cvj 779, marti20 ianuarie

Download CVJ 779, marti20 ianuarie

Post on 07-Apr-2016

225 views

Category:

Documents

6 download

Embed Size (px)

DESCRIPTION

CVJ 779, marti20 ianuarie

TRANSCRIPT

 • Cotidian regional zz Apare de luni pn vineri n toate localitile Vii Jiului zz Redacia i administraia: str. 1 Decembrie 1918, nr. 100, Petroani (Casa de Cultur)

  www.cronicavj.ro z E-mail: cronicavj@gmail.com z Telefon: 0374.906.687 z 8 pagini z 1 LEU

  Cronica Vii JiuluiFondat 2011 z Anul IV z Nr. 779

  Marti, 20 Ianuarie 2015

  Este vorba despre angajarea unui numr de 65 de tineri la exploatareaminier Livezeni, procedurilepentru noile angajri urmnd afi demarate n cel mai scurt timp.

  Este o mare victorie pe caream obinut-o contra tuturorlucrurilor care se ntmplacum. Minerii sunt tot mai pui-ni. i tot mai btrni. Eu ampromis la nceputul mandatuluic voi face tot ce mi st nputin ca la unitile miniere sfie angajai ct mai muli tineridin Valea Jiului. Am reuit anultrecut, printr-un proiect personals ncepem angajrile la unitileminiere ce aparin de Com-plexul Energetic Hunedoara idup cum tii s-au fcut angajri la mina Lupeni, laVulcan i la Lonea. Anul 2015l ncepem cu 65 de angajri lamina Livezeni i sper s reuesci la alte uniti miniere dinValea Jiului, ne-a declarat deputatul Cristian Resmeri.

  De menionat c noile anga-jri se fac dei actualul directorgeneral al CEH, Aurel Niculescua tot amnat semnareadeblocrii posturilor i scoaterealor la concurs. Sigur, Niculescua tot amnat semnarea dema-rrii proceduri de scoatere laconcurs a acestor posturi, dar nfinal a semnat. Urmeaz ca ncel mai scurt timp s demarezeprocedura de scoatere la concurs a acestor locuri demunc i s aib loc concursul,mai spune Cristian Resmeri.

  Deputatul Cristian Resmeridemonstreaz astfel c se inede cuvnt, prin fapte nu prinvorbe.

  Pe de alt parte, n ceprivete programul de eficienti-zare a CEH prin disponibilizareaa 1000 de angajai, deputatulCristian Resmeri consider cnu aceasta este o soluie ncondiiile n care minerii seplng c nu mai sunt oamenicare s lucreze n subteran.

  Nu trebuie s dai afaroameni, ci s-i scoi la pensie pecei care ndeplinesc condiiile,iar n locul lor s angajezi tineri.Raionamentul este foarte sim-plu i logic. Un angajat aflat lavrsta de pensionare ctig osum destul de consistent cutoate sporurile i vechimea pecare o are. n schimb unproaspt angajat nu beneficiazde o parte din aceste sporuri,deci are un salar mai mic, deciscad cheltuielile cu salariile, nschimb va crete productivitateamuncii, deci va duce la eficienti-zarea complexului, explic deputatul Cristian Resmeri.

  Deputatul Cristian Resmerisusine c n anul 2015 vor maiavea loc i alte angajri launitile miniere din Valea Jiului.

  Marius Marius MITRACHEMITRACHE

  Minerii i risc viaa cu materialepuine i tot mai proaste

  Lipsa banilor de investiii a devenit

  mai periculoas dect metanul

  i focurile din min!

  M uncesc ntr-o permanent stare de insecuritate i i punviaa n pericol, iar asta din cauza lipsei banilor pentruinvestiii. Minerii trebuie s nfrunte, pe lng pericolele iminente ale meseriei, i pe cele generate de lipsa materialelornecesare n subteran. >>>>>> PPAGINAAGINA AA 3-A3-A

  Niculescu vrea disponibilizri,deputatul Cristian Resmerireuete noi angajri la mina Livezeni

  n timp ce conducerea Complexului EnergeticHunedoara vede o eficientizare a complexului prindisponibilizarea a 1000 de salariai, deputatul CristianResmeri are o cu totul alt viziune prin care va reuiangajarea ctorva zeci de tineri la mina Livezeni.

 • O adolescent nvrst de 15ani din localitateaPetrila, este cutatde poliiti dup ce aplecat de acas i nus-a mai ntors.

  Tnra a plecatduminic, iar prinii auateptat-o pn cnd auvzut c s-a nserat i fata

  nu mai d nici un semn. ndata de 18.01.2015, njurul orei 20:30, la sediulPoliiei Oraului Petrila s-aprezentat un brbat dinlocalitate, care a sesizat fap-tul c, n ziua de18.01.2015, fiica sa,TITIANU BIANCA GEOR-GIANA (foto), n vrst de15 ani, a prsit domiciliuln mod voluntar, spunndca merge la o coleg pentrua-i face temele, ns nu a

  mai revenit la domiciliu. Lamomentul dispariiei, mino-ra era mbrcat cu o geaclung, din material textil, deculoare alb, pantaloni tipcolani de culoare neagr, io bluz tip helanc, deculoare neagr.Semnalmentele minorei:nlime 1,65 m, greutate55-60 kg, lung, culoarerocat nchis, ochi albatri,ten deschis, constituieslab, fa oval, brbie

  ascuit, are o cicatrice dea-supra buzei superioare, npartea dreapt, sub formde zgrietur, a declaratsubcomisarul Bogdan Niu,purttorul de cuvnt alIPJ Hunedoara.

  Poliitii continucercetrile pentru a ogsi pe fat, au dat-o nurmrire naional i nconsemn la frontier.Persoanele care potfurniza informaii care s

  conduc la depistareaminorei, sunt rugate sapeleze numrul unic deurgen 112 sau s sesizezecea mai apropiat unitatede poliie.

  Maximilian Maximilian GNJUGNJU

  Cronica Vii Jiului | Marti, 20 Ianuarie 20152 Actualitate

  Editat de S.C. MBD REPORTER MEDIA SRL PetroaniTiprit la SC Tipografia ProdCom SRL Tg-Jiu

  Responsabilitatea materialelor aparine nexclusivitate autorilor

  Materialele marcate Promovarereprezint PUBLICITATE

  Cronica Vii JiuluiWebsite:

  www.cronicavj.ro

  E-mail:cronicavj@gmail.com

  Director:Marius MITRACHEMarius MITRACHE(mitrache_evz@yahoo.com)0744.268.352

  Redactor sef: Ileana FIRULESCUIleana FIRULESCUileana.firtulescu@yahoo.com

  Colectivul de redactie: CarCarmen COSMAN-men COSMAN-PREDAPREDAMirMircea cea NISTORNISTOR(zamolxis_2007@yahoo.com)Diana MITRACHEDiana MITRACHE(mitrachediana@yahoo.com)Maximilian GMaximilian GNJUNJU(madm3xi@yahoo.com)Monika BACIUMonika BACIUGenu TUUGenu TUU

  Desktop publishing:Geza SZEDLACSEKGeza SZEDLACSEK

  Marketing & Publicitate: Mirabela MOISIUMirabela MOISIU

  COTIDIAN REGIONAL CU CAPITALINTEGRAL PRIVAT - ISSN 1583-5138

  TRADUCTORAUTORIZAT

  Limbile ENGLEZ/ ITALIANStr. AVRAM IANCU 13/38

  Telefon 0728890014

  U n tnr de 21 de ani, dinPetrila, a luat o btaiesor cu moartea dup ce afurat un telefon mobil i a fostprins de proprietar. Att celcare a furat ct i pgubitulcare i-a fcut singur dreptate,sunt cercetai de poliiti.

  Totul s-a petrecut la sala de sporta liceului economic din Petroani,unde se obinuiete ca n afaraorelor de curs, tinerii dornici demicare s nchirieze sala pentrucampionate de fotbal.

  Cei care nu se bag la miu,obinuiesc s fac galerie din tribunade pe margine, iar printre ei i-afcut loc i un ho de buzunare. Un tnr de 21 de ani din Petrila,care ar mai fi operat i n trecut,ntr-un moment de neatenie abgat mna n buzunarul unei hainei a furat un telefon mobil.

  Ghinionul lui a fost c dinmulime cineva l-a observat i laanunat pe proprietar. Acesta dinurm, mpreun cu amicii lui, areuit s pun mna pe ho i dupce i-a recuperat telefonul l-a bumbcit bine.

  Poliia Municipiului Petroani afost sesizat de un tnr n vrst de

  21 de ani, din oraulPetrila, cu privire lafaptul a fost agresatfizic de mai multepersoane. n urmaverificrilor efectuate, poliitiiau stabilit c ndup-amiaza zilei de18.01.2015, n jurul orelor 18:00,reclamantul, nvrst de 21 de ani,din Petrila, s-a deplasat mpreun cuun prieten la sala de sport a unuiliceu din Petroani pentru un mecide fotbal, context n care tnrul aluat un telefon mobil ce se afla ntr-o geac din tribune, care nu iaparinea, i a fugit, prsind salade sport. Tnrul a fost observat demai multe persoane, iar proprietarultelefonului, un tnr n vrst de 26de ani, nsoit de mai muli prieteni,l-au urmrit pe tnrul n vrst de21 de ani, i dup ce au recuperattelefonul, l-au agresat fizic, adeclarat subcomisarul Bogdan Niu,purttorul de cuvnt al IPJHunedoara.

  Houl a primit o corecie care l-atrimis direct pe patul SpitaluluiJudeean din Deva, cu lovituri maiales n zona capului. Acum poliitii

  l cerceteaz att pe ho pentru furt,ct i pe cei care l-au btut, pentrulovire sau alte violene.

  Maximilian Maximilian GNJUGNJU

  ReprezentaniiInstituiei AvocatuluiPoporului, prezenila Deva

  R eprezentanii InstituieiAvocatului Poporului Biroul Teritorial Alba vor fi,din nou, prezeni la Deva.

  Persoanele care doresc s bene-ficieze gratuit de asisten juridicdin partea acestei instituii suntateptate, joi, 22.01.2013 laPrefectura Hunedoara, ncepndcu ora 10:30. Aceste audiene le

  sunt oferite gratuit hunedorenilorde aproape trei ani. InstituiaAvocatul Poporului este autoritatepublic autonom i independentfa de orice alt autoritate publici are drept scop aprarea drepturilor i libertilor per-soanelor fizice n raporturile acestora cu autoritile publice.

  Adolescent din Petrila- cutat asiduu de poliiti

  Dup fapt i rsplat!

 • Cronica Vii Jiului | Marti, 20 Ianuarie 2015 Actualitate 3

  M uncesc ntr-opermanentstare de insecuritatei i pun viaa npericol, iar asta dincauza lipsei banilorpentru investiii.Minerii trebuie snfrunte, pe lngpericolele iminenteale meseriei, i pecele generate delipsa materialelornecesare n subetran.

  La nivel declarativ,securitatea la locul demunc este primor-dial pentru conduce-rea ComplexuluiEnergetic Hunedoarai nimeni nu sendoiete c aa staulucrurile. Din pcate,ns, lipsa fondurilorsuficiente pentruinvestiii transformacest deziderat ntr-osimpl lozinc, caresun frumos dar seaplic cu greutate nrealitate. Materialelenecesare sunt puinei, de multe ori, demai slab calitate, iarasta pentru c oficialiiComplexului EnergeticHunedoara nu au banipentru achiziii, iardatoriile la furnizori s-au acumulat alarmant.Aa c, unii produc-tori refuz s maivnd pe datorie, iarCEH trebuie s semulumeasc cu maipuine produse, ori decalitate mai slab.

  R estructurrilehaotice ies lalumin

  Restructurrile depersonal i fac simit,din plin, prezena iasta mai ales din cauzc s-au fcut haotic.Orice a putut pleca deoricunde, de la oriceloc de munc i asta sevede acum. O spuninspectorii de munc,cei care au intrat demulte ori n subteran i

  care s-au vzut nevoiinu o dat s opreasclocul de munc respec-tiv, tocmai din cauzastrii de insecuritate.

  n foarte multecazuri, da