samagazine juli-augustus

of 16 /16
Sint-Amands • Oppuurs • Lippelo Vlaamse erkenning voor GC de Nestel Schijnwerpers op alledaags leven in Sint-Amands Langer zelfstandig thuis wonen dankzij een personenalarmsysteem Tweemaandelijkse uitgave - 49ste jaargang - juli 2014 - nr.137

Upload: gemeentebestuur-sint-amands

Post on 01-Apr-2016

242 views

Category:

Documents


2 download

Embed Size (px)

DESCRIPTION

 

TRANSCRIPT

Page 1: SAmagazine juli-augustus

Sint-Amands • Oppuurs • Lippelo

Vlaamse erkenning voor GC de Nestel

Schijnwerpers op alledaags leven in Sint-Amands

Langer zelfstandig thuis wonen dankzij een personenalarmsysteem

Tweemaandelijkse uitgave - 49ste jaargang - juli 2014 - nr.137

Page 2: SAmagazine juli-augustus

2

#lippelo #oppuurs #sintamands

Het gemeentebestuur houdt je via facebook en twitter op de hoogte. Ook inwoners en bezoekers lieten van zich horen. Post jouw bericht op Twitter of Facebook en misschien sta jij hier volgende keer.

@martepauwels De chiromeis-jes van #Oppuurs verrassen hun chiroleidster met een smoutebollefeest.

@maanlanderbert Die global warming gaat nogal ne gang. Ik ging net even fi etsen langs de Schelde en zag deze verschijning. #sintamands

@celikersevgi deed met haar paard Sharmexia mee aan tornooi van de tempeliers te #Lippelo.

“In het begin hebben ze veel plezier. Maar als ze hun eigen bos uit zijn, komen ze terecht op vreemde plaatsen”, vertelt Marc De Bel. Einde schooljaar. De boekjes van de leesmoeders blijven twee maanden in de kast. Maar voor Ravzagül, Annelien, Jasmien, Kobe, Thomas en alle anderen staan de deuren van de bib wijd open tijdens de zomermaanden.Blijf jij ook trouw aan je zomerritueel: kilo’s leesvoer meezeulen naar een plekje in je tuin, een bank aan de Schelde of een fi jne vakantieplaats? Ik zeker!Een uitstap plannen? Zoek het niet te ver. Je vindt zeker tips in de UiT-krant.Vakantie is ook tijd maken voor ontmoeting, voetbal WK 2014… De uitdaging ligt bij mijn huisgenoten dikwijls in iets sportiefs. Wandel eens naar de nieuwe hondenweide! Vakantie is vooral ont-spannen. Schuif de drukte even aan de kant, als het kan want zorg… staat nooit stil. Voor jongeren is juni het moment van de stresserende eindsprint, maar een deugddoende vakantie lonkt. Vol waardering zie ik animatoren en leiding gezelligheid brengen op speelplein en jeugdkamp. Een pluim voor hen!Ik ben een zomermens, ben een kind van de ‘boerenbuiten’ en leef met de seizoenen. Blij als de bessenoogst geslaagd is, plezier in het ruilen van zelfgekweekte planten, dankbaarheid wanneer je na een toevallige babbel met een kraakverse krop sla thuiskomt … Ondertussen verjaagt in onze tuin een wild konijn een groene specht, kleuren de kersen rood.Fijne vakantie!Els De Smedt

SCHUIF DE DRUKTE AAN DE KANT

Page 3: SAmagazine juli-augustus

in dit nummer

4

87

... en verder

Vlaamse erkenning

GC de Nestel

Langer zelfstandig thuis wonen dankzij een personenalarmsysteem

Speelpleinwerking en Spel-o-theek verhuizen naar GC de Nestel - Betaalbaar

wonen in Klein-Brabant - Word haagdonor! - Gemeentelijke subsidies voor

huis- en boerenzwaluw - Chiromeisjes Sint-Amands winnen wedstrijd Cut

The Crap - Afwezigheidstoezicht tijdens vakantie - Nieuwe hondenweide

in de Amandusdreef - Groepsaankoop zonnepanelen - Groepsaankoop

groene energie - Steffi e Jansegers uit Oppuurs is kandidate Miss Antwerpen

voor Miss België - Stekelbees Sint-Amands verhuist - Openingsuren en

sluitingsdagen - Word Vriend van den tap - Werken Romain Steppestraat

Opgelet ! Aangepaste openingsuren tijdens juli en augustus. Kijk op pagina 15.

3

Schijnwerpers op alledaags leven in Sint-Amands

Page 4: SAmagazine juli-augustus

4

VERENIGINGEN OP HET VOORPLAN, BEPERKT ZELF ORGANISERENGaan we een gemeenschapscentrum uitbouwen zoals Puurs doet met de Kollebloem? Of dromen we van een grootschalig project zoals Bornem heeft met Ter Dilft? Neen, daar kiezen we in Sint-Amands bewust niet voor. Sint-Amands is een volkse gemeente, met oog voor kleine, fi jne culturele activiteiten en dat willen we graag behouden en versterken.

Onze gemeente beschikt over een bijzonder rijk verenigingsleven en heel wat actieve buurtcomités die alle ondersteuning verdienen. Door de beperkte middelen en een groot cultuuraanbod in de regio is het niet wenselijk zelf veel te program-meren. We leggen de nadruk op het ondersteunen van het verenigings-leven waarbij de gemeente slechts een beperkte eigen werking heeft. We willen complementair werken aan wat onze verenigingen en de buurgemeenten aanbieden.

KINDEREN EN JONGEREN IN

HET GCKinderen en jongeren nemen een belangrijke plaats in in het gemeenschapscentrum. We willen de creativiteit aanwakkeren bij kinderen en jongeren, door een jaarlijks cultuur- en spelkamp, muziekonderwijs en de tekenacademie. In januari verhuis-den deze lessen al naar GC de Nestel. Vanaf september verhuizen ook de speelpleinwerking en de Spel-o-theek naar het GC. De polyvalente zaal zal na de verbouwingswerken kunnen gebruikt worden als fuifruimte, waardoor jongeren kunnen (blijven) feesten in de eigen gemeente.

BEHEER VAN HET GCHet beheer van het gemeenschapscentrum is in handen van het beheersorgaan, onder impuls van de cul-tuurdienst. Het beheersorgaan is samengesteld uit vijftien geïnteresseerden uit het werkveld. Deze groep krijgt input vanuit o.a. de gemeentelijke adviesraden, die op hun beurt de verenigingen als onze hoofdge-bruikers, vertegenwoordigen.

VLAAMSE ERKENNING VOOR

GEMEENSCHAPSCENTRUM

de Nestel

Begin mei kreeg onze gemeente groen licht van het Agentschap Sociaal-Cultureel Werk: de erkenning van GC de Nestel is een feit! Jaarlijks betekent dit een subsidie van iets meer dan € 36 000 die we zullen gebruiken voor de uit-bouw van GC de Nestel, de voormalige Guma-site. In het Strategisch Meerjarenplan nam het gemeen-tebestuur op dat ‘Sint-Amands een gemeenschaps-centrum bouwt dat een meerwaarde biedt aan het gemeenschapsleven’.

SAMENWERKEN MET BORNEM EN PUURSMeer en meer werkt Sint-Amands samen met buurgemeentes Puurs en Bornem. Zij programmeren sinds enkele jaren ook in onze gemeente: theatervoorstellingen, cursussen, workshops, de open-luchtfi lm … Nieuw dit jaar is dat we provinciale subsidies kunnen bekomen voor gezamenlijke cul-tuurprojecten.

Page 5: SAmagazine juli-augustus

55555555555555555555555555555

Bij het begin van dit jaar namen een aantal organisaties zoals de muziek- en tekenacademie hun intrek op de site en medio 2014 is ook de erkenning tot gemeenschapscentrum een feit. Het is dus niet stil rond de Nestel en bovendien zijn er nog meer veranderingen op til. Al deze plannen kade-ren binnen de beleidsdoelstelling van het gemeentebestuur om de Nestel te ontwikkelen tot een socio-culturele uitvalsbasis enerzijds en een bruisende jeugdsite anderzijds.

Aan die bruisende jeugdsite wordt alvast ge-werkt. Kinderen en jongeren zullen deze zo-mer uitgebreid kennis kunnen maken met het domein van de Nestel. Na vele jaren te zijn ge-huisvest in de lagere school Zonnebloem, ver-huist de gemeentelijke speelpleinwerking vanaf dit jaar naar de gebouwen en terreinen van het gemeenschapscentrum. Veel binnen- en buiten-ruimte om te spelen, te knutselen en te ravotten maken dat kinderen en tieners zich hier gedu-rende de speelpleinweken volop zullen kunnen uitleven.

In de loop van de zomervakantie wordt ook de verhuis van de Spel-o-theek opgestart. De ge-meentelijke uitleendienst voor spelmateriaal verlaat het Zonnehuis in de Kuitegemstraat en zal eveneens haar intrek nemen in de gebouwen van GC de Nestel. Vanaf september zijn alle kinderen en hun ouders dan ook welkom op deze nieuwe locatie voor het ontlenen van spelletjes, reuzen-spelen en go-carts. Meer info over het aanbod en de nieuwe uitleenvoorwaarden krijg je tijdens het opendeurmoment op zaterdag 6 september en … in het volgende infomagazine!

SPEELPLEINWERKING EN SPEL-O-THEEK

verhuizen naar GC de Nestel

Page 6: SAmagazine juli-augustus

6

Kleine Landeigendom Klein-Brabant is al meer dan 50 jaar de sociale koopmaatschappij voor Bornem, Puurs en Sint-Amands.

In Sint-Amands hebben zij in het verleden al vele projecten gerealiseerd.

Momenteel is de koopmaatschappij Kleine Landeigendom bezig met de realisatie van twee nieuwe projecten:

Project Jozef Cardijnlaan fase BHet project bestaat uit drie woningen, waarbij de twee linkse woningen achteraan in de tuin een vrijstaande garage hebben. De rechtse woning heeft een carport met buitenberging.

Project KuipersstraatHet project bestaat uit vier woningen met achteraan een tuin. De woningen hebben alle vier vooraan een carport en berging.

Ben je geïnteresseerd en wil je meer informatie?Wens je te weten of je voldoet aan de voorwaarden of wens je je in te schrijven als kandidaat-koper?

Je kan met al jouw vragen terecht bij:Kleine Landeigendom Klein-Brabant cvbaGuido Gezellelaan 49 bus 12870 Puurstel. 03 889 18 48 [email protected] www.klekb.be

Openingsuren: elke werkdag van 9 u. tot 12 u., op woensdag ook van 16 u. tot 18.30 u.

Betaalbaar WONEN

in KLEIN-BRABANT

Page 7: SAmagazine juli-augustus

LANGER ZELFSTANDIG

THUIS WONEN

dankzij een personenalarmsysteem

Wie minder mobiel is, maar toch zo lang mogelijk op een veilige en comfortabele manier thuis wil blijven wonen, kan baat hebben bij de aanschaf van een personenalarmsysteem.

Je veilig voelen is erg belangrijk. Soms heb je hulp nodig en ben je niet meer in staat om die hulp in te roe-pen. Stel je voor: je bent gevallen en je kan niet meer rechtstaan. Het telefoontoestel staat vlakbij, maar is voor jou onbereikbaar. Wat nu?

Met het personenalarmsysteem kom je met één druk op een knop automatisch terecht bij een alarmcentrale. Deze centrale is dag en nacht bemand en schiet na de oproep onmiddellijk te hulp.

Ben je niet in staat om te antwoorden? Dan roept de centrale een hulpverlener, familielid of vriend op. Dit moet je op voorhand instellen. Wie je een sleutel toevertrouwt, kan jou dus zonder problemen helpen.

Aan welke voorwaarden moet je voldoen?

Thuiswonende ouderen (60+) en zorgbehoevenden, voor wie zelfstandig wonen om medische redenen een risico inhoudt, kunnen een aanvraag indienen als ze aan volgende voorwaarden voldoen:• in een particuliere woning verblijven in onze gemeente• over een telefoontoestel met vaste lijn beschikken• voldoende oriëntatie in ruimte en tijd hebben om het systeem oordeelkundig te kunnen gebruiken• alleenstaand zijn • of een partner hebben die eveneens aan de voorwaarden voldoet of samenwonen met perso(o)n(en) die veel afwezig zijn

Hoe aanvragen

Wens je een personenalarmsysteem aan te vragen, neem dan contact op met de dienst thuiszorg van het OCMW.

Prijs

Je betaalt voor deze dienstverlening maandelijks een vergoeding van € 15 aan het OCMW. Het toestel wordt geplaatst op huurba-sis en blijft eigendom van het OCMW. Je dient geen waarborg of installatiekost te betalen.

Meer info:

Dienst [email protected] 46 92 21

Page 8: SAmagazine juli-augustus

8

Klein-Brabant werd in het verleden al vaak prachtig in beeld gebracht in his-torische fotoboeken. ZOEM gaat die-per in op het Klein-Brabant anno 2014: een intrigerende en unieke fotorepor-tage in één van Vlaanderens meest pittoreske regio's, over haar mensen, lokale economie, cultuur, architectuur en natuur... Kortom Klein-Brabant zo-als het vandaag leeft.We geven je hier alvast een voor-smaakje!

Het Veer“ ‘De Kapper’ was in de vorige eeuw een vertrouwd gezicht op het stukje Schelde tussen Mariekerke en Sint-Amands. En toch had hij niets met een knipbeurt te maken. Hij was voortdurend in beweging tussen twee adressen, gescheiden door de Schelde. Hij was dan ook geen gewone kapper, maar wel de kapitein van het veer van Mariekerke.

Voor 1978 was ‘De Kapper’ actief in de visserij en de binnenscheepvaart, maar toen al verzekerde zijn nonkel dat hij later ne kappertein zou worden: de afkorting daarvan werd zijn ludieke bijnaam.

SCHIJNWERPERS OP

HET ALLEDAAGSE LEVEN IN SINT-AMANDS!

ZOEM - Koen Liekens

ZOEM - Koen Liekens

Page 9: SAmagazine juli-augustus

9

Ook Ronny, de toen zestienjarige zoon van het Schelde-icoon, werd letterlijk mee op sleeptouw genomen, wat hem de titel ‘Jongste veerman van België’ opleverde. Anno 2014 dobbert ‘Ronny De Veerman’ nog dagelijks op de Schelde, ook al wordt de oversteek in Mariekerke nu verzorgd door zijn personeel. Hijzelf is nu te vinden aan de kaai van Sint-Amands, anderhalve kilometer stroomopwaarts.

Wanneer ik een aantal dagen later al kuierend het veer pas-seer, schemert het al, en Ronny is nergens te bespeuren. Op de pier, aan de overzetboot die net zijn laatste tocht voor de dag maakte, zie ik een jongere veerman. Het is zijn zoon, René, die vandaag de laatste blik werpt op de Schelde, en op de dijk fi etst naar de volgende generatie veermannen.”ZOEM - Liekens K. (2014). “Klein-Brabant”.

De beste foto's uit het boek kan je gratis komen bekijken tijdens de expositie.De tentoonstelling loopt van 29/08/2014 t.e.m. 11/09/2014 in de raadzaal van het gemeentehuis.

Boek bestellen?

Vanaf 27 augustus 2014 is het unieke fotoboek met foto's en fotoverhalen beschikbaar.

Voorintekening kan nu al aan 10% korting. Tijdelijke intekenprijs = € 45 (korting geldig tot 27/08/2014). Het bestelformulier kan je verkrijgen in het gemeentehuis aan de balie van de dienst cultuur of surf naar www.inzoem.com.

ZOEM - Koen Liekens

ZOEM - Koen Liekens

Page 10: SAmagazine juli-augustus

10

Hangt er een huiszwaluwnest aan jouw gevel? Of broeden er boeren-zwaluwen in je stal? Jouw gastvrijheid draagt zeker bij tot het behoud van de zwaluwen in onze gemeente. Het gemeentebestuur waardeert dit en kent hiervoor een jaarlijkse subsidie toe.

Voor het in stand houden van een huis- of boerenzwaluwkolonie met één tot twee be-zette nesten wordt een subsidie verleend van € 25 per jaar. Bestaat de kolonie uit drie tot en met tien bezette nesten, dan wordt een subsidie ver-leend van € 37,50 per jaar. Bij een bezetting van meer dan tien zwaluwnesten krijg je een premie van € 50. Ook broedgevallen in kunstnesten worden gesubsidieerd.

De aanvragen tot subsidie dienen jaarlijks tussen 1 mei en 30 juni schriftelijk inge-diend te worden bij de milieudienst op het daartoe bestemde aanvraagformulier.De subsidiereglementen en aanvraagformulieren vind je op de gemeentelijke website www.sint-amands.be of kan je verkrijgen bij de milieudienst ([email protected], 052 39 98 78)

Heb jij een taxushaag? Goed nieuws! Want dan ben jij één van de vele Vlamingen die in het bezit is van een plant die levens kan redden.

Taxushaag, een plant die levens redt

Een taxushaag bevat immers de grondstof die nodig is voor de aanmaak van geneesmiddelen tegen kanker. Meer nog, uit het jonge snoeisel van 50 meter taxushaag wordt één chemotherapie gewonnen.

Bladafval gratis doneren

Vergroot De Hoop helpt ook dit jaar samen met de gemeenten, container- of recyclageparken mee aan de strijd tegen kanker. Het enige wat jij moet doen is je taxushaag snoeien tussen 28 mei en 13 september en het jonge snoeisel zonder aarde, onkruid of ander bladafval helemaal gratis doneren in je containerpark. Eenvoudiger kan het niet en tegelijk vergroot je de hoop voor heel veel kankerpatiënten.

Alle informatie over haagdonatie vind je op www.vergrootdehoop.be of via de milieudienst ([email protected], 052 39 98 78)

WORD HAAGDONOR! VERGROOT De Hoop,

VERKLEIN de kanker

Gemeentelijke SUBSIDIES

voor HUIS- EN BOERENZWALUW

Page 11: SAmagazine juli-augustus

11

De voorbije maanden namen verschillende jeugdverenigingen in Sint-Amands deel aan de intergemeente-lijke zwerfvuilcampagne Cut the Crap.

Met de campagne Cut the Crap bundelden de gemeenten Berlaar, Bonheiden, Bornem, Duff el, Putte, Lier, Sint-Amands, Sint-Katelijne-Waver en Willebroek hun krachten en mobiliseerden ze jongeren van 12 tot 18 jaar om via hun school of jeugdvereniging actie te voeren tegen zwerfvuil. Door te participeren aan de cam-pagne maakten deelnemers bovendien kans op een regionale prijs (een fuif ) en een gemeentelijke prijs (een waardebon), geschonken door IGEMO en het gemeentebestuur.

Twee toff e fi lmpjes over zwerfvuil De gemeentelijke prijs werd gewonnen door de Chiromeisjes van Sint-Amands. Zij ontvingen een waarde-bon van € 250 van De Banier. Zij namen deel aan de bermopruimactie en stuurden twee toff e zelfgemaakte fi lmpjes over zwerfvuil in. Alle inzendingen kan je bekijken op www.facebook.com/zwerfvuil.cutthecrap.

In totaal namen over de gehele regio meer dan 1 000 jongeren deel aan de Cut the Crap campagne. We wil-len alle Sint-Amandse kinderen en jongeren danken voor hun inzet!

Chiromeisjes

Sint-Amands

winnen wedstrijd

Cut theCrap

Page 12: SAmagazine juli-augustus

12

Tijdens de inspraakactie kwamen er vele voorstellen om een hondenweide in onze gemeente aan te leggen. Daarom heeft het gemeentebestuur beslist er eentje in te richten in de Amandusdreef. Wie zijn hond wil laten ravotten, kan dat op een afgesloten weide naast parking Zuid. Terwijl de viervoeters zich uitleven kunnen de baasjes naast de hondenweide op een zitbank verpozen. Om de gebruikte poepzakjes makkelijk kwijt te kunnen, wordt er ook een vuilbakje voor-zien. Let op! Het is zeker geen hondentoi-let. Ook op de hondenweide zijn baasjes verplicht om hondenpoep op te kuisen!

Opening op zaterdag 5 juliDe hondenspeelweide wordt op zaterdag 5 juli om 11 u. offi cieel geopend. Sint-Amandse viervoeters met hun baasje zijn van harte welkom! We voorzien een kleine attentie.

Je vertrekt binnenkort op vakantie en laat je woning niet graag onbe-waakt achter? Geen probleem: Politie Klein-Brabant is altijd thuis en al-tijd van dienst.

Nu de vakantie er weer aankomt, houdt de lokale politie Klein-Brabant op schriftelijke aanvraag een oogje in het zeil. Zo kan jij van een zorge-loze vakantie genieten.Dit afwezigheidstoezicht gebeurt zowel overdag als ’s nachts en dit en-kele malen gedurende de periode van je afwezigheid. Is er iets aan de hand. Dan stellen we jou of de door jou opgegeven contactpersoon daarvan op de hoogte.

Als je gebruik wil maken van deze kosteloze dienstverlening kan je dit op één van de volgende manieren aanvragen:• Surf naar www.pz-klein-brabant.be en klik op afwezigheidstoezicht. Hier kan je je aanvraagformulier downloaden.• Surf naar www.police-on-web.be • Kom langs in het politiebureel om je aanvraagformulier te bekomen en eventueel ter plaatse in te vullen.

Doe je aanvraag minstens 10 dagen voor je vertrek!

Enkele tips om je woning in alle veiligheid achter te laten• Licht mensen in die je vertrouwt als je voor een langere periode met vakantie vertrekt.• Zorg dat je je woning een bewoonde indruk geeft.• Sluit ramen en deuren.• Spreek in je antwoordapparaat nooit berichten in over je periode van afwezigheid.• Laat geen berichten op het internet (o.a. sociale media) na waarin je melding maakt van de periode van

afwezigheid.

Wij wensen je een toff e en veilige vakantie.

Je gaat met vakantie of je bent enige tijd afwezig?

Politie Klein-Brabant houdt gratis een oogje in het zeil.

Nieuwe HONDENWEIDE in de Amandusdreef

AFWEZIGHEIDSTOEZICHT TIJDENS JE VAKANTIE

Page 13: SAmagazine juli-augustus

13

Zijn zonnepanelen nog interessant nu er geen subsi-dies meer zijn? Zeker, want de prijs van zonnepanelen is sterk gedaald. De provincie wil met deze groepsaan-koop haar inwoners maximaal ondersteunen om toch in groene elektriciteit te investeren.

We bieden een totale begeleiding gedurende het pro-ject: aanvraag van off erte, opmaak van een persoon-lijk voorstel, bespreking van je dossier, installatie bij je thuis, keuring en aanmelding van de installatie tot het bewaken van een goede werking van de installatie.

Wanneer je zelf elektriciteit opwekt, betaal je minder of geen elektriciteit aan je leverancier en help je mee aan een beter milieu.Inschrijven doe je van 2 juni tot en met 12 augustus via www.samengaanwegroener.be. Meer informatie via de website of bel 0800 21 143. [email protected] – 052 39 98 75

Betaal jij graag te veel voor je energie? Allicht niet. Doe mee met de groepsaankoop groene stroom en gas van het Antwerpse provinciebestuur die onze gemeente ondersteunt. Een lagere energiefactuur betalen en groene stroom gebruiken is beter voor het milieu en je portemonnee.Je kan vrijblijvend inschrijven van 1 juli tot 28 september 2014 via de website www.samengaanwegroener.be. Begin oktober is er een online veiling en kunnen de energieleveranciers hun beste bod doen. Daarna krijg jij een voorstel op maat met een duidelijk zicht op je mogelijke besparing. Pas dan beslis je om al dan niet te veranderen van energieleve-rancier. Vorig jaar maakten meer dan 50 000 huishoudens gebruik van dit aanbod en zij bespaarden gemiddeld zo’n € 208 per jaar. Wie vorig jaar deelnam aan de groeps-aankoop dient zich ook dit jaar opnieuw in te schrij-ven om deel te nemen en een jaar lang van kor-tingsprijzen te genieten.

Meer informatie:www.samengaanwegroener.be0800 21 [email protected] 39 98 75

Groepsaankoop GROENE ENERGIE provincie Antwerpen

Schrijf voor 13 augustus gratis en vrijblijvend in op

WWW.SAMENGAANWEGROENER.BE

GROEPSAANKOOP ZONNEPANELEN

Groepsaankoop

ZONNEPANELEN

Page 14: SAmagazine juli-augustus

14

We vertrekken deze zomer uit het Zonnehuis en nemen binnenkort onze intrek in het schoolhuis van de vroegere gemeenteschool in de Hekkestraat. We verzamelden vele mooie herinneringen in de meer dan 10 jaar die we in de Kuitegemstraat huisden.

We zijn echter klaar voor een nieuwe start en nieuwe uit-dagingen! Samen met de gemeente maken we van het schoolhuis een echte ‘thuis’ waar kinderen voor of na school, tijdens vakantie- en schoolvrije dagen kunnen ont-spannen en genieten van het samenspelen met hun vrienden.

STEKELBEES SINTAMANDS

VERHUIST!De komende periode werken we samen met de kinderen aan een gezellige, kindvriendelijke en op hun wen-sen afgestemde inrichting van onze nieuwe locatie. Leuke ideeën zijn altijd welkom!

Ook nodigen we alle kinderen en ouders graag uit op de laatste dag van de zomervakantie! Die dag nemen we samen met hen afscheid van het Zonnehuis en gooien we alle remmen nog eens los.

Vaarwel Zonnehuis, welkom Stekelbees Sint-Amands in het schoolhuis!

De provinciale Miss Antwerpen verkiezingen zijn de voorselecties voor Miss België. De Miss die verkozen wordt tijdens deze provinciale verkiezing, wordt dankzij het behalen van deze provinciale titel, automatisch fi naliste voor Miss België en kan zo meedingen naar het kroontje van Miss België.

Dit jaar dingt er een kandidate uit Oppuurs, Steffi e Jansegers, mee naar het kroontje van Miss België. De preselecties heeft ze met glans doorstaan, maar voor de fi nale kan ze alle hulp gebruiken. Sms “MA 16“ naar 6665 en/of like haar Facebookpagina.

Steffi e is 19 jaar en rondt dit jaar haar studie “Internationaal Transport en Goederenverzending” af. Zij is lid van KLJ-Oppuurs en werkt tijdens de weekends in supermarkt Magda te Malderen.

STEFFIE JANSEGERS uit Oppuurs

is KANDIDATE Miss Antwerpen voor Miss België!

Sms “MA 16“

naar 6665

en/of like haar

Facebookpagina

Page 15: SAmagazine juli-augustus

15

Openingsuren gemeentehuis

Iedere werkdag: 9 u. tot 12 u.Woensdagnamiddag: 13.30 u. tot 16 u.Donderdagavond: 17.30 u. tot 19 u.Tijdens de maanden juli en augustus zijn we enkel op donderdagavond 10/07, 24/07, 07/08 en 21/08 geopend!

Openingsuren OCMW

Iedere werkdag: 9 u. tot 12 u.Donderdagnamiddag: 13.30 u. tot 15.30 u.Donderdagavond: 17.30 u. tot 19 u.(uitgezonderd schoolvakanties)Er zijn geen zitdagen tijdens de maanden juli en augustus!

Sluitingsdagen gemeente, OCMW en

bibliotheek:

Dinsdag 1 t.e.m. donderdag 31 juli: Zomerslui-ting sporthalVrijdag 11 juli: Feestdag Vlaamse GemeenschapMaandag 21 juli: Nationale feestdagVrijdag 15 augustus: O.L.V.-HemelvaartZaterdag 16 augustus: Brugdag O.L.V.-Hemel-vaart

WERKEN

Romain Steppestraat Alles verloopt volgens plan

Voor het bouwverlof, dat start op vrijdag 11 juli 2014, zullen alle rioleringswerken en huisaansluitingen afgewerkt zijn over het volledig traject van de Romain Steppestraat.Ondertussen is de aannemer ook gestart met de aanleg van de boordstenen, de voet-paden en de rijweg. De bovenbouw zal zo goed als afgewerkt zijn vanaf het kruispunt met Livien Van der Looystraat en Borgstraat tot en met het kruispunt met Emmanuel Rol-lierstraat. Op het overige gedeelte van de weg wordt minder-hinder-steenslag gelegd zodat gedurende het bouwverlof de wonin-gen en handelaars vlot bereikbaar zijn.Na het bouwverlof, vanaf 5 augustus 2014, start de aannemer met de verdere aanleg van de bovenbouw. In die periode zal het kruispunt met de Kerkstraat opnieuw voor een tweetal weken onderbroken worden. Tegen dan volgt er meer informatie over het verdere verloop van de werken op de ge-meentelijke website en Facebook. De bewo-ners en handelaars worden verwittigd per brief.De Romain Steppestraat zal volledig afge-werkt zijn ten laatste op 6 september 2014.

Word Vriend van den tap en win mooie prijzen!De provincie Antwerpen lanceert leuke, besparende en duurzame acties. ’Vriend van den tap’ roept op om je water te drinken zoals je pintje, van den tap! Doe de test: drink twee weken kraantjeswater in plaats van fl essenwater en word ‘Vriend van den tap’. Hoe winnen?

Hang de poster 'Hier woont een Vriend van den tap' voor je raam. De poster kan je gratis verkrijgen aan de balie van de milieudienst. Surf naar www.vriendvan.be/win-een-mooie-bakfi ets.

Page 16: SAmagazine juli-augustus

gespotIn Lippelo, Oppuurs en Sint-Amands

v.u.

Gem

eent

ebes

tuur

Sin

t-A

man

ds, L

ivie

n Va

n de

r Loo

ystr

aat 1

0 - 2

890

Sint

-Am

ands

Ontwerp en druk: 123printing.be

Blije bewoners tijdens burendag in de Jozef Cardijnlaan

Boekenmarkt

Rita Bastiaenssens is de winnares van de Belgerinkel fi ets

Proclamatie tekenschool

Brocante Dam

Afscheid pastoor Patrick Marivoet