό σχεδιασμό μπορούμε να διαθέσουμε μονάδες εξόρυξης υδρογονανθράκων, μονάδες αποθήκευσης υδρο-γονανθράκων και φυσικού αερίου, λύνοντας το πρόβλημα της ενεργειακής αυτάρκειας σε Μακεδονία – Θράκη.

Στην αμυντική συνεργασία, διαχρονικός «πόθος» της Ρωσίας είναι η ύπαρξη προβλήτας ελλιμενισμού με δυνατό-τητες εφοδιασμού και επισκευαστικής βάσης στη Μεσόγειο. Τα γεγονότα της Συρίας τους έχουν στερήσει αυτήν την

δυνατότητα. Έτσι τα λιμάνια της Β. Ελλάδας αποκτούν μεγά-λη αξία και σε αυτόν τον τομέα, όπως και η Σύρος, η οποία διαθέτει δυνατότητα ελλιμενισμού και διαθέτει τα ναυπηγεία Νεωρίων Σύρου όπου η Ρωσία είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον αγοράς ή ενοικίασης.

Η στρατηγική συμμαχία με τη Ρωσία, της εξασφαλίζει τη σύνδεση από και προς Ασία, με κύριο άξονα το Αιγαίο και τη Μαύρη Θάλασσα, μέσω Ευξείνου Πόντου, εξασφαλίζοντας ρόλο κυρίαρχο στη γεωπολιτική σκακιέρα για την Ελλάδα.

Σήμερα ο ΟΛΘ έχει δυνατότητα εξυπηρέτησης 400.000 εμπορευματοκιβωτίων (TEU΄S), με δυνατότητα αύξησης σε 800.000 TEU΄S. Καβάλα – Αλεξανδρούπολη διαθέτουν ακτοπλοϊκή σύνδεση με τα νησιά του Β. Αιγαίου, ο ΤΡΑΙΝΟ-ΣΕ είναι για τρίτη συνεχόμενη χρονιά κερδοφόρος, τα ΕΛΠΕ Θεσσαλονίκης είναι σε θετικούς ρυθμούς κερδοφορίας, η KAVALA OIL αναπτύσσει τις εγκαταστάσεις της.

Το ερώτημα είναι γιατί θέλουν να τα πουλήσουν (λιμάνια – αεροδρόμια – σιδηροδρόμους – μαρίνες);

Η απάντηση είναι απλή. Γιατί δεν θέλουν να αναπτυχθεί η Ελλάδα, γιατί θέλουν να έχουμε μνημόνια και όχι εθνική κυριαρχία. Όμως στο βάθος του δικού μας ορίζοντα ανατέλ-λει μια μεγάλη και ισχυρή Ελλάδα, μία νέα Χρυσή Αυγή του Ελληνισμού.

ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΖΗΛΟΣΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΣ

ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

Διεθνής Επικαιρότητα

«Διαβολική» φιγούρα της Κλίντον στο εξώφυλλο του Time

ΗΠΑ: Ποικίλα σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχει προκαλέσει το εξώφυλλο του περιοδικού Time, που φιλοξενεί στο εξώφυλ-λό του την Χίλαρι Κλίντον. Η πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ μοιάζει να έχει κέρα-τα, καθώς ακριβώς πίσω από το κεφάλι της προβάλλει το γράμμα «M» από τον τίτλο του περιοδικού. Πολιτικοί συντάκτες εκτιμούν ότι το αμφιλεγόμενο εξώφυλλο με την φιγούρα της Κλίντον, στον απόηχο της υπόθεσης που έχει ανακύψει με τα e-mail της, απειλεί τις πιθανές μελλοντικές βλέψεις της για το χρίσμα των Δημοκρατικών στις επόμενες προεδρικές εκλογές. Όπως έγινε πρόσφατα γνωστό, η Κλίντον χρησιμοποιούσε τον προσωπικό λογα-ριασμό του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της για την επίσημη αλληλογραφία της, ενώ κατεί-χε την θέση της υπουργού Εξωτερικών.

Απέσυρε την υποψηφιότητά της για την ΕΕ

ΙΣΛΑΝΔΙΑ: Η Ισλανδία ανακοίνωσε ότι απέ-συρε την υποψηφιότητά της για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δύο χρόνια μετά την ανά-δειξη της ευρωσκεπτικιστικής κεντροδεξιάς κυβέρνησης που είχε δεσμευτεί ότι θα έβαζε τέλος στην διαδικασία αυτή, που ξεκίνησε το 2009. Ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Γκούναρ Μπράγκι Σβέινσον, ανέφερε σε ανα-κοίνωσή του ότι ενημέρωσε για την απόφαση αυτή την Λετονία, την χώρα που προεδρεύει στην Ευρωπαϊκή Ένωση κατά το τρέχον εξά-μηνο, η οποία στην συνέχεια ενημέρωσε για το θέμα αυτό την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Αυξάνεται η ανώτατη ποινή στη Νορβηγία

ΝΟΡΒΗΓΙΑ: Η κυβέρνηση της Νορβηγίας ανα-κοίνωσε ότι ένας νέος νόμος, που θα μπορού-σε να παρατείνει την ποινή που έχει επιβληθεί

στον Άντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ, θα τεθεί σε ισχύ εφέτος, 10 χρόνια μετά την υιοθέτησή του από το κοινοβούλιο. Το νομοσχέδιο αυξάνει στα 30 χρόνια την ανώτατη ποινή για τα πιο σοβαρά εγκλήματα, από 21 χρόνια που είναι σήμερα. Ο Μπρέιβικ καταδικάστηκε το 2012 σε κάθειρξη 21 ετών για τον φόνο 77 ανθρώπων στις 22 Ιουλίου 2011, γεγονός που προκάλεσε έκπληξη στην διεθνή κοινή γνώμη εξαιτίας της επιείκειας της ποινής. Ο Νορβηγός υπουργός Δικαιοσύνης δήλωσε ότι ο νόμος θα τεθεί επιτέλους σε ισχύ από την 1η Οκτωβρίου, ωστόσο η απόφαση αυτή δεν θα επηρεάσει την ποινή του Μπρέιβικ, καθώς ο νόμος δεν έχει αναδρομική ισχύ. Αν και η ισόβια κάθειρξη δεν υπάρχει στον ποινικό κώδικα στη Νορβηγία, μια ποινή μπορεί να παραταθεί σε ορισμένες περιπτώσεις, αν οι Αρχές εκτιμήσουν ότι ο

δράστης εξακολουθεί να αποτελεί κίνδυνο για την κοινωνία μετά την ολοκλήρωση της ποινής του.

Οργή Μόσχας μετά την απόφαση για την δολοφονία Νεμτσόφ

ΡΩΣΙΑ: Η Ρωσία χαρακτήρισε «ψευδή» την πολύ επικριτική -έναντι του Κρεμλίνου- από-φαση που υιοθέτησε το Ευρωπαϊκό Κοινο-βούλιο σχετικά με τον φόνο του αντιπολιτευ-όμενου ρώσου πολιτικού, Μπόρις Νεμτσόφ και κατηγόρησε τους ευρωβουλευτές ότι βλάπτουν τις προσπάθειες εξομάλυνσης των σχέσεων ανάμεσα στην Μόσχα και την ΕΕ.

Το Κοινοβούλιο του Στρασβούργου κατηγό-ρησε το Κρεμλίνο ότι μετατρέπει την Ρωσία σε «ένα κράτος που χαρακτηρίζεται από την καταπίεση, τις ομιλίες μίσους και το φόβο» και όπου καθίστανται δυνατοί φόνοι όπως αυτός του Νεμτσόφ, ο οποίος σκοτώθη-κε από σφαίρες στις 27 Φεβρουαρίου στο κέντρο της Μόσχας. Με την απόφαση ζητείται να διεξαχθεί μια «ανεξάρτητη διεθνή έρευνα» γι’ αυτή την «πολιτική δολοφονία». Η απόφα-ση αυτή είναι ένα «παράλογο συνονθύλευμα προφανών ψευδών και κακών ερμηνειών», αντέδρασε με ανακοίνωσή του ο εκπρόσω-πος της ρωσικής διπλωματίας, Αλεξάντρ Λουκάσεβιτς.

400 εκατ. δολάρια για να ενισχυθούν οι ισλαμιστές αντάρτες

ΗΠΑ: Το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ -State Department- ανακοίνωσε την Παρα-σκευή ότι μαζί με το Κογκρέσο προτίθεται να παρέχει σχεδόν 70 εκατομμύρια δολάρια για την υποστήριξη της λεγόμενης «ήπιας» ισλα-μικής αντιπολίτευσης στη Συρία, προκειμένου να ενισχυθούν για την ανατροπή του προέδρου της χώρας, Μπασάρ αλ Άσαντ, αυτό αναφέρει ισραηλινό δημοσίευμα βασισμένο σε πληρο-φορίες από το κανάλι ‘Al Arabiya’.«Σήμερα, έχω την ευχέρεια να ανακοινώσω ένα μικρό βήμα προς τα εμπρός: η διοίκηση εργάζεται με το Κογκρέσο, για την παροχή σχε-δόν $ 70 εκατομμυρίων ως ξένη βοήθεια για να στηρίξουμε όλο το φάσμα της μέτριας συρι-ακής αντιπολίτευσης», δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, John Anthony Blinken, στην ομιλία του, η οποία δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα του State Department.«Με αυτήν την πρόσθετη χρηματοδότηση από τις Ηνωμένες Πολιτείες προς τους αντάρτες προκειμένου να εκπληρώσουν την επανάστα-σή τους, το συνολικό ποσό ανέρχεται σχεδόν στα 400 εκατομμύρια δολάρια», είπε ο Blinken.Η ανακοίνωση έγινε κατά τη διάρκεια δεξίω-σης για τον εορτασμό της τέταρτης επετείου της συριακής εξέγερσης, η οποία ξεκίνησε έναν αιματηρό εμφύλιο πόλεμο που σκότωσε περισσότερους από 210 χιλιάδες ανθρώπους, γράφει το δημοσίευμα.

Δικαστική απόφαση υπέρ της μαντίλας ΓΕΡΜΑΝΙΑ: «Ναι» στην μουσουλμανική μαντίλα στα σχολεία, απεφάνθη το ανώτατο δικαστήριο της Γερμανίας, ακυρώνοντας παλαιότερη απόφασή του. Οι μουσουλμάνες δασκάλες μπορούν να φέρουν μαντίλα κατά την διάρκεια των μαθημάτων, αρκεί η ενδυματολογική αυτή επιλογή να μην προκαλεί αναστάτωση στα μαθήματα. Αναμένεται, ωστόσο, η εν λόγω ετυμηγορία να ανάψει έντονη αντιπαράθεση στην χώρα, όπου πολλές εθνικιστικές οργανώσεις προειδοποιούν για ενδεχόμενο «εξισλαμισμό» του έθνους και ολόκληρης της Δύσης. Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Γερμανίας ανέτρεψε προηγού-μενη απόφαση, η οποία είχε ληφθεί το 2003, και με την οποία απαγορευόταν η μαντίλα για τις δασκάλες στα σχολεία, ενώ επιτρέπονταν χριστιανικά σύμβολα, όπως οι σταυροί και τα ράσα των καλογριών. Η πρόσφατη απόφαση αναφέρει ότι τα θρησκευτικά σύμβο-λα μπορούν να απαγορευθούν μόνο στην περίπτωση που εγκυμονούσαν «όχι μόνο έναν αφηρημένο αλλά και σαφή κίνδυνο πρόκλησης αναταραχής στα σχολεία».

Page 21: Φύλλο 920

ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΠΟΙΗΤΙΚΗ ΑΝΘΟΛΟΓΙΑ

iΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ

Έβγα καί σύρε μιά φωνή, πού απ’ τά τρανά τά υψώματα νά φτάση έκεί ώς στά ξάγναντα κι ώς στά ρουμάνια μέσα, ν’ άκούσουν καί φτερόποδοι ναρθούν οι άντρειωμένοι σου,

μαζί σου πάλι ένα χορό νά στήσουν, Παπαφλέσσα.

Κι άς είναι καλαματιανός, στά νύχια ώς τόν χορεύετε γοργά, οί άντάρες τού ρυθμού να κάψουν πελεκούδι,

σβέλτα ώς γυρνάς ν’ άνεμιστή τό φλογισμένο ράσο σου, πού ήτανε φόβος στόν εχθρό, στή λεβεντιά τραγούδι.

Κι άς πάη, πνοή ανοιξιάτικη, στόν Άγιο Σώστη μήνυμα, πώς ζης, νά τό κηρύξουνε στίς έκκλησιές οί διάκοι,

ν’ άνατριχιάσουν άλλη μιά τά κόκκαλα τού Δράμαλη.Κι ένας άς στήση φλάμπουρο στό θρυλικό Μανιάκι.

’Έβγα, νά μεταλάβωμε μιά φλόγα άπό τό χέρι σου, τή φλόγα, πού τή θέριευε τού λόγου σου ή άλήθεια

καί πού τήν ένιωσαν τ’ άγνά τρακόσια παλληκάρια σου, τό ένα με τ’ άλλο πέφτοντας μέ μιά πληγή στά στήθια.

’Άς σμείξουν στό χορό οί έχθροί κι οί φίλοι, νά μονοιάσουνε. Γίνεται πάντα πιό γερό χρυσάφι μέ τ’ άσήμι.

Κι αν έρθη ή Ελλάδα, δέξου τη νά σου χαρίση φίλημα, τό φίλημα σκουπίζοντας εκείνο τού Ίμπραήμη.

Κι άς έρθη ό Χάρος, χορευτής κι αύτός μέ τό μαντήλι του, μπροστά νά μπη μέ φλογερή καρδιά, γιά νά τά πήτε, ό Χάρος, πού σέ γλύτωσε μιά μέρα άπ’ τήν αράπικη σκλαβιά, κι άπάνω στό χορό κρασί μαζί νά πιήτε.

ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΠΕΡΑΝΤΖΑΣ

21ΤΕΤΑΡΤΗ 18 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Όσοι συμπατριώτες μας ήλπισαν ότι η άνο-δος του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία θα εφαρμοζό-ταν πρακτικά και μετεκλογικά, σηματοδοτώ-ντας την απαρχή μιας άλλου τύπου πολιτικής απάντησης, η οποία ξεκινώντας από την Ελλάδα θα άλλαζε και την λιτότητα στην υπόλοιπη Ευρώπη, είναι σίγουρο ότι είτε απογοητεύθηκαν ήδη ή θα το πάθουν στην συνέχεια. Η «ελπίδα» φαίνεται ότι διαψεύ-δεται οικτρά. Βεβαίως, επειδή είναι ακόμη πολύ νωπό το κλίμα της εκλογικής νίκης στις 25 Ιανουαρίου, η απογοήτευση που έχει αρχίσει να σκορπά στους ψηφοφόρους (και όχι οπαδούς) του ΣΥΡΙΖΑ θα χρειαστεί ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα για να πάρει ανησυχητικές διαστάσεις γι’ αυτόν. Με την βοήθεια του χειρισμού της κυβερνητικής εξουσίας και με την σύμπραξη με τα ΜΜΕ των «νταβατζήδων» παραμένει, μέχρι στιγ-μής, η αίσθηση σε αρκετό κόσμο ότι μπορεί το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων να ήταν κατώτερο των προσδοκιών, αλλά δεν ήταν και εντελώς μηδενικό, σε σχέση με τα

έργα και τις ημέρες των προκατόχων του. Ήδη, όμως, η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει, καθώς η αμφιβολία εγκαθίσταται στο μυαλό των Ελλήνων, οι οποίοι περιμέ-νουν το τελικό αποτέλεσμα των επόμενων κυβερνητικών προσπαθειών προκειμένου να βγάλουν οριστικό συμπέρασμα. Εδώ, λοι-πόν, έγκειται το πρόβλημα για την κυβέρνη-ση. Στις έννοιες του «προσωρινού» και του «τελικού». Γιατί κάποια στιγμή ο Ελληνικός Λαός θα κάνει το γενικό ταμείο. Μέχρι και τώρα παραμένει δέσμιος της ελπίδας ότι κάτι μπορεί να αλλάξει προς το καλύτερο. Τι θα συμβεί, όμως, όταν συνειδητοποιήσει ότι η Ελλάδα υποχρεούται να παραμείνει εντός ενός πλαισίου συνεχιζόμενης λιτότητας και εσωτερικής υποτίμησης, το οποίο θα χειρο-τερεύσει ακόμη πιο πολύ την ήδη κατατα-λαιπωρημένη ζωή του; Έχει σημασία αυτό, αν αναλογιστούμε ότι το 36% των Ελλήνων δεν ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ για τις φιλομεταναστευ-τικές του θέσεις, αλλά για την ριζική αλλαγή μιας πολιτικής που συνεπάγεται όλο και μεγαλύτερη απώλεια της Εθνικής κυριαρχί-ας και της ευημερίας των πολιτών. Με άλλα λόγια, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν υπερψηφίστηκε, επειδή ξαφνικά οι Έλληνες έγιναν διεθνιστές, αλλά γιατί υποσχέθηκε ανάσχεση της πολιτικής φτωχοποίησης. Τι θα συμβεί, όμως, όταν η πολιτική της νέας συγκυβέρνησης, αντί για την πολυπόθητη ανάσχεση, οδηγήσει στην εκ νέου επιβεβαί-ωση και περαιτέρω ενίσχυσή της, η οποία

θα συνοδεύεται από την επέλαση μιας νέας φορολογικής αφαίμαξης; Το διακύβευμα της υπόθεσης είναι εάν η Ελλάδα θα εξακολου-θήσει να βρίσκεται παγιδευμένη σε μια πολι-τική διαρκούς παραχώρησης της Εθνικής κυριαρχίας και της συνεχιζόμενης απώλειας της ευημερίας των Ελλήνων. Μια πολιτική, την οποία μπορεί να υποσχέθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ ότι θα ανατρέψει, αλλά φαίνεται ότι δεν είναι σε θέση να το πράξει. Η ΝΔ, και το ΠΑΣΟΚ, τα οποία πανηγυρίζουν αφρόνως για την κωλοτούμπα του ΣΥΡΙΖΑ, εκλαμβάνοντάς την ως δικαίωση της δικής τους -οσφυοκαμπτικού περιεχομένου- φιλο-μνημονιακής πολιτικής, δεν είναι σε θέση να αντιληφθούν ότι στην πραγματικότητα αντί για την δική τους δικαίωση προετοιμάζεται το έδαφος για την μοναδική Πολιτική Δύνα-μη, η οποία δεν μάσησε τα λόγια της και συνεχίζει να τηρεί μια πραγματική αντιμνη-μονιακή στάση, με αποτέλεσμα να αντλήσει έμψυχο υλικό τόσο από τον ΣΥΡΙΖΑ, όσο και απ’ αυτούς στο επόμενο χρονικό διάστημα. Ο λόγος είναι ότι μια Χώρα και ένας Λαός είναι σε θέση να αντέξουν την απώλεια της κυριαρχίας και της ευημερίας μέχρι ενός σημείου, το οποίο αποτελεί και την «κόκκινη γραμμή». Όταν ο Ελληνικός Λαός συνειδη-τοποιήσει ότι το πείραμα του ΣΥΡΙΖΑ απέτυχε παταγωδώς και ότι η φτωχοποίηση του Τόπου αντί να μειωθεί, αυξάνεται με ολοένα και πιο γοργούς ρυθμούς, τότε θα εναποθέ-σει τις ελπίδες του σ’ έναν άλλο «αδοκίμα-

στο» Πολιτικό Φορέα για να τα καταφέρει εκεί που ο ΣΥΡΙΖΑ απέτυχε. Το ότι ο Φορέας αυτός είναι η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ φαίνεται από τα λόγια άλλων. Άμεσα, το είπαν ο Κρούγκμαν και ο Τσόμσκυ, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου (όπως το αντιλαμβάνονται αυτοί) για το ενδεχόμενο της τεράστιας ενίσχυσης της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ. Έμμεσα, το λένε ακόμη περισσότεροι. Όπως και να έχει, το συμπέ-ρασμα στο οποίο φτάνουν έχει ως κοινό παρονομαστή την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. Επειδή, λοιπόν, η Φύση απεχθάνεται το κενό, το ίδιο ισχύει και για την Πολιτική. Όσοι θεω-ρούν ότι η διαφαινόμενη οριστική υποχώρη-ση του ΣΥΡΙΖΑ θα οδηγήσει τους Έλληνες εκείνους, οι οποίοι τον κατέστησαν πλειοψη-φικό κόμμα, πίσω στους φορείς αυτούς που θεωρούν το Μνημόνιο ως «μοιραίο», «ανα-γκαίο κακό», αλλά και ως «ευκαιρία για τον Τόπο», πλανώνται πλάνην οικτράν. Κανένας Έλληνας δεν δέχεται ως τετελεσμένο ό,τι έχει αρνητικό χαρακτήρα και υποβαθμίζει την ζωή του. Αυτό που θα συμβεί θα είναι η περιστασιακή πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ να αναζητήσει άλλη πολιτική έκφραση, που θα φανεί αντάξια της εμπιστοσύνης του και θα λειτουργήσει ως Νέμεση Δικαιοσύνης απέ-ναντι στους διεθνείς τοκογλύφους και τους ελληνόφωνους συνεργάτες τους. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα φύγει, η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ θα έρθει, η Ελλάδα θα νικήσει, ο Λαός θα είναι Ελεύθερος! ΖΗΤΩ Η ΝΙΚΗ!

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

ΤΟΜΥΣΤΙΚΟ

ΤΟΥΑΤΣΑΛΙΟΥ

ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Το εκτρωματικό κομματικό μόρφωμα, το οποίο ακού-ει στο όνομα Ποτάμι, δείχνει σε καθημερινή βάση ότι πρόκειται για ένα κατασκεύασμα ειδικού σκοπού.

Όταν δεν καταθέτει ερωτήσεις, οι οποίες εξυπηρε-τούν μεγαλοεργολαβικά συμφέροντα, δείχνει την εικόνα ενός πειθήνιου οργάνου των ξένων συμφερόντων εις βάρος της Χώρας μας.

Το πιο πρόσφατο παράδειγμα αποτελεί τα όσα είπε ο επικεφαλής του μορφώματος αυτού στην Κ.Ο. που διεξήχθη την Τετάρτη. «Κάποιοι ανεγκέφαλοι στήνουν σκηνικό έντασης Ελλάδας-Γερμανίας και αυτό είναι πολύ επικίνδυνο», δήλωσε ο πρώην παρουσιαστής τηλεο-πτικών εκπομπών, όπου η προπαγάνδα της σύγχρονης παρακμής πήγαινε σύννεφο. Με φρασεολογία, η οποία είναι ενδεικτική της δουλικότητάς του απέναντι στο Βερολίνο, τόνισε ότι «η χώρα έχει ανάγκη από συμμά-χους – δεν έχει ανάγκη από εχθρούς», αναρωτώμενος στην συνέχεια «Γιατί ξαναγυρνάνε στα ίδια και τα ίδια;».

Προφανώς, για τον εκσυγχρονιστή και οπαδό του πολυπολιτισμού Θεοδωράκη «τα ίδια και τα ίδια» είναι

το καυτό ζήτημα των πολεμικών αποζημιώσεων και του κατοχικού δανείου, τα οποία δεν έχουν επιλυθεί ούτε στο ελάχιστο. Ταυτιζόμενος στο ίδιο μήκος κύματος με την γερμανική κυβέρνηση υποβαθμίζει την τεράστια (και διαχρονική) αξία και σημασία αυτών των δύο θεμάτων, ενώ προχωρά ακόμη πιο πέρα, κάνοντας έναν «συμψηφισμό» του Ελληνικού χρέους με τα χρωστούμε-να της Γερμανίας από την κατοχική περίοδο: «Για σκε-φθείτε το: Η Ελλάδα που χρωστάει σε όλους τους λαούς της Ευρώπης, να λέει ότι υπάρχει και άλλος τρόπος να πάρεις τα χρωστούμενα, η… κατάσχεση».

Είναι ολοφάνερο ότι η αντιπολιτευτική τακτική του Ποταμιού απέναντι στην συγκυβέρνηση δεν έχει να κάνει με την δεδομένη κωλοτούμπα της προς το Βερολίνο και τους υπόλοιπους αιματορουφήχτρες της Ελλάδος, αλλά με την προτροπή προς ακόμη μεγαλύτερη υποχωρητικό-τητα απέναντι στα ξένα κέντρα αποφάσεων. Φαντάζεστε, λοιπόν, γιατί ο Θεοδωράκης ήθελε τόσο πολύ να βγει στην Τρίτη θέση των περασμένων εκλογών. Μόνο που η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ συνέθλιψε πολιτικά και στενοχώρησε τόσο αυτόν όσο και τα αφεντικά του, εγχώρια και ξένα.

Οι Γερμανοί είναι φίλοι μας

Page 22: Φύλλο 920

ΤΕΤΑΡΤΗ 18 ΜΑΡΤΙΟΥ 201522 ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΒΙΒΛΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΜΑΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΑποστέλλονται με αντικαταβολή σε όλη την χώρα με ένα τηλεφώνημα στο 6949361466

Ν. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΤΑ ΜΑΥΡΑ

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΥΛΗΤΟΤΕ, ΤΩΡΑ, ΠΑΝΤΑ

Θ. ΚΟΥΔΟΥΝΑΣ: ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ

Η. ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣΤΟΜΕΑΣ Χ

Η. ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣΟΙ ΑΛΛΟΙ ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ

Ζώντας σε σκοτεινούς καιρούςΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΒΑΔΙΖΟΥΝ ΣΕ “ΑΝΗΦΟΡΙΚΑ ΚΑΙ ΔΥΣΒΑΤΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ”

Ευτυχείς οι Έλληνες που αξιώθηκαν να ζήσουν σε περιόδους μεγάλης ακμής του Ελληνισμού. Πολύ πιο άξιοι όμως οι Έλλη-νες που έζησαν στις ενδιάμεσες «μαύρες» περιόδους του γένους και στάθηκαν ικανοί να κρατήσουν αναμμένη τη «δάδα» μέχρι να ανατείλει ξανά ο ήλιος της επόμενης μέρας.

Όχι προς όφελος αποκλειστικά εθνικό, αλλά προς όφελος όλης της οικουμένης. Διότι «ο Ελληνισμός αφ’ ότου φανερώθηκε στον κόσμο δεν γυρεύη να φτιάση στενοκέφαλα εθνικά έργα, παρά έργα ανθρώπινα, αλλά για να τα καταφέρη στερεώνεται πρώτα καλά μέσα στην πατρίδα του. Και ονομάζει τους άλλους λαούς βαρβάρους μονάχα για να μην τους μιμηθή πάρα πολύ και χάσει την πρω-τοτυπία του μαζί με την περηφάνεια του για την δική του την ψυχή, για τον πολιτισμό του, αφού αυτός ο πολιτισμός του ίσα-ίσα είναι η δύναμη που δημιουργεί έργα ανθρώπινα» (Ίων Δραγούμης, Σαμοθράκη σ. 125).Είναι λοιπόν αλήθεια πως οι «κορυφώ-σεις» του ελληνικού πολιτισμού εδράζο-νται σε αφανείς πολλές φορές ήρωες, σε ακούραστους και εν πολλοίς άγνωστους «σκαπανείς» του έθνους, που σε ιστορικές περιόδους παρακμής και κατάπτωσης του Ελληνισμού κρατήσανε ζωντανή την εθνι-κή μνήμη, τη συνοχή και την ενότητά του. Αυτούς που σε «δίσεκτους» καιρούς διασώ-ζουν την Ελληνικότητα, με ό,τι μεγαλειώδες περικλείει αυτή η λέξη, για να την παραδώ-σουν στις γενιές που ακολουθούν, «χωράφι» έτοιμο για σπορά και θερισμό.Αυτούς που βαδίζουν στα «ανηφορικά και δύσβατα μονοπάτια», «νύχτα πάνω στη νύχτα», χωρίς να γνωρίζουν αν θα προλά-βουν να δουν το φως της επόμενης μέρας, χωρίς να τους νοιάζει αν τους ακολουθούν, φτάνει που αυτοί δεν ακολουθούν. Γιατί «οι ήρωες προχωρούν στα σκοτεινά», όπως λέει κι ο ποιητής.Όχι με έναν στενοκέφαλο εθνικισμό, όπως επισημαίνει και ο Ίων Δραγούμης, αλλά με το ήθος του Ελληνικού Εθνικισμού που η ιστορία κατέδειξε ότι εργάζεται για το καλό ολόκληρης της ανθρωπότητας. Γιατί «…Όλοι

οι προκομμένοι άντρες των παλαιών Ελλή-νων, οι γοναίγοι όλης της ανθρωπότης…»Για αυτό η 29η Μαΐου 1453 δεν είναι απλά το τέλος μιας ένδοξης ελληνικής αυτοκρατορί-ας και το πέρασμα σε έναν κόσμο που από τότε πράγματι πορεύεται χωρίς νόημα και «κλαίει και δέρνεται τ’ ανθρώπινο κοπάδι». Αλλά είναι και η ημέρα γέννησης της Μεγά-λης Ιδέας. Της Ιδέας εκείνης στο όνομα της οποίας η «ακατάλυτη ψυχή των Σαλαμίνων»

θα αναστήσει όχι μόνο το Έθνος των Ελλή-νων, αλλά και τους λαούς όλου του κόσμου.Η περήφανη άρνηση του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου και ο ηρωικός του θάνατος στις επάλξεις της Βασιλεύουσας, είναι το χρυσόβουλο με την αιμάτινη σφραγίδα με το οποίο την ίδια στιγμή που ο τελευταίος αυτο-κράτορας σφραγίζει το τέλος της χιλιόχρο-

νης Πόλης, την ίδια στιγμή εντέλλεται προς το νέο Ελληνισμό αυτή η Ιδέα να γίνει πράξη.Τα μαύρα χρόνια που ακολούθησαν, πλήθος ηρώων και μαρτύρων κράτησαν αναμμένη τη φλόγα της Μεγάλης Ιδέας μέσα στο λαό και όταν ήρθε το πλήρωμα του χρόνου το γένος ξανασηκώθηκε.Ο ομηρικός Αχιλλέας, ο Λεωνίδας της Σπάρ-της, ο Μέγας Αλέξανδρος, ο Διγενής Ακρί-τας, ο Κωνσταντίνος Παλαιολόγος κι ο Θεό-

δωρος Κολοκοτρώνης, ήταν όλοι εκεί όταν υψώθηκε το Ιερό Λάβαρο για να δείξουν το δρόμο στους Έλληνες. Η Επανάσταση αυτή ήταν το πρώτο βήμα για την εκπλήρωση του μεγάλου οράματος.«Υπάρχει εν τη Ανατολή Έθνος το οποίον έχει την αδιάσειστον πεποίθησιν ότι, καθώς εν τη Αρχαιότητι εξεπλήρωσε μιαν μεγάλην

ιστορικήν εντολήν, καθώς έπειτα εσώθη από της Θείας Προνοίας επί της Ρωμαϊκής κυριαρχίας ίνα εκπληρώση εν τω μέσω αιώνι δευτέραν μεγάλην ιστορικήν εντο-λήν, ούτως βραδύτερον εσώθη πάλιν από του Θεού των πατέρων αυτού επί της τουρ-κικής κυριαρχίας ίνα εκπληρώση και εν τοις νεωτέροις χρόνοις τρίτην τινά ουδέν ήττον μεγάλην ιστορικήν εντολήν, ότι, εν άλλαις λέξεσι, προώρισται να προεδρεύση εις την Αναβίωσιν της Ανατολής» (Κωνσταντίνος Παπαρηγόπουλος).Όμως η δυτική αποστασία και η φιλοσο-φική σκευωρία του δυτικού διαφωτισμού στρέβλωσαν τα ιστορικά δεδομένα, απορ-ρίπτοντας το όραμα της Μεγάλης Ιδέας στο όνομα μιας εκ της Εσπερίας εμφυτευμένης ελληνικής επαρχιώτικης αντίληψης, που με την άνοδο της δυτικόπληκτης αστικής τάξης στην Ελλάδα, προκάλεσε τη μόνιμη κρίση ταυτότητας που ταλανίζει μέχρι σήμερα το ελληνικό κράτος.Στην προσπάθειά τους λοιπόν να πλήξουν το Ελληνικό Έθνος και να αποτρέψουν την επανάκαμψη του Ελληνισμού, όχι μόνον αφαίρεσαν τα εθνικά χαρακτηριστικά από το ελληνικό κράτος, αλλά έστρεψαν τους θεσμούς του κράτους εναντίον του Έθνους.Είναι κρίμα για τους συμπατριώτες μας που υπηρετούν αυτούς τους θεσμούς, όταν όχι μόνο δεν αντιδρούν, αλλά υπηρετούν με χαρά τους εθνοκτόνους σχεδιασμούς των εχθρών της πατρίδας. Δυστυχώς όμως για τους ξένους επίβουλους, το Ελληνικό Έθνος έχει αποδείξει ότι συνέχισε να υπάρχει και σε ιστορικές περιόδους όπου δεν είχε καν κρά-τος. Αυτοί θα συνεχίσουν να υπάρχουν ως έθνη αν κάποια στιγμή πάψουν να υπάρχουν ως κράτη; Η ιστορία θα δείξει.

Οι σημερινοί όμως Έλληνες είμαστε άτυχοι τυχεροί. Άτυχοι γιατί ζούμε την ξεφτίλα του σημερινού ψευτορωμαίικου και τυχε-ροί γιατί μπορούμε να γίνουμε εμείς οι θεμελιωτές της 3ης ιστορικής εντολής του Ελληνισμού.

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΑΡΑΪΣΚΟΣ

Ο ομηρικός Αχιλλέας, ο Λεωνίδας της Σπάρτης, ο Μέγας Αλέξανδρος, ο Διγενής Ακρίτας, ο Κωνσταντίνος Παλαιολόγος κι ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, ήταν όλοι εκεί όταν υψώθηκε το Ιερό Λάβαρο για να δείξουν το δρόμο στους Έλληνες. Η Επανάσταση αυτή ήταν το πρώτο

βήμα για την εκπλήρωση του μεγάλου οράματος.

Page 23: Φύλλο 920

ΤΕΤΑΡΤΗ 18 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015 23

Η Φωνή του Λαού

ελα σε επαφη mε την χρυση αυγη

Επιστολές - Συνεργασίες c Τ.Θ. 8346, Τ.Κ. 10010, ΑΘΗΝΑ c [email protected]

ΚΕΝΤΡΑ ΚΡΑΤΗΣΗΣΚΑΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ Στο Ηνωμένο Βασίλειο μπορούν να

κρατήσουν παράνομους μετανάστες στα κέντρα κράτησης για απεριόριστο χρονικό διάστημα. Σήμερα υπάρχουν 30.000 σε Βρετανικά κέντρα κράτησης.

Στην Ελλάδα ο ΣΥΡΙΖΑ στέλνει το λάθος μήνυμα στους παράνομους μετανάστες και στους Τούρκους λαθρεμπόρους επιτρέποντας τους παράνομους μετανάστες να κάνουν ό, τι θέλουν και όχι την απέλαση τους για παράνομη είσοδο. Αυτό είναι επι-κίνδυνη σκέψη και βάζει τους Έλληνες πολίτες στο επίκεντρο μολυσματικών ασθενειών και της εγκληματικότητας. Τα Καραγκιοζιλίκια του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν όρια.

Η λύση είναι εύκολη: έφτασαν από την Τουρκία θα πρέπει να πάνε πίσω στην Τουρκία.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να πάρει πιο σκληρή γραμμή με την Τουρ-κία, Το τουρκικό σχέδιο είναι ο εξισλα-μισμός της Ευρώπης.

Γ.Γ.

p

Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΤΑ ΕΛΕΓΕΚΑΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΙΣΤΕΥΑΜΕ

Θυμάμαι μια αφίσα της Χ.Α. που

έγραφε ότι το 2015 οι παράνομοι μετα-νάστες θα είναι 4 εκατομμύρια στην Ελλάδα και σκεφτόμουν πως είστε υπερβολικοί… Τώρα φτάσαμε στο 2015 και η πατρίδα μας έχει εκατομμύ-ρια λαθρομετανάστες και κυρίως δεν έχει το σθένος να τους διώξει. Καμία κυβέρνηση δεν προστάτευσε την Ελλά-δα από τις ορδές που την κατέκλυσαν, καμία κυβέρνηση δεν προστάτευσε

τα δικαιώματα των Ελλήνων εργατών που έμειναν άνεργοι, γιατί έτσι τους βόλευε, δεν προστάτευσαν τον παππού και τη γιαγιά που μάτωσαν για αυτή την Πατρίδα και σφαγιάσθηκαν από εγκληματίες για 10 ευρώ, κανείς δεν νοιάστηκε για τα παιδιά μας που ήδη είναι μειονότητα στα σχολεία…

Μόνο η Χρυσή Αυγή… Και πλέον η πλειοψηφία των Ελλήνων ξέρει ότι δεν είστε υπερβολικοί… ξέρουν ότι είστε δίπλα τους.

Θα είμαστε κι εμείς λοιπόν δίπλα σας, στις 21 Μαρτίου στο σταθμό Λαρίσης, στην συγκέντρωση κατά του ρατσισμού εναντίον των Ελλήνων! Κανένας Έλληνας μόνος του, όλοι μαζί να αγωνιστούμε για την Ελλάδα που αγαπάμε.

Π.Α.

p

Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΘΑΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΣΤΗ ΜΥΚΟΝΟ Εκλεκτοί Έλληνες ψ(ω)φοφόροι τού

ΣΥΡΙΖΑ: Εύχομαι κατ’ αρχάς μακροθυ-μία, ευδαιμονία καί μακροημέρευση. Ούτως ειπείν, διάγομε περίοδον ολικής κατάπτωσης των πάντων. Ίσως, μετά από μακράν πορείαν ως έθνος και φυλή, φθάσαμε στο τέλος. Ο πανδα-μάτωρ χρόνος μάς επιφυλάσσει ένα, μάλλον, τραγικό φινάλε.

Ως ραγιάδες εξελέξατε για άλλη

μια φορά τούς επιβήτορές μας, με βάση πάντα το προσωπικό σας συμ-φέρον, αφού ο μεγάλος αριστεροπα-σόκος ηγέτης σας έταξε πιλάφια και ουρί τού παραδείσου. Εν μία νυκτί, ο παράδεισος μεταλλάχθηκε σέ κόλαση και τα ουρί σε δοχείο νυκτός με ούρα φυματικού Πακιστανού. Εσείς μονάχα παραμείνατε ιδιώται, τουτέστιν ηλίθιοι.

Να χαίρεσθε λοιπόν την παράταξη πού φλέγεται για τα δίκαια όλων των φυλών τού Ισραήλ, πλην υμών των προαναφερθέντων αυτοχθόνων ιθαγε-νών. Όσο για τα προαναγγελθέντα του πρωθυπουργού σας πριν τίς εκλογές, στάχτη και μπούρμπερη. Μια ζωή οι κυβερνήσεις του Ελλαδιστάν, έχουν μάθει να κουμαντάρουν τα ζώα-ιδιώ-τες-πολίτες κατ’ επίφασιν. Δεν παρα-πονιέμαι πλέον. Προσπαθώ να χαλα-ρώσω για να βιώσω τον βιασμό με όλες μου τις αισθήσεις εν εγρηγόρση...

Και να μην ξεχνιόμαστε. Η επανά-σταση θα ξεκινήσει από τη Μύκονο. Ζήτω η επανάσταση, ζήτω η αλλαγή.

Ν.Κ.

p

ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΓΙΑ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ

Επιλοχίας η τρόικα στη χώρα

μας! Όλο και ανεβαίνει με λίκνισμα κόμπρας. Συνεχίζει το ισοπεδωτικό για την Ελλάδα έργο της και δεν την εμπο-δίζει καμία κυβέρνηση !

Μόνο μια εξεταστική επιτροπή για τα Μνημόνια θα την ξεγυμνώσει! Και θα σου δώσει τους καρπούς που σου έχει τάξει. Και θα επιβάλει τις ποινικές ευθύνες σε όσους Πρωθυπουργούς έδεσαν τη χώρα σου με τα δεσμά της διεθνούς τοκογλυφίας.

Σ.Μ.

7 χρόνια πριν...ΣΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

Από το Πνεύμα του 1821 στο 2008 Αλήθειες και ψέματα για την Επανάσταση

Ο πρωτοπόρος Γάλλος Εθνικιστής και Σοσιαλιστής του 19ου αιώνος Μπαρρές είχε γράψει ότι για να δημιουργηθεί ένα Έθνος χρειάζονται κοιμητήρια και διδασκαλία της Ιστορίας. Η νέα Ελληνική Ιστορία έχει σαν τελευταίο ορόσημό της το 1821, αλλά φυσικά ούτε τότε άρχισε, ούτε το Ελληνικό Έθνος δημιουρ-γήθηκε τον 19ο αιώνα! Και όμως, ο τόσο προβεβλη-μένος από τα ΜΜΕ καθηγητής της Ιστορίας, Αντώνης Λιάκος, στο τελευταίο του βιβλίο εξετάζει το «Πως και με ποιες διαδικασίες ελληνόφωνες και μη κοινό-τητες, διεσπαρμένες στην βορειοανατολική Μεσόγειο, συγκρότησαν το Ελληνικό Έθνος…». Κατ΄ αυτόν λοιπόν, αλλά και κατά την «προοδευτική» νέα ιστορία (βλ. βιβλίο Ρεπούση), το Ελληνικό Έθνος συγκροτήθηκε τον 19ο αιώνα από κάποιες σπαρμένες στην Μεσόγειο ελληνόφωνες και μη κοινότητες! Την περασμένη εβδομάδα, έξω από ένα υπουργείο της κυβερνήσεως του κράτους των Αθηνών συγκε-ντρώθηκε μια χούφτα παλαιών πολεμιστών του 1974. Των πρωταγωνιστών της περίφημης μάχης του Αερο-δρομίου, των καταδρομέων, που πήγανε στην Κύπρο μας το 1974. Δίπλα σε αυτούς ισάξιοι και οι ηρωικοί άνδρες των Ενόπλων Δυνάμεών μας, Αξιωματικοί και Στρατιώτες που έδωσαν την μάχη της ΕΛΔΥΚ. Κρα-τούσαν ένα πανό που έλεγε «ΕΙΜΑΣΤΕ ΗΡΩΕΣ-ΜΑΣ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΤΕ ΕΠΑΙΤΕΣ». Κανένας υπουργός δεν βγήκε να τους δει, κανένα μεγάλο κανάλι δεν πρόβαλε την παρουσία τους… Δεν είναι πια καιρός για ήρωες. Καθόλου πρωτό-τυπο για την Ελληνική Ιστορία το γεγονός. Πόσοι γνωρίζουν, αλήθεια, ότι πολλοί από τους γενναίους που πολέμησαν το 1821 μετά την «απελευθέρωση» κατάντησαν ζητιάνοι και μερικοί απ΄αυτούς πέθαναν στην καρμανιόλα σαν λήσταρχοι; Κάποιοι μάλιστα έφυγαν από την «ελεύθερη» Ελλάδα για να ζήσουν σαν ληστές στην Οθωμανική επικράτεια… Η παρουσία των παλαιών πολεμιστών έξω από το υπουργείο δεν μπορεί παρά να μας θυμίζει το περίφημο ποίημα του Στρατήγη, «Ματρόζος», όπου ένας γέρος ήρωας του Αγώνα, καπετάνιος και πυρπολητής, πάει να επισκε-φθεί μέσα στην μαύρη φτώχεια του τον τότε πρω-θυπουργό Κανάρη. Ο φρουρός του υπουργείου τον διώχνει σαν ζητιάνο και ο Κανάρης ακούει τις φωνές και αναγνωρίζει τον παλαιό του σύντροφο. Όμως, αλίμονο, στα υπουργεία του 2008 όσο και αν έξω από αυτά μπορεί να υπάρχουν και σήμερα «Ματρόζοι», δεν υπάρχουν αλίμονο στα υψηλά αξιώματα Κανάρηδες…

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ»ΜΑΡΤΙΟΣ 2008

ΑΘΗΝΑ Δηλιγιάννη 50ΑΓΡΙΝΙΟ Πάροδος ΚυριαζήΑΙΓΙΟ Αιγαλέως 62ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ Μαζαράκη 34ΑΡΓΟΛΙΔΑ Παράσχου 9, ΝαύπλιοΑΡΤΕΜΙΔΑ Αγ. Μαρίνας 10ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ 17 χλμ Νέας Εθνικής ΟδούΑΤΑΛΑΝΤΗ Εθνικής Αντιστάσεως 34ΑΧΑΡΝΕΣ Πλατεία ΚαράβουΒΑΡΔΑ ΗΛΕΙΑΣ Πατρών - Πύργου 50Β. ΠΡΟΑΣΤΙΩΝ Λ. Κηφισίας 141ΓΥΘΕΙΟ Πλ. «Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη»ΔΡΑΜΑ Εθνικής Αμύνης 55ΖΑΚΥΝΘΟΣ Φωσκόλου 77ΗΡΑΚΛΕΙΟ Ηροδότου 87 (Ν. Αλικαρνασσό)

ΘΑΣΟΣ Πρίνος Θάσου ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Καζαντζάκη 4ΚΑΒΑΛΑ Δαγκλή 10ΚΑΛΑΜΑΤΑ Χ. Κουμαντού 2 ΚΑΡΔΙΤΣΑ Καραϊσκάκη 7ΚΑΣΤΟΡΙΑ 11ης Νοέμβριου 9ΚΑΤΕΡΙΝΗ Δραγούμη 1 και ΕιρήνηςΚΕΡΚΥΡΑ Πολυχρονίου Κωνσταντά 2ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ Δρακοπούλου 12 (Αργοστόλι)ΚΙΛΚΙΣ 21ης Ιουνίου 63KOZANH Πλ. Γιολδάση 2KOMOTHNH Σοφοκλέους Κομνηνού 2ΚΟΡΙΝΘΟΣ Κύπρου 64ΚΡΥΑ ΒΡΥΣΗ ΠΕΛΛΑΣ Κεντρική πλατείαΚΩΣ Ομήρου και Ξενοκρίτου (Ζηπάρι)

ΛΑΜΙΑ Πλατεία Πάρκου και ΚολοκοτρώνηΛΕΣΒΟΣ Πλατεία Κυπρίων ΠατριωτώνΜΑΝΔΡΑ ΑΤΤΙΚΗΣ Στρατηγού Ν. Ρόκα 94ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ Κεντρική ΠλατείαΜΕΓΑΡΑ 28ης Οκτωβρίου 65ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ Κοντογιάννη 4ΜΕΣΣΗΝΗ Μερλοπούλου 27ΝΕΜΕΑ Δερβενακίων 20ΑΝ. ΜΗΧΑΝΙΩΝΑ Αγ. Νικολάου 31Ν. ΠΡΟΑΣΤΙΩΝ Ποσειδώνος 34 (Άλιμος)ΞΑΝΘΗ Τσιμισκή 2ΠΕΙΡΑΙΑΣ Καραΐσκου 111ΠΕΡΑΜΑ 25ης Μαρτίου 7ΠΟΛΥΚΑΣΤΡΟ ΚΙΛΚΙΣ Κεντρική ΠλατείαΠΡΕΒΕΖΑ Μάρκου Μπότσαρη 63

ΠΥΡΓΟΣ Αγ. Γεωργίου και ΥψηλάντουΡΟΔΟΣ Εθν. Μακαρίου 45 (Στοά Ροίκου)ΣΑΛΑΜΙΝΑ Λ. Φανερωμένης 3ΣΕΡΡΕΣ Ραιδεστού 1ΣΠΑΡΤΗ Λυκούργου 142ΣΤΡΥΜΩΝΙΚΟΣ Μ. Αλεξάνδρου 44, ΒρασνάΤΡΙΚΑΛΑ Καποδιστρίου 10 και ΑσκληπιούΤΡΙΠΟΛΗ Πλατεία Κολοκοτρώνη 8ΦΑΡΣΑΛΑ Θεοτοκοπούλου 2 (1ος Όροφος)ΧΑΛΚΙΔΑ Κιαπέκου 1ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ Τερτσέτη 4 (Πολύγυρος)ΧΑΝΙΑ Τζανακάκη 40 - 42ΧΙΟΣ Κουντουριώτη 70 & Καλαμπόκα 89

εδω χτυπα η καρδια του εθνικισmου

Αθήνα: 210 8235030 Πειραιάς: 210 4172693 Αν. Αττική: 6947 285718 Δυτ. Αττικη: 6973 283559 Θεσσαλονίκη: 6970 138893 Αιτωλ/νία: 6987 082953 Αργολίδα: 6985 764633 Αρκαδία: 6974 882304 Άρτα: 6946 222044 Αχαΐα: 6948 550798 Βοιωτία: 6985 994905

Γαργαλιάνοι: 6977 224247 Γρεβενά: 6978 514514 Γύθειο: 6974 629128 Δράμα: 6976 822302 Δωδεκάνησα: 6947 780096Έβρος: 6947 179504 Εύβοια: 6993 955634 Ευρυτανία: 6988 888540 Ζάκυνθος: 6971 835209 Ηράκλειο: 6977 752198 Ηλεία: 6977 579856 Ημαθία: 6943 567011 Θεσπρωτία: 6980 838537 Ιωάννινα: 6938 147358 Καβάλα: 6931 087003

Καρδίτσα: 2441 73454 Καστοριά: 6978 514514 Κέρκυρα: 6937 621556 Κεφαλλονιά: 6945 134452 Κιλκίς: 6970 505407 Κοζάνη: 6984 342137 Κόρινθος: 6946 359976 Κυκλάδες: 6909 103541 Λακωνία: 27310 25806 Λάρισα: 6977 274402 Λασίθι: 6989 642299 Λευκάδα: 6936 796622 Μαγνησία: 6987 806505 Μεσσηνία: 6948 929090 Ξάνθη: 6984 784013

Πέλλα: 6972 226025 Πέραμα: 210 4416009 Πιέρια: 6970 881184 Πρέβεζα: 6985 771934 Ρέθυμνο: 6977 752198 Ρόδος: 6947 780096 Ροδόπη: 6983 504758 Σάμος: 6984 305181 Σέρρες: 6938 721350 Τρίκαλα: 6932 207727 Φθιώτιδα: 6988 888540

Φιλιατρά: 6945 662768 Φλώρινα: 6947 298150 Φωκίδα: 6936 900623 Χαλκιδική: 6970 885776 Χανιά: 6977 752198 Χίος: 6980 834045

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ 210.6985121 - 210.6985171210.6985173 - 210.6985175

Καθημερινά 9:00 - 21:00

Επιστολές Συμπαράστασης προς τους φυλακισμένους Συναγωνιστές

μπορούν να αποστέλλονται προς:

ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ Σολωμού 3, ΤΚ 18100, Aθήνα

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Page 24: Φύλλο 920

Απόλυτη η κυριαρχία της αριστεράς, κυριαρχία ιδεολογική και πολιτική από την μεταπολίτευ-ση μέχρι τις ημέρες μας. Αυτής της κυριαρχίας

αποτέλεσμα είναι η σφοδρή κι ολοκληρωτική επίθεση κατά της Χρυσής Αυγής από την συντριπτική πλειοψη-φία των εφημερίδων και των τηλεοπτικών σταθμών.

Θα επανέλθουμε στο θέμα προηγουμένως όμως θα ανα-φερθώ στην επικείμενη δίκη τόσο εμού όσο και των υπο-λοίπων βουλευτών και στελεχών της Χρυσής Αυγής. Σε μία δίκη, που με μία κατηγορία εφεύρεση, αυτήν της περίφημης “εγκληματικής οργανώσεως”, που κανένας δεν γνωρίζει πότε και από ποιους συγκροτήθηκε, υποτίθεται ότι έχει αποκλειστι-κά και μόνο ποινικό χαρακτήρα, αλλά είναι φανερό ότι είναι βαθύτατα πολιτικό.

Ελπίζω η Δικαιοσύνη να φανεί αντάξια των περιστάσεων και να μη προβεί σε μία πολιτική δίωξη αλλά να εξετάσει αυτό που την αφορά αποκλειστικά και μόνο, δηλαδή το κατά πόσον κάποιοι ευθύνονται για εγκληματική δράση, κατά πόσο ενέχονται σε συγκεκριμένα αδικήματα και παραβιάσεις του νόμου. Προπαντός καλείται η Δικαιοσύνη να αποδειχθεί ότι είναι πραγματική εξουσία της πολιτείας σύμφωνα με το Σύνταγμα και όχι αποτέλεσμα ενός νοσηρού πολιτικού κλίμα-τος, το οποίο δημιούργησαν οι διεφθαρμένοι διαπλεκόμενοι των φυλλάδων και των καναλιών. Όλων αυτών υποτίθεται των ανεξάρτητων ΜΜΕ, τα οποία έχουν μέχρι στιγμής κάνει σωρεία από τηλεδίκες και καταδίκες της Χρυσής Αυγής.

Έχουν πει κάθε είδους ψέμα εις βάρος μας, έχουν εξαπο-λύσει εναντίον μας κάθε είδους συκοφαντία χωρίς να μας δώσουν το ιερό δικαίωμα κάθε κατηγορουμένου, να απαντή-σουμε στην λάσπη τους.

ΛΥΣΣΑ ΚΑΙ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑΈνα μικρό δείγμα για το πόσο υποκριτές είναι πόσο ελάχι-

στα αντικειμενικοί και πόσο εμπαθείς οι άνθρωποι των ΜΜΕ, οι οποίοι στην συντριπτική τους πλειοψηφία είναι ορφανά το Μαρξ και του Στάλιν, πήραμε από την πρόσφατη δίκη του συναγωνιστή μας Ηλία Κασιδιάρη με την Λιάνα Κανέλλη.

Εκατοντάδες τα άρθρα που εγράφησαν κατά της απαλλα-κτικής αποφάσεως και ανάλογες οι επιτιμητικές αναφορές σε τηλεοπτικές εκπομπές. Εάν το δικαστήριο καταδίκαζε τον συναγωνιστή Κασιδιάρη τότε όλα θα ήταν καλά, δεν θα υπήρ-χε κανένα πρόβλημα για αυτούς. Τώρα επειδή η Δικαιοσύνη λειτούργησε ανεξάρτητα και σύμφωνα με τον νόμο, όχι μόνον δυσαρεστήθηκαν, αλλά επετέθησαν ευθέως και ένας μάλιστα πολιτικός της Ν.Δ. μίλησε ευθέως για… ντροπή!

Έτσι βλέπουν την Δικαιοσύνη οι “νταβατζήδες” αυτού του τόπου. Όποτε τους βολεύουν οι αποφάσεις της είναι όλα ωραία και καλά, όποτε όμως βγει μία απόφαση και μία κρίση αντίθετη με την προπαγάνδα που αυτοί καλλιεργούν από τα κανάλια της διαφθοράς, τότε ξεχνούν κάθε είδους σεβασμό προς τους θεσμούς, τους οποίους υποτίθεται ότι σέβονται.

Είναι γνωστό αν και σήμερα που γράφω αυτό το άρθρο δεν έχω πάρει την σχετική προβλεπόμενη από τον νόμο κλήση, ότι η δίκη μου, η δίκη της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, ορίστηκε για την 20η Απριλίου 2015. Το πως τώρα πριν πάρουν οι κατηγορού-μενοι κλήση το μεταδίδουν οι τηλεοπτικοί σταθμοί, αυτό είναι ένα άλλης τάξεως πρόβλημα, δευτερεύουσας σημασίας για την ουσία της υποθέσεως, η οποία είναι η εμπάθεια, το μίσος και η χολή με την οποία αντιμετωπίζουν μία δίκη, στην οποία δίκη ο κάθε κατηγορούμενος είναι αθώος μέχρι την καταδίκη του. Στα πλαίσια λοιπόν αυτής της εμπάθειας και το παρα-κάτω απόσπασμα από γνωστό αρθρογράφο της εφημερίδας ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ:

«ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ ΤΗΝ 21η ΑΠΡΙΛΙΟΥ»;Π. ΜΠΟΥΚΑΛΑΣ: «Πιο ταιριαστή μέρα για να ξεκινήσει η

δίκη της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής θα ήταν η 21η Απρι-λίου, ώστε να «δικαστούν» μαζί και όσοι αθωώνουν ανα-δρομικά τη χούντα, σαν τάχα επιτυχημένη στα οικονομικά. Αλλά και στις 20 καλά είναι, για ν’ αρχίσουν να παίρνουν μαθήματα δημοκρατίας και δικαιοσύνης οι δολιοφθορείς της δημοκρατίας και αρνητές της δικαιοσύνης.»

Αυτό είναι ένα μικρό απόσπασμα γιατί στην συνέχεια στο κείμενό του ο αρθρογράφος λέει άλλα πολλά… Θα ασχολη-θούμε μόνον με τα παραπάνω, τα οποία δείχνουν όχι μόνον την εμπάθεια, το μίσος και την χολή εναντίον μας από τις γραφίδες του καθεστώτος, αλλά και το πως αντιλαμβάνονται την Δικαιοσύνη.

Κατ’ αρχάς, τι σχέση μπορεί να έχει η δίκη της ηγε-σίας της Χρυσής Αυγής με την 21η Απριλίου; Θα μας καταδικάσουν και για την 21η Απριλίου;… Πόσο μίσος πρέπει να έχει κανείς μέσα του για να φτάνει σε τέτοιου είδους παραλογισμό; Άλλωστε εμείς στα χρόνια της 21ης

Απριλίου ήμασταν παιδιά, δεν ήταν όμως παιδιά τα αφεντικά των φυλλάδων και των τηλεοπτικών σταθμών, τα οποία πλη-ρώνουν τους εμπαθείς κονδυλοφόρους οι οποίοι επί των ημε-ρών του στρατιωτικού καθεστώτος έκαναν χρυσές δουλειές και επλούτησαν στην διάρκεια της 21ης Απριλίου.

Επίσης ο αρθρογράφος της Καθημερινής, μας αποκαλεί δολιοφθορείς της δημοκρατίας και αρνητές της δικαιοσύνης. Το πρώτο ερώτημα που έχουμε να θέσουμε είναι ποιας δημο-κρατίας; Της δημοκρατίας των σκανδάλων, της ληστείας του χρηματιστηρίου, των εθνικών εργολάβων, της χρεοκοπίας; Αλλά και πάλι δεν κατηγορούμεθα για αυτό!

Καμμία δολιοφθορά δεν κάναμε στην δημοκρατία και ούτε είναι αντικείμενο της δίκης ένα αυτής της μορφής αδίκημα! Λεπτομέρεια όμως αυτό για τον κατήγορό μας, ο οποίος μας αποκαλεί και αρνητές της δικαιοσύνης! Ούτε για αυτό κατηγορούμεθα, αλλά για να αντιληφθείτε πως εννοεί και πως βλέπει την δίκη μας η πανίσχυρη τέταρτη εξουσία της ψευτοδημοκρατίας, οι “νταβατζήδες” των φυλλάδων και της τηλεοπτικής αποχαύνωσης, χρησιμοποιεί την φράση “να αρχίσουν να παίρνουν μαθήματα δημοκρατίας και δικαιοσύ-νης”, αναφερόμενος σε μία δίκη!

Αυτό είναι μία δίκη; Δεν είναι δίκη η διερεύνηση της αληθείας και κατά πόσον είναι ένοχος ένας κατηγορού-μενος; Εάν εννοούν δίκη το να “πάρουμε μαθήματα δημοκρατίας και δικαιοσύνης”, όπως αυτοί την εννο-ούν, τότε μιλάμε για μία εκδικητική διαδικασία χωρίς καν το δικαίωμα στο τεκμήριο της αθωότητος. Τελικά, μήπως “φασίστες” με την έννοια που έχει σήμερα ο όρος είναι όλοι αυτοί που μας κατηγορούν και όχι εμείς;

Επίσης πολλοί δημοσιογράφοι λένε ότι θα είναι η πρώτη ναζιστικού τύπου δίκη μετά από δεκαετίες! Λες και εμείς είχα-με τίποτε στρατόπεδα συγκεντρώσεως, κηρύξαμε κάποιον παγκόσμιο πόλεμο και είμαστε εγκληματίες πολέμου! Ο παρα-λογισμός τους έχει ξεπεράσει κάθε όριο.

Η ΣΠΟΡΑ ΕΠΕΣΕ,ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΔΕΝ ΓΥΡΙΖΕΙ ΠΙΣΩ

Συναγωνιστές και συναγωνίστριες, δεν μας συγχωρούν και φρίττουν στην σκέψη ότι γεννήθηκε και υπάρχει δυνατό στην Ελλάδα ένα Κίνημα εθνικιστικό ενάντια στην απόλυτη μαρξι-στική τυραννία σε πολιτική και ιδεολογία και ενάντια επίσης στη διεφθαρμένη αστική κεντροδεξιά που υπήρξε ο βολικός συνέταιρός στους και γιατί όχι ο πάτρωνάς τους στο ολέθριο σχέδιο της παρακμής του Έθνους μας.

Η πολιτική μας δίωξη είναι αποτέλεσμα του φόβου και του πανικού ενός αμαρτωλού καθεστώτος που είδε ξαφνικά να γεμίζουν πλατείες και δρόμοι με δεκάδες χιλιάδες Εθνικιστών οι πόλεις της Ελλάδος. Ό,τι και να κάνουν όμως η σπορά έπεσε, το ποτάμι ξεκίνησε και δεν γυρίζει πίσω.

Ν.Γ. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ

ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

ΔΙΚΗ ή «ΜΑΘΗΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ»; ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΣ ΔΩΣΕΙ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΚΟΚΚΙΝΗ ΧΟΥΝΤΑ ΤΩΝ ΜΜΕ

ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ Δείτε όλα τα είδη μας στο xakatastima.gr f Για παραγγελίες καλέστε στο 6949361466

Τετάρτη

18Μαρτίου

«Μονάχα εκείνος λυτρώθηκε από την κόλαση του εγώ του που νιώθει να πεινάει όταν ένα παιδί της ράτσας του δεν έχει να φάει, και να σκιρτάει πασίχαρος όταν ένας άντρας και μια γυναίκα του σογιού του φιλιούνται. Όλα τούτα είναι μέλη του μεγάλου ορατού κορμιού σου. Πονάς και χαίρεσαι σκορπισμένος ως τα πέρατα της Γης μέσα σε χιλιάδες ομοαίματα κορμιά. Είσαι ένα φύλλο στο μέγα δέντρο της ράτσας...»

ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ - ΑΣΚΗΤΙΚΗ