festival de msica polonesa

Download Festival de Msica Polonesa

Post on 05-Apr-2016

223 views

Category:

Documents

3 download

Embed Size (px)

DESCRIPTION

 

TRANSCRIPT

 • Catalunya, del 17 al 31 doctubre del 2014

 • www.musicapolonesa.cat2

  PresentaciDesprs de la visita de la famosa companyia catalana La Fura dels Baus, que va representar Els trojans dHector Berlioz al Gran Teatre de lpera Nacional de Varsvia i les actuacions regulars del conegut gambista Jordi Savall als diversos festivals de msica a Polnia, els artistes catalans segueixen despertant admiraci i inters a Polnia. De fet, alguns elements de la cultura catalana van jugar un paper important en la lluita polonesa per la democrcia, com ladaptaci al polons de l Estaca de Lluis Llach, que va esdevenir lhimne no oficial de Solidarno.

  Tanmateix, en els ltims anys, la pennsula ha presenciat una gran varietat de propostes culturals procedents de Polnia, com la presentaci de lpera del Rei Roger de Karol Szymanowski al Gran Teatre del Liceu a Barcelona, amb la posada en escena de Mariusz Treliski. La bona acollida daquests esdeveniments ha impulsat la creaci del Festival de Msica Polonesa a Catalunya, amb lobjectiu de presentar i promocionar les obres dels compositors polonesos ms grans, com Frederic Chopin, Karol Szymanowski i les d Andrzej Panufnik, que aquest any celebra el seu centenari del naixement.

  Molt aviat, entre el 17 i el 31 doctubre, la seva msica sonar a Rub, Banyoles, El Vendrell i Reus, ciutats i pobles de Catalunya que disposen dexcellents installacions i dun pblic tan entusiasta com exigent. El festival linaugurar el Quartet Lutosawski el 17 doctubre a lAuditori del Museu Municipal Castell a Rub. El grup el formen artistes de gran talent que combinen un repertori contemporani amb obres clssiques, romntiques i de jazz. Segell com Naxos i Accord sencarreguen d enregistrar les seves interpretacions.

  Lestrella del festival ser Iwona Sobotka, una destacada soprano polonesa, mereixedora del primer premi i Grand Prix del prestigis Concurs Internacional de Msica de Brusselles. Lartista, resident a Barcelona, s una habitual en els principals auditoris i teatres dpera del mn. Entre les seves gravacions destaca un disc de cancons de Karol Szymanowski enregistrat per EMI Classics, juntament amb Sir Simon Rattle i lOrquestra Simfnica de la Ciutat de Birmingham. Iwona Sobotka oferir un recital lric amb el pianista ngel Cabrera a lauditori de lAteneu de Banyoles el 18 doctubre.

  La culminaci del festival ser el concert del 26 doctubre a lAuditori Pau Casals del Vendrell, de lorquestra catalana Camerata XXI, sota la direcci de Tobias Gossmann. Interpretaran un programa per a orquestra de cambra, que inclou la Suita Antiga Polonesa dAndrzej Panufnik. El concert es repetir al Teatre Fortuny de Reus el 31 doctubre, coincidint amb la clausura del festival.

  El festival lorganitza lAssociaci IDEA, en collaboraci amb el Consolat General de la Repblica de Polnia a Barcelona i la Fundaci Jardins Musicals de Varsvia i compta amb el patrocini honorfic de S.E. Tomasz Arabski, ambaixador de la Repblica de Polnia al Regne dEspanya.

  Els convidem al Festival de Msica Polonesa a Catalunya, un resultat excellent de la collaboraci entre amants de la msica, artistes darreu el mn i les institucions que ho han fet possible.

  Pawel Jan Marciniak Director del Festival

 • www.musicapolonesa.cat 3

  Quartet LutosawskiMarcin Danielewski viol Marcin Markowicz viol Artur Rozmysowicz viola Maciej Modawski violoncel

  17.10 21:00

  Auditori del Museu Municipal Castell, Rub

  Mozart Quartet de corda en Do major KV 465 Markowicz Quartet de corda n3 Szymanowski Quartet de corda n 2, op. 56

  Programa:

 • www.musicapolonesa.cat4

  Recital lricIwona Sobotka soprano Angel Cabrera piano

  18.10 21:00

  Chopin Desitjos, Bailet bonicPerkowski Mira florir les estrelles blanques Xu, XuKarowicz A vegades, quan no massa Parlam encara Ertiques Com feren les primeres estrelles Amb la nova primaveraGuastavino Milonga de dos germans La rosa i el Salze PampamapaObradors A lamor Del cabell ms subtil El vitoMontsalvatge Canc de bressol per adormir un negret Cant negre

  Auditori de lAteneu, Banyoles

  Programa:

 • www.musicapolonesa.cat 5

  Orquestra Camerata XXITobias Gossmann director Iwona Sobotka soprano

  Panufnik Antiga Suite Polonesa Respighi Il Tramonto Turina Oraci del Torejador Karowicz Serenata Kilar Orawa

  26.10 12:00

  Auditori Pau Casals, El Vendrell (Sant Salvador)

  Programa:

 • www.musicapolonesa.cat6

  Panufnik Antiga Suite Polonesa Respighi Il Tramonto Turina Oraci del Torejador Karowicz Serenata

  31.10 21:00

  Teatre Fortuny, ReusOrquestra Camerata XXITobias Gossmann director Iwona Sobotka soprano

  Programa:

 • www.musicapolonesa.cat16www.musicapolonesa.cat

  musicapolonesa

  OrganizaciCollabora

  Iniciativa co-finanada pel Ministeri de Cultura i Patrimoni de la Repblica de Polnia i Consolat General de la Repblica de Polnia a Barcelona

  Partners

  Patrocini HonorficS.E. Tomasz Arabski Ambaixador de la Repblica de Polnia al Regne d Espanya