upphovsrätt och elever

of 16 /16
Upphovsrätt Webbstjärnan Hur resonerar elever?

Upload: kristina-alexanderson

Post on 06-Jul-2015

533 views

Category:

Education


0 download

Embed Size (px)

TRANSCRIPT

Page 1: upphovsrätt och elever

Upphovsrätt

Webbstjärnan

Hur resonerar elever?

Page 2: upphovsrätt och elever
Page 3: upphovsrätt och elever
Page 4: upphovsrätt och elever
Page 5: upphovsrätt och elever
Page 6: upphovsrätt och elever

Upphovsrättslagen tycker jag är lite jobbig i bloggande sammanhang. Jag skulle gärna göra som andra bloggare och bara ta lite bild hit och hit och lägga upp de på min blogg, men jag lagen lyda och därför inte göra det. Upphovsrättslagen (1960:729) säger att:

”Upphovsrätt innefattar, med de inskränkningar som föreskrivs i det följande, uteslutande rätt att förfoga över verket genom att framställa exemplar av det och genom att göra det tillgängligt för allmänheten, i ursprungligt eller ändrat skick, i översättning eller bearbetning, i annan litteratur- eller konstart eller i annan teknik.”

I samma lag står det även att:”Då exemplar av ett verk framställes eller verket göres tillgängligt för allmänheten, skall upphovsmannen angivas i den omfattning och på det sätt god sed kräver.”

Page 7: upphovsrätt och elever
Page 8: upphovsrätt och elever

De bilderna jag har publicerat på min blogghar jag antingen tagit själv (alltså är jag upphovsmannen till dem) eller så har jag fått tillåtelse av sidan där bilderna finns publicerade. Jag har förlitat mig på att personerna som har gett tillstånd att publicera deras bilder har rätten att ge mig bilderna och jag hoppas att dom har det.

Page 9: upphovsrätt och elever
Page 10: upphovsrätt och elever
Page 11: upphovsrätt och elever
Page 12: upphovsrätt och elever
Page 13: upphovsrätt och elever
Page 14: upphovsrätt och elever
Page 15: upphovsrätt och elever

Flickr-lycka, att förstå creative commons

Jag känner mig så lycklig för jag har förstått helt flickr-grejen Har lagt upp några bilder på utställningen, mest för att se så att jag förstått hur man gör och för att det var några jag fastnade för i mitt bläddrande. Självklart måste jag ställa mig frågan om de är relevanta för sidan.

Isabella Björkman

http://enwaxholmsbo.se

Page 16: upphovsrätt och elever