belgianfl ford vignale magazine | pre-launch issue

Click here to load reader

Post on 22-Jul-2016

216 views

Category:

Documents

3 download

Embed Size (px)

DESCRIPTION

#FordVignale

TRANSCRIPT

 • 215215 3,5 107,5

  BRAD PITT HEEL PERSOONLIJK

  INTERVIEW

  PAGINA 20.

  M A G A Z I N E

  FORD VIGNALE MAGAZINE

  Het is tijd om te genieten van moderne

  luxe. Met tijdbesparende diensten die met

  uitzonderlijk vakmanschap en oog voor

  detail speciaal voor u zijn gemaakt.

  www.ford-vignale.com#FordVignale

  67150_PEL_VIGNALE_B-NL_cover.indd 1 21-05-15 08:55

 • VOORWOORD

  EEN NIEUWE ERVARING

  Ik ben trots dat ik u de eerste editie van het magazine Ford Vignale mag presenteren. Voor mij is het een spannend moment, omdat Ford Vignale volgens ons op een nieuwe manier bijdraagt aan uw autobeleving.

  Autofabrikanten en journalisten zijn niet bepaald zuinig met termen als 'Meer dan een auto'. Toch zijn deze woorden volledig van toepassing op de Ford Mondeo Vignale. Want de Ford Vignale is helemaal ontworpen volgens de filosofie die we bij Ford hebben ontwikkeld: dat het gaat om wat de moderne, kritische automobilist belangrijk vindt. Dus is de Ford Vignale zowel luxueus en geavanceerd als efficint en slim.

  Met andere woorden: de Ford Vignale past bij de levensstijl van mensen zoals u. Mensen voor wie tijd kostbaar is, maar die desondanks optimaal willen genieten van het leven. Dat gevoel ken ik zelf ook.

  Daarom was ik ook zo enthousiast toen ik het eerste concept van de Ford Mondeo Vignale zag. Het ontwerp sloot perfect aan bij de moderne, comfortabele ervaring die we nastreven. Met de allernieuwste Ford-technologie voor een betere veiligheid en duurzaamheid, maar ook voor een efficinter energieverbruik. En met de persoonlijke service van uw eigen Vignale Relationship Manager. U verspilt niet langer tijd aan kleine irritaties als het inplannen van een onderhoudsbeurt en kunt genieten van ervaringen die uw leven daadwerkelijk verrijken.

  Het is dan ook geen toeval dat dit magazine vol staat met slimme, tijdbesparende tips en fascinerende manieren om uw vrije tijd door te brengen. Of u nu over de prachtige Europese wegen rijdt of de inspirerende (en vaak onbekende) steden ontdekt.

  Ook is het geen toeval dat Brad Pitt op de cover staat. U kunt zich voorstellen hoe efficint iemand met zo'n hectisch leven zijn tijd moet indelen!

  We hebben het magazine met veel liefde gemaakt en we hopen dat u het met evenveel plezier zult lezen. Voor mij markeert het een nieuw hoofdstuk in de geschiedenis van Ford: het tijdperk van de Vignale. Het doet me deugd dat u er vanaf het begin bij bent.

  Jim Farley Chairman & CEO Ford EuropeEVP & President Europe, Middle East & Africa

 • Qua functionaliteit, gevoel en comfort zijn de auto en de accessoires ontworpen om tijd te besparen en om het u gemakkelijker te maken.

  Erika Tsubaki, ontwerper Ford zie pagina 30

 • 4 Ford Vignale M A G A Z I N E

  TIJD IS KOSTBAARHandige en tijdbesparende tips om deze zomer gemakkelijker en stijlvoller door Europa te reizen.

  FORD MONDEO VIGNALEWelkom in een wereld vol luxe, uitzonderlijk vakmanschap en persoonlijke, exclusieve tijdbesparende functies. Welkom in de wereld van Ford Vignale. 10

  53

  HET JAAR VAN DE TIJDLOZE ICONENIn 1964 werden Martin Luther King, Andy Warhol en The Beatles wereldberoemd. Maar het was ook het jaar dat de Ford Mustang razendsnel een stijlicoon werd. Ruim vijftig jaar later steekt de Mustang eindelijk de oceaan over om een nieuw publiek te imponeren met zijn bijzondere persoonlijkheid.

  MODERNE INNOVATIE Binnenkort leverbaar in Europa: de Ford Edge, een luxe, hightech SUV met een ongelooflijke verzameling geavanceerde functies.

  24

  42

  STEDELIJKE TRENDSDe verstedelijking is een van de grote uitdagingen voor de komende decennia. Hoe kunnen we nog prettig en gezond wonen in die dichtbevolkte steden? Dit zijn vijf inspirerende trends uit de hele wereld die laten zien hoe we ons nu al aanpassen aan het veranderende stadsleven.

  48

 • Ford Vignale M A G A Z I N E 5

  INHOUDSOPGAVE

  BRAD PITT AAN HET WOORDDe filmster en producent vertelt hoe het is om een gezin met zes kinderen te hebben.

  TIJDBESPAREND TOPONTWERPFord-ontwerper Erika Tsubaki creerde onlangs de Vignale Collection, elegante en ingenieuze accessoires die perfect aansluiten bij het exclusieve karakter van de Ford Mondeo Vignale. Wat inspireert haar?

  DE WERELD VAN FORDDe trends van vandaag en het gesprek van morgen.

  20

  3007

  VIGNALE CITYValencia heeft alles: fantastische oude en nieuwe architectuur, heerlijk eten en uitnodigende stranden. 36

  Uitgever: Ford Europe www.ford-vignale.comProductie: Pelican CustomDelflandlaan 41062 EB AMSTERDAMNederland(020) 7581000www.pelicancustom.comPelican Custom: Frank Kloppert, Jeannette Stavorinus, Raymond van Buuren, Elizabeth Zesjkova, Marieke de VriesHoofdredactie: Catherine Blee (Ford Europe),Hans VerstraatenVormgeving: Jaap SinkeMedewerkers vormgeving: Mervyn Hall,Danny van den IJssel (cordinatie)Redactie: Jens Holierhoek, Tom Collingridge, Alexander SchlangenBureauredactie: Diane Baumann,Peter McSean Afbeeldingen: Hollandse Hoogte, Getty ImagesiStockphoto LP, Turismo Valencia, Christian RolfesDirecteur Advertising: Paul Laurey Pelican MediaProductiemanagement: Danille van Tol

  CopyrightFord Vignale Magazine is een publicatie van Ford Europe. Voor suggesties, vragen of opmerkingen kunt u contact opnemen met Pelican Custom. Stuur hiervoor een e-mail naar info@pelicanmedia.nl. Bedankt voor uw feedback.Niets uit deze uitgave mag worden vermenigvuldigd en/of gepubliceerd via drukwerk, fotokopien, geluidsopnamen, internet of enige andere wijze, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Ford Europe en Pelican Custom.

 • 6 Ford Vignale M A G A Z I N E

 • Ford Vignale M A G A Z I N E 7

  Wilt u efficinter, comfortabeler en slimmer autorijden? Ford is er al mee bezig.

  Koolstofvezels zijn vederlicht (tot 50% lichter dan conventioneel staal), maar ook extreem sterk. Daarom is het materiaal ideaal om auto's van te maken. Ford verricht versneld onderzoek naar voordelig koolstof voor grootschalige toepassing. In de toekomst wordt bij alle Ford-modellen het staal vervangen door dit lichte materiaal. Want lichtere voertuigen presteren niet alleen beter, maar verbruiken ook nog eens minder brandstof. En wie wil dat nu niet?

  Dag staal, welkom koolstofvezels

  3,0

  FORDWORLD NIEUWS

  Afgelopen lente presenteerde Ford tijdens de Geneva Motor Show zijn nieuwe Performance-collectie. Het was een waar spektakel, waarbij Ford zowel de gloednieuwe Focus RS high performance hatchback als de verbazingwekkende nieuwe Ford GT supercar onthulde.

  De Focus RS is uitgerust met een verbeterde viercilinder EcoBoost-motor van 2,3 liter met een vermogen van maar liefst 320 pk.

  Deze zogenaamde hot hatch is een innovatieve Ford Performance All-Wheel-Drive, zodat het rijden in elk opzicht uitermate soepel verloopt. De geheel nieuwe GT supercar is niets minder dan de droom van elk groot kind. De tweedeurs carrosserie heeft achterwielaandrijving en een in het midden gemonteerde EcoBoost V6-motor van 600 pk met dubbele turbo. Door het gebruik van lichte koolstofvezels en innovatieve aerodynamica laat de Ford GT de concurrentie ver achter zich.

  DE NIEUWE FORD GT SUPERCAR

  De droom van elke man (en vrouw)

  0-100 km/u

  seconden

 • 8 Ford Vignale M A G A Z I N E

  Na de tweede plaats in 2013 werd Ford vorig jaar uitgeroepen tot 's werelds groenste merk.

  Ratingbureau Interbrand formuleerde het als volgt: Duurzaamheid is volledig gentegreerd in de bedrijfsstrategie van Ford. Door te blijven investeren in alternatieve energiebronnen en brandstofbesparende technologien - en klanten voor te lichten over de voordelen - zullen het zakelijke succes en de merkwaarde nog verder toenemen.

  En dat klopt: Ford investeert veel in duurzame productie, probeert altijd milieubewust te zijn, zorgt voor transparante bedrijfsoperaties en productieprocessen, en doet er alles aan om het watergebruik en afval te verminderen.

  De feiten spreken voor zich:> Tussen 2000 en 2013 verlaagde Ford zijn

  totale wereldwijde waterverbruik met 61%; dat is zo'n 40 miljard liter.

  > Tussen 2007 en 2013 verminderde Ford de gemiddelde CO2-uitstoot van zijn Europese autovloot met 18%.

  > Stortafval per voertuig was in 2013 14% minder dan in 2012.

  Zo werd Ford 's werelds groenste merk

  Ook Ford is benieuwd wat er in de toekomst allemaal mogelijk is op het gebied van mobiliteit, connectiviteit, zelfrijdende auto's, klantervaringen en big data. Daarom kondigde het bedrijf onlangs aan dat het wereldwijd 25 mobiliteitsexperimenten gaat uitvoeren. Deze variren van City Driving On-Demand (een onderzoek naar het slimmer delen van auto's) tot Painless Parking, een smartphone-app waarmee bestuurders een parkeerplek kunnen vinden op basis van hun persoonlijke voorkeuren.

  In de woorden van Ford-president Mark Fields: "Deze experimenten leiden binnen tien jaar en ook daarna tot een gloednieuw model voor transport en mobiliteit." Elk experiment is gericht op een of meerdere wereldwijde megatrends voor de automobielindustrie: verstedelijking, de snelle groei van de middenklasse, veranderende houding van consumenten en zorgen over de luchtkwaliteit.

  Auto's die luisteren

  Rijden wordt gemakkelijk. Heel gemakkelijk

  Alle Ford-modellen van 2015 zijn voorzien van Ford SYNC 2 met Voice Control en Touch Screen. Dit is een slim, spraakgestuurd connectiviteitssysteem voor het bedienen van uw telefoon, entertainmentsysteem, airconditioning en navigatie. U hoeft bijvoorbeeld alleen maar te zeggen dat u honger hebt en het navigatiesysteem wijst u de weg naar de dichtstbijzijnde restaurants. Het is bijna te gemakkelijk om waar te zijn.

  Ande