natalie fu

Download NATALIE FU

Post on 21-Jul-2016

217 views

Category:

Documents

1 download

Embed Size (px)

DESCRIPTION

INTERIOR DESIGN

TRANSCRIPT

  • NATALIE FU

    Fu

  • To turn fiction into fact.

    Bjarke Ingels, 2015

  • carpetcorianoak projections

    Poetry Playground an audio visual poetry library designed for group and individual play. Atmosphere is created with projector domes and lighting. The Poetry Playground was retrofitted into an existing classroom space at Parsons The New School for Design.

    Materials:

  • Concept Development started with the idea of group and individual zones with a large visual dome in the center. The idea was further refined from a symmetrical and static configuration to one that was dynamic.

    static dynamic

    inspiration

  • Design Concept of an experiential audio poetry library organized by group and individual play zones delineated by projector domes.

    Reconfiguration option for large group gatherings

    Group Play Zones

    Librarian

    Individual Play Zones

  • Custom projection domes and furniture reinforce group and individual literary play zones. This group play zone features floor seating that undulates for both relaxed and upright postures.

    Group Play Individual Play

  • Sylar Hotel is a research resort - a new hotel typology combining science (SY), resort life (L) and art (AR). Sylar is located in the former Revel Casino Hotel, which boasts over 4 million square feet. The challenge was to re-design and re-conceptualize the failing casino model in Atlantic City and explore new innovations in hospitality.

    Requirements: Brandbook Physical models Hand drawings 2D renderings 3D renderings On-location meetings and presentations with Atlantic City public officials and stakeholders

    dichronic film

    solid surface

    steel glass

    Materials:

  • Sylar Hotels brand book and brand stems from being at the forefront of innovation. Based on the latest in scientific research, visitors can experience new trends in science, technology and entertainment.

  • Sylar Hotel Program

    Research Towers

    BIOL

    OGY

    ASTRONOMY

    ASTRONOMY

    CHEM

    ISTR

    Y

    BIOL

    OGY

    CHEM

    ISTR

    Y

    ECOL

    OGY

    ECOL

    OGY

    PHYSICS

    ANATOMY

    ANATOMYPHYSICS

    ECOL

    OGY

    CHEM

    ISTR

    Y

    BIOL

    OGY

    ASTRONOMY

    ASTRONOMY

    CHEM

    ISTR

    Y

    BIOL

    OGY

    ANATOMYPHYSICSEC

    OLOG

    Y

    Conceptual studiesA Radial Building Concept - The Sylar Hotel program radiates from six multi-level science research towers. Extensive conceptual studies were conducted as a team.

  • Launch Pad

    Form studies

    intersection variability connection

    radial nodal transparency

    Launch Pad is the Sylar Hotels main entry and mezzanine lobby. Form studies were conducted to explore the role of this space. The Launch Pad was designed to be a central hub for the hotel. Specific zones create distinct experiences for hotel guests and the public. Multiple programs were conceived in each space for future variability and changes in the overall hotel programming.

    Grand EntryNano-Screens

    Nano-Screens

    Pop-Up Installation

    Sensory Pods

  • A Grand Entry merges the beach front entry with the hotel. The staircase performs as both a stage and display for the current research activities.

    Nano Screens greet visitors on the mezzanine lobby and is the interface with the hotels information systems.

    Programs1. Enter2. Art installation3. Bio-computuing4. Educate5. Seating6. Performance stage7. Lounge8. Wayfinding activities

    5, 6, 7

    15, 6, 7

    5, 6, 7

    5, 6, 7

    5, 6, 7

    2, 3, 4, 8

    2, 3, 4, 8 5, 6, 7

    Programs1. Information2. Research feeds3. Hotel feedback4. Hotel social network5. Movies6. Art installations7. Touch-screen

    1, 2, 3, 4, 5, 6, 7

  • Pop-Up Installation Space is a venue to feature the latest in research and entertainment. The current installation is called the Cloak Room, a lounge and dating service. Every 30 minutes a DNA mist is emitted which deposits plant-based DNA on visitors. The DNA markers are then interfaced with a social network for patrons to anonymously meet strangers.

    Programs1. DNA Cloak2. Molecular Bar3. Sylar dating network4. Art installation5. Lounge

    1, 2, 3, 4, 5

  • Sensory Pods is an exclusive area for hotel guests to upload sensory data for a unique check-in and concierge experience.

    Programs1. Sensory data input2. Full body scans3. Hotel check-in4. Hotel concierge5. Screens

    5

    5

    5

    5

    5

    5

    55 5

    5

    1, 2, 3, 4

    1, 2, 3, 41, 2, 3, 4

    5

    5

    5

  • Nano Screens

  • Grand Staircase

  • Under the Bleachers is a work live space. The project was designed for a young graphic designer living in Manhattan. She works at the prestigious global design consultancy firm 2 x 4, on the Prada account. She needs a space for both entertaining and for retreating from everyday stresses. The box shaped loft has a footprint of 900 sq.ft. with the option to build multiple levels. This project explores the segregation of public and private space in a home, including the utilization of custom wallcovering featuring work by 2 x 4.

    paintglass

    Materials:

    steel and wood

    woodflooring

    custom wallcovering

  • The term Under the Bleachers is imbued with cultural meaning of American high school football stars and cheerleaders. In post-war America, students would find places like the bleachers at the football field to engage in risqu activities in secret.

    Public Performance

    Private Hideaway

  • Design Concept of sunken levels in the orientation of bleachers with a delineation between the public space above the bleachers and the private space in the underbelly of the bleachers.

    Public

    Private

    Loun

    ge

    Above theBleachers Public = Entertaining

    Under the BleachersPrivate = Retreat

    RestRecalibrate

    Re-energize

    Cook

    Dine

  • The Entry Foyer routes foot traffic.

    Up

    for E

    nter

    tain

    men

    t-

  • Above the Bleachers is an open space that overlooks the entrance and foyer below. This elevated height sets a stage for entertainment and socialization - a public performance. A staircase wraps around the peripheral of the bleachers for a transitional space before one enters the hypersocial area. The frosted glass walls of the staircase peek into the underbelly of the bleachers.

  • Under the Bleachers we find the negative space of the bleachers. This condition creates a large space for a personal retreat. The open space fosters a journey for rest and relaxation. Also, the frosted glass that surrounds the space creates a sense of intrigue and privacy.

  • A Gradient System ties this work/live space cohesively. The custom wallpaper features a light to dark gradient from the floor to ceiling and unites both above and under the bleachers. This system is interrupted by a 20 tall work chamber which has the opposite condition in the interior - dark to light gradient from floor to ceiling. This juxtapositiong serves to delinate the work tower from the rest of the space. The pure white interior of the work tower fosters creativity for this graphic designer.

  • is a bespoke apothecary with products and services based on the natural medicinal properties of superfoods.

    Requirements Brand book Multi-level 2,800 SF store Physical model

    photographic filmcorianconcrete

    Materials:

  • A corned-beef sandwich would be sensational, or one of those big, fat frankfurters, you know, with the

    mustard. But I dont eat any of that stuff. I havent had a frankfurter in, I would say, forty-five years. I dont eat enjoyable foods.

    I eat for my HEALTH.

    - Woody Allen, Writer and Director, 77

  • Design Concept of a narrow street entryway funnels into a view of all three conditions:

    1. SuperFood Market (Upper)2. Consultation (Street)3. Mixology (Basement)

    Level 1

    Level 2/Street

    Level 3

  • Original image:Tilia Americana

    PrecedentThe Ambassadors (1533)

    An Anamorphic Ceiling connects all three floors.

    Partial View = Abstract Full View = Recognition

  • S P A T I A L E X P A N S I O N O F A

  • N A R R O W S T R E E T P R E S E N C E

  • Untitled 2014 is a light installation for the IESNYC 2014 Student Design Competition. The theme of the competition was a Tactile Experience. Untitled is a visual experience created with angora yarn and fluorescent black light. It explores the juxtaposition of touch both visually and psychologically. This experience is achieved through the following language of contrasts: The coolness of the black fluorescent lights against the warmth of the yarn. The tension of the taut yarn against the relaxed gathering of yarn at the bottom.

  • Reflections is a brass pendant 6x 11 light fixture exploring the motion of reflections through angles of refraction. The lamp is constructed from a 3 diameter brass tube and a gold foil lined bowl.

  • Subterranean Flower Power is a wallcovering that plays on the optical illusion of flowers falling into the oblivion. This effect is achieved by exploring depth and gradient. The result is an experiential moment through graphic design. This custom wallcovering was designed for a young graphic designer who works at 2 x 4 on the Prada Account.

    Inspiration

  • Inspiration

    Foliage Bricks is a wallcovering collection that contemplates the dichotomy between the organic and the