copywriting dossier

19
COPYWRITING .Dossier. eline verhoeven .2147391.

Upload: eline-verhoeven

Post on 12-Mar-2016

260 views

Category:

Documents


1 download

DESCRIPTION

Copywriting dossier Eline Verhoeven Fontys ACI

TRANSCRIPT

Page 1: Copywriting Dossier

COPYWRITING.Dossier.

eline verhoeven.2147391.

Page 2: Copywriting Dossier

.inhoud.

Even voorstellen ___________________________________________ 3opdrachten _________________________________________________ 4plan van aanpak ___________________________________________ 11deskresearch ________________________________________________ 11fieldresearch _______________________________________________ 13concept _____________________________________________________ 14uitwerking concept ________________________________________ 16

Page 3: Copywriting Dossier

.Even voorstellen.

Dit ben ik; Eline Verhoeven. 21 jaar jong en kerngezond. Positiviteit is voor mij erg belangrijk in het leven, en ben dan ook altijd eerlijk en sociaal. De mensen met wie ik om ga en die ik liefheb heb zullen dit ook altijd tegen mij moeten zijn. Ik heb namelijk een bloedhekel aan ‘nep‘ gedoe en drama.. al kan ik soms zelf wel voor drama-queen spelen. Ik ben een echte dromer en wijk continu af van de werkelijkheid. Sommige zeggen vaak dat ik met oogkleppen leef.. en dat is ook zo. Veel dingen zie ik gewoon echt niet, terwijl ik bij andere dingen (vooral mode & mannen) een fotografisch geheugen lijk te hebben. Wat dat betreft heb ik zelf ogen in mijn achterhoofd.Een woord dat mij perfect zou kunnen beschrijven is; wispelturig. Ik ben een twijfelaar in hart en nieren, weet nooit welke beslissing ik moet maken en of dat uiteindelijk ook de beste was. Ik twijfel over wat ik wil, wie ik ben, wie ik wil zijn, welke kleding ik aan moet, wat ik wil eten, of ik op stap ga.. of toch maar thuis zal blijven. En geloof me.. vaak word ik doodmoe van mezelf!

Eline - oogkleppen

.3.

Page 4: Copywriting Dossier

.opdrachten.Boekcover‘Een boek voor vrouwen om opdringerige mannen af te wimpelen’

EVENEMENTBedenk een evenement voor de volgende boodschap;‘Met z’n allen aan de keukentafel scrabbelen is veel leuker dan Wordfeud.’

In kroegen wordt op elke tafel een scrabble set neergelegd, zodat zowel bekenden als onbekenden met elkaar een potje kunnen scrabbelen. Degene die verliest, trakteert zichzelf én de winnaar op een drankje. Dit kan ook in teams gespeeld worden. Zo wordt er een bepaalde sfeer gecreëerd in de kroeg en raak je sneller met anderen in contact.

.4.

Page 5: Copywriting Dossier

geen bijvoegelijke naamwoorden‘Beschrijf één van de onderstaande situaties in ongeveer 100 woorden. Maar zonder eenenkel bijvoeglijk naamwoord’

Mijn eerste kusHet was vrijdagmiddag, ik was dertien. Na een kermis vol suikerspinnen, attracties en gezelligheid was het tijd om naar huis te fietsen. Ik en mijn vriendje, mijn vriendje en ik; twee weken samen.. wat schattig!Goh wat toevallig; we moesten door het bos terug fietsen. Samen met zijn vrienden en mijn vriendin-nen. Na aandringen van zijn vrienden, werd het toch tijd om samen stiekem achter bomen te gaan zoenen. Niets romantisch, het was rampzalig en verschrikkelijk. Van zenuwen ben ik daarna direct weggefietst.

zonder commando s‘Schrijf een korte mail aan alle docenten van ACI. Je vraagt om een fikse, maar vrijwillige financi-ele bijdrage voor het TFAS (Tilburgs Fonds voor Armlastige Studenten). Commando’s zijn taboe, maar slijmen is ook weer niet de bedoeling.’

Beste docenten,

Na al die intensieve colleges, strakke deadlines en, veelal, prachtige punten van afgelopen semester hebben deze studenten wel iets meer dan een schouderklopje verdiend, vind u ook niet?!

Wij, zes enthousiaste IEMES afstudeerders, hebben een geheel nieuw out of the box initiatief ont-wikkeld, namelijk; TFAS. Ook wel te verstaan als het Tilburgs Fonds voor Armlastige Studenten, ja.. echt waar! Hierbij wordt er voornamelijk geld in gezameld voor alle studenten die ontzettend hard voor hun studiekosten moeten werken, waardoor sommige colleges niet bijgewoond kunnen worden. Het TFAS ondersteund deze studenten hierbij en voorziet hen maandelijks van een bijdrage, waardoor het voor hen al makkelijker wordt de studiekosten te betalen en dus uw colleges bij te wonen. Hier wordt streng op toe gezien, dus u hoeft niet bang te zijn dat er van uw welverdiende lesgeld biertjes in de kroeg besteld worden.

Dit geheel nieuwe concept zal de komende maand naar een hoger niveau getild worden, waardoor IEMES als een nog positievere, creatievere en innovatievere opleiding op de kaart wordt gezet. Maar hier hebben we u heel erg hard en heel erg graag bij nodig.Via www.tfas.nl kunt u geld doneren vanaf €65,- . Hierbij kunt u een foto met een bericht uploaden van u zelf, zodat onze Tilburgse studenten kunnen zien hoe gul de docent van tegenwoordig is. En wie weet geeft u net die o zo hardwerkende student dat duwtje in de rug.

Alvast hartelijk bedankt!!

Creatieve en vriendelijke groeten, Het TFAS-Team

persconferentieBreng de persconferentie van Rutte en Samsom terug tot de essentie in drie tot vier krachtige bullets’.• Lang leve GEEN langstudeerboete!• Een sociaal Nederland, dat zullen we zijn!• Een en al optimisme rondom deelakkoord.

.5.

Page 6: Copywriting Dossier

frames‘Noteer vijf verschillende frames voor 9/11’

- Verdriet- Terrorisme- Overheid- Trauma- Slachtoffers

baksteen‘Noteer de diverse functies van een baksteen’

• Huis bouwen • Ruiten ingooien • Stoel• Muur bouwen • Liggen • Werkmateriaal• Straat maken • Kunstmateriaal • Verzwaar materiaal• Moordwapen • Toilet gebruik • Ondersteuning

.een dag in het leven van boze baksteen bobby.

Hier lig ik dan op deze mooie lente ochtend in hartje Amsterdam. Vandaag trekt de Dam natuurlijk weer vele bezoekers; en ik lig hier maar te liggen, zoals altijd. Een of andere domme stratenmaker heeft mij hier tussen al die lelijke kinderkopjes neergelegd.. grr.. daar ben ik toch veel te knap voor.

Maar nee, vandaag zal ik mijn gemopper vrijwillig inruilen voor een glimlach.. vandaag ga ik echt genieten! Geen hondenpis die mij chagrijnig krijgt, geen duif die mijn humeur kan onderschijten en geen dronken toerist of stinkende zwerver die mijn dag nog verziekt. Want YES!! vandaag is het EIN-DE-LIJK nationale rokjesdag!! Ik kijk er al maanden naar uit; alleen maar mooie dames met mooie ontblote benen en korte rokjes.En ik? ik mag vanuit kikker-perspectief kijken.

Mijn teller staat al op 10 paar sexy benen. Mijn ogen glunderen; die van mijn buurvrouw niet. Op dit moment vraagt zij zich af waarom mannen eigenlijk geen rokjes dragen.

Helaas mag mijn geluk maar van korte duur zijn. Vanuit de verte hoor ik opeens muziek, zo hard, zo schel, zo luid.. dat ik bijna uit mijn voegje tril.Hoopvol kijk ik om; een kudde mooie vrouwen? NEE HELAAS!De schotse fanfare inclusief traditionele kilt komen over mij heen gelopen. Geen glunderende oogjes meer voor mij, maar dit keer wel voor mijn buurvrouw.SHIT waarom is het rokjes dag??!

.6.

Page 7: Copywriting Dossier

verhalen eme branche

Oprah WinfreyWinfrey werd geboren in Kosciusko, Mississippi in een Baptistische familie. Doordat Winfreys ouders ongetrouwd en nog tieners waren toen ze geboren werd, bracht ze haar kinderjaren door bij haar oma. Op haar twaalfde (sommige bronnen melden "zesde") trok ze in bij haar moeder. In deze periode werd ze door meerdere neven en ooms misbruikt. Al op de leeftijd van 14 raakte ze zwanger, haar kind werd echter te vroeg geboren en stierf. Hierop trok Winfrey in bij haar vader. Die zorgde ervoor dat Oprah naar school kon gaan Dankzij haar opleiding kreeg zij op haar 19e al een baan als nieuwslezeres in Nashville. In Balti-more maakt zij haar eerste talkshow: People Are Talking. Hier al blijkt een opmerkelijk talent. In 1984 krijgt ze aangeboden om "AM Chicago" te presenteren. Oprah richt haar eigen productie-maatschappij op, Harpo Productions. Haar productiemaatschappij Harpo doet naast films en shows ook televisie-drama's, videobanden, internetproducten en een populair tijdschrift, O, The Oprah Magazine. Oprah mag zich miljardair noemen en al drie keer utgeroepen tot machtigste beroemdheid.

Ik vind Oprah een perfect voorbeeld van een sterke vrouw die met helemaal niets begonnen is, maar nu een van de meest succesvolle vrouwen is van de wereld. Hiermee zie je maar, zolang je een droom en een doel hebt in je leven, dat altijd te realiseren is.

Katie piperKatie Piper is een mooie jonge vrouw van vierentwintig die alles heeft wat ze maar wil: een prach-tige carrière als model en presentatrice, fijne vrienden en een liefhebbende familie. Tot ze op een dag Daniel Lynch ontmoet en een relatie met hem aangaat. Hij lijkt in eerste instantie de perfecte man: hij overspoelt haar met liefde, cadeautjes en aandacht, en Katie geniet. Tot ze twee weken later met hem meegaat naar een hotel en acht helse uren lang door Daniel wordt verkracht, gesla-gen en met de dood bedreigd. Uit angst voor repercussies besluit ze Daniel niet aan te geven bij de politie, iets wat later een fatale beslissing zou blijken. Een paar dagen later loopt Katie op klaar-lichte dag over straat en ziet een jonge man op haar af komen. Hij heeft een beker in zijn handen en denkend dat hij een bedelaar is die om geld wil vragen reikt ze naar haar portemonnee. Een seconde later voelt ze hoe haar gezicht en het leven zoals ze het kende langzaam word weggebrand door zwavelzuur... De littekens van mijn leven is het schokkende relaas van een jonge vrouw wier lichaam en ziel haar werden afgenomen, maar die dapper terugvocht.

Katie Piper is voor mij een echte doorzetter. Ze was bloed mooi en van het een op andere moment is ze verminkt. Wat zij heeft door moeten maken, hoeveel operaties en behandelingen zij heeft ondergaan om enigzinds een beetje mooier te worden is niet normaal. Haar hele leven is verminkt. De manier hoe zij hier mee om gaat vind ik zo mooi om te zien, zij laat mensen de echte waarde van het leven zien en hierdoor ga je inzien dat het echt niet allemaal om uiterlijk draait. Dit komt voronamelijk naar voren in haar TV programma ‘My beautiful Friends‘.

Dinand WoesthoffNaast het feit dat ik een enorme fan ben van de band KANE, vind ik het verhaal achter hun liedjes echt prachtig. Dinand heeft op jonge leeftijd zijn ex Maddy verloren aan kanker. Ze waren destijds al uit elkaar, maar hadden samen nog een horeca zaak ik Scheveningen en waren elkaars beste maatjes. Na Maddy heeft Dinand zijn vrouw, en moeder van zijn kind, Guusje Nederhorst verlo-ren, ook aan kanker. In zijn liedjes 'Damn those eyes', 'Dreamer' en nog vele andere liedjes zit zo veel gevoel. Tijdens zijn concert afgelopen jaar waren dit ook een van de mooiste nummers omdat er een heftig verhaal achter schuilt, je voelt zijn emotie.. heel erg mooi.

.7.

Page 8: Copywriting Dossier

persoonlijke verhalen

.indonesie.Eindelijk is het zo ver; 29 juli 2012 en mijn droom gaat in vervulling.Mijn backpack staat klaar in de hal, maar wat is dat toch een drama!! Ruim 4 weken op reis naar het verre Indonesië, maar mijn hoge hakken en cocktailjurkjes moeten plaats maken voor een paar basic topjes, shortjes en Timberlands. Mijn poederkwast, sieraden en parfum kan ik ook wel vergeten.. niemand gaat toch backpacken met dat soort spullen?!Vlak voordat ik ga houden mijn vriendinnen onderling nog even een weddenschap.. ‘Hoe lang zou het gaan duren voordat Eline huilend naar huis wil?’. ‘Twee weken’, ‘drie dagen’, ‘een halve week’.. nou nou .. wat een vertrouwen!Ik; lang, blond, huismus, impulsief en nog nooit buiten Europa geweest, heeft ineens besloten om alleen een ticket naar Indonesie te boeken en de rest daar gewoon uit te vogelen.Heel leuk, nieuw maar vooral te spannend voor woorden. Ook daar kwam weer de twijfelkont Eline om de hoek kijken; ‘Heb ik dit wel goed gedaan?’. Na deze prachtige maand Indonesie weet ik ze-ker; dit heb ik goed gedaan!Dit is een van de mooiste momenten uit mijn leven geweest en ik denk dagelijks terug aan deze supermooie en onvergetelijke reis. Ik kan niet wachten totdat ik weer kan reizen.

Waarden: DOE waar je van droomt

.Lieve thijs.Het is zaterdag 27 oktober 2012. Samen met mijn vriendinnen vertrek ik opgewekt naar Meet The Streets in 013 Tilburg. Rondkijkend naar alle rare figuren die me passeren voel ik ineens twee armen om me heen.. ik kan niet zien wie het is, want jij verstopt je achter mijn rug. ‘Wie is het?’ vraag ik aan een vriendinnetje.. ‘Thijs‘ fluistert ze!Ik draai me om.. en daar sta jij. Een glimlach van oor tot oor en even geïnteresseerd en oprecht als altijd. Samen hebben we staan kletsen, we hadden elkaar immers met koninginnedag voor het laatst gezien. Welliswaar in dronken toestand, maar dat mocht de pret nooit drukken bij ons.Samen met jou, jouw vrienden en mijn vriendinnen hebben we er een leuke avond van gemaakt tot in de late uurtjes.

Het is zaterdagavond 3 november 2012. Na een warme douche na het werken kijk ik op mijn tele-foon; 11 gemiste oproepen. What the fuck.Met een raar onderbuikgevoel probeer ik mijn vriendinnen terug te bellen, maar niemand neemt meer op. Ik voel mezelf onrustig worden, buikpijn krijgen en hoopvol blijf ik maar proberen iemand te bereiken. Na een paar onzekere minuten belt mijn beste vriendinnetje mij huilend terug. Ik wist het meteen; er is iets ergs gebeurd. Aan de andere kant hoor ik haar snikkend zeggen: ‘Eline, ik weet niet hoe ik dit moet vertellen maar... Thijs is dood gevonden’.Kippenvel over mijn hele lichaam,nu weer, en elke keer als ik aan jou denk. Ineens komt dit zo dichtbij. Nog geen week na ons avondje stappen ben jij er niet meer, gewoon plots in je slaap gestikt. Je was pas 22 jaar en had nog een heel leven voor je. Je had de liefde van je leven moeten vinden, kinderen moeten krijgen, een echt huis kopen, opa worden, verschrikkelijk veel lol maken en vooral genieten van het leven. Dat is je ineens afgenomen. De herinneringen zijn groot, maar het besef dat jij nooit meer terug zal komen is nog veel groter. Het leven is oneerlijk.

Waarden: Geniet van het leven

.8.

Page 9: Copywriting Dossier

.witte gezichten.Weer een verhaal over mijn reis door Indonesië, maar dit keer vanuit een andere insteek. Tijdens mijn reis door Indonesië heb ik gemerkt dat, ongeacht in welk gebied ik was, zowel mannen als vrouwen tegen mij opkeken. Allereerst letterlijk omdat ik een heel stuk langer ben dan de gemid-delde inwoner daar. Maar figuurlijk keken ze ook erg tegen me op, schijnbaar omdat ik blank ben.Op een dag was ik met een Indonesische gids meegegaan naar onder andere zijn oude geboorte-plaatsje. Dit was een heel klein oud, vies en bijna vervallen dorpje aan de rand van de meest prach-tige bergen en rijst terrassen die ik ooit gezien heb. Nee, zelfs de afbeeldingen van google kunnen hier niet tegenop.Samen met mijn vriend, inmiddels ex (auw), kwamen we in het dorp aan. Om mij heen stonden, niet overdreven, wel dertig kinderen. ‘Miss, Miss, Miss, Miss..‘. Zij gaven ons een rondleiding door de reistvelden. Achter me hoorde ik het volgende; ‘Miss, you are beautiful’.. ‘Miss, I love you’, ‘Miss, I like your hair’ en als klapper op de vuurpijl ‘Miss, you look like Barbie’ (THANKS a lot haha).De gids vertelde ons later die avond dat blanken een hele hoge machtsstatus hebben binnen het land. Als je een bruine of getinte huid hebt, ben je eigenlijk maar een arme sloeber, zo denken ze daar. Wanneer iemand blank en blond is, is een engel die uit de hemel is komen vallen.

Na een flinke dag aan het strand te hebben gelegen een aantal dagen later, moest ik echt even naar de supermarkt voor wat bodylotion. Helaas, geen bodylotion voor mij. Het aantal dagen/weken dat ik in de zon spendeer om mijn huid een lekker kleurtje te geven, zoveel geld hebben jonge Indonesi-sche meisjes over voor een pot whitening cream. Tijdens mijn reis heb ik veel, zelfs jonge kinderen, gezien met pigmentvlekken op hun gezicht. Nu weet ik waarom. Meisjes krijgen van huis uit mee; hoe donkerder je bent, hoe lelijker. Dus wat doen zij.. zij kopen een pot whitening cream van hun laatste spaarcenten in de supermarkt. Dit goedje haalt echter al het pigment uit hun huid, waardoor ze getekend voor het leven zijn. Puur en alleen omdat het in andermans ogen een blanke huid beter volstaat en zij willen voldoen aan dat schoonheidsideaal.

Waarden: je bent wie je bent

kleur blauwJe bent burgemeester van een kleine, welvarende gemeente. Het aantal woninginbraken en -overvallen is sterk toegenomen. De politie doet er alles aan, maar boekt toch maar weinig succes bij de bestrijding van de misdaad. In de zaal zitten inwoners van een villawijk.

Beste dorpsgenoten,Ik betreur het ten zeerste dat onze gemeente is getroffen door een reeks van talloze woninginbra-ken en overvallen. In ons kleine, nette en welvarende dorp worden zulke daden niet getolereerd.Hoewel politie Zuid-Nederland er alles aan doet, hebben wij u als burger nodig om deze schofte-rige daders op te pakken en de straf te geven die zij verdienen.Met zijn allen gaan we een samenwerkingsverband aan, want zonder u komen we nergens en zal deze gemeente verloederen en zich overgeven aan de misdadigers.Zie het als uw plicht om de medemens te beschermen, pas dan kunnen wij u verzekeren dat deze gemeente weer een veilige gemeente wordt!

.9.

Page 10: Copywriting Dossier

paterpoels

.een beetje liefde gevraagd.

De donkere dagen voor kerst zijn begonnen, sfeerlichtjes branden, een verdwaald sneeuwvlokje dwarrelt naar beneden en mensen die elkaar liefhebben komen gezellig bij elkaar. Rond deze dagen geeft en krijgt iedereen liefde; behalve ik…Slechts twee maanden geleden ben ik het avontuur aangegaan om een nieuwe start te maken, om gelukkig te zijn en eindelijk ergens bij te horen. Maar ik moet eerlijk bekennen; als bruine koala zal ik op een of andere manier toch altijd het buitenbeentje blijven. Dus bij deze mijn oproep; Ik ben lief, attent, sportief, gezellig, grappig, hartstikke intelligent en heus niet zo wanhopig als dat ik op dit moment over kom.Lijkt het je leuk om met mij een kerstdinertje bij kaarslicht te hebben? Adopteer me dan!Want zoals Robbert ten Brink altijd zegt.. niemand mag met kerst alleen zijn!

.10.

Page 11: Copywriting Dossier

plan van aanpak

Vakgebied: TijdschriftenOnderzoeksgebied: Hoe kan storytelling en framing ingezet worden bij een succesvol tijdschrift/editorial en aan welke eisen doet een succesvolle editorial?Methode: Succesfactoren achter verschillende succesvolle tijdschriften en editorials zoeken.Deskresearch: Editorials van mijn persoonlijk favoriete tijdschriften analyseren, recensies lezen, verhalen achter editors zoeken.Fieldresearch: Diverse mensen informeren over hun motivatie achter hun favoriete tijdschrift en verdiepen in wat een editorial daadwerkelijk leuk en succesvol maakt.Analyse: succesfactoren vanuit mijn onderzoek op een rij zetten en komen tot een eigen editorial van een eigen bedacht tijdschrift.Eindproduct: Een eigen tijdschrift bedenken met thema. Een daarbij behorende lay-out maken , om een beeld van het tijdschrift te schetsen en daarnaast een editorial schrijven waarin persoonlijke waarden en succesfactoren verwerkt worden.

In de volgende paragrafen zal het desk- en fieldresearch verder uitgewerkt worden. Daarna zal er verder gewerkt worden naar een concept, met de daarbij horende visualisatie en storytelling.

.deskresearch.

Een tijdschrift lezen wordt door de meeste mensen prettiger als nuttiger ervaren (62% tegenover 51%). Je zou dus kunnen stellen dat consumenten eerder een tijdschrift kopen om te genieten, dan om er daadwerkelijker slimmer van te worden of andere vooruitgang mee te boeken. Daarnaast is het feit dat uit alle mediatypen die de mens kan kiezen, zij het liefste bruikbare infor-matie halen uit tijdschriften. Blijkbaar is een tijdschrift praktisch het best bruikbaar, het meest in-novatief en zorgt een tijdschrift voor identificatie. Daarnaast bieden tijdschriften de lezer ook nog een hoge mate van vermaak. Zowel educatief als transformatief dus.

Tijdschriftenland.Er zijn veel ontwikkelingen binnen de tijdschriftenwereld. Zo zijn er vele tijdschriften de afgelopen jaren verdwenen doordat er simpelweg te weinig vraag naar was. Daarnaast zijn er een aantal tijd-schriften die bijna een groeispurt doormaken, omdat zij het zo goed doen.

Echtheid van magazinesEen hele belangrijke trend die zich op dit moment voortdoet binnen dit vakgebied is de groeiende behoefte van ‘echtheid’ in magazines. Bijna elk tijdschrift maakt gebruik van BN’ers en perfecte, graatmagere modellen. Echter is dit helemaal geen goede weerspiegeling van de realiteit. Hierdoor gaan, voornamelijk vrouwen, zichzelf spiegelen aan onrealistisch en geretoucheerd beeld, met alle gevolgen van dien. Er is op dit moment een grote groep consumenten, die helemaal klaar mee zijn. Zij willen echte verhalen, van echte doodgewone mensen. Geen poespas.

TrendsVerdere relevante trends op het gebied van tijdschriften kunnen als volgt worden omschreven;- Behoefte Personality bladen- Informatief karakter- Digitalisering van magazines (online magazine)- Limited Editions- Meer beeld dan tekst- Sport & ontspanning wordt steeds populairder- Emotioneel

.11.

Page 12: Copywriting Dossier

Stijgers & dalersEen relatief actuele bron laat ons zien dat er maar enkele magazines zichzelf een schouderklopje kunnen geven, doordat zij op een stijgende lijn zitten. Verder zijn er een stuk meer dalers op dit gebied. Hieronder volgt de top 10 lijst van Nederland met daarachter het percentage;

1. Libelle: -4,5% 2. Veronica Magazine: -6,2% 3. Margriet: -4,2% 4. Elsevier: -1,5%5. Donald Duck: -2,4%6. Voetbal International: +0,5% 7. Prive: -13,3% 8. Troskompas: -4,9% 9. Plus: -4,4% 10. Linda: +14,1%

Andere stijgersVerder is de explosieve groei van 100% NL met 40,6% van 75.358 naar 105.957. En ook Elle (+0,8%), Eva (+5,9%), Knippie (+2,1%), LINDA (+14,1%), Mijn Geheim (+1,5%) en Nouveau (+0,4%) zitten in de plus. Bij de Woon-, tuin- en Doe Het Zelf-bladen stijgt vooral 101 Woonideeën hard met 15,9% van 55.510 naar 64.337. Ook Residence stijgt aanzienlijk met 9,3% naar 36.424 en Seasons stijgt een beetje met 0,4% naar 99.850.

Vooral het personality magazine LINDA. Springt hier naar voren. Zij heeft een uitzonderlijke machtspositie binnen de tijdschriftenwereld.

ToekomstEr wordt veel gespeculeerd over de toekomst van tijdschriften. Diverse experts denken dat er in de toekomst nog meer tijdschriften en kranten zullen verdwijnen als gevolg van de toenemende maten van digitalisering. Daarnaast is volgens hen de markt verzadigd en is er veel te veel aanbod voor het aantal mensen dat het leest.Veel bedrijven zijn al bezig om deze slag te maken, maar tot op heden heeft het weinig effect voor de omzet van het bedrijf.Ook wordt het steeds makkelijker om online magazines via je mobiele telefoon te lezen. Dit door-middel van apps die steeds sneller, makkelijker en vaker ontwikkeld worden.

Maar hoe de gehele tijdschriften wereld er in de toekomst uit komt te zien, zal niemand nog kun-nen omschrijven. Vaak blijven consumenten het fijn vinden om te lezen uit een fysiek boek of tijdschrift.

Bronnenhttp://www.mediafacts.nl/nieuws/hoi-publieksbladen-linda-enige-stijger-in-10-grootste-bladen/http://www.villamedia.nl/nieuws/bericht/minder-kranten-en-tijdschriften-in-toekomst/http://www.foliaweb.nl/zomer/de-toekomst-van-het-tijdschrift/http://www.elseviermedia.nl/nieuws/trends/de-sterke-positie-van-tijdschriftenhttp://trendslator.nl/2009/11/trends-in-tijdschriftenland/)http://artikelen.foobie.nl/media/nederland-tijdschriftenland///http://taalunieversum.org/archief/taalpeil/2006/taalpeil.pdfhttp://www.adformatie.nl/nieuws/bericht/tijdschriftenbranche-moet-innoveren

.12.

Page 13: Copywriting Dossier

.Fieldresearch.Om inzicht te kunnen verkrijgen wat mensen nu boeit bij het lezen van een editorial en het verdie-pen in een tijdschrift, heb ik kleine interviews afgenomen. Deze heb ik gehouden met verschillende vrouwen uit mijn kenniskring. Ik kies hierbij voor vrouwen omdat ik mijn eindproduct ook alleen op vrouwen gericht zal zijn. Dit wordt later verder uitgewerkt.

Omdat ik van mijn eindproduct ook iets wil maken waar ik zelf achter sta en waar ik zelf een positief gevoel bij krijg, zal ik allereerst mijn eigen favoriete magazines bekend maken en uitwerken wat ik persoonlijk leuk vind om te lezen in een editorial.

.ik.Mijn moeder heeft een abbonnement op de LINDA. Vaak heb ik hem al eerder gelezen dan mijn moeder zelf, gewoon omdat ik niet kan wachten; dat plastic moet er gewoon echt vanaf als hij voor mijn neus ligt. Het eerste wat ik doe is de altijd leuke editorial lezen, soms zelfs twee keer. Het schetst bij mij altijd meteen een beeld en vaak herken ik me ontzettend in de verhalen van Linda. Het kan jou ook overkomen, bij alles wat ze schrijft weet je dat jij het had kunnen zijn.. dat vind ik leuk. Verder vind ik de fotoshoots geweldig en lees ik werkelijk elk artikel dat in het blad staat, omdat het onderwerp me altijd weet te boeien. Vaak zoekt LINDA. de grens op met haar onderwer-pen, ik vind het super dat dat kan.

Waar volgens mij een goede editorial aan moet voldoen is; humor - creativiteit - persoonlijkheid - zelfspot - kwetsbaarheid.

.Lianne verhoeven .51 jaar.‘Mijn favoriete tijdschrift is de LINDA. Dit komt allereerst omdat ik haar een hele sympathieke vrouw vind. Daarnaast vind ik de LINDA. echt een van de weinige glossy tijdschriften die inspelen op vernieuwing. Het gaat niet alleen maar over mode, maar er is een duidelijke en goede mix aanwe-zig van boeiende interviews, artikelen en mooie fotoshoots met vaak een wat shockerender thema.Wat ik altijd het aller leukste vind om te lezen is de editorial/column die Linda zelf maandelijks schrijft. Het is zo persoonlijk en herkenbaar, dat je helemaal mee kan gaan in haar verhaal en je kan inleven. Ze brengt alles ook op een grappige manier met zelfspot; dat is leuk!’

Waar volgens mij een goede editorial aan moet voldoen is; persoonlijk - creatief - zelfspot.

.Marlijn cornelissen. 22 jaar. ‘Mijn favoriete tijdschrift is L'Officiel. Ik zit in het tweede jaar van AMFI, het Amsterdam Fashion Institute. Hierdoor kom ik veel in aanmerking met tijdschriften, ook de wat exclusievere. L'officiel vind ik een van de fijnste magazines om te hebben, omdat het vol inspiratie staat die ik nodig heb voor mijn opleiding. Ik moet wel eerlijk zeggen dat ik dit magazine alleen doorblader, de artikelen die er in staan lees ik niet of nauwelijks. Alleen wanneer er wat in staat dat ik kan gebruiken voor mijn opleiding lees ik het. Qua editorial vind ik die van de L'officiel niet erg leuk. Ik lees het vaak niet eens.’

Waar volgens mij een goede editorial aan moet voldoen is; humor - inlevingsvermogen.

.lizzy koeton. 24 jaar. ‘Ik ben een groot fan van de LINDA. Elke keer als de nieuwe maand weer begint, sta ik te popelen of de nieuwe LINDA .al op de deurmat ligt. Ik heb dan ook al jaren een abbonnement. Ik lach me altijd rot om de hilarische editorials van Linda zelf. De humor en spontaniteit spat er vanaf. Voor mij echt het aller leukste tijdschrift dat ooit op de Nederlandse markt gekomen is.'

Waar volgens mij een goede editorial aan moet voldoen is; persoonlijk - humor - herkenbaarheid..13.

Page 14: Copywriting Dossier

.conclusie.

Uit mijn desk- en fieldresearch kan ik de volgende interessante concluderen die toepasbaar zijn op mijn eindproduct, namelijk;

Belangrijke en relevante trends op het gebied van magazines zijn;- De consument wil 'echtheid'. Geen graatmagere modellen en een onrealistische weerspiegeling van de realiteit. - De consument wil visueel geprikkeld worden.- De consument heeft behoefte aan Personality bladen- De consument blijft het fijn vinden om een fysiek tijdschrift in handen te hebben.

Daarnaast kan ik overeenkomsten herkennen in mijn fieldresearch bij de vraag 'waar moet een goede editorial aan voldoen?'.Belangrijke elementen die ik wil verwerken in mijn editorial zijn;- Persoonlijkheid - ik moet duidelijk een persoonlijk verhaal vertellen, emoties laten blijken- Humor - er moet humor in naar voren komen, een geheel serieuze editorial wordt saai.- Zelfspot - er moeten grappen over mezelf in zitten.- Inlevingsvermogen - lezers van mijn editorial moeten zich kunnen inleven in de verhalen die ik vertel en de emoties die ik toon. Ik wil hen meekrijgen in mijn verhaal.

.14.

Page 15: Copywriting Dossier

.concept.

I AM pretty AMAZING is een hard copy, glossy magazine, Speciaal be-dacht voor ‘de vrouw’. Een glossy magazine waarmee zij zichzelf kunnen identificeren en een keer níét blootgesteld worden aan geretoucheerde beelden en ‘perfect‘ magere modellen.

Door middel van geweldig mooie fotoreportages, realistische modellen, geen gebruik van Photoghop en oprechte indrukwekkende en verha-len over diverse onderwerpen, kunnen vrouwen zich weerspiegelen aan de realiteit in plaats van aan een onrealistisch beeld dat voor hen geschetst wordt. Een écht tijdschrift met échte mensen dus.

De boodschap die overgebracht wordt is; ‘Niemand is perfect en dat hoef jij ook niet te zijn. Je bent wie je bent en dat is .

I AM AMAZINGpretty

pretty amazing

.15.

Page 16: Copywriting Dossier

I AMpretty AMAZING

JANUARI 2013 €5,95

PLASTIC FANTASTIC!

KATIE PIPER‘Mijn leven is zo veel meer waard’

EN IK, IK BEN LEKKER DIK!Bloedmooie, mollige dames in hun naakte niksje

Page 17: Copywriting Dossier

AMAZINGJANUARI 2013 €5,95

KATIE PIPER‘Mijn leven is zo veel meer waard’

Lief 2013,

Daar ben je dan; een nieuw jaar vol met nieuwe kansen. Hoewel die ‘13’ niet erg goede gevoelens met zich meebrengt, moet ik toch bekennen; ik ben blij dat je er bent.

2012. Het jaar was voor mij persoonlijk een jaar met een lach en een traan.

Zo durfde ik voor het eerst mijn échte grote droom na te jagen, namelijk; reizen. Ik moet zeggen: ik had niet verwacht dat het inpak-ken van een backpack zó veel stress met zich mee kon brengen. Maximaal 10 kg (!) voor een maand reizen, hoe doe je dat?. Mijn hoge hakken, cocktailjurkjes en sieraden kon ik wel vergeten en hebben dus maar plaats moeten maken voor een paar simpele basics en Timberlands. Great. Zo doe je dat dus!Maar echt…het was geweldig! Een maand lang door Indonesië gereisd, het avontuur ingestapt, het onbekende aangegaan en genoten van een totaal ander land met een totaal andere cultuur. Ook ik zal het volgende plechtig bekennen; het welbekende ‘reis-virus’ heeft me aangestoken en ik kan niet wachten tot ik weer weg mag.

De grootste grap van 2012 was voor mij 21 de-cember: ‘het einde van de wereld’, het einde van ons. Daarom heb ik samen met al mijn vriendin-nen heerlijk in de kroeg gehangen en gewacht tot we met zijn allen ten onder gingen.‘Als we gaan, dan gaan we met zijn allen’, maar.. we gingen niet! En dus des te meer reden voor een feestje.

Maar de laatste maanden van 2012, waren niet alleen maar feest. In een maand tijd, is mijn hart op twee plekken gebroken. Zo werd ik na een re-latie van 5 jaar ineens weer vrijgezel en ben ik plotseling een goede vriend verloren. Geen fijne tijden zo tegen de feestdagen aan. Maar een ding is zeker; hierdoor ben ik het leven veel meer gaan waarderen.Ik ben tot het besef gekomen dat het leven veel te kort is om ruzie te maken met je vriendje, te bekvechten met vriendinnen en je druk te ma-ken over dat ene vetkwabbeltje over je broek. Who cares?!

Voor je het weet ben je te oud om jezelf überhaupt nog in die strakke skinny jeans te kunnen hijsen.. dus geniet, DOE! en jaag je dromen na nu het nog kan.

Met deze insteek ben ik dit tijdschrift begonnen; I AM pretty AMAZING. Omdat wij, de echte vrou-wen, er mogen zijn.

Ik ben ervan overtuigd dat duizenden vrouwen zichzelf op dit moment kwellen met konijnenvoer (of sommige zelfs zonder voer) om maar size zero te hebben en te kunnen lijken op Sarah Jessica Parker. Dit schoonheidsideaal wordt nu eenmaal in de media geschetst en wij, vrouwen, willen hier kennelijk dolgraag aan voldoen.Maar vanaf nu, gaan we daar niet meer aan mee doen! Wij zijn wie we zijn en dat is pretty ama-zing.

In dit tijdschrift schetsen we daarom een écht beeld, vertellen we échte verhalen, tonen échte emoties en gebruiken we écht geen Photoshop. Die dikken billen zitten er nou eenmaal, dus geen retoucheer penseel die daar mee aan de haal gaat.

Bij deze zal ik dus ook mijn goede voornemens om te trouwen met Channing Tatum, de baan van Chris Zegers over te nemen en mee te lopen in de pikante setjes van de Victoria Secret Show, maar laten varen en inruilen voor één wens;

Lief 2013. Please be awesome, be inspiring and be real!

.17.

Page 18: Copywriting Dossier

INHOUD

KATIE PIPER:‘Ik voel me sterker en mooier dan ooit. Mijn leven is nu zo veel meer waard‘.

7

32

BLOEDMOOI & MOLLIGLekker zichzelf in hun naakte niksje

PERFECTE IMPERFECTIES‘Ik blijf lekker hoe ik ben‘

58

LOVE THE KITCHEN:Ultieme verwennerij uit eigen keuken

12

34

Page 19: Copywriting Dossier

BARBIESDe plastic fantastic family van Hollywood

En nog veel meer...

QUOTES:Liefde, geluk, vriendschap en verdriet.

MENTALK:Waarom mannen echt van ons houden

70

78

84