l'occitane catalog 2009 bg

of 24 /24
КАТАЛОГ 2009 Безсмъртниче, скъпоценното злато на Корсика Масло от карите, 20 години, посветени на Вашата красота Органични или неорганични? Камарг – легендарните мочурища на Прованс

Author: vertical-7-ltd

Post on 12-Mar-2016

236 views

Category:

Documents


4 download

Embed Size (px)

DESCRIPTION

L'Occitane Product Catalog 2009 - Bulgarian

TRANSCRIPT

Page 1: L'Occitane Catalog 2009 BG

КАТАЛОГ 2009

Безсмъртниче, скъпоценното златона Корсика

Масло от карите, 20 години, посветени наВашата красота

Органични или неорганични?

Камарг – легендарните мочурища на Прованс

Page 2: L'Occitane Catalog 2009 BG

ВъведениеВъведениеВъведениеот Оливие Босан

Въведение

“““2 ВЪВЕДЕНИЕ L’OCCITANE 2009

Tази година L’Occitane празнува 20 години от създаването на първата линия продукти с масло от карите, както и 20

години от заработването на съвместната програма за развитие с Буркина Фасо. Можем да отбележим и годишнината от нашето първо пътуване до Уагадугу, състояло се 5 години по-рано или създаването на кооператив от първите 12 берачи на карите. Днес ние си партнираме с 11 000 жени от Буркина Фасо. Всяка стъпка по създаването на линията продукти с масло от карите беше много важна. Тя е причината да стигнем дотук, тя набеляза и пътя ни напред, заедно с тези жени. Мога скромно да кажа, че съм горд, че ръководих този проект, както и че откритото от нас даде възможност на всички останали да открият маслото от карите. В края на краищата, истинското постижение е предаването и споделянето на познание. От 2006 г. фондация L’Occitane е своего рода продължение на нашето желание за споделяне и в Буркина Фасо, и другаде по света.

И така, историята продължава…

““споделянето на познание. От 2006 г. фондация L’Occitane е своего

“споделянето на познание. От 2006 г. фондация L’Occitane е своего рода продължение на нашето желание за споделяне и в Буркина

рода продължение на нашето желание за споделяне и в Буркина рода продължение на нашето желание за споделяне и в Буркина

рода продължение на нашето желание за споделяне и в Буркина

Снимки/илюстрации: R. Romenville, P. Gaudet, A. Baussan, P. Parchet, M. Duong, F. Azemard, F-X Emery

Page 3: L'Occitane Catalog 2009 BG

Тази история започва в Прованс през 1976 г., когато Оливие Босан създава L’Occitane. Вдъхновен от средиземноморските традиции и култура, той създава продукти за грижа за кожата и аромати, натурални и автентични, ефективни и привлекателни, истинска наслада за сетивата. Продуктите на L’Occitane са олицетворение на изкуството да се живее, символ на радост от живота и благоденствие. Ние срещаме природата с последните научни изследвания, като следваме принципите на фитотерапията и ароматерапията. Ние създаваме формули, които са богати на натурални активни съставки и етерични масла. Повечето от тях са органични, патентовани и с контролиран произход. Нашите продукти са дерматологично тествани.

съдържание10-11 Органични продукти

Продуктите за красота на бъдещето

Грижа за тялото и сапуни 14-17 Удоволствието

невинаги е грях…

Аромати20-21 Раждането на аромат 22

ДомътИнтериорни дизайнери 23

КамаргМочурищата на Прованс

12За Мъже

За мъже

Грижа за кожатаИстински продукти за красота4-9

Етерични масла13 Грижа за коса

Върбинка и лавандула18-19Реколти

Една истинска историяL’Occitane е социално ангажирана компания, която се стреми да ограничи ефекта от свото производство и продукти върху околната среда. Нещо повече – нашата цел е постоянно да намаляваме това въздействие. Нашата развойна дейност е насочена към откриване и създаване на най-добрите натурални или сертифицирани органични продукти. Още от самото начало L’Occitane осъществява връзки отвъд Средиземноморието, като поддържа програми за устойчиво развитие. Буркина Фасо е само един пример за това. Там компанията сближи женските кооперативи за добиване на масло от карите. Днес Фондация L’Occitane (fondation.loccitane.com) продължава да поддържа тези проекти – неразделна част от същността и целите на марката.

За повече информация посетете www.loccitane.com

3 СЪДЪРЖАНИЕ L’OCCITANE 2009

Page 4: L'Occitane Catalog 2009 BG

Казват, че в Прованс тайната на красотата се крие в полетата. Но

тя оживява само в лабораторията на L’Occitane… Жан-Луи Пиериснар

работи с изследователски екип, чиято роля е непрекъснато да развива

и усъвършенства формулите, текстурите и патентованите комплекси

на продуктите за лице на L’Occitane. Катя Фонтес е член на този екип и

ръководител на отдел.

3 въпроса към Катя Фонтес:

Благодарение на този тест ще откриете коя грижа за лицеот L’OCCITANE е подходящаза Вашата кожа.

Грижа с безсмъртниче Грижа с масло от карите

Грижа с ябълка и бадем

L’OCCITANE –истински продукти за красота

Грижа за кожата

3. Какво бихте искали да постигнете?

По-стегната и тонизирана кожа

Здрав, бляскав, равномерен

тен

Плътност и подхранване

Бляскава кожа

Баланс, матирана кожа

2. Какви продукти за лице използвате?

Продукти за зряла кожа

Превантивна грижа

Подхранващи продукти

Хидратиращи продукти

Матиращи продукти

1. Как усещате кожата си сутрин, след събуждане?

Опъната Уморена С усещане за дискомфорт

Мека Мазна

Коя линия продукти е подходяща за мен?

> Как се тестват продуктите, преди да излязат на пазара?> По какво ще разпознаем формулите на L’Occitane?

> Как разбирате, че формулата е ефикасна?

Първо: по основните ак-тивни съставки. Нашите формули винаги съдър-жат активни съставки

4 ГРИЖА ЗА КОЖАТА L’OCCITANE 2009

Заедно с теста за толеранс на кожата ние изследваме и активността на продукта. Нека да вземем пример с Very Precious Cream. С помоща на фотографско увеличение тестовете показват ефективното действие на крема на повърхността на кожата, както и върху броя и дълбочината на бръчките. Освен това при тестовете, проведени с 44 жени на възраст между 40 и 50 години за период от 8 седмици ползване на продукта, 84 % от тях отбелязват много по-свеж и бляскав тен, а 89 % намират кожата си по-стегната и регенерирана.

Ние никога не тестваме крайните продукти върху животни. Всички тестове се извършват или ин витро, или върху група доброволци (ин виво). Тестовете за поносимост на кожата (толеранс) се провеждат от оторизирани независими институти, за да се осигури максимална възприемчивост на нашите продукти.

от растения, характерни за земите на юг. Ние бяхме една от първите компании, които настояваха за използването на растителни активни съставки. А до края на ХХ-ти век повечето лаборатории се „кълняха” само в активни съставки от животински произход.

Грижа с червен ориз

Органична грижа с екстракти от маслина

Page 5: L'Occitane Catalog 2009 BG

Почистване

4.

Ексфолиране

1. Почистващо олио. Отстранява всички следи от грим и нечистотии на повърхността на кожата, 200 мл., флакон с помпа/ 2. Тоник за лице – тонизиращо ябълково вино. Тонизира и моментално освежава кожата. Некомедоногенен, 200 мл., флакон/ 3. Крем за лице – уникална комбинация от активни съставки от ябълка и бадем. Връща красотата на кожата, повишава защитните й сили срещу първите белези на стареене. Веднага след нанасяне кожата се чувства по-мека и гладка. Ден след ден кожата е по-стегната, по-гладка и отлично защитена срещу белезите на стареене. Некомедоногенна формула, 50 мл., бурканче/ 4. Ексфолиант за лице. Нежно ексфолира, омекотява и подобрява текстурата на кожата, свива порите. 100 мл., бурканче.

Комбинацията от тези два плода се грижи за вашата красота, като ви осигурява перфектна текстура на кожатаи дълготраен, младежки, бляскав тен.

Ябълка и бадем

Насладете се на свежа и прекрасна кожа

ТЕСТ ЗА ЕФЕКТИВНОСТ: - намаляване размера на порите, средна стойност – 28%

ПОТРЕБИТЕЛСКИ ТЕСТ:- по-гладка текстура – 92% от жените;- подобрена еластичност – 92%.Тестът е проведен с 25 жени, за 4 седмици ползване на продукта.

3. Крем за лице

Хидратация

3.

1.

2.

Грижа с червен ориз

Page 6: L'Occitane Catalog 2009 BG

Безсмъртниче. Спрете хода на времето…

ТЕСТ ЗА ЕФЕКТИВНОСТ:- намаляване на средната дълбочина на бръчките – 34%Тест, проведен с 49 жени за 4 седмици употреба.ПОТРЕБИТЕЛСКИ ТЕСТ:- кожата е плътна и се чувства комфортно – 93%Тест, проведен с 54 жени за 4 седмици употреба.

Дне

вна

гриж

а

2. Балсам за очиНежна, кадифена текстура. Богата на органично етерично масло от безсмъртиче. Изглажда зоната около очите, премахва тъмните кръгове и подпухналостта. Кожата е по-стегната. околоочният контур е свеж и подмладен.15 мл., бурканче.

1. Тоник за лицеТонизира и омекотява кожата, 200 мл., флакон.

4. Крем-маска Този продукт може да се използва по два начина – като крем и като маска. Богата, кремообразна текстура, оставя кожата мека и гладка, хидратирана и дълбоко подхранена.125 мл., бурканче.

3. Безценен крем Дневен крем с богата, копринена текстура. Кожата е изгладена и по-стегната. Дъготраен ефект, съхранява младостта на кожата.50 мл., бурканче.

За влюбените, които говорят езика на цветята, то казва – „ще те чакам вечно”. Ботаниците го наричат helychrysum, което в превод от гръцки означава „златно слънце”. За корсиканците това е един от ароматите на маквисите, ароматните шубраци на острова. А за жените от Средиземноморието то е като красотата на богините – вечна… В лабораторията на L’Occitane то се превръща в безценно етерично масло, патентовано заради високата си ефективност в грижата срещу стареене на кожата.

1.

2.

3.4.

6 ГРИЖА ЗА КОЖАТА L’OCCITANE 2009

Page 7: L'Occitane Catalog 2009 BG

Стефан Франчиши

Безсмъртниче. Спрете хода на времето…

ТЕСТ ЗА ЕФЕКТИВНОСТ :- след 4 седмици тоталната повърхност на бръчките е редуцирана – 26%Тест, проведен с 44 жени, като средното намаляване е измеренос панел от 25 жени. ПОТРЕБИТЕЛСКИ ТЕСТ:- кожата е по-стегната и регенерирана – 89%;- равномерен тен – 89%.Тест, проведен с 44 жени, за 8 седмици употреба.

3. Скъпоценен крем за лице – пълноценна, възстановяваща грижа за кожатаГрижата за изглаждане на кожата и намаляване на бръчките е безспорно много важна. Но за да се погрижим за всички белези на стареене, е важно още и ефективно действие срещу отпускането на кожата, срещу пигментните петна и за бистър тен. Този нощен крем посреща това предизвикателство. Съдържа висока концентрация на органично етерично масло от безсмъртниче. Бори се с всички белези на стареене на кожата, докато спите. 50 мл., бурканче.

2. Скъпоценен серум за очиНощна грижа за околоочния контур. Насочено действие срещу бръчките тип “пачи крак”, подпухването и тъмните кръгове. 15 мл., флакон с помпа.

1. Скъпоценен регенериращ концентрат със сертификат ECOCERTЯрко изразено действие срещу бръчки. Нощен серум с консистенция на сухо олио, съдържа висока концентрация на органично етерично масло от безсмъртниче. Всяка опаковка съдържа еквивалента на 3000 цвята безсмъртниче за мощно антибръчково действие. Само след няколко нанасяния кожата е по-стегната и гладка, регенерирана и реструктурирана. 30 мл., флакон с пипета.

Нощ

на г

риж

а

1. Избистряща пяна за лицеПерфектно почиства кожата и избистря тена. 150 мл., флакон с помпа.

2. Избистрящ и изглаждащ ексфолиант.Ексфолира кожата, изглажда несъвършенствата и избистря тена. 75 мл., туба.

3. Избистрящ и обновяващ серум.Притежава регенериращо действие и противо-действа на процесите на стареене. Избистря тена. 30 мл., флакон с пипета.И

збис

тря

ща

гриж

а

“ “ Безсмъртничето е цвете от корсикански-

те маквиси, което досега не е култивирано

успешно. Но брането на диво безсмъртниче

започва да накърнява пейзажа на Корсика.

Започнах да отглеждам безсмъртниче заедно

с L’Occitane от 2003 г., естествено, съгласно

методите на органичното земеделие.

Всяко цвете, отгледано от мен, спасява

по едно цвете от маквисите на Корсика.

Стефан Франчиши, фермер, отглеждащ безсмъртниче

1.

2.

3.

1.

2.

3.

Page 8: L'Occitane Catalog 2009 BG

> Каква е връзката между работата на L’Occitane и тази на фондацията в Буркина Фасо?Една случайна среща на L’Occitane с берачки на ядките карите се превърна в отправна точка на нашата работа: еманципиране и икономическо ограмотяване на жените. Жените са тези, които движат напред развитието на Буркина Фасо. L’Occitane подпомага работата на 11 000 жени от Буркина Фасо, като купува тяхното масло от карите на цени, по-високи от тези на местния пазар, както и чрез предплащане на до 80% от стойността на поръчките. А колкото до фондацията – ние сме предприели най-разнообразни мероприятия, като финансиране на програми за обучение, популяризиране на използването на местните ресурси с цел повече самостоятелност на жените.

> Какво реално прави Фондация L’Occitane, за да помага на тези жени?Първият център за ограмотяване и обучение беше открит през 2006 г. в Уагадугу. Но само уроците не бяха достатъчни: трябваше да бъдат създадени условия за идеална среда на обучение. И така, в центъра Бангре Нома сега има столова, детски ясли, център за медицинско обслужване, зеленчукова градина и т.н..

Интервю с Бенедикт Менанто, изпълнителен директор на фонадация L’Occitane.През 2009 г L’Occitane отпразнува 20-тата годишнина от създаването на първата линия продукти с масло от карите. Говорим с Бенедикт Менанто за проектите на фондацията с жените от Буркина Фасо и другаде по света.

МАСЛО ОТ КАРИТЕ20 ГОДИНИ, ПОСВЕТЕНИ НА ВАШАТА КРАСОТА.

> Какви са инициативите за 2009 г.?Ще продължим да работим заедно с благотворителни организации и асоциации, като подпомагаме програми, подобни на тази в Бангре Нома, но в други региони. В Буркина Фасо скоро ще бъдат открити 10 центъра за обучение и 3 „библиотеки” с играчки за децата, които не ходят на училище. Току-що започнахме и проект за обработване на Моринга – местно растение с изключителни подхранващи качества. Така ще създадем нови финансови възможности за жените и едновременно с това ще помогнем в борбата с недохранването при децата и, разбира се, ще разширяваме своята дейност в други страни, например Бразилия.

3 полета на действие :

- икономическо образоване на жените

- съхраняване „мъдростта на природата”

- подпомагане на хората с нарушено зрение

> Фондация L’Occitane

За повече информация, посетете www.loccitane.com

8 ГРИЖА ЗА КОЖАТА L’OCCITANE 2009

Page 9: L'Occitane Catalog 2009 BG

- съхраняване „мъдростта на природата”

2. Богат балсам за очи – 24 часа хидратация Хидратиращ балсам за околоочния контур с 5% концентрация на маслоот карите. Дълготрайна хидратацияи комфорт. Изглажда фините линии. 15 мл., бурканче

ТЕСТ ЗА ЕФЕКТИВНОСТ:След 24 часа нивото на хидратацияе повишено с 43%.Тестът е проведен с 12 жени.

ПОТРЕБИТЕЛСКИ ТЕСТ:- кожата е хидратирана в продължение на 24 часа – 79%;- кожата моментално се успокоява и е перфектно защитена от вредностите на средата – 84%.Тестът е проведен с 24 жени, при 3 седмици употреба.

3. Богат крем за лице – 24 часа хидратацияДълготрайна 24-часова хидратация. Съдържа 25% концентрация на масло от карите. Кожата е гладка, освежена и се чувства комфортно. Чувството на опънатост изчезва. 50 мл., бурканче.

1. Освежаваща вода за лице Почиства, хидратира и тонизира само в една стъпка. 200 мл., спрей.

3.

2.

“ “Но само уроците не бяха достатъчни: трябваше да бъдат създадени условия за идеална среда на обучение.

1.

Page 10: L'Occitane Catalog 2009 BG

Серж Гриото

“ “Комбинираме натуралност с ефективност, респект към околната среда с респект към потребителите и автентичност с наслада от нанасянето на продуктите.

Органични или неорганични

ECOCERT - Европейски орган за сертифициране и контрол на органични козметични продукти. www.ecocert.com

COSMEBIO - Браншова асоциация на производителите на екологични и органични козметични продукти

Ж.Л. Пиериснар

Едно от призванията на L’Occitane е да съхрани земите на Юга. С тази мисъл и, разбира се, когато това е възможно, ние добиваме нашите съставки от ферми, които работят с методите на орга-ничното земеделие. Много често активните съставки в някои от нашите продукти са органич-ни, например червеният ориз от Камарг от фермата на Серж Гриото или безсмъртничето от Корсика от фермата на Стефан Франчиши.

Още откакто съществува сертифицирането на козметични продукти (за Франция от 2003 г.), ние постоянно създаваме продукти, 100% от които са сертифицирани като органични. Този тип продукти са лесно разпознаваеми – носят етикет Cosmebio. Ние избираме органичното решение всеки път, когато стандартите на ECOCERT са съвместими с нашите собствени изисквания за комбиниране

на натуралност с ефективност, респект към околната среда с респект към потребителите, автентичност с наслада при нанасяне.

Светът на органичните продукти притежава огромен потенциал. Съществуват много възмо-жности, които тепърва се проучват. Благодарение на научните изследвания беше постигнат голям напредък при производството на щадящи околната среда и органични козметични продукти. Ние следим това развитие много отблизо, както винаги сме правили с органичното земеделие. Аз съм изключително горд с постигнатото тази година. Формулите на новата линия продукти за лице с екстракти от маслина не само са сертифицирани като 100% органични, но са и изключително ефикасни, с уникални текстури и аромат.

10 ОРГАНИЧНИ ПРОДУКТИ ГРИЖА ЗА КОЖАТА L’OCCITANE 2009

Жан-Луи Пиериснар ни предлага своята гледна точкаЗа да разберем стремежа на L’Occitane към създаване на органични продукти, ние просто трябва да разграничим между два вида продукти. От една страна са продуктите, които съдържат една или няколко съставки, добити от органични агрикултури. От друга страна са продуктите, които цялостно носят сертификат „органични”.

Page 11: L'Occitane Catalog 2009 BG

4. Почистваща пянаНежна пяна, която почиства лицето и запазва хидролипидния филм. 100 мл., флакон.

1. Тонизиращ мист за лицеОбодряващ мист за лице, обогатен с етерично масло от мента, за тонизиране и енергизиране. 150 мл., флакон.

3. Почистващо млякоБогата, кремообразна консистенция, нежно почиства и отстранява грима. 150 мл., флакон.

5. Хидратираща маска за лицеМаска с много свежа, богата, кремообразна текстура, която утолява жаждата на кожата и й придава бляскав тен. 50 мл., туба.

Органична маслина,с органични екстракти от маслиново дърво

За хидратация

С органичен червен ориз от Камарг

За матифащ ефект3. Матиращ флуид за лицеМного лека, свежа, кадифена текстура. Хидратира, матира и балансира кожата. Ден след ден тенът става по-бистър, кожата – по-гладка. Некомедоногенна формула.30 мл., флакон.

2. Почистваща пяна за лице с оризНежно измива грима и нечистотиите, отстранява излишния себум. Кожата е перфектно почистена. 200 мл., флакон с помпа

1. Пречистващ тоникс оризДвуфазен тоник, който пречиства и матира. Кожата е свежа и перфектно почистена. 200 мл., флакон

Червен ориз

Органични или неорганични

2. Хидратиращ лосион за лицеДневен лосион за лице със свежа, копринена текстура. Идеален продукт за дехидратирана кожа. Съдържа висока концентрация на екстракти от маслиново дърво – органичен зехтин, органична вода от маслина, екстракт от листата на дървото. Съдържа още и олио от органични пореч и слънчоглед. Хидратира и защитава кожата през целия ден, придава й здрав, бляскав тен, все едно сте били цял ден на чист въздух. 30 мл., флакон.

ТЕСТ ЗА ЕФЕКТИВНОСТ :повишаване нивото на хидратация с 25% след 8 часаПОТРЕБИТЕЛСКИ ТЕСТ :- кожата е хидратирана трайно - 96% от тествалите- кожата е по-бляскава – 92% от тествалите;Тестовете са проведени с 25 доброволци за 3 седмици употреба.

ТЕСТ ЗА ЕФЕКТИВНОСТ:-- моментален матиращ ефектс дълготрайност 8 часа;- средна стойност на намаляване на себумната секреция на повърхността на кожата – 18%

ПОТРЕБИТЕЛСКИ ТЕСТ: за 4 седмици- кожата остава свежа през целия ден, а порите са по-стегнати – 100%;Тестовете са проведени с панел от 26 души.

Page 12: L'Occitane Catalog 2009 BG

1. Крем за бръснене. Богат на етерично масло от хвойна и масло от карите. Превръща се в богата кремообразна пяна, перфектна за нежно бръснене. Кожата остава свежа и чиста. 150 мл., туба / 2. Концентрат за младост. Богат на етерично масло от хвойна, екстракт от мъзга на бреза и екстракт от букови пъпки. Хидратира и заздравява кожата, ефикасна грижа срещу фини линии и бръчки. 50 мл., бурканче / ТЕСТ ЗА ЕФЕКТИВНОСТ: намаляване на тоталната повърхност на бръчките с 15%. Тестът е проведен с 35 мъже, за 4 седмици употреба. / 3. Балсам за след бръснене. Богат на етерично масло от хвойна, масло от карите и екстракт от мъзга на бреза. Успокоява кожата и неутрализира раздразненията, причинени от бръсненето. Добра защита от вредностите на околната среда. 75 мл., туба.

Хвойна Не само жените имат тайни за красота…

1.

2.

3.

“ “12 ГРИЖА ЗА МЪЖКАТА КОЖА L’OCCITANE 2009

Има мъже, които се отнасят с уважение към природата и традициите, но едновременно с това искат да се грижат за кожата си. Такива мъже, мъже като мен, имах предвид, когато създадох продуктите грижа за мъжката кожа с хвойна – диво-растящ храст в Прованс. Овчарите са използвали каменни пещи, за да дестилират клонките хвойна, събирани по време на лятната паша. Добитото скъпоценно етерично масло е високо ценено заради своите регенериращи и заздравяващи свойства.

Оливие Босан, създател на L’Occitane.

Page 13: L'Occitane Catalog 2009 BG

СТРАСТТА НА ИВ МИЛУ

1. Шампоан за обем – за нормална и фина коса. Придава обем, блясък и лекота на косата и стимулира микроциркулацията на кожата на скалпа. 300 мл., флакон/ 2. Възстановяващ шампоан – за суха и изтощена коса. Благодарение на регенериращия, заздравяващ и възстановяващ натурален комплекс, този шампоан изглажда и омекотява косата. Тя става по-плътна, копринено мека и бляскава. 300/500 мл., флакон/ 3. Възстановяващ балсам – за суха и изтощена коса. Подхранва в дълбочина и възстановява косата. 250/500 мл., флакон./ 4. Възстановяващ серум – за суха и изтощена коса. Възстановява сухите краища на косата и я предпазва от сплитане. 100 мл., флакон./ 5. Възстановяваща маска – за суха и изтощена коса. Подхранва в дълбочина и възстановява косата. Богата, копринена, кремообразна текстура. Оставя косата мека и бляскава. 250 мл., буркан.

Ангелика

Лавандула

Иланг-иланг

Пачули

Мушкато

ромакология Перфектният балансза красива кожа.

Вече 28 години Ив Милу поддържа и осъвременява големия сборник на L’Occitane - „Билките на Прованс”. С диплома на химик, но ботаник по душа, той знае всичко за расте-нията, техния произход и качества. Многобройните тестове, проведени от него, му позволяват да даде оценка за изключителните релаксиращи качества на лавандулата и сти-мулиращите на ангеликата. Той нарича слеза, маточината и смирна-та с техните прекрасни ботаниче-ски имена – Malva sylvestris, Melissa officinalis и Commiphora molmol. През 1980 г., когато повечето козметични лаборатории все още се „кълнат” само в качествата на активните съставки от животински произход, Ив Милу започва да добива за L’Occitane етерични масла от ра-

стения. Тези безценни есенции носят свойствата на растението в най- високата възможна концентрация и ефектът им е толкова силен, че той ги измерва и комбинира капка по капка. Ив Милу е наясно не само с техните медицински и козметични свойства, но и с чудодейната сила на аромата им. Тази наука се нарича Аромакология. L’Occitane избра името „Аромаколо-гия” за колекцията си от шампоани и продукти грижа за коса, формули-рани на базата на 5 етерични масла. За повече обем и блясък: пелин, сладък портокал, горчив портокал, розма-рин и палмароза. За възстановяване на сухата коса: лавандула, ангелика, мушкато, пачули и иланг-иланг. За всеки тип коса Ив Милу има по няколко чудесни растения.

1.

2.

3.

4.

5.

Ив Милу

13 ГРИЖА ЗА КОСАТА L’OCCITANE 2009

Page 14: L'Occitane Catalog 2009 BG

Грижа за тялото Удоволствието невинаги е грях...Може да е спомен за любимото ви лакомство от детството… Може да е тонизиращ сутрешен душ, след който се чувствате заредени с енергия… Или може да е аромат, който ви пренася в друго измерение… Отделете малко време само за себе си. Преди специална среща преоткрийте удоволствието да притежавате стегната кожа и гладки крака… Приберете се вкъщи, напълнете си ваната и се насладете на пищна, ароматна пяна.

14 ГРИЖА ЗА ТЯЛОТО И САПУНИ L’OCCITANE 2009

Page 15: L'Occitane Catalog 2009 BG

Бадем. За да сте по-стройни.

1. Крем за стъпала. Богат на натурални успокояващи съставки – арника и етерично масло от лавандула. Подхранва и освежава сухата и увредена кожа на стъпалата. 30 мл. / 150 мл., туба.

2. Крем за ръце. Богат на масло от карите – 20% концентрация. Копринена, гладка тексту-ра. Подхранва, регенерира и защитава кожата на ръцете. Абсорбира се бързо, без да оставя мазни следи.

3. Пищен крем за тяло. Изключително богата, луксозна текстура. 24-часова хидратация. Кожата е дълбоко подхранена, плътна и мека.200 мл., буркан.

Масло от карите. Подхранваща грижа за вашата кожа.

ТЕСТ:- абсорбира се бързо - 88%, без да оставя мазни следи – 81%;- кожата е дълбоко подхранена, дълготрайно хидратирана и защитена – 100%;- кожата е мека, плътна, чувства се комфортно – 100%.Тестът е проведен с 26 жени за период от 3 седмици.

ТЕСТ ЗА ЕФЕКТИВНОСТ:- наблюдава се стягащ кожата ефект, тест, проведен с 19 жени за период от 4 седмици

ПОТРЕБИТЕЛСКИ ТЕСТ:- кожата е по-гладка – 92%;- кожата е по-еластична – 76%Тестът е проведен с 25 жени за период от 4 седмици.

1. Млечен концентрат – стяга и изглажда. Крем за тяло, подхранва и омекотява кожата, предпазва я от отпускане.

200 мл., буркан.

2. Олио за тяло – стяга и омекотява.Сухо олио за тяло, подхранва и омекотява, предпазва кожата от отпускане, велико-лепна грижа срещу поява на стрии.

100 мл., флакон-спрей.

3. Концентрат мист – стяга и изглажда.Изключителна текстура, моментално се стапя на кожата, придавайки “вкусно” усещане за свежест и благополучие. Хидратира, стяга и омекотява. 200 мл., флакон-спрей.

1. Млечен концентрат

3. Пищен крем за тяло

1.

1.

2.

2.

3.

3.

15 ГРИЖА ЗА ТЯЛОТО И САПУНИ L’OCCITANE 2009

Page 16: L'Occitane Catalog 2009 BG

Фабрика за сапуни L’OCCITANE, случайна среща.През 1980 г. Жак Реми, пенсиониран майстор на сапуни, реши да ми дари фабриката си за сапуни и да ми предаде опита си в производството им. Съвсем скоро стана ясно, че този опит ще трябва да се предаде и на други. Отидох до Кабо Верде, за да помогна в организирането на кооперативи за производство на сапун. Но тази невероятна история не свършва дотук… По време на това пътешествие към Африка, докато чаках самолета, чух за жените, които бият масло от карите. И… незабавно смених полета си с първия възможен до Уагадугу. Всъщност причината сапуните на L’Occitane да са така нежни, е че са направени с масло от карите – и разбира се, благодарение на случайни срещи.Оливие Босан

1. Сапун Бон мер Роза, 125 г 2. Сапун Бон мер Върбинка 125 г 3. Сапун Бон мер Орлови нокти 125 г 4. Сапун Бон мер Лавандула 125 г 5. Сапун Бон мер Роза 125 г 6. Сапун Върбинка листо 75 г 7. Сапун Портокалова панделка 50 г 8. Сапун Сандалово дърво 150 г 9. Ексфолиращ сапун с грозде 125 г 10. Деликатен сапун с масло от карите с млечен аромат 100 г 11. Марсилски сапун със зехтин 500 г 12. Вкусен бадемов сапун 50 г 13. Шестоъгълен сапун с мед и лимон 100 г 14. Деликатен сапун с масло от карите с върбинка 100 г 15. Сапун Роза 50 г

10.

14.

13.

12.

6.

15.

5.

9.

11.

8.

7.

1.

2.

3.

4.

16 ГРИЖА ЗА ТЯЛОТО И САПУНИ L’OCCITANE 2009

Page 17: L'Occitane Catalog 2009 BG

3. Слънчев душДуш-гел, богат на омекотяващ концентрат от портокал. Нежно почиства. Оставя кожата парфюмирана със свеж, искрящ, цитрусов аромат. 250 мл., флакон.

Сладки удоволствия за вашето тяло…

Портокалова панделка,Като ударна доза витамини

за вашето тяло!

Златнаклонка,

Златнодокосване…

6. Лосион за тяло с екстракти от маслина.Създаден, за да хидратира, защитава и омекотява кожата. 250 мл., флакон.

5. Душ-крем с екстракти от маслина.Истински момент на наслада. Нежно почиства кожата. Свеж, фин аромат. 250 мл., флакон.

1. Душ-гел за тялоНежен и сладостен душ-гел. Деликатно почиства кожата. Може да се използва и като шампоан, възстановява блясъка на косата. 250 мл., флакон.

2. Възхитителенкрем за тяло.Прекрасен крем за тяло, хидратира и омекотява. Кожата е мека и деликатно парфюмирана. Усещане за комфорт. 250 мл., буркан.

Мед & лимон, Възхитителни наслади

4. Омекотяващо мляко за тяло. Истински концентрат на жизненост и комфорт. Интензивна хидратация, свеж, цитрусов аромат. 250 мл., флакон.

1.

3.

5.

2.

4.

6.

17 ГРИЖА ЗА ТЯЛОТО И САПУНИ L’OCCITANE 2009L’OCCITANE 2009

Page 18: L'Occitane Catalog 2009 BG

Албрехт фон Кайзерлинк

“ “

Това е най-финият, най-изтънченият лимонов нюанс, който съществува, възхитителна, неуловима свежест.

> Какво ви накара да дойдете в

Корсика?Баща ми избра тази земя, за да отглежда

лимони. През 1982 г. реших да напусна

работата си като психоаналитик и моя

роден Щутгарт, за да дойда да живея тук.

> Защо избрахте тази професия?Нуждаех се от предизвикателство. По

това време никой не вярваше в бъдещето

на натуралните аромати – но аз вярвах!

Няма синтетично получен аромат, който

напълно да възпроизведе разнообразието

и изтънчеността на ароматите от

растенията.

> Как ще опишете аромата на върбинка?Аз събирам реколтата от върбинка 2

пъти годишно – в началото на лятото и в

началото на есента. И всеки път е такова

удоволствие и радост да усещам аромата

във въздуха: жизнерадостен, лимонов аромат,

възхитително свеж.

Интервю с Албрехт фон КайзерлинкАлбрехт фон Кайзерлинк е земеделец в района

на Коста Верде, Корсика. Той произвежда

екстракт от органична върбинка за

L’Occitane.

1. Душ-гел. Нежно почиства кожата, като оставя деликатен лимонов аромат на пролет. 250 мл., флакон. 2. Лосион за тяло. Богат на олио от гроздови семки – хидратира, омекотява и подхранва кожата, като дискретно я парфюмира. 250 мл., флакон. 3. Тоалетна вода „Върбинка”. Фин, класически аромат, очарователна лимонова свежест. 100 мл., спрей.

2.

1.

3.

ВърбинкаПолъх на тръпчива свежест.

18 РЕКОЛТИ L’OCCITANE 2009

Page 19: L'Occitane Catalog 2009 BG

Фабрис Фурнел

ЛавандулаЖътва с Фабрис Фурнел,производител на А.О.С. лавандула от Haute Provence (лавандула с контролиран произход от сертифициран регион във високите части на Прованс)

В селцето Сол, разположено на около 1000 м надморска височина, Фабрис Фурнел отглежда лавандула, също като своя баща. Когато цветовете на лавандулата започнат да повяхват и синият им аромат изпълни въздуха, е време да започне жътвата. В Прованс това съвпада с разгара на лятото – между 20-ти юли и 10-ти август, като се започва в 8 сутрин и се приключва в 9 вечер. В тези дълги и наситени 20 дни е концентриран целогодишен труд… „Първият ден ароматът на цветовете е толкова силен, че сме като замаяни. Заедно със съдружника си Жером и със своите родители, той жъне ред след ред, като първо отрязва стръковете, после, с помощта на вила разстила лавандулата на слънце, където тя се суши ден или два, преди да се отнесе за дестилация.

на слънце, където тя се суши ден или два, преди да се отнесе за

на слънце, където тя се суши ден или два, преди да се отнесе за

1. Тоалетна вода „Синя реколта”. Свеж, въздушен аромат. Съчетава мириса на лавандула с деликатните нотки на фрезия и невен, поставени върху чувствена, дървесна основа. Аромат, харесван от мъже и от жени, композиран като ода за лятото. 100 мл., спрей./ 2. Органичен лосион за тяло. 98.6% от всички съставки на този лосион са натурални, а 95.2% от всички растителни съставки са продукт на органично земеделие. 250 мл., флакон. / 3. Органичен душ-гел. Изключително нежен продукт за душ. 99% от съставките са натурални. 11,93% от всички съставки са продукт на органично земеделие. 250 мл., флакон.

2.

1.

3.

Сладостната мекота на вечер в Прованс...

ВърбинкаПолъх на тръпчива свежест.

19 РЕКОЛТИ L’OCCITANE 2009

Page 20: L'Occitane Catalog 2009 BG

4. Тоалетна вода,„L’Occitan”

100 мл., спрей

2. Тоалетна вода „4-те кралици”75 мл., спрей

3. Тоалетна вода„Черешов цвят”

100 мл., спрей

4

3

11. Тоалетна вода

„Зелен чай”100 мл., спрей

„Роза”, „Мирта”,

„Черешов цвят”,

„Върбинка”… Всеки нов

аромат на L’Occitane

ни разказва приказка за

цвете или растение с

чиста и неподправена

простота. Но всеки

парфюмерист ще ви

каже, че да се създаде

изчистен аромат не е

лесна задача. Но пък със

сигурност е приятно

предизвикателство.

Зачената с радост

и наслада се ражда

колекцията аромати,

която въплъщава духа

на L’Occitane и на земите

на Юга…

Ароматите на L’OCCITANEВдигнете платната и отплавайте на ароматно пътешествие…

22

20 АРОМАТИ L’OCCITANE 2009

Page 21: L'Occitane Catalog 2009 BG

5. Парфюмна вода„Жасмин” 75 мл., спрей

5.

КАРИН ДЮБРОЙ Е

„НОС”. ОТ 7 ГОДИНИ

СЪЗДАВА ПАРФЮМИ

ЗА L’OCCITANE. ТЯ ЩЕ

НИ РАЗКАЖЕ КАК БЕ

СЪЗДАДЕН ПОСЛЕДНИЯТ

АРОМАТ ОТ КОЛЕКЦИЯТА

NOTRE FLORE –

„ЖАСМИН”.

5

Колекцията парфюмни

води Notre Flore пре-

създава ароматите на

Средиземноморските

земи, носени от вятъра

над морето. Нашият

последен аромат разказ-

ва за Египет и за аромата на жасмин, неотменима част от пейза-

жа на делтата на Нил. Създаването на един аромат отнема

няколко седмици, понякога дори месеци. За да „разцъфне” напълно

нашата парфюмна вода „Жасмин”, мина 1 година. Родена съм в Грас

и съм дълбоко свързана с Южна Франция, където съм отраснала

и където расте и жасмин… Когато композирах този аромат

за L’Occitane, бях вдъхновена от желанието си да създам съвсем

натурален аромат на жасмин. Което означава не само пресъзда-

ване на Изтока и сладостния аромат на цветовете, а на цялото

растение: стъбло, листа, цветове – целия финес на неговите зелени

нюанси. Усещането е като свеж полъх – като от аромат, който ви

е изненадал със своята пленителна мекота.

Карин Дюброй

21 АРОМАТИ L’OCCITANE 2009

Page 22: L'Occitane Catalog 2009 BG

1.

2.

3.

4.

Когато прелиствате страниците на което и да е списание или каталог за дома, има нещо, което снимките не ви казват – ароматите на дома могат да променят пространства, цветове, дори да местят мебели… Ароматът на захаросани плодове ще стопли цветовете, ароматът на зимна гора ще придаде повече обем на стаята. Свещта „върбинка” ще внесе повече светлина, докато кубчето сух парфюм „амбър” ще смекчи светлината. Когато решите да промените интериора на дома си, оставете носа си да ви води…

Аромати за дома - дизайнери на интериора.

1. Парфюм за дома „Върбинка”, 100 мл.,/ 2. Ароматна свещ „Канела – Портокал” 100 г/3. Ароматна свещ „Лавандула”, 100 г/ 4. Ароматни пръчици „Зимна гора” (40 бр.)

1.

2.

3.

4.

22 ПРОДУКТИ ЗА ДОМА L’OCCITANE 2009

Page 23: L'Occitane Catalog 2009 BG

Разположен между ръкавите на Рона, Камарг предлага рядко срещани гледки: солени пасища, блата, лагуни и без-крайни плажове. Докъдето стига погледът, контурите и линиите се виждат изключи-телно ясно. Цветовете са избелели от солта, слънцето и вятъра. Това място е рай за птиците, кратка почивка за възстановяване на силите на път за Африка. За хората това е сурова земя, където все още властват природа-та, блатата и мистралът. Това е земя на традиции, от

добиването на сол и ориз до отглеждането на бикове... И най-накрая, това е без-ценна територия, заради крехкия си, ефимерен харак-тер. От 1927 г. Камарг е защитен природен парк и сега е част от световното наследство на UNESCO.

За да стигнете до Камарг, вземете влак до Авиньон, след това шофирайте до Арл. Ако се загубите, попитайте за „Прованс на водата”…

L’Occitane Spa

От Хонконг до Париж,

до Бразилия, L’Occitane

създадоха спа-центрове

по свой собствен образ.

Обслужването е персо-

нализирано, ритуалите

включват ръчни масаж-

ни техники, съчетани с

масла и продукти от бо-

таническия справочник на

L’Occitane…

А колкото до дизайна,

материалите, обема и

цветовете – те са вдъхно-

вени от Камарг - другото

лице на Прованс.

КамаргЧували ли сте за мочурищата на Прованс?

Page 24: L'Occitane Catalog 2009 BG

www.loccitane.com

Ком

пози

цият

а е

засн

ета

на е

зеро

то

Сен

Кро

а, о

блас

т В

ар, Ф

ранц

ия.

Безценен крем с безсмъртниче, спрете хода на времето

Безсмъртничето е диворастящо цвете, характерно за Средиземноморието. Има изключително дълъг живот – никога не увяхва, дори след като се откъсне. Използвано от векове, от цветовете му се добива етерично масло, което стимулира синтеза на колаген, подобрява микроциркулацията, засилва клетъчното обновяване*. * тест ин витро.