ma’ruf islamudin “ (skipsi). surakarta: ju · pdf filesing dadi seksi kang bisu...

Click here to load reader

Post on 15-Oct-2019

19 views

Category:

Documents

0 download

Embed Size (px)

TRANSCRIPT

  • 72

    DAFTAR PUSTAKA

    Arumsari Dewi. 2011. “Kajian Stilistika Lirik Lagu Bahasa Jawa Karya Sujiwo

    Tejo.” (Skripsi). Surakarta : Fakultas Sastra dan Seni Rupa UNS.

    Chaer Abdul. 2007. Linguistik umum. Rineka Cipta: Jakarta.

    Fakultas Sastra dan Seni Rupa. 2013. Pedoman Penulisan Skripsi/Tugas Akhir.

    2013. Surakarta: Universitas Sebelas Maret.

    Guntur Tarigan.1986. Pengajaran Gaya Bahasa. Angkasa: Bandung.

    http:// Nureza Dwi A. 2014. Analisis Gaya Bahasa Pada Lirik Lagu Band Noah

    (Ejournal PDF). Fkip Universitas Maritim Raja Ali Haji

    Tanjungpinang.

    http://mulanovich.blogspot.com/2013/01/kumpulan-majas-gayabahasa-beserta

    contohnya.

    http://siskaagustinqueen.blogs.pot.com/2011/04/stilistika.

    http;//Saiful Munir. Diksi dan Majas Dalam Kumpulan Puisi Nyanyian Dalam

    Kelam Karya Sutikno W.S: Kajian Stilistika (Jurnal). Semarang:

    Universitas Negeri Semarang.

    Kridalaksana, Harimurti. 2008. Kamus Linguistik (edisi IV. Jakarta: PT Gramedia

    Pustaka Utama

    Maisaroh Rompas. 2012. Stilistika lirik lagu Nasyid Berbahasa Jawa Karya K.H.

    Ma’ruf Islamudin “ (skipsi). Surakarta: Jurusan Sastra Daerah

    Fakultas Sastra dan Seni Rupa Universitas Sebelas Maret.

    Puji Cahyani Titis. 2011. Gaya Bahasa Pada Geguritan Jinigaring Rasa Karya

    Agus Budi Wahyudi Kajian Stilistika. Skripsi

    Prof. Dr. Nyoman Kutha Ratna, S.U. 2012. Teori, Metode, dan Teknik Penelitian

    Sastra. Pustaka Pelajar. Yogyakarta

    Subroto, Edi. 1992. Pengantar Metode Penelitian Linguistik Struktural. Surakarta

    : Sebelas Maret University Pers

    Sudaryanto. 1993. Metode dan Aneka Teknik Analisis Bahasa. Yogyakarta : Duta

    Wacana University Pers.

    Sumarlam. 2010. Teori dan Praktik Analisis Wacana. Solo : KATTA / BUKU

    KATTA

    72

    http://mulanovich.blogspot.com/2013/01/kumpulan-majas-gayabahasa-beserta http://siskaagustinqueen.blogs.pot.com/2011/04/stilistika

  • 73

    _________. 1992. Metode Linguistik : ke Arah Memahami Metode Linguistik.

    Yogyakarta : Gajah Mada University Pers.

    Sutardjo Imam. 2011. Tembang Jawa (Macapat). Surakarta : Jurusan Sastra Jawa

    Fakultas Sastra dan Seni Rupa Universitas Sebelas Maret.

    Sutedjo. 2010. Stilistika: Teori Aplikasi dan Alternatif Pembelajarannya.

    Yogyakarta: Pustaka Felica.

  • 74

  • 75

    74

  • 76

  • 77

    A. Kumpulan Lirik Lagu Campursari ciptaan Dhimas Tedjo

    FEBRUARI (F)

    Cipt: Dhimas Tedjo

    Jamane dek mbiyen

    lagi pisan ketemu

    Kangen, kangen kangen

    kangen yen ra ketemu

    Nyatane saiki

    Sliramu nyidro janji

    Lungo tanpa pamit

    Medhot tresna kang suci

    Wis setaun lawase

    Aku kenal sliramu

    Wis setaun lawase

    Kok tego medhot tresnamu

    Wulan februari

    Aku kenal sliramu

    Wulan februari

    Kok tego ninggalke aku

    Yo wis yo wis yo wis

    Iki pancen nasibku

    Yo wis, yo wis yo wis

  • 78

    Iki pancen lelakonku

    Reff : kembali ke atas

    GODHANE RANDHA (GR)

    Cipt: Dhimas Tedjo

    Pr :

    pancen abot dilakoni

    urip ijen rina klawan wengi

    merga pria sing mblenjani

    dadi cuwa rasa jroning ati

    mbak ayu, jangan patah hati

    aku siap jadi pengganti

    aku setia sampai mati

    mbak ayu, janganlah ragu

    jangan bimbang dalam hatimu

    percayalah kepadaku

    nganggo blangkon surjane kuning

    sing wis kelakon jo dipikir maning

    jo dipikir maning

    pr :

    ra percoyo ngendikamu

    kabeh prio mung pinter ngerayu

  • 79

    wiwitane sayang-sayang

    wekasane habis manis sepah dibuang

    reff :

    kembali ke atas..pancen abot dilakoni…

  • 80

    KALI OYA (KO)

    Ciptaan : Tedjo

    Vokal : Tedjo

    Produksi : AS Record

    Nalika ing wayah sore,

    Gawang-gawang, mung katon eseme

    Amung tansah ngawe-awe,

    Angleleda.., mung ngatoni wae..

    Sliramu wus ora ana,

    Duh wong ayu, tega ninggal lunga

    Mbok eling mbiyen prasetya,

    Sineksenan, ilineng kali oya..

    Saben-saben, aku nunggu

    Mung ngarep tekamu,

    Kumricik ing banyu kali,

    Anambahi.., kekesing ati..

    Ning pinggiring kali oya,

    Duh wong ayu, awakku dedunga

    Muga-muga enggal bali,

    Tak enteni.., ning pinggiring kali..

    reff :

    Saben-saben, aku nunggu

    Mung ngarep tekamu,

    Kumricik ing banyu kali,

    Anambahi.., kekesing ati..

    Ning pinggiring kali oya,

    Duh wong ayu, awakku dedunga

    Muga-muga enggal bali,

    Tak enteni.., ning pinggiring kali..

  • 81

    KIDUNG PASIR PUTIH (KPP)

    Ciptaan : Tedjo

    Vokal : Tedjo

    Produki : AS Record

    Sepi…, sepi jroning ati

    Dina-dina kang kula lampahi

    Tansah setya nganti anti

    Kondur ndika pepujaning ati

    Adem kekes ati iki

    Yen kelingan prasetyaning janji

    Gelang alit aja lali

    Pasir putih minangka paseksi

    Ombak ing banyu segara

    Mbak lumembak, saya katon nggodha

    Balung janur sak umpama

    Enggal kondur paringa usada

    Pasir putih dadi seksi

    Amung ndika ganthilaning ati

    Rina wengi aku memuji

    Mugi-mugi gusti paring idi

    reff :

    Ombak ing banyu segara

    Mbak lumembak, saya katon nggodha

    Balung janur sak umpama

    Enggal kondur paringa usada

  • 82

    Pasir putih dadi seksi

    Amung ndika ganthilaning ati

    Rina wengi aku memuji

    Mugi-mugi gusti paring idi

    MARKONAH (M)

    Ciptaan : Tedjo

    Vokal : Tedjo

    Produksi : Dunia Record

    Sa ebo, bungahing atiku

    Yen kelakon, nyandhing sliramu

    Gadis ayu, idaman atiku

    Rina wengi, nggodha pikiranku..

    Nelangsa, ning ati nelangsa

    Rasane, nandang lara tresna

    Tak rewangi, pasa sabendina

    Senen kemis, pati geni aku trima ..

    reff :

    Markonah…, idolaku

    Oh markonah…, idamanku

    Iwak teri dhik.., saba ning kali

    Timbangana, katresnanku iki..

    Markonah…, aku gandrung

    Oh markonah…, aku wuyung

    Iwak palung dhik, iwak’e cucut

    Yen nganti wurung, trima mati di cokot semut

  • 83

    reff :

    kembali keatas..sa eba, bungahing…

    MBANGUN DESA (MD)

    Ciptaan : Tedjo

    Vokal : Tedjo & Soimah Pancawati

    Produksi : AS Record

    Duet :

    Ayo kanca, pada mbangun desa

    Kampung resik, sehat kang jinangka

    Aja lali, kakung miwah putri

    Mangga…, bebarengan ambangun negari

    Lanang wadon, aja pada lena

    Anom tuwa, manunggal ing karsa

    Njaga kutha, sarta njaga desa

    Mangga kampung sehat, ning ati gembira

    Aman rapi lan indah

    Para warga dadi sehat lan bungah

    Mangga mangga, aja dilalekna

    Kanca…, mbangun desa kuwajiban kita

  • 84

    reff :

    kembali ke atas..ayo kanca,pada…

    NASIBKU (N)

    Cipt: Dhimas Tedjo

    Apa atimu digawe saka watu,

    Apa batinmu ketutupan gunung sewu,

    Biyen kowe kanda, mung aku sing mbok tresna

    Nora bakal ana tresnane wong liya..

    Remuk atiku

    ajuring uripku

    Tak gawa nganti pungkasing umurku

    Lara aku lara,

    gela atiku gela

    Nyatane saiki dadine cidra

  • 85

    Mesem ngguyu jroning uripmu,

    Udan eluh ning pipiku,

    Seneng bungah njero atimu,

    Nangis lan njerit jroning dadhaku..

    Ora ngira aku ra ngira,

    Mbiyen seneng dadi nelangsa,

    Manis janji mung ana lambe,

    Saiki pahit dadine..

    reff :

    Remuk atiku ajuring uripku,

    Tak gawa nganti pungkasing umurku,

    Lara aku lara, gela atiku gela

    Nyatane saiki dadine cidra..

    Mesem ngguyu jroning uripmu,

    Udan eluh ning pipiku,

    Seneng bungah njero atimu,

    Nangis lan njerit jroning dadhaku..

    Ora ngira aku ra ngira,

    Mbiyen seneng dadi nelangsa,

    Manis janji mung ana lambe,

    Saiki pahit dadine..

    Ora ngira tegane rasa atimu,

    Tanpa pamit lan kabar, medhat tresnamu

    Tangis amung tangis, tak lilakke awakmu

    Kaya ngene lelakon urip nasibku

    Nasibku…, nasibku.., nasibku…

    NINGGAL JANJI (NJ)

    Ciptaan : Tedjo

    Vokal : Tedjo

    Produksi : AS Record

    Naliko jaman semana cah ayu

    Aku pamit mring sliramu

    Aku pamit ngudi ilmu

    Banjur lunga ninggalke desaku

  • 86

    Mung telung taun lawase cah ayu

    Dek semana nate janji

    Prasetya tulusing ati

    Nunggu aku bebrayan nyawiji

    Nanging nyatane Bagaimana alias kepiye

    Jebule kaya ngene

    Getun getun,

    saben ndina mung terus ngalamun

    Banget kaget ing atiku cah ayu

    Bareng k