productcatalogus 2016 - verdouw

of 177/177
www.velux.nl Productcatalogus 2016 Geldig vanaf 1 maart 2016 Prijzen excl. 21% btw

Post on 12-Nov-2021

1 views

Category:

Documents

0 download

Embed Size (px)

TRANSCRIPT

Prijzen excl. 21% btw
170 Glaselementen
De ultieme dakkapel De voordelen van een dakraam gecombineerd met die van een traditionele dakkapel. Het kan met de nieuwe VELUX dakserre! Met meer daglicht en extra ruimte verandert de zolderkamer tot een leefbare ruimte, die nu ook daadwerkelijk gebruikt kan worden. En in de meeste situaties zelfs vergunningsvrij. Meer informatie op pagina 82.
Vlakglas lichtkoepel Naast de bekende lichtkoepel is nu ook een variant verkrijgbaar voorzien van een volledig vlak- ke glasplaat. De kunststof schaal kan dus worden vervangen door de nieuwe vlakglas lichtkoepel! Meer informatie op pagina 104.
Meer wit betekent meer licht Wit afgelakt grenenhouten dakramen zijn niet meer weg te denken in de Nederlandse daken. Van- af nu zijn er nóg meer producten leverbaar met deze witte afwerking, zoals een VELUX INTEGRA® Solar dakraam en de vluchtvensters.
Star Wars & VELUX Galactic Night collectie Zelfs de meest epische battles komen ten einde. En als ze dat doen, heeft de held een goede nachtrust nodig. Laat je held dan lekker slapen en zijn avontu- ren voortzetten in een sterrenstelsel ver hier van- daan in een slaapkamer verduisterd door VELUX verduisterende rolgordijnen. Meer informatie op pagina 144.
32
32
De VELUX Groep viert het feit dat we daglicht en frisse lucht in het leven van mensen brengen. Door 75 jaar innovatie en toewijding in ons werk hebben we dit idee verfijnd. Vandaag de dag bieden wij een breed scala aan producten en oplossingen die bijdragen aan de kwaliteit van het leven voor mensen die wonen en werken in gebouwen en voor de kinderen die leren op school.
In 1941, kwam Villum Kann Rasmussen met het briljante idee om donkere zolders te veranderen in een woonruimte met daglicht en frisse lucht. Wat begon als een renovatieproject voor een school in Denemarken is uitgegroeid tot een internationale groep van ondernemingen in meer dan 40 landen. In 2016 vieren we de 75- jaar durende reis van dit opmerkelijke idee, waarop wij ons bedrijf en het bedrijfsleven hebben opgericht.
Met het vieren van 75 jaar daglicht en frisse lucht, zullen we terugkijken op ons erfgoed en geschiedenis, maar ook naar de toekomst kijken. We staan stil bij de verhalen en ervaring van de trotse en toegewijde medewerkers, die elke dag werken aan het brengen van daglicht en frisse lucht in het leven van mensen zoals u. En we beseffen dat dit 75 jaar oude idee nu en voor de toekomst belangrijker is dan ooit.
We vieren daglicht en frisse lucht
54
Voor elk type dak, plat of hellend, is er een passende VELUX oplossing te vinden. Hiermee bedoelen we dat we voor elke keuken en leefruimte, slaapkamer en badkamer - dus vrijwel elke kamer die je kunt bedenken - een unieke daglichtoplossing kunnen bieden die zal voldoen aan de eisen van die bepaalde ruimte. Of het nu gaat om een panoramisch uitzicht, de verbouwing van een zolder of een wens voor meer daglicht en frisse lucht, ons productassortiment heeft de flexibiliteit en functionaliteit om het te laten gebeuren.
Compleet productassortiment
2 Lichtkoepel CFP, CVP
3 Monumentaal dakraam GVR
5 Vluchtvensters GTL, GTU, GXL, GXU
6 Balkonvenster, dakterras GDL, GEL
7 Uitzettuimelvensters GPL, GPU
8 Tuimelvensters GGU, GGL
9 Combinatie-element GIL, GIU
10 Gevelelement VFE, VIU
11 Raamdecoratie, zonwering & rolluiken
12 Het VELUX systeem
1941: het eerste dakraam
In 1941 ontwierp de Deen Villum Kann Rasmussen het eerste dakraam. Hij gaf het zeer toepasselijk de naam VELUX, ont- staan uit de twee woorden VEntilatie en LUX, het Latijnse woord voor licht. Deze uitvinding staat ook nu nog aan de basis van alle dakramen die in de markt te vin- den zijn.
Verantwoord ondernemen De afgelopen 75 jaar is dat VELUX uitge- groeid tot een modelbedrijf, die wereldwijd een ambitieuze visie hanteert op het vlak van duurzame ontwikkeling: - doelstelling om in 2020 de CO2 uitstoot met 50% te verminderen;
- productieafval reduceren en minimaal 70% hergebruiken;
- onderzoek en ontwikkeling van producten gebeurt met meer respect voor het milieu;
- met leveranciers worden afspraken gemaakt over het garanderen van een goed milieu, veiligheid, en garanties op sociaal vlak.
Gecertificeerde en duurzame producten VELUX levert kwalitatieve producten die gemaakt zijn om lang mee te gaan, met gebruik van hernieuwbare materialen, zoals hout of recyclebare materialen als aluminium.
Al onze dakramen worden geleverd met een FSC- of PEFC-duurzaamheidskeur- merk. Alle grenenhouten dakramen worden standaard geleverd onder het FSC-keur- merk. Op aanvraag is echter ook PEFC mogelijk. Daarnaast worden alle vocht- bestendige dakramen met polyurethaan beschermlaag geleverd onder het PEFC- certificaat.
Het Oeko-Tex keurmerk garandeert dat ook in het textiel van onze raamdecoratie geen schadelijke stoffen zijn verwerkt. Een garantie voor een bewuste en duurzame keuze.
98
Betrouwbaarheid is zowel voor u als uw klant belangrijk. Daarom kunt u altijd vertrou- wen op de fabrieksgarantie die van toepassing is op alle VELUX producten. Een deel van de garantiebepalingen is hieronder weergegeven. De volledige garantiebepalingen kunt u vinden op www.velux.nl/garantie.
3 Jaar VELUX verleent 3 jaar schriftelijke fabrieksgarantie op VELUX raamdecoratie, buitenzonweringen, insecten- horren, rolluiken, handmatige en elektrische bedienings- systemen en producten op zonne-energie.
25 Jaar VELUX garandeert dat zij voor dakramen tot minimaal 25 jaar oud vrijwel ieder onderdeel nog kan leveren.
5 Jaar VELUX verleent 5 jaar schriftelijke fabrieksgarantie op de VELUX daglichtspot.
10 Jaar VELUX verleent 10 jaar schriftelijke fabrieksgarantie op VELUX dakramen, lichtkoepels, daglichtboxen, licht- straten, modulaire lichtstraten (inclusief de beglazing), gootstukken, installatieproducten en interieur- afwerkingen.
Garantie
Service
98
Klantenservice Wanneer u een vraag heeft, wilt u natuurlijk zo snel en correct mogelijk geholpen worden.
Naast het coördineren van de logistieke afhandeling van uw bestelling, kunt u bij de medewerkers van onze afdeling Customer Operations terecht met uw vragen over producten en diensten of voor advies. Gemiddeld wordt 95% van de telefoon- gesprekken binnen 20 seconden beant- woord.
We kunnen dus met recht zeggen dat we altijd voor u klaar staan.
Dienstverlening op maat
Dealers Ons speciale dealerteam houdt de status en planning van uw leveringen nauwkeurig in de gaten. Bestellingen worden snel op- gepakt en als u een vraag heeft over een order of een voorgeschreven product, dan staat ons team iedere werkdag voor u klaar.
Professionals Voor de uitvoerende professional zit een team klaar voor de juiste technische ondersteuning op maat. Of het nu gaat om een montage-instructie of detailtekenin- gen van een afwijkende aansluiting, de kennis van onze experts en een grote tech- nische database geven u altijd gegrond advies.
Consumenten Ook voor vragen van de consument of eindgebruiker van onze producten is een apart team bereikbaar. Vragen over pro- ducten of acties worden telefonisch, via sociale media of zelfs in onze showroom adequaat opgelost. Bovendien bieden onze eigen monteurs de belangrijke After Sales service.
Contactinformatie Technische informatie
Telefoon: 030-6.629.629 Internet: www.velux.nl/service E-mail: [email protected]
Openingstijden ma t/m do: 08:00 tot 17:00 uur vrij: 08:00 tot 16:30 uur
facebook.com/velux
@VELUX_NL
youtube.com/veluxnl
Bent u op zoek naar technische product- informatie of inbouwinstructies? Kijk dan ook onder het tabje 'producten' op www.velux.nl of bezoek de speciale Professionals-sectie.
Om altijd een contactpersoon in de buurt te hebben, is Nederland verdeeld in verschillende rayons. Op pagina 13 kunt u gemakkelijk uw contactpersoon vinden.
Uw Account Manager
Facebook “f ” Logo CMYK / .ai Facebook “f ” Logo CMYK / .ai
Se rv
ic e
1110
Bestellen Of het nu gaat om het plaatsen van bestellingen, orders afhandelen of informatie over leveringsdata, uw bestelling is bij ons in goede handen.
Een goede service betekent voor ons vooral het bestelproces zo zorgeloos en betrouwbaar mogelijk maken voor onze klanten. Of u nu VELUX producten bestelt of een serviceaanvraag indient, u kunt er- van op aan dat uw vraag snel en eenvoudig wordt verwerkt. Met ons ordervolgsysteem kunt u altijd de huidige status van uw be- stelling of serviceaanvraag opvragen.
Hoe kunt u producten bestellen?
Dealer Extranet 3.0 De meest eenvoudige en snelle manier om uw bestelling te plaatsen, is via het volledig vernieuwde VELUX Dealer Extranet. Dit onlinebestel- systeem is 7 dagen per week, 24 uur per dag te bereiken. De bestel- module is direct gekoppeld aan het ordersysteem, waardoor fouten tot een minimum worden beperkt.
Nieuwe onderdelen van het verbeterde Dealer Extranet zijn een onder andere een offertemodule, en een configurator waarmee u direct het product kunt samenstellen dat u zoekt.
Met het Dealer Extranet kunt u wanneer u maar wilt uw facturen in- zien en lopende orders volgen. Bovendien kunt u voor bestellingen van raamdecoratieproducten een alternatief afleveradres opgeven. Hier- voor worden € 8,- afleveringskosten in rekening gebracht.
Aanmelden Dealer Extranet Heeft u nog geen VELUX Dealer Extranet account? Dit kunt u kosteloos aanmaken via www.velux.nl/dealerextranet.
Bestellen via EDI Naast het bestellen via het VELUX Dealer Extranet kunt u ook digitaal bestellen via EDI. Vraag voor de uitgebreide mogelijkheden meer infor- matie aan bij uw Account Manager. Uiteraard kunt u ook nog uw bestelling plaatsen via onze afdeling Cus- tomer Operations. Deze bestellingen worden op werkdagen tot 16:30 uur nog op dezelfde dag verwerkt. Bestelt u digitaal via VELUX Dealer Extranet of EDI, dan worden orders tot 19:30 uur op dezelfde werkdag verwerkt. Bestellingen kunnen uitsluitend op de dag van bestelling nog worden gewijzigd. Omdat het logistieke proces al binnen een dag wordt gestart, wordt een latere wijziging gezien als nieuwe order.
Dealer Extranet
Service
1110
Bestellen per pallet Wanneer u regelmatig grotere hoeveel- heden VELUX dakramen inkoopt, is het vaak slim om deze per pallet in te kopen. Hierdoor profiteert u van verschillende voordelen, terwijl het inkoopproces net zo eenvoudig blijft. Van de meest gebruikelijke dakraam- formaten ziet u in de tabel hiernaast de hoeveelheden per pallet.
Minder handling Het bestellen per pallet scheelt aanzienlijk in de handling. Zo zijn complete pallets eenvoudig te lossen en ontvangt u geen mixpallets meer.
Minder kosten Minder handling betekent dat uw logistieke zaken minder tijd kosten. Ook bespaart u het risico op incorrecte leveringen. Ook een kostenbesparing is binnen handbereik.
Ons netwerk van magazijnen, een centraal depot en dagelijkse lijndiensten maakt een snelle levering mogelijk.
Het merendeel van ons productassorti- ment wordt binnen 3-5 werkdagen uitgeleverd. Daarnaast hebben wij de doelstelling minimaal 98% van de bestel- lingen binnen de afgesproken levertermijn af te leveren.
In de prijsschema's wordt de algemene levertijd van onze producten aangegeven. De exacte levertijd voor speciale producten kunt u aanvragen via onze afdeling Customer Operations.
Leveringen
Levertijd
Palleteenheden
Dakramen
55 x 78 CK02 14
55 x 98 CK04 14
66 x 98 FK04 14
66 x 118 FK06 14
78 x 98 MK04 7
78 x 118 MK06 7
78 x 140 MK08 7
78 x 160 MK10 7
78 x 180 MK12 7
94 x 98 PK04 7
94 x 118 PK06 7
94 x 140 PK08 7
94 x 160 PK10 7
94 x 55 PK25 7
114 x 70 SK01 7
114 x 118 SK06 7
114 x 140 SK08 7
114 x 160 SK10 7
134 x 98 UK04 7
134 x 140 UK08 7
134 x 160 UK10 7
Gootstukken
55 x 78 CK02 10
55 x 98 CK04 10
66 x 98 FK04 10
66 x 118 FK06 10
78 x 98 MK04 10
78 x 118 MK06 10
78 x 140 MK08 10
78 x 160 MK10 10
78 x 180 MK12 10
94 x 98 PK04 10
94 x 118 PK06 10
94 x 140 PK08 10
94 x 160 PK10 10
94 x 55 PK25 10
114 x 70 SK01 10
114 x 118 SK06 10
114 x 140 SK08 10
114 x 160 SK10 10
134 x 98 UK04 10
134 x 140 UK08 10
134 x 160 UK10 10
Se rv
ic e
1312
After Sales service Onze servicemonteurs zijn uitstekend getraind en hebben jarenlange ervaring met het plaatsen, onderhouden en repareren van alle VELUX producten.
Oudere dakramen zijn te herkennen aan de onderstaande typeplaatjes.
Productienummer raamdecoratie Het productienummer van een raam- decoratieproduct kunt u vinden aan de achterzijde van de cassette. Om deze te kunnen zien, tuimelt u het dakraam 180° en kijkt u door het glas op de cassette.
Productienummer rolluiken Het productienummer van een rolluik vindt u aan de binnenkant van de onderste lamel.
Glas vervangen Alle VELUX servicemonteurs hebben standaard een aantal van de meest voorkomende maten glaselementen op voorraad. Daardoor kan een glasbreuk vaak snel worden verholpen om grotere schade te voorkomen.
Wilt u zelf een glaselement voor vervan- ging bestellen? Kijk dan op pagina 170 van deze catalogus voor alle mogelijkheden.
Het meest gebruikelijke onderhoud aan dakramen kan worden gedaan met onze standaardonderhoudspakketten. Kijk voor een compleet overzicht op pagina 168.
Type Uitvoering
Maat
Serienr.
Om efficiënt problemen te verhelpen is het voor onze servicemonteurs essentieel om de productcode op het typeplaatje van het dakraam en de leeftijd van het dakraam te weten.
Zo kunt u ons bereiken De VELUX After Sales service staat altijd voor u klaar. U kunt 24 uur per dag, 7 dagen in de week een contactaanvraag indienen via internet. Op deze manier kunnen wij de afspraken zo snel en effectief mogelijk inplannen. www.velux.nl/service
Onderhoud, reparaties en glasvervanging
Mocht u bij een project tegen problemen aanlopen en is het gewenst dat een VELUX expert op locatie adviseert, dan kunnen onze servicemonteurs u helpen. Al jarenlang bieden zij door heel Nederland onder- steuning voor plaatsing, onderhoud en reparaties aan VELUX dakramen, lichtkoepels, raamdecoratie en rolluiken.
Ook wanneer een consument bij u aanklopt voor een vraag of servicebeurt, dan kunt u uw klant eventueel doorverwijzen naar onze servicemonteurs. Wij streven ernaar om alle afspraken binnen twee werkweken in te plannen, waardoor een defect altijd snel verholpen kan zijn.
Service
1312
Ook in uw regio is altijd een VELUX Account Manager bereikbaar. Met specifieke ken- nis van uw vakgebied zijn zij uw eerste aanspreekpunt voor algemene vragen, technische ondersteuning en het ver- beteren van de samenwerking. Wij werken landelijk in vier teams waarin we een specifiek contact persoon hebben voor dealers en een voor projecten.
Account Managers
Belangrijk! De cijfers in de kaart staan voor de eerste twee cijfers van een postcode. De kleur van het gebied correspon- deert met de kleur bij de Account Manager. Deze kaart is onder voor- behoud van wijzigingen.
Se rv
ic e
Dealers Jan Willem de Pooter 06-53523676 [email protected]
Dealers Angeline Frijlink 06-53927045 [email protected]
Dealers Nills Gesman 06-10918017 [email protected]
Dealers Helma Aalderink 06-51172617 [email protected]
Projecten Bart Burgers 06-53619211 [email protected]
Projecten Arend Jan de Boer 06-22790795 [email protected]
Projecten Richard van Wijngaarden 06-46356192 [email protected]
1514
Digitale ondersteuning voor professionals
In deze catalogus is per product de belang- rijkste (technische) informatie te vinden. Bent u echter op zoek naar specifieke eigenschappen of technische waarden, dan verwijzen wij u graag door naar onze website www.velux.nl.
Onder de tab ‘Professionals’ vindt u alle informatie die u nodig heeft. Zo kunt u per product een Productinformatieblad downloaden, waarin alle technische en praktische informatie staat, inclusief regelgeving en toepassingsmogelijkheden. Deze informatie wordt continu up-to-date gehouden door onze technische adviseurs.
Om u tijdens het werk te kunnen onder- steunen, hebben we diverse handige tools ontwikkeld die mobiel beschikbaar zijn.
Zo is er speciaal voor montagebedrijven een app ontwikkeld waarmee onder andere alle brochures, productinformatie en visualisa- ties kunnen worden ingezien en waarmee een agenda en een checklist kunnen worden bijgehouden.
Daarnaast vindt u op onze website ook een bestekservice en een daglichtcalculator, waarmee u een toets kunt uitvoeren vol- gens de richtlijnen uit het Bouwbesluit.
Kijk voor een compleet overzicht van de mobiele tools op www.velux.nl/professionals.
Op onze website vindt u ook een complete productconfigurator waarmee u eenvoudig en snel de gewenste productcombinatie samenstelt. U krijgt een compleet overzicht van de gekozen producten, inclusief advies- verkoopprijs, dat u ook kunt printen en e-mailen.
Probeer de configurator eens uit via www.velux.nl/configurator.
24 uur per dag 365dagen per jaar
Voor iedere professional biedt de VELUX website een zeer complete database aan informatie. U vindt er montagehandleidingen, technische productinformatie en tekeningen, informatie over logistiek en regelgeving en zelfs een bestekservice.
De informatie op de volledig vernieuwde website www.velux.nl wordt altijd up-to-date gehouden. Wilt u het hele jaar door op de hoogte blijven van innovaties en campagnes, kijk dan gerust op onze website.
Service
1514
Inschrijven voor trainingen Gedurende het hele jaar vinden de diverse trainingen plaats in het trainingscentrum in De Meern, nabij Utrecht. Op onze website vindt u altijd een actueel overzicht van geplande trainingen. Hier kunt u zich ook direct inschrijven.
Neem dus eens een kijkje en meld u aan via www.velux.nl/trainingen.
Trainingen voor professionals Voor alle professionals biedt VELUX Nederland een training op maat. In het vernieuwde trainingscentrum leert u een dakraam perfect in te bouwen of leert u te spelen met de VELUX daglicht-visualisatietools.
VELUX biedt een breed scala aan produc- ten voor hellende én platte daken. De producten zijn eenvoudig samen te stellen en gemakkelijk te monteren. Toch zit er meer achter het VELUX dakraam dan op het eerste gezicht misschien lijkt. De daglichtoplossingen bestaan uit een compleet systeem van producten die als puzzelstukken in elkaar passen. Ontbreekt er een stuk uit de puzzel? Dan is het plaatje niet compleet. In onze praktijkgerichte trainingen laten wij zien wat die puzzel- stukken zijn en waarom deze in verschillen- de situaties nodig zijn.
De VELUX trainingen zijn door Koninklijke Hibin gecertificeerd als Erkende Fabrikan- tenopleiding, wat betekent dat de training
bijdraagt aan de professionele ontwikke- ling van de deelnemers. Niet voor niets komen veel bedrijven jaarlijks terug om kennis op te frissen en noviteiten te leren kennen.
Montagebedrijven Voor montagebedrijven zijn er verschillen- de specifieke trainingen beschikbaar. Tijdens de basiskennistraining leert u op een praktische manier hoe u alle VELUX producten monteert. Een vervolg hierop is de productspecialisttraining, waarbij daglichtsystemen worden behandeld en ook verder wordt ingegaan op het verkopen van de daglichtoplossingen.
Training voor de handel Ook voor VELUX verkooppunten kunnen trainingen helpen bij een betere verkoop van VELUX producten. Denk bijvoorbeeld aan raamdecoratie en rolluiken.
Voor de architect Wilt u in een vroeg stadium in het ontwerp berekenen hoeveel daglicht er in een gebouw toetreedt? Dan is de VELUX Daylight Visualizer een handige tool voor u. Tijdens een speciale training nemen onze architecten u mee door het programma en delen nuttige informatie over het verbete- ren van het binnenklimaat in uw ontwerp.
Se rv
ic e
Planning
1716
Materiaal & afwerking Bepaal de functie van de ruimte om ook de juiste materialen te kunnen kiezen. Houd hierbij vooral rekening met onder- houd en bediening.
Beglazing Welk type beglazing past het beste bij de woning of kamer? Kies voor de ideale energiebalans, extra isolatie of reductie van regengeluid.
Montageproducten Voorkom lekkage en kies voor de juiste isolatie en integratie in het dakopper- vlak. Een compleet pakket aan op maat gemaakte montageproducten biedt u garantie voor goede montage.
Raamdecoratie & zonwering Maak ieder dakraam compleet met de juiste raamdecoratie, zonwering of rolluiken.
Daglicht, zicht & ruimte De ligging en oriëntatie hebben veel invloed op de positie waar daglicht- oplossingen geplaatst zouden moeten worden en welk type oplossing het meest geschikt is.
Ventilatie Gemiddeld brengen we 90% van onze tijd binnen door. Daarom is optimale ventilatie voor voldoende frisse en schone lucht essentieel.
Type & bediening Afhankelijk van de positie waar een dakraam wordt geplaatst, zijn diverse methoden voor handmatige of elektri- sche bediening beschikbaar.
Veiligheid & beveiliging Kies voor veiligheid voor iedereen die binnen is en voor de beveiliging tegen alles wat van buiten komt.
Planning in 8 stappen
1 Daglicht, zicht & ruimte
Uitzicht door een dakraam
Natuurlijk daglicht is essentieel voor een gezond en comfortabel binnenklimaat. Wanneer wordt nagedacht over het plaatsen van dakramen, is het verstandig om de positie goed te bepalen. De juiste positie van een dakraam heeft namelijk invloed op de hoeveelheid daglicht, uitzicht en ventilatie. Houd daarom altijd rekening met enkele vuistregels.
Een dakraam geplaatst aan de zuidkant van een woning laat de hele dag direct zonlicht binnen, wat zorgt voor natuurlijke warmte en fel licht. Dakramen aan de noordzijde laten vrijwel nooit direct zonlicht binnen, maar ge- ven de hele dag door een zacht constant licht.
Met meerdere dakramen kunt u daglicht zelfs diep in uw kamer laten komen. Met dakra- men in iedere hoek van het dak geeft iedere positie van de zon een compleet andere sfeer in de kamer.
In aanvulling op de toetreding van daglicht zorgt een dakraam ook voor een uitzicht naar buiten. Om het maximale uitzicht te hebben, is zowel de dakhelling als de hoogte van het dakraam bepalend.
In het ideale geval kunt u door het dakraam altijd naar buiten kijken, of u nu zit of staat. Bij een dak met een lage hellingshoek betekent dit dat een langer dak- raam nodig is. Vaak is het maken van deze afweging belangrijker dan het type dakraam te bepalen. Meer- dere ramen naast elkaar bieden bovendien een breder uitzicht, terwijl verticaal gecombineerde dakramen zorgen voor een betere verdeling van het binnenval- lende daglicht, diep de ruimte in.
De bovenstaande afbeeldingen zijn simulaties gemaakt met de gratis VELUX Daylight Visualizer. Kijk voor meer informatie op viz.velux.com.
90- 52° 54- 41° 44- 15°
We brengen tot 90% van onze tijd binnen in een
gebouw door met wonen, werken, leren of spelen.
90% 10%
Bereken het benodigde daglicht
Met de rekensom hieronder en de beschikbare dakramen kunt u eenvoudig berekenen welk dakraam of welke combinatie van dakramen u nodig heeft.
Bewoonbare oppervlakte
Benodige glasoppervlakte
x 10% =12 m2 1,20 m2
Voor een goed leefbare ruimte moet de glas oppervlakte minimaal 10% bedragen van het totaal beloopbare vloeroppervlak van de kamer. Voor een gezond en comfortabel binnenklimaat wordt echter aanbevolen dit te vergroten naar 20% of zelfs 25%. Dit levert voor iedere ruimte een eenvoudige rekensom op, waardoor u snel de ideale maat voor uw dakraam kunt bepalen. In de maattabel hieronder ziet u een overzicht van alle beschikbare maten. Per maat dakraam ziet u in het overzicht de totale glasopper- vlakte in m². De glasoppervlakten zijn gebaseerd op de maten van de leverbare VELUX dakramen.
Lichtoppervlakte = 1,40 m2
cm 55 66 78 94 114 134
55
70
78
98
118
140
160
180
Pl an
ni ng
Kijk op www.velux.nl voor de Daglichtcalculator, een handige tool om de benodigde daglichttoetreding volgens de Nederlandse norm NEN 0257 te berekenen.
"Daglicht is belangrijk voor
energiepeil."
2120
Het combineren van meerdere dakramen kan een kamer drastisch veranderen en overspoelen met daglicht en frisse lucht. Om over een fantastisch uitzicht en een ruimtelijk gevoel nog maar te zwijgen. De mogelijkheden zijn eindeloos.
Dakramen combineren
In deze catalogus kunt u enkele standaardpakketten vinden met productcombina- ties. Daarnaast is het met het koppelgootstukkensysteem mogelijk vrijwel elke denkbare combinatie zelf te maken.
Combinatie met gevel- element Combineer een hellend dakraam met een verticaal gevelelement voor een vergroot uitzicht.
Lichtkoepel De ideale oplossing voor daglicht en frisse lucht in een aanbouw of een kamer met plat dak.
Horizontale koppeling Horizontaal gekoppelde dakramen verbreden het uitzicht met meer daglicht en zorgen voor een ruimte- lijk effect in de kamer.
Dakterras Vergroot de woonruimte door het dak optimaal te benutten en creëer een heus dakterras met een dak- raam en een deurelement.
Quattro Een combinatie van vier dakramen geeft een breed uitzicht en brengt daglicht binnen tot diep in de kamer.
Daglichtbox en lichtstraten Een speciaal gootstuk maakt het mogelijk om VELUX dakramen als daglichtbox of lichtstraat te gebrui- ken op een plat dak.
Verticale koppeling Verticaal gekoppelde dakramen zorgen ervoor dat daglicht tot diep in de kamer binnen komt.
CABRIO® balkonvenster Verander een dakraam in een uniek balkon en geniet van een ruimtelijke omgeving en de buitenlucht.
2120
Creëer meer ruimte
Veel daglicht geeft een positieve impuls aan onze gezondheid. Dat is ook te merken aan je gemoedstoe- stand en humeur. Maar het toevoegen van daglicht heeft ook effect op de ruimte.
Bij een verbouwing van de zolder, of het creëren van een extra slaapkamer, is vaak ook extra ruimte vereist. Het toevoegen van daglicht geeft in ieder geval al het gevoel van extra ruimte. Een lichte kamer lijkt altijd groter. Maar traditioneel wordt vaak aan een dakkapel gedacht om de fysiek bruikbare ruimte te vergroten. Helaas resulteert dat doorgaans in een grote beperking van het binnenkomende daglicht.
Een traditionele dakkapel heeft een verticaal geplaatst raam met een plat dak. Hierdoor wordt een groot deel van het daglicht geblokkeerd. Het binnen- vallende daglicht kan daardoor slechts beperkt de kamer binnenkomen.
Een dakkapel
Met de nieuwe VELUX dakserre combineert u de voordelen van een traditionele dakkapel (meer ruimte) met die van een regulier dakraam (meer daglicht). Het dak van de dakserre bestaat namelijk ook uit dakra- men, waardoor daglicht maximaal de woning binnen kan komen. Bovendien is de dakserre door het slimme ontwerp in de meeste situaties vergunningsvrij te plaatsen. Omdat de constructie niet verder dan 60 cm uit het dakoppervlak steekt, wordt het product door lokale instanties gezien als 'dakraam'. Hierdoor verval- len de eisen die aan een traditionele dakkapel kleven.
Dakramen brengen twee keer zo veel daglicht binnen als
verticale ramen. Gebrek aan daglicht
kan slaapgebrek, stress, vermoeidheid en depressie
veroorzaken.
Dakramen brengen twee keer zo veel daglicht binnen als
Dakramen brengen twee keer zo Dakramen brengen twee keer zo veel daglicht binnen als
x2
Pl an
ni ng
2322 Ventilatie
Achtergrondventilatie Een huis moet kunnen ademen om condensatie en ver- vuilde lucht te voorkomen. De ventilatieklep in VELUX dakramen laat schone lucht binnen en het filter houdt stof en insecten buiten.
Luchten Het effectief luchten van een woning kan kort maar frequent. Door dakramen aan weerszijden van de woning te plaatsen, kan verse lucht gemakkelijk door de woning trekken. Hierdoor is de woning in 10 minuten voorzien van nieuwe, verse lucht.
Schoorsteeneffect Warme lucht stijgt omhoog, waardoor die het snelst door een hoog geplaatst dakraam naar buiten stroomt. Verse en koele lucht stroomt naar binnen door ramen die lager in het huis zijn geplaatst, wat zorgt voor een optimale doorstroming.
In Europa besteden mensen 90% van hun tijd in ge- bouwen. Door binnen te koken, wassen en ademhalen resulteert dit in een toenemende luchtvochtigheid en dus een slecht binnenklimaat. Dit heeft direct invloed op de gezondheid en dus is voldoende ventilatie essentieel.
Ventilatie Het Bouwbesluit verwijst voor ventilatie van verblijfsruimten naar NEN-norm 1087 en NPR 1088. Het soort verblijfsgebied en de grootte van het verblijfsgebied beïnvloedt de benodigde nominale ventilatiecapaciteit. Als vuistregel geldt dat er 0,9 l/s per m2 vloeroppervlakte moet worden geventileerd, met een minimumcapaciteit van 7 liter per seconde.
Dakramen zijn perfect voor snelle en efficiënte ventilatie, zonder hiervoor mechanische apparatuur te hoeven gebruiken. Omdat dakramen zijn gepositioneerd in het dak waar zich de meeste warme en vochtige lucht bevindt, wordt deze lucht efficiënt verwisseld met verse lucht.
Slimme positionering van zowel gevel- als dakramen kan een grote invloed hebben op de ventilatiestroming in huis. We geven graag enkele tips.
VELUX dakramen waren de eerste met een geïntegreerde ventilatieklep. Ook nu is dit nog een perfecte manier om continu een stroom van verse lucht binnen te krijgen, zelfs bij een gesloten dakraam.
2 Ventilatie
is de hoeveelheid vocht die dagelijks door een gezin van
4 personen wordt geproduceerd.
Vergroot de ventilatiecapaciteit
De ZZZ 214K is een in samenwerking met Renson ontwikkelde, zelfregulerende ventilatie-unit die de standaard bovenkap vervangt. Het rooster wordt toegepast zonder aanpassingen in het dak. Het in het dakraam geïntegreerde ventilatierooster zorgt voor een vergrote doorlaat van frisse lucht waarbij energie verlies wordt voorko- men. Naast een EPC-reductie draagt het zelfregulerende ventilatierooster bij aan een aangenaam binnenklimaat waarbij tocht tot een minimum wordt beperkt. De ventilatie- capaciteit is gebonden aan de breedte van het dakraam en is bij een breedte van 1140 mm 9,2 l/s volgens NEN 1087:2001 en 12,2 l/s bij een breedte van 1340 mm.
Pl an
ni ng
Let op: - Neem contact op met de VELUX klantenservice over het gebruik van suskasten. - ZZZ 214K is niet geschikt bij triple beglazing of in combinatie met rolluiken, handbediende
buitenzonwering MHL of elektrische VELUX INTEGRA® dakramen.
Het leervermogen van kinderen kan tot 15% toenemen door
een goed binnenklimaat.
15%
Prestatie van de luchtstroom (getest op een dakraam maat MK, met bovenbediening)
Drukverschil [Pa]
VELUX standaard ventilatieklep
60
50
40
30
20
10
VELUX dakramen met een VELUX zelfregulerende ventilatie-unit presteren het beste in hun klasse: bij rustig weer een maximale luchtstroom, bij wind een minimale luchtstroom.
Afmetingen Bestelcodering Raam breedte [mm]
Open positie 1 Pa [l/s]
A [cm2]
Tuimelvenster GGL / GGU CK02, CK04 ZZZ 214K GC0 550 2,9 94
Tuimelvenster GGL / GGU FK04, FK06 ZZZ 214K GF0 660 4,9 69
Tuimelvenster GGL / GGU MK04, MK06, MK08, MK10, MK12 ZZZ 214K GM0 780 7,1 78
Tuimelvenster GGL / GGU PK04, PK06, PK08, PK10 ZZZ 214K GP0 940 8,1 107
Tuimelvenster GGL / GGU SK01, SK06, SK08, SK10 ZZZ 214K GS0 1140 9,2 121
Tuimelvenster GGL / GGU UK04, UK06, UK08, UK10 ZZZ 214K GU0 1340 12,2 147
Uitzettuimelvenster GPL / GPU CK02, CK04 ZZZ 214K PC0 550 2,7 56
Uitzettuimelvenster GPL / GPU FK06 ZZZ 214K PF0 660 4,2 70
Uitzettuimelvenster GPL / GPU MK04, MK06, MK08, MK10 ZZZ 214K PM0 780 5,7 80
Uitzettuimelvenster GPL / GPU PK04, PK06, PK08, PK10 ZZZ 214K PP0 940 7,4 101
Uitzettuimelvenster GPL / GPU SK06, SK08, SK10 ZZZ 214K PS0 1140 9,4 120
Uitzettuimelvenster GPL / GPU UK04, UK08 ZZZ 214K PU0 1340 10,1 142
2524
3 Type & bediening
Voordat het type dakraam gekozen wordt, moet eerst gekeken worden naar de functie en de ruimte waar het dakraam geplaatst gaat worden. Het product moet namelijk aansluiten bij de wensen en de toepassing van de gebruiker.
Type & bediening
Een handbediend VELUX tuimelvenster met venster- brede bedieningshandgreep is ideaal voor makkelijk met de hand bereikbaar geplaatste dakramen, zelfs wanneer er meubels onder het dakraam zijn geplaatst.
VELUX INTEGRA® dakraam
De VELUX INTEGRA® dak- ramen worden aanbevolen bij plaatsing buiten handbereik, of wanneer extra wooncomfort is gewenst. Standaard worden ze geleverd met geïntegreerde regensensor en VELUX INTEGRA® bedieningstablet.
VELUX INTEGRA® lichtkoepel
De innovatieve VELUX licht- koepel zet de nieuwe stan- daard voor daglicht onder een plat dak. Verkrijgbaar als vaste of elektrisch te openen uitvoe- ring en standaard voorzien van het Politiekeurmerk Veilig Wonen®.
VELUX uitzettuimelvenster handbediend
Een VELUX uitzettuimel- venster heeft het scharnier- punt bovenin, waardoor het eenvoudig met de onderhand- greep naar buiten toe kan worden geopend.
1 m² VELUX dak- raam is energie- eciënter dan 1 m² dak.
2524
VELUX INTEGRA® Active
Het VELUX productprogramma bevat een zeer complete range aan elektrische of op zonne-energie aangestuurde dakramen, raamdecoratie en rolluiken. Ontdek hoe eenvoudig deze zijn in het gebruik en de intelligentie van de beschikbare program- ma's die het leven onder een dak zo comfor- tabel mogelijk maken.
Maximaal comfort met een touchscreen De gehele VELUX INTEGRA® familie is te bedienen met de compleet nieuwe VELUX INTEGRA® bedie- ningstablet. Met de intuïtieve bediening via een touchscreen zijn diverse voorgeprogrammeerde functies te activeren. Hierdoor is de hoeveelheid dag- licht en ventilatie perfect en zeer eenvoudig te regelen. Door de intelligente programma's rolluiken en raam- decoratieproducten automatisch te laten bedienen, kan zelfs aanzienlijk worden bespaard op de energie- rekening. Raamdecoratie
Lichtkoepels
Dakramen
Bedieningstablet
Rolluiken
Klimaatbeheersing
VELUX INTEGRA® Active klimaatbeheersing is een door sensoren aangestuurd systeem dat automatisch het binnen- klimaat reguleert door raamdecoratie en rolluiken te bedienen wanneer het nodig is. Dit systeem helpt niet alleen een woning energie-efficiënt te maken, het zorgt ook het hele jaar door voor een optimaal en natuurlijk binnenklimaat.
Met draadloze sensoren aan de buitenzijde van de woning wordt door het VELUX INTEGRA® Active systeem continu de buitentemperatuur en de lichtsterkte van de zon gemeten. Wanneer de zon te sterk is, of de lucht te warm of koud, reageert het systeem door rolluiken of gordijnen af te stemmen.
Door rolluiken tijdens een warme middag te sluiten en gordijnen te openen op een zonnige winterdag, kan VELUX INTEGRA® Active de kosten voor verwarming en koeling flink verminderen. Het systeem helpt de ideale balans te vinden tussen wooncomfort, energie- efficiëntie en verantwoord energiegebruik, op ieder moment van de dag.
A
B
C
A Lichtsterktesensor De lichtsterktesensor wordt geplaatst tegen de zijkant van uw VELUX rolluik of dakraam. Voor het beste resultaat plaatst u een sensor per oriëntatie- richting.
B Temperatuursensor Deze buitentemperatuur- sensor wordt geplaatst aan de gevel in de schaduw, zodat deze de buitentempe- ratuur de gehele dag accu- raat kan meten.
C Afstandsbediening Plaats de afstandsbediening binnen aan de wand om alle functies te zien en in te stellen. Alle data van de sensoren wordt hier verzameld en doorberekend naar de ideale stand van uw raamdecoratie en rolluiken.
365 DAGEN climate control
io-homecontrol® biedt een geavanceerde en veilige radiotechnologie die gemakkelijk te installeren is. Producten met het io-homecontrol®-label communiceren met elkaar, wat het comfort, de veiligheid en de energiebesparing bevordert.
www.io-homecontrol.com
4 Veiligheid & beveiliging
Veiligheid en beveiliging zijn twee verschillende dingen. Zorg voor de optimale veiligheid voor iedereen die binnenshuis is, maar ook voor de beste beveiliging voor alles wat van buiten komt. Voor beide aspecten biedt VELUX verschillende hulpmiddelen om het leven, wonen en wer- ken in huis zo comfortabel mogelijk te maken.
Inbraakwerend Bij alle opklimbare situaties moeten (dak)ramen inbraakwerend zijn. Om een woning ook op zolder optimaal te beveiligen tegen inbraak, is een speciaal inbraakwerend dakraam verkrijgbaar. Dit dakraam vol- doet volgens de NEN 5096 aan weerstandsklasse 2 en komt daarmee in aanmerking voor het Politiekeurmerk Veilig Wonen®. Het kenmer- kende aan dit dakraam is dat de extra veiligheidssloten geheel in de constructie van het dakraam zijn weggewerkt. Bovendien komen ook alle VELUX lichtkoepels standaard in aanmerking voor het Politie- keurmerk Veilig Wonen®. Hierdoor is ook een daglichtvoorziening in een opklimbare aanbouw te realiseren.
Veiligheidssloten Ook bestaande dakramen kunnen achteraf extra beveiligd worden. Zo zijn extra veiligheidssloten aan het kozijn toe te voegen voor extra inbraakwerendheid. Maar voor extra veiligheid kunt u ook denken aan een uitzetbegrenzer, waardoor de maximale opening van het dakraam wordt beperkt. Dit is bijvoorbeeld van belang wanneer een dakraam op bereikbare hoogte in een kinderkamer is geplaatst.
Veiligheidsbeglazing In ruimten waar mensen werken, slapen of spelen, wordt altijd veilig- heidsbeglazing aangeraden. Deze beglazing is voorzien van een gela- mineerde binnenruit, waardoor glassplinters bijeen worden gehouden wanneer de ruit onverhoopt breekt. Daarnaast zijn alle glaselementen voorzien van een geharde buitenruit, zodat schade bij bijvoorbeeld hagel wordt geminimaliseerd.
2726
Koordloze raamdecoratie Voor extra kindveiligheid zijn alle VELUX raamdecoratieproducten te bedienen via de handige handgreep aan het product. Hierdoor zijn losse, onveilige koorden overbodig. Voor dakramen die hoog geplaatst zijn, is een bedieingsstok beschikbaar, zodat ook dan het dakraam en accessoires handig te bedienen zijn.
Privacy Het plaatsen van bijvoorbeeld een rolluik zorgt voor extra bescher- ming tegen extreme weersinvloeden. Daarnaast vergroot u hiermee de privacy en het gevoel van veiligheid. Bovendien wordt het geluid van regen en hagel gereduceerd door het pantser van het rolluik . Dit is overigens ook mogelijk door speciale regencontactgeluidsreducerende beglazing (-60) toe te passen.
De vakantiemodus Met elektrisch bedienbare VELUX dakramen heeft u ook tijdens uw vakantie een 'bewoond' huis. Slimme voorgeprogrammeerde pro- gramma's maken het mogelijk om de dakramen, rolluiken en raamde- coratie automatisch aan te sturen. Zo lijkt een woning bewoond, ook al is de bewoner op vakantie.
Vluchtvensters In sommige gevallen is het raadzaam om een vluchtroute naar buiten te creëren. In het VELUX productassortiment zijn verschillende pro- ducten opgenomen die een extra vluchtroute kunnen vormen. Zowel voor het hellende als het platte dak.
Rook- & warmteafvoer In trappenhuizen, wooncomplexen en kantoorgebouwen kan de brand- weer verplichten om een veilige vluchtroute te realiseren. Dat bete- kent dat rook en warmte efficiënt moeten kunnen worden afgevoerd. Het VELUX rook- & warmteafvoersysteem met een dakraam of licht- koepel kan als compleet functionerend systeem worden ingezet, inclu- sief bedieningscentrale, rookmelder en ventilatiemogelijkheid.
Pl an
ni ng
Materiaal & afwerking
Blank afgelakt
Voor klanten die de klassieke uitstraling van natuurlijk hout prefereren, zijn onze in blanke lak afgewerkte dakvensters nog steeds in diverse maten en varianten leverbaar.
Polyurethaan beschermlaag
Voor badkamers, keukens en buiten bereik geplaatste toepassingen, raden wij onze vochtbestendige, onderhoudsvrije witte polyurethaan dakramen aan.
Perfecte houtbehandeling - Vervaardigd uit hoge kwaliteit gecertificeerd hout - Geavanceerde productietechnieken zorgen voor een
duurzame prodctkwaliteit - Met kennis en expertise ontwikkeld - Continue kwaliteitscontroles tijdens productie
Het kiezen van de afwerking van het dakraam is vaak afhankelijk van de ruimte waar het dakraam geplaatst gaat worden. Welk materiaal u ook kiest, u bent zeker van de bekende kwaliteit en duurzame herkomst van de materialen.
- Vervaardigd uit hoge kwaliteit gecertificeerd hout Geavanceerde productietechnieken zorgen voor een
Het beste in witte afwerking - Antischimmelimpregnatie - Alle onderdelen zijn geverfd vóór assemblage - Witte verf op waterbasis, met een subtiele
houtstructuur - UV-bestendig om witheid te garanderen - NCS S 0500-N (vergelijkbaar met
RAL 9016)
Standaardafwerking, ombergrijs aluminium (NCS S 7500-N) De standaardafwerking van al onze producten aan de buitenzijde is altijd gelijk, zowel voor dakramen, rolluiken als installatieproducten. Hierdoor sluiten alle VELUX producten naadloos op elkaar aan.
Alle standaard VELUX dakramen worden geleverd met een donkergrijze aluminium bovenkap en afdeklijsten. Optioneel kunt u kiezen voor koper of zink, waarbij ook passende gootstukken verkrijgbaar zijn.
Materiaal & afwerking
Pl an
ni ng
Zinken afwerking De lijsten en gootstukken van VELUX dakramen zijn ook verkrijgbaar in titaanzink, voor een mooie klassieke uitstraling. Let op, zink is niet te combineren met rieten dakbedekking.
Classico zwart (RAL 9005) Voor een klassieke gietijzeren uitstraling zijn dakramen ook met zwart lijstwerk verkrijgbaar. De Classico dakramen zijn bovendien voorzien van een stijlvolle middelspijl.
Gekleurde slabbe Naast lijstwerk en gootstukken kan ook worden gekozen voor een oranjerode of roodbruine slabbe. Hierdoor is het complete dakraam inclusief montageproducten volledig optisch op het dakoppervlak af te stemmen.
Koperen afwerking Naast zink is ook een koperen afwerking mogelijk.
3130
Energiebalans
Toetreding van zonnewarmte wordt uitgedrukt in g-waarden. Hoe hoger het percentage, hoe meer zonnewarmte het glas doorlaat en dus meer warmte de ruimte zal binnenkomen. In de winter kan zo worden bespaard op stookkosten.
Warmteverlies wordt uitgedrukt in U-waarden. Hoe lager deze waarde, hoe beter de isolatie- prestatie en dus hoe minder het warmteverlies. De Uw-waarde heeft betrekking op de ingebouwde situatie van het complete dakraam. De Ug-waarde heeft alleen betrekking op het glaselement.
Zonnewarmtetoetreding g-waarde
80%
80%
61%
69%
79%
65%
53%
Geluidsisolatie
Omgevingsgeluid is verkeer- en straatlawaai. Hoe hoger de dB-waarde, hoe beter omgevingsgeluid wordt gedempt.
Omgevingsgeluid Rw-waarde
32 dB
35 dB
37 dB
37 dB
35 dB
42 dB
35 dB
37 dB
Contactgeluid is het geluid van regen of hagel op het glas. Hoe lager de dB-waarde, hoe beter contactgeluid wordt gedempt. De normale ontwakingsdrempel van een slapend persoon is 50 dB.
Contactgeluid (regen of hagel)
Veiligheid
Een gelaagde binnenruit verzekert persoonlijke veiligheid. Losse fragmenten worden bij elkaar gehouden op het moment dat het glas breekt of barst. VELUX adviseert dit altijd toe te passen in een ruimte waar mensen slapen, spelen of werken.
Gelaagde binnenruit
Een geharde buitenruit maakt een dakraam nog beter bestand tegen extreme externe invloeden (bijvoorbeeld hagel of storm). Mocht het glas toch breken, dan valt het in kleine fragmenten uiteen, waardoor het risico op letsel wordt verminderd.
Geharde buitenruit
Onderhoud
Vuil zet zich minder vast op de ruit en spoelt snel weg door de speciale behandeling van de buitenruit. Easy-to-clean-coating
Deze coating zorgt ervoor dat dauwdruppels minder makkelijk op het glas blijven liggen, zodat het uitzicht behouden blijft. Antidauw-coating
6 Kies de juiste beglazing
Beglazing
VELUX dakramen worden standaard voorzien van een HR++ energie-efficiënt glaselement. Optioneel kunt u kiezen voor een brede selectie aan glaselementen die voldoen aan de gestelde eisen of de wensen van de bewoner.
3130
Energiebalans
Toetreding van zonnewarmte wordt uitgedrukt in g-waarden. Hoe hoger het percentage, hoe meer zonnewarmte het glas doorlaat en dus meer warmte de ruimte zal binnenkomen. In de winter kan zo worden bespaard op stookkosten.
Warmteverlies wordt uitgedrukt in U-waarden. Hoe lager deze waarde, hoe beter de isolatie- prestatie en dus hoe minder het warmteverlies. De Uw-waarde heeft betrekking op de ingebouwde situatie van het complete dakraam. De Ug-waarde heeft alleen betrekking op het glaselement.
Zonnewarmtetoetreding g-waarde
80%
80%
61%
69%
79%
65%
53%
Geluidsisolatie
Omgevingsgeluid is verkeer- en straatlawaai. Hoe hoger de dB-waarde, hoe beter omgevingsgeluid wordt gedempt.
Omgevingsgeluid Rw-waarde
32 dB
35 dB
37 dB
37 dB
35 dB
42 dB
35 dB
37 dB
Contactgeluid is het geluid van regen of hagel op het glas. Hoe lager de dB-waarde, hoe beter contactgeluid wordt gedempt. De normale ontwakingsdrempel van een slapend persoon is 50 dB.
Contactgeluid (regen of hagel)
Veiligheid
Een gelaagde binnenruit verzekert persoonlijke veiligheid. Losse fragmenten worden bij elkaar gehouden op het moment dat het glas breekt of barst. VELUX adviseert dit altijd toe te passen in een ruimte waar mensen slapen, spelen of werken.
Gelaagde binnenruit
Een geharde buitenruit maakt een dakraam nog beter bestand tegen extreme externe invloeden (bijvoorbeeld hagel of storm). Mocht het glas toch breken, dan valt het in kleine fragmenten uiteen, waardoor het risico op letsel wordt verminderd.
Geharde buitenruit
Onderhoud
Vuil zet zich minder vast op de ruit en spoelt snel weg door de speciale behandeling van de buitenruit. Easy-to-clean-coating
Deze coating zorgt ervoor dat dauwdruppels minder makkelijk op het glas blijven liggen, zodat het uitzicht behouden blijft. Antidauw-coating
Pl an
ni ng
Enkele typen dakramen zijn voorzien van type -73 veiligheidsbeglazing. Deze beglazing is vergelijkbaar met type -70.
* Uw-waarde wordt bereikt in combinatie met EDJ 2000 (verdiepte inbouw met isolatieframe).
3332
Montageproducten
Alle originele VELUX montageproducten zijn op maat gemaakt en ontworpen om perfect aan te sluiten. Dit maakt een duurzame, energie-efficiënte en betrouwbare montage eenvoudiger dan ooit. Elke stap in het montageproces is bewust uitgedacht om het gehele proces zo snel, eenvoudig en logisch mogelijk te maken voor het montagebedrijf.
Optionele verdiepte inbouw Alle VELUX dakramen worden geleverd met een universele montagebeugel die het mogelijk maakt om dakramen op twee verschillende niveaus in te bouwen, normaal of 40 mm verdiept. Op de zijkant van het frame staat met een rode (normaal) of blauwe (verdiept) lijn gemarkeerd op welk niveau de beugels moeten wor- den bevestigd. Deze kleuren vindt u ook terug op de verschillende gootstukken, zodat u ook eenvoudig het juiste gootstuk vindt.
3
4
5
7
6
1
2
VELUX installatieproducten aan de binnenzijde zorgen voor een luchtdichte aansluiting zonder koudebruggen.
Exterieur Interieur
Naast een betere energie-efficiëntie zorgt de verdiepte inbouw voor een esthetisch mooiere integratie met het dakoppervlak. Het dakraam is nagenoeg volledig verzonken in het dak.
3332
Klikbare afdeklijsten Alle VELUX dakramen zijn voorzien van klikbare afdeklijsten. Hierdoor zijn schroeven niet langer nodig. Let wel op, want deze afdeklijsten worden geleverd in de verpakking van de gootstuk- ken. Gebruikt u geen originele VELUX gootstukken, bestel dan een losse set afdeklijsten type ZWC.
2
Isolatieframe - BDX Het isolatieframe BDX verbetert de isolatiewaarde van het dakraam nog verder door een extra isolatiekraag rond het dakraam toe te voegen. De BDX wordt standaard geleverd inclusief waterkerend manchet type BFX.
3
Waterkerend manchet – BFX Het waterkerend manchet type BFX zorgt voor een waterdichte, damp-open aansluiting tussen het dakraam en de dakconstruc- tie. Aan de bovenzijde is de BFX standaard voorzien van een lekwatergoot.
4
Dampremmende folie – BBX De dampremmende folie type BBX garandeert een luchtdichte aansluiting en voorkomt condensatievorming in de dakconstructie.
5
Gootstukken Er zijn originele VELUX gootstukken verkrijgbaar voor alle typen dakbedekking. Ieder gootstuk is bovendien precies op maat gemaakt om een dakraam snel en eenvoudig in het dak te monteren, welke maat of combinatie het ook is.
1
Kit voor interieurafwerking – LSG De VELUX kit voor interieurafwerking is een metalen studprofiel dat het eenvoudig mogelijk maakt om er eigen interieurafwer- king of stucwerk op aan te brengen. De kit is ontworpen om perfect aan te sluiten op ieder VELUX dakraam en helpt bij het maken van een perfect passende afwerking.
6
De standaard VELUX interieurafwerking maakt het afwerken van een VELUX dakraam snel en eenvoudig. Er hoeft geen extra aftimmering of verf meer aan te pas te komen.
Interieurafwerking7
Rolluiken Rolluiken bieden uitstekende warmtewering, totale verduistering, betere isolatie, geluidsvermindering en veiligheid.
Buitenzonweringen Buitenzonweringen bieden effectieve warmtewering, terwijl het uitzicht behouden blijft.
Rolgordijnen De ideale basis voor privacy en schaduw. Verkrijgbaar in een brede selectie aan kleuren en dessins.
Plisségordijnen Met volledig flexibele positionering geeft een plisségordijn volledige controle over binnenkomend daglicht.
Verduisterende rolgordijnen Optimale verduistering met een soepel te bedienen verduisterend rolgordijn. Ook verkrijgbaar incl. plissé (DFD).
Vouwgordijn De ultieme decoratie in iedere woonkamer met dakramen. Flexibel te positioneren en met brede variatie in transparantie.
Jaloezieën Optimale privacy met een klassiek design. Soepele bediening zonder koorden.
Verduisterende plisségordijnen Een dubbel plissé met aluminiumcoating zorgt voor betere isolatie en een verduis- terend effect.
Insectenhorren De transparante netstructuur houdt alle insecten buiten met behoud van frisse lucht en uitzicht.
FSK
Geschikt voor io-homecontrol® 1 Het tuimelluik SHL is niet geschikt voor GPL en GPU uitzettuimelvensters. 2 Type DKU is uitsluitend voor oudere vochtbestendige GGU dakramen met 3-cijferige maatcode, bijv. GGU 304. 3 MSG is niet geschikt voor de vlakglas lichtkoepel.
3534
Alle VELUX dakramen zijn voorzien van Pick&Click!® montageblokjes voor een- voudige montage van raam- decoratie.
Montage in
• • • • • • • • • • • • • • • •
• • • •
• • • • • • • • • • •
• • • • • • • •
• • • • • • • •
• • • • • •
• • • • • • •
• • • • •
• • •
Privacy Veiligheid Geluids- reductie
40 GGL, blank afgelakt
46 GPU, vochtbestendig
50 VELUX INTEGRA® Solar dakramen
Passief huis 52 Extra (geluids)isolerend
54 Passiefhuis gecertificeerd
58 Vluchtvensters
60 Rookafvoersysteem
Overig 65 Dakraam voor onbenoemde ruimten
66 Zelfregulerende ventilatie-unit
VELUX dakramen
Een dakraam voordelig en goed monteren doet u met het EDW 2000 gootstuk. Dit gootstuk wordt standaard geleverd inclusief isolatieframe BDX en waterkerend manchet. Vanaf nu met 5% korting!
EDW 2000
VELUX dakramen staan garant voor kwaliteit en een lange levensduur. Afhankelijk van de ruimte en omstandigheden waar een dakraam wordt geplaatst, zijn er verschillende eigenschappen en bedieningsmethoden verkrijgbaar.
Veel kenmerkende eigenschappen dragen bij aan een positieve energiebalans van het dakraam. Het resultaat daarvan is een veelzijdig dakraam dat zowel goed presteert op isolatie alsook volop natuurlijke warmte en energie benut.
Alle grenenhouten VELUX dakramen zijn standaard wit afgelakt en ver- vaardigd uit FSC-gecertificeerd hout (PEFC op aanvraag). De houten kern van onze vochtbestendige dakramen heeft standaard het PEFC-certificaat.
Krachtig ThermoTechnologyTM isolatiemateriaal is toegevoegd aan de houten constructie. Daarnaast is de warmtetoetreding door het glas geoptimaliseerd voor een perfecte energiebalans.
Soepele handmatige bediening kan door de ergonomische bedieningshandgreep op de ventilatieklep of, bij een uitzettuimelvenster, met de handgreep aan de onderzijde.
De VELUX INTEGRA® bedienings- tablet maakt elektrische bediening tot een ware belevenis. Bovendien zijn er verschillende standaardprogramma's beschikbaar die het wooncomfort of de energie-efficiëntie verbeteren.
Elk VELUX dakraam is standaard voorzien van montageblokjes voor VELUX raamdecoratie en zonwering. In een handomdraai is raamdecoratie met dit Pick&Click!-systeem gemonteerd.
Elektrische bediening Politiekeurmerk Veilig Wonen®
Wanneer extra veiligheid of inbraak- preventie is vereist, hebben wij de ideale oplossing. Zowel voor het GGL als GGU tuimelvenster is een variant beschikbaar die in aanmerking komt voor het Politiekeurmerk Veilig Wonen®.
De VELUX INTEGRA® familie maakt het mogelijk om bijna alle VELUX producten elektrisch te bedienen en met elkaar te combineren. En is er geen elektra in de buurt, dan is zelfs bediening op zonne- energie mogelijk.
1
2
3
4
5
5
3
4
1
2
Afwerking
Maatcodering dakraam CK02 CK04 FK04 FK06 MK04 MK06 MK08 MK10 MK12 PK04 PK06 PK08 PK10 PK25 SK01 SK06 SK08 SK10 UK04 UK06 UK08 UK10
Bestelcode* Buitenwerkse maten in cm 55x78 55x98 66x98 66x118 78x98 78x118 78x140 78x160 78x180 94x98 94x118 94x140 94x160 94x55 114x70 114x118 114x140 114x160 134x98 134x118 134x140 134x160
GGL [*] 2050 Energiebalans 3 250,41 266,94 286,78 300,00 307,44 333,88 347,11 400,83 470,25 366,94 383,47 400,83 433,88 447,11 390,91 407,44 437,19 484,30 440,50 466,94 487,60 540,50
GGL [*] 2070 Veiligheidsbeglazing 3 295,04 314,88 338,84 354,55 361,98 394,21 409,92 472,73 555,37 433,06 452,89 472,73 512,40 528,10 461,16 480,17 515,70 571,07 519,83 575,21 638,02
GGL [*] 2060 Regengeluidsreducerend 3 345,45 368,60 395,87 414,88 423,97 460,33 479,34 552,89 529,75 552,89 599,17 561,98 603,31 667,77 608,26 672,73 746,28
GGL [*] 2066 Triple beglazing 8 403,31 429,75 461,98 483,47 494,21 537,19 558,68 644,63 757,85 590,91 618,18 644,63 698,35 719,83 628,93 655,37 704,13 779,34 709,09 784,30 870,25
GGL [*] 2070Q Politiekeurmerk Veilig Wonen® 8 361,16 380,99 404,96 420,66 444,63 485,12 500,00 538,84 499,17 519,01 538,84 578,51 546,28 581,82 637,19 585,95 617,36 641,32 704,13
Installatieproducten:
EDW [*] 0000 Gootstuk voor geprofileerde dakbedekking 3 59,50 61,16 63,64 63,64 66,12 71,90 74,38 80,17 82,64 79,34 81,82 85,12 85,95 75,21 85,95 87,60 91,74 96,69 90,91 96,69 101,65 106,61
EDW [*] 2000 Gootstuk incl. BDX & BFX 3 94,21 97,52 100,83 103,31 105,79 113,22 118,18 124,79 131,40 120,66 124,79 129,75 132,23 132,23 137,19 145,45 134,71 148,76 156,20
Prijzen & afmetingen
Alle genoemde prijzen zijn adviesverkoopprijzen in euro’s excl. 21% btw
FSC gecertificeerd grenenhout Wit afgelakt (NCS S 0500-N)
- Levertijd in werkdagen - Technische waarden op pagina 30
* Voor de complete bestelcodering neemt u op de plek van het rode veld [*] de maatcodering over.
FSC gecertificeerd grenenhout Wit afgelakt (NCS S 0500-N)
5% voordeel
Ergonomische bedieningshandgreep bovenaan, waardoor bediening ook mogelijk is wanneer meubels onder het dakraam staan.
Voorzien van ventilatieklep die, zonder het dak- raam te openen, zorgt voor ventilatie en frisse lucht.
Schoonmaakstand: kan tot 180° tuimelen en kan in deze stand vergrendeld worden.
Voorbereid op eenvoudige montage van raam- decoratie en zonwering door het Pick&Click!® systeem.
Voorzien van ThermoTechnologyTM isolatie- materiaal voor betere isolatie.
Voordelen
3938
55
70
78
98
118
140
160
180
PK25 0,27
Maatcodering dakraam CK02 CK04 FK04 FK06 MK04 MK06 MK08 MK10 MK12 PK04 PK06 PK08 PK10 PK25 SK01 SK06 SK08 SK10 UK04 UK06 UK08 UK10
Bestelcode* Buitenwerkse maten in cm 55x78 55x98 66x98 66x118 78x98 78x118 78x140 78x160 78x180 94x98 94x118 94x140 94x160 94x55 114x70 114x118 114x140 114x160 134x98 134x118 134x140 134x160
GGL [*] 2050 Energiebalans 3 250,41 266,94 286,78 300,00 307,44 333,88 347,11 400,83 470,25 366,94 383,47 400,83 433,88 447,11 390,91 407,44 437,19 484,30 440,50 466,94 487,60 540,50
GGL [*] 2070 Veiligheidsbeglazing 3 295,04 314,88 338,84 354,55 361,98 394,21 409,92 472,73 555,37 433,06 452,89 472,73 512,40 528,10 461,16 480,17 515,70 571,07 519,83 575,21 638,02
GGL [*] 2060 Regengeluidsreducerend 3 345,45 368,60 395,87 414,88 423,97 460,33 479,34 552,89 529,75 552,89 599,17 561,98 603,31 667,77 608,26 672,73 746,28
GGL [*] 2066 Triple beglazing 8 403,31 429,75 461,98 483,47 494,21 537,19 558,68 644,63 757,85 590,91 618,18 644,63 698,35 719,83 628,93 655,37 704,13 779,34 709,09 784,30 870,25
GGL [*] 2070Q Politiekeurmerk Veilig Wonen® 8 361,16 380,99 404,96 420,66 444,63 485,12 500,00 538,84 499,17 519,01 538,84 578,51 546,28 581,82 637,19 585,95 617,36 641,32 704,13
Installatieproducten:
EDW [*] 0000 Gootstuk voor geprofileerde dakbedekking 3 59,50 61,16 63,64 63,64 66,12 71,90 74,38 80,17 82,64 79,34 81,82 85,12 85,95 75,21 85,95 87,60 91,74 96,69 90,91 96,69 101,65 106,61
EDW [*] 2000 Gootstuk incl. BDX & BFX 3 94,21 97,52 100,83 103,31 105,79 113,22 118,18 124,79 131,40 120,66 124,79 129,75 132,23 132,23 137,19 145,45 134,71 148,76 156,20
Belangrijk! Bestel bij een dakraam altijd (koppel-)gootstukken, een installatiepakket of losse afdeklijsten (type ZWC). Zie pag. 92-101.
CK02
0,22
CK04
0,29
FK04
0,38
FK06
0,47
MK04
0,47
MK06
0,59
MK08
0,72
MK10
0,84
MK12
0,97
SK01
0,48
UK08
1,40
UK10
1,63
PK04
0,60
PK06
0,75
PK08
0,92
PK10
1,07
SK06
0,95
SK08
1,16
SK10
1,35
en
UK06*
UK04
* De maat UK06 is beschikbaar voor vervanging van oude dakramen met dezelfde maatvoering. Voor deze maat is echter géén standaard raamdecoratie beschikbaar. Deze moet op maat worden besteld.
0,91
1,14
Onderhandgreep ZZZ 181K1 Ombouwset voor bediening van een tuimelvenster met een handgreep aan de onderzijde.
Pag. 166
35°–44°52°–90° 41°–54°
78 cm
98 cm
11 8
Zelfregulerende ventilatie-unit ZZZ 214K
Vergroot de capaciteit van de ventilatieklep en voorkomt het ontstaan van tocht door de zelfregulerende werking.
Pag. 66
4140
Maatcodering dakraam CK02 CK04 FK04 FK06 MK04 MK06 MK08 MK10 MK12 PK04 PK06 PK08 PK10 PK25 SK01 SK06 SK08 SK10 UK04 UK06 UK08 UK10
Bestelcode* Buitenwerkse maten in cm 55x78 55x98 66x98 66x118 78x98 78x118 78x140 78x160 78x180 94x98 94x118 94x140 94x160 94x55 114x70 114x118 114x140 114x160 134x98 134x118 134x140 134x160
GGL [*] 3050 Energiebalans 3 236,36 252,07 271,07 283,47 290,08 314,88 327,27 377,69 443,80 346,28 361,98 377,69 409,09 422,31 368,60 384,30 412,40 456,20 415,70 440,50 459,50 509,92
Overige uitvoeringen zijn op aanvraag leverbaar.
Installatieproducten:
EDW [*] 0000 Gootstuk voor geprofileerde dakbedekking 3 59,50 61,16 63,64 63,64 66,12 71,90 74,38 80,17 82,64 79,34 81,82 85,12 85,95 75,21 85,95 87,60 91,74 96,69 90,91 96,69 101,65 106,61
EW [*] 0000 Renovatiegootstuk voor 1-op-1-vervanging 3 64,46 66,12 74,38 75,21 77,69 84,30 86,78 94,21 92,56 95,87 99,17 100,00 102,48 107,44 113,22 106,61 113,22 119,01 124,79
Blank afgelakt grenenhout
Afwerking
Prijzen & afmetingen
Alle genoemde prijzen zijn adviesverkoopprijzen in euro’s excl. 21% btw - Levertijd in werkdagen - Technische waarden op pagina 30
* Voor de complete bestelcodering neemt u op de plek van het rode veld [*] de maatcodering over.
FSC gecertificeerd grenenhout Blank afgelakt
Net als alle VELUX dakramen geschikt voor 1-op-1-vervanging van oude dakramen met behoud van bestaande aftimmering.
Voorzien van ventilatieklep die, zonder het dak- raam te openen, zorgt voor ventilatie en frisse lucht.
Schoonmaakstand: kan tot 180° tuimelen en kan in deze stand vergrendeld worden.
Voorbereid op eenvoudige montage van raam- decoratie en zonwering door het Pick&Click!® systeem.
Voorzien van ThermoTechnologyTM isolatie- materiaal voor betere isolatie.
Voordelen
4140
Maatcodering dakraam CK02 CK04 FK04 FK06 MK04 MK06 MK08 MK10 MK12 PK04 PK06 PK08 PK10 PK25 SK01 SK06 SK08 SK10 UK04 UK06 UK08 UK10
Bestelcode* Buitenwerkse maten in cm 55x78 55x98 66x98 66x118 78x98 78x118 78x140 78x160 78x180 94x98 94x118 94x140 94x160 94x55 114x70 114x118 114x140 114x160 134x98 134x118 134x140 134x160
GGL [*] 3050 Energiebalans 3 236,36 252,07 271,07 283,47 290,08 314,88 327,27 377,69 443,80 346,28 361,98 377,69 409,09 422,31 368,60 384,30 412,40 456,20 415,70 440,50 459,50 509,92
Overige uitvoeringen zijn op aanvraag leverbaar.
Installatieproducten:
EDW [*] 0000 Gootstuk voor geprofileerde dakbedekking 3 59,50 61,16 63,64 63,64 66,12 71,90 74,38 80,17 82,64 79,34 81,82 85,12 85,95 75,21 85,95 87,60 91,74 96,69 90,91 96,69 101,65 106,61
EW [*] 0000 Renovatiegootstuk voor 1-op-1-vervanging 3 64,46 66,12 74,38 75,21 77,69 84,30 86,78 94,21 92,56 95,87 99,17 100,00 102,48 107,44 113,22 106,61 113,22 119,01 124,79
D ak
ra m
cm 55 66 78 94 114 134
55
70
78
98
118
140
160
180
CK02
0,22
CK04
0,29
FK04
0,38
FK06
0,47
MK04
0,47
MK06
0,59
MK08
0,72
MK10
0,84
MK12
0,96
SK01
0,48
UK08
1,40
UK10
1,63
PK04
0,60
PK06
0,75
PK08
0,92
PK10
1,07
SK06
0,94
SK08
1,16
SK10
1,35
UK06*
UK04
* De maat UK06 is beschikbaar voor vervanging van oude dakramen met dezelfde maatvoering. Voor deze maat is echter géén standaard raamdecoratie beschikbaar. Deze moet op maat worden besteld.
0,91
1,14
OnderhandgreepZZZ 181K1 Ombouwset voor bediening van een tuimelvenster met een handgreep aan de onderzijde.
Pag. 166
35°–44°52°–90° 41°–54°
78 cm
98 cm
11 8
Zelfregulerende ventilatie-unit ZZZ 214K
Vergroot de capaciteit van de ventilatieklep en voorkomt het ontstaan van tocht door de zelfregulerende werking.
Pag. 66
GGU – tuimelvenster
Maatcodering dakraam CK02 CK04 FK04 FK06 MK04 MK06 MK08 MK10 PK06 PK08 PK10 SK06 SK08 UK04 UK08
Bestelcode* Buitenwerkse maten in cm 55x78 55x98 66x98 66x118 78x98 78x118 78x140 78x160 94x118 94x140 94x160 114x118 114x140 134x98 134x140
GGU [*] 0050 Energiebalans 3 280,17 317,36 341,32 357,02 365,29 396,69 412,40 476,03 456,20 476,03 515,70 484,30 519,83 523,97 579,34
GGU [*] 0070 Veiligheidsbeglazing 3 351,24 374,38 386,93 421,49 430,58 467,77 486,78 561,98 538,02 561,98 608,26 571,07 613,22 618,18 683,47
GGU [*] 0060 Regengeluidsreducerend 3 410,74 438,02 471,07 492,56 503,31 547,11 569,42 657,02 629,75 657,02 711,57 667,77 717,36 799,17
GGU [*] 0034 Ornamentbeglazing (melkglas) 3 357,02 380,99 409,09 428,10 438,02 476,03 495,04 571,07 547,11 571,07 619,01 580,99 623,97 628,10 695,04
GGU [*] 0066 Triple beglazing 8 479,34 510,74 549,59 575,21 587,60 638,84 664,46 734,71 766,12 830,58 779,34 836,36 842,98 932,23
GGU [*] 0070Q Politiekeurmerk Veilig Wonen® 13 417,36 440,50 487,60 496,69 533,88 552,89 628,10 604,13 628,10 674,38 637,19 679,34 684,30 749,59
Installatieproducten:
EDW [*] 0000 Gootstuk voor geprofileerde dakbedekking 3 59,50 61,16 63,64 63,64 66,12 71,90 74,38 80,17 81,82 85,12 85,95 87,60 91,74 90,91 101,65
EDW [*] 2000 Gootstuk incl. BDX en BFX 3 94,21 97,52 100,83 103,31 105,79 113,22 118,18 124,79 124,79 129,75 132,23 132,23 137,19 134,71 148,76
Prijzen & afmetingen * Voor de complete bestelcodering neemt u op de plek van het rode veld [*] de maatcodering over.
Alle genoemde prijzen zijn adviesverkoopprijzen in euro’s excl. 21% btw - Levertijd in werkdagen - Technische waarden op pagina 30
PEFC/09-31-020
5% voordeel
Vochtbestendige en onderhoudsarme beschermlaag: ideaal voor badkamers en lastig bereikbare plaatsen.
Voorzien van ventilatieklep die, zonder het dak- raam te openen, zorgt voor ventilatie en frisse lucht.
Schoonmaakstand: kan tot 180° tuimelen en kan in deze stand vergrendeld worden.
Voorbereid op eenvoudige montage van raam- decoratie en zonwering door het Pick&Click!® systeem.
Voorzien van ThermoTechnologyTM isolatie- materiaal voor betere isolatie.
Voordelen
4342
Maatcodering dakraam CK02 CK04 FK04 FK06 MK04 MK06 MK08 MK10 PK06 PK08 PK10 SK06 SK08 UK04 UK08
Bestelcode* Buitenwerkse maten in cm 55x78 55x98 66x98 66x118 78x98 78x118 78x140 78x160 94x118 94x140 94x160 114x118 114x140 134x98 134x140
GGU [*] 0050 Energiebalans 3 280,17 317,36 341,32 357,02 365,29 396,69 412,40 476,03 456,20 476,03 515,70 484,30 519,83 523,97 579,34
GGU [*] 0070 Veiligheidsbeglazing 3 351,24 374,38 386,93 421,49 430,58 467,77 486,78 561,98 538,02 561,98 608,26 571,07 613,22 618,18 683,47
GGU [*] 0060 Regengeluidsreducerend 3 410,74 438,02 471,07 492,56 503,31 547,11 569,42 657,02 629,75 657,02 711,57 667,77 717,36 799,17
GGU [*] 0034 Ornamentbeglazing (melkglas) 3 357,02 380,99 409,09 428,10 438,02 476,03 495,04 571,07 547,11 571,07 619,01 580,99 623,97 628,10 695,04
GGU [*] 0066 Triple beglazing 8 479,34 510,74 549,59 575,21 587,60 638,84 664,46 734,71 766,12 830,58 779,34 836,36 842,98 932,23
GGU [*] 0070Q Politiekeurmerk Veilig Wonen® 13 417,36 440,50 487,60 496,69 533,88 552,89 628,10 604,13 628,10 674,38 637,19 679,34 684,30 749,59
Installatieproducten:
EDW [*] 0000 Gootstuk voor geprofileerde dakbedekking 3 59,50 61,16 63,64 63,64 66,12 71,90 74,38 80,17 81,82 85,12 85,95 87,60 91,74 90,91 101,65
EDW [*] 2000 Gootstuk incl. BDX en BFX 3 94,21 97,52 100,83 103,31 105,79 113,22 118,18 124,79 124,79 129,75 132,23 132,23 137,19 134,71 148,76
cm 55 66 78 94 114 134
55
70
78
98
118
140
160
180
CK02
0,22
CK04
0,29
FK04
0,38
FK06
0,47
MK04
0,47
MK06
0,59
MK08
0,72
MK10
0,84
UK04
0,91
UK08
1,40
PK06
0,75
PK08
0,92
PK10
1,07
SK06
0,95
SK08
1,16
Zelfregulerende ventilatie-unit ZZZ 214K
Vergroot de capaciteit van de ventilatieklep en voorkomt het ontstaan van tocht door de zelfregulerende werking.
Pag. 66
35°–44°52°–90° 41°–54°
78 cm
98 cm
11 8
GPL – uitzettuimelvenster
Maatcodering dakraam CK04 FK06 MK04 MK06 MK08 MK10 PK04 PK06 PK08 PK10 SK06 SK08 SK10 UK04 UK08
Bestelcode* Buitenwerkse maten in cm 55x98 66x118 78x98 78x118 78x140 78x160 94x98 94x118 94x140 94x160 114x118 114x140 114x160 134x98 134x140
GPL [*] 2050 Energiebalans 3 390,08 438,84 447,93 487,60 506,61 585,12 536,36 560,33 585,12 633,88 594,21 638,02 706,61 642,98 711,57
GPL [*] 2070 Veiligheidsbeglazing 3 460,33 517,36 528,93 575,21 598,35 690,08 632,23 661,16 690,08 747,93 701,65 752,89 833,88 758,68 839,67
GPL [*] 2060 Regengeluidsreducerend 3 538,02 604,96 619,01 672,73 699,17 806,61 739,67 773,55 806,61 874,38 820,66 880,99 975,21 887,60 981,82
GPL [*] 2066 Triple beglazing 8 627,27 705,79 721,49 784,30 815,70 941,32 862,81 902,48 941,32 1.019,83 957,02 1.028,10 1.138,02 1.035,54 1.145,45
Installatieproducten:
EDW [*] 0000 Gootstuk voor geprofileerde dakbedekking 3 61,16 63,64 66,12 71,90 74,38 80,17 79,34 81,82 85,12 85,95 87,60 91,74 96,69 90,91 101,65
EDW [*] 2000 Gootstuk incl. BDX en BFX 3 97,52 103,31 105,79 113,22 118,18 124,79 120,66 124,79 129,75 132,23 132,23 137,19 145,45 134,71 148,76
FSC gecertificeerd grenenhout Wit afgelakt (NCS S 0500-N)
Afwerking
Prijzen & afmetingen
Alle genoemde prijzen zijn adviesverkoopprijzen in euro’s excl. 21% btw - Levertijd in werkdagen - Technische waarden op pagina 30
* Voor de complete bestelcodering neemt u op de plek van het rode veld [*] de maatcodering over.
5% voordeel
Traploos tot 45° uitzetbaar.
Voorzien van ventilatieklep die, zonder het dak- raam te openen, zorgt voor ventilatie en frisse lucht.
Schoonmaakstand: kan tot 180° tuimelen en kan in deze stand vergrendeld worden.
Voorbereid op eenvoudige montage van raam- decoratie en zonwering door het Pick&Click!® systeem.
Voorzien van ThermoTechnologyTM isolatie- materiaal voor betere isolatie.
Voordelen
4544
55
70
78
98
118
140
160
180
MK06
0,59
MK08
0,72
MK10
0,84
UK04
0,91
UK08
1,40
PK04
0,60
PK06
0,75
PK08
0,92
PK10
1,07
SK06
0,95
SK08
1,16
SK10
1,35
CK04
0,29
FK06
0,47
MK04
0,47
en
Maatcodering dakraam CK04 FK06 MK04 MK06 MK08 MK10 PK04 PK06 PK08 PK10 SK06 SK08 SK10 UK04 UK08
Bestelcode* Buitenwerkse maten in cm 55x98 66x118 78x98 78x118 78x140 78x160 94x98 94x118 94x140 94x160 114x118 114x140 114x160 134x98 134x140
GPL [*] 2050 Energiebalans 3 390,08 438,84 447,93 487,60 506,61 585,12 536,36 560,33 585,12 633,88 594,21 638,02 706,61 642,98 711,57
GPL [*] 2070 Veiligheidsbeglazing 3 460,33 517,36 528,93 575,21 598,35 690,08 632,23 661,16 690,08 747,93 701,65 752,89 833,88 758,68 839,67
GPL [*] 2060 Regengeluidsreducerend 3 538,02 604,96 619,01 672,73 699,17 806,61 739,67 773,55 806,61 874,38 820,66 880,99 975,21 887,60 981,82
GPL [*] 2066 Triple beglazing 8 627,27 705,79 721,49 784,30 815,70 941,32 862,81 902,48 941,32 1.019,83 957,02 1.028,10 1.138,02 1.035,54 1.145,45
Installatieproducten:
EDW [*] 0000 Gootstuk voor geprofileerde dakbedekking 3 61,16 63,64 66,12 71,90 74,38 80,17 79,34 81,82 85,12 85,95 87,60 91,74 96,69 90,91 101,65
EDW [*] 2000 Gootstuk incl. BDX en BFX 3 97,52 103,31 105,79 113,22 118,18 124,79 120,66 124,79 129,75 132,23 132,23 137,19 145,45 134,71 148,76
Belangrijk! Bestel bij een dakraam altijd (koppel-)gootstukken, een installatiepakket of losse afdeklijsten (type ZWC). Zie pag. 92-101.
Zelfregulerende ventilatie-unit ZZZ 214K Vergroot de capaciteit van de ventilatieklep en voorkomt het ontstaan van tocht door de zelfregulerende werking. Pag. 66
D ak
ra m
35°–44°52°–90° 41°–54°
78 cm
98 cm
11 8
4746
GPU – uitzettuimelvenster
Maatcodering dakraam CK04 FK06 MK04 MK06 MK08 MK10 PK06 PK08 PK10 SK06 SK08 SK10 UK08
Bestelcode* Buitenwerkse maten in cm 55x98 66x118 78x98 78x118 78x140 78x160 94x118 94x140 94x160 114x118 114x140 114x160 134x140
GPU [*] 0050 Energiebalans 3 442,98 499,17 509,92 554,55 576,03 665,29 637,19 665,29 720,66 676,03 725,62 803,31 809,09
GPU [*] 0070 Veiligheidsbeglazing 3 523,14 588,43 601,65 653,72 680,17 785,12 752,07 785,12 850,41 797,52 857,02 947,93 954,55
GPU [*] 0060 Regengeluidsreducerend 3 611,57 688,43 703,31 764,46 795,04 917,36 879,34 917,36 994,21 933,06 1.001,65 1.109,09 1.116,53
GPU [*] 0066 Triple beglazing 8 714,05 803,31 820,66 892,56 928,10 1.071,07 1.159,50 1.088,43 1.168,60
Installatieproducten:
EDW [*] 0000 Gootstuk voor geprofileerde dakbedekking 3 61,16 63,64 66,12 71,90 74,38 80,17 81,82 85,12 85,95 87,60 91,74 96,69 101,65
EDW [*] 2000 Gootstuk incl. BDX en BFX 3 97,52 103,31 105,79 113,22 118,18 124,79 124,79 129,75 132,23 132,23 137,19 145,45 148,76
Afwerking
Prijzen & afmetingen
Alle genoemde prijzen zijn adviesverkoopprijzen in euro’s excl. 21% btw - Levertijd in werkdagen - Technische waarden op pagina 30
* Voor de complete bestelcodering neemt u op de plek van het rode veld [*] de maatcodering over.
PEFC/09-31-020
5% voordeel
Voorzien van onderhandgreep, traploos uitzet- baar tot 45° met een onbelemmerd uitzicht.
Vochtbestendige en onderhoudsarme beschermlaag: ideaal voor badkamers en lastig bereikbare plaatsen.
Voorzien van ventilatieklep die, zonder het dak- raam te openen, zorgt voor ventilatie en frisse lucht.
Schoonmaakstand: kan tot 180° tuimelen en kan in deze stand vergrendeld worden.
Voorbereid op eenvoudige montage van raam- decoratie en zonwering door het Pick&Click!® systeem.
Voorzien van ThermoTechnologyTM isolatie- materiaal voor betere isolatie.
Voordelen
4746
55
70
78
98
118
140
160
180
MK06
0,59
MK08
0,72
MK10
0,84
UK08
1,40
PK06
0,75
PK08
0,92
PK10
1,07
SK06
0,95
SK08
1,16
SK10
1,35
CK04
0,29
FK06
0,47
MK04
0,47
en
Maatcodering dakraam CK04 FK06 MK04 MK06 MK08 MK10 PK06 PK08 PK10 SK06 SK08 SK10 UK08
Bestelcode* Buitenwerkse maten in cm 55x98 66x118 78x98 78x118 78x140 78x160 94x118 94x140 94x160 114x118 114x140 114x160 134x140
GPU [*] 0050 Energiebalans 3 442,98 499,17 509,92 554,55 576,03 665,29 637,19 665,29 720,66 676,03 725,62 803,31 809,09
GPU [*] 0070 Veiligheidsbeglazing 3 523,14 588,43 601,65 653,72 680,17 785,12 752,07 785,12 850,41 797,52 857,02 947,93 954,55
GPU [*] 0060 Regengeluidsreducerend 3 611,57 688,43 703,31 764,46 795,04 917,36 879,34 917,36 994,21 933,06 1.001,65 1.109,09 1.116,53
GPU [*] 0066 Triple beglazing 8 714,05 803,31 820,66 892,56 928,10 1.071,07 1.159,50 1.088,43 1.168,60
Installatieproducten:
EDW [*] 0000 Gootstuk voor geprofileerde dakbedekking 3 61,16 63,64 66,12 71,90 74,38 80,17 81,82 85,12 85,95 87,60 91,74 96,69 101,65
EDW [*] 2000 Gootstuk incl. BDX en BFX 3 97,52 103,31 105,79 113,22 118,18 124,79 124,79 129,75 132,23 132,23 137,19 145,45 148,76
Belangrijk! Bestel bij een dakraam altijd (koppel-)gootstukken, een installatiepakket of losse afdeklijsten (type ZWC). Zie pag. 92-101.
Zelfregulerende ventilatie-unit ZZZ 214K Vergroot de capaciteit van de ventilatieklep en voorkomt het ontstaan van tocht door de zelfregulerende werking.
Pag. 66
Met speciale veren tot 75°
35°–44°52°–90° 41°–54°
78 cm
98 cm
11 8
VELUX INTEGRA® GGL & GGU - tuimelvenster
Maatcodering dakraam CK02 CK04 FK04 FK06 MK04 MK06 MK08 MK10 PK04 PK06 PK08 PK10 PK25 SK01 SK06 SK08 SK10 UK04 UK08 UK10
Bestelcode* Buitenwerkse maten in cm 55x78 55x98 66x98 66x118 78x98 78x118 78x140 78x160 94x98 94x118 94x140 94x160 94x55 114x70 114x118 114x140 114x160 134x98 134x140 134x160
GGL [*] 207021 Veiligheidsbeglazing, wit afgelakt grenenhout 8 666,94 686,78 710,74 726,45 733,88 766,12 781,82 844,63 804,96 824,79 844,63 884,30 900,00 833,06 852,07 887,60 942,98 891,74 947,11 1.009,92
GGU [*] 007021 Veiligheidsbeglazing, vochtbestendig 8 723,14 746,28 774,38 793,39 802,48 839,67 858,68 933,88 909,92 933,88 980,17 942,98 985,12 990,08 1.055,37
GGL [*] 206021 Regengeluidsreducerend, wit afgelakt grenenhout 8 717,36 740,50 767,77 786,78 795,87 832,23 851,24 924,79 901,65 924,79 971,07 933,88 975,21 1.039,67 980,17 1.044,63 1.118,18
GGU [*] 006021 Regengeluidsreducerend, vochtbestendig 8 782,64 809,92 842,98 864,46 875,21 919,01 941,32 1.028,93 1.001,65 1.028,93 1.039,67 1.089,26 1.171,07
GGL [*] 206621 Triple beglazing, wit afgelakt grenenhout 8 775,21 801,65 833,88 855,37 866,12 909,09 930,58 1.016,53 990,08 1.016,53 1.070,25 1.027,27 1.076,03 1.151,24 1.080,99 1.156,20 1.242,15
GGU [*] 006621 Triple beglazing, vochtbestendig 8 851,24 882,64 921,49 947,11 959,50 1.010,74 1.036,36 1.106,61 1.138,02 1.151,24 1.208,26 1.214,88 1.304,13
Installatieproducten:
EDW [*] 0000 Gootstuk voor geprofileerde dakdekking 3 59,50 61,16 63,64 63,64 66,12 71,90 74,38 80,17 79,34 81,82 85,12 85,95 75,21 85,95 87,60 91,74 96,69 90,91 101,65 106,61
EDJ [*] 2000 Gootstuk voor verdiepte inbouw, incl. BDX en BFX 3 123,14 128,10 131,40 135,54 138,02 147,93 153,72 164,46 164,46 169,42 173,55 173,55 180,99 191,74 178,51 195,87 204,96
Prijzen & afmetingen
Alle genoemde prijzen zijn adviesverkoopprijzen in euro’s excl. 21% btw - Levertijd in werkdagen - Technische waarden op pagina 30
* Voor de complete bestelcodering neemt u op de plek van het rode veld [*] de maatcodering over.
PEFC/09-31-020
Afwerking
Type GGL FSC-gecertificeerd grenenhout Wit afgelakt (NCS S 0500-N)
5% voordeel
Op netstroom, ideaal voor buiten bereik geplaatste dakramen of voor extra comfort.
Volledig programmeerbare VELUX INTEGRA®
Sensor
Standaard regensensor sluit de dakramen auto- matisch bij regen.
Schoonmaakstand: kan tevens handmatig tot 180° tuimelen en kan in deze stand vergrendeld worden.
Voorbereid op eenvoudige montage van raam- decoratie en zonwering door het Pick&Click!® systeem.
Voorzien van ThermoTechnologyTM isolatie- materiaal voor betere isolatie.
Voordelen
4948
Maatcodering dakraam CK02 CK04 FK04 FK06 MK04 MK06 MK08 MK10 PK04 PK06 PK08 PK10 PK25 SK01 SK06 SK08 SK10 UK04 UK08 UK10
Bestelcode* Buitenwerkse maten in cm 55x78 55x98 66x98 66x118 78x98 78x118 78x140 78x160 94x98 94x118 94x140 94x160 94x55 114x70 114x118 114x140 114x160 134x98 134x140 134x160
GGL [*] 207021 Veiligheidsbeglazing, wit afgelakt grenenhout 8 666,94 686,78 710,74 726,45 733,88 766,12 781,82 844,63 804,96 824,79 844,63 884,30 900,00 833,06 852,07 887,60 942,98 891,74 947,11 1.009,92
GGU [*] 007021 Veiligheidsbeglazing, vochtbestendig 8 723,14 746,28 774,38 793,39 802,48 839,67 858,68 933,88 909,92 933,88 980,17 942,98 985,12 990,08 1.055,37
GGL [*] 206021 Regengeluidsreducerend, wit afgelakt grenenhout 8 717,36 740,50 767,77 786,78 795,87 832,23 851,24 924,79 901,65 924,79 971,07 933,88 975,21 1.039,67 980,17 1.044,63 1.118,18
GGU [*] 006021 Regengeluidsreducerend, vochtbestendig 8 782,64 809,92 842,98 864,46 875,21 919,01 941,32 1.028,93 1.001,65 1.028,93 1.039,67 1.089,26 1.171,07
GGL [*] 206621 Triple beglazing, wit afgelakt grenenhout 8 775,21 801,65 833,88 855,37 866,12 909,09 930,58 1.016,53 990,08 1.016,53 1.070,25 1.027,27 1.076,03 1.151,24 1.080,99 1.156,20 1.242,15
GGU [*] 006621 Triple beglazing, vochtbestendig 8 851,24 882,64 921,49 947,11 959,50 1.010,74 1.036,36 1.106,61 1.138,02 1.151,24 1.208,26 1.214,88 1.304,13
Installatieproducten:
EDW [*] 0000 Gootstuk voor geprofileerde dakdekking 3 59,50 61,16 63,64 63,64 66,12 71,90 74,38 80,17 79,34 81,82 85,12 85,95 75,21 85,95 87,60 91,74 96,69 90,91 101,65 106,61
EDJ [*] 2000 Gootstuk voor verdiepte inbouw, incl. BDX en BFX 3 123,14 128,10 131,40 135,54 138,02 147,93 153,72 164,46 164,46 169,42 173,55 173,55 180,99 191,74 178,51 195,87 204,96
cm 55 66 78 94 114 134
55
70
78
98
118
140
160
180
CK02
0,22
CK04
0,29
FK04
0,38
FK06
0,47
MK04
0,47
MK06
0,59
MK08
0,72
MK10
0,84
UK04
0,91
UK08
1,40
PK06
0,75
PK08
0,92
PK10
1,07
SK06
0,95
SK08
1,16
VELUX INTERGA® rolluik SML
io-homecontrol® biedt een geavanceerde en veilige radiotechnologie die gemakkelijk te installeren is. Producten met het io-homecontrol®-label communiceren met elkaar, wat het comfort, de veiligheid en de energiebesparing bevordert.
www.io-homecontrol.com
35°–44°52°–90° 41°–54°
78 cm
98 cm
11 8
. 2 00
c m
Een elektrisch bediend rolluik is de beste toevoeging op een elektrisch dakraam voor betere energieprestaties en comfort.
Pag. 128
PK25 0,27
VELUX INTEGRA® Solar GGL & GGU - tuimelvenster
Maatcodering dakraam CK02 CK04 FK04 FK06 MK04 MK06 MK08 MK10 PK04 PK06 PK08 PK10 PK25 SK01 SK06 SK08 UK04 UK08
Bestelcode* Buitenwerkse maten in cm 55x78 55x98 66x98 66x118 78x98 78x118 78x140 78x160 94x98 94x118 94x140 94x160 94x55 114x70 114x118 114x140 134x98 134x140
GGL [*] 207030 Veiligheidsbeglazing, wit afgelakt grenenhout 8 687,60 707,44 731,40 747,11 754,55 786,78 802,48 865,29 825,62 845,45 865,29 904,96 920,66 853,72 872,73 908,26 912,40 967,77
GGU [*] 007030 Veiligheidsbeglazing, vochtbestendig 8 743,80 766,94 814,05 823,14 860,33 879,34 1.000,83 963,64 1.005,79 1.010,74 1.076,03
GGL [*] 206030 Regengeluidsreducerend, wit afgelakt grenenhout 8 738,02 761,16 788,43 807,44 816,53 852,89 871,90 945,45 922,31 945,45 991,74 954,55 995,87 1.060,33 1.000,83 1.065,29 1.138,84
GGU [*] 006030 Regengeluidsreducerend, vochtbestendig 8 803,31 830,58 863,64 885,12 895,87 939,67 961,98 1.049,59 1.022,31 1.049,59 1.060,33 1.109,92 1.191,74
GGL [*] 206630 Triple beglazing, wit afgelakt grenenhout 8 795,87 822,31 876,03 886,78 929,75 951,24 1.037,19 1.037,19 1.090,91 1.047,93 1.101,65 1.176,86
GGU [*] 006630 Triple beglazing, vochtbestendig 8 871,90 903,31 967,77 980,17 1.031,40 1.057,02 1.158,68 1.223,14 1.171,90 1.235,54 1.324,79
Installatieproducten:
EDW [*] 0000 Gootstuk voor geprofileerde dakbedekking 3 59,50 61,16 63,64 63,64 66,12 71,90 74,38 80,17 79,34 81,82 85,12 85,95 75,21 85,95 87,60 91,74 90,91 101,65
EDJ [*] 2000 Gootstuk voor verdiepte inbouw, incl. BDX en BFX 3 123,14 128,10 131,40 135,54 138,02 147,93 153,72 164,46 164,46 169,42 173,55 173,55 180,99 178,51 195,87
Prijzen & afmetingen
Alle genoemde prijzen zijn adviesverkoopprijzen in euro’s excl. 21% btw - Levertijd in werkdagen - Technische waarden op pagina 30
* Voor de complete bestelcodering neemt u op de plek van het rode veld [*] de maatcodering over.
PEFC/09-31-020
Afwerking
Type GGL FSC-gecertificeerd grenenhout Wit afgelakt (NCS S 0500-N)
5% voordeel
Op zonne-energie, dus geen bedrading nodig. Daglicht laadt de geïntegreede accu op.
Volledig programmeerbare VELUX INTEGRA®
Sensor
Standaard regensensor sluit de dakramen auto- matisch bij regen.
Schoonmaakstand: kan tevens handmatig tot 180° tuimelen en kan in deze stand vergrendeld worden.
Voorbereid op eenvoudige montage van raam- decoratie en zonwering door het Pick&Click!® systeem.
Voorzien van ThermoTechnologyTM isolatie- materiaal voor betere isolatie.
Voordelen
5150
Maatcodering dakraam CK02 CK04 FK04 FK06 MK04 MK06 MK08 MK10 PK04 PK06 PK08 PK10 PK25 SK01 SK06 SK08 UK04 UK08
Bestelcode* Buitenwerkse maten in cm 55x78 55x98 66x98 66x118 78x98 78x118 78x140 78x160 94x98 94x118 94x140 94x160 94x55 114x70 114x118 114x140 134x98 134x140
GGL [*] 207030 Veiligheidsbeglazing, wit afgelakt grenenhout 8 687,60 707,44 731,40 747,11 754,55 786,78 802,48 865,29 825,62 845,45 865,29 904,96 920,66 853,72 872,73 908,26 912,40 967,77
GGU [*] 007030 Veiligheidsbeglazing, vochtbestendig 8 743,80 766,94 814,05 823,14 860,33 879,34 1.000,83 963,64 1.005,79 1.010,74 1.076,03
GGL [*] 206030 Regengeluidsreducerend, wit afgelakt grenenhout 8 738,02 761,16 788,43 807,44 816,53 852,89 871,90 945,45 922,31 945,45 991,74 954,55 995,87 1.060,33 1.000,83 1.065,29 1.138,84
GGU [*] 006030 Regengeluidsreducerend, vochtbestendig 8 803,31 830,58 863,64 885,12 895,87 939,67 961,98 1.049,59 1.022,31 1.049,59 1.060,33 1.109,92 1.191,74
GGL [*] 206630 Triple beglazing, wit afgelakt grenenhout 8 795,87 822,31 876,03 886,78 929,75 951,24 1.037,19 1.037,19 1.090,91 1.047,93 1.101,65 1.176,86
GGU [*] 006630 Triple beglazing, vochtbestendig 8 871,90 903,31 967,77 980,17 1.031,40 1.057,02 1.158,68 1.223,14 1.171,90 1.235,54 1.324,79
Installatieproducten:
EDW [*] 0000 Gootstuk voor geprofileerde dakbedekking 3 59,50 61,16 63,64 63,64 66,12 71,90 74,38 80,17 79,34 81,82 85,12 85,95 75,21 85,95 87,60 91,74 90,91 101,65
EDJ [*] 2000 Gootstuk voor verdiepte inbouw, incl. BDX en BFX 3 123,14 128,10 131,40 135,54 138,02 147,93 153,72 164,46 164,46 169,42 173,55 173,55 180,99 178,51 195,87
cm 55 66 78 94 114 134
55
70
78
98
118
140
160
180
CK02
0,22
CK04
0,29
FK04
0,38
FK06
0,47
MK04
0,47
MK06
0,59
MK08
0,72
MK10
0,84
UK04
0,91
UK08
1,40
PK06
0,75
PK08
0,92
PK10
1,07
SK06
0,95
SK08
1,16
D ak
ra m
en
VELUX INTEGRA® Solar rolgordijn RSL Ook raamdecoratie en zonwering op zonne- energie is verkrijgbaar. Geen bedrading en de beste energie-efficiëntie.
Pag. 150
Handbediend Zonne-energie Elektrisch
78 cm
98 cm
11 8
io-homecontrol® biedt een geavanceerde en veilige radiotechnologie die gemakkelijk te installeren is. Producten met het io-homecontrol®-label communiceren met elkaar, wat het comfort, de veiligheid en de energiebesparing bevordert.
www.io-homecontrol.com
5352
Maatcodering dakraam CK02 CK04 FK04 FK06 MK04 MK06 MK08 MK10 PK04 PK06 PK08 PK10 PK25 SK01 SK06 SK08
Bestelcode* Buitenwerkse maten in cm 55x78 55x98 66x98 66x118 78x98 78x118 78x140 78x160 94x98 94x118 94x140 94x160 94x55 114x70 114x118 114x140
GGL [*] 2062 Extra (geluids)isolerend, wit grenenhout 3 500,83 533,88 574,38 600,83 614,05 667,77 694,21 800,83 733,88 767,77 800,83 867,77 894,21 780,99 814,05 874,38
GGU [*] 0062 Extra (geluids)isolerend, vochtbestendig 3 595,04 634,71 714,05 729,75 793,39 825,62 952,07 912,40 952,07 1.031,40 967,77 1.039,67
GGL [*] 206221 Extra