KPK: ZERI I PAVARUR I PUNEDHENESVE

Download KPK: ZERI I PAVARUR I PUNEDHENESVE

Post on 04-Feb-2016

42 views

Category:

Documents

0 download

Embed Size (px)

DESCRIPTION

KPK: ZERI I PAVARUR I PUNEDHENESVE. Ajri Begu President I KPK. Prishtin 20/21 Tetor 2010. KUSH JEMI NE?. themelimi ne qershor 2008; emertimi ligjor: Konfederata e punedhenesve te Kosoves-KPK; regjistrimi: korrik 2008; shtrirja: ne tere Kosoven Aktivitetet para themelimit. - PowerPoint PPT Presentation

TRANSCRIPT

<ul><li><p>KPK: ZERI I PAVARUR I PUNEDHENESVEPrishtin20/21 Tetor 2010Ajri BeguPresident I KPK</p></li><li><p> KUSH JEMI NE?themelimi ne qershor 2008;emertimi ligjor: Konfederata e punedhenesve te Kosoves-KPK;regjistrimi: korrik 2008;shtrirja: ne tere Kosoven</p><p>Aktivitetet para themelimit. Perkrahja e DECP-Holande. </p></li><li><p>ORGANIZIMI I KPKStatuti;Asambleja e anetareve-punedhenesve;Kryesia dheKryetari</p><p>Organizim vullnetar,vendimet me consensus,jo me mbivotim!</p></li><li><p>AKTIVITETET PARAPRAKE DHE VIJUESE ne 2008 dhe 2009 kemi organizuar konferenca;pjesemarrje active ne Keshillin e NVM;kemi krijuar bashkepunim me organizatat simotra:Shqiperi,Maqedoni,Kroaci,Mali I Zi dhe Bosne e Hercegovine;konferenca dhe trajnime me ILO-IEO (Torino,Zagreb,Sarajeve,etj.);projekti me BUSINESS EUROPE BOSMIP III dhe BOSMIP IV.</p></li><li><p> QELLIMI I KONFERENCAVE TE SIVJETMEfuqizimi I KPKshtrirja regjionale-gjeografike;shtrirja sektoriale;rritja e anetaresimit;MOTO: KPK ZERI I PAVARUR I PUNEDHENESVE!MOTO: ANETARESIM PER SHERBIM!</p></li><li><p>QELLIMET STRATEGJIKE TE KPKAsmbleja e KPK ka percaktuar keto qellime:</p><p>perfaqesimi korrekt I interesave te punedhenesve;objektiv: Keshilli Ekonomik dhe Social;komunikim i rregullt me organizatat e punedhenesve ne Regjion,Evrope dhe bote;respektimi i principeve te Organizates Nderkombetare te Punes (ILO);pune e ndershme;marreveshje kolektive </p></li><li><p>QELLIMET STRATEGJIKE TE KPKrespektimi i ligjeve te Republikes se Kosoves;dialogu social;sigurimi dhe qasja ne informacion;promovimi i politikave investive;perafrimi me ligjet dhe standardet evropiane;trajnimi i stafit dhe menaxhmentit per keto standarde.</p></li><li><p>QELLIMET STRATEGJIKE ngritja e aftesise konkuruese;asistimi dhe trajnimi per qasje ne fondet evropiane(IPA,ASAP,CROSS BORDER,etj.)anetaresimi ne organizatat nderkombetare te punedhenesve;IOE,AREC,UBCCE,etj.keshilla profesionale dhe juridike;pjesemarrja ne keshillime,forume,promovime,etj. </p></li><li><p>KPK:ZERI I PAVARUR I PUNEDHENESVE ti japim fuqi ZERIT te PUNEDHENESVE ne vendimmarrje;te krijojme nje asociacion te pavarur nga politika dhe ndikime te tjera;punedhenesit te jene aktiv dhe te kene ndikim ne politikat ekonomike te vendit;asnje ligj te mos procedohet ne Kuvend pa u diskutuar me grupet e interesit;punedhenesit ta ndjejne,ta ndertojne dhe ta ushtrojne forcen e tyre.</p></li><li><p> PERSE TE NA BASHKANGJITENI?solidariteti per te arritur qellimet e perbashketa;sa me i fuqishem organizimi,aq me i fuqishem zeri!sa me shume anetare,aq me te pavarur!deri sot vezhgues,tash e tutje percaktues te fatit tone!</p><p>DUAM TE DEGJOHEMI PER SHKAK SE KRIJOJME PER VETE DHE PER VENDIN TONE!</p></li><li><p>Ju falemnderit per vemendjen tuaj !Konfederata e Pundhnsve te Kosovs/ Kosovo Employers ConfederationAddress: Muhamet Qami No.4 Prishtina 10 000 Republic of KosovoTel: + 386 43 723 257E-mail: kpk-prishtina@hotmail.com</p></li></ul>